#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2010 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η άγρια αναδιανομή του πλούτου συνεχίζεται

 (Ανανερωμένο) Μόνο καγχασμό μπορεί να προκαλέσει η ανάγνωση του τίτλου του φορολογικού νομοσχεδίου που θα καταθέσει τη Δευτέρα πιθανότατα στη Βουλή η κυβέρνηση. «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», ονομάζεται και όλοι κρατάμε ήδη την κοιλιά μας από τα γέλια. Μα καλά, ποιον πάνε να κοροϊδέψουν ξανά; Η άγρια αναδιανομή του πλούτου συνεχίζεται και όσο κι αν θελήσουν να μας πείσουν ότι παίρνουν μέτρα για τους φτωχούς εμείς μόνο να γελάμε μπορούμε. Κατ’ αρχάς η ίδια η κυβέρνηση έχει πει ότι θέλει τουλάχιστον 3 δις ευρώ έσοδα από φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Επομένως, ποιους θα ξεζουμίσει πάλι; Μήπως τις Off shore που αποφάσισε να τις φορολογήσει με 15%; Μα ούτε ξέρει ποιες είναι και όταν τις βρει απλά αυτές θα αλλάξουν έδρα, θα πεταχτούν μέχρι την Κύπρο και θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Ας δούμε όμως ορισμένα από τα πονηρά σημεία του νομοσχεδίου.

1. Νέες κλίμακες φορολόγησης. Γέμισε με κλίμακες ο τόπος έτσι ώστε να μη γλιτώνει κανείς από την τσιμπίδα της εφορίας. Φανταστείτε ότι όποιος έχει 11.999 ευρώ εισόδημα δε θα πληρώσει φόρο, αν όμως έχει 2 ευρώ παραπάνω θα φορολογηθεί με 18%. Αφήστε δε τους έχοντες. Εκεί η κλίμακα πάει στο 40% και 45%, οπότε καλώς ήρθε το «μαύρο» χρήμα.

2. Μειώνεται η φορολογία των μη διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων σταδιακά από 25% σε 20%. Προς τι αυτή η διευκόλυνση; Θα βοηθήσει τους καλούς επιχειρηματίες να προσλάβουν κόσμο και να μειώσουν την ανεργία. Αστεία πράγματα. Εξυπηρέτηση είναι, όπως και το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μένουν στο απυρόβλητο και δεν αυξάνεται η φορολόγησή τους.

3. Για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων θα δίνονται κίνητρα αρκεί να πληρώσουν φόρο 5%. Μα καλά, οι εργολάβοι δεν είναι αυτοί που ζητούν αναστολή του πόθεν έσχες για αγορά ακινήτων με τέτοια κεφάλαια. Το κράτος θα κέρδιζε 11% από το φόρο μεταβίβασης κι όχι 5% που λέει τώρα.

4. Επέβαλε φόρο 2% για ακίνητα αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι μάλλον μέτρο για κουτόφραγκους αφού τέτοια ακίνητα είναι ελάχιστα στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι σκέφτεται να επιβάλει ΦΜΑΠ σε ακίνητα 300-400 χιλιάδων ευρώ το… σακούλεψε η κυβέρνηση κατά την Παγκάλου ρήση.

5. Για συναλλαγές πάνω από 1.500 ευρώ θα χρειαζόμαστε δίγραμμες επιταγές ή πιστωτική κάρτα. Πολύ ωραία. Ανοίξαμε φάμπρικα με τις τράπεζες για να αυξηθούν τα κέρδη τους. Δε θέλω βρε αδελφέ πιστωτική, γιατί με βάζεις στο τρυπάκι;

6. Καλά με τις αποδείξεις θα γίνει το έλα να δεις. Μέχρι και οι μαύροι που πουλάνε cd θα πουλάνε αποδείξεις σε όσους δεν έχουν. Όταν έλεγε ότι θα αυξήσει την κατανάλωση αυτό εννοούσε ο Γ. Παπανδρέου. Αλλά με άδειες τσέπες που να βρει ο άλλος αποδείξεις 15 και 20 χιλιάδες ευρώ. Εδώ όλο κι όλο αυτό είναι το εισόδημά του, θα αναγκαστεί να το δώσει για να παίρνει αποδείξεις και να χτίζει αφορολόγητα. Αστειότητες.

Τώρα κάτι φορολογήσεις στην εκκλησιαστική περιουσία, δημιουργία περιουσιολογίου, τεκμήρια διαβίωσης, φυλακίσεις για χρέη στο δημόσιο κ.λπ. μπορούμε να πούμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως δεν αφορούν τον πολύ κόσμο που καλείται και πάλι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 15/03/2010 21:41:26

  Το «αμερικανάκι», όπως τον αποκάλεσε η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», αισθάνθηκε «σαν να βρισκόταν στο σπίτι του» με όλη τη σημασία της λέξης, και κατά γενική ομολογία, από σοβαρούς πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, ο Γ.Α. Παπανδρέου «τα πήγε πολύ καλά» και κινήθηκε με μεγάλη άνεση γιατί στην πραγματικότητα «ήταν στο σπίτι του»…

  Η άνεση του Γ. Παπανδρέου με τα μικρόφωνα εντυπωσίασε τους Αμερικανούς, που πιστεύουν πως υπήρχε «αμερικανικό χέρι συμβούλων με βαθιά επιρροή στην Ουάσιγκτον» «…Τα αγγλικά του είναι άψογα, δεν τον διακρίνεις από Αμερικανό…» έλεγε στην «Ε» συνεργάτης του τηλεοπτικού δικτύου CBS που άκουσε, στο Κογκρέσο, τις δηλώσεις Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, Πελόσι.

  «Τώρα μου λύθηκε η απορία», είπε ο ίδιος όταν πληροφορήθηκε πως ο κ. Παπανδρέου είναι «γέννημα θρέμμα» της Αμερικής.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=141305

 2. lpap avatar
  lpap 15/03/2010 21:47:20

  Περί της αυτοτελούς φορολόγησης θα ήθελα να γράψω κάτι. Είμαι εκπαιδευτικός και εργάζομαι στο εξωτερικό σε ελληνικό σχολείο.. πληρώνομαι από το Υπουργείο και για τα εκτός έδρας και για τα εντός. Η πληρωμή στο εξωτερικό αναφέρεται ως αποζημίωση και φορολογείται αυτοτελώς με 15%. Τα υπόλοιπα χρήματα φτάνουν δε φτάνουν για να ζήσουμε όλοι σε διαφορετικές χώρες ο καθένας από μας. Αυτή η αποζημίωση θεωρεί ο υπουργός πως πρέπει να φορολογηθεί και να ενταχθεί στην κλίμακα;;; Εϊμαστε σοβαροί;; ΑΝ τελικά εφαρμοστεί αυτό δηλώνω πως οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί θα αποχωρήσουν από τις χωρες που εργάζονται και θα επιστρεψουν στην μαμά( ο Θεός να την κάνει) πατρίδα..εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος κι ο σκοπός..αλλά τότε μάλλον θα βρουν απέναντι και τις ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Τι να πω..οψόμεθα..κι ελπίζουμε να μην εφαρμοστεί αλλά να εξαιρεθούμε..

  • Δημήτρης Μαγκούτης. avatar
   Δημήτρης Μαγκούτης. @ lpap 16/03/2010 23:03:03

   Εφόσον γράφετε με ψευδώνυμο, μας λέτε και τις αποδοχές σας γιά να καταλάβουμε την ουσία του θέματος;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/03/2010 22:20:00

  Θα φτιάξουμε νέες θρησκείες με εκκλησίες και θα δορίζουμε την ακίνητη περιουσία μας (δεν πιστέυω να εννοεί ότι μόνο η Ορθόδοξη θα απολαμβάνει προνόμια, λέω να φέρουμε Μορμόνους παλαιομοδίτες με χαρέμια)

  Εγώ έχω ήδη ένα κουτί αποδείξεις, ήθελα να ξέρω ποιός θα πληρώσει τον ηλίθιο που θα τις αθροίσει. Ο ουρολόγος στο ισόγειο έχει ήδη άτυπο book για trading αποδείξεων. Καλή δουλειά, κρατάει το 3%, μάυρο.

  Με τους συντελεστές 1 και 2% στα ακίνητα, ούουου θα σας αγαπήσουν πολλοί...

  Φόρος στα μη διανεμόμενα κέρδη εταιριών... Πολύ αναπτυξιακό...

  Με τους ορκωτούς λογιστές, σωθήκατε μάγκες. Όλοι οι έλεγχοι των τραπεζών φέτος αλλά και αρκετών εταιριών είναι μαϊμούδες. Αντε μην λέμε τα ίδια πάλι

  Τον αρνητικό φόρο στις ΑΠΕ πως τον ξεχάσατε;

 4. Poisonous avatar
  Poisonous 15/03/2010 22:25:23

  Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα:

  Βάσει ποιας λογικής το στέλεχος του χρηματοοικονομικού χώρου θα φορολογείται στο μπόνους του με 90% ενώ αυτό της βιομηχανίας ή του εμπορίου όχι.

  Σίγουρα υπάρχει μια λογική σ´αυτό, εγώ δεν το πιάνω...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Poisonous 15/03/2010 22:31:42

   "δημαγωγικόν" (άσε που τα τραπεζόπαιδα έχουν πολλούς τρόπους να πληρώνονται...)

  • Poisonous avatar
   Poisonous @ Poisonous 15/03/2010 23:23:12

   Όχι όλα, τα τοπ ναί. Τα μεσαία και μεσοχαμηλά όμως δεν νομίζω.

   Μήπως όμως είναι ολίγον αντισυνταγματικό, δεν είναι όλοι ίσοι έναντι του νόμου και του κράτους; Γιατί άλλο φορολογία, άλλο δήμευση.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Poisonous 16/03/2010 11:08:16

   Μπόνους είναι δεν είναι μισθός (ή άλλο κανονικό εισόδημα)!
   Άλλωστε, όπως λένε οι Τράπεζες, δεν έχουν περίσσευμα ρευστότητας. Άρα πώς "δωρίζουν" έτσι εξωφρενικά;
   Δεν δωρίζουν όμως. Λουκάνικα με κοκαίνη δίνουν στα πίτμπουλ που φυλάνε τ' αφεντικά τους.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Poisonous 16/03/2010 11:51:43

   @Poisonous
   Κατ αρχήν το στέλεχος στην βιομηχανία δεν παίρνει μπόνους και προσφέρει ένα παραγωγικό έργο κατασκευάζοντας ένα προιόν ενώ το στέλεχος του χρηματοοικονομικού χώρου αγοράζει και πουλάει αέρα...
   Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτά που λέει ο Αρχαίος περί δημαγωγίας είναι παραμύθια...

  • Poisonous avatar
   Poisonous @ Poisonous 16/03/2010 16:31:31

   Κύριοι, είσθε εκτός τόπου και χρόνου.

 5. Orestios avatar
  Orestios 15/03/2010 23:07:32

  Σοσιαλιστικά μέτρα. Μέχρι την στάση πληρωμών πόσο καιρό έχουμε?

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/03/2010 23:48:15

  Αν η χώρα έχει σχέδιο....όπως ο Τιτανικός καπετάνιο....

  Εγώ βλέπω:

  -πάλι εξωλογιστικά οι ταξιτζήδες, οι πάγκοι των λαικών κλπ
  -πόθεν έσχες των ΔΥ αλλά όχι ιατρών και ελεύθερων επαγγελματιών
  -εμένα μου κόβει το 60% του ΔΧ αλλά για τους άλλους θα έχουμε από το 2011 λογιστικό προσδιορισμό
  Σε μια χώρα που το πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή και η μαύρη οικονομία το κράτος λειτουργεί ως νταβατζής: υπολογίζει πόσα θέλει να πάρει και οι υπόλοιποι να κόψουν το λαιμό τους.
  Είσαι ιδιοκτήτης ΤΑΧΙ πχ 26,000 τεκμήριο και ας βγάλεις και 50,000 ή 15,000 σκασίλα μου εγώ θέλω 4,000 το κεφάλι...
  Οι άνθρωποι δεν είναι καν μαθητευόμενοι μάγοι γιατί θα είχαν έστω μάθει κάτι...
  Πιστεύω ότι τα χειρότερα έρχονται...

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 15/03/2010 23:53:32

  Τελικά είναι γεγονός.
  Οι ΠΑΣΟΚοι το μόνο που ξέρουν είναι να παίρνουν τα έτοιμα και να τα εξανεμίζουν.
  Πήραν όλα τα πακέτα ανάπτυξης και τα εξανέμισαν (καταχράσθηκαν δηλαδή), χωρίς ίχνος ανάπτυξης. Τώρα παίρνουν ότι απέμεινε.
  Αυτή το κόμμα, ΜΟΝΟ παίρνει και αποδομεί!
  Μέχρι τελικής πτώσεως!

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/03/2010 00:09:53

  Για να συνεχίσουμε λοιπόν σε μία χώρα που οι καταθέσεις είναι 276 δις οι τόκοι δεν θεωρούνται εισόδημα για να μπουν στην κλίμακα.
  Στους μεγάλο καταθέτες δεν ισχύει πόθεν έσχες μήπως ...φύγουν, ούτε γίνεται φορολογικός έλεγχος ούτε πληρώνουν κάποια εισφορά.
  Η χώρα δεν μπορεί να προβεί σε έκδοση ομολόγων με επιτόκιο 3% από τους Ελληνες ενώ οι καταθέσεις είναι με κάτω από 1%.
  Οι Τράπεζες δεν γίνεται να φορολογηθούν απλά να στηριχθούν.
  Μήπως μπορούν να φορολογούνται και οι πολίτες της χώρας όπως η Εκκλησία μας;
  Οι εισπράξεις του ελληνικού κράτους αντιστοιχούν στο 39,5% του ΑΕΠ, όταν κατά μέσον όρο στην Ευρωζώνη είναι 47%, αλλά το πρόβλημα της οικονομίας πχ είναι η μισθοδοσία του Δημοσίου Τομέα που είναι το 1/7 της αντίστοιχης μισθοδοσίας της Γερμανίας και δεν είναι η φοροδιαφυγή, αλλά οι περικοπές 60% του 14ου μισθού που αντιστοιχούν στα νέα μας Υποβρύχια...

  Το ξανά λέω μακάρι να πτωχεύσει η χώρα μήπως τραβήξουμε μια γραμμή εκκίνησης και ξεκινήσουμε από νέα αφετηρία....

  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ και απλά ...βγάζουν δίσκους...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Ιθαγενής 16/03/2010 01:22:35

   Με το μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι σε δουλεύουν και σε εξαπατούν. ενώ εσένα σου έκοψαν τον ένα μισθό τα λεφτά που γλίτωσαν τα δώσανε στους μετανάστες κι ένα μέρος θα πάνε στις ΑΠΕ.

   Για τους τόκους σε κάθε χώρα της Ευρώπης φορολογούνται με ειδικό καθεστώς. Αν δε βρεθεί κανένα δικαστήριο και πει ότι ο πληθωρισμός είναι 3% ο τόκος μου είναι 1%, μπαίνω μέσα και θα πρέπει να φορολογείται μόνο ότι υπερβαίνει τον πληθωρισμό τότε θα πάρουν από τα τρία το μακρύτερο.

   Για τα ομόλογα έχεις δίκιο, θα μπορούσαν να δανείζονται με 1,5 ή 2% αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση θα στεγνώσουν οι τράπεζες από ρευστό.

   Οι τράπεζες για τα κέρδη τους πληρώνουν φόρο ως Α. Ε.

   Το πόσο φόρο βάζει το κάθε κράτος είναι δικό του θέμα. Η Ελλάδα δεν απέχει πολύ από το μέσο όρο και οι υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες είναι επαίσχυντες. Συνεπώς γιατί να ανεβάσει τους φόρους;

   Και στην τελική γιατί να τους πληρώσω φόρους; Για να τους δίνει σε λαθρομετανάστες και ΑΠΕ; Να μην έχει να δώσει να πάει στο διάολο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 16/03/2010 08:26:36

   Φορολογική αντίσταση: Θα σου πουν ότι είναι αντεθνικό, αλλά είναι μόνο αντιπασοκικό, ή αντικαθεστωτικό.

   Γιατί να πληρώνω φόρους για να πηγαίνουν σε πράγματα που δεν θέλω; Ή σε πράγματα που μόνο τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θέλουν;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 16/03/2010 10:18:14

   Δεν έχω πρόβλημα αν φορολογηθούν ή όχι οι τόκοι.
   Εχω πρόβλημα που έχει στοχοποιήσει το Δημόσιο ενώ ανέχεται ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ να πληρώνουν φόρο ένα χιλιάρικο για παράδειγμα.
   Αν για παράδειγμα έκανε ένα έλεγχο στο πόθεν έσχες σε όσους έχουν καταθέσεις πάνω από 100,000 € θα είχε λύσει το πρόβλημα φοροδιαφυγής.
   Κόβει μισθούς (δώρα) για να μην κόψει επιδόματα καστών.
   Να το ξανά πω λοιπόν,
   -αν έκοβε όλα τα επιδόματα στο Δημόσιο και έφτιαχνε ενιαίο μισθολόγιο,
   -αν φορολογούσε την Εκκλησία
   -αν έκανε λογιστικό προσδιορισμό εισοδημάτων με διασταύρωση στοιχείων και πόθεν έσχες
   -αν μηχανογραφούσε το κύκλωμα Ιατρού - Ασφαλισμένου - Φαρμακείου Ταμείου

   όχι μόνο δεν θα είχαμε ανάγκη να δανειστούμε 60 δις αλλά το έλλειμμα θα ήταν κάτω από 5 % φέτος.

   Δεν μιλάμε για δομικές αλλαγές: κλειστά επαγγέλματα, μετατάξεις ή και απολύσεις στο Δημόσιο, σπατάλη εργολάβων Δ Εργων κλπ απλά αν έκαναν τη δουλειά τους ή έστω να μας αφήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

   ΥΓ

   Να σου φέρω απλά παραδείγματα:

   Στο Υπουργείο που εργάζομαι αν είχαμε μια Υπηρεσία ανά νομό θα είχαμε μείωση δαπανών και λειτουργικών εξόδων , καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ....αλλά θα χάναμε ...τμηματάρχες και δ/ντες.
   Αν κόβαμε τις επιχορηγήσεις σε Ιδρύματα και ΝΠΙΔ και ΑΕ κατά 12%
   Αν καταργούσαμε ΝΠΙΔ και ΑΕ που έχουν μόνο προέδρους και ΔΣ

   Θα μαζεύαμε μόνοι μας τα μισά από τα όσα εξοικονομεί κόβοντας το 60% του 14ου μισθού σε όλο το Δημόσιο.
   Αλλά αυτές είναι πολιτικές αποφάσεις και οι εισηγήσεις μας είναι ...γραφικές....

   Οταν λοιπόν τα ΜΜΕ, οι εργολάβοι, οι συνδικαλιστές, διαμορφώνουν Πολιτική και οι πολιτικοί μας ασκούν Διοίκηση, φταίνε οι κακοί Δ Υπάλληλοι (που σίγουρα υπάρχουν) και δεν δουλεύουν.

 9. neotera avatar
  neotera 16/03/2010 00:26:47

  Πρόβλημα αναξιοπιστίας της Ελλάδας λόγω του "φυράματος" της ηγεσίας της αναφύεται και εντείνει τη σύγχυση περί τον δανεισμό, αλλά και για τα μέτρα αποσόβησης της χρεωκοπίας, αναφέρει ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες που παραμένει αδημοσίευτη. ΚΑΝΕΙΣ παράγοντας στην ευρώπη δεν θέλει να τους εμπιστευτεί, αλλά ούτε να θέσει τέτοιο ζήτημα. Το πρόβλημα κυριως το έχει η Μέρκελ. Γι αυτό οι γερμανοί εμφανίζονται κατ' αρχήν αρνητικοί σε όλες τις συζητήσεις, αλλά δεν κρύβονται μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ελάτε στη θέση τους είπαν στον ανταποκριτή μας. Συνδιαλέγονται με σεσημασμένους πολιτικούς απατεώνες τους οποιους επιπλέον θεωρούν ως ενεργούμενα των αγγλοαμερικάνων εχθρών του ευρώ που έχουν την κύρια ευθύνη να στηρίξουν.... Ακόμη και οι γάλλοι έχουν ανάλογες επιφυλάξεις, αλλά συμπίπτουν με τους μεσόγειους πολιτικούς στην υποκριτική αντιμετώπιση των προβλημάτων μέχρι να τεθούν στο τραπέζι. Ο γιωργάκης δε ζητάει χρήματα άλλωστε !... Οι μονοι που δεν έχουν πρόβλημα είναι οι αγγλοαμερικάνοι οι οποίοι δεν εμπλέκονται έως τώρα στη διαδικασία δανεισμού μας. Μάλιστα οι μεγαλες και "σοβαρες" εφημερίδες τους βγαίνουν ανοιχτά και τους υποστηρίζουν θεωρώντας την ελληνική κυβέρνηση ως αγκάθι στην ευρωζώνη.

 10. neotera avatar
  neotera 16/03/2010 00:35:05

  Ποιά μέτρα ? Μην ασχολείστε είναι ασπιρίνες για την κρίση, ήδη ξεπερασμένα αφού δε βρίσκουν να δανειστούν φτηνά και εκτός οικονομικής λογικής. Συνιστούν ευθεία επιθεση κατά των ελλήνων ώστε πιεζόμενοι να καταπιούν τα χειρότερα στα εθνικά. Τίποτα αλλο απο την "αποδόμηση" και την τρομοκράτηση του κόσμου δε λειτουργεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

 11. mara avatar
  mara 16/03/2010 01:27:34

  Δεν καίγεται καρφάκι ούτε σε Αμερικανούς ούτε σε Ευρωπαίους για την οικονομία μας. Άλλα... τους καίνε και αυτά είναι μόνο τα εθνικά μας θέματα. Με αυτά θέλουν να τελειώσουν, ειδικά οι ΑμερικανοΓερμανοί. Επειδή όμως αυτά δεν τελειώνουν έτσι απλά όχι μόνο θέλουν να δημιουργήσουν χάος στην χώρα με αφορμή την οικονομία, αλλά θα το επιδιώκουν με λύσσα να γίνει ταχύτατα.

 12. kkonstan avatar
  kkonstan 16/03/2010 01:42:45

  "Νέες κλίμακες φορολόγησης. Γέμισε με κλίμακες ο τόπος έτσι ώστε να μη γλιτώνει κανείς από την τσιμπίδα της εφορίας. Φανταστείτε ότι όποιος έχει 11.999 ευρώ εισόδημα δε θα πληρώσει φόρο, αν όμως έχει 2 ευρώ παραπάνω θα φορολογηθεί με 18%."

  Κάπου εδώ σταμάτησα να διαβάζω το άρθρο.

  Αν έχει κάποιος 2 ευρώ παραπάνω από τα 11999, δηλαδή 1 ευρώ πάνω από το αφορολόγητο, θα πληρώσει €0.18 (με τις παλιές κλίμακες θα πλήρωνε παραπάνω φυσικά, αλλά μας τα παίρνουν από αλλού ούτως η άλλως).

  • nnt avatar
   nnt @ kkonstan 16/03/2010 12:20:30

   Απόλυτα σωστός. Εντυπώσεις να δημιουργούνται μόνο..

  • Δημήτρης Μαγκούτης. avatar
   Δημήτρης Μαγκούτης. @ kkonstan 16/03/2010 23:10:23

   Δηλαδή οι προηγούυμενες κλιμακες πως λειτουργούσαν; Διαφορετικά;
   Δώσε μας ένα παράδειγμα.

 13. anetos avatar
  anetos 16/03/2010 07:34:47

  Ποιά είναι η αυτή η Μητέρα ;;;!

  Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB(Διεθνές Μπακαλορεά).

  Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:
  1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο…. Δημόσιο Σχολείο.
  2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.

  Ποια είναι αυτή η μητέρα;
  Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, που το απόγευμα υπεραμύνθηκε στη Βουλή του Δημόσιου Σχολείου και Πανεπιστημίου!

  • anonymous avatar
   anonymous @ anetos 16/03/2010 11:02:17

   Αυτοί με τη μόστρα των ιδιωτικών σχολείων κατέστρεψαν την Ελλάδα μόνο και μόνο για να πουλάνε μούρη. Τα ιδιωτικά σχολεία είναι μια απάτη. Σε όλο το βίο του παιδιού βγάζουν έξοδα άνω των 100.000. Αν τα κρατήσεις του παίρνεις ένα διαμέρισμα και πιστέψτε με, θα του είναι πιο χρήσιμο.
   Για να εμφανίζονται δήθεν καλά τα ιδιωτικά σχολεία κάνουν εκκαθάριση στην τρίτη γυμνασίου/πρώτη λυκείου. Όσα παιδιά δεν τραβάνε τα σπρώχνουν είτε προς άλλα ιδιωτικά σχολεία είτε προς το δημόσιο. Έτσι εξηγούνται και τα μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές. Κρατάνε μόνο όσους έχουν ελπίδες να περάσουν.
   Παλιότερα τα προφιλ στο facebook ήταν ξεκλείδωτα. Ξόδεψα αρκετές νύχτες να δω τι κάνουν αυτά τα παιδιά στη ζωή τους μετέπειτα, εννοώ στην επαγγελματική τους ζωή μετά το Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς μηδέν εις το πηλίκον. Η επαγγελματική τους εξέλιξή τους ήταν χειρότερη από την εξέλιξη των παιδιών που προέρχονται από το δημόσιο σχολείο. Τι τους προσφέρει λοιπόν το ιδιωτικό σχολείο; Εκτός από μερικά που προσφέρουν πολύ καλά αγγλικά η απάντηση είναι τίποτε.

  • Poisonous avatar
   Poisonous @ anetos 16/03/2010 16:37:06

   Δεν είναι υποχρεωτικό, εσείς να στείλετε τα τέκνα σας στο Δημόσιο της περιοχής σας για να κάνουν το μισό χρόνο κατάληψη και τον άλλο μισό να εκπαιδεύονται για μπαχαλάκηδες.

 14. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 16/03/2010 08:21:21

  ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ....ΒΟΔΙΑ ΠΗΓΑΝ,ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ.

 15. Pikis avatar
  Pikis 16/03/2010 10:06:45

  @ Κασσάνδρα
  Σε χαλάει που ο ΓΑΠ ξέρει να μιλάει αγγλικά; Εδώ ο Ρουσόπουλος που συνόδευε τον "καταλληλότερο" στο εξωτερικό δεν ήξερε ούτε fuck you να πει.

 16. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 16/03/2010 10:33:42

  Οι υπάλληλοι της συναίνεσης λένε αναμεταξύ τους: φτάνει να βρούμε τις κατάλληλες δικαιολογίες, για να κάνουμε τον λαό να πιστέψει πως το status quo είναι υποφερτό. Και έλεγε ο φιλόσοφος Ανρί Μαλέρ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού: «Έτσι κλειδώνουν το μέλλον στα υπόγεια».

  Η ζωή των πολλών είναι σήμερα ακρωτηριασμένη, επειδή οι υπάλληλοι της συναίνεσης έχουν απολύσει τους προφήτες της ρήξης. Αν ξαναρχίζαμε όμως πάλι από το μηδέν; Αν ξεκινούσαμε πάλι από την αρχή; Αν αποφασίζαμε ξαφνικά πως δεν αξίζει να παραδώσουμε είκοσι πέντε αιώνες πολιτισμού στη βαρβαρότητα και πως ό,τι μας παραδόθηκε ανά τους αιώνες από την «Ιλιάδα» μέχρι τους «Αθλίους» δεν έχει ακόμη χαθεί, αν δεχτούμε πως συμμεριζόμαστε τις χαρές και τις λύπες, τις ελπίδες και τα όνειρα όλων των ανθρώπων που έζησαν από τότε, αν νιώσουμε πως μπορούμε να συμμεριστούμε τις τύχες των ανθρώπων, είτε στις τραγωδίες τους είτε στις εποποιίες τους, όλων των ανθρώπων που έζησαν πριν από εμάς, των ανθρώπων που θα ζήσουν μετά από εμάς και των ανθρώπων που σήμερα ζουν κοντά μας; Θα ήταν άραγε αυτό αρκετό για να φτάσουμε στη ρίζα του κακού;

  Όλοι χρειάζονται για να φτιαχτεί ένας κόσμος, λέει ο Ανρί Μαλέρ: οι υπάλληλοι της μετριότητας και οι ειδικοί της αθλιότητας, οι υμνητές της μετριοπάθειας και οι αοιδοί της μεγαλοπρέπειας, οι κατασκευαστές του εφικτού και οι ρήτορες του ρερητορευμένου, οι χειριστές της διαχείρισης και οι κατασκευαστές της χειραγώγησης, οι διακοσμητές της πρόσοψης και οι επιδιορθωτές της αρετής, οι εκμαυλιστές της ψυχής και οι προαγωγοί του κενού, οι φιλόσοφοι της καθέδρας και οι ηθικολόγοι του κιτς, οι αισθητικοί της συναίνεσης και οι ιστορικοί της λήθης, οι νεκροθάφτες του παρόντος και οι ταριχευτές του μέλλοντος, οι αρχειοφύλακες των πεπραγμένων και οι θεματοφύλακες των μυστικών, οι αρθρογράφοι του πεζοδρομίου και οι ρεπόρτερ του γραφείου, οι πολιτειολόγοι των ινστιτούτων και οι δημιουργοί του μάρκετινγκ, οι εκπαιδευτές των εκπαιδευτικών και οι σύμβουλοι των συμβούλων, οι άνθρωποι των αποφάσεων και οι άνθρωποι των εκτελέσεων, οι παρασκευαστές των ψυχοτρόπων και οι παρουσιαστές της τηλεόρασης, οι ταμίες του φιλόπτωχου και οι σταρ της φιλανθρωπίας, οι επώνυμοι του προσκηνίου και οι ανώνυμοι του παρασκηνίου, οι κάτοικοι των προαστίων και οι κάτοικοι των συνοικισμών, οι ποντικοί των πόλεων και οι αρουραίοι των χωραφιών.

  Μα τίποτα δεν μας απαγορεύει, αν είναι να ξαναρχίσουμε πάλι από το μηδέν, αν είναι να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, να προτιμήσουμε από τους συναινετικούς πολιτικούς και τους πολυλογάδες εθνοπατέρες, από τους προσκυνημένους ιστορικούς και τους διπλωματούχους διαχειριστές, από τους υπαλλήλους του εφικτού και τους ταχυδακτυλουργούς της έκτακτης ανάγκης, τους προφήτες της ρήξης και τους κυνηγούς της ουτοπίας.

  Ρ. Βρανάς - "ΝΕΑ"

 17. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 16/03/2010 11:15:06

  «είναι πλεονέκτικα δε κέραια πόστα να έχουμε εφυείς ανθρώπους»

  Ο Χέρι Χέρι για το Μπένυ.

 18. ataktos avatar
  ataktos 16/03/2010 12:00:42

  Για να προβληματισθείτε λιγάκι
  # #
  # #
  # # Είμαστε απόγονοί τους?
  # #
  # #
  # #
  # # Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα,
  # # δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της ...Ελλάδα ΜΑΣ.
  # #
  # #
  # #
  # # Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε
  # να
  # # γίνει βουλευτής.
  # #
  # #
  # #
  # # Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:
  # #
  # #
  # #
  # # 1) Να είναι Έλλην πολίτης
  # #
  # #
  # #
  # # 2) να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
  # #
  # #
  # #
  # # 3) να ΜΗΝ είναι κίναιδος και
  # #
  # #
  # #
  # # 4) να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου,
  # μέχρι
  # # και τα σανδάλια που φοράει,
  # #
  # # καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
  # #
  # #
  # #
  # # Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος,
  # # μπορούσε να γίνει βουλευτής.
  # #
  # #
  # #
  # # Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο
  # # οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα τότε έπρεπε να
  # # κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο
  # # ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
  # #
  # # Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να
  # # κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και
  # το
  # # υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
  # #
  # #
  # #
  # # Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος
  # αυτός,
  # # ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν : ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!!!!!
  # #
  # #
  # #
  # # 5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝ
  # #
  # # 21ος μ.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ????

 19. nancy avatar
  nancy 16/03/2010 21:02:59

  Μα κε ΑΤΑΚΤΕ, τότε δεν υπήρχαν εξωχωριες εταιρείες. ΟΚ πλάκα κάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.