#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2010 11:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η άγνωστη επανάσταση του ΜακρίσταλΜία βασική ερώτηση που αιωρείται γύρω από το απότομο τέλος που έλαβε η αποστολή του Στρατηγού Στάνλεϋ Μακρίσταλ στο Αφγανιστάν: Πώς γίνεται ένας απόφοιτος του West Point και του Kennedy School of Government του Harvard, που τρέχει 8 μίλια την ημέρα, κοιμάται τέσσερις ώρες, και είναι έξυπνος και πνευματώδης να κάνει κάτι το τόσο χαζό όπως το να μιλήσει έτσι σε έναν δημοσιογράφο του Rolling Stone;

Ίσως να μην ήταν και τόσο χαζό τελικά. Όλα τα στοιχεία βρίσκονται στο ίδιο το άρθρο των RS, για το οποίο το περιοδικό πλέον καυχιέται ότι «άλλαξε την Ιστορία». Οι νέοι κανόνες εμπλοκής τους οποίους ήταν υποχρεωμένος να επιβάλλει στους στρατιώτες του τον είχαν οδηγήσει σε μια εσωτερική σύγκρουση με αποτέλεσμα απηυδισμένος στο τέλος να τα στείλει όλα «στο διάολο!».

Η αντίδραση υπήρξε ανάλογη ακόμα και για τον μέσο πεζικάριο που ένιωθε προδομένος και οργισμένος. Κάποιοι παρομοίωσαν το νέο καθεστώς κανόνων ως απόπειρα της κυβέρνησης «να περάσει χειροπέδες» στα στρατεύματα. «Πώς είναι δυνατόν να μην μας επιτρέπουν να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας;», αναρωτιέται χαρακτηριστικά βετεράνος σε γράμμα του που έστειλε στον Μακρίσταλ.

Όπως ανέφεραν και οι New York Times σε άρθρο τους ο κίνδυνος πλέον μετακύλησε από τους Αφγανούς πολίτες και τους Ταλιμπάν στους ίδιους τους στρατιώτες της Δύσης. Πλέον είναι τα πάντα εκτός από δυνάμεις καταστολής και προστασίας. Αν και ο ίδιος ο Μακρίσταλ είχε βοηθήσει στον σχεδιασμό αυτών των κανόνων, το πρακτικό τους αντίκρισμα και η ουσιαστική τους εφαρμογή εκεί έξω στο πεδίο της μάχης, αποτέλεσε τελικά μια οδυνηρή εμπειρία για κάποιον που έχει εκπαιδευτεί την δεκαετία του ’70 υπό από το ιερό σύνθημα «ένας αξιωματικός πρέπει να μπορεί να προσέχει τους δικούς του».

Οι νέοι κανόνες εμπλοκής απαιτούν περαιτέρω προσοχή και πολλές περισσότερες εγκρίσεις από τα ανώτερα κλιμάκια προκειμένου να προχωρήσει ένας στρατιώτης στην άσκηση ένοπλης βίας. Εκνευρισμένοι πολεμιστές στο Αφγανιστάν αναφέρουν πως κουβαλάνε καρτελάκια πάνω τους για να τους υπενθυμίζουν πως επιτρέπεται η «περιπολία μόνο σε περιοχές στις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα πρέπει να αμυνθούμε κάνοντας χρήση όπλων». Γιατί στο καλό πρέπει να γίνεται μια περιπολία στην οποία ο στρατιώτης δεν θα χρειαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του με ένοπλα μέσα;

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο «Μάχη κατά των τρομοκρατών» το οποίο έγραψε κατά βάση ο Πετρέους το 2007, η προστασία των πολιτών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των επιχειρήσεων εναντίων των ανταρτών. Υπάρχει όμως ένα κλιμακούμενο πρόβλημα στο Αφγανιστάν, το οποίο ενδεχομένως ο Μακρίσταλ δεν το είδε να έρχεται όταν ξεδίπλωνε την στρατηγική του για το πώς θα κερδίσει την καρδιά και το μυαλό των Αφγανών και όχι μόνο: Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, οι Ταλιμπάν έχουν ξεκινήσει να πολεμάνε το ίδιο το σύστημα από μέσα. Εκμεταλλευόμενοι το δυτικό ήθος, περικυκλώνουν τους εαυτούς τους με γυναίκες και παιδιά, ξέροντας πως αυτό θα επιβραδύνει τις επιχειρήσεις των στρατευμάτων. Έχει παρατηρηθεί ότι οι Tαλιμπάν σκόπιμα δημιουργούν ανθρώπινες απώλειες, κάτι το όποιο όμως χρεώνεται στα στρατεύματα, επιφέροντας περισσότερη αρνητική δημοσιότητα εις βάρος τους.  Δεν είναι μόνο ότι αναγκάζονται πλέον οι στρατιώτες να είναι διπλά προσεκτικοί∙ βασικά αναγκάζονται να είναι υποχωρητικοί.

«Προσπαθούν να μας κάνουν να χτυπήσουμε γυναίκες και παιδιά, να σκοτώσουμε αθώους πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά από Αμερικανό Αξιωματούχο στο Αφγανιστάν.

Εντυπωσιακό είναι το παράδειγμα σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal του περασμένου Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το οποίo o λοχαγός πεζοναυτών Άντονι Ζίννι πέρασε 45 λεπτά στο τηλέφωνο με στρατιωτικούς δικηγόρους, μέχρι να αποφασιστεί να μην προχωρήσει τελικά σε αεροπορική επίθεση εναντίον τεσσάρων Ταλιμπάν που τοποθετούσαν βόμβες σε δρόμο που σκόπευε να περάσει μια φάλαγγα. Οι Ταλιμπάν μετέφεραν μαζί τους παιδιά και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο Ζίννι ήταν να τα σκοτώσει. Ωστόσο, οι συνέπειες της απόφασης ήταν να τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή των στρατιωτών.

Αυτός είναι ο καινούριος κόσμος των πολέμων στον οποίο προσπαθούσε να ανταπεξέρθει η «παλιά καραβάνα» Στρατηγός Μακρίσταλ. Υποθέτω ότι είχε αρχίσει να μην τον αντέχει. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο έθεσε εαυτόν στο απόσπασμα ενός ρεπόρτερ του Rolling Stone.

(The American Spectator)

Απόδοση: Μ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρης K. avatar
  Αρης K. 06/07/2010 12:35:47

  Μπορεί να μας εξηγήσει ο κύριος στρατηγός τι δουλεία έχει η ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, κανών το κόσμο ασφαλέστερο και δικαιότερο ύστερα από το χάος που δημιούργησαν ?

  • Maya avatar
   Maya @ Αρης K. 06/07/2010 13:37:29

   Τι δουλειά είχαν οι τζιχαντιστές μέσα σε αεροπλάνα που ρίξανε το οικονομικό σύμβολο της Δύσης το 2001 μάθαμε?

   • Αρης K. avatar
    Αρης K. @ Maya 06/07/2010 14:08:37

    Εγώ μίλησα για Αμερικανούς και ΝΑΤΟ γιατί έχω αποδείξεις για την παρουσία τους στο μέτωπο του Αφγανιστάν και Ιράκ , εσύ τι αποδείξεις έχεις για τους λεγόμενους τζιχαντ στους δίδυμους?

    Μάλλον τις ίδιες αποδείξεις για την υπάρξει WMD στο Ιράκ .

   • Maya avatar
    Maya @ Maya 06/07/2010 14:47:41

    Υπάρχουν δεκάδες εκατοντάδες δηλώσεις ηγετών εξτρεμιστών μουσουλμάνων που λένε ότι μέσω της θρησκείας τους έχουν κηρύξει ΠΟΛΕΜΟ εναντίον της Δύσης από την 11η Σεπτ. και μετά.

    Το να λέτε ότι οι τζιχαντιστές ήταν υποκινούμενοι ή και χρηματοδοτούμενοι από διάφορα σκοτεινά κέντρα παγκοσμίως, τόσο Δυτικά όσο και της Ανατολής, είναι ένα θέμα.
    Το να λέτε όμως ότι δεν ήταν καν τζιχαντιστές αυτοί που ήταν μέσα είναι ένα άλλο, τελείως διαφορετικό.

    Ήταν βουδιστές? Μπα.
    Χριστιανοί? Μπα.
    Ινδουιστές? Μπα.
    Δωδεκαθεϊστές? Μπα.
    Άθεοι?

    Λοιπόν? Ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει μια τέτοια αποστολή αυτοκτονίας και από πού προκύπτει?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Maya 06/07/2010 15:09:38

    Στα αεροπλάνα μέσα μπορεί να ήταν τζιχαντιστές, αλλά οι πύργοι έπεσαν εκ των έσω. Κλασική αμερικανική (και όχι μόνο) περίπτωση επιχείρησης false flag, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα, για να ορμήξουν ανεμπόδιστοι στα πετρέλαια. Το ίδιο είχε κάνει ο Ρούσβελτ με το Πέρλ Χάρμπορ. Το ίδιο έκανε και ο Χίτλερ πριν εισβάλλει στη Πολωνία.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Maya 06/07/2010 15:44:27

    Τα αεροπλάνα έπεσαν πάνω στους πύργους. Οι πύργοι όμως ΔΕΝ έπεσαν απο τα αεροπλάνα. Επεσαν από ελεγχόμενες πυροδοτήσεις εκρηκτικών, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως γίνεται στις κατεδαφίσεις τέτοιων κτιρίων.

    Οποιος δει τις σκηνές της πτώσης των δίδυμων πύργων, αντιλαμβάνεται εύκολα το παραπάνω.

    Ο δε διπλανός κοντός ουρανοξύστης (νομίζω κτίριο 7), δεν ξέρει κανείς γιατί έπεσε. Κανείς. Εκ συγχρωτισμού προφανώς. Κακές παρέες δηλαδή. Δεν τον χτύπησε κανένα αεροπλάνο αλλά έπεσε με ακριβώς όμοιο τρόπο όπως και οι δίδυμοι. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

    Για τα αεροπλάνα, αφενός για τα δύο που είδαμε να πέφτουν στους πύργους, υπάρχουν άνθρωποι φερόμενοι ως τζιχαντιστές επιβαίνοντες που σκοτώθηκαν, αλλά τώρα εμφανίζονται και δηλώνουν σώοι και διάφορα.

    Αφετέρου τα άλλα δύο αεροπλάνα, το του πενταγώνου και το άλλο που έπεσε στο δάσος ...εξαερώθηκαν. Ούτε ο Κόπερφηλντ δηλαδή...

    Αν δεν είχαν σκοτωθεί τόσοι άνθρωποι, θα μπορούσε να το εκλάβει κάποιος ως αστείο όλο αυτό, του τι μπορεί να κάνει η κατευθυνόμενη ενημέρωση. Και ξέρουμε ποιοι ελέγχουν τα ΜΜΕ. Και στις ΗΠΑ και παντού.

    Τώρα αν μέσα στα αεροπλάνα ήταν και τζιχαντιστές, δεν το ξέρουμε. Δεν έμεινε τίποτε. Εγιναν όλα λεπτή σκόνη. (εκτός παραδόξως από ορισμένα διαβατήρια τζιχαντιστών που βρέθηκαν ανέπαφα)

    Για το τι δουλειά είχαν οι τζιχαντιστές μέσα στα αεροπλάνα μάλλον θα πρέπει να ρωτήσουμε τους εξομολόγους τους καθώς και τους χρηματοδότες των εξομολόγων και των ιερέων και των εκπαιδευτών τους και τους προϊσταμένους των χρηματοδοτών αυτών. "Χειριστές" λέγονται επισήμως αυτοί οι από πίσω.

    Λουζιτάνια, Περλ Χάρμπορ, Κόλπος Τόμκιν... είναι μαθημένοι αυτοί.

    Αμάν πια με το παραμύθι της 11ης Σεπτεμβρίου 2001!

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Αρης K. avatar
    Αρης K. @ Maya 06/07/2010 18:16:19

    Σε τρομοκρατικές επιθέσεις μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεις σε αυτούς που τις υποκινούν, οργανώνουν – γι’ αυτό άλλωστε οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο κατά τις τρομοκρατίας και εισέβαλαν σε συγκεκριμένα κράτη.

    Ο λόγος είναι απλός δεν θέλεις να επαναληφτούν οι τρομοκρατικές ενέργειες από τους ίδιους πυρήνες και να δώσεις ένα παράδειγμα ότι μπορείς να ελέγξεις αυτά τα φαινόμενα, τιμωρείς τους υπαίτιους κ.α.

    Τα γεγονότα δείχνουν ότι κανένας στόχος δεν έχει επιτευχτεί άρα οι λόγοι του πολέμου σε αυτά τα δυο μέτωπα ένια άλλοι από αυτούς που φαίνονται.

 2. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 12:47:43

  όλοι μας .. έχουμε ..τα στενώματα μας (bolt necks).. έτσι και αυτός

 3. warum nicht? avatar
  warum nicht? 06/07/2010 13:01:40

  Αν σκεφτώ οτι η νεα τακτική των Ταλιμπάν είχε δοκιμαστεί και εφαρμοστεί επιτυχημένα απο τους Παλαιστίνιους ή απο οτι τους έχει καπελώσει θα είμαι κακός?
  Χτές ή προχτές υπήρξε η είδηση οτι ο Ομπάμα δίνει το πράσινο φως η ΝΑΣΑ να πλησιάσει τους Μουσουλμάνους. Το είχε πει στην Αίγυπτο αλλά δημόσια το παρουσίασε μέσο του νέου εκπροσώπου της ΝΑΣΑ, επίσης αφροαμερικανό διορισμένο απο τον Ομπάμα.
  Θέλω να υποπτεύομαι οτι η τακτική αναδίπλωση του Αμερικανικού στρατού στην Μέση Ανατολή ίσως είναι βάσει σχεδίου και μπορεί να έχουμε να κάνουμε με ενα ίσως κοινωνικό πείραμα μεγάλης έκτασης που ξεκίνησε απο την εισβολή στο Ιράκ ή έστω κάποια στιγμή μετά απο αυτήν.

  • Maya avatar
   Maya @ warum nicht? 06/07/2010 13:31:13

   Βασικά αυτό κάνει και η Χαμάς. Χρησιμοποιεί παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες.

   Η υποψία σας πάντως είναι πολύ αισιόδοξη.
   Στο Αφγανιστάν η όλη επιχείρηση έχει ήδη αποτύχει.

   Allahou akbar... Η Δύση κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει ότι αυτός ο αιώνας είναι του Ισλάμ.

   • warum nicht? avatar
    warum nicht? @ Maya 06/07/2010 14:09:15

    Ας πούμε οτι έχουμε την πάλαι ποτέ Δύση απο τη μια μεριά και τη πάλαι ποτέ Αριστερά απο τη άλλη.
    Η μεν πρώτη κατά μια άποψη αγνοεί τα Allahou akbar που προκάλεσε παγκοσμίως ενώ απο την άλλη η αριστερά μοιάζει να κουφαίνεται εντελώς όταν αυτά ηχούν στις γειτονιές μας.
    Εμείς, στη μέση, προδομένοι κι απο τους δυο.
    Τι πρέπει να πράξουμε?

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Maya 06/07/2010 16:22:47

    ...Βασικά αυτό κάνει και η Χαμάς....

    Ως καθαρα Ισραηλινο δημιουργημα εχει δανειστει μεθοδους απο τον Τσαχαλ που ειχε για ηγετες-εμπνευστες καποιους με δραση σε συμοριες οπως Στερν Ιργκουν, Χαγκανα με ονοματα Ζαμποτινσκι, Σαμιρ, Μπεγκιν, Λιβνι κλπ

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ Maya 06/07/2010 16:37:45

    και η χαμάς κάνει λάθη αλλά και αυτοί που βρέχανε απο πάνω εμπρηστικές βόμβες φοσφώρου.
    τα παιδάκια τι φταίνε άραγε;
    και γιατί ντε και καλά οι παλαιστίνιοι πρέπει να εξοντωθούν απο τον τόπο τους;

    πιάς το αυγό και κούρευτο έ;

 4. Τσολιάς avatar
  Τσολιάς 06/07/2010 13:02:26

  Απλά προσπαθούν να επιβάλλουν τον Πετρέους ως πουλέν, διάδοχη δηλαδή κατάσταση στον Ομπάμα. Σιγά μη νοιάστηκε ο ΜακΚρίσταλ για το πως πήραν τα φαντάρια του τις νέες εντολές εμπλοκής. Σε αυτά τα επίπεδα όλα είναι πολιτική.

 5. warum nicht? avatar
  warum nicht? 06/07/2010 13:04:29

  Υποπτεύομαι οτι αν ο Μακρύσταλ σκεφτεί να βγάλει βιβλίο και να μιλήσει σε βάθος γενικά για οτι εμείς πιστεύουμε ως θεωρίες συνωμοσίας δεν θα τη βγάλει καθαρή. Μια υποψία είναι.

 6. M avatar
  M 06/07/2010 13:45:25

  Οι ίδιες παπαρολογίες περι "ανθρώπνων ασπίδων" που επικαλούνται οι νεο-ναζί όταν τα βρίσκουν ζόρικα.Παλιά πρακτική απο την εποχή του Βιετ-Ναμ, όταν άρχισαν να αποκαλύπτοναι σφαγές αμάχων και μαζικοί αδιάκριτοι βομβαρδισμοί.
  Και οι δικαιολογίες των "δεμένων χεριών" των στρατιωτών, πάλι απο την ίδια εποχή δανεισμένες, και σημαίνουν το ίδιο πράγμα: Αφού δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε την χώρα και να σκοτώνουμε ότι κινείται, μπαίνουμε σε αδικαιολόγητο κίνδυνο και δεν μπορούμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας.
  Οι κρετίνοι που γράφουν αυτά τα άρθρα, ξεχνούν βολικά ένα πράγμα:
  Κανείς δεν τους κάλεσε στο Αφγανιστάν και κανείς δεν τους θέλει εκεί.

 7. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 13:53:13

  για να δούμε ..πως θα αντέξουν εκεί... τα παιδιά της Μανταμ Ντόρας

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/07/2010 15:05:29

  Σε λίγο θα έχει λυθεί το πρόβλημα της εμπλοκής στρατιωτών εκεί.
  Θα έχουν αναλάβει πλήρη δράση τα UAV, που ήδη "επιχειρούν", αλλά όχι στο βαθμό που θα ήθελαν οι ΗΠΑ.

  Τώρα τι κάνουν εκεί οι ΗΠΑ.
  Δουλειές με φούντες κάνουν, και εννοώ φυσικά τίποτα άλλο παρά το 1,5 τρις κοιτάσματα ορυκτών που εντόπισαν βάσει χαρτών που υπήρχαν από το 1970 και που οι Ρώσοι εγκατέλειψαν όταν ηττήθηκαν.

 9. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 06/07/2010 15:30:41

  Δεν έπαιρναν για σύμβουλους τους Ρώσους, να τους εξηγήσουν τους κανόνες "εμπλοκής" με τους μουτζαχεντίν? Απλά να τους πούν, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν κανόνες!

 10. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 06/07/2010 15:50:32

  Τα παιδάκια τους άμαχους και τα χωριά τους στο Βιετνάμ τι δικαιολογία έχουνε; Υπήρχαν και εκεί ταλιμπάνοι μήπως;

  Σκοτώνουν αμάχους και ξεθεμελιώνουν χωριά για τον ίδιο λόγο που οι γερμανοί πολιτισμένοι εταίροι μας (ο θεός να τους το ξεπληρώσει), έκαψαν και μακέλεψαν 300 ελληνικά χωριά στην διάρκεια της κατοχής: για να σπάσουν το ηθικό των ντόπιων, για να βρίσκουν καμένη γη οι εξεγερμένοι και καμμια βοήθεια.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 06/07/2010 15:52:05

   Χμμ, ξέχασα. Μερικοί χαίρονται και το απολαμβάνουν κιόλας να σκοτώνουν συνανθρώπους τους. Αδύναμους μάλιστα.

   Δεν είναι στρατιώτες αυτοί. Καμμιάς πατρίδας στρατιώτες δεν είναι.

   Θραξ Αναρμόδιος

 11. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 06/07/2010 16:35:06

  είναι πολλά τα λεφτά απο το όποιο και μόνο οι ντόπιοι ξέρουν να το καλιεργούν σωστά οπότε πρέπει να τους δωθεί και άλλος χώρος.
  Περισότερος χώρος = μεγαλύτερη παραγωγή = μεγαλύτερα κέρδη για αυτούς που πήγαν εκεί με σκοπό την εκμετάλευση του.

 12. aristotelis avatar
  aristotelis 06/07/2010 19:06:41

  Η πτώση της Αυτοκρατορίας...; Ποτέ άλλοτε στον κόσμο δεν υπήρξε στρατιωτική μηχανή παρόμοιας ισχύος. Παρόλα αυτά τις τελευταίες δεκαετίες όταν προσπάθησε βιαίως να επιβάλλει την θέληση της απέτυχε παταγωδώς. Μπορεί το Αφγανιστάν με το Βιετνάμ να μοιάζουν μακρινά, όμως στην μακροσκοπική κλίμακα της ιστορίας είναι πολύ κοντά και το αποτέλεσμα είναι κοινό. Ακόμα και η επιχείρηση στο Ιράκ όπου είχε θετικό καταρχήν αποτέλεσμα με την πτώση και σύλληψη του Σαντάμ, η συνέχεια δεν δικαιώνει την πολιτική των Η.Π.Α

 13. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 19:56:24

  δυστυχώς .. βλέπω ΦΩΤΙΕΣ .. μεγάλες φωτιές... πολιτισμικές , θρησκευτικές ...ο Αθανάσιος να μας φιλάει..απο τους δικούς μας επικίνδυνους νταβατζήδες ..

 14. Loubamboo avatar
  Loubamboo 07/07/2010 00:34:54

  Μην αγγίζετε το Ιράκ. Μην πειράζετε το Αφγανιστάν.

  Αφήστε το Σαντάμ και την παρέα του να εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια, να ζούνε σε χρυσά παλάτια και να αφήνουν τον ιρακινό λαό αμόρφωτο και εξαθλιωμένο.

  Αφήστε τους Ταλιμπάν να ελέγχουν και να διακινούν το όπιο και να κρατούν το λαό του Αφγανιστάν καθηλωμένο στην εποχή του...Μεγάλου Αλεξάνδρου.

  Όμως, ο Σαντάμ απαγχονίστηκε, το καθετώς του ξηλώθηκε, το Ιράκ γύρισε σελίδα.

  Ο Petraeus που έλυσε το Γόρδιο Δεσμό στο Ιράκ, θα πετύχει και στο Αφγανιστάν.

  Οι δίδυμοι πύργοι κατέρρευσαν, όμως η ατσάλινη κυρία Ελευθερία θα φωτίζει αιώνια με τη δάδα της τον κόσμο.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Loubamboo 07/07/2010 03:00:53

   η παραγωγή οπίου αυξήθηκε 90% αμέσως μετά την έλευση του αμερικανικού στρατού που υποτίθεται αστυνομεύει κιόλας, υπάρχουν όμως και άρθρα που παραδέχονται φόρα παρτίδα οι αμερικάνοι οτι κάνουν τα στραβά μάτια στην παραγωγή αρκεί λέει να μην στηρίζουν τους ταλιμπάν...
   Οι οποίοι ταλιμπάν συσταθήκαν με τις ευλογίες της CIA εναντίων της Μόσχας, κάποια στιγμή προφανώς ανέλαβε το franchise η μητρική εταιρία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.