#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2013 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Χρυσή Αυγή καταλύτης εξελίξεων

Πώς η επιτυχής αντιμετώπιση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής μπορεί να αλλάξει πλήρως το πολιτικό σκηνικό και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησηςΔεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ αυτόν τον Σεπτέμβριο μπορούν κάλλιστα να λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από την επιτυχή έκβαση της εξουδετέρωσης της Χρυσής Αυγής και της ταύτισής της με εγκληματικές πράξεις, αλλά και με σχεδιασμούς κατά του πολιτεύματος, θα εξαρτηθούν πολλά. Κυρίως η πορεία της χώρας και της δικομματικής κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΝΔ είναι αναπόφευκτο να αλλάξει τον πολιτικό της σχεδιασμό και να αξιολογήσει τη στρατηγική της με δεδομένη την παράμετρο της επιτυχίας στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Αυτή η παράμετρος αναμφίβολα αναμένεται να ενσωματωθεί στο πολιτικό σκηνικό για πολύ μεγάλο διάστημα.

«Τίποτε δεν θα είναι όπως χθες» λέει κορυφαίος κυβερνητικός παράγων που διαβλέπει ότι η ανάκαμψη του κόμματος, σε συνδυασμό με την πολιτική εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής, διά της ποινικής οδού, μπορεί να διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει.

Πεπειραμένα κομματικά στελέχη συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η αποκάλυψη της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής θα συνιστά βαθιά τομή στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της χώρας και ταυτόχρονα θα απελευθερώσει δυνάμεις που είχαν ψευδαισθήσεις και είχαν εγκλωβιστεί στο ναρκοπέδιο του Μιχαλολιάκου.

Πολλοί λένε ότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες θα μεταβάλουν τον πολιτικό χάρτη και θα τροποποιήσουν πολλές παραμέτρους της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης.

Στο προσεχές διάστημα και ώσπου να αποσαφηνισθούν πλήρως όλες οι πτυχές της υπόθεσης η κυβέρνηση δεν προτίθεται να σπεύσει επιδεικτικά για να καρπωθεί πολιτικά την υπόθεση. Αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων, αλλά σταδιακά.

Παρ’ ότι όλοι έχουν πλήρη συναίσθηση της πολιτικής ωφέλειας που προσπορίζονται, τα στελέχη της ΝΔ, αναμένεται να είναι προσεκτικά στις δημόσιες εμφανίσεις τους όταν αποκατασταθούν οι ρυθμοί της πολιτικής δραστηριότητας.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. daresome avatar
  daresome 26/09/2013 11:58:00

  Μεγάλος ο καημός για τα πολιτικά οφέλη του κυβερνητικού δικομματισμού ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την εξόντωση της κοινωνίας.

 2. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 26/09/2013 12:07:01

  Καλά είναι πάντως να μη βιαζόμαστε, στην Ελλάδα ζούμε, και ότι ξεκινά με θόρυβο πολλές φορές καταλήγει σε ...κλαψούρισμα...

 3. ιεραξ avatar
  ιεραξ 26/09/2013 14:47:03

  Η υπερβολική δόση ΄΄αντιχρυσαυγητισμού΄΄ που μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ και το επίσημο κράτος πρέπει να γίνει πιό φυσιολογική, διότι φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Ο κόσμος δεν θέλει πολύ να τα πάρει στο κρανίο και να φτύσει το σύστημα. Ακόμη εάν δεν υπάρξει ανάλογη επίθεση στο άλλο άκρο με ξεβράκωμα κουκουλοφόρων, καταληψιών, μπαχαλάκηδων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Αν μεθοδικά αναδειχθεί η ομοιότητα των άκρων στη βία, και αντιμετωπισθεί ανάλογα, τότε πιθανότατα η μεταπολιτευτική αριστερή κατάληψη της κοινωνίας θα λάβει τέλος. Πολιτική βούληση χρειάζεται, ο Σαμαράς την έχει, οψόμεθα.

 4. Jim Bim avatar
  Jim Bim 26/09/2013 15:22:37

  Η δημοκρατική πατριωτική - σαμαρική πολιτική πρέπει να καλύψει το κενό. ¨οταν ο Πρωθυπουργός αγωνιζόταν για τη Μακεδονία τον έλεγαν εθνικιστή ... πρέπει το αισθημα του Πατριώτη να εκφραστεί μέσα από τον λόγο του Πρωθυπουργού ....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Jim Bim 26/09/2013 18:10:10

   Σωστός!

 5. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 26/09/2013 15:40:48

  Αυτή τήν φορά ο αρχηγικός πυρήνας τού κόμματος τής ΝΔ αντέδρασε βάσει στρατηγικού σχεδίου καί όχι σπασμωδικά.

  Οι «καταγγελίες» Κασιδιάρη ότι υπήρχε επεξεργασμένο σχέδιο αντίδρασης τής ΝΔ, τό οποίο (όντως) είχε εκθέσει μέ σαφήνεια στήν βουλή ο κ. Βορίδης, δείχνει ακριβώς η ταχύτητα εκτέλεσής του μέ τόν Δένδια νά αποστέλλει τόν Φάκελλο αδικημάτων τής ΧΑ στόν Άρειο Πάγο μέ στόχο τόν χαρακτηρισμό τής ηγεσίας της ώς εγκληματικής ομάδας, τίς συντονισμένες ενέργειες τής αστυνομίας μέ τίς εφόδους της εναντίον μελών καί γραφείων τής ΧΑ, τίς αποστρατεύσεις καί μεταθέσεις αξιωματικών καί λοιπών συντονισμένων ενεργειών γιά «ξετίναγμα» καί εκφοβισμό ενεργών, συμπαθούντων ή μελλοντικών πιθανών νοσταλγών τής «μαύρης» συμμορίας. Ο πανικός τής ηγεσίας τής ΧΑ είναι έκδηλος καί φανερώνει τήν αδυναμία μιάς συμμορίας πού τήν εγκαταλείπουν οι «δυνατοί» προστάτες της.

  Ουσιώδης δέ παράμετρος τής όλης τακτικής η παρέμβαση Λαζαρίδη στά ΜΜΕ καί στήν Βουλή, χαλώντας τήν σούπα πού ετοίμαζαν ομάδες επιχειρηματικών συμφερόντων μέ τήν συμβολή (καί μέσα από κύκλους τής ΝΔ) τών ελεγχόμενων ΜΜΕ.
  Ο Λαζαρίδης κατάφερε νά βάλει στήν θέση τού απολογούμενου τόν ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν δηλαδή πού ευελπιστούσε νά εκμεταλλευθεί τά όποια πολιτικά οφέλη από μιά τέτοιου είδους δολοφονία. Δήλωσε δέ ότι δέν εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή αλλά προειδοποιεί πως θα «έρθουν και άλλοι νεκροί» εάν συνεχισθεί η ένταση, λέγοντας ότι «ένας νεκρός είναι κάτι βαρύ», αλλά οι «άλλοι νεκροί θα είναι κάτι πολύ βαρύτερο». Εξήγησε ότι «’γουναράδικα’ ίσον σφαγείο» καί δεν μπορεί η μία προτροπή στη βία να είναι «καλή» και η άλλη «κακή». Αυτή τήν φορά η ΝΔ δέν πιάστηκε σέ πολιτικό ύπνο, ευρισκόμενη όντως σέ επιφυλακή.

  Ο αποσυντονισμός τών διάφορων ομαδούλων καί η απαγοήτευσή τους φάνηκε από τίς δηλώσεις Μπακογιάννη, Βούλτεψη, Παυλόπουλου κ.λ.π., οι οποίοι μετά βδεγλυμίας απέρριψαν τίς λαζαρίδειες αιτιάσεις περί ακραίων στό ΣΥΡΙΖΑ, καλυπτόμενοι από τήν δήλωση Σαμαρά, η οποία ευφυώς ήταν έτσι διατυπωμένη ώστε νά καλύπτει τό ξεβράκωμά τους (ενδοκομματικά ο Σαμαράς δέν έχει τήν διάθεση αυτή τήν στιγμή νά συγκρουσθεί μέ τό κομματικό κατεστημένο καί στρατηγικά θά ήταν λάθος).
  Ο Λαζαρίδης, ο οποίος διαθέτει στρατηγική σκέψη, ήξερε ότι ήταν θέμα ημερών νά «πιστοποιηθούν» οι θέσεις του από τήν δράση τών μή ελεγχόμενων ομαδούλων
  συνιστωσών τού ΣΥΡΙΖΑ καί όχι μόνον. Ήδη η «αντιφασιστική» τους δράση μέ τά ρόπαλα, τούς ξυλοδαρμούς, τά μολότωφ καί τίς σπασμένες βιτρίνες πήρε τήν θέση τους στά τηλεοπτικά πλάνα.

  Στό παιχνίδι επιστρατεύτηκε καί ο Καρατζαφέρης μέ τίς δηλώσείς του περί εξημέρωσης τού θηρίου τής ΧΑ, τήν επίθεσή του σέ αυτούς πού τόν έδιωξαν από τήν θέση τού θηριοδαμαστή (κάνοντας εύστοχη διατύπωση μέ τήν περίπτωση Βορίδη πού τόν απέδωσε «λευκό» στό πολιτικό σκηνικό) καί τονίζοντας ότι είναι έτοιμος (στήν διάθεση τής πολιτείας!!!) νά αναλάβει καί πάλι αντίστοιχο ρόλο (ρίχνοντας τό μπαλάκι στούς ενδιαφερόμενους πού τόν έχουν καταδικάσει στήν αφάνεια μέ τό τηλεοπτικό εμπάργκο πού τού έχουν επιβάλλει).

  Η τράπουλα ανακατεύθηκε καί ξαναμοιράζεται.
  Μένει νά δούμε τί φύλλο θά πάρουν οι παίχτες καί πώς θά συνεχιστεί τό παιχνίδι.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Ιαπετός 26/09/2013 15:49:36

   Αψογη ανάλυση !

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ιαπετός 26/09/2013 18:11:57

   Τέλοιος. Και ο Λαζαρίδης επειδή είναι το βαρύ πυροβολικό της λογικής και του δυναμισμού κάνει πολύ καλά τόσον καιρό και δε μιλάει πολύ. Μόνο σε δύσκολα πρέπει να αναλώνει δυνάμεις.

 6. Νίκη avatar
  Νίκη 26/09/2013 16:53:30

  Εγώ δεν βλέπω στρατηγική σκέψη γιατί αυτό που είπε ο Λαζαρίδης είναι το αυτονόητο απλώς οι άλλοι με τα "κουλά" τους τον δικαίωσαν. Η ιστορία πολλές φορές εκτός από κύκλους κάνει και τούμπες και τα γουναράδικα στην Καστοριά πάνε καλά χάρη στους Ρώσους τουρίστες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.