#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2012 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Χρυσή Αυγή καλεί γιατρούς να περιθάλπουν μόνο ΈλληνεςΟ Ιπποκράτης ήταν Έλληνας, η ιατρική είναι... ελληνική, άρα πρέπει να ασκείται μόνο σε Έλληνες. Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκαν οι φωστήρες της Χρυσής Αυγής που μέρα με τη μέρα αποθρασύνονται είτε γιατί είναι άθλιοι, είτε γιατί θέλουν να είναι πάντα στην επικαιρότητα με τις προκλήσεις τους είτε και τα δύο μαζί.

Η ιδέα που είχαν τώρα, μετά την τράπεζα αίματος μόνο για Έλληνες (μάλλον πιστεύουν ακόμη ότι το αίμα του μαύρου, του κίτρινου ή του σκούρου γενικά έχει άλλα αιμοπετάλια και λευκά. Ειδικά οι μαύροι μάλλον δεν έχουν καθόλου λευκά αιμοσφαίρια) ήταν και οι Γιατροί με Σύνορα μόνο ... Έλληνες.

Καλούν λοιπόν γιατρούς να περιθάλπουν μόνο Έλληνες. «Παρακαλούνται όσοι ιατροί επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για την ανακούφιση του ελληνικού λαού, ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο που ο τομέας της υγείας απoδομείται και η περίθαλψη αποψιλώνεται, να επικοινωνήσουν κ.λπ.». Όσοι είναι Έλληνες και χρήζουν περίθαλψης ας πάνε στους γιατρούς, αλλά μετανάστες να μην τολμήσουν, λέει η λογική της Χρυσής Αυγής.

Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, καταδίκασε την πρωτοβουλία λέγοντας ότι «το ΕΣΥ προσφέρει σήμερα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και καλύπτει το σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς επίσης και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν ανάγκη και πάσχουν».

Την καταδίκη του για αυτήν την κίνηση εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος, με τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, να αναφέρει πως «ο κάθε ένας να αναλάβει το ρόλο που ετάχθη. Οι ελλείψεις στο κράτος δε μπορεί να γίνονται βορά κομματικής εκμετάλλευσης, αλλά όσοι μπορούν να προσφέρουν για τον συνάνθρωπό μας, να προσφέρουν με πιστοποιημένο τρόπο, σε πιστοποιημένους χώρους και η προσφορά να γίνεται από πιστοποιημένους λειτουργούς».

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Η Ιατρική, κατά τον όρκο του Ιπποκράτη, παρέχεται στον άνθρωπο ισότιμα, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Αλίμονο αν υπάρξουν γιατροί πάνω στη γη που θα αρνηθούν να εξετάσουν ή να θεραπεύσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, γιατί απλούστατα δεν θα είναι άνθρωποι οι ίδιοι οι γιατροί. Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Οι γιατροί με σύνορα δεν είναι γιατροί. Είναι αδιανόητο σήμερα, πολιτικά κόμματα να δημιουργούν «Γιατρούς με σύνορα» και μάλιστα να τους διαφημίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα δυστυχώς η Χρυσή Αυγή».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Thesti avatar
  Thesti 06/12/2012 10:58:21

  Γιατροί με σύνορα...
  Μυαλά περιφραγμένα, με ηλεκτροφόρο και δηλητηριασμένο συρματόπλεγμα.
  Το όνειδος του Ελληνισμού έχει όνομα: "χρυσή αυγή".
  Κανείς δε δικαιολογείται πλέον επικαλούμενος άγνοια. Όλοι τους γνωρίζουμε καλά. Έχουμε δει τις απόψεις τους, τα συμπλέγματά τους, τον τρόπο σκέψης τους. Το να κλείνει κανείς ακόμα τα μάτια είναι συνενοχή.

  • Stef avatar
   Stef @ Thesti 06/12/2012 17:58:40

   Μάλλον θα τα δίνεις αφειδώς τα φακελάκια στους γιατρούς γιατί προφανώς τα έχεις, οπότε δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στα νοσοκομεία της χώρας. Ούτε φαίνεται σε απασχολεί πόσες κρατήσεις έχουμε από τους πενιχρούς πλέον μισθούς μας γαι μία υποτιθέμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν όλοι οι λαθρομετανάστες μπαινοβγαίνουν δωρεάν.

   • helios avatar
    helios @ Stef 06/12/2012 22:23:46

    Και να ήταν μόνο οι αλλοδαποί ασθενείς.
    Πρόσφατα επισκέφτηκα δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια και αυτό που έβλεπες ήταν ότι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τραπεζοκόμοι, αποκλειστικές νοσοκόμες κλπ … ήταν όλοι τους αλλοδαποί και αλλοδαπές. Αναρωτιέμαι πραγματικά με ποια κριτήρια τους προλαμβάνουν όταν μάλιστα έχουμε πάνω από 1 εκατ. ανέργους.

  • stamoschios avatar
   stamoschios @ Thesti 06/12/2012 22:56:02

   Το όνειδος του ελληνισμού ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ φίλτατε εθνομηδενιστή.

 2. metanastis avatar
  metanastis 06/12/2012 11:25:44

  Ας πάει ο κ. υπουργός ένα βράδυ στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως πήγα εγώ τη μητέρα μου την προηγούμενη εβδομάδα να θαυμάσει υψηλό επίπεδο.
  Όσο για το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών το νοσοκομείο προσφέρεται επίσης για εξαγωγή συμπερασμάτων...

 3. Πέτρόπουλος avatar
  Πέτρόπουλος 06/12/2012 11:48:19

  Γιατί οι απόψεις της ΧΑ έστω και ρατσιστικές (βρήκαν την καραμέλα) έχουν απήχηση στον κόσμο; Μήπως γιατί αναδεικνύουν το πρόβλημα του Έλληνα πολίτη που υποφέρει; Τι να τις κάνω τις αρλουμπολογίες του ΠΑΣΟΚ και του Λυκουρέντζου όταν πήγα στα επείγοντα Νοσοκομείου με το 1 χρόνου παιδί μου και μπροστά μου ήταν κάθε καρυδιάς καρύδι και μας "βήχανε στα μούτρα" και ανησυχούσα μήπως έχουν φυματίωση; Ελάτε ένα Σάββατο πρωί να δείτε τα τουριστικά λεωφορεία να ξεφορτώνουν ασθενείς Σκοπιανούς στο Ιπποκράτειο και τα άλλα Νοσοκομεία (διανομή κανονική) και να τους περιμένουν (με το αζημίωτο υποθέτω) μεσάζοντες γιατροί και Νοσοκόμοι να εισάγονται κατ' ευθείαν και οι υπόλοιποι να περιμένουμε σαν ζώα στις ουρές. Μείνατε αγκυλωμένοι στις μπούρδες των αριστερών της δεκαετίας του '80 και σαπίσατε μαζί μ' αυτές. Οι διαθέσιμοι πόροι δεν είναι απεριόριστοι και στην Ελλάδα προηγούνται οι Ελληνες .Είτε αρέσει στους Βενιζέλους και Λυκουρέντζους είτε όχι. Αφού οι Έλληνες γιατροί είναι τόσο φιλάνθρωποι γιατί δεν τους περιθάλπουν στις Ιδιωτικές κλινικές;

 4. Πέτρόπουλος avatar
  Πέτρόπουλος 06/12/2012 11:52:33

  O Λαός γνωρίζει και επιλέγει. Το τι λες εσύ δεν ενδιαφέρει κανέναν. Χορτάσαμε δημοκρατία τόσα χρόνια να δούμε πως είναι και ο φασισμός , είμαστε περίεργοι τι να κάνουμε.. Εσείς περιμένετε τα Σταλινικά απολιθώματα να κάνουν αντεπίθεση....

 5. Πέτρόπουλος avatar
  Πέτρόπουλος 06/12/2012 12:09:15

  Έπιασες την ουσία του θέματος. Ας πάει ο Υπουργός στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα να δει τι γίνεται με τους Αλβανούς, μιλιούνια, δεν ακούς Ελληνικά στους διαδρόμους.
  Οι αριστεροί γιατροί (αυτοί που κάνουν διαπραγματεύσεις με το ΣΔΟΕ για τα εκατομμύρια ευρώ -μέσα στο νοσοκομείο φημολογείται για αρκετές δεκάδες- που βρέθηκαν σε λογαριασμούς,για το πόσο θα τους φορολογήσουν) τους παρέχουν υπηρεσίες υψηλής στάθμης. Σε αυτούς φταίει η ΧΑ.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2012 12:15:33

  Η Ιατρική, κατά τον όρκο του Ιπποκράτη, παρέχεται στον άνθρωπο ισότιμα, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας.

  Η ιατρικη ομως επισης κοστιζει.Το ξεχασαν κιολας εκει στο ΠΑΣΟΚ;
  Δεν εχω προβλημα για την ισοτιμη παροχη σε ξενους ,αρκει να πληρωνουν τα ελληνικα ασφαλιστικα ταμεια.Τα πληρωνουν;

 7. Κώστας avatar
  Κώστας 06/12/2012 12:16:38

  Καλύτερα να είσαι ειλικρινής και σταθερός στα πιστεύω σου και ας θεωρείσαι και ακραίος παρά υποκριτής με ένα ψεύτικο, ξύλινο λόγο που δεν πείθει κανένα.

 8. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 06/12/2012 12:24:30

  Τα φασισταριά της Χ.Α, συστηματικά διαστρέφουν, τερατοποιούν και τελικά αποδυναμώνουν όλα τα προβλήματα με τα οποία επιλέγουν να....καταπιαστούν. Έτσι όπως παρουσιάζουν το θέμα οι χυδαίοι και ύποπτοι υπερασπιστές του...λαού, εγώ τώρα θα ακουστώ μισάνθρωπος που υποστηρίζω οτι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ απόλυτη προτεραιότητα (εκτός επειγόντων περιστατικών), πρέπει να έχουν ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
  Μόλις ακούσουνε οι...πονόψυχοι τον ακραίο λόγο των Χρυσαυγιτών, σπεύδουν ν΄αγκαλιάσουνε με πλήρη κατανόηση και να παραχωρήσουν μεγαλόψυχα ...προτεραιότητα σε κάθε αλλοδαπό αναξιοπαθούντα, έναντι του ηλίθιου Έλληνα που μια ζωή πληρώνει τ΄ασφαλιστικά ταμεία, για να καταλήξει να εισπράξει τελικά, αντί της αξιοπρεπούς και υψηλού επιπέδου περίθαλψης, την ταλαιπωρία, τον εξευτελισμό και την αδιαφορία των .....ανιδιοτελών λειτουργών του Ιπποκράτη !!!!

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ BLACK QUEEN IN STORM 06/12/2012 16:45:03

   Τα φασισταριά της Χ.Α, συστηματικά διαστρέφουν, τερατοποιούν και τελικά αποδυναμώνουν όλα τα προβλήματα με τα οποία επιλέγουν να….καταπιαστούν. Έτσι όπως παρουσιάζουν το θέμα οι χυδαίοι και ύποπτοι υπερασπιστές του…λαού, εγώ τώρα θα ακουστώ μισάνθρωπος που υποστηρίζω οτι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ απόλυτη προτεραιότητα (εκτός επειγόντων περιστατικών), πρέπει να έχουν ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

   Ενώ αν το έλεγες πρόπερσυ ή και πριν 5 χρόνια, που δεν το είχε πεί η ΧΑ, νομίζεις ότι θα σε αντιμετώπιζαν αλλιώς οι "προοδευτικοί";

   Η ουσία δεν είναι τι λέει η ΧΑ και αν δήθεν "διαστρέφει" ή "καίει" τα προβλήματα τα οποία αναφέρει.

   Η ουσία είναι ότι και πριν της ΧΑ δεν τα λέγανε κανείς στα κόμματα, και άμα έβγαινε κάποιος και έλεγε κάτι τέτοιο τον είχανε για φασίστα και ρατσιστή ούτως ή άλλως.

 9. Inno avatar
  Inno 06/12/2012 12:36:29

  σχετικό άσχετο. Όταν γίνει μια αντικειμενική έρευνα για το ποιό ακριβώς είναι το δημοσιονομικό κόστος της "φιλοξενίας" των λάθρων στη χώρα μας, πόσο κοστίζει στην υγεία, στην παιδεία, στην δημόσια τάξη, στην δικαιοσύνη, πόσο κοστίζει σε κλοπές κλπ, το μέγεθος που θα προκύψει ίσως ταράξει την κοινωνία και πέσουν τα τσιμέντα. Όταν θα κοινοποιηθεί πόσα πληρώνει ο κάθε Έλληνας για το χάλι αυτό που γίνεται.
  Και οκ η ΧΑ δεν το σκέφτεται να το κάνει γιατί οι μισοί δεν έχουν πάει σχολείο.

  Τα φυντάνια της κυβέρνησης, αντί να ξεκατινιάζονται με ανακοινώσεις και άλλα γραφικά με τον σφύριζα, γιατί δεν αναλαμβάνουν να κάνουν μια έρευνα, αντικειμενική, και να την δημοσιοποιήσουν? εκτός του όποιου μικροπολιτικού κέρδους (απαραίτητο, αλίμονο), έχει δικαίωμα η κοινωνία να γνωρίζει τι πληρώνει για την λαίλαπα αυτή. Και άσε μετά τον κάθε σφύριζα να τους κανακεύει.

  Ή μήπως τελικά το λαθρο ζήτημα τους εξυπηρετεί ΟΛΟΥΣ, άλλον λιγότερο και άλλον περισσότερο, αλλά ΟΛΟΥΣ?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Inno 06/12/2012 13:31:20

   Νομίζω ότι τα είπες όλα. Πες μου τώρα, δηλώσεις τύπου Λυκουρέτζου ποιον εξυπηρετούν; Θυμάμαι ότι ο Λοβέρδος, ως υπουργός Υγείας, προς τιμήν του, είχε μιλήσει ανοιχτά για το θέμα, για πρώτη φορά.
   Δεν υπάρχει πολίτης που να έχει πάει σε δημόσιο νοσοκομείο και να μην έχει αναρωτηθεί ποιος πληρώνει τα χρήματα για την περίθαλψη των λαθρομεταναστών.
   Φυσικά και αν ασθενήσει ένας λαθρομετανάστης πρέπει να νοσηλευτεί. Δεν είναι λιγότερο άνθρωποι από εμάς. Αλλά υπάρχει ένα θέμα ως προς το κόστος, διαφορετικά το σύστημα υγείας καταρρέει. Δεν λέω κάτι παράλογο, λέω αυτό που ισχύει παντού στον κόσμο.
   Είχα πάει πριν από μερικούς μήνες στα επείγοντα εφημερεύοντος νοσοκομείου στον Πειραιά για επείγον πρόβλημα, ήταν μεσάνυχτα. Περίμενα περίπου ένα εικοσάλεπτο γιατί πριν από εμένα ήταν Πακιστανός, κρατούμενος, με 2 ή 3 παρακαλώ αστυφύλακες να τον φρουρούν. Ποιος πλήρωσε τα νοσήλεια του Πακιστανού; Προφανώς εμείς οι φορολογούμενοι.
   Είναι γνωστό επίσης ότι πηγαίνουν στα επείγοντα και μετανάστες που δεν έχουν ανάγκη επείγουσας νοσηλείας, απλά επειδή είναι τζάμπα. Και περιμένεις υπομονετικά τη σειρά σου, ως φορολογούμενος Έλληνας, απλά επειδή δεν έχεις χρήματα να πας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
   Το γεγονός ότι η ΧΑ είναι όντως φασιστικό κόμμα, δεν δίνει δίκαιο στη δήλωση Λυκουρέτζου. Είναι άλλο ένα "ευχαριστώ τους μετανάστες που μας επέλεξαν".
   Το άγχος της ΝΔ έναντι της Αριστεράς, μήπως την πούνε φιλο-χρυσαυγίτικη, χαρίζει δεξιές ψήφους στη ΧΑ....

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ @ Inno 06/12/2012 15:04:07

   Βάλτε και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές! Πόσοι δηλ. είναι οι αγρίως δολοφονημένοι Έλληνες, οι κατά τ' άλλα τιμημένοι παππούδες και γιαγιάδες μας- από λαθρο-αλλοδαπούς φονιάδες, από 20ετίας. Περιπτώσεις εξιχνιασμένες: οι κατ' όνομα ελληνικές φυλακές φιλοξενούν (δωρεάν) 70% ξένους εγκληματίες και δεν τρέχει τίποτα για κανέναν παράγοντα (που δεν παράγει τίποτα, εκτός απ' το να μεγαλώνει ο κ-λος του). Να γιατί η Χ.Α. δεν έχει εκλογική οροφή και θα εκπλήξει τους πάντες. Γιατί ο Έλληνας ανυπεράσπιστος υφίσταται τρελό ρατσισμό.

 10. Χριστίνα avatar
  Χριστίνα 06/12/2012 14:01:02

  Αν η Χ.Α είχε μορφωμένους και εκπαιδευμένους ανθρώπους όχι 12% αλλά 24% θα είχε. Στο τέλος βλέπω να της στήνουν και άγαλμα τα άλλα κόμματα .

 11. alex23 avatar
  alex23 06/12/2012 14:03:01

  οι δημοσιες ιατρικες υπηρεσιες στην χωρα μας δεν ειναι αναλογες με αυτες αλλων ευρωπαικων χωρων, για αυτο και οι περισσοτεροι ελληνες εχουν στραφει στον ιδιωτικο τομεα
  οι αλλοδαποι που κατα βαση δεν εχουν τις οικονομικες δυνατοτητες των ελληνων, εκμεταλλευομενοι και τον τροπο που ειναι οργανωμενο το κρατος εχουν κανει τα δημοσια νοσοκομεια την ανεξοδη λυση για καθε τους ιατρικο προβλημα
  να μην πουμε για τους παρανομους που με την περιεργη 'συμμετοχη' ακομα και ακραιων της δεξιας, βρισκουν καταφυγιο ακομα και σε ιδιωτικα νοσοκομεια..

  απο αυτο ομως το γεγονος να παμε σε φαινομενα γιατρων με συνορα υπαρχει τεραστια αποσταση
  το ποναει ποδι κοβουμε ποδι της χρυσης αυγης δεν ειναι λυση
  το hate-speech μπορει να χαιδευει τα αυτια - λιγο ή πολυ - ολων εμας που θελουμε κατι να αλλαξει και να μας λεει αυτο που θελουμε να ακουσουμε γιατι μεσα μας ξερουμε οτι δεν ισχυει (και αυτο μας ποναει), οτι δηλαδη για ολα τα δεινα μας φταινε οι αλλοι και οχι εμεις

  οσο για τους 'γιατρους' που θα θελησουν να συμμετεχουν σε κατι τετοιο, να θυμισω τον ορκο του ιπποκρατη που μιλα για το ισο δικαιωμα ολων στην ιαση, (ακομα και των δουλων)..νομιζω οτι η καταπατηση του και μονο ειναι ικανη για την διαγραφη τους απο καθε ιατρικο συλλογο και διακοπη της οποιας κρατικης συνεργασιας με αυτους..

 12. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 06/12/2012 14:33:24

  Και τα SS ειχαν μορφωμενους ανθρωπους και μαλιστα τους αρεσε η κλασσικη μουσικη, γι' αυτο εβαζαν τους κρατουμενους να παιζουν κουαρτεττα εγχορδων πριν τους οδηγησουν στους φουρνους. Ο δε Γκαιμπελς ηταν τοσο φιλοτεχνος ωστε ειχε λεηλατησει ολα τα μουσεια των κατακτημενων χωρων για την προσωπικη του συλλογη.

 13. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 06/12/2012 15:12:41

  Είναι πάντως απίστευτο: την ατζέντα των θεμάτων την βάζει η Χ.Α., όλοι (κόμματα, υπουργοί, φορείς) με τη γλώσσα έξω τρέχουν -μετά από κάθε εξαγγελία τους- να μαζέψουν ό,τι μπορούν ή να βρίσουν. Όλοι στα απόνερα της Χ.Α., που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχε στον πολιτικό χάρτη!
  Όλα αυτά όμως που κάνει η Χ.Α. επιβραβεύονται κοινωνικά, δηλ. ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χειμαζώμενου μέσου Έλληνα της πραγματικής ζωής, γι' αυτό και τα εκλογικά ποσοστά της θα εκτοξευτούν. Απίστευτα έξυπνη -και επικοινωνιακά- η καμπάνια των "αγραμμάτων"...

 14. ΛΥΚΟΡΝΙΟ avatar
  ΛΥΚΟΡΝΙΟ 06/12/2012 15:43:26

  Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα που έγραψε ότι πρέπει οι ξένοι να καταβάλουν το αντίτιμο στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Έχει επιχειρήσει μήπως λαθρομετανάστης να νοσηλευτεί σε γερμανικό νοσοκομείο ; Τί γνώμη έχετε ; Θα νοσηλευόταν ή θα τον πακετάριζαν στο πρώτο αεροπλάνο για Καμπούλ ;

 15. Ο ορκος του Ιπποκρατη avatar
  Ο ορκος του Ιπποκρατη 06/12/2012 16:38:19

  Ο ορκος του Ιπποκρατη που οι αριστεροι τον θυμουνται οποτε θελουν λεει ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ποσοι γιατροι εχουν κανει εκτρωσεις οποτε μην μιλατε για ορκο του ιπποκρατη.Στα αρχαια χρονια ο Αρταξερξης βασιλιας της Περσιας ειχε καλεσει τον Ιπποκρατη να παει στην Περσια και να θεραπευει τους Περσες ο Ιπποκρατης αρνηθηκε και του ειπε οτι θελω να ειμαι στην Ελλαδα και να θεραπευω τους Ελληνες φασιστας λοιπον ο Ιπποκρατης αυτα για οσους δεν ξερουν για τον Ιπποκρατη και κανουν δολοφονιες δηλαδη εκτρωσεις.

 16. Tonia G. avatar
  Tonia G. 06/12/2012 16:41:15

  Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ:

  O Δήμος Δωδεκαχρίστου έβγαλε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση «Παρακαλούνται όσοι ιατροί επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για την ανακούφιση των Δημοτών μας, ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο που ο τομέας της υγείας απoδομείται και η περίθαλψη αποψιλώνεται. Παrακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στο τηλ. ....... με τη κ. Σ. Ι.».

  Μετά από δυο ώρες οι όμοροι δήμοι Νέας Πασοκαρδίας και Κοκκινοσυριζαίας έβγαλαν ανακοίνωση καταδικάζοντας τη τακτική του Δήμου Δωδεκαχρίστου να αποκλείσει από την νέα Υπηρεσία του, τους Δημοτες Πασοκαρδίας και Κοκκινοσυριζαίας... χαρακτηρίζοντας το Δήμαρχο στυγνό τοπικιστή και ρατσιστή καθώς δεν θέλει να μοιραστεί τους πόρους του Δήμου του με δημότες άλλων Δήμων.

  Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως οι Δήμοι Πασοκαρδίας και Κοκκινοσυριζαίας χρωστούν ήδη σε τραπεζικό δανεισμό συνολικά άνω των 200 εκ. ευρώ και έχουν ήδη εξαντλήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό τους...
  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως παρατηρείται έντονη μετακίνηση δημοτών από τους δυο άνωθεν Δήμους προς το Δήμο Δωδεκαχρίστου, όπου οι αντικειμενικές αξίες έχουν παρει φωτιά...!

 17. Σάλας Βεριτάμπλ avatar
  Σάλας Βεριτάμπλ 06/12/2012 18:29:17

  Ο λαός αυτός φτάνει στο τέλος του για δύο βασικούς λογους:
  (1) Γιατί του λείπει παντελώς το αίσθημα της αυτοσυντήρησης ως λαού σε περίοδο έκτατης ανάγκης!
  (2) Γιατί οι μισοί Έλληνες μισούν μέχρι τελικής εξόντωσης τους άλλους μισούς!
  Καλή μετανάστευση....

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 06/12/2012 18:50:12

  Ιπποκράτειος Ὄρκος
  (O αρχικός)

  ὌΜΝΥΜΙ Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε. Ἡγήσασθαι μὲν τὸν διδάξαντά με τὴν τέχνην ταύτην ἴσα γενέτῃσιν ἐμοῖσι, καὶ βίου κοινώσασθαι, καὶ χρεῶν χρηίζοντι μετάδοσιν ποιήσασθαι, καὶ γένος τὸ ἐξ ωὐτέου ἀδελφοῖς ἴσον ἐπικρινέειν ἄῤῥεσι, καὶ διδάξειν τὴν τέχνην ταύτην, ἢν χρηίζωσι μανθάνειν, ἄνευ μισθοῦ καὶ ξυγγραφῆς, παραγγελίης τε καὶ ἀκροήσιος καὶ τῆς λοιπῆς ἁπάσης μαθήσιος μετάδοσιν ποιήσασθαι υἱοῖσί τε ἐμοῖσι, καὶ τοῖσι τοῦ ἐμὲ διδάξαντος, καὶ μαθηταῖσι συγγεγραμμένοισί τε καὶ ὡρκισμένοις νόμῳ ἰητρικῷ, ἄλλῳ δὲ οὐδενί. Διαιτήμασί τε χρήσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν, ἐπὶ δηλήσει δὲ καὶ ἀδικίῃ εἴρξειν. Οὐ δώσω δὲ οὐδὲ φάρμακον οὐδενὶ αἰτηθεὶς θανάσιμον, οὐδὲ ὑφηγήσομαι ξυμβουλίην τοιήνδε. Ὁμοίως δὲ οὐδὲ γυναικὶ πεσσὸν φθόριον δώσω. Ἁγνῶς δὲ καὶ ὁσίως διατηρήσω βίον τὸν ἐμὸν καὶ τέχνην τὴν ἐμήν. Οὐ τεμέω δὲ οὐδὲ μὴν λιθιῶντας, ἐκχωρήσω δὲ ἐργάτῃσιν ἀνδράσι πρήξιος τῆσδε. Ἐς οἰκίας δὲ ὁκόσας ἂν ἐσίω, ἐσελεύσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων, ἐκτὸς ἐὼν πάσης ἀδικίης ἑκουσίης καὶ φθορίης, τῆς τε ἄλλης καὶ ἀφροδισίων ἔργων ἐπί τε γυναικείων σωμάτων καὶ ἀνδρῴων, ἐλευθέρων τε καὶ δούλων. Ἃ δ' ἂν ἐν θεραπείῃ ἢ ἴδω, ἢ ἀκούσω, ἢ καὶ ἄνευ θεραπηίης κατὰ βίον ἀνθρώπων, ἃ μὴ χρή ποτε ἐκλαλέεσθαι ἔξω, σιγήσομαι, ἄῤῥητα ἡγεύμενος εἶναι τὰ τοιαῦτα. Ὅρκον μὲν οὖν μοι τόνδε ἐπιτελέα ποιέοντι, καὶ μὴ ξυγχέοντι, εἴη ἐπαύρασθαι καὶ βίου καὶ τέχνης δοξαζομένῳ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ἐς τὸν αἰεὶ χρόνον. παραβαίνοντι δὲ καὶ ἐπιορκοῦντι, τἀναντία τουτέων.

  Ιπποκράτειος Ό ρκος
  (Απόδοση στα νέα ελληνικά)

  ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον Όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή. Να θεωρώ τον διδάσκαλό μου της ιατρικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου. Και όταν χρειάζεται χρήματα να μοιράζομαι μαζί του τα δικά μου. Να θεωρώ την οικογένειά του αδέλφια μου και να τους διδάσκω αυτήν την τέχνη αν θέλουν να την μάθουν χωρίς δίδακτρα ή άλλη συμφωνία. Να μεταδίδω τους κανόνες ηθικής, την προφορική διδασκαλία και όλες τις άλλες ιατρικές γνώσεις στους γιους μου, στους γιους του δασκάλου μου και στους εγγεγραμμένους μαθητές που πήραν τον ιατρικό Όρκο, όμως σε κανέναν άλλο. Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη. Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο, μέσο που προκαλεί έκτρωση. Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου. Δεν θα χρησιμοποιώ νυστέρι ούτε σε αυτούς που πάσχουν από λιθίαση, αλλά θα παραχωρώ την εργασία αυτή στους ειδικούς της τέχνης. Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να βοηθήσω τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη βλάβη και φθορά, και ιδίως από γενετήσιες πράξεις με άνδρες και γυναίκες, ελεύθερους και δούλους. Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω δεν θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά. Αν τηρώ τον Όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους για τη ζωή και για την τέχνη μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας υποστώ τα αντίθετα!

  Hippocrates' Oath (English)

  I SWEAR by Apollo the physician, and Aesculapius, and Health, and Allheal, and all the gods and goddesses, that, according to my ability and judgment, I will keep this Oath and this stipulation to reckon him who taught me this Art equally dear to me as my parents, to share my substance with him, and relieve his necessities if required; to look upon his offspring in the same footing as my own brothers, and to teach them this Αrt, if they shall wish to learn it, without fee or stipulation; and that by precept, lecture, and every other mode of instruction, I will impart a knowledge of the Art to my own sons, and those of my teachers, and to disciples bound by a stipulation and Οath according to the law of medicine, but to none others. I will follow that system of regimen which, according to my ability and judgment, I consider for the benefit of my patients, and abstain from whatever is deleterious and mischievous. I will give no deadly medicine to any one if asked, nor suggest any such counsel; and in like manner I will not give to a woman a pessary to produce abortion. With purity and with holiness I will pass my life and practice my Art. I will not cut persons labouring under the stone, but will leave this to be done by men who are practitioners of this work. Into whatever houses I enter, I will go into them for the benefit of the sick, and will abstain from every voluntary act of mischief and corruption; and, further from the seduction of females or males, of freemen and slaves. Whatever, in connection with my professional practice or not, in connection with it, I see or hear, in the life of men, which ought not to be spoken of abroad, I will not divulge, as reckoning that all such should be kept secret. While I continue to keep this Oath unviolated, may it be granted to me to enjoy life and the practice of the Αrt, respected by all men, in all times! But should I trespass and violate this Oath, may the reverse be my lot!

  O Ιπποκράτειος Όρκος σε Βυζαντινό χειρόγραφο του 12ου αιώνα, σε μορφή Σταυρού http://bit.ly/WLS80B (credit: wikimedia.org)

 19. kimon avatar
  kimon 06/12/2012 19:59:27

  Γιατί να πληρώνει ο Έλλην φορολογούμενος τα νοσήλια του Πακιστανού λαθρομετανάστη; Την νοσηλεία των λαθρομεταναστών την πληρώνει η περικοπή του μισθού των Ελλήνων κατά 50%, η άγρια φορολογία, οι απολύσεις, η ανεργία. Οι Έλληνες γιατροί επικαλούνται τον όρκο του Ιπποκράτη για την νοσηλεία των μεταναστών με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αλλά επιορκούν με την εμμονή τους στο φακελάκι για τους Έλληνες νοσηλευόμενους. Οι υποκρισία και οι διαλεκτικές αντιθέσεις της Ελληνικής κοινωνίας στο μεγαλείο της.

 20. Γιαννης Αγιάννης avatar
  Γιαννης Αγιάννης 06/12/2012 21:11:28

  Εχω μία τεράστια απορία για τον συγγραφέα του άρθρου.
  Το πασοκ ξαφνικά που το θυμήθηκε και μας πασάρει την άποψή του; Εχει την εντύπωση ότι είναι ενδιαφέρουσα για πολλούς Ελληνες;
  Για αυτόν τον καταραμένο κομματικό συρφετό η γνωστοποίηση των απόψεών του μόνο αισθήματα εμετού προκαλεί στην μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

 21. prop avatar
  prop 06/12/2012 23:54:53

  Να σε παραφράσω με χριστιανικό τρόπο; "είθε να ήσο ψυχρός ή ζεστός΄ούτως, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου" Αποκ. γ' 15.

 22. Ένας απλός Έλληνας avatar
  Ένας απλός Έλληνας 07/12/2012 06:27:57

  Στην πρώην Ελλάδα (τώρα σιγά-σιγά αλλά ΣΤΑΘΕΡΑ Ελλαδιστάν) μέσα σε 40 χρόνια "καταφέραμε" να σβήσουμε Ιστορία και Πολιτισμό χιλιάδων χρόνων και σταδιακά χαρίζουμε το τόπο αυτό που μας αφησαν οι παππούδες και πατεράδες μας, στο "βωμό" της άκρατης κατανάλωσης!...Αφήσαμε μία δράκα ανίκανων εθνοπροδοτών "πολιτικών" με τις ολιγομελείς συμμορίες των αριστεροθολοκουλτουριάρηδων χρήσιμων ηλιθίων να διαστρεβλώσουν τα πάντα και πρώτα την ίδια μας την γλώσσα, την Ελληνική τη τελειότερη στο κόσμο όπως όλοι οι λαοί το αναγνωρίζουν και να ..αποδεχτούμε όλοι μας, ότι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ είναι ταυτόσημες(!) έννοιες..Δε μπήκαμε καν στο κόπο όσοι, ελάχιστοι, δε γνωρίζαμε, να ανοίξουμε ένα λεξικό, να ρωτήσουμε ένα συνέλληνα ποιές είναι οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ και ποιές θα είναι οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ για εμάς και τα παιδιά μας αν αυτές οι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ έννοιες "ταυτιστούν"...Θα υπήρχε ποτέ περίπτωση έστω ένας απο τους πατεράδες μας ή παππούδες μας να ΣΥΝΑΙΝΟΥΣΕ ποτέ, εμείς να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να αρχίζουμε να ..χαρίζουμε εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ σε αλλόθρησκους, αλλοεθνείς, εντελώς αναφομοίωτους Πακιστανούς, Αφγανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Νιγηριανούς, Σομαλούς, Γεωργιανούς, Αλβανούς κλπ.κλπ. ...Αναρωτηθήκαμε τι θα πούμε στα παιδιά μας όταν μεγαλώσουν και μας ρωτήσουν ο Χασάν, ο Μαχμούτ, ο Μεχμέτ , η Αίσα κλπ.κλπ. τι σχέση έχουν με το Διακοφτό, με τη Κόρινθο, με τη Ξάνθη, με το Ηράκλειο, οι γονείς τους και οι παππούδες τους είχαν καμμία σχέση με τους δικούς γονείς και παππούδες...Τι θα τους απαντήσουμε ότι μέσα στην απληστία μας και τη μωροφιλοδοξία για να επιδειχτούμε ότι έχουμε ..οικιακή βοηθό απο τα βάθη της Ασίας, της Αφρικής κλπ.κλπ. επιτρέψαμε να μας κλέψουν τα πάντα...Αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί στα Ελληνόπουλα παιδιά μας αν χρειαστεί ποτέ να υπερασπίσουν πολεμωντας για την Ιστορία μας, το Πολιτισμό μας, τη πατρίδα μας, ποιοί θα είναι οι συμπολεμιστές τους, ο Χασάν, ο Μαχμούτ;..Ποιός θα τους δώσει τη πρώτη θανάσιμη μαχαιριά ο εχθρός ή ο "ομοεθνής" τους "Έλληνας ΙΘΑΓΕΝΗΣ(!)" πακιστανοαφγανοσομαλος κλπ...του Σημίτη, Ραγκούση, Παυλόπουλου, ΓΑΠΑ, Τσίπρα, Ρεπούση κλπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.