#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2013 09:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Χρυσή Αυγή δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεκανίκι της Χρυσής ΑυγήςΤα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι πράγματι πρωτόγνωρα, όπως και οι θυσίες τις οποίες οι πολίτες έχουν κληθεί να υποστούν. Σε αυτό το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τον θυμό των πολιτών προσπάθησαν και πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να κεφαλαιοποιήσουν ψηφοθηρικά οφέλη.

Βασιζόμενοι στη λογική «Μαυρογιαλούρου», την εμπλούτισαν ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή καπηλεία της Δημοκρατίας, η δε Χρυσή Αυγή με την καπηλεία του Πατριωτισμού. Στην τελευταία του ομιλία μάλιστα ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας αρκετές φορές τις λέξεις πατρίδα και πατριώτης, λες και εμείς όλοι οι υπόλοιποι δεν είμαστε Δημοκράτες και Πατριώτες.

Όσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή υποδεικνύονται ως άκρα του πολιτικού συστήματος, ο ένας κατηγορεί τον άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Χρυσή Αυγή για τις ναζιστικές πρακτικές της και η Χρυσή Αυγή τον ΣΥΡΙΖΑ για τον εναγκαλισμό του με όλους αυτούς που θεωρούν αυτοδιαχειριζόμενους χώρους τις καταλήψεις κτιρίων, για την κατασκευή μολότωφ.

Και αν όλα αυτά έχουν σχέση με τις πρακτικές που ακολουθούν, τι συμβαίνει με τον πολιτικό τους λόγο; «Μόνη λύση η άμεση διαγραφή του παράνομου χρέους και η καταγγελία του εθνοκτόνου μνημονίου». Η συγκεκριμένη δήλωση δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί θα πιστέψατε. Είναι από το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής. Καμία διαφορά σε όσα υποστηρίζουν αλλά και καμία πρόταση. Λειτουργούν πανομοιότυπα σε μία ρητορική καταγγελίας του μνημονίου, χωρίς να προτείνουν τίποτε.

Το μόνο που θέλουν και οι δύο είναι να υπάρχουν με υψηλά ποσοστά στο πολιτικό τοπίο. Αν διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική θα μας είχαν προτείνει κάποια εναλλακτική. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, ότι η πολιτική τους παρουσία είναι αλληλοεξαρτώμενη. Είναι το ένα κόμμα δεκανίκι του άλλου και στην πλάτη του πονεμένου από την κρίση Έλληνα, παίζουν το δικό τους ψηφοθηρικό παιχνίδι. Ούτε περισσότερο Δημοκράτες είναι, ούτε περισσότερο Πατριώτες. Κάθε φορά λοιπόν που θα ασκούν κριτική, εμείς όλοι πρέπει να τους προκαλούμε να συνοδεύεται και από πρόταση. Και για να μην κουράζονται μπορούν πλέον να εκδίδουν κοινά δελτία τύπου…

Βασίλης Τσιαλιαμάνης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 26/08/2013 09:17:39

  Κύριε Τσαλιαμάνη, με τη χρήση του διαδικτύου μπορείτε πανεύκολα να δείτε πόσες φορές αναφέρεται η Χ.Α. στο ΣΥΡΙΖΑ, και πόσες η Ν.Δ. με το ΚΚΕ. Αυτό το απλό και μόνο φτάνει για να κλονίσει την επιχειρηματολογία σας.

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 26/08/2013 09:25:56

  Το γερμανικό πολιτικό μοντέλο των δύο ισχυρών άκρων αλλά του σταθερού πολιτικού συστήματος όσοι έχουν σπεύσει να το υιοθετήσουν φρόνιμο θα είναι να ανακρούσουν πρύμνα.

  Το γεγονός ότι μία από τις σοβαρότερες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την ακροαριστερά και κατά συνέπεια κινείται στα όρια της νομιμότητας δεν μου κάνει εντύπωση καθώς την ίδια επίθεση φιλίας έχει εξαπολύσει προς το νεοναζιστικό μόρφωμα η σκληροπυρηνική δεξιά. Ακροαριστερά και ακροδεξιά διαθέτουν ισχυρότατους ιστορικούς δεσμούς με την Δεξιά και την Αριστερά, καιρός όμως είναι να προκληθούν οι αναγκαίες ρήξεις, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που τους συνδέει, λόγω του ότι διακυβεύεται στον απόλυτο βαθμό σήμερα η εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού,.

  Κατά συνέπεια ας αντιστρέψουν οι του δημοκρατικού τόξου την πορεία ενίσχυσης των άκρων αν θέλουν την αποδόμηση τους, αν δεν θέλουν ας αναλωθούν σε ασκήσεις επι χάρτου , κιας αποτελούν αυτές δοκιμασία για την ψυχολογία μας ως δημοκρατικοί πολίτες , θα τις ανεχθούμε

 3. Α.Μ avatar
  Α.Μ 26/08/2013 10:37:01

  Δε νομίζω να πείθει κανέναν ψύχραιμο και λογικά σκεπτόμενο αυτή η μάταιη προσπάθεια ''ταύτισης'' του Συνασπισμού με τη Χρυσή Αυγή. Το παιχνίδι της πόλωσης, παίζεται μεταξύ της Ν.Δ και του Σύριζα. Αυτοί είναι οι δύο μονομάχοι και πρωταγωνιστές. Οι λοιποί είναι μόνο ασήμαντοι κομπάρσοι. Γεμίζουν τα ...κενά στη σκηνή. Καλύτερα λοιπόν να μην καταφεύγει κανείς σε φτηνή προπαγάνδα, μιας και υπάρχουν πάντα τα σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα.

 4. tassos.κ avatar
  tassos.κ 26/08/2013 12:07:00

  Πρέπει επιτέλους να δούμε καθαρά τί είναι αυτό που ανεβάζει συνέχεια τα ποσοστά της ΧΑ. Δεν είναι άραγε όλο αυτό που γίνεται και "σπρώχνουν" τον κόσμο σε ψήφο αντίδρασης και τιμωρίας; Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν της γειτονικής Ιταλίας θα θυμηθούμε την ιστορία της Τσιτσιολίνας. Όλος αυτός ο κόσμος λοιπόν που είναι έτοιμος να ψηφίσει ΧΑ δεν σημαίνει ότι είναι ψηφοφόροι, αλλά όταν βλέπει ότι άσπονδοι πολιτικοί εχθροί (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) με βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν περί διεφθαρμένων κλπ, σήμερα κάθονται ΄χερι χέρι στις καρέκλες της εξουσίας το πρώτο που σκέφτεται είναι ότι ο ένας καλύπτει τον άλλον. Αυτό έχει περάσει στον κόσμο, έτσι αντιδρά.

 5. ΝΙΚ avatar
  ΝΙΚ 26/08/2013 12:13:42

  '' Είναι το ένα κόμμα δεκανίκι του άλλου και στην πλάτη του πονεμένου από την κρίση Έλληνα, παίζουν το δικό τους ψηφοθηρικό παιχνίδι.''

  Οπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΝΙΚ 26/08/2013 13:10:35

   Ακριβώς. Μονάχα που η ΧΑ δεν έχει την μακροχρόνια εξάσκηση των δύο άλλων στο παιχνίδι αυτό.

 6. βουλα ελευθεριάδου avatar
  βουλα ελευθεριάδου 26/08/2013 12:45:28

  έχω ακούσει πολλούς και όχι απαίδευτους που λένε θα ψηφίσω είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΧΑ προσπαθώ να βρω το κοινό στοιχείο
  το μόνο που υπάρχει είναι το επερχόμενο μπάχαλο που θα ακολουθήσει μια τέτοια επιλογή
  και πολλοί πιστεύουν πως θα είναι καλό..
  ας μη τους κάνουμε το μπάχαλο επιλογή...

  • Eva avatar
   Eva @ βουλα ελευθεριάδου 26/08/2013 14:13:31

   Μην προσπαθείτε να βρείτε το κοινό στοιχείο.
   Η ΧΑ απεκάλεσε τους έλληνες ψηφοφόρους γίδια.
   Προφανώς για μία μερίδα ισχύει.

 7. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 26/08/2013 14:58:59

  ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσαυγή αποτελούν τα έκγονα του παλαιού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Το μεν ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αριστερή καπηλεία του "όλα επιτρέπονται" με το διεθνιστικό προφίλ, η δε Χρυσή Αυγή στην εθνικιστική ρητορεία του αείμνηστου, αλλά χωρείς τις στέρεες βάσεις μιάς υγιούς οικονομίας που θα στηριζόταν στην παραγωγική διαδικασία. Έτσι, είχαμε τους λεονταρισμούς τύπου "βυθίσατε το Χώρα" και τις άμεσες παλινδρομήσεις και σε υπαναχωρήσεις από τα εθνικά δεδομένα.

  • Tassos avatar
   Tassos @ http://chomatery.blogspot.com 27/08/2013 09:18:12

   Σωστός.

 8. Φάνης avatar
  Φάνης 28/08/2013 15:24:02

  Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τ'ότι και η χρυσή αυγή και ο σύριζα είναι παιδιά του ανδρέα παππανδρέου και γενικά ολόκληρη η αντιπολίτευση της χώρας είναι ένας γραφικός μιμιτής ενός μεγάλου λαοπλάνου,χορίς πολιτικές προτάσεις για τα επί εκάστοτε παρόντα προβλήματα της χώρας.Απλά εκμεταλευόμενοι την όλη κατάσταση παλεύουν να κερδίσουν φήμη και ψήφους,πατόντας πάνω στον πόνο του κάθε Έλληνα.Δεν έχουμε πολιτικούς γενικά στην Ελλάδα και το λάθος που κάνουν οι Έλληνες είναι ότι αντί να ψηφίζουν πολιτικούς,ψηφίζουν απατεώνες που τάζουν στον καθ'έναν ξεχωριστά πράγματα,για ν'αναδιχθούν οι ίδιοι στην εξουσία και να υπερτερούν έναντι των άλλων,καλύπτοντας τις προσωπικές τους ανασφάλειες και εξυπηρετόντας όποιον τους υποστηρίζει ώς εξουσία και κατεστημένο,καταπατόντας την ελευθερία,τα δικαιώματα και τον ίδιο τον πολίτη στην Ελλάδα,δηλαδή βομβαρδίζουν το αγαθό της πολιτίας και επιβάλλουν καθεστότα και νόμους ζούγκλας,διαλύοντας την κοινωνική συνοχή, προσπαθώντας να επιβάλλουν συνοχή μόνο υπό την κατωχή τους και έτσι μιά χώρα συνεχώς γυρνάει πίσω και δεν πάει ποτέ μπροστά,διότι καταπατήται η ελευθερία της συνήδεισης και της πολιτικής βούλησης του πολίτη,δηλαδή το Ανθρώπινο μυαλό και η σκέψη.Δηλαδή ο πολιτισμός κι'αυτό αποτελεί και την διάλυση της πραγματικής κοινωνικής συνοχής,διότι η κοινωνική συνοχή είναι το όραμα της ελευθερίας μιάς κοινωνίας,ώς πρός την βάση της.Δηλαδή τον ίδιο της τον Άνθρωπο,δηλαδή την ίδια της την ζωή.Όλο αυτό αποτελεί την επικράτια και την κυριαρχία μιάς οικουμενικής μαφίας στην χώρα,που επιβάλλει τον γκανκστερισμό και τον συνδηκαλισμό,ενησχύοντας μιά συμμωρήτικη ελλάδα,χορίς ελευθερία,χορίς πολίτες,χορίς πρωτοβουλία Ανθρώπινη και δι'αυτού χορίς κοινωνία,χορίς πεδεία,χορίς Ανθρώπινη συνοχή κι'αλληλεγγύη και έτσι μιά χώρα χορίς πολιτιακό συντονισμό,που αποτελεί ναρκωπέδειο για τους ίδιους της τους ανθρώπους και το κάθε πολιτικό κόμμα είναι ένα ναρωπέδειο για τους Έλληνες πολίτες,η αλλιώς μιά λίμνη από κροκόδειλους,που περιμένουν πώς και τι με κροκοδείλια δάκρυα να ψαρέψουν το Ανθρώπινο δυναμικό της χώρας,να το φέρουν στα νερά του,να το βουτύξουν,να το φυλακίσουν στα δόντια τους και έτσι να μπορέσουν να φάνε σάρκα,γι'αυτό και ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ είναι κόματα που δοξάζουν σάποιες,αποτυχημένες ιδεολογίες στην ιστορία της Ανθρωπότητας,όπως ο χίτλερ,ο στάλιν,ο λένιν και δι'αυτών εκπροσωπούν το κάθε ρεμάλι και τον κάθε εγκληματία στην χώρα,όπως τον ψωμιάδη κ.α.και έτσι ενησχύονται τα λαμόγια,ακριβώς επιδί πρόκειται για κοματικούς εκπροσώπους συμφερόντων και όχι για Ελληνικά,πολιτικά κόμματα,γι'αυτό και αντιπροσωπεύουν σάποιες και λιγμένες ιδεολογίες[κομμουνισμός κι'εθνικισμός].Αυτό ήταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ το κοτσαμπασίστικο πολιτικό σύστημα της χώρας,που πατάει πάνω σε ραγιάδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.