16/03/2008 23:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Φώφη Γεννηματά πρώτη στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των 150 αιρετών μελών που θα συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκαν σήμερα  οι τετραήμερες εργασίες του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος. Ο αριθμός των συνέδρων που έθεσαν υποψηφιότητα για το Εθνικό Συμβούλιο, και περιλαμβάνονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, ανέρχεται σε 486 άτομα, εκ των οποίων εκλέγονται οι 150. Με καταμετρημένο μέχρι στιγμής (22:55) το 80% των ψήφων - επί 4.991 έγκυρων ψηφοδελτίων, 171 άκυρων και 3 λευκών- η σειρά κατάταξης στις 11 πρώτες θέσεις έχει ως εξής (εντός παρενθέσεως παρατίθενται οι μέχρι τώρα ψήφοι): Γεννηματά Φώφη (917), Ανδρουλάκης Νίκος (626), Μητρόπουλος Αλέξης (602), Πολυζωγόπουλος Χρήστος (578), Μίχας Γιάννης (572), Παναγιωτακόπουλος Γιώργος (560), Τζουμάκας Στέφανος (550), Κατσικαρέλης Λευτέρης (470), Αγγελούδης Στέλιος (465), Κουκουλόπουλος Πάρης (418) και Μαδεμλής Νίκος (418).

Ενημέρωση (17/11): Όπως αναμενόταν, στην εκλογή κυριάρχησαν οι «παπανδρεϊκοί» που- σύμφωνα με εκτιμήσεις εφημερίδων - εκλέγουν περί τα 100 μέλη. Οι «βενιζελικοί» πέτυχαν την καταγραφή που επεδίωκαν εκλέγοντας περί τα 40-45 μέλη, Ο Κ. Σκανδαλίδης εξέλεξε 3 μέλη στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ αποδυναμωμένες βγήκαν από τη διαδικασία οι ομάδες των Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και Αντώνη Κοτσακά, Ενισχυμένοι βγαίνουν στενοί συνεργάτες και υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου όπως ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος ο Στέφανος Τζουμάκας, αλλά και δύο κορυφαία στελέχη των «βενιζελικών», οι Λευτέρης Κατσικαρέλης και Στέλιος Αγγελούδης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 16/03/2008 23:29:49

  καλά άλλους δεν είχαν? Δηλ. πάλι με υλικά κατεδαφήσεως θα πάνε μπροστά?

 2. Nick avatar
  Nick 16/03/2008 23:44:11

  Βρε τον Πολυζωγόπουλο... ε, επιβραβεύεται η "συνδικαλιστική του δράση"...

 3. Νικ δε Γκρηκ avatar
  Νικ δε Γκρηκ 16/03/2008 23:58:51

  O Νικολουτσόπουλος δεν εκλέχτηκε; Αδικία

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/03/2008 00:55:24

  Aυτή η υπάλληλος τη Εθνικής θα γυρίσει στήν δουλειά της ή θα συνεχίσει να προκαλεί??
  Καπου ακούστηκε οτι ΄αποσπάστηκε΄κάπου στην Βουλή..
  Γιατί δεν επιστρέφει στην τράπεζα να μετρήσει καμιά δεσμίδα αυτό το απόλυτο τίποτα_?
  Εχει και φιλοδοξιες........
  Και μετά θέλουν και εξουσία..
  Σα δεν ντρέπονται.
  Φωφη η ελπίς τού Εθνους..
  Υ.Γ.
  Αλήθεια ο Πανταγιάς που ειχε πρώτος αναγνωρίσει την κατεχόμενη Κύπρο ως ΄Βορεια Κύπρο΄τι κάνει??
  Μάς έλειψαν οι ΄διεθνιστικές ΄αναλύσεις του??
  Συμβουλος τού Ερντογάν διορίστηκε μήπως??

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 17/03/2008 01:03:04

  Απόλυτο ξεαπόλυτο τίποτα αλλά ψηφίστηκε ουκ ολίγες φορές. Αυτό να σε προβληματίζει ότι η κοινωνία πριμοδοτεί τα τίποτα.

 6. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 17/03/2008 01:23:07

  Νεποτισμός, αναξιοκρατία και κομματισμός συγκεντρώνονται στο πρόσωπο της Γεννηματά και της κάθε Γεννηματά.

  Στείλτε τους σπίτι τους

 7. Ποκοπίκο avatar
  Ποκοπίκο 17/03/2008 04:53:09

  Αναρωτηθειτε πρώτα ποιοι είναι οι "άριστοι" κι αφού τους βρείτε επιλέξτε.

  Με ότι έχουμε, με αυτό προχωράμε. Άμα γεννηθούν καλύτεροι, εδώ είμαστε, το μαγαζί είναι ανοιχτό.

  ΥΓ. Η ψήφισή της ήταν πράξη ηθικής στήριξης στο μπελά που μπήκε, χωρίς να το θέλει.

 8. aneprokopos avatar
  aneprokopos 17/03/2008 06:41:20

  καλά, ο "πετυχημένος" στέφανος δεν διατέλεσε υπουργός και τα θαλάσσωσε?

 9. rs avatar
  rs 17/03/2008 06:44:25

  Συγνώμη που επαναλαμβάνω παλιό σχόλιο αλλά νομίζω ότι ταιριάζει

  Το ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε από το... πουθενά μετά την μεταπολίτευση τότε που ήταν μίασμα να δηλώνεις κομουνιστής και αριστερός και είπε είμαστε ..σοσιαλοδημοκράτες. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Μέχρι να καταλάβουν οι δεξιοί τι γίνεται, διότι ήταν απορροφημένοι μήπως και σηκώσει κεφάλι ….ο κόκκινος κίνδυνος, ο ανέξοδος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ του χάρισε την εξουσία .
  Για να θυμηθούμε λίγο την "ιδεολογία".
  ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, Έξω οι Βάσεις, Τρίτος Δρόμος, Καντάφι, Κουτσόγιωργας, Τόμπρας, Λούβαρης , Κοσκωτάς, Αυριανή, Κουρής, Γιαννόπουλος, Αθανασόπιουλος (καλαμπόκι), Τσοβόλας, σμήνος από κουτσαβάκηδες ή καλύτερα τζάμπα «μάγκες» συνδικαλιστές, αλλά και Πάγκαλος και Λαλιώτης και Κουλούρης και Πρωτόπαππας και Πολυζωγόπουλος και Καχριμάκης…..και Φώφη...και…. Στάη και Κανέλη και Πρετεντέρης και Κακαουνάκης και Τράγκας και Ψυχάρης και Θέμος και Μάκης (και αυτοί δικά τους κατασκευάσματα είναι)και Ολυμπιακή και SIEMENS και Κόκαλης και νέα τζάκια και ….Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων και….. Ξεχνιούνται αυτά;
  Με τέτοιο παρελθόν και δυστυχώς ακόμα χειρότερο παρόν, δεν υπάρχει μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε από το πουθενά με μια ιδεολογία λίγο απ’ όλα . Έκανε επιστήμη τον λαϊκισμό και τον αριβισμό, αποθέωσε τους «αγράμματους» και έκανε εθνικό σλόγκαν το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε ;»
  Τα πρώτα χρόνια έχτισε επάνω στην απελπισία του κόσμου που έρχονταν από τα μαύρα χρόνια της χούντας , του εμφυλίου της δεξιάς και στο τέλος έχτισε επάνω στην αρπαχτή τον χυδαίο λόγο και τρόπο ζωής του Nitro και των σκυλάδικων.
  Θα μπορούσα να γράφω ώρες , όπως και αρκετοί συμπολίτες μου πιστεύω, αλλά δεν αξίζει τον κόπο. Και πιστέψτε με μόνο θλίψη αισθάνομαι.
  Και για να μην παρεξηγηθώ. Τιμώ και σέβομαι απεριόριστα όσους αντιστάθηκαν στην χούντα , αλλά αυτό δεν είναι αιώνιο συγχωροχάρτι. Τελευταίο παράδειγμα η επιστολή προς το έθνος, μέσω Λάκη (!!!!) του Μίκη.
  Τσίπρας λοιπόν; Ναι. «Τσίπρες» θα έλεγα. Νέοι παντού. Εμπειρία; Σηκώνει πολύ συζήτηση. Γιατί ένας νέος με εξαίρετες σπουδές και μεταπτυχιακά είναι χειρότερος από τους….. έμπειρους πολιτικούς που ανέφερα πιο πάνω. Για σκεφτείτε όμως και την εμπειρία των πρώτων υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Διαχείριση μηχανισμών είναι όλα.
  Είναι πολύ ισοπεδωτικά όλα τα παραπάνω αλλά δεν έχω υπομονή να γράφω σεντόνια. Πιστεύω όμως ότι είναι πολύ κατανοητά.

  Ένας πενηντάρης

 10. νέος avatar
  νέος 17/03/2008 08:25:12

  Ανακύκλωση υλικών.
  Τώρα το λύσανε το πρόβλημα;

 11. TOX avatar
  TOX 17/03/2008 08:47:53

  Πρωϊνά εμετικά ξεράσματα από "ζαχοπουλαίους", "βαρθολομαίους", "ευγένιους", "τσιτουρίδηδες" και, μάλλον, κάποιων "τσιπράδων" που αντί για μηχανή καβαλάνε καλάμι...
  Η "πρωϊνή" πάντα ήταν γνώρισμα των πεινασμένων !...

 12. wert01gf avatar
  wert01gf 17/03/2008 09:47:14

  Φούζκεζ πράζινεζ

 13. Δρυοπίδης avatar
  Δρυοπίδης 17/03/2008 09:58:07

  Όταν τη μεγάλη αναγνώριση την έχουν οι κάποτε επικεφαλής τέτοιων συνδικάτων όπως τα "δικά μας" και οι δήμαρχοι και νομάρχες, πρώην και νυν, όπως οι "δικοί μας" γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί συνολικά το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση και γιατί το ΠΑΣΟΚ μπαίνει όλο και πιο πολύ στη διαδικασία αποδόμησης.

 14. rs avatar
  rs 17/03/2008 10:14:02

  Αγαπητέ ΤΟΧ,
  μια ποντιακή παροιμία λέει:
  "ντός τον κώλ' σ' άκσον πορδάς"
  και στην καθομιλουμένη "όταν χτυπάς τον κώλο σου ακούς πορδές"

 15. TOX avatar
  TOX 17/03/2008 10:22:50

  Φίλε rs, εσύ, φαίνεται, ξέρεις αυτή την πρακτική, το δείχνεις άλλωστε στα γραπτά σου...

 16. SAGITAIRE avatar
  SAGITAIRE 17/03/2008 10:30:15

  Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε κοινωνικό επίπεδο στην Ελλάδα σήμερα, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ, εκφράζεται πολιτικά, μόνο από την Κεντροαριστερά. Οι εξελίξεις που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν, ανεξάρτητα από πρόσωπα, (Παπανδρέου, Τσίπρας κλπ) ή κόμματα, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ κλπ).
  Οι κοινωνικές δυνάμεις του κεντραριστερού μπλοκ ψηφοφόροι, μέχρι χτες, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και άλλων κομμάτων, (ολίγοι και της ΝΔ), θα επιφέρουν, με τον αγώνα τους, τις απαραίτητες αλλαγές στο πολιτικό προσωπικό του χώρου, σπάζοντας τις γραμμές της “αυτοδυναμίας”, (Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ) ή της “μη συνεργασίας”, (Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να ύπάρξει η αναγκαία πολιτική εκπροσώπισή τους.
  Κατά τα φαινόμενα η διεργασία αυτή θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων…

 17. rs avatar
  rs 17/03/2008 10:37:28

  Αγαπητέ TOX,
  ευχαριστώ για την αισθητική επίπληξη.Αντίθετα οι δικές σου εκφράσεις "εμετικά ξεράσματα" και "πρωινή" ήταν απείρου κάλους.
  Όταν έγραφα χυδαίο λόγο και νοοτροπία σκυλάδικου εννοούσα συμπεριφορές σαν και την δική σου.

 18. TOX avatar
  TOX 17/03/2008 10:58:07

  Πως αλλοιώς θα χαρακτηρίζονταν ένα πρωϊνό "πόνημα" το οποίο μηδενίζει μια πορεία 25 χρόνων ενός λαϊκού κινήματος και θεωρεί το λαό "αγράμματο" που το εμπιστεύτηκε ; Τόση λανθάνουσα εμπάθεια πια, τόση ματαιοδοξία από χρεωκοπημένους φορείς της άλλοτε απόλυτης αλήθειας; Η στημένη λεμονόκουπα δεν ξαναγεμίζει με χυμό, παρά μόνο με άχρηστο και άνοστο νερό, γραφικοί φίλοι της κουλτουριάρικης "αριστεράς"... ΄Εφτασε ένα παιχνίδι των νταβάδων των ΜΜΕ, (φούσκωμα Τσίπρα) για να βγάλει στη φόρα όλα τ' απωθημένα σας...

 19. rs avatar
  rs 17/03/2008 12:24:41

  Βασικά δεν θέλω να καταχραστώ την φιλοξενία του ΑΝΤΙ και ν' ανοίξω διάλογο και ζητώντας συγνώμη απαντώ για τελευταία φορά.
  1ον. Δεν χαρακτήρισα αγράμματο τον "λαό". Αντίθετα αγράμματοι ήταν πολλοί συνδικαλιστές και αξιωματούχοι οι οποίοι έφθασαν μέχρι πρόεδροι οργανισμών του δημοσίου και μεγάλων εταιριών. Και φυσικά, για να συνεννοηθούμε (άν είναι δυνατόν), το αγράμματος δεν έχει να κάνει πάντα με την εκπαίδευση.
  2ον. Εμπάθεια και ματαιοδοξία; Μην μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Μία ανθολογία απο δηλώσεις του Πάγκαλου θα σας πείσει.
  3ον. Έχετε δίκαιο για την κακοποίηση της Αριστεράς γενικώς και απ΄όλους.
  Επάνω της ασέλγησαν χιλιάδες άτομα, από τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη έως και τον ...απίθανο Κουλούρη τον Πολυζωγόπουλο, τον Μάκη και τον Λάκη.
  Εάν διαβάσατε καλά αυτό που έγραψα δηλώνω ευθαρσώς οτι νοιώθω θλίψη.
  4ον. Πράγματι η Αριστερά θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί και τοποθετηθεί ξανά σε μιά σειρά απο θέματα χωρίς την άκριτη αποδοχή όλων των
  ...πικραμένων.
  Η Αριστερά όμως είναι όρος κατανοητός (σχετικά πάντα μην παρεξηγηθούμε. Ο Τρίτος Δρόμος Το "γιούργια" στην αριστερή φρασεολογία, τί είναι; Σοσιαλοδημοκρατία;
  4ον.Εάν σας έχει μείνει στοιχιώδης .... αυτοκριτική διάθεση, γυρίστε πίσω και θυμηθείτε πιοί και με πιούς τρόπους διαγράφηκαν απο το ΠΑΣΟΚ και που είναι τώρα.
  Στο συγκεκριμένο θέμα ο πρώτος διδάξας και μάλιστα με επιστημονικές μεθόδους είναι η Αριστερά, αλλά όπως έλεγε και κάποιος δικός σας "δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε".
  5ον. ΜΜΕ . Εδώ πράγματι σας βγάζω το καπέλο.Οτι και να πώ η Αριστερά έχει μόνο να διδαχθεί απο το ΠΑΣΟΚ. Να μην θυμίσω παραδείγματα.Αρκούν μόνο δύο Αυριανή και Nitro.
  Ευχαριστώ για την ανοχή σας.

 20. TOX avatar
  TOX 17/03/2008 12:32:41

  Τεράστια θέματα... Πάντως αριστερός δρόμος, στην εποχή μας, είναι, πρωτα και κύρια, η αμφισβήτηση των δεδομένων που δημιουργήθηκαν στα τελευταία - μετά το 1990 - χρόνια, η οποία, βέβαια, αμφισβήτηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με όρους δογματικούς και ξεπερασμένους.
  Συμφωνώ. κατά βάση, με τον SAGITAIRE. Επιφυλάσσομαι...

 21. Swell avatar
  Swell 17/03/2008 12:39:53

  Ωδινεν ΕΔΩ

 22. Factorx avatar
  Factorx 17/03/2008 14:57:14

  κατάλογος των πρώτων 150 αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον υπολογισμό των ποσοστώσεων , είναι ο ακόλουθος:

  Γενηματά Φ, Ανδρουλάκης Ν, Μητρόπουλος Α, Πολυζωγόπουλος Χ, Μίχας Ι, Παναγιωτακόπουλος Γ, Τζουμάκας Σ, Κατσικαρέλης Ε, Αγγελούδης Σ, Μαδεμλής Ν, Θωμάς Φ, Οθωνας Ε, Κουκουλόπουλος Π, Σαλαγιάννης Ν, Σχοιναράκη Ε, Παπαιωάννου Μ, Κανελλόπουλος Λ, Σπυρόπουλος Ρ, Κϊτρου Μ, Οφίδης Α, Ασκούνης Κ, Καρύδης Δ, Δαμιανάκης Ε, Μπίστης Ν, Κουτρουμάνης Γ, Φελώνης Γ, Δανιηλίδης Σ, Ανωμερίτης Γ, Νεονάκης Μ,Σώκος Ε, Καστρινάκης Γ, Γιαννόπουλος Ν, Πρωτόπαπας Χ, Γαννακοπούλου Κ, Σαουλίδης Α, Κουρουμπλής Π, Βογανατζης Δ, Μϊχος Λ, Κότσακας Α, Χαλβατζόγλου Γ, Ζάρπαλας Σ, Μακρυπίδης Α, Οικονόμου Π, Τσιλίκης Σ, Γαζή Π, Λύτρας Ι, Αρσένη Μ, Σταυρακάκης Μ, Τσιμπίδα Β, Σπάθης Σ, Ζώγας Κ, Θεοχαρίδης Α, Κωνσταντινόπουλος Α, Μουτάφης Ε, Καλογεράκης Ζ, Νούσιος Β, Βούρος Ι, Αγατσα Α, Χαλάτση, Ε, Γράψα Ε, Λάμπρου Π, Κατσικόπουλος Δ, Τζελκέπης Μ, Λυμπερόπουλος Γ, Χατζόπουλος Α, Αλαμπάνος Δ, Αράπη Π, Παπαγεωργίου Α, Καμάς Π, Καλούδης Γ, Σπυρόπουλος Β, Κριθαρίδης Ν, Κωνσταντόπουλος Δ, Τζιόλας Ε, Τσολάκης Σ, Καραντώνης Θ, Σμυρλής Χ, Ιωάννου β, Πατρουλάκης Γ, Νικολάου Ι, Μιχελογιαννάκης Ι, Παρασύρης Φ, Πασβαντίδης Χ, Βισκαδούρος Γ, Κοσσυβάκη Ε, Ακριβούλη Ζ, Δαδούδης Π, Τριαντάφυλλος Κ, Χατζηδάκης Γ, Ζαφειρόπουλος Ι, Ράπτης Ι, Χατζημιχάλης Ν, Σακελλάρης Δ, Χαραλαμπίδης Κ, Αλεξανδρίδης Μ, Λόης Ε, Διαμαντοπούλου Α, Καπελέρης Ι, Κατσέλη Ν, Κίρκος Γ, Πιπεργιάς Δ, Τσόλιας Γ, Δολλης Δ, Φωτάκης Ι, Ανέστης Ε, Παλάντζας Λ, Αναγνωστοπούλου Μ, Ανδρέου Β, Κράλλης Γ, Κίτσιος Β, Κουκιαδάκης Ε, Ψαράκη Π, Ελενόπουλος Γ, Αντωνίου Η, Κοψαχείλης Ν, Παπαγεωργίου Μ, Αγγέλου Λ, Κουρκούτας Α, Ξενοκώστας Χ, Πετρίδης Γ, Κοκκινοβασίλης Χ, Ζερβάκη Μ, Αποστολόπουλος Α, Πάννας Α, Οικονόμου Α, Βλατής Ι, Δάλλα Σ, Θωμάς Γ, Πέππας Ι, Κοστανιάν Ε, Τάτσης Κ, Γερακούδη Κ, Αποστολίδης Λ, Σουλελές Χ, Βαγιάκος Η, Δρούζιας Χ, Παρασκευάς Ι, Κουκος Ε, Βυλλιώτη Β, Ναούμ Χ, Σταυράκη Ε, Αδαμόπουλος Ι, Ζώτος Σ, Αστρινάκης Μ, Χειβιδόπουλος Α, Κουρτίδης Λ, Καρδίμη Μ, Παπαντωνίου Κ, Λαπιδάκης Μ,Διαμαντής Κ.

 23. Factorx avatar
  Factorx 17/03/2008 15:19:41

  Όπως γράφουν σήμερα οι εφημερίδες στην εκλογή λειτούργησαν οι «σκληρές λίστες» και κυριάρχησαν, όπως αναμενόταν, οι «παπανδρεϊκοί» οι οποίοι- σύμφωνα με εκτιμήσεις- εκλέγουν περί τα 100 μέλη αν και υπολόγιζαν γύρω στα 110. Οι «βενιζελικοί» πέτυχαν την καταγραφή που επεδίωκαν εκλέγοντας περί τα 40-45 μέλη, Ο Κ. Σκανδαλίδης εξέλεξε 3 μέλη στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ αποδυναμωμένες βγήκαν από τη διαδικασία οι ομάδες των Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και Αντώνη Κοτσακά. Στην κάλπη αναδείχθηκε πρώτη και με διαφορά η Φώφη Γεννηματά, ενώ δεύτερος ήρθε ο Νίκος Ανδρουλάκης στέλεχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίχτηκε από το ρεύμα Βενιζέλου. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος . Στη δεκάδα πλασαρίστηκαν στενοί συνεργάτες και υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου όπως ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος ο Στέφανος Τζουμάκας και όπως επίσης δύο κορυφαία στελέχη των «βενιζελικών», οι Λευτέρης Κατσικαρέλης και Στέλιος Αγγελούδης.
  Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, σε υψηλή προτίμηση κατάφεραν να εκλεγούν και στελέχη που ανήκουν στο λεγόμενο μπλοκ των «γεννηματικών» όπως ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου , ο Γιάννης Μίχας, ο Μανώλης Όθωνας και ο Λάμπρος Κανελλόπουλος.
  Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι έμειναν εκτός Εθνικού Συμβουλίου στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όπως ο Δημήτρης Δόλης και ο Γιώργος Ελενόπουλος. Στο όργανο εξελέγησαν και πολλοί πρώην βουλευτές όπως οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γιώργος Ανωμερίτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 24. http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/03/blog-post_16.html avatar
  http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/03/blog-post_16.html 17/03/2008 15:35:44

  Αμόλησαν τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ τον παρλαπίπα Μίμη Ανδρουλάκη μπας και αλλάξει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με την αχαλίνωτη πτώση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Κι άρχισε ο Μιμάκος τις αερολογίες του, τις μπαρούφες, τις τζάμπα δηλώσεις και προσπαθεί με ιδιαίτερο ζήλο να κάνει το άσπρο μαύρο.

  Ό,τι έκανε δηλαδή από τότε που τον μάζεψε ο Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Απ' το πρωί μέχρι το βράδυ γλείφει και λιβανίζει τον Γιωργάκη, όπως και ο Αλέφαντος στον Κόκκαλη.

  Ξεχάσαμε ρε συ Μιμάκη τότε που βγήκε ο Βενιζέλος και έκανε τις γνωστές δηλώσεις το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου και έκανες δήλωση περί αλλαγής προέδρου; Θα ξεχάσουμε τότε που αμφιταλαντευόσουν για εβδομάδες μέχρι να κατασταλάξεις στο ποιον να επιλέξεις και τάχτηκες με τον ΓΑΠ μόνον όταν τον είχαν ισχυροποιήσει τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ;

  Εσύ που το παίζεις διανοούμενος, συγγραφέας, πολυπράγμων και ιδεολόγος δεν ντρέπεσαι να έχεις καταντήσει ο κράχτης και το παιδί για όλες τις δουλειές ενός ατάλαντου πολιτικού που δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι;

  Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο τονίζουμε τόσον καιρό ότι οι ταμπέλες, οι δηλώσεις και οι ιδεολογίες είναι εφευρήματα, τσιτάτα και δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην πραγματική ζωή. Σημασία έχει τι κάνεις και τι είσαι, όχι τι δηλώνεις και σε ποιο τσιφλίκι ή μαντρί επιλέγεις να αυτοπαγιδευτείς
  http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/03/blog-post_16.html

 25. Αρλεκίνος avatar
  Αρλεκίνος 17/03/2008 17:58:47

  Ο Ανδρουλάκης είναι χαμαιλέων και γυρολόγος των καναλιών και των κομμάτων. Σε λίγο καιρό αυτός και το ΠΑΣΟΚ θα είναι θλιβερή ανάμνηση.

 26. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/03/2008 22:38:14

  TO ΠΑΣΟΚ λαϊκό κίνημα??
  Μαλισταααα...
  Γεμάτο από ημιμαθείς πρασινοφρουρούς,που πήρε επιταγή εν λευκώ απο την κοινωνία και την μετέτρεψε σέ μία κοινωνία όπου η εντιμότητα αποτελεί απαξία και όπου το να δηλώνεις ΄αντιδεξιό΄λαμόγιο σού δίνει εύσημα γιά να παραμένεις απατεώνας...
  Τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι κοινωνικό σύμπτωμα και όχι κίνημα...Συμπτωμα παρακμής και απαξίωσης
  Ολοι γίναμε ΠΑΣΟΚ.
  Και η Δεξιά,ΠΑΣΟΚ είναι...Ετσι κυβερνά...
  Με τον λαϊκισμό ά λά Ανδρέα ή μέ τον νεοφιλελευθερισμό ά λά Σημίτη..
  Η και τά δύο μαζί..
  Το ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε τίς ανάγκες και επιθυμίες γενιών πολιτών πού άλλα περίμεναν..
  Και μετατράπηκε σέ ένα κόμμα τού Δημοσίου..
  Κρίμα γιατί εντός του είχε και δυνάμεις πού όντως ήθελαν κάτι διαφορετικό για την Ελλάδα..
  Οσο για την Γεννηματά,να πάει να δουλέψει στην Τράπεζα πού ανήκει γιατί ξεφτυλίζει τούς χιλιάδες εργαζομένους,που παλεύουν κάθε μέρα γιά τίς οικογένειές τους...
  Παριστάνει την Πασιονάρια ,αυτή η ατάλαντη και προκαλεί κάθε εργαζόμενο πολίτη μέ την απαξίωση πού δείχνει γιά την έννοια τής εργασίας...

 27. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/03/2008 22:58:24

  Οι οργισμένοι με το ΠΑΣΟΚ, φίλοι συν-σχολιαστές, να θυμούνται ότι είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που πέτυχε 100% την εφαρμογή του πολιτικού του προγράμματος :

  1. Την 1η 4ετία να γαμήσου..με
  2. Την 2η 4ετία να βγάλουμε λεφτά
  3. Την 3η 4ετία να γλυτώσουμε τη φυλακή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.