#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2010 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόϊκα επιβεβαίωσε ότι αυτή κυβερνά την ΕλλάδαH «κυβέρνηση» της Ελλάδας έδωσε πριν από λίγο συνέντευξη τύπου στο Χίλτον προκειμένου να επιβεβαιώσει αυτό που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε. Ότι στην χώρα κουμάντο κάνει η τρόικα και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η Τρόικα λοιπόν έδωσε συνέντευξη ύστερα απο το θρίλερ των "διαφωνιών" της με την κυβέρνηση κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους Έλληνες δημοσιογράφους. Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με ομιλίες μόνο στα αγγλικά, οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ με τουπέ και αποικιοκρατικό ύφος έδωσαν το στίγμα τους για το πώς θα είναι η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία που θα δοθεί σε 15 ημέρες.

Είπαν ότι η Τρίτη δόση θα δοθεί με αίμα και θυσίες αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο για την τέταρτη δόση το Μάρτιο. «Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, ειδικά στις ΔΕΚΟ αλλά και στο χώρο της Υγείας και να μην έρθουμε να κοιτιόμαστε στα μάτια» ήταν το ύψος των δηλώσεών τους.

«Για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία στις δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες» είπε ο κ. Τόμσεν και πρόσθεσε με έμφαση: «Αν επιστρέψουμε τον Μάρτιο αναμένουμε ότι θα δούμε πρόγραμμα δράσης και όχι γενικά σχέδια» (!!!)

Αν και εμφανίστηκαν διαλλακτικοί ως προς τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και προέκριναν τις μετατάξεις ωστόσο άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων όταν θα υπάρξει πρόβλημα με τις μετατάξεις και τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών.

Εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα όταν θα επιστρέψει στις αγορές θα μπορέσει να καλύψει τα χρέη της προαναγγέλλοντας ουσιαστικά επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι τα βασικά μεγέθη της οικονομίας θα αρχίσουν να βελτιώνονται το 2011 όπως ο πληθωρισμός εξαιτίας της μείωσης του μισθολογικού κόστους.

Τα έχωσαν χοντρά αν και με τακτ στην κυβέρνηση για τα έσοδα που βουλιάζουν και που δεν πιάνουν τους στόχους λέγοντας ουσιαστικά ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κάτω από 7,5% θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα, με λίγα λόγια κι άλλα μέτρα.

Ζήτησαν περικοπές γενναίες και αιματηρές στην Υγεία, κλείσιμο ΔΕΚΟ και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Σε γενικές γραμμές έδειξαν ότι έχουν υπό στενή παρακολούθηση την ελληνική οικονομία η οποία δείχνει να μην πηγαίνει όπως θα ήθελαν αφήνοντας ορθάνοιχτο παράθυρο και για άλλες παρεμβάσεις. Μαύρο 2011 δηλαδή για τους πολίτες προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Tροικανοί.

Τι μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος παραμένει, σε γενικές γραμμές, σε καλό δρόμο. Όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου πληρούνται. Παρά τις προκλήσεις που παραμένουν, σημαντική πρόοδος έχει συντελεστεί, κυρίως όσο αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρεται στην κοινή δήλωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους στη χώρα μας, για τη δεύτερη επανεξέταση της πορείας του προγράμματος.

Όπως ανέφεραν, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της τρόικας, όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αναστρέφεται εντός του 2011. Οι πληθωριστικές πιέσεις, από τιμές και μισθολογικό κόστος, αρχίζουν να μετριάζονται θέτοντας τις βάσεις για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Αναφορικά με το δημοσιονομικό τομέα, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της τρόικας και επισημαίνεται και στο κοινό ανακοινωθέν, η μείωση του ελλείμματος κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες είναι μεγαλύτερη, από τον αρχικά επιδιωκόμενο στόχο. Ταυτόχρονα, η ασθενέστερη από την προβλεπόμενη είσπραξη εσόδων και η πρόσφατη αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009, σημαίνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για ένα έλλειμμα 7,5% του ΑΕΠ το 2011, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση.

Στο ανακοινωθέν επισημαίνεται επίσης ότι συμφωνήθηκαν νέα μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την εξάλειψη της σπατάλης από την πλευρά των δαπανών, ιδιαίτερα στους τομείς:

- Δαπάνες υγείας, που είναι αναποτελεσματικές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης

- Δημόσιες επιχειρήσεις, πολλές των οποίων αποτελούν δυσβάσταχτο βάρος για την οικονομία με πολυετείς ζημιές για τον Έλληνα φορολογούμενο

- Φορολογική διοίκηση, η οποία θέτει σε εφαρμογή μέσα που ενισχύουν τη φορολογική συμμόρφωση και δικαιοσύνη

Έμφαση  στην περαιτέρω προώθηση των μεταρρυθμίσεων

«Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, την αναζωογόνηση της παραγωγής και την αύξηση της απασχόλησης, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Τρόικας.

Παρά την σημαντική πρόοδο που επετεύχθη ως σήμερα σε τομείς μεταρρυθμίσεων, με κεντρικό σημείο αναφοράς τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε κρίσιμη καμπή.

Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια δυναμική και εξαγωγική οικονομία, απαιτούν επιδέξιο σχεδιασμό και πολιτική βούληση, προκειμένου να ξεπεραστούν εδραιωμένα συμφέροντα. Η τωρινή πρόκληση είναι να εφαρμοστεί ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα για αυτές τις επόμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν:

-Ευθυγράμμιση των μισθών με την παραγωγικότητα στο επίπεδο της επιχείρησης, επίσης μέσω μεταρρύθμισης των συστημάτων συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας

-Άνοιγμα της πρόσβασης σε υπηρεσίες, εμπόριο και επαγγέλματα

-Ξεκλείδωμα του δυναμικού της ελληνικής βιομηχανίας μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και των φραγμών εισόδου στην αγορά».

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και επικεφαλής της αποστολής, Πολ Τόμσεν, στη επόμενη επίσκεψη της εκπροσώπων του ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο, για την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος, θα υπάρχουν περισσότερα και πιο συγκεκριμένα ανακοινώσιμα συμπεράσματα, για την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

O κ. Τόμσεν, επισήμανε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πέρα από το ότι προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, είναι απαραίτητες προκειμένου η προσαρμογή αυτή να είναι βιώσιμη και η ελληνική οικονομία να καταστεί ανταγωνιστική σε μακροπρόθεσμη βάση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/11/2010 12:15:12

  Στη μεταμοντέρνα εποχή, τα κτήνη της Kommandatur δεν χρησιμοποιούν ντουντούκες. Δίνουν συνεντεύξεις τύπου, όπου οι θεραπαινίδες της "ενημέρωσης" κάθονται σαν Παναγίες και ακούνε με έκσταση, χωρίς φυσικά να αποτολμήσουν σκληρές ερωτήσεις.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Αυριανιστής 23/11/2010 12:22:42

   μπα.. τότε δεν είχαν ΜΜΕ... Τότε δεν είχαν προηγηθεί, 8 χρόνια παπανδρέου, 3 μητσοτάκη, σημίτη... Και δεν είχαν τον βολικό εκκαθαριστή αναισθησιολόγο που παριστάνει τον Πρωθυπουργό.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 12:22:24

  Δάνειο ύψους 500.000 ευρώ για χρονικό διάστημα 5 ετών, πήραν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από την ΔΕΗ !!!

  αχαχααααααααααααααααααα

  ΠΠ

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 12:30:44

  Σε θετική αξιολόγηση της δανειοληπτικής αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος στην Τουρκία, προχώρησε η Moody’s αναβαθμίζοντάς του σε «σταθερό» έναντι της προηγούμενης αξιολόγησης «σταθερό-σε-αρνητικό»

  aaaaxaxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxaxa

  ΠΠ

 4. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 23/11/2010 12:33:50

  Σημερα οι εκπροσωπο της Διεθνους Τοκογλυφιας και ταυτοχρονα Υπατοι Αρμοστες της Ελληνικης Μπανανιας, εδωσαν το κυριαρχο "συνθημα".Θα παραμεινουν στην πατριδα μας πολλα χρονια μεχρι να ξεχρεωθουν εως "κεραιας".Οτι δηλαδη συνεβη με τον ΔΟΕ που ηρθε στην Ελλαδα (1897) μετα το Τρικουπειο "Δυστυχως Επτωχευσαμε" και αποχωρησαν το 1987!!!
  Η χωρα θα παραμεινει εστω και με ενεσεις στο ευρω, οποια και αν ειναι η μορφη του.Οι Εκλογες σε αυτο τον τοπο θα ξαναποκτησουν σημασια, οταν θα απελευθερωθουν οι πρωτες Δημοσιουπαλληλικες θεσεις, δηλαδη, μετα απο καμια τριανταρια χρονια....Στις ΕΚΛΟΓΕΣ που θα μεσολαβησουν των τριαντα ετων, τα κομματα και οι υποψηφιοι θα ψηφιζονται μεταξυ τους.Κουμπαροι, Συγγενεις και Τεκνα δεν θα προσερχονται (γιατι αλλωστε??)...Ο Ντομινικ Στρος Καν αν δεν εκλεγει στην Γαλλια, θα αγορασει σπιτι/επαυλη στην Ελλαδα και θα ζητησει την Ελληνικη Υπηκοοτητα.Τα χωραφια θα σφυζουν απο το Ελληνικο τραγουδι, αφου οι αραχτοι των καφετεριων θα πρεπει να ζησουν χωρις την χορηγηση της "τραπεζοκαρτικης" δια βιου ανεσης..Σε αυτα τα χωραφια θα βγουν και νεα ταλεντα του Ελληνικου Πενταγραμμου!!!Γενικως η Εθνικη Παραγωγη θα παρει μπρος.Δεν γινεται διαφορετικα.Για του λογου το αληθες, μετα απο δυο χρονια κανενας μας δεν θα θυμαται οτι αναμεσα μας ζουνε και κυβερνουνε οι Τροικανοι. Το γεγονος οτι οι τελευταιοι συνεχιζουν "ακαθεκτοι" υποδηλωνει οτι αφενος θα μας "πιου το αιμα", αλλα ταυτοχρονα η Ελλαδα διορθωνοντας τα απειρα λαθη των Πολιτικων ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΩΝ ΜΑΣ, θα συνεχιζει να υπαρχει.

 5. vassilis avatar
  vassilis 23/11/2010 13:10:44

  Γιατι μεμφομαστε την τροικα και οχι τους εαυτους μας που δωσαμε την διακυβερνηση της χωρας στους ποιο αχρηστους και αδιστακτους αρπαγες ολα τα τελευταια 30 χρονια.Τωρα μαλιστα καποιοι αμεσα υπευθυνοι κανουν κινηματα και κοροιδευουν το λαο οτι αλλαξαν και θα ειναι διαφορετικοι.Και τα παλιοσκυλα τρεχουν να τυχουν της ευνοιας της μετανοημενης αρχηγου,ελπιζοντας οτι θα ειναι μερος της εξουσιας για να χονεψουν την λεια τους.Μην μεταφερουμε λοιπον τις ευθυνες στις πλατες αλλων και αποποιομαστε ευθυνων και μην ξεχναμε τα μεγαλα σκανδαλα -βατοπαιδι,ζημενς,ομολογα........παραδικαστικο-τα οποια φαινεται οτι ποτε δεν εγιναν σε τουτο τον τοπο.Χωρις να διεκδικω το αλαθητο ειμαι πεπεισμενος οτι η χειροτερη τροικα ωχρεια μπροστα στα καταλειπα της οθωμανικης αυτοκρατοριας που κατακλεβουν το λαο απο τις θεσεις εξουσιας που βρισκονται.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ vassilis 23/11/2010 13:29:21

   Καλή ερώτηση, αλλά έχει απάντηση. Η δήθεν Τρόϊκα (με τηνμορφή επιχειρήσεων) λάδωνε για να πουλάει, πλήρωνε για να ελέγχει ΜΜΕ, ευνοούσε τους φανερους και αφανείς δοσιλόγους. Η Ζήμενς και η Ντόϋτσε Μπανκ, είναι η Τρόϊκα. Το ΔΝΤ στην καλύτερη περίπτωση είναι για τα μάτια, στην χειρότερη ευθύνεται για την επανένωση των Γερμανιών, και είμαι μόνο κατα 30% αληγορικός.

   • Misha avatar
    Misha @ archaeopteryx 23/11/2010 13:32:15

    Eτσι Αρχαιε,έτσι...
    Αυτοί που παριστάνουν τώρα τον μηχανισμό καθάρσεως (Τράπεζες,επιχειρηματίες, ΔΝΤ, ΕΕ) ειναι αυτός καθαυτός ο μηχανισμός παραγωγής σκανδαλων

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Misha 23/11/2010 13:35:29

     αλλά η κρεμάλα είναι ήπια τιμωρία για τους δικούς μας λαδιάρηδες.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 23/11/2010 13:40:14

      οι 2 δικηγορινες με την εισηγηση στο ΣΤΕ περι ορθοτητας του Μνημονιου !!! τι τις κανουμε?? Η Ορθοτητα της Δανειακης Συμβασης θα την τσεκαρει το ΣΤΕ ??
      Κρεμαλα με πετονια !

      ΠΠ

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ archaeopteryx 23/11/2010 20:36:28

    ++.....+++...!!

 6. ΔΙΟΜΗΔΗΣ avatar
  ΔΙΟΜΗΔΗΣ 23/11/2010 13:12:25

  Είναι χωρίς αμφιβολία η σκιώδης κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι τώρα που μπήκε και η Ιρλανδία, θα μας αφήσουν ήσυχους. Η Ισπανία πάντως δεν θα αργήσει πολύ και τότε....http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2231.aspx

  • ΔΙΟΜΗΔΗΣ avatar
   ΔΙΟΜΗΔΗΣ @ ΔΙΟΜΗΔΗΣ 23/11/2010 13:19:57

   http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2231.aspx

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 13:30:13

  “Ireland should divorce itself from EU bailout and IMF” – Max Keiser
  Bailout is not a solution for Ireland, believes financial analyst Max Keiser.
  “Absolutely not, unless Ireland wants to give up its sovereignty, unless Ireland is willing to become a debt slave, unless Ireland wants its affairs conducted by the IMF,” he said. “The IMF: everywhere they have gone they brought destruction and economic mayhem.”
  ”Ireland needs to divorce itself from these financial terrorists and stand on its own two feet,” Keiser added.
  On Tuesday, EU president Herman Van Rompuy warned that if Europe’s single currency collapses, so will the union itself.
  “We are in a survival crisis," he said. "We all have to work together in order to survive with the eurozone, because if we don't survive with the eurozone, we will not survive with the European Union."
  The comments came ahead of the meeting of the EU financial ministers in Brussels, where Ireland and Portugal are likely to be pressured to use an EU bailout to save them from bankruptcy.

  ΠΠ

  • Misha avatar
   Misha @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 13:43:10

   Να πάει στον αγυριστο , ΠΠ, και το ευρω και η ευρωζώνη τους.Άι σιχτιρ πια.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 23/11/2010 13:50:21

    "Προβλημα - Αντιδραση - Λυση"
    Παλια στρατηγικη των φιδιων του ελεγχου του Χρηματος και του Παγκοσμιου Πλουτου.
    Σου δημιουργω ενα Προβλημα, γνωριζω/ελεγχω με τα ΜΜΕ πως θα αντιδρασεις και σου εχω ετοιμη και τη λυση που με βολευει και τη ζητας μονος σου με χαρα !!!

    ΠΠ

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 14:10:47

   "On Tuesday, EU president Herman Van Rompuy warned that if Europe’s single currency collapses, so will the union itself."

   Κοντεύει ο καιρός βανρόμπα...περίμενε λίγο και θα βρεθείς με τη "χρυσή ευκαιρία" στο χέρι ψάχνοντας για part-time ενασχόληση σε μοντελίστ-πατρονίστ.

 8. hope avatar
  hope 23/11/2010 13:33:45

  Είσαι θεός!!!!!!

  • hope avatar
   hope @ hope 23/11/2010 13:34:41

   archaeopteryx

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ hope 23/11/2010 13:48:18

    εεε κόψε κάτι

 9. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 23/11/2010 13:39:00

  Οι Τρόικες κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 36 χρόνια...

  Το 1974 με την "κακιά" Χούντα είχαμε 350.000.000 U$D πλεόνασμα (!!!).

  Το 2010 μετά από 36 συναπτά έτη "Δημοκρατίας" Καραμανλήδων και Παπανδρέηδων έχουμε 300.000.000.000 χρέη...

  Επιπλέον έχουμε τον μισό πληθυσμό της χώρας να εργάζεται στο Δημόσιο και τον άλλον μισό να προσπαθεί ποικιλοτρόπως να μπει εκεί...

  Δεν θέλω να επεκταθώ κι άλλο στο σημερινό χάλι...

  Οι Τρόικες είναι εδώ 36 χρόνια...

  Απλώς τώρα "αγανάκτησαν" και αρχίσαν να ζητάνε τα λεφτά τους πίσω...

  • Misha avatar
   Misha @ oxi ki etsi 23/11/2010 13:44:14

   Ξέχασες να βάλεις την μιση Κυπρο στον ισολογισμό της χούντας

   • oxi ki etsi avatar
    oxi ki etsi @ Misha 23/11/2010 13:51:59

    @Misha

    να ανοίξει ο Φάκελος να βάλω και την Κύπρο στον ισολογισμό...
    Γιατί δεν άνοιξε ο Φάκελος 36 χρόνια???
    Εφόσον οι υπαίτιοι ήταν/είναι έγκλειστοι και καταδικασμένοι, γιατί δεν άνοιξε ο Φάκελος να τους φορτώσουν ακόμη μία κατηγορία στις 500 που είχαν/έχουν???
    Μήπως γιατί ο Φάκελος λέει ονόματα που θα τρίβετε τα μάτια σας???
    (Ονοματ)επώνυμα που ακόμη και σήμερα είναι στο πολιτικό προσκήνιο???
    Πέθανε τελευταία ο Ιωαννίδης και διάβασα:
    "πέθανε ο προδότης χωρίς να δικαστεί για το έγκλημά του"...
    Και ερωτώ: Στο χέρι του ήτανε που δεν δικάστηκε???
    Αφού αυτός ήταν μέσα ισόβια.
    Γιατί δεν άνοιξαν τον Φάκελο να τον χώσουν πιό μέσα...????

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Misha 23/11/2010 15:23:21

    Τον Παπαδόπουλο τον βαραίνει μόνο η ανάκληση της Μεραρχίας από την Κύπρο. Ποτέ δεν μάθαμε πραγματικά γιατί, αλλά οι εξηγήσεις ότι "ήταν πουλημένος προδότης" κλπ είναι γελοίες. Πολλά πράγματα γίνονται και από λάθος εκτιμήσεις.
    Τον Ιωαννίδη τον βαραίνει η τραγική για εμάς κουτοπονηριά του, να νομίσει ότι μπορεί να "παίξει" με τον Κίσσιγκερ και το Εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ. Έρριξε τον Παπαδόπουλο και μετά από μετά από κάνα-δυό χάντρες (πετρέλαια του Αιγαίου, Φάντομ) μας έδωσαν και μια στο δοξαπατρί (Κυπριακό). Πάντως οι καραβανάδες τα πήγαν καλύτερα στην οικονομία από τους προφέσσορες του Κοινοβουλευτισμού (που προκειμένου για ίδιο ή κομματικό όφελος, σου βγάζουν και τον ήλιο από τη Δύση). Απόδειξη οι μαρτυρίες πολλών, κυρίως από την επαρχία, για την ραγδαία βελτίωση της ζωής τους, τα χρόνια εκείνα. Και, βεβαίως, οι αριθμοί των επιδόσεών της εθνικής μας οικονομίας.

    • Αρματιστής avatar
     Αρματιστής @ ΠΗΛΕΑΣ 23/11/2010 16:10:22

     Οι καραβανάδες πραξικοπηματίες πήραν αυτό που τους έπρεπε. Καταδικάστηκαν για εσχάτη προδοσία.

     Δεν έκλεψαν όμως. Πέθαναν στη ψάθα.

  • Kostas N. avatar
   Kostas N. @ oxi ki etsi 23/11/2010 15:03:16

   Α ρε κατακαημένοι. Να δω που θα το βάζες το πλεόνασμα αν δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις έξω. Ή μάλλον εσύ και μερικοί άλλοι δεν θα'χατε κάνα πρόβλημα. Μόνο όλοι οι υπόλοιποι. Δουλεύετε σκυλιά και μη μιλάτε. Δεν έχει η χούντα και πολύ διαφορά με την τρόικα.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Kostas N. 23/11/2010 15:31:22

    Ποιός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει έξω; Το χάψατε το παραμύθι, μερικοί νέοι, έ; Είσαι και συ απ' αυτούς, που ψάχνουν να βρούν τους 400 νεκρούς του Πολυτεχνείου; Καλά κάνεις! Εδώ ο Μπέης, που άρχισε το ψάξιμο στον Ζωγράφο, έγινε μετά Δήμαρχος Αθηναίων. Κι ας μην βρήκε ποτέ, ούτε σαν Δήμαρχος, τα πτώματα! Ποιός δίνει σημασία...

   • oxi ki etsi avatar
    oxi ki etsi @ Kostas N. 23/11/2010 15:36:01

    @KostasN

    έχει δίκιο ο Πηλέας!
    Ποιός σου είπε οτι δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις έξω???
    Όλοι οι (φιλήσυχοι) πολίτες μπορούσαν!
    Σήμερα βέβαια φοβάσαι να κυκλοφορήσεις και μέρα μεσημέρι ελέω "Δημοκρατίας"...
    Τώρα, καταλαβαίμω οτι κόπτεσαι για το αν θα μπορεί η Ανίτα Πάνια να βγάζει τα δυστυχισμένα πλάσματα στην Τηλεόραση και να τα εξευτελίζει ελέω ελευθερίας της έκφρασης αλλά τί να κάνουμε ρε αδερφέ...
    Ζούσαμε και χωρίς τα ξεβράκωτα και τους Βαλλιανάτους...

 10. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 23/11/2010 13:42:15

  Μιά ερώτηση αφελούς.

  Ο δανεισμός απο την ελεύθερη αγορά δέν έχει όρους ; Δέν είναι "σκλαβιά" ; Έχουν κάποιοι την εντύπωση οτι θα τους τραβούσαμε κάποτε μιά "αδυναμία πληρωμών" και θα καθαρίζαμε ; Ούτε φοιτητικός ινστρούχτορας της ΑΑΣΠΕ δέν τολμούσε να τα πεί σοβαρά.

  Αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται, αυτό ο γνωστικός δεξιός κόσμος ζητάει απ'τον Σαμαρά και μέχρι τώρα δέν βρίσκει ανταπόκριση. Τέρμα με τα δάνεια, νοικοκύρεμα, αποπληρωμή με θυσίες ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ζήσε Μάη μου !). Φτάνει με το παραμύθιασμα αυτού του εφήβου που λέγεται Ελληνικός λαός - μήν τον αφήνετε επ'άπειρον να κατηγορεί και να ρίχνει το φταίξιμο μόνο στους άλλους, τρίξτε του τα δόντια, χαστουκίστε τον να συνέλθει. Κι αφήστε τους λαικισμούς περι φτωχών και αφελών που τους ξεγέλασαν οι πολιτικοί και δέν φταίνε - όποιος είναι απο επαρχία έχει δεί (και βλέπει ακόμα!) τα σκυλάδικα σειρά στους δρόμους να πήζουν απο αγρότες που σκορπίζουν τις επιδοτήσεις μεθυσμένοι. Νισάφι !

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ τσώφλι πασατέμπου 23/11/2010 13:45:30

   Εσείς που είστε "γνωστικοί", γιατί δεν πηγαίνετε με τη Ντόρα που "έχασε και έμαθε πώς αισθάνεται ο χαμένος"; Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μας αφήσετε κι εμάς ήσυχους να ζητάμε την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος, χωρίς τις νεοφιλελεύθερες Σειρήνες να αποπροσανατολίζουν.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αυριανιστής 23/11/2010 13:52:13

    Ειναι τοσο θολωμενη που θελει να συμματασχει σε συν-κυβενρηση χρεωκοπιας !!!! χαχαχααα φανταστειτε τι ζορι τραβαει η μανταμιτσα!

    αχχαααα

    ΠΠ

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ Αυριανιστής 23/11/2010 18:17:59

    Φίλε Αυριανιστή, τό'χεις πάρει φαίνεται εργολαβία να απαντάς αμέσως σε κάθε "αντίθετη" φωνή. Κάτι σάν λοχία του Αντινιούς σε κόβω.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ τσώφλι πασατέμπου 23/11/2010 14:18:39

   τσώφλι πασατέμπου,
   η "αγορά" είναι ο καλός (ιδίως όταν από πίσω είναι αγγλοσάξωνες, είδες η Lehmann;). O "κακός" είναι η ΕΕ, τα κράτη, το ΔΝΤ (καταραμένοι κρατιστές Γάλλοι!), έ, άντε και 2 - 3 Γερμανικές "ιδιωτικές" εταιρείες ή Τράπεζες (συγνώμη, κι αυτές δεν είναι ακριβώς ιδιωτικές, βλέπεις πολλή κρατική regulation στου Μπέρτολτ Μπρέχτ τη χώρα!).
   Πουλάει το παραμύθι του Φρίντμαν ακόμη στη Γκρεκομαρκία. Όπως πουλούσε και στην Ιρλανδία - μαζί με τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές: Τώρα, να μου το θυμηθείς, θα κάνουν τα παλιόχαρτα της Φάννυ και του Φρέντ ευρωομόλογα.
   Ευτυχώς που έχουν ψηλούς φορολογικούς συντελεστές στη Φινλανδία στη Γαλλία και στη Γερμανία - και περίσσευμα για να δανείσουν. Αλλοιώς, οι Ιρλανδοί θα τρώγανε τα παλιόχαρτα κι εμείς τους οδικούς άξονες του Σημίτη, τα ομόλογα του Αλογοσκούφη και το τζιγεροσαρμά του Μπαιρακτάρη.

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ Ο Θείος 23/11/2010 18:16:17

    Η αγορά δέν είναι ούτε καλή ούτε κακή, φίλε Θείε. Είναι η πραγματικότητα και τίποτ'άλλο. Ρώτα τον Κάστρο....

  • Γαλαξιάρχης avatar
   Γαλαξιάρχης @ τσώφλι πασατέμπου 23/11/2010 14:21:29

   Με κάθε καλή διάθεση...
   εσείς οι "γνωστικοί δεξιοί" καλό θα είναι να ρίξετε μία ματιά στην Ιρλανδία. Αγαπητοί φίλοι δεν υπάρχει "νοικοκύρεμα" απέναντι στην τεράστια συστημική (χρηματοπιστωτική αυτή τη φορά) κρίση του καπιταλισμού. Το σύστημα δεν είναι τοπικό μπακαλικάκι ή οικογενειακό ταμείο, για να το "συμμαζέψεις". Ρίξτε μία ματιά στο πώς "παράγονται" τα ελλείμματα σε όλες τις χώρες της Δύσης για να ανακαλύψετε πόσο αδιέξοδες (και άκρως παραπλανητικές) είναι οι απόψεις του τύπου "ας συμμαζευτούμε ρε παιδιά" ή ακόμη χειρότερα "να βρούμε ένα ανταγωνιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα" (ειδικά το τελευταίο που ακούγεται πολύ εύηχο, εκτός από γράμμα κενο περιεχομένου, αποτελεί και τεράστια παγίδα).

 11. hope avatar
  hope 23/11/2010 13:56:39

  Αδίστακτοι με κρύο αίμα στις φλέβες τους. Είμαστε υπό κατοχή και κανένα διαπλεκόμενο κανάλι δεν το λεει. Οι Ακαδημαϊκοί απλα βλέπουν, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων ξερογλείφονται για καμιά φοιτήτρια!!! ή για κανένα χορηγό. Πρώην Πρωθυπουργοί κάνουν βόλτες σαν τουρίστες, άλλοι την βγάζουν σε αθηναικές λέσχες.
  Άλλος φτιάχνει κόμμα και πάει με αυτόματο πιλότο την επομένη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πεί τι;;
  Η πτώση είναι γεγονός....

  ΥΓ. Κρίμα στα νέα παιδιά.

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/11/2010 13:59:00

  Kukuu !
  Die Glocke! Νά το, νάτο το καμπανάκι. Σόιμπλε: "Απειλείται η Ευρωζώνη το μέλλον του κοινού μας νομίσματος, άν δεν διασώσουμε την Ιρλανδία". Εννοείται, και άλλες χώρες. Ξέρετε ποιά, εκτός των άλλων.
  Τι λέγαμε;
  h**p://www.nooz.gr/economy/soimple-apeileitai-to-mellon-tou-eniaiou-nomismatos

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/11/2010 14:03:42

  "Αγαπητοί πολίτες, θα συνεισφέρετε, θα πληρώσετε κάπως παραπάνω φόρους, θα δανείσουμε, θα διασώσουμε. Αλλοιώς , δεν θα πουλάμε και θα πεινάσετε".
  Αυτά λέει ο "γέρος". Θυμίζει Κινέζο υπουργό που εξηγεί στους Κινέζους πολίτες, γιατι η Κίνα δανείζει τους Αμερικανούς (με τίμημα - εκτός των άλλων αιτίων - χαμηλούς μισθούς στην Κίνα): "Άν δεν δανείσουμε τις ΗΠΑ, δεν θα έχετε καθόλου μισθό"!

 14. tsilivithras avatar
  tsilivithras 23/11/2010 14:08:05

  Ο "μηχανισμός στήριξης" ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε είναι άλλη μια έκφανση της μπίζνας των διεθνών τραπεζιτών+industrialists.

  Οι ισχυρές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί τύπου ΔΝΤ, ΕΚΤ κτλ είναι απλά τα όργανα τα οποία "μεταφέρουν" τις εντολές υπό τον απαραίτητο νομότυπο μανδύα.
  Είναι αστείο να πιστεύουμε ακόμα ότι υπάρχει έστω και ένα ίχνος ενδιαφέροντος για τις μικρές/αδύναμες χώρες και οικονομίες.
  H EE και η νομισματική ένωση έχει αποτύχει οικτρά.
  Είναι αδίστακτοι τοκογλύφοι που με μαφιόζικες μεθόδους ανά τακτά χρονικά διαστήματα "ανακυκλώνουν" διαφορετικές μεθοδεύσεις ώστε να βάζουν χέρι στην περιουσία και την ανεξαρτησία των εθνικών κρατών.

  Όλοι οι φόροι που πληρώνουμε πηγαίνουν στις υποθήκες και τα liabilities των δανειστών. Με τον καιρό θα μας λένε ότι «ναι μεν καλά πάτε αλλά ξέρετε εδώ κι εδώ έχουμε πρόβλημα» και δωσ’ του ξανά νέες προτάσεις για μέτρα και νέα ασφυξία για τον πολίτη.
  Είναι κόλπο της μαφίας…συνέχεια να απομυζά τον δανειζόμενο και να μην τον αφήνει να «αναπνεύσει» παρά μόνο όταν έχει χάσει και το σπίτι του πλέον και τότε τον αφήνει να χρεοκοπήσει.
  Το ίδιο πράγμα θέλουν να γίνει κι εδώ.
  Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ η Ελλάδα να καλύψει τους "όρους" που θέτουν γιατί δεν θα την αφήσουν ποτέ.
  Το σχέδιο είναι συνέχεια να προκύπτει κάποια "ανακολουθία" ώστε αυτοί οι άνθρωποι να απομακρύνουν το δόλωμα από τον δανειζόμενο αναγκάζοντάς τον να σκύψει κι άλλο.
  Αν κάποια από όλα αυτά που ζητάνε γίνουν (δαπάνες υγείας, άμυνας κτλ) θα είναι είτε για να αποδυναμωθεί κι άλλο η εθνική ανεξαρτησία της χώρας και φυσικά κομμάτια του δημόσιου πλούτου της να περάσουν στους δανειστές.
  Στο τελικό στάδιο η Ελλάδα χρεωκοπεί αφού πρώτα έχει χάσει σχεδόν όλη την δημόσια περιουσία της (έμμεσα ή άμεσα) και πιθανότατα κομμάτια της επικράτειάς της (ελέω «συνύπαρξης» γειτονικών λαών και «δικαιωμάτων» των μεταναστών κτλ).

  Όλα αυτά τα μέτρα που μπορεί να βλέπετε σαν «λογικά» (δημόσιοι υπάλληλοι, δαπάνες, άνοιγμα επαγγελμάτων) ΔΕΝ γίνονται για το καλό της ελληνικής οικονομίας αλλά για την τσέπη τους και μόνο αφού όταν (και αν) ξεκαθαρίσει ένα επιχειρηματικό τοπίο τότε έρχονται οι πολυεθνικές και το τέλος του μικρομεσαίου.
  Το «μέτρο» μπορεί να είναι χρήσιμο ενδω-οικογενειακά αλλά όταν το προτείνει ο γείτονας που το εποφθαλμιά θα πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να αναρωτιόμαστε για το ΚΙΝΗΤΡΟ.
  Αυτό είναι και το «μίγμα» αλήθειας-ψέμματος που χρησιμοποιούν ΟΛΟΙ οι απατεώνες για να ξεγελάσουν το θύμα τους. Χρησιμοποιούν τις παθογένειες ενός οργανισμού για να τον πλήξουν και να του δημιουργήσουν συναίσθημα ανασφάλειας και ενοχής ενώ παράλληλα «προσφέρουν» τη λύση που στα μάτια του θύματος φαντάζει μοναδική.

  Είναι μια μπίζνα…τίποτε άλλο.
  Μια μπίζνα του χείριστου είδους που σκοπό έχει τα επόμενα χρόνια να καταλύσει τα εθνικά κράτη με οικονομικές μικρο-κρίσεις τις οποίες το σύστημα δημιουργεί για να ρθει μετά να «γιατρέψει».
  Εάν το πρόβλημα το χει ο ιδιωτικός τομέας τότε θα πιέζουν τα κράτη να «κοινωνικοποιήσουν» την χασούρα πετυχαίνοντας ΚΑΙ την ασθένεια του κράτους (πάνω στην οποία θα επέμβουν μετά) ΚΑΙ την αφαίμαξη των φορολογουμένων.
  Εάν το πρόβλημα είναι ένα σπάταλο δημόσιο τότε τα «μέτρα» χτυπάνε κατευθείαν την καρδιά της πραγματικής οικονομίας με άμεσο φρενάρισμα επενδύσεων, απότομο σταμάτημα πληρωμών των υποχρεώσεων του δημοσίου, κάθετη αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, απόλυτο στράγγισμα της ρευστότητας της αγοράς.

  Δεν χρειάζεται να ξέρει οικονομικά ο πολίτης για να καταλάβει το pattern.
  Είναι ηλίου φαεινότερο αρκεί να ΘΕΛΕΙΣ να το δεις.

  Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε και η λογική μας πάντα θα μας σπρώχνει σε «συστεμικές» σκέψεις αλλά πρέπει πάση θυσία να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για το έγκλημα που γίνεται στον τόπο αυτό.
  Είναι έργο εν εξελίξει. Τίποτα δεν είναι μη-αναστρέψιμο αρκεί να μην το αφήσουμε να φτάσει στο «αμήν».

  Πρέπει να σπρώξουμε το Σαμαρά να κάνει πιο αυστηρή αντιπολίτευση.
  Όλα τα στοιχεία είναι στα χέρια του και οι ήπιοι τρόποι δεν αρμόζουν ούτε στην προδοτική κυβέρνηση ΓΑΠ ούτε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tsilivithras 23/11/2010 14:16:21

   ΝΑ δωσω ενα πραγματικο παραδειγμα??
   Θελεις να βαλεις ΓΒ στη σκεπη σου. Κοστιζει 50.000Ε.
   Πας σε Τραπεζα. Εκχωρεις τη Συμβαση Πωλησης του Ρευματος στο Κρατος!!! για ασφαλεια τους, ΑΛΛΑ δεν τους φτανει (γιατι ?).
   Ζητουν εγγυηση το σπιτι σου αξιας πχ 500.000Ε. το δινεις εσυ για 6μηνες προσημειωση.
   Εχουν τη Συμβαση και το Σπιτι σου για 50.000Ε. ΥΤι κανουν??

   Οπως ειναι η προσημειωση την σπρωχνουν ΕΚΤ και παιρνουν το 95% Δανειο με 1% ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ !! προσεξτε.. ! ΧΡΟΝΟ οχι λιγοτερο ( ετσι γουσταρει η ΕΚΤ )

   Εσυ πληρωνεις τοκο 8%, δεν εχεις τη Συμβαση και Δεν εχεις Σπιτι για 1 Χρονο ΕΝΩ εχεις συμφωνησει για 6Μηνες προσημειωση!!!

   Πας να αποπληρωσεις και σε 6 μηνες να ελευθερωσεις το σπιτι σου !!!
   ΤΟΤΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥς 6 ΜΗΝΕΣ !!!... Σου πετανε τη μπαλλα στην κερκιδα, ΕΣΥ δεν μπορεις να την παλεψεις με την Τραπεζα, Δεν το χανεις το σπιτι φυσικα, ΑΛΛΑ οι Τραπεζιτες εχουν κανει τη δουλεια τους με το παραπανω !!!

   Ελπιζω να βοηθησα.....

   ΠΠ

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ tsilivithras 23/11/2010 14:23:54

   Αγαπητέ tsilivithras, αυτό που ρωτώ διαρκώς και δεν παίρνω απάντηση, είναι το εξής: Γιατί οι τοκογλύφοι είναι η ΕΕ και ο μηχανισμός στήριξης, αλλά όχι η "αγορά";
   Που μεταξύ μας, δεν αυτή ειδικά η "αγορά", η χρηματοπιστωτική, δεν είναι αγορά, αλλά καζίνο. Στοιχήματα βάζουν, ποντάρουν, κερδίζουν ή χάνουν.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Ο Θείος 23/11/2010 15:24:46

    Καλέ μου Θείο...εγώ έχω απλοϊκό μυαλό και σκέφτομαι σχεδόν πάντα με το K.I.S.S. principle.

    To απλοϊκό μου το μυαλό λοιπόν λέει ότι ΚΑΙ η "αγορά" είναι το ίδιο σύστημα...το ίδιο matrix.
    Παράγει "κρίσεις" για τις οποίες έχει ήδη το "φάρμακο" και τους καλύτερους πλασιέ στην πιάτσα για να το πουσάρει (media).
    Κρύβεται επίσης πίσω από "διεθνείς" οργανισμούς οι οποίοι κάνουν πολύ φασαρία για το τίποτα προκειμένου να περνάνε το προσωπείο των "ανεξάρτητων" δρούντων για το καλό της ανθρωπότητας.
    Οι κυβερνήσεις είναι εξαγορασμένες εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

    Όταν οι ιδιώτες "δανείζουν" εθνικά κράτη για ποια ανεξαρτησία μιλάμε;;
    Όταν οι κυβερνήσεις υπογράφουν πίσω από την πλάτη του λαού διεθνείς συνθήκες που παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένο παράγοντα για ποιο benefit of a doubt να μιλήσουμε;;
    Όταν μικρές οικονομίες όπως η Ελλάδα σέρνονται επίμονα πίσω από την απάτη του "ισχυρού" νομίσματος και οι αρνούντες πιέζονται "ευγενικά" να αναθεωρήσουν (Ιρλανδία και ευρωσύνταγμα) εμείς ακόμα επιμένουμε σε τι ακριβώς;;
    Όταν καταστρατηγούνται έστω και ελάχιστα "όπλα" όπως η συνθήκη Glass Steagal Act τότε τι κρατάει τους απατεώνες από το να "πηδήξουν" στην απέναντι όχθη και να ρημάξουν στην κυριολεξία την πραγματική οικονομία (προσφορά και ζήτηση δλδ);;
    Όταν ακόμα και αυτή τη χασούρα στον καζινοκαπιταλισμό βρήκαν τρόπο να την καλύψουν εγγράφοντάς της στα έξοδα του κράτους και να την εξαργυρώσουν ΚΑΙ μέσω φόρων ΚΑΙ τιτλοποίησης και νέω δανείων εξακολουθούμε να απορούμε για το ΠΟΙΟΣ κρύβεται πίσω από την όλη ιστορία και ποια είναι τα κίνητρά του;;;

    Αν θες να το δούμε κι αλλιώς...
    Ο Τόνυ Σοπράνο πήγαινε στο καζίνο να τζογάρει για να περάσει η ώρα του αλλά η μπίζνα του ήταν η τοκογλυφία.
    Στο πρώτο ήταν gentleman όταν έχανε.
    Στο δεύτερο...πρώτα σου ρουφούσε το αίμα και μετά σε έστελνε να κοιμηθείς με τα ψάρια.

    http://www.youtube.com/watch?v=09a1G4e56fo

    (1.30-2.20)

    και

    The Essence Of The Banking Industry...

    http://www.youtube.com/watch?v=2B_SxGmSJP0&feature=player_embedded

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ tsilivithras 23/11/2010 16:20:18

     Τώρα μου φαίνεται ότι είμαστε πολύ πιό κοντά, για να συμφωνήσουμε...
     Οι golden "Θεοί", ημεδαποί και αλλοδαποί, έπαιξαν, έχασαν, είναι ταπί. Και τώρα τους "σώζουμε", εμείς οι κοινοί θνητοί, ημεδαποί και αλλοδαποί, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι... Και Έλληνες βεβαίως βεβαίως. Γιατί οι golden μάζεψαν τόση "χαρτούρα", τραπουλόχαρτα στο τζόγο, που τώρα, άχρηστη, άν πέσει, θα μας πλακώσει.
     Απλό είναι, και καλά το σκέφτηκες. Όχι απλοικό.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ tsilivithras 23/11/2010 16:40:46

     Το ίδιο "software" είχαν μέσα στα κεφάλια τους εγχώριοι και αλλοδαποί οικονομικοί φωστήρες των δεκαετιών 1980, 1990, 2000. Το software που είχε 3 μόνον βασικές εντολές: "Μή παρέμβαση του Δημοσίου και της Πολιτικής στις αγορές", "Απορρύθμιση (deregulation), "όχι αντικυκλική πολιτική, όχι παρέμβαση στον μακροοικονομικό κύκλο - αφήστε 100 φούσκες να φουσκώσουν".
     Σημειωτέον, οι ελάχιστες χώρες που παραβίασαν την 3η εντολή και έκαναν αντικυκλική πολιτική, δεν έχουν πρόβλημα σήμερα: Π.χ. Σκανδιναβικές και Γερμανία (μέτρα λιτότητας Σρέντερ 2004 - 2006). Και η αντικυκλική πολιτική ήταν, ότι στην περίοδο της ανάπτυξης αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές και εμπόδισαν την αύξηση των (υψηλών) μισθών, προκειμένου να περιοριστεί το φύσκωμα της φούσκας. Η Ιρλανδία (και η Ελλάδα με το δικό της τρόπο - βλ. δημόσιες δαπάνες, φορολογικά) έκαναν το ακριβώς αντίθετο στην περίοδο 200 - 2009: 'Τρομπάριζαν" αέρα με μανία και απερισκεψία.
     Δεν ξέρω πόσο φταίει και το hardware, σίγουρα όμως το sofware ήταν πολύ "χαλασμένο". Γεμάτο bugs.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tsilivithras 23/11/2010 14:34:20

   Για τις δαπάνες υγείας, ουδόλως τη νοιάζει την τρόικα, αλλά και τους εγχώριους κρατικοδίαιτους κηφήνες τύπου Δασκαλόπουλου. Οι Έλληνες που θα πεθαίνουν, θα αντικαθίστανται στην αγορά εργασίας από φτηνούς λάθρο έποικους.

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 23/11/2010 14:36:44

    Kάποια στιγμή πρέπει να γραφτουν τα εργα και οι ημέρες αυτού του παράσιτου, να δουμε πού έχει τα λεφτά του και με τι ασχολειται ο κήνσορας

    • στελιος Α avatar
     στελιος Α @ Misha 24/11/2010 00:11:51

     σε off shore

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 23/11/2010 14:42:20

    E όχι και "εγχώριος". Ούτε κάν εντός Ευρωζώνης.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ tsilivithras 23/11/2010 15:53:14

   Τσιλιβίθρα μου δεν είναι η ΕΕ και το Ευρώ οι αποτυχημένοι. Εμείς είμαστε, που κάναμε λανθασμένη επιλογή και χρήση τους. Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να σταθούμε χωρίς οικονομικά σύνορα και χωρίς δικό μας νόμισμα. Και, να' μαστε. Ειδικά για το Ευρώ, ακόμα αναρωτιέμαι αν η είσοδός μας ήταν εγκληματικό σφάλμα ή εσκεμμένη προδοσία του Σημίτη και των συν αυτώ. Γιατί δεν υπάρχει ΕΝΑ βιβλίο θεωρίας, που να λέει ότι η Ελλάδα και η Γερμανία (με όση ανταγωνιστκότητα η καθεμιά συνεπάγεται) μπορούν να έχουν κοινό νόμισμα, χωρίς να είναι, τουλάχιστον ομόσπονδα κράτη. Συνεπώς η αποφασή τους δεν είχαν κανένα θεωρητικό υπόβαθρο και το παρόν μας διαγραφόταν ήδη από τότε.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ ΠΗΛΕΑΣ 23/11/2010 16:21:39

    ΠΗΛΕΑ

    λες:
    " Ειδικά για το Ευρώ, ακόμα αναρωτιέμαι αν η είσοδός μας ήταν εγκληματικό σφάλμα ή εσκεμμένη προδοσία του Σημίτη και των συν αυτώ."

    Βλέπεις λοιπόν ότι κι εσύ όπως λες ακόμα απορείς.
    Εγώ απλά το περιθώριο της απορίας/αμφιβολίας (benefit of a doubt) πλέον το χω στερήσει από "αυτούς".
    Επανειλλημένα και αποδεδειγμένα λειτουργούν με ΑΛΛΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ από το συμφέρον του πολίτη.

    Το "αυτούς" απευθύνεται σε εγχώριους ΚΑΙ αλλοδαπούς απατεώνες.
    Δεν είναι το ίδιο.
    Δεν έχουν την ίδια ευθύνη.
    Και πρέπει να διαχωρίζεται (κατ'εμέ).

    Ο ξένος φέρεται ιδιοτελώς ενώ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να κάνει αλλιώς.
    Ο ντόπιος φέρεται ιδιοτελώς ενώ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να κάνει αλλιώς.

    Άρα λοιπόν υποδεικνύουμε τον ξένο ως εχθρό.
    Άρα λοιπόν υποδεικνύουμε τον ντόπιο σαν προδότη.

    Τον εχθρό τον βάζεις απέναντι και τον ποδοπατάς.
    Τον προδότη τον φυλακίζεις μέχρι να τον "εκτελέσεις".

    Συγχώρα με αλλά αυτό το σύνδρομο ενοχής ("εμείς φταίμε που τους αφήσαμε") δεν το σηκώνω με τίποτα.
    Δίνει άλλοθι στους εχθρούς και προκαλεί αυτο-οικτιρμό στον πολίτη ενώ αυτός πρέπει να ανασυνταχθεί και να "πολεμήσει".

    ΥΓ.
    Τα σχόλιά σου πάντα τα διαβάζω...χτες ειδικά έκανες 1-2 σχόλια στην ανάρτηση του Επώνυμου που με βρήκαν πολύ σύμφωνο και μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα.

 15. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 23/11/2010 14:12:57

  Γιατί; Είχαμε αμφίβολίες ποιος κυβερνά; Επειδή ο Τσολάκογλου το έπαιζε πρωθυπουργός, σημαίνει ότι αυτός κυβερνούσε; Δηλαδή δεν κυβερνούσαν οι Γερμανοί;

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 15:08:41

  78. Ω τρακόσιοι! Σηκωθήτε
  Και ξανάλθετε σ’ εμάς
  Τα παιδιά σας θέλ’ ιδήτε
  Πόσο μοιάζουνε με σας.

  117. Και χειρότερα αγριεύει
  Και φουσκώνει ο ποταμός
  Πάντα πάντα περισσεύει
  Πολυφλοίσβισμα και αφρός.

  140. Κοιτάει γύρω εις την Ευρώπη
  Τρεις φορές μ’ανησυχιά
  Προσηλώνεται κατόπι
  Στην Ελλάδα, και αρχινά:

  141. Παλληκάρια μου! Οι πολέμιοι
  Για σας όλοι είναι χαρά,
  και το γόνα σας δεν τρέμει
  Στους κινδύνους εμπροστά..

  142. Απ’ εσάς απομακραίνει
  Κάθε δύναμη εχθρική
  Αλλά ανίκητη μια μένει
  Που τες δάφνες σας μαδεί.

  143. Μία, που όταν ωσάν λύκοι
  Ξαναρχόστενε ζεστοί,
  Κουραμένοι από τη νίκη,
  Αχ! Τον νουν σας τυραννεί.

  ΠΠ

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 15:28:59

  Το Δεκεμβριο τα πουλαμε ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  Υποδομες, Υπερδομες τα παντα ολα... Σοσιαλιστικα και Πρασινα.
  Αυτο θα ειναι το Δωρο Χριστουγεννων του ΠΑΣΟΚ σε ολους μας.. δωρο για μια ζωη. Ολα τα πατωματα ειναι φουλ απο κοσμο... ολα τα μπαλκονια γεματα.

  Παρτα Ολα. Η σβουρα παιχνιδι του ΓΑΠ.
  Η κοπελιτσα με τιν εληα.. τι λαδι θα βρει? σε ποια μυιγα?? ΘΑ φερει επενδυτες στον Παμπουκη?? χαχαχαααα

  Βουλοκερι. Σταμπα.

  ΠΠ

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/11/2010 15:33:40

  Στρασβούργο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: "Οι Τράπεζες της Ιρλανδίας έπαιξαν στο καζίνο, έχασαν και τώρα τις σώζουμε".
  "Η Ιρλανδία είναι το παράδειγμα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που οδήγησε στην αποτυχία.
  Όταν πηγαίνει κάποιος στο καζίνο και χάνει, λέει: δυστυχώς έχασα τα λεφτά μου, έτσι είναι η ζωή. Εδώ βλέπουμε ότι έπαιξαν στο καζίνο, έπαιξαν στη ρουλέτα, έχασαν και μετά πάμε εμείς να τους σώσουμε.
  Η Ιρλανδία μας ενοχλούσε για πάρα πολλά χρόνια, ήταν ο πρωταθλητής της απορρύθμισης. Κόμπαζαν, λέγοντας ότι είναι η πιο δυνατή οικονομία, ότι έχουν την μικρότερη φορολογία για τις επιχειρήσεις και ότι είναι οι καλύτεροι. Τελικά αυτό είναι, που πληρώνουν σήμερα. Έχουν ένα κράτος που αδυνατεί πλήρως να αντιδράσει και εμείς τελικά σώζουμε τις τράπεζες και μαζί με αυτές σώζουμε και ένα σύστημα που ήταν πτωχευτικό.
  Ένα σύστημα που από τη γέννησή του είχε την αποτυχία μέσα του. Προσπαθούμε να σώσουμε τους ανθρώπους που σήκωσαν την παντιέρα της απορρύθμισης εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι εάν γκρεμιστεί το σύστημα των τραπεζών θα συμπαρασύρει όλη την οικονομία και όλον τον κόσμο.
  Γι' αυτό λέω ότι είναι περίπλοκο το πρόβλημα της Ιρλανδίας, αλλά θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δηλαδή η Ιρλανδία είναι ένα παράδειγμα άκρατου φιλελευθερισμού που οδήγησε στην αποτυχία, και εμείς θα επιμείνουμε να αναγνωρισθεί ως τέτοιο», κατέληξε ο πρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.
  Δυσάρεστες, αλλά αλήθειες.
  Το Mea culpa από τους "απορρυθμιστές" θα το ακούσουμε;
  Μπάαααααα!

 19. ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
  ΑΝΔΡΕΑΣ 23/11/2010 15:35:15

  Θέλουν να μας εξαθλιώσουν,να φτάσουμε στο κατώτατο σημείο..και να ρθει ωσαν σωτήρας ανθέλληνας πρωθυπουργός να μας πεί...
  για να σωθουμε κόβουμε τελείως τους εξοπλισμους αφου δεν τίθετε θέμα πολέμου με την τουρκία....άρα εξοικονόμηση αρκετών δις και δέυτερον
  θα αναγκαστόυμε να παραχωρήσουμε το 80% του Αιγαίο όποτε τα δίς απο το 20% θα μας σώσουν και δέν θα πάρουμε άλλα μέτρα!!
  ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ.....

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 15:35:44

  Εχει κατι ωραια... Sukhoi PAK FA !!! Πολυ μ αρεσουν ! 100εκΔολλ το ενα.
  Παζαρι?? Χωρις "λάδια". Στα ισια.

  ΠΠ

 21. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 23/11/2010 16:15:25

  Μια σύγκριση με τις αντιδράσεις των Ιρλανδών πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών είναι αρκετή για να δείξει το χάλι μας. Ειδικά με τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων.

  Αν και είμαι βέβαιος δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα γιατί φοβούνται τις συγκρίσεις.

 22. Kostas D avatar
  Kostas D 23/11/2010 17:49:01

  Αντε ρε παιδιά εμείς τι περιμένουμε..????τι καθόμαστε και τους ακούμε και .....
  "αναλυουμε" τα λεγόμενα τους.... ΕΛΕΟΣ... χάνουμε χρόνο.. και ζημιώνει η χώρα!!
  ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΡΟΙΚΑ-ΠΑΣΟΚ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!!!
  (έχουν κανει τετοιο ψυχολογικο πολεμο, και μονο και γι'αυτό ακόμα πρέπει
  το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ να τους διώξουμε απο τη χώρα!!
  Λυση 1η- ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ασχετα αν με ψεματα φοβίζουν για την "3η δοση" , η οποια είναι μονο για εξοφληση τοκογλυφων και ΟΧΙ μισθων η συνταξεων οπως ψευδως ισχυριζονται)
  Λύση 2η- ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 157 +εξαπτερυγα εξω!! Μετα να βρουμε και που μένουν οι "τροικανοί" και να τους
  διαολοστειλουμε!!!!!
  Οι Ιρλανδοί ΔΕΝ περίμεναν κανέναν, ΟΡΜΗΣΑΝ!!!!!
  Μην περιμενουμε να βρεθει απο μηχανης θεός κι εμείς πρέπει κάτι να κάνουμε επιτέλους...!!!!!!!!!

 23. Kostas D avatar
  Kostas D 23/11/2010 17:54:20

  Δε βλέπετε τις ψυχρές κι ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ φάτσες τους....??
  Τι περιμένουμε?????? για όνομα Θεου δηλαδή...
  ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!!!!!
  Αυτοι οπως και οι πασόκοι ΔΕΝ καταλαβαινουν απο Πολιτισμένα λογια.

  • ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
   ΑΝΔΡΕΑΣ @ Kostas D 23/11/2010 18:17:41

   ρε αδέρφια απο την στιγμή που τα έχουν τσεπώσει οοοολοιιιιι και κάνουν μόκο,η αντίδραση σας μένει στα χαρτιά και όποιες αντιδράσεις δεν βγαίνουν και δεν ανακοινώνονται.
   Ο καθένας οφείλει ναχει αυτιά κλειστά μάτια ορθάνοιχτα και ναναι σε επιφυλακή απο μόνος τους.
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!
   μην εχετε αυταπάτες....πορευόμαστε "μονοι" και ελπίζουμε να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να γίνει κάτι που να μην έχουν προβλέψει και προγραμματίσει(βλέπε παπούτσι...)
   Τέλος, είχε γράψει ένας αδερφός εδω τις προάλλες οτι πρεπει να οργανωθούμε να τρεφόμαστε σωστά να μαθουμε αυτοάμυνα και χρήση οπλισμού...κτλ γέλασα ΑΛΛΑ.....μπορεί και ναχει δικιο!
   ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.