#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2012 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόϊκα διαψεύδει την κυβέρνηση της εργοδοσίας για τους μισθούς(Ανανεωμένο). Στροφή 180 μοιρών ή όπως αλλιώς λέγεται, κωλοτούμπα, φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση και ο Λουκάς Παπαδήμος σχετικά με το ποιος έθεσε το θέμα της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού. Μετά τις αποκαλύψεις ότι η τρόικα δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα, πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άρχισε να «τα μασάει» λέγοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι ενδεικτικό, ότι υπάρχει ένας κατάλογος από θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν κι ότι οι περικοπές είναι μέσα στον κατάλογο αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει αλλά απλά θα συζητηθεί και πως βασικός στόχος είναι να γίνει ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και να συμφωνήσουν σε κάποια σημεία.

Πρόκειται προφανώς για οπισθοχώρηση μετά τις καταγγελίες για κυβέρνηση των εργοδοτών και για μέτρα που προτείνουν και θέλουν να επιβάλουν οι επιχειρηματίες κι όχι οι δανειστές μας. Ειδικά το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν παρεμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα ενώ και η Κομισιόν διά του αντιπροσώπου της, Π. Καρβούνη, έχει πει ότι δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ο κ. Παπαδήμος προσπάθει να γίνει αρεστός στο κεφάλαιο που υπηρετεί και πιστεύει ότι λόγω της δύσκολης κατάστασης θα περάσει μέτρα απαράδεκτα χωρίς κοινωνική αντίδραση. Ήδη τα συνδικάτα θεωρούν αιτία πολέμου τις περαιτέρω περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, οπότε πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Παπαδήμο.

Χθες ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:«H Τρόικα παροτρύνει το διάλογο που γίνεται για τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά αυτό είναι μια απόφαση που θα λάβει αποκλειστικά και μόνο η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει τεθεί από την Κομισιόν κανένα τέτοιο θέμα και δεν επιβάλλει κανένα τέτοιο μέτρο». Ξεγύμνωσε έτσι με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον κ. Παπαδήμο, τα αφεντικά του (δηλαδή τους Έλληνες εργοδότες) και τα πρόθυμα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης που τόσο καιρό είχαν φαγωθεί για τα δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα.

Στο antinews είμασταν από τους πρώτους που έγραψαν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι εντολοδόχος όχι από τον ελληνικό λαό αλλά από τους εργοδότες που βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν κάθε έννοια εργασιακής και μισθολογικής δικαιοσύνης.

Η δήλωση του κ. Καρβούνη, αποτελεί και δικαίωση για τον Α. Σαμαρά που αντιτίθεται στο σενάριο μείωσης των μισθών και ζητά μείωση του μη μισθολογικού κόστους καθώς και κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αλλιώς τα προβλήματά τους κι όχι εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και διαλύοντας την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. reformfront avatar
  reformfront 16/01/2012 11:14:01

  Ο κάθε άνθρωπος έχει την ιστορία του που τον συνοδεύει. Ο κος Παπαδήμος ήταν Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδας την εποχή της φούσκας του Χρηματιστηρίου και συναίνεσε στην παροχή πλασματικών λογιστικών στοιχείων στην ΕΕ, όπως ομολογούν πολλοί πλέον συμπεριλαμβανομένου και του Γάλλου Προέδρου, ενώ ως Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ συναινούσε εν μέσω διεθνούς χρημαπτοπιστωτικής κρίσης στα τέλη του 2008 στην αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ όταν υπήρχε ανάγκη για ρευστότητα και η Fed ακολοθούσε αντίθετη πορεία. Ποτέ επίσης δεν εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και ήταν πάντα ένας κρατικοδίαιτος άνώτατος δημόσιος υπάλληλος που υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ διότι προέρχεται από αυτό. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 2. siakkas avatar
  siakkas 16/01/2012 11:24:08

  Τ ο δόγμα του ΣΟΚ σε πλήρη εφαρμογή, μαζί με το κόψιμο ρεύματος με καιρό -20 και ανεργία +60%
  h..p://www.youtube.com/watch?v=9_FHZGa1wjY

 3. Γιώργης avatar
  Γιώργης 16/01/2012 11:33:20

  Μάϊστα, μάϊστα…,
  ναί, ναί…,
  ἔτσι…, ναί…!
  …ἁπλῶς «παροτρύνει τόν διάλογο πού γίνεται…»!
  Κατά τό γνωστό παλαιότερα «ἁπλῶς …προεδρεύει». Τὀ θυμᾶται κανείς;
  Δέν …παίρνει ἀποφάσεις ἡ τρόϊκα! Ὄχι! ΠΟΤΕ! Ἡ θειά μου ἡ …χορεύτρια τίς παίρνει τίς ρημαδο-αποφάσεις καί ἁπλῶς βάζει τά ἐδῶ κακόμοιρα τσιράκια της νά τό ἀνακοινώνουν !
  …!!!
  ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ πατό-κορφα καί μπροστά στήν μούρη, τρόϊκα - «κυβέρνηση» καί ἡ …ἀφελής ΝΔ ἁπλῶς διαμαρτύρεται…
  Παίζει τό «γύρω-γύρω ὅλοι, στην μέση ὁ μανώλης»…
  Ἡ …ἀφελής ΝΔ…
  Ἡ «ἀφελής» ΝΔ…!
  Ἔ!
  …!!!

 4. Φίδι avatar
  Φίδι 16/01/2012 11:38:16

  Μην κοροϊδευόμαστε, ο στόχος είναι να γίνουμε η Κίνα της Ευρώπης. Τώρα αν κοιτάζουν να τα μαζέψουν και να ρίξουν την ευθύνη στους - ήδη καμμένους - Έλληνες πολιτικούς αυτό είναι άλλο θέμα. Σαφώς και το επιδιώκουν αυτό. Ο Γερμανός (Ολλανδός Γάλλος κλπ) θέλει να έρθει να στήσει τη μοναδούλα του εδώ και να πληρώνει 3 κ 60 όπως και την Πορτογαλία. Στα παπάρια του αν καταρρεύσει το ασφαλιστικό ! Το εργασιακό κόστος τους ενδιαφέρει όπως τους ενδιαφέρει ν αγοραστεί η ακίνητη περιουσία κοψοχρονιά....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Φίδι 16/01/2012 12:05:09

   Ήδη από το τέλος του 2009, με την περιβόητη συνέντευξη του Δρακουμέλ στο Mega, στην οποία "προέβλεπε" ότι "θα μειωθούν σίγουρα οι μισθοί και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία κυρία Τρέμη"), το φώναζα ότι μας πάνε για βουλγαροποίηση της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. Τελικά, αν λάβει κάποιος υπ' όψη και τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών (που είναι τιμές... Όσλο και Τόκιο), η βουλγαροποίηση φαντάζει... μετριοπαθής στόχος για τη νεοφιλελεύθερη διεθνή. Πάμε για κινεζοποίηση, ακριβώς όπως το λες. Άλλωστε και ο ΓΑΠ το είπε: "ΔΕΝ θα γίνουμε Ινδία", και ως γνωστόν, κάθε διάψευση του ΓΑΠ επαληθεύεται μετά ως... κατάφαση.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Φίδι 16/01/2012 13:38:49

   Ναι, ο Ολλανδός νομίζεις είναι χαζός να έρθει να πληρώνει 3 και 60 τον εργάτη και χρυσάφι τον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό. Ξεκολλήστε με τους κακούς ευρωπαίους και την Κίνα της Ευρώπης, νομίζετε ότι τα μεταφορικά από Κίνα είναι πιο ακριβά από το να πρέπει να πληρώνεις και να μιζάρεις το Ελληνικό Δημόσιο? Αυτά είναι χαζομάρες των εγχώριων μεγαλοεπιχειρηματιών που παθαίνουν κοκομπλόκο όταν πρέπει η επιχειρηματική τους σκέψη να πάει πέρα από το "παίρνω επιδότηση" και "εξαθλιώνω τον εργαζόμενο".

   • Φίδι avatar
    Φίδι @ TopGunZ 16/01/2012 14:19:44

    Πρώτα θα διασφαλίσουν το εργασιακό κόστος το οποιο εξαρτάται από ιδιώτες σε μεγάλο βαθμό . Ακολουθούν τα κίνητρα που θα υποχρεώσουν (μέσω εντολοδοσίας) να τους δώσει το Ελληνικό Δημόσιο 'κίνητρα' για επενδύσεις....Μην αμφιβάλλεις για την κινεζοποίηση - όχι μόνο της Ελλάδας...

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/01/2012 11:52:14

  Για να "μην τους αφήσουμε με κανένα τρόπο", ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ τρόπος υπάρχει.

  Να δηλώσει η ΝΔ ότι ΣΥΣΣΩΜΗ η ΚΟ της δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια διάταξη στη Βουλή, και αν ο ΠαπαδήμΙος τολμήσει να την επιβάλει με ΠΝΠ, τότε πάλι η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει όταν αναγκαστικά εντός 40 ημερών πάει στη Βουλή για επικύρωση ή μη.

  Με τον τρόπο αυτό θα ξεβρακωθούν οι βολευτές του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί τους: ο ειδικός στις κυβιστήσεις και η πρόθυμη ατυχήσασα θυγάτηρ, αναγκαζόμενοι κακήν-κακώς κι εκείνοι να μην ψηφίσουν μια τέτοια επαίσχυντη διάταξη (γιατί αλλιώς δεν θα βρουν ούτε... τις δικές τους ψήφους στις προσεχείς εθνικές εκλογές).

  Αλλά, ας κοιτάξει πρώτα η ΝΔ να απομονώσει κατηγορηματικά (και όχι με μισόλογα) τους διάφορους Σταμάτηδες, και μετά πάμε και στα άλλα...

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ Αυριανιστής 16/01/2012 12:33:55

   Αυτό πια είναι το μόνο σίγουρο!!!!!!!!!!Πες πως έγινε ήδη.

 6. sceptic avatar
  sceptic 16/01/2012 12:08:25

  Είναι πάντως τουλάχιστον "περίεργη" η σιωπή της ΝΔ στο σημαντικό αυτό ζήτημα.... ε ρε ωραίες που είναι οι κωλοτούμπες......

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ sceptic 16/01/2012 13:39:38

   Όταν λέτε σιωπή? Δε σας πήρε προσωπικά ο Σαμαράς να σας πει ότι είναι αντίθετος στις μειώσεις?

   • sceptic avatar
    sceptic @ TopGunZ 16/01/2012 14:22:02

    Εγώ πάντως μόλις άκουσα στον Real ότι ανεπίσημες πληροφορίες λένε ότι τα μέτρα θα τα ψηφίσει...

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ sceptic 16/01/2012 22:06:35

     Ε!
     Αν το άκουσες στην Real...
     Πες πως έγινε!!!

 7. Ταραχή avatar
  Ταραχή 16/01/2012 12:31:54

  Εμείς τι ρόλο παίζουμε όμως;Απάθεια και τίποτε άλλο.Γιατί δεν αντιδρούμε;Το δόγμα του σόκ είναι ένα βιβλίο που περιγράφει τις ενέργειες αυτών που θέλουν να περάσουν τέτοιες πολιτικές.Οι περισσότεροι από μας η το διαβάσαμε η έχουμε ακούσει για αυτό.Δεν θα έπρεπε να αντιδράσουμε;Δύο χρόνια τώρα μας τα ζάλισαν.Μόνο την δική μας αντίδραση φοβούνται. Όλοι ξέρουμε τι έγινε στις 28 Οκτωβρίου.

 8. M.Γ avatar
  M.Γ 16/01/2012 12:34:27

  Σκεφτειτε το εξης πολυ απλο : Ριχνει η "κυβερνηση" στο τραπεζι την απειλη για τους μισθους. ενω παραλληλα διαπραγματευεται την υπαγωγη του PSI στο αγγλικο δικαιο. Ο κοσμος ασχολειται με τους μισθους και ξεχναει το αλλο καυτο θεμα. Μετα, "υποχωρει" η "κυβερνηση" στο θεμα των μισθων, ενω εχει περασει στην λουφα αυτο που πραγματικα ενδιαφερει τους τοκογλυφους, που ειναι η υποθηκη του εθνικου πλουτου. Κλασσικες στρατηγικες αντιπερισπασμου που παντοτε πετυχαινουν. Κι' αν ειναι σε κατι να κρινετε την Ν.Δ δεν θα ειναι για την "αδιαπραγματευτη" θεση της για τους μισθους, αλλα για την θεση που θα παρει -ή δεν θα παρει- σχετικα με το αγγλικο δικαιο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ M.Γ 16/01/2012 13:04:12

   Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική σου, αποκλείεται η αδιαπραγμάτευτη στάση ΚΑΙ για το ένα ΚΑΙ για το άλλο;

   • Μ.Γ avatar
    Μ.Γ @ Αυριανιστής 16/01/2012 13:36:37

    Οχι, εγω ειπα οτι, αφ΄ενος παιζονται παιγνιδια αντιπερισπασμου της κοινης γνωμης, αφ΄ετερου οτι η ΝΔ θα κριθει ΚΑΙ απο την σταση που θα τηρησει απεναντι στο θεμα του αγγλικου δικαιου κι΄οχι μονο στο θεμα των μισθων. Γιατι, ακομα κι' αν περασει η περικοπη των μισθων με πραξη νομοθετικου περιεχομενου, αυτο μπορει να το αλλαξει μια επομενη κυβερνηση, ενω το αγγλικο δικαιο θα δεσμευει ολες τις επομενες κυβερνησεις της χωρας απεναντι στους ξενους.

 9. Silence t. avatar
  Silence t. 16/01/2012 12:38:51

  Με δεδομένο ότι καλλύτερα να δουλεύουν με 200 € βασικό μισθό οι εργαζόμενοι , παρά με 100 € μήπως να το ξανασκεφτεί σαν επιχείρημα ο γίγαντας της ανάπτυξης και της προκοπής .

 10. Αγνη avatar
  Αγνη 16/01/2012 12:53:44

  Πρεπει να γινουν αμεσα εκλογες και να συσταθει
  νεα κυβερνηση που η μονη εντολη που θα εχει
  θα ειναι η επαναδιαπραγματευση του συνολικου
  χρεους και η διαγραφη μερους του(κουρεμα).
  Μην περιμενεται τιποτα καλο απο την παρουσα κυβερνηση Παπαδημου.
  Ο ρολος της ειναι σαφης και ξεκαθαρος:
  α)Να υπογραψει συνθηκες που θα δεσμευουν την χωρα απεναντι
  στους Δανειστες σε καθε περιπτωση στασης πληρωμων.
  β)Να κατεβασει μεχρι εξαθλιωσης το μισθολογικο κοστος κοβωντας μισθους και δωρα για να γινουμε δηθεν ανταγωνιστικοι.
  Μεγαλυτερο ψεμα δεν υπαρχει.
  γ)Να δωσει χρονο στο ΠΑΣΟΚ να ανασυνταχθει.
  Και για να γινουν ολα αυτα πρεπει να αναβληθουν οι εκλογες για Απριλη ,Μαη ισως και αργοτερα.
  Και σ΄αυτην την προσπαθεια εχει αρωγο την ΝΔ και τον Σαμαρα που απο 19 Φεβρουαριου , πηγαμε Μαρτη και απο ΜΑΡΤΗ θα παμε Απριλη και οπως λενε και οι Γυφτοι:
  Απε Μαη πατερα

 11. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/01/2012 13:19:10

  Χωρίς να παραγνωρίζεται ο ρόλος των ντόπιων προθύμων, η τρόικα αυτή τη συνταγή ξέρει, αυτήν 'παροτρύνει' να υιοθετηθεί. Δυστυχώς.

  Ιδίως το ΔΝΤ, γεγονός που κάνει τις ευθύνες της ΕΕ τεράστιες.
  Μόνη ελπίδα η 'διάσπαση' της τρόικας (με επιχειρηματολογία Σαμαρά διαλύετε εμάς, αλλά θα διαλύσετε και την Ευρώπη), που έχει σωστά επισημάνει ο φάκτορας.

 12. manos avatar
  manos 16/01/2012 13:31:24

  Ιδια καθάρματα και ψεύτες είναι και η Τρόικα και η εγκάθετη κυβέρνηση.

 13. ktisias avatar
  ktisias 16/01/2012 15:40:10

  Ποιος ωφελείται στην Ελλάδα από μισθούς φιλοδώρημα ? Οι φασονάδες και τα φαστ φουντ έτσι ?

 14. Λαπίθης avatar
  Λαπίθης 16/01/2012 17:52:50

  Εδώ και χρόνια παίζεται αυτή η κωμωδία. Εδώ και χρόνια ο κάθε ένας αναλύει και προτείνει. Άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Και εν τω μεταξύ έστω και αν αυτοδιαψεύδεται ξαδιάντροπα συνεχίζει να ψευδολογεί. Αρκεί να καταγράφεται ως ειδήμων, να κολλάει κάπου και αυτός μαζί με τους άλλους τους πολλούς που ξέρουν. Εμένα τα λόγια των εκπροσώπων των δανειστών μας (γιατί τους βαφτίσαμε τρόϊκα;) και των ντόπιων φερεφώνων τους μου θυμίζουν τον καλό και κακό χωροφύλακα, που και οι δυο τους εκτελούσαν το ίδιο έργο με τον ίδιο ζήλο. Αλοίμονο σ' αυτούς που πίστευαν τον ένα ή τον άλλο. Τα μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα θα πέσουν στα επίπεδα των άλλων Βαλκανικών χωρών με την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου. Αυτό τους συμφέρει και θα το κάνουν εκτός και αν εγερθούμε και αντισταθούμε για να σώσουμε ότι απέμεινε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.