04/08/2010 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόϊκα απαιτεί κι άλλα μέτρα και η κυβέρνηση κάνει πως "διαπραγματεύεται σκληρά"

ΤΟ ΕΘΝΟΣ: «Σκληρό παζάρι μέχρι το παρά πέντε της κατάρτισης του…νέου μνημονίου βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της τρόικας και του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης. Έτσι, ενώ οι ρυθμίσεις αναμένονταν να…κλειδώσουν στη συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας, τη Δευτέρα, αυτό δεν έγινε. Ακολούθησε χθες νέο ‘’άκαρπο’’ ραντεβού και σήμερα το μεσημέρι συναντώνται εκ νέου. Στο υπουργείο Οικονομιών επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, κάνοντας λόγο για ‘’διαφορές σε επιμέρους ζητήματα’’, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν τίθεται θέμα λήψης πρόσθετων μέτρων αλλά απλά ‘’στενότερης παρακολούθησης’’ της εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σε... ορθοπεταλιά 70 ημερών υποχρεώνεται η κυβέρνηση και ειδικά τα οικονομικό επιτελείο, μετά το ελάχιστα συγκεκαλυμμένο τελεσίγραφο που εμπεριέχεται στην πρώτη επίσημη έκθεση της τρόικας μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς της επιτήρησης από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, ή η Αθήνα θα τρέξει να καλύψει τις καθυστερήσεις της και τις ολιγωρίες της σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το περίφημο Μνημόνιο μέχρι την επόμενη επιθεώρηση, στα μέσα Οκτωβρίου, ή διαφορετικά θα θεωρηθεί πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί και η δόση του Δεκεμβρίου δεν θα δοθεί με τη «γενναιοδωρία» που ενεκρίθη αυτή του Σεπτεμβρίου. Αν κάποιος ήθελε να αντιμετωπίσει την έκθεση των ελεγκτών πολιτικά, θα ξεχώριζε τρεις κορυφαίους τομείς ανησυχίας που υπαγορεύουν και τα αντίστοιχα μέτρα τα οποία οφείλει να λάβει η κυβέρνηση. Ο ένας είναι η ανεξέλεγκτη άνοδος των τιμών και ο πληθωρισμός που δεν δίνει ενδείξεις αποκλιμάκωσης. Ο δεύτερος είναι τα χρέη των νοσοκομείων, τα οποία ασχέτως του πόσα δισ. τελικά είναι, αν συνυπολογιστούν στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης «πετάνε έξω» τον στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 8,1% στα τέλη του 2010. Και ο τρίτος είναι οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ, κυρίως στον τομέα των μεταφορών, που επίσης απειλούν τον προϋπολογισμό. Οσον αφορά τον πληθωρισμό, η τρόικα δεν κρύβει την ανησυχία της καθώς υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάκαμψής της- μολονότι οι ελεγκτές επί του παρόντος αποφεύγουν να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις για την ύφεση (επισήμως,-4,0%) θεωρώντας ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς τους».

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Σαφείς δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για μείωση των κρατικών δαπανών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου ζητεί η τρόικα με  το μνημόνιο υπ’ αριθμόν 2, που καταρτίζεται από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ. Η εντολή που στέλνουν πλέον στην κυβέρνηση οι αξιωματούχοι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ είναι σαφής: ”Πουλήστε ή κλείστε τις δημόσιες επιχειρήσεις που δεν μπορείτε να συντηρήσετε”. Με μια λιτή ανακοίνωση μη κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες τις πληροφορίες που ήθελαν τον Ιταλό “λομπίστα” Τομάζο Πάντοα Σκιόπα να αναλαμβάνει σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα οικονομίας. Ο κ. Σκιόπα δεν φέρεται να είναι τόσο επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/08/2010 12:18:30

  Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη[τους προδότες] κανείς.

  Ούτε η τρόικα.

  Η οποία ασφαλώς θα έχει προνοήσει με τα back up plans.

  Δε θα διστάσει να τους πετάξει σα στιμένες λεμονόκουπες στην παραμικρή απόκλιση από τη γραμμή της.

  Εκεί θα τους περιμένουμε εμείς.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 04/08/2010 12:27:44

   Το κακό είναι ότι εμείς θα ασχοληθούμε τότε με τις λεμονόκουπες, ενώ ήδη τα "back up plans" θα έχουν εγκαταστήσει άλλους αχυρανθρώπους. Ίσως και εγχώριους εκφραστές του μπερλουσκονισμού. Για να συνεχίσουν το ίδιο "θεάρεστο" έργο, και μάλιστα χωρίς "ιδεοληψίες".

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 04/08/2010 12:32:16

    Τίποτα δεν έχει χαθεί και ας ματώνουμε πια καθημερινά.
    Οι διεργασίες ισοπέδωσης και κατακερματισμού της χώρας επωάζονταν σχεδόν είκοσι χρόνια.
    Οι διεργασίες αντιστροφής δεν θα συντελεστούν από τη μία μέρα στην άλλη.

 2. Orestios avatar
  Orestios 04/08/2010 12:33:04

  Μα αφού το GAP διατυμπανίζει πως πάμε καλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί.
  Ποιά λοιπόν η αναγκαιότητα νέων μέτρων?
  Δεν φτάνει που το GAP μας φόρτωσε υπέρογκο χρέος κάνει και τον σκληρά εργαζόμενο.
  Τέτοια υποκρισία από τον μεγαλύτερο ψεύτη δεν έχει γνωρίσει η Ελλάδα.
  Τόσο καιρό εμπαίζει όλους τους Έλληνες.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/08/2010 12:35:23

  DEUTSCHE WELE: Καμιά Ακύρωση για την Ελλάδα λόγω της απεργίας των φορτηγατζήδων.

  Η DEUTSCHE WELE αποκαλύπτει αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Ότι στην χώρα μας λειτουργεί ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ στην ενημέρωση. Με αυτό το Δημοσίευμα αποκαλύπτεται ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης και επικοινωνικής τρομοκρατίας που υποστήριζει ανοικτα τα συμφερόντα της τρόικας σε βάρος των Ελλήνων.
  Συγκεκριμένα…

  η ιστοσελίδα της DEUTSCHE WELE αναφερεται στο Γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv όπου οι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι διαβεβαιώνουν ότι η απεργία των ιδιοκτητών και οδηγών βυτιοφόρων καυσίμων δεν έπληξε τα οργανωμένα ταξίδια, αλλά μόνον τους τουρίστες που ταξιδεύουν μόνοι τους. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της TUI, της Thomas Cook, της Alltours Rewe και της Touristik IST δεν έχουν μέχρι στιγμής ούτε μια ακύρωση από τους πελάτες τους που κάνουν τώρα διακοπές στην Ελλάδα.
  Την ίδια στιγμή η ελληνική κοινή γνώμη έχει άλλη εικόνα από όσα έγιναν την τελευταίο δεκαήμερο και την απεργία των φορτηγατζήδων η οποία υποτίθεται ότι κόστισε στον τουρισμό. Το δεδομένο αυτό καθιστά αρκετούς Δημοσιογράφους υπόπτους ως συνεργάτες της τρόικα και των ξένων, και ζητα παρεμβαση κάθε αρμόδιου για σχετική έρευνα.
  από το μπλογκ: Παπαϊωάννου

  • zackii avatar
   zackii @ αλλενάκι 05/08/2010 06:24:13

   @Αλλενάκι
   Με αυτά ακριβώς που γράφεις δείχνεις την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης. Αντί να τα λένε αυτοί, τα γράφουμε στα blogs. Bέβαια μπορεί να μην έχουν PC οι άνθρωποι, ούτε γραφείο τύπου. Η να περιμένουν πότε θα τους φωνάξει ο θείος Σαμ να αναλάβουν.Η απλά να κρατούν...σοβαρή και υπεύθυνη στάση. Πάντως όσοι περιμένουν οτιδήποτε από ΝΔ μεριά..άντε γειά.

 4. tony avatar
  tony 04/08/2010 19:07:35

  ...Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της TUI, της Thomas Cook, της Alltours Rewe και της Touristik IST δεν έχουν μέχρι στιγμής ούτε μια ακύρωση..........
  Αυτοί φέρνουν all inclusive τουρίστες που δεν βγαίνουν από το ξενοδοχείο.
  Οπότε ναι σε αυτούς δεν κόστισε τίποτα.
  Ο ελληνικός τουρισμός όμως δεν είναι οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ εταιρίες μόνο.
  Ούτε αυτές οι τέσσερις εταιρίες είναι η Γερμανική αγορά.
  Ούτε τα καταστήματα τύπου lidl είναι το Γερμανικό ΕΜΠΟΡΕΙΟ.
  Άλλα δυστυχώς έτσι που τα κάναμε μόνο αυτοί μας έμειναν και αυτοί για πόσο?

 5. ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΟΣ 04/08/2010 20:24:39

  Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου εξηγήσει!!πως γίνεται σε μια ελλειμματική εταιρεία του Δημοσίου όπως είναι τα (ΕΑΣ) Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα όπου οι μισθοί του μόνιμου προσωπικού δίδονται με δυσκολίες και καθυστερήσεις!!όταν είναι ελλειμματικά και δεν έχουν ουσιαστικό έργο που να καλύπτι τα έξοδά τους!!!!όταν οδεύουν πρός πώληση ως φαίνεται η "σμίκρυνση"!! και όταν η Τροϊκα απαιτεί απολύσεις στο Δημόσιο!!! Τα ΕΑΣ να συντηρούν συμβασιούχους "ενοικιαζόμενους" εργαζόμενους!!! και να ανανεώνουν κάθε τρείσ μήνες τις συμβάσεις τους1!! σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης που διατρανούσε ότι όταν λήγουν οι συμβάσεις δεν θα ανανεώνονται!!! ¨οταν ακόμα λοιπόν επικρατούν "χάρες" και πελατειακές σχέσεις !!!περιμένουμε να ορθοποδήσουμε!! τι πορεία άραγε ακολουθούμε!!! Για αυτό τον λόγο "κλάδεψαν" υπερβολικά τους μισθούς των μονίμων ΔΥ αντί να καλύψουν τα χρήματα αυτά "τρύπες" και χρέος πηγαίνουν στη μισθοδοσία συμβασιούχων που έχουν παρακάμψει και την ορθή μέθοδο πρόσληψης (ΑΣΕΠ)!!!

 6. nestor avatar
  nestor 05/08/2010 11:59:56

  (κυβέρνηση κάνει πως “διαπραγματεύεται σκληρά) ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.