#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/07/2010 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόικα φοβάται τον ...καύσωνα και τις εκλογέςOι εκπρόσωποι της τρόικας με επικεφαλής τον Δανό κ. Πόουλ Τόμσεν θα διαβούν αύριο το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών όχι για να μοιράσουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, αλλά για να ασκήσουν πίεση ώστε να μην εξανεμιστεί η «μεταρρυθμιστική δυναμική» του Ιουνίου μέσα στη ραστώνη του Αυγούστου και στις προεκλογικές συνθήκες του φθινοπώρου εν όψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση του Νοεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) κ. Γ. Ζαννιάς βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους ελεγκτές και με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να καθοριστεί η ατζέντα των συζητήσεων, ενώ ολοκληρώθηκε σειρά συσκέψεων στα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας έτσι ώστε οι κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδης και η κυρία Λούκα Κατσέλη να είναι εξοπλισμένοι με τις κατάλληλες απαντήσεις σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος. Κατ΄ αρχάς προεξοφλείται ότι θα επαναληφθεί ο «ακήρυχτος πόλεμος» ανάμεσα στον κ. Παπακωνσταντίνου και στην κυρία Κατσέλη για το ποιος ευθύνεται για τον πληθωρισμό, ο οποίος σε εποχή σκληρής λιτότητας και βαθειάς ύφεσης παραμένει... ρωμαλέος στο 5,2%. Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας οι επιτελείς της υπουργού Οικονομίας έχουν ετοιμάσει λεπτομερείς πίνακες οι οποίοι αποδεικνύουν ότι η αύξηση των (πάσης φύσεως...) φόρων «χτίζει» το 77,1% του πληθωρισμού, (δηλαδή το 4%), ενώ μόνο το υπόλοιπο 1,2% οφείλεται στα «διαρθρωτικά ελλείμματα». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απαντούν ότι η επίπτωση των φόρων ήταν ασφαλώς αναμενόμενη, αλλά η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών θα είχε δημιουργήσει συνθήκες για ταχύτερη αποκλιμάκωση των τιμών. Από εκεί και πέρα η «λίστα της τρόικας» περιλαμβάνει κυρίως τα εξής:

Ανησυχίαγια αντιδράσεις
Πρώτον, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, δύο πεδία στα οποία η Ελλάδα κατακτά πανευρωπαϊκά ρεκόρ καθυστερήσεων. «Είναι πρωτοφανές να περνάει σε μια χώρα μια σκληρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση και να μην μπορεί να απελευθερωθεί η ενέργεια» λέγεται ότι παρατήρησε εκπρόσωπος της τρόικας σε συνομιλία του με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Στην κυβέρνηση πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί. Φοβούνται ότι το «βίαιο άνοιγμα» θα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει για τους επαγγελματίες που θα το υποστούν, με δεδομένο ότι ήδη πλήττονται από τους φόρους και την ύφεση.
- Δεύτερον, θεωρείται ότι δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για τον έλεγχο των δαπανών στις ΔΕΚΟ, στα νοσοκομεία και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για την πρόοδο του ΕΣΠΑ. Σημειώνεται επίσης ότι η τρόικα διατηρεί ενστάσεις για τα «μετέωρα βήματα» της κυβέρνησης στον ΟΣΕ και σε άλλες ζημιογόνες ΔΕΚΟ και θα ασκήσει πιέσεις για άμεση κατάργηση δρομολογίων και λήψη μέτρων ριζικής αναδιάρθρωσης.

- Τρίτον, στις συνομιλίες με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλο οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να εκφράσουν την επιθυμία τους να απεμπλακεί το κράτος από το τραπεζικό σύστημα. Εδώ όμως ανακύπτουν δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι το τραπεζικό σύστημα έχει ευεργετηθεί από το κράτος με κεφαλαιακές ενισχύσεις ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΤτΕ που έγινε μετά την ολοκλήρωση των stress tests, οι έξι τράπεζες που υποβλήθηκαν σε αυτά εμφανίζουν συνολική κεφαλαιακή βάση (Τier 1) ύψους 3,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή, βρίσκονται σχεδόν στο μηδέν (!) αφού η κεφαλαιακή τους βάση... ανήκει στο κράτος!

Η θεωρία του ισχυρού «κρατικού πυλώνα»
Οπως επισημαίνουν μιλώντας στο «Βήμα» τραπεζικές πηγές, δεν είναι τυχαίο ότι οι οργανωτές των stress tests δεν ασχολήθηκαν (σε καμία χώρα) με τη... «λεπτομέρεια» των κρατικών κεφαλαιακών ενισχύσεων. Αν το έκαναν, θα έπρεπε να αποφασίσουν είτε ότι αρκετές τράπεζες χρωστούν στα κράτη το μεγαλύτερο ποσοστό της κεφαλαιακής βάσης τους (και άρα είναι πρακτικώς χρεοκοπημένες) είτε ότι είναι ήδη κρατικοποιημένες! Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση των κρατικών κεφαλαιακών ενισχύσεων έχει δημιουργήσει «γκρίζες ζώνες» που, αν δεν διευθετηθούν, τότε τα σενάρια αναδιάρθρωσης ίσως είναι δύσκολο να προχωρήσουν αφού οι ιδιώτες επενδυτές ενδεχομένως είναι αρκετά επιφυλακτικοί.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει ποια είναι η φύση του τραπεζικού συστήματος που της ταιριάζει. Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο υπερίσχυσε τις τελευταίες εβδομάδες η θέση όσων θα ήθελαν να... ξεχάσουν τη φιλολογία περί ισχυρού «κρατικού πυλώνα». Ωστόσο, όπως φαίνεται εσχάτως, είναι όλο και πιο δύσκολο να υποστηριχθεί πολιτικά η κατάληξη μιας ακόμη σελίδας από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ στον... κάλαθο των αχρήστων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=345146&dt=25/07/2010#ixzz0uhl4DhyH


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mavri Trypa avatar
  Mavri Trypa 25/07/2010 19:49:34

  Κανένας έμαθε αν βγήκαν 3 Τουρκικές φρεγάτες στο Αιγαίο; Ψάχνω εδώ και ώρα αλλα δε μπορώ να διασταυρώσω την πληροφορία.

  • diasapollon avatar
   diasapollon @ Mavri Trypa 25/07/2010 20:50:49

   Σε λίγο θα μας πει το CNN TURK πως πάει η regata στο αιγαίο με αποτελεσματα και βαθμολογίες με τα πλοία του Τουρκικού ναυτικού.Διαιτητής του αγώνα είναι φωσικά ο Γιωργάκης με τον εκπρόσωπο του Ombama.Αγώνα κάνουν οι άνθρωποι με φρεγάτες και όχι με ιστιοπλοϊκά κατάλαβες;

   • Mavri Trypa avatar
    Mavri Trypa @ diasapollon 25/07/2010 21:07:32

    Η τρόικα ούτε φοβάται ούτε τρέμει... εγώ ανησυχώ αν έχει ισχύ ένα σενάριο που άκουσα.. και λέγεται μετάθεση κοινωνικής αντίδρασης..

 2. Μisha avatar
  Μisha 25/07/2010 21:11:42

  «μιλώντας στο «Βήμα» τραπεζικές πηγές, δεν είναι τυχαίο ότι οι οργανωτές των stress tests δεν ασχολήθηκαν (σε καμία χώρα) με τη… «λεπτομέρεια» των κρατικών κεφαλαιακών ενισχύσεων. Αν το έκαναν, θα έπρεπε να αποφασίσουν είτε ότι αρκετές τράπεζες χρωστούν στα κράτη το μεγαλύτερο ποσοστό της κεφαλαιακής βάσης τους (και άρα είναι πρακτικώς χρεοκοπημένες) είτε ότι είναι ήδη κρατικοποιημένες! Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση των κρατικών κεφαλαιακών ενισχύσεων έχει δημιουργήσει «γκρίζες ζώνες» που, αν δεν διευθετηθούν, τότε τα σενάρια αναδιάρθρωσης ίσως είναι δύσκολο να προχωρήσουν αφού οι ιδιώτες επενδυτές ενδεχομένως είναι αρκετά επιφυλακτικοί....»


  Aυτή είναι η ουσία!
  Με λεφτά που κλέβουν από την κοινωνία κάνουν μπίζνες οι τραπεζίτες.
  Αν υπήρχε στοιχειωδης δικαιοσύνη, θα είχε γίνει κατάσχεση των κρατικοδίαιτων «ιδιωτικών» τραπεζων με συνοπτικές διαδικασίες και σύλληψη των υπευθύνων τους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
  Αντ αυτού βλέπουμε συνεχώς επαναλαμβόμενες εκκλησεις μη και πάθουν οι τράπεζες κάτι και στάξει η ουρά του γαϊδάρου!
  Ασυλία, ατιμωρησία και πλήρης ασυδοσία!

 3. Alex avatar
  Alex 25/07/2010 21:21:53

  Αντιγραφω απο Το Παρων

  Λοβέρδος, Ρουμελιώτης, Αγγέλου και οι «Φούφουτοι»

  Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  ι «φον Φούφουτοι» που συμπεριφέρονται, κατά Πάγκαλον, «σαν πρωθυπουργίσκοι», ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Μας τους επέβαλαν πρωτίστως ο Παπανδρέου ο τρίτος (και οι περί αυτόν άβουλοι και ανεύθυνοι), αλλά και εκείνοι που τους ειρωνεύονται εκ των υστέρων, προκειμένου να εγγράψουν στο ενεργητικό τους ΤΖΟΥΦΙΕΣ... φιλολαϊκές υποθήκες και προσημειώσεις. Οι ψευτομαγκιές αυτές στρέφονται ευθέως εναντίον τους και δεν το αντιλαμβάνονται –τρομάρα τους!– ούτε οι ίδιοι ούτε οι ανεγκέφαλοι αβανταδόροι τους, που προβάλλουν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα τους δήθεν ευρηματικούς εξυπνακισμούς τους! Ένα, πάντως, είναι βέβαιο: Είτε πρόκειται για τους ακραιφνείς θιασώτες και ζηλωτές του Μνημονίου και της «τρόικας» –Παπανδρέου τον τρίτο, Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδο– είτε για τους προσχηματικά διαφωνούντες –Πάγκαλο, Ρέππα και Βάσω Παπανδρέου– ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΑΥΤΑΝΔΡΟΝ.
  • Προσωπικά, ο παντελώς άπειρος σε οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα κ. Παπακωνσταντίνου, μου είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ –κι ας καμώνεται τον παντογνώστη– από τον διαθέτοντα ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΟ ΕΓΩ κ. Λοβέρδο. Ένα άτομο που ηδονίζεται να βλέπει τη φάτσα του στα κανάλια και κυρίως να ακούει τη φωνή του, επιδιδόμενος σε ακατάσχετες φλυαρίες χωρίς να δέχεται διακοπές, και όταν σπανιότατα ευδοκεί να δεχθεί κάποια, επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για να καταλήξει με τη μόνιμη επωδό ότι... όλοι έχουν άδικο και μόνο εκείνος έχει δίκιο!
  Ο Νίκος Μπογιόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ρεπόρτερ και αναλυτές του έντυπου (και όχι μόνο) λόγου, έγραψε την Πέμπτη στον «Ριζοσπάστη»: «Ο Λοβέρδος δήλωσε προχθές στη Βουλή, όταν προανήγγειλε ακόμα και την επιβολή νομοθετικού “γύψου” στις κλαδικές συμβάσεις: “Από τη στιγμή που ψηφίσαμε τον νόμο που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη (...) όλοι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να στοιχηθούν (...)”!»
  Προσυπογράφω και με τα δύο χέρια, ανοίγοντας αμέσως μετά και τα πέντε δάχτυλα του αριστερού μου χεριού, του χεριού της καρδιάς και της ανθρωπιστικής κοσμοαντίληψης. Πού καταντήσανε, λόγω Μνημονίου, «την ελληνική έννομη τάξη», έχοντας τη θρασύτητα να ισοπεδώνουν τους κοινωνικούς εταίρους και να τους καλούν να... στοιχηθούν, λες και είναι άβουλα ανθρωπάρια, κάτω από τις ανίερες βουλές τους; Συνεπέστατος πάντως αυτήν τη φορά ως προς το γράμμα του νόμου ο λειτουργών ως άτεγκτος ανθύπατος. Μόνο που μας φλόμωνε μέχρι τούδε ισχυριζόμενος ότι τον... τρέμουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, όπως επισημαίνει εύστοχα ο Νίκος Μπογιόπουλος.
  • Τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη τον γνώρισα πριν εκλεγώ καν βουλευτής. Σ’ αυτόν χρωστάω, μολονότι καμιά δεκαριά χρόνια μικρότερός μου, τις πρώτες γνώσεις μου γύρω από την επιστήμη της οικονομίας. Ο άνθρωπος αυτός υπήρξε εργατικός, μεθοδικός και τίμιος. Έχαιρε επίσης της εμπιστοσύνης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν άργησε να τον αξιοποιήσει ως υπουργό Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Ο Ρουμελιώτης έχει ένα ελάττωμα που είναι στην ουσία μέγα προτέρημα, αλλά δεν αναγνωρίζεται στην πολιτική ως προτέρημα: ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ.
  Με εφόδιο τη στενή φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης δέχθηκε να αναλάβει προ εξαμήνου την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα επί μήνες ΔΕΝ είχε εκπρόσωπο στο ΔΝΤ!) Με την τεράστια πείρα του και τον όγκο των οικονομικών του γνώσεων φρόντισε από την πρώτη στιγμή να ενημερώνει σωστά τον εξουσιομανή κ. Παπακωνσταντίνου και να του κάνει και ορισμένες χρήσιμες υποδείξεις, τις οποίες αγνοούσε προκλητικά ο τελευταίος. Και όχι μόνο αυτό. Όταν προσφάτως ο συμπλεγματικός υπουργός Οικονομικών (του αδαούς περί την οικονομία Παπανδρέου του τρίτου) έλαβε εμπεριστατωμένες εκθέσεις με επωφελείς για τη χώρα μας εναλλακτικές προτάσεις για την περιστολή του δημοσιονομικού ξεχειλώματος, η ρήξη των δύο υπήρξε αγεφύρωτη. Το «επιχείρημα» του παμπόνηρου και εντελώς άπειρου στα οικονομικά Παπακωνσταντίνου ενώπιον του αρχηγού του για να αδειάσει τον Π. Ρουμελιώτη ήταν ότι «αυτός ανήκει στην παλιά σχολή, που δεν συνάδει προς το υπάρχον κλίμα»! Από τις εκθέσεις Ρουμελιώτη, φευ, προκύπτει ότι θα ληφθούν ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010! Το επίσης τραγικό συνίσταται στο γεγονός ότι ο αντικαταστάτης του εκπαραθυρωθέντος θα είναι... σωσίας του Παπακωνσταντίνου ως προς τις αντιδραστικές του θέσεις και δεν θα υπάρχει πλέον ένας Ρουμελιώτης να λέει κάθε τόσο στα μέλη του ΔΝΤ ότι με την υπερχρέωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, υπαρχούσης και της βαθιάς ύφεσης, δεν υφίσταται περίπτωση στοιχειώδους έστω ανάκαμψης. (Πληροφορούμαι επί του πιεστηρίου –και λυπάμαι βαθύτατα γι’ αυτό– ότι ο Ρουμελιώτης βάφτισε την εκπαραθύρωσή του «παραίτηση» και έσπευσε να γλείψει εκείνον που έφτυνε.)
  • Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Γιάννη Αγγέλου (όπως δεν έχω επίσης γνωρίσει προσωπικά τον κ. Κώστα Καραμανλή). Δηλώνω ακόμα ότι δεν έτυχε να γνωρίσω στο διάβα της ζωής μου ακομμάτιστο δικαστικό λειτουργό. Ισχυρίζομαι μάλιστα ότι μπορεί να μην υπάρχει ακομμάτιστος δικαστικός λειτουργός. Αντιθέτως υπάρχουν, ευτυχώς, πολλοί δικαστικοί λειτουργοί εμφορούμενοι από προτιμήσεις για το άλφα ή βήτα ή γάμα πολιτικό κόμμα, οι οποίοι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους παραμερίζουν απολύτως την κομματική τους προτίμηση, ακόμα και την κομματική τους ένταξη, εφόσον είναι οργανωμένοι σε κόμμα, και αποφασίζουν με βάση αντικειμενικά δεδομένα. Αυτοί ενσαρκώνουν –ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ– τη ρήση «η Δικαιοσύνη είναι τυφλή». Ο κ. Γιάννης Αγγέλου δεν είναι ασφαλώς... άγγελος και ενδέχεται να έχει συγκεκριμένες ευθύνες. Δεν είναι όμως ασφαλέστατα ο χειρότερος και επικινδυνότερος των θνητών. Η απόφαση των λειτουργών της «τυφλής Δικαιοσύνης» διακρίνεται από ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ. Με την επιβολή αυστηρότατων όρων για να μη δήθεν φυγοδικήσει και ιδίως το αστρονομικό ποσό των 400.000 ευρώ –σε απείρως βαρύτερες υποθέσεις (βλέπε Ασπίς Πρόνοια, Κοντομηνάς κ.ά.) οι χρηματικές εγγυήσεις ήταν πολύ μικρότερες– είναι σαν να προδικάζεται ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ενθυλακώσει μίζες! Προσθέτω, μαζί με την αντικειμενική, πιστεύω, οργή μου, και το λεχθέν από έγκριτο δημοσιογράφο και σεσημασμένο αντίπαλο του Καραμανλή, ότι «ρίξανε ήδη τον κ. Γιάννη Αγγέλου στον λάκκο των λεόντων». (Ποιος θα κρίνει, αλήθεια, τους κρίναντες;)
  ΥΓ.: Τα διαπλεκόμενα κανάλια του αποπροσανατολισμού οργιάζουν με την υπόθεση Αγγέλου και δεν βρήκαν ούτε 90 ή έστω 60 δευτερόλεπτα προκειμένου να ενημερώσουν τους τηλεθεατές τους για την πρώτη εξόρμηση του Αντώνη Σαμαρά στα Γιάννενα. Ένα δύο μάλιστα από δαύτα, εξαιρουμένου του κρατικού, την έπνιξαν εντελώς αυτή την εξόρμηση.

  • Alex avatar
   Alex @ Alex 25/07/2010 21:32:12

   Ποσο ακομα αραγε νομιζουν οι υποτακτικοι του Δ.Ν.Τ και τα διαπλεκομενα φερεφωνα τους να αποπροσανατολιζουν το κοσμο να αποκρυπτουν ειδησεις και να θαβουν οτιδηποτε εχει να κανει με το Σαμαρα....εχει ο καιρος γυρισματα η οργη σιγοβραζει στο καζανι της κρισης και της παρακμης και οταν ξεχειλισει τοτε θα τρεχουν και δεν θα φτανουν ειδικα οι Διασημοι δημοσιοφαυλοι τιμητες και σχολιαστες της τηλεορασης που σαν αλλα Σμιγκολ (για να θυμηθουμε το γλειωδες πλασμα απο τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιων) ξεσχιζουν τις σαρκες των ελληνων πολιτων και του πινουν το αιμα....Οσο και να προσπαθουν προβαλοντας τον Κωλοτουμπα Χερι Χερι και την Αποστατησσα του Φορουμ προσπαθωντας να πουλησουν το πιο Ολιγιστο και οσφυοκαμπτη δηθεν ηγετη αυτης της χωρας δεν θα τα καταφερουν...θα ερθει και για αυτους ο λογαριασμος...Μεγαλοαλτεροαντενναδες το νου σας δεν ειστε στο απυροβλητο.....

 4. spiros avatar
  spiros 25/07/2010 21:50:07

  Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να αντιληφθούμε ότι τις εναλλακτικές προτάσεις του εμπειοργνόμωνα, κ. Ρουμελιώτη , δεν τις έλαβε υπόψη του ο κ. Παπακονσταντίνου και προτίμησε την "εκδίκηση"!!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω.

 5. perastikos avatar
  perastikos 25/07/2010 22:29:38

  τόσες επισκέψεις μας εχουν κανει μέχρι τώρα οι κύριοι και ακόμα να τους κεράσουμε μερικά γιαούρτια... αν τους καλοπροσέξετε, μέχρι να μπουν το Οικονομικών, περπατούν σαν χεσμένοι... μερικοί κρύβουν και τα προσωπά τους και οταν βγαίνουν ισα που δεν τρέχουν να εξαφανιστούν... γιατί αλήθεια? φαίνεται οτι απορούν με την αβρότητά μας αφού άλλη υποδοχή περίμεναν απο τους έλληνες!

 6. perastikos avatar
  perastikos 25/07/2010 23:55:49

  τόσες επισκέψεις μας έχουν κανει τα παιδιά του ΔΝΤ κι εμείς οι αγενείς να μην τους εχουμε προσφέρει κανενα γιαουρτι μέχρι τωρα? απαράδεκτοι ειμαστε!

 7. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 26/07/2010 00:08:31

  Τι λες περαστικέ;
  Τα γιαούρτια κοστίζουν. Υπάρχουν αδρανή υλικά, τα οποία μας προσφέρει άφθονα και δωρεάν η φύση, για να τους προσφέρουμε. Να τους πληρώνουμε κιόλας;

 8. ΟΝΤΕΝΣΕ avatar
  ΟΝΤΕΝΣΕ 26/07/2010 00:21:45

  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΕΙΩΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ-ΟΡΜΠΑΝ- ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΟΣΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?????

 9. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 26/07/2010 11:42:34

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  ΔΕΙΤΕ π.χ. ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.
  ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΛΕΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Α.Ε. LOGISTICS ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΤΟΧΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ-ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ,’Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ – ΤΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΤΙ ΘΑΓΙΝΕΙ;
  ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΕΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΡΑΣΤ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.
  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΣΤ.

  Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΦΤΟΥΜΕ.

  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ: ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ REAL ESTATE. NOMIZETE OTI EXETE ENA – DYO SPITIA, ;H ENA MAGAZAKI KAI PAIRNETE ENOIKIO, E;

  ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.
  ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΩΝΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.