#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/09/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόικα θα ζητήσει τις ... "10 πληγές του Φαραώ"Αν πιστέψουμε τα όσα λέγονται και όσα ακούγονται σχετικά με το τελικό σχέδιο της τρόικας για την τύχη της Ελλάδας, τότε καλύτερα να μεταναστεύσουμε από τώρα, μπας και προλάβουμε και βρούμε εισιτήριο.

Προφανώς θα γνωρίζουν και στο Μαξίμου όσα διαρρέονται και γράφονται σε εφημερίδες του λεγόμενου αντιμνημονιακού μπλοκ που, ωστόσο, έχουν πιο κρυφούς σκοπούς και στόχους απ΄ ότι μια δήθεν κριτική στην κυβέρνηση. Αλλά για τα κόμματα, τους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους της δραχμής και της πεντάρας έχουμε μιλήσει άλλη φορά.

Εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, που ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφουν τις 10 πληγές του Φαραώ. Λένε δηλαδή, ξεκινώντας από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω εταιρείας που θα ελέγχουν οι ξένοι, ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα που επιβλήθηκαν είναι ασπιρίνες μπροστά σ’ αυτά που έρχονται.

Μεταξύ των άλλων τα πιο σημαντικά θέματα που θα μπουν στο νέο Μνημόνιο που όπως λένε θα υπογραφεί τους επόμενους μήνες προκειμένου να δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο βοήθειας από 10 δις ευρώ και πάνω είναι:

- Την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, χωρίς την εκτελεστική εμπλοκή φορέων του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή φεύγει η διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού κράτους από τους Έλληνες. Ακούγεται επιμέρους ότι θα δημιουργηθεί εταιρεία holding η οποία θα αναλάβει ακίνητα αξίας 20 δις ευρώ που δεν έχει το ΤΑΙΠΕΔ, ως εγγύηση για να πάμε σε έμμεσο κούρεμα με μηδενικά επιτόκια μέχρι το 2022.

- Την ολοκλήρωση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο ελληνικό δημόσιο και του σχεδιασμού της στελέχωσής του από μηδενική βάση. Δηλαδή ξεχνάμε τον Μητσοτάκη, τον Μανιτάκη και τους άλλους και κάποιοι ξένοι και Έλληνες managers θα αναλάβουν να απολύουν χωρίς διαθεσιμότητες και άλλες υπεκφυγές.

- Τη δημιουργία νέου, απλού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος. Αφού δεν τα κατάφεραν οι Έλληνες θα κάνουν μια μελέτη οι ξένοι και θα την εφαρμόσουν.

- Το επόμενο και τελικό κύμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, με ένα μόνο κρατικό ταμείο, εθνική σύνταξη, πλήρη κατάργηση του εφάπαξ και δημιουργία νέων ιδιωτικών ή επαγγελματικών επικουρικών ταμείων. Αυτό δεν θέλει σχολιασμό τα λέει όλα από μόνο του το μέτρο.

- Την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις εξαγωγές, τη γραφειοκρατία και το εθνικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων και τέλος

- Την επόπτευση της επόμενης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας μέσω της νέας επενδυτική τράπεζας στο Λουξεμβούργο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας ζητάνε οι δανειστές να τους παραδώσουμε τα κλειδιά της χώρας και να κάνουμε στην άκρη να περάσουν. Κι όλα αυτά παρά τις προσδοκίες και την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα βγαίνει κι ότι θα βγούμε το 2014 στις αγορές και την ανάπτυξη ή ότι ακόμη και σε νέο κούρεμα με επιμήκυνση να πάμε δε θα επιβληθούν νέα μέτρα.

Όλα αυτά θα συζητηθούν από τις 22 Σεπτεμβρίου και μετά, οπότε και φτάνουν οι επικεφαλής της τρόικας για να θέσουν στην Ελλάδα το νέο τρόπο σκέψης τους, το νέο… όραμά τους για τη χώρα μας.

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν όλα αυτά αληθεύουν ή μόνο κάποια από αυτά. Εκείνο που μπορεί να δει κανείς διά γυμνού οφθαλμού είναι έστω και τα μισά να ισχύουν τότε έχουμε την απόλυτη εκχώρηση της πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης της Ελλάδας στους ξένους τεχνοκράτες. Κι επίσης έχουν την απόλυτη ομολογία της πλήρους αποτυχίας του μέχρι τώρα προγράμματος, που σημαίνει ωστόσο ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Αντέχει η χώρα άλλους τέτοιους πειραματισμούς; Σε καμιά περίπτωση, εδώ η κατάσταση της κοινωνίας είναι τέτοια που είμαστε στα όρια της κοινωνικής αναταραχής, για νέο σοκ θα μιλάμε; Και φυσικά ούτε λόγος για πολιτική σταθερότητα. Με το που θα τολμήσουν να θέσουν οι τροικανοί τέτοιο πλαίσιο συζήτησης την άλλη μέρα η κυβέρνηση θα πέσει. Όχι γιατί θα την ρίξουν αλλά γιατί δε θα είναι νομιμοποιημένη να λάβει τέτοιες αποφάσεις, ούτε και θα θελήσει φυσικά να γίνει ο νέος Εφιάλτης της Ελλάδας.

Όπως όλα δείχνουν, η διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου θα είναι η τελική και η πιο ανατρεπτική. Αν η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τι θα ζητήσουν οι τροικανοί τότε δεν έχει άλλα περιθώρια πέρα από ένα ιστορικό «όχι». Σε κάθε άλλη περίπτωση θα έρθει ο Τσίπρας να το παίξει μάγκας αφού χειρότερα πράγματα δεν είναι δυνατόν να του ζητήσουν οι ξένοι.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει μια τελευταία ευκαιρία να παλέψει για μια έντιμη λύση για την οικονομία. Αν αφήσει την τρόικα να αλωνίσει τότε καλύτερα να βρει τρύπα να κρυφτεί διότι η οργή θα είναι μεγάλη.

 

Η 11άδα

Κι επειδή είναι της μόδας τα ποδοσφαιρικά, λένε στην κυβέρνηση ότι έχουν ετοιμάσει την 11άδα που θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους τροικανούς.

Όπως γράφει η εφημερία «Καθημερινή της Κυριακής» τους «11» που αποτελούν την ομάδα κρούσης με τον Τόμσεν και την παρέα του συγκροτούν:

1. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

2. Ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

3. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

4. Ο Πάνος Τσακλόγλου, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

5. Η γενική γραμματέας του υπ. Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

6. Ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Στέλιος Παπαδόπουλος.

7. Η διευθύντρια προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου, Σταυρούλα Μηλιάκου.

8. Ο διευθυντής του Τμήματος Προγραμματισμού, Δημοσίων Στοιχείων και Μεθοδολογίας του ΓΛΚ, Στέλιος Μαραβελάκης.

9. Ο Στέλιος Πέτσας, προϊστάμενος Εσόδων του ΓΛΚ και πρώην στέλεχος του ΟΟΣΑ.

10. Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, τμηματάρχης προϋπολογισμού του ΓΛΚ.

11. Ο Κρις Ουρεγκιάν, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.

Μόνο μην πάθει κανείς υπερκόπωση γιατί δεν έχουν προβλεφθεί… αναπληρωματικοί. Αυτοί θα παίξουν όλο το 90λεπτό, αυτοί και στην παράταση και τα πέναλτι.

ΑΨ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 01/09/2013 11:17:45

  *ξιφουλΚούσε....

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/09/2013 11:46:58

  Δηλαδη για 10 δις θα ζητησουν οσα δεν ζητησαν για 210 δις;
  Η απαντηση μια μπορει να ειναι : Εξω απο εδω και δραχμη.Τελος.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 01/09/2013 13:59:21

   Δε χρειάζεται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό έτσι και πετυχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Μόνοι τους θα τα δώσουν τα λεφτά για να μπορέσουν να πάρουν πίσω όσα έδωσαν. Αλλιώς αυτοί θα χάσουν πολύ περισσότερα. Πλέον τα χρέος μας στο 90% το έχουν στα χέρια τους οι χώρες της ΕΕ. Λέτε να παίξουν τόσο άσχημα; Δε τους παίρνει. Για αυτό εκβίαζαν πριν. Όταν αποδειχθεί το πλεόνασμα, θα είμαστε σε θέση απόλυτης ισχύος διαπραγματευτικά και με αποδείξεις τα νούμερα. Και επειδή είναι τεχνοκράτες οι της τρόικας, δε θα μπορούν να πουν πολλά. Έλεγαν όταν ήμασταν απόλυτο μπάχαλο δημοσιονομικά. Σε λίγο θα το βουλώσουν και θα κάνει κουμάντο μόνο ο Σαμαράς. Εκτός αν το βλέπουν και επιλέξουν να τον ωθήσουν σε εκλογές με εκβιασμούς χωρίς αντίκρυσμα. Ήδη είπε για το ΤΑΙΠΕΔ ο Σαμαράς ότι θα μείνει στην Κυβέρνηση και τέλος.

   • Απλος πολιτης avatar
    Απλος πολιτης @ Γεώργιος Τ. 01/09/2013 15:09:52

    Ποιο πρωτογενες πλεονασμα βρε ανθρωπε του Θεου? που μου χρωσταει η εφορια 4.350 εδω και 2 χρονια και δε μου τα δινει πισω...Συγκεκριμενα η εφορια Καλαμαριας στη Θεσσαλονικη.....Ακομα πιστευεις τετοιες ανοησιες περι πλεονασματος? Αντε να σωθει η πατριδα με τετοια μυαλα....

    • Αγρότης avatar
     Αγρότης @ Απλος πολιτης 01/09/2013 18:44:09

     Αν δεν ήσουν απλός πολίτης θα τα είχες... πάρει.

    • Κβάντα avatar
     Κβάντα @ Απλος πολιτης 01/09/2013 19:24:13

     Δεν πιστεύω ότι το πιστεύει, απλά πιστεύει ότι θα κάνει τους άλλους να το πιστέψουν!

  • Tassos avatar
   Tassos @ ψυχραιμια 02/09/2013 10:34:24

   Ρε φίλε γελάω με το πάθημά σας. Εχετε βάλει τα λεφτά σας στην Γερμανία με 0% τόκο ενώ εδώ θα τα είχατε με 3% και κάθε μέρα περιμένετε μπας και γίνει κάτι και φαλιρίσουμε. Το οποίο όμως δεν γίνεται ποτέ. Πρέπει να είστε στα πρόθυρα εγκεφαλικού.

 3. ΑκαιΣ avatar
  ΑκαιΣ 01/09/2013 11:50:45

  '' Αυτοί θα παίξουν όλο το 90λεπτo, αυτοί και στην παράταση και τα πέναλτι.''
  Αγαπητέ μου Προφήτη, ξεχάσατε να αναφέρετε όμως τον ανεκτίμητο 12το παίκτη, τον πλέον χρήσιμο και καθοριστικό για την έκβαση του κάθε αγώνα!!!!
  Ας συνυπολογίσουν άπαντες την παθιασμένη κερκίδα - Ελληνικό λαό, που ξέρει πάντα να γυρίζει το παιχνίδι όοοοταν ξυπνήσει και μαγικά, να μετατρέπει με τη δύναμη της ψυχής του τη βέβαιη ήττα, σε ανέλπιστη Νίκη.
  Κάποιος μη ναρκωμένος απ΄την αυταρέσκεια και τον εφησυχασμό, παρακαλώ ας σαλπίσει την έγερση!! Οψόμεθα......

 4. el eternauta avatar
  el eternauta 01/09/2013 11:54:28

  Σαμαρα τελείωνε με την τροικα η θα την τελειώσει η πραγματικότητα

 5. Φλάρος avatar
  Φλάρος 01/09/2013 12:14:47

  Εχω πεθάνει στα γέλια με την 11άδα.
  Πώπω θα τη σκίσει την Τρόικα!!!

  Ρε ποιούς κοροϊδεύει η Καθημερινή; Οι ανθρωποί της Τρόικας είναι αυτοί!

  • makis Stefanatos avatar
   makis Stefanatos @ Φλάρος 01/09/2013 12:50:12

   Πολύ καλό όντως...έπεσα κι εγώ ξερός...Ξέχασαν όμως τους αναπληρωματικούς...Προτείνω Όλγα (μία είναι η Όλγα), Μανώλη (Κεφαλογιάννη), Μιλτιάδη (ένας είναι ο Μιλτιάδης)....Και ως χώρο τέλεσης του αγώνα το Nammos στην Μύκονο...

  • daresome avatar
   daresome @ Φλάρος 01/09/2013 13:09:13

   Με πρώτο και καλύτερο τον ήρθα-για-να-μείνω τσάρο Γιάννη. Θα τους κάνει τη μούρη κρέας των κ. τροϊκανών ! χα χα !

   • kat avatar
    kat @ daresome 01/09/2013 14:40:57

    Αν κρίνω απο το μπότοξ του ουτε την μουρη κρέας ουτε για γλάστρα....

 6. aris. aold avatar
  aris. aold 01/09/2013 12:21:58

  Οταν βλέπουν ότι θελεις να πας στο νέο με σπυροπουλους καψηδες και ολους τους αποτυχημένους του χθες άδικα σου ζητάνε να βοηθησουν ξένοι τεχνοκράτες.

  Με ολους τους κλέφτες της μεταπολίτευσης ατιμωρητους τι εμπιστοσύνη να υπαρχει στην διαχείριση των οικονομικων

 7. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 01/09/2013 12:55:20

  Ζηταω 5 πραγματα
  Στο τραπεζι τα 5 τα κανω 10
  Σε λιγο τα 5 τα παιρνω πισω
  Μαγκας εγω που πετυχα τα 5 που ζητουσα αρχικα
  Μαγκας και ο αλλος που εσβησε τα 5

 8. occultist avatar
  occultist 01/09/2013 13:20:46

  Το κόλπο της Καθημερινής με την Τρόικα,είναι παλιό και δοκιμασμένο στην Ναζιστική Γερμανία. Φήμες κυκλοφορούσαν για διπλασιασμό ή τριπλασιασμό της τιμής ενός βασικού προιόντος, προκαλώντας τρόμο και απελπισία στους πολίτες. Στο τέλος αυξανόταν μεν η τιμή του προιόντος αλλά σε κλάσμα της αρχικής τιμής. Και ο κόσμος έμενε ικανοποιημένος που δεν αυξήθηκε όσο φοβόταν. Ετσι και τώρα. Θα δώσουμε ¨σκληρή μάχη¨ αλλά θα ΄πετύχουμε΄να εξακολουθήσουν να δίδωνται συντάξεις έστω και 360 Ευρώ αντί να κοπούν τελείως, θα ρευστοποιήσουμε κρατική περιουσία αλλά από Ελληνες και οχι Γερμανούς, θα απολύσουμε και τους υπόλοιπους Ελληνες Δ.Υ και θα τους αντικαταστήσουμε με Ευρωπαικές εταιρίες που θα μας νοικιάζουν υπαλλήλους με τρίμηνες συμβάσεις. Τελικά η νίκη είναι δική μας. :)

 9. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 01/09/2013 13:43:17

  Δηλαδή τή μία θέση ξένου πού ὑπάρχει στήν ἐνδεκάδα (Κ.Ουρεγκιάν),ἀπειλοῦν νά τήν ἀλλάξουν μέ 11 κοινοτικούς;

 10. τσιπριακή λίρα avatar
  τσιπριακή λίρα 01/09/2013 14:05:42

  "...να απολύουν χωρίς διαθεσιμότητες και άλλες υπεκφυγές.
  ...κύμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, με ένα μόνο κρατικό ταμείο, εθνική σύνταξη, πλήρη κατάργηση του εφάπαξ
  ...ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών για το επιχειρηματικό περιβάλλον
  ...δημιουργία νέου, απλού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος" :O

  Τι ειναι αυτα ρε? για ποιους μας περασατε?
  Στο δείκτη οικονομικής ελευθερίας η Ελλάδα είναι 117η, ανάμεσα στο Τόγκο και τη Σενεγάλη & εξήντα ολόκληρες θέσεις κάτω από την... Αλβανία!!
  Στον «Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς» τελευταία μεταξύ των κρατών της ΕΕ και 78η στον κόσμο, ανάμεσα σε Ελ Σαλβαδορ & Μαρόκο...
  96η στονΔείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας (προς το παρων πάνω απο τη Tζαμάικα, η Μποτσουάνα πλέον μας εχει αφήσει ποοοολυ πισω καθως ειναι 79η)....
  30 χρονια απο τα δανεικα του Παπανδρεα και την εναρξη του λατινικου τυπου υπερχρεωσης της χωρας,
  μέχρι τις 200.000 μονιμοποιησεις "καλυπτών πάγιων και διαρκων αναγκών" του Πάκη
  & τους 3.000.000 συνταξιουχους (μερικοι απο αυτους σε ηλικια παντρειας) με 60% ανεργια στους νέους
  φτυσαμε αιμα για να κατακτησουμε αυτους τους δεικτες

  αν αφησετε τα νεοφιλελευθερα κοράκια να ξεπουλησουν την πατριδα
  θα ψηφισω τσυριζα/χρυσα αυγα/καμμενους ελληνες/
  θα δeiτε τι θα παθετε ναουμ

  μετα τιμης
  ενας ταπεινος σφραγιδοφορος/πρωτοκολατζης
  στον "Οργανισμο για την καλιεργια της ντοματας στην ακτη του Ελεφαντοστου"

  • cresswell avatar
   cresswell @ τσιπριακή λίρα 01/09/2013 17:24:55

   E, γράφουμε και καμμία μακακία για να περνάει η ώρα ....

  • Στέλιος avatar
   Στέλιος @ τσιπριακή λίρα 01/09/2013 18:55:40

   Ωραίος !! Η νεοελληνική πραγματικότητα με λιγα λόγια !!

 11. και Κλεφτης και Απελατης avatar
  και Κλεφτης και Απελατης 01/09/2013 14:08:49

  "Αλλά για τα κόμματα, τους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους της δραχμής και της πεντάρας έχουμε μιλήσει άλλη φορά".
  Θα πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι η επιστροφη στο ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, και οχι στην δραχμη οπως τεχνηεντως χρησιμοποιουν τον ορο και πολεμιοι της εναλλακτικης αυτης προς δημιουργια συνειρμων, ισως να αποτελεσει στο μελλον μια επιλογη που (και να θελουμε) να μην μπορουμε να την αποφυγουμε. Για αυτο θα ηταν σοφο αντι να την ισοπεδωνουμε, να την συζηταμε με ολες τις θετικες και αρνητικες συνεπειες που εμπεριεχει. Νομιζω οτι ακομα και αν δεχτουμε το μονοδρομο της ευρωπαϊκης πορειας της χωρας, σε ενα μη σταθερο οικοδομημα οπως χαρακτηριζεται αυτη τη στιγμη η ΕΕ ειναι λαθος να μην εξεταζουμε τις εναλλακτικες μας και να μην προετοιμαζομαστε για αυτες. Αυτη η προετοιμασια πιστευω οτι συνοψιζεται σε καποιους βασικους πυλωνες για την επιβιωση ενος εθνους οπως: α)ανασυγκροτηση αγροτικης παραγωγης, β)ενισχυση της αμυντικης θωρακισης της χωρας τοσο σε επιπεδο υλικοτεχνικης υποδομης οσο και ηθικου, γ) συστημα υγειας, δ)αμμεση λυσυ του μεταναστευτικου, ε)ενισχυση στο θεσμο της οικογενειας. Δυστυχως ολες αυτες οι παραμετροι εχουν μπει στο στοχαστρο της κυβερνησης. Τουλαχιστον αυτο διαφαινεται απο τα μετρα που λαμβανονται και τις αλλαγες που συντελουνται 3 χρονια τωρα. Ταπεινη μου αποψη...

 12. GJ avatar
  GJ 01/09/2013 15:07:13

  Προς ΑαΨου,
  Από οτι καταλαβαίνω μιλάς υπό υποθετικής βάσεως, μου είπε, του είπε, σου είπε, η θεία του γείτονα της ξαδέλφης κτλ. Επειδή όλοι στην Ελλαδίτσα γίνανε μεγάλοι πολιτικοί που ξέρουν να λύνουν τα πάντα (10 εκ. Ελληνες, 50 εκ. απόψεις) να αναλύσεις από αυτα που αναφερεις σε ποια δεν συμφωνεις και γιατι? Ποια απο αυτα οι Ελληνες τα καταφέρανε με τα χέρια τους? Καναμε κανενα φορολογικο, ασφαλιστικο της προκοπης και δεν το γνωρίζω? Οταν φαγαμε ενα πακτωλο χρημάτων απο την ΕΕ απο το '80 και μετα και δεν εχουμε ενα ΠΑΘΕ ακομα, δεν συζητώ για το σιδηροδρομικο δίκτυο (παρομοιο με αυτο της LEGO) μας φταινε οι ξενοι? Μαγκιες να πουλήσουμε εκει που μας παιρνει!!! Και οταν δεν έχεις τελειώσει το λύκειο και εκφέρεις γνώμη για το χρηματοοικονομικό συστημα τι να πώ, οτι καλά να πάθουμε? Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε κανένα.....

 13. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 01/09/2013 15:09:16

  ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ", ΟΙ ΑΚΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΚΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ Ε΄ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ
  ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ 500000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΥ ΚΑΙ 50% ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 2010 ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ......

 14. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 01/09/2013 15:46:08

  Σοβαρά τώρα τα μέτρα που αναφέρονται στο δημοσίευμα θεωρείτε ότι είναι επαχθέστερα όλων όσων έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα; Είναι προφανές ότι δεν έχετε καμία επαφή με την πραγματικότητα. Αυτά που αναφέρονται είναι όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες [εθνικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων, δημιουργία ευνοικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ιδιωτικοποιήσεις κτλ] και εσείς θεωρείτε ότι είναι υποτέλεια και εξαθλίωση να τις εφαρμόσουμε; Πλάκα μας κάνετε; Από πότε είναι υποτέλεια να μειώσεις τη γραφειοκρατία και να έχεις ένα απλό φορολογικό σύστημα; Από πότε είναι υποτέλεια να διορθώσεις ένα ασφαλιστικό σύστημα που κάθε χρόνο παράγει μόνο ελλείμματα και μόνο ανταποδοτικό των εισφορών δεν είναι; Από πότε είναι υποτέλεια να αξιοποιείται η περιουσία του δημοσίου αντί να λιμνάζει;

  Και κυρίως, από πότε τα μέτρα που αναφέρετε θεωρούνται πιο επαχθή για τον πολίτη απ' ό, τι οι τεράστιες μέχρι σήμερα μειώσεις μισθών και συντάξεων και η φοροκαταιγίδα;

  • Δημητριος avatar
   Δημητριος @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 01/09/2013 18:35:06

   συμφωνουμε απολυτα

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 02/09/2013 07:28:09

   Αχ αυτή η Λακωνία! Έδωσε τις καρυατιδες στην Αθήνα!

 15. blue nile avatar
  blue nile 01/09/2013 15:50:54

  Πέρα από όλα όσα ακούγονται προκαταβολικά και που κανείς δεν μπορεί να ξέρει επακριβώς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν.
  Πέρα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να εκμεταλευτεί ότι μπορεί να της δώσει λίγα ακόμα ψηφαλάκια.
  Το γεγονός παραμένει ένα:
  Αυτή η κυβέρνηση στο τελευταίο μνημόνιο έχει υπογράψει ότι από τον Απρίλιο του ερχόμενου έτους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 θα πρέπει να καταβάλει στην τρόικα περίπου στα 25 δις.
  Και να τα καταβάλει όχι όπως τα προηγούμενα που δανειζόμασταν για να επιστρέψουμε τα χρήματα, αλλά να τα βρει από την κοινωνική οικονομία.
  Αυτό προυποθέτει ότι για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να παρουσιάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα που όμοια τους δεν έχει καταφέρει να δει καμιά χώρα στην Ευρώπη.
  Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και ότι το Ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.
  Επίσης είναι φανερό ότι όσο αρνείται η κυβέρνηση να πει την αλήθεια, ότι δηλαδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει, τόσο περισσότερο εξασθενεί τη θέση της χώρας με συνέπεια να την καθιστά όλο και πιο πολύ έρμαιο των αρπαχτικών διαθέσεων των δανειστών.
  Δυστυχώς δεν έχουμε άλλο χρόνο...
  Η κυβέρνηση πρέπει να πει το ΟΧΙ τώρα γιατί κάθε μέρα που περνάει με τις λύσεις-διαλύσεις η κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ blue nile 02/09/2013 07:30:04

   Αν κατάλαβα καλά, το άρθρο θέτει ζητήματα θεσμικών αλλαγών.

 16. καρ avatar
  καρ 01/09/2013 16:29:24

  Επιτέλους ας το πάρουμε απόφαση όλοι οι Έλληνες να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας από την αρχή. Μπορούμε. Έστω κι αν μερικοί είμαστε συστηματικά γκρινιάρηδες, υπάρχουν αυτοί που μπορούν να τα άλλαξουν όλα! Ας βγουν μπροστά!

 17. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 01/09/2013 17:14:18

  Κανείς δεν σου ζητάει κάτι, αν δεν του το επιτρέψεις αγαπητέ κύριε ΑΨ.
  Θα μπορούσε να διανοηθεί ποτέ ένας επισκέπτης μου να ζητήσει να περάσει τη νύχτα του με τη γυναίκα μου ; Ακόμη κι αν μου είχε δανείσει χρήματα...δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί κάτι τέτοιο διότι....δεν θα ζούσε την επομένη για να πάρει κάποτε τα χρήματά του....
  Δεν ξέρω αν θα φαινόταν σαν ατύχημα το κακό ή αν θα θεωρούταν τελικά φόνος εν βρασμώ ψυχής....
  Αρκετά με τους "χλιαρούς".....
  Αρκετά με τους δήθεν....
  Αρκετά με τους οσφυοκάμπτες.....
  Αρκετά με όλους αυτούς που δηλώνουν ότι "αυτό θα είναι δύσκολο"....
  Δεν τους ψήφισα για τα ΕΥΚΟΛΑ !!!
  Αυτά περί 11άδος ...δυστυχώς τα ακούω βερεσέ.....
  Αυτά.

  • dinos avatar
   dinos @ Φανούριος Αττάρδ 01/09/2013 18:55:32

   Εσυ μπορει να μην την δινεις...ο αδωνις ομως αν του την ζητησει η τροικα για να μας δωσει την επομενη δοση ?

   • Κουτσούμπας Α. avatar
    Κουτσούμπας Α. @ dinos 01/09/2013 22:03:27

    Ε, και τι μας νοιάζει τι θα κάνει ο Άδωνης την Ευγενία; Ας τη δώσει.

 18. Αντώνης avatar
  Αντώνης 01/09/2013 19:15:43

  Ας ζητήσουν ό,τι θέλουν. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο από πλευράς Ελληνικού λαού. Δώσαμε κύριοι. Δώσαμε. Τ έ λ ο ς.

 19. ΑκαιΣ avatar
  ΑκαιΣ 01/09/2013 20:51:30

  Προς Τζου τζεϊ,
  Οι εποχές της ενοχοποίησης, της αυτομαστίγωσης και του καταλογισμού συλλογικής ευθύνης ετελείωσαν οριστικά, αλλά και οι προσπάθειες να πεισθεί ο Ελληνικός λαός οτι οφείλει να σκάσει και να....τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του, πίπτουν πλέον στο κενό, προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο! Τώρα έχουμε πόλεμο και μπορεί βέβαια ο μη έχων ...''τελειώσει το Λύκειο'' να μην είναι ''εδικός'' περί τα ''χρηματοοικομικά'', αλλά αν δεν προσπαθήσει ΚΑΙ να αντιληφθεί ΚΑΙ να εννοήσει ΚΑΙ να δράσει, θα καταστραφεί. Συνεπώς, άχρηστο το μπλαζέ υφάκι σας του υπεράνω και καλά τιμητή. Δεν προσφέρει κύριε...

 20. foros1 avatar
  foros1 01/09/2013 21:21:59

  αν το "τ ε λ ο ς" μπορουμε να το συνδιασουμε με παραμονη στο ευρω εστω και παραλληλα με εθνικο "ευρωκουπονι" ή οτι παρομοιο, εχουμε ελπιδες.
  αν ειμαστε οι μονοι που θα φυγουμε απο την ευρωζωνη, τους χαριζουμε πολλα και παλι θα μας πιεζουν οπως θελουν γιατι θα χρειαζομαστε συναλλαγμα για τις εισαγωγες μας.
  αν διαλυθει το ευρω, μικροτερο το κακο για μας.
  εδω θελω τους πολιτικους μας, για τα δυσκολα.
  την πεπατημενη την ξερουμε ολοι...

 21. George avatar
  George 01/09/2013 21:30:50

  Παρεξήγηση! Δεν έλεγε τίποτα για τον πολίτη το άρθρο. Για κάποιους που θα χάσουν τα κλειδιά μίλαγε....

 22. tsakali avatar
  tsakali 01/09/2013 22:01:46

  17-0 στο 15 λεπτο σε βαρος μας το βλέπω το σκόρ!!! χαχα

 23. η Dimi avatar
  η Dimi 01/09/2013 23:09:23

  *Περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου
  φαίνεται απ' αυτό που θεωρεί αστείο.* ~Γκαίτε

 24. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 01/09/2013 23:45:54

  Ἡ Ἀρβελέρ πάντως τό εἶπε καθαρά στόν Θεοδωράκη,ὅτι ''οἱ Ἕλληνες θά ἔχουν κράτος μέχρι τό τέλος Σεπτέμβρη''...

  • Nick avatar
   Nick @ Κυθήριος 02/09/2013 10:17:19

   "Τράτος" είπε, δηλαδή διορία (για να φύγουμε από το Ευρώ), όχι κράτος.

   Κράτος αμφιβάλλω αν είχαμε ποτέ...

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ Nick 02/09/2013 13:52:07

    Δε μας ενοχλεί που δεν είχαμε ποτέ κράτος, μας ενοχλεί που θα το φτιάξουμε τώρα που είναι παρούσα η τρόικα

 25. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 02/09/2013 00:41:49

  Καλά μνημονιακά κρασιά τώρα το Σεπτέμβρη.
  και προσοχή στο hangover για τους επιρρεπείς . Ότι χειρότερο...φαντάζομε

 26. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 02/09/2013 07:24:57

  Είναι καιρός να βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.
  Γνωρίζουμε όλοι γιατί φτάσαμε εδώ. Γιατί καταρρεύσαμε. Γνωρίζουμε όλη πως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια είναι η διαπλοκή ως ένα πλέγμα αλληλοεξάρτησης Κοινωνίας Κράτους που διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό προκαλώντας γενική εθνική ασφυξία.
  Γνωρίζουμε όλοι ότι όλοι οι θεσμοί του Κράτους υποτάχθηκαν στην διεστραμμένη αυθαιρεσία των κυβερνώντων.
  Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Εφορία, Νομοθεσία, Δημόσια Περιουσία όλα τέθηκαν στην υπηρεσία της εκπορνευμένης Εξουσίας.
  Το ζούμε όλοι και το βιώνουμε.
  Από μεγαλύτερα εγκλήματα των κυβερνώντων είναι ο τρόπος διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας – Κρατικής, Δημοτικής, Κοινωνικών Φορέων -.
  Η ελληνική πρωτοτυπία της πολυνομίας για να αχρηστευτεί ο Νόμος. Η αυθαιρεσία του Φορολογικού για να αχρηστευτεί η Εφορία και να υποταχθεί στο πελατειακό καθεστώς Εξουσίας.
  Γνωρίζουμε και τα βιώνουμε.
  Οι απαιτήσεις της Τρόικα είναι απόρροια της ανικανότητας των ντόπιων πολιτικών δυνάμεων να κατανοήσουν πως η διαχείριση των Εθνικών θεμάτων δεν είναι υπόθεση απλά της λειτουργούσας ως ιδιοκτήτης ίδιας εταιρίας κυβερνητικής δύναμης.
  Ο πολιτικές δυνάμεις της χώρας που πράγματι επιθυμούν το σπάσιμο του ασφυξιογόνου πλέγματος γνωρίζουν πως η Τρόικα είναι η μόνη λύση.
  Η Τρόικα κάνει αυτό που οι ντόπιες πολιτικές δυνάμεις δε μπορούν και η χώρα επειγόντως χρειάζεται.
  Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας είναι το μόνο στο οποίο πρέπει να αντιδράσουμε. Όχι, όμως, με κενόλογες «πατριωτικές» αρλούμπες. Χορτάσαμε. Δεν χωνεύονται πλέον.
  Να αντιδράσουμε με ολοκληρωμένη, στρατηγικής εμβέλειας και επεξεργασίας πρόταση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Μπορούμε; Ή μήπως πρόκειται για το μεγάλο φαγοπότι που όλοι περιμένουν να αρπάξουν κανένα κομμάτι;

 27. Στρούγκα Στρούγκα avatar
  Στρούγκα Στρούγκα 03/09/2013 21:24:29

  Δέκα οι πληγές του Φαραώ απ΄την Παλαιά Διαθήκη,
  πως γίνονται άπειρες για μας
  Τόμσεν παλικαθ@κι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.