#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/10/2012 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόικα θέλει την Ελλάδα γονατισμένη και φθηνή, βορά των ντόπιων και ξένων εργοδοτών 

Αφού η κυβέρνηση «έβαλε στη θέση της» την αναιδέστατη τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, κάθισαν να κλάψουν φοβισμένοι από την οργή της ελληνικής κυβέρνησης. Επειδή, όμως, είναι… φραγκολεβαντίνοι, ο φόβος και η πίκρα τους κράτησε λίγες ώρες. Πήραν λοιπόν τους δρόμους για να πάνε σε δύο υπουργεία. Στον Γ. Βρούτση για τα εργασιακά και στον Α. Μανιτάκη για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, να έχουν ρίξει κάπως τα μούτρα τους μετά τους «τσαμπουκάδες» που έκανε η κυβέρνηση. Εκεί, όμως, οι τροικανοί, σκληροί, δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Στον κ. Μανιτάκη του είπαν καθαρά και ξάστερα να απολύσει 15.000 υπαλλήλους και να ξεχάσει τα περί διαθεσιμότητας. Είδαν με συμπάθεια την προσπάθεια να κλείσουν ή να συγχωνευτούν κάποιοι οργανισμοί και φορείς αλλά ζήτησαν από την κυβέρνηση να δείξει την πόρτα της εξόδου στους χιλιάδες υπαλλήλους. Άκουγαν ο Στουρνάρας και ο Μανιτάκης και δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους. Βέβαια, δεν υπήρχε εκεί σπασμένο τζάμι από σφαίρα για να τη δείξουν στους τροικανούς.

Έπειτα, οι τροικανοί πήγαν στον Γ. Βρούτση ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Κι εκεί που νόμιζε ότι με τα δις των περικοπών από μισθούς και συντάξεις, θα γλίτωνε την… πρέσα, οι υπάλληλοι των Βρυξελλών και του ΔΝΤ τους ξαναέσκασαν την βόμβα. Ζητούν μειώσεις των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, ελαστικές εργασιακές σχέσεις (δηλαδή Μεσαίωνας), και κατώτατο μισθό. Όλα δηλαδή όσα είχαν ζητήσει και με το περίφημο e-mail το οποίο αποδόθηκε στους Έλληνες κουκουλοφόρους επιχειρηματίες που βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν το εργασιακό καθεστώς που κατακτήθηκε με αίμα στην Ελλάδα.

Οι εργοδότες βάζουν ξανά το θέμα των αποζημιώσεων καθώς έτσι θα μπορούν χωρίς μεγάλο κόστος να απολύουν. Για την τύχη των εργαζόμενων, κανείς δεν δείχνει συμπόνια.

Βέβαια, ο κ. Βρούτσης είπε ότι δεν είναι ώρα να ανοίγονται τέτοια θέματα, αλλά ποιος θα τους σταματήσει σε λίγους μήνες όταν θα ξανάρθουν να (μας) πάρουν πάλι τα μέτρα;

Είναι φανερό ότι οι τροικανοί εκτελούν σχέδιο. Δεν είναι η εμμονή ή η κακή συμπεριφορά του Τόμσεν ή όποιου άλλου τροικανού. Θέλουν πάση θυσία αίμα, θέλουν γονατισμένη την Ελλάδα, φθηνή ως προς το εργασιακό κόστος, βορά των εγχώριων και ξένων εργοδοτών. Και δε θα σταματήσουν μέχρι να το πετύχουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β Α Σ Ο Σ avatar
  Β Α Σ Ο Σ 03/10/2012 13:38:28

  ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
  Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013.

  Σελίδα 28.
  Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 340.600
  εκατ. ευρώ ή 169,5% του ΑΕΠ δηλαδή + 4,2% !!!!! ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ!!!
  Ούτε η πιο απαισιόδοξη έκθεση είχε τολμήσει να βγάλει τέτοιο νούμερο! Ούτε ο…Καζάκης.

  Σελίδα 7
  Όφελος PSI 106 δις.
  Κόστος PSI =30+35+5.7+23=93.7 δις
  Καθαρό όφελος PSI = 12,3 δις (στην σελίδα 28 λέει ότι η καθαρή επίπτωση σε ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΣΟ είναι 15 δις. αλλά λαμβάνει υπόψη και κάποιο ποσό που προέρχεται από το μη χρησιμοποιηθέν ονομαστικό κεφάλαιο της πρώτης δανειακής σύμβασης (τρέχα γύρευε).

  Συνδυασμός Σελίδα 7 , Σελίδα 27 ,
  Αν τώρα πρόχειρα κάποιος λάβει υπόψη τις Δανειακές Συμβάσεις Ι και ΙΙ , τα ποσά που έχουν εκταμιευτεί , τις χρηματοδοτικές ανάγκες λόγω PSI , συμμετοχή στον EFSF ,πάγιες –γνωστές χρηματοδοτικές ανάγκες και επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες λόγω ύφεσης τότε καταλήγεις σε ένα ποσό μεγαλύτερο από το άθροισμα των δανείων.
  Δηλαδή ένα ποσό από τα 31,5 δις της αναμενόμενης δόσης (εκτός της ανακεφαλαιοπόιησης) με σταθερά όλα τα άλλα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ (εκτός αν έχουμε υπογράψει και άλλο δάνειο και δεν μας το λένε).

  Μήπως για αυτό πιέζει η ΤΡΟΙΚΑ τόσο πολύ ώστε να καλυφθεί αυτό το χρηματοδοτικό κενό με επιπλέον περικοπές αφού όπως πολύ σωστά περιγράφει η έκθεση της ALPHA BANK όλοι οι τελικοί δημοσιονομικοί στόχοι για το 2012 τόσο στα έσοδα όσο και στις δαπάνες έχουν μάλιστα υπερκαλυφθεί!!!

  Για το παραπάνω σημείο δεν μπορώ να το αποδείξω μαθηματικά γιατί υπάρχουν διαφορές σε κάποια μεγέθη σε αυτά που προβλέπουν οι Δανειακές Συμβάσεις , και αυτά που ανακοινώνει ο Προβόπουλος και ο Κρατικός Προυπολογισμός.

  Συμπερασμα: PSI ΠΑΠΑΛΑ
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΧΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ
  Δηλαδή το καθαρό όφελος σύμφωνα με τον προϋπολογισμό από το PSI ήταν 15 δις. Γι αυτό διαλύσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες μας και κάναμε δάνειο στο Αγγλικό δίκαιο PAPADHMOS;; ΜΠΕΝΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ TO PSI;;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Β Α Σ Ο Σ 03/10/2012 15:01:58

   Το πολυδιαφημισμένο PSI ήταν "πατάτα Νευροκοπίου", το λέγαμε από το 2010, από τον καιρό του Ντωβίλ.
   Θα τρενάρουν την "διαπραγμάτευση" μαιμού με την τρόικα όσο πάει.
   Το μέν ΔΝΤ είναι πιά πεπεισμένο ότι η Ευρωπαική πολιτική για την κρίση είναι εντελώς λάθος και θα "προβοκάρει" τους Ευρωπαίους ηγέτες για να καταρρεύσει εντελώς αυτή η πολιτική τους και να την εγκαταλείψουν.
   Οι δε υπεύθυνοι των Βρυξελλών δεν θέλουν πια μεμονωμένη λύση για την Ελλάδα: Βλέπουν προς λύση-πακέτο, κυρίως για το τραπεζικό σκέλος της κρίσης, για Ισπανία - Ελλάδα - (αναθεωρημένους) στοχους Πορτογαλίας - Κύπρο - ίσως και Σλοβενία, με "Ιταλική συμβολή"
   Είναι δύσκολο να συγκλίνουν σε αναθεωρημένη συμφωνία. Θα το τρενάρουν, ίσως πιάσουμε και Χριστούγεννα με εκκρεμότητα.

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 03/10/2012 13:50:31

  Πάτε ένα στοίχημα? Τελικά , "δυστυχώς" ,θα "αναγκαστούμε" να αποδεχτούμε όλες τις απαιτήσεις της Τρόικας στα εργασιακά του Ιδιωτικού Τομέα (που είναι στην πραγματικότητα απαιτήσεις των ντόπιων κουκουλοφόρων-εργοδοτών).

  Αντίθετα ,σαν αντάλαγμα , οι "εργαζόμενοι" στον Δημόσιο Τομέα θα σωθούν..

  Ισως κάποιοι, για τα μάτια, να μπούν σε ένα καθεστώς αποχώρησης όπου για τους πρώτους 783 μήνες θα παιρνουν το 95% του μισθού τους , για τους επόμενους 835 μήνες το 93% ,κλπ, κλπ (τη στιγμή που οι αποζημιώσεις για απολύσεις στον ιδιωτικό Τομέα θα έχουν πρακτικά καταργηθεί...)

 3. ano-kato avatar
  ano-kato 03/10/2012 13:59:23

  Η Τρόικα θέλει την Ελλάδα γονατισμένη και φθηνή, βορά των ντόπιων και ξένων εργοδοτών.Μέχρι εδώ όλα καλά.Και γώ θέλω μια MERCEDES σαν του Βενιζέλου αλλά δεν βρέθηκε κανείς να υλοποιήσει τις απαιτήσεις μου.
  Ερώτημα. Ποιός υλοποιεί τις απαιτήσεις τους δίνοντας τες ισχύ νόμου του Ελληνικού κράτους περνώντας τες από την βουλή με κάτι τρελές πλειοψηφίες 200+ βουλευτών;Ποιός;

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/10/2012 14:51:52

  Κανείς πολίτης με σταλιά νιονιό δεν θα βγεί στο δρόμο για την "διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης με την τρόικα.
  Όλοι όσοι δεν είναι "υπνοβάτες", ξέρουν ότι η τρόικα είναι υπάλληλοι, απλώς ελέγχουν, τίποτε δεν παίζεται τώρα, αυτά είναι αποφασισμένα από τον παλιό καιρό του Παπαδήμου.
  Αναβαθμίζοντας την σημασία της τρόικα, παίζει κανείς στο "εσωτερικό μικροπολιτικό και ταξικό παιχνίδι" - πώς να την γλυτώσουν οι έχοντες και να την πληρώσουν οι απλοί πολίτες. Και σε ποιούς θα φορτώσουνε την λέζα (στους υπαλλήλους φυσικά) για να μη θιγούν οι "τοκιστές", οι "σουλατσαδόροι", οι "ραντιέρηδες", οι "εργολάβοι" και οι άλλοι στο στικάκι.
  Δεν μασάμε.
  Περιμένουν όμως όσοι ξέρουν, την ώρα της πολιτικής Ευρωπαικής διαπραγματευσης-πακέτο στις Βρυξέλλες: Τότε θα ακουστεί το ερώτημα "τι χαμπάρια μάστορα".
  Και κυρίως της μετατροπής των "διαρροών" σε νομοοσχέδια και νόμους: Φορολογικό, προυπολογισμός, εργασιακά, απελευθέρωση επαγγελμάτων.
  Άν "τσιμπήσουμε" τώρα, θα εκτονωθεί η αντίδραση και θα περάσουν άνετα μετά, στην ώρα της πραγματικής απόφασης, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων από τα 600, τον flat tax στα μπλοκάκια και τις άλλες "ασπίδες" για τους "εταιρικούς σουλατσαδόρους".
  Να πάψουν να μας δουλεύουν με την κακιά τρόικα: Δική τους ευθυνη, των πολιτικών δυνάμεων, είναι ποιός θα πληρώσει το σπασμένο μάρμαρο. Δική τους ευθυνη, άν αποφασίουν να απαλλάξουν από το πικρό ποτήρι τους "ραντιέρηδες"
  Εμείς όχι. Δεν μασάμε.

 5. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 03/10/2012 15:09:05

  Αν και το άρθρο έχει μικρή σχέση με τον τίτλο του, να επισημάνω ότι όσο δείχνετε αυτή την εχθρότητα προς κάθε εργοδότη μη διαμαρτύρεστε για την ανεργία

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 03/10/2012 15:15:07

   Δεν δείχνουμε καμία εχθρότητα προς "κάθε" εργοδότη. Προς τους κουκουλοφόρους άεργους ροκανιστές πατρικής περιουσίας τη δείχνουμε, οι οποίοι με τη σειρά τους δείχνουν τους εργαζόμενους με το λιγδιασμένο τους δάχτυλο ως τα (μόνιμα) υποψήφια θύματα για την άσκηση της εξαθλιωτικής πολιτικής των ευρωναζί.

  • Λιογκος avatar
   Λιογκος @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 03/10/2012 16:43:10

   Που διαφωνείς εργοδότη?

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 03/10/2012 15:13:53

  Θείε δες εδώ
  h*p://www.antinews.gr/2012/10/03/182191/

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 03/10/2012 15:35:56

   Έχει (δυστυχώς) και πάλι δίκιο.
   Γι αυτό και έχω καταλήξει ότι μάλλον, χωρίς μια "νέα Νορμανδία" και απόβαση των ανθρώπων του Ο' Μπάμια πέρα από τον Ατλαντικό, η Ευρώπη και πάλι δεν θα προλάβει να σωθεί.
   h**p://www.antinews.gr/2012/10/03/182194/#comment-1059946
   Μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία σε ένα χρόνο (Οκτώβριος 2013), μεσολαβεί πολιτικός-οικονομικός χρόνος "αιώνων".
   Να ελπίζουμε σε ευρεία νίκη του Ο' Μπάμια σε ένα μήνα;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 03/10/2012 16:54:07

   Έχουμε και ...πολιτικές εξελίξεις, η χαρά του κ. Τσίπρα:
   h**p://www.antinews.gr/2012/10/03/182191/#comment-1060174

 7. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 03/10/2012 15:34:19

  Το ερώτημα είναι: "Γιατί θέλει η Τρόϊκα την Ελλάδα γονατισμένη";
  Απο εκεί ξεκινούν όλα. Δεν θα σταθώ στο δεύτερο μέρος της ερώτησής σας ("...και φθηνή, βορά των ντόπιων και ξένων εργοδοτών") καθώς αυτό υπονοεί πως μας θέλουν φθηνούς γιατί σχεδιάζουν να επενδύσουν σε νέα εργοστάσια κλπ.
  Όμως:
  1. Η Ελλάδα δεν διαθέτει το τεράστιο εργατικό δυναμικό (όπως πχ. άλλες χώρες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το outsourcing)...
  2. Επίσης ένα άλλο επιχείρημα το οποίο ενδυναμώνει την αμφισβήτησή μου στο δεύτερο μέρος του τίτλου του άρθρου σχετίζεται με την αποχώρηση αρκετών ξένων επενδυτικών ομίλων από τη χώρα...εφόσον οι ξένοι φεύγουν από τη χώρα τότε γιατί μας θέλουν φθηνούς;
  3. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις υπό ιδιωτικοποίηση κρατικές εταιρείες δεν είναι δα και τεράστιο...
  Άρα;
  "Γιατί θέλει η Τρόϊκα την Ελλάδα γονατισμένη"
  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ....

 8. victoria (true) avatar
  victoria (true) 03/10/2012 15:48:30

  Η τρόικα δεν θέλει να καταλάβει.

  Ακόμα δεν παραδέχεται την εξίσωση περισσότεροι φόροι = λιγότερα έσοδα από φόρους, εξίσωση που απέδειξε περίτρανα ο κρατικός προϋπολογισμός τα τελευταία χρόνια.
  Είναι μπροστά στα μάτια τους, ο Σαμαράς το λέει 3 χρόνια τώρα.
  Δεν θέλουν να δουν. Δυστυχώς πρόθεση. Τόσος ερασιτεχνισμός δεν δικαιολογείται. Ιδίως όταν έχεις πάρει ζωές στο λαιμό σου.
  Θα πρέπει να αλλάξουν βιολί, αλλιώς θα είναι μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία σύντομα, όχι μόνο στην ελληνική.

 9. synomosia avatar
  synomosia 03/10/2012 16:31:22

  Αφηστε τις μπουρδες για τα θελω και τις συνωμοσιες δηθεν της τροικας.
  Αυτα ειναι χαρακτηριστικο των ξοφλημενων λαων,που δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα.
  Η τροικα εκπροσωπευει τους δανειστες..αυτοι θελουν να παρουν τα λεφτα τους πισω..για να το πετυχουν αυτη η χωρα πρεπει επιτελους να παραγει και να εξαγει κατι..να ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  Μηπως ελθει κανενας και επενδυση δημιουργηθει πλουτος και ξεχρεωσουμε..
  Αυτο θελουν οι τροικανοι..η στην χειροτερη περιπτωση για αυτους να χασουν τα λεφτα τους ..αλλα εαν παραγουμε και γινουμε αυτονομοι να μην αναγκαστουν να μας δωσουν αλλα..
  Εμεις ομως το βιολι μας..

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ synomosia 04/10/2012 00:10:54

   Απολύτως έτσι είναι.
   Ακόμη κάποιοι κοροϊδεύουν τους πολίτες: Εμείς καλοί, όμως ξένα κέντρα, σκοτεινές δυνάμεις - προσφιλές αναμάσημα του ΑΓΠ - θέλουν να μας εξαθλιώσουν.
   Σίγουρα το διεθνές τραπεζοπιστωτικό σύστημα επωφελείται. Όμως, αυτό είναι άλλο ζήτημα από τον γραφικό χαρακτηρά του τίτλου.
   Οι δανειστές....αναμασούν κάποιοι. Ποίοι είναι αυτοί;
   1. Κερδοσκοπικοί κύκλοι.
   2. Ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστικοί οργανισμοί.
   3. Οι φορολογούμενοι των κρατών μελών της ΕΕ.

   Καλά οι πρώτοι, ας χάσουν. Οι άλλοι, οι εργαζόμενοι των ευρωπαϊκών κρατών, τα ταμεία τους και τα κράτη τους γιατί να χάσουν.

   Ας αφήσουμε, λοιπόν, Κράτος και Πολίτες την καραμέλα και την πιπίλα κι ας δούμε τι μπορούμε να παράγουμε.

   Τέλος, ας μάθουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι να γράφουν ρεπορτάζ κι όχι εκθέσεις ιδεών.

 10. synomosia avatar
  synomosia 03/10/2012 16:33:40

  οι ντοπιοι και ξενοι εργοδοτες βρισκουν το ιδιο παραγωγικο δυναμικο,στα βαλκανια που τους παρακαλανε..δεν προκειται να ελθουν εδω ,μαλλον εμεις θα παμε εκει μεταναστες με τα μυαλα που κουβαλαμε.

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/10/2012 16:47:50

  Θείο, τι να μας κάνει η "ευρεία νίκη τού Ο' Μπάμια σε ένα μήνα"; Μήπως ό,τι (δεν) μας έκανε και η ευρεία νίκη του Ολαντ(ρεου) πριν από τέσσερεις μήνες, πάνω στην οποία κάποιοι ευρωλιγούρηδες βασίζατε όλες σας τις (φρούδες) ελπίδες;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 03/10/2012 16:55:42

   Άς βγεί ο Ρόμνευ (χτύπα ξύλο) και θα δώ απο που θα φεύγεις κατά Νορβηγία μεριά, με μονόξυλο...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 03/10/2012 17:03:25

    Άσε Θείε, πες μας πρώτα εδώ και 2 χρόνια και κάτι από σήμερα γιατί το ΔΝΤ με έδρα την Ουάσιγκτον και εντεταλμένο τον Τόμσεν μας σφάζει ανελέητα με μέτρα ύφεσης και εξαθλίωσης. Με Ομπάμα πρόεδρο στην Ουάσιγκτοιν πάντα. Μετά τα ξαναλέμε. Μου αρέσει που δε βλέπεις πόσο καθαρό είναι δεκαετίες τώρα το ποιοι ελέγχουν τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρό τους ανεξαρτήτως ποιος είναι. Και θυμήσου τις 100 ημέρες του μπάμια για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο που μάζευε με απαγωγές μέχρι και 15χρονα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 03/10/2012 16:57:36

   Και άν ό μη γένοιτο χρειαστεί, πορεία ΒΔ, σταθερά.
   ΝΑ είναι η Συρία (μπρρρρρρρ)...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.