#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2012 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόικα διαπραγματεύεται ήδη με τον ΣαμαράΌσα συνέβησαν στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά, ότι δηλαδή επί της ουσίας η Τρόικα με τον Σαμαρά διαπραγματεύεται και ότι στην επόμενη ημέρα "βλέπει", ήδη. Και δεν απομένει παρά η τυπική ημερομηνία των εκλογών για να κλείσει αυτό το μαύρο κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Εκτός από την διαπραγμάτευση του PSI στην χθεσινή σύσκεψη υπό τον Παπαδήμο υπήρξε συντονισμένη απόπειρα των Παπανδρέου και Καρατζαφέρη να τεθούν θέματα που υπερβαίνουν το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης Παπανδρέου. Έτσι τέθηκαν θέματα όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο εκλογικός νόμος, η λίστα βουλευτών και άλλα που προωθούσαν τις προηγούμενες ημέρες ως ...επιταγές της Τρόικα τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ σε μια συντονισμένη προσπάθεια αναβολής των εκλογών.

Σε όλα αυτά τα θέματα εισέπραξαν ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Αλλά γι αυτά γράφουμε αναλυτικά σε προηγούμενες αναρτήσεις:

Σαμαράς: όχι άλλη ύφεση

Τα υπαρξιακά προβλήματα του ΓΑΠ και η κόντρα με τον Σαμαρά

Ο Καρατζαφέρης πήγε στην σύσκεψη για να φύγει, αλλά έμεινε!

Τα σημαντικά συνέβησαν όμως μετά την σύσκεψη. Και επιβεβαιώνουν αυτό που γράψαμε πολλές φορές εδώ. Ότι δηλαδή παρά τις αμφιβολίες και τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν, ο Σαμαράς επέλεξε να προσφέρει περιορισμένη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, για να εμποδίσει την επιβολή νέων μέτρων σε βάρος του λαού, να σώσει ό,τι μπορέσει και ουσιαστικά να αρχίσει να διαπραγματέυεται ο ίδιος με την Τρόϊκα. Πράγμα το οποίο το βλέπουμε να συμβαίνει κάθε ημέρα. Για να περάσει οποιαδήποτε σημαντική απόφαση , είτε προέρχεται από την Τρόϊκα, είτε από αλλού πρέπει να συμφωνήσει προηγουμένως η ΝΔ.

Παράδειγμα οι μειώσεις στις επικουρικές που προσέκρουσαν στην άρνηση της ΝΔ. Άλλο - και κορυφαίο - παράδειγμα η κωλοτούμπα του υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη που δήλωσε σήμερα  ότι “η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων“ για τους μισθούς. Αυτό δηλαδή που έλεγε ο Σαμαράς από την αρχή

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, δεν είναι αναγκαστικό να οδηγήσει ο διάλογος σε κατάργηση των κατώτατων μισθών ή μείωσης και κατάργησης του 13ου - 14ου μισθού, ωστόσο -όπως είπε- οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να συζητήσουν καθαρά και με ειλικρίνεια, καθώς η τρόικα θεωρεί πως οι επιχειρήσεις έχουν θέσει τέτοια ζητήματα. Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως από την πλευρά της τρόικας η μείωση των μισθών δεν τίθεται επιτακτικά !!!.

Θυμάστε τις μας έλεγαν τόσες ημέρες; Ότι η Τρόικα απαιτεί τις νέες περικοπές!.

Τι επιβεβαιώνεται τώρα; Αυτό που επίσης ...φωνάζαμε τόσες ημέρες: ότι δηλαδή τα νέα μέτρα δεν τα θέλει τόσο η Τρόικα, όσο η μεγαλοεργοδοσία κι εκείνοι που επέβαλαν την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τρόϊκα: Θα διαπραγματευτούμε...

Διαβάστε όμως και τι είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα, Π. Καρβούνης, σήμερα στο "Ράδιο 9".

Η τρόικα δεν έχει θέσει θέμα 13ου και 14ου μισθού.

Η τρόικα λέει ότι πρέπει η Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές και να πουλάει τα προϊόντα της και για αυτό το λόγο πρέπει μεταξύ άλλων να δει και το θέμα του μισθολογικού κόστους. Δεν ζήτησε να κοπεί ο 13ος η ο 14ος μισθός ούτε ζήτησε να μειωθεί ο κατώτερος μισθός.

Η τρόικα βάζει στόχους. Το πως οι στόχοι επιτυγχάνονται είναι θέμα της Ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή η οποία αν θελήσει θα μειώσει μισθούς, όχι η τρόικα. Η τρόικα λέει μαζέψτε το δημόσιο το πώς θα κοπούν και αν κοπούν και αν γίνει εφεδρεία το λέει η κυβέρνηση. Βάζουν στόχους αλλά τα συγκεκριμένα μέτρα τα αποφασίζει η κυβέρνηση και αυτό πρέπει να είναι πολύ σαφές.

Η Τρόικα ποτέ δεν είπε να γίνουν οριζόντιες μειώσεις, δεν είπε ποτέ να γίνει μια εφεδρεία, δεν είπε πότε να μπει ο φόρος για την ακίνητη περιουσία. Η τρόικα είχε πει στόχους, το συγκεκριμένο μέτρο το αποφασίζει η Ελληνική πολιτεία.

Είναι μύθος ότι δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Βέβαια και υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και επαναδιαπραγμάτευσης.

Όποια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση πει κατά τη διάρκεια της 3 μηνιαίας έκθεσης που γίνεται από την τρόικα για να πάρουμε τη δόση, πει ότι το τάδε μέτρο είναι αναποτελεσματικό, είναι άδικο, είναι άστοχο, το αποσύρω και θα το αντικαταστήσω με ένα άλλο ισοδύναμου αποτελέσματος, η τρόικα φυσικά το δέχεται. ... Είναι μύθος ότι δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση. .."

Τι μας έλεγαν τόσον καιρό; Ότι η Τρόϊκα δεν δέχεται τάχα διαπραγματεύσεις. Και ότι ο Σαμαράς κοροϊδεύει τον λαό όταν μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση.

Τι αποδεικνύεται τώρα; Ότι οι διαπραγματεύσεις είναι και δυνατές και επιθυμητές πλέον από τους δανειστές και την Τρόϊκα. Επειδή εκείνοι που δεν ...διαπραγματεύονταν αλλά εκτελούσαν απλώς εντολές τα έκαναν μπάχαλο.

Ας τελειώνουμε λοιπόν για να επαναδιαπραγματευθεί ο Σαμαράς. Κι αν φοβούνται το αποτέλεσμα των εκλογών κανένα πρόβλημα. Μπορούν να ... παραδώσουν από τώρα την διακυβέρνηση. Μπορεί έτσι να γλιτώσουν και τα ... ελικόπτερα

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 20/01/2012 21:42:16

  Τι έλεγε μέχρι πριν δυό βδομάδες ο Μπένης?
  “Η διαπραγμάτευση είναι αυτή που γίνεται τώρα, και δεν θα υπάρχει άλλη μετά τις εκλογές”
  Την ουρά, κάτω από τα σκέλια ο Μπένης
  (..δια στόματος αντιπροσώπου κομισιόν)

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Y. 20/01/2012 21:52:31

   Ἐννοοῦσε ὃτι δέν θά εἶναι ἐκεῖνος πιά μετά τίς ἐκλογές γιά νά κάνει τίς διαπραγματεύσεις.

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 20/01/2012 22:02:07

   Και την επομένη είχε βγει καπάκι η κόρη του μπαμπά, και είπε τα ίδια
   Με τις εξελίξεις χθες και σήμερα, η θυγατέρα πρέπει να έπαθε τραμπάκουλο

   • Ανδρομέδα avatar
    Ανδρομέδα @ Y. 20/01/2012 22:09:23

    Άλλωστε η Ντόρα πρόσφατα... ενημερώθηκε από τον Μπένυ. Και εκεί που τα λέγανε τα δυό τους, φαίνεται τους βόλεψε η ιδέα...να τα διαπραγματευτούν (δηλαδή να μην τα διαπραγματευτούν) όλα τώρα.

 2. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ. avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ. 20/01/2012 21:48:33

  Δηλαδή για να καταλάβω κάτι. Καλά το μπατσόκ και ο ΓΑΠ ήταν και είναι ανίκανοι και χρησιμοποίησαν την Τρόϊκα ως πρόσχημα και ανάχωμα. Η Τρόϊκα όμως τελικά τι πρότεινε αυτούς τους 20 μήνες; Θα μας τρελάνει ο κ. Π. Καρβούνης (μας καρβούνιασε κυριολεκτικά)!!! Έχουν πρόταση οι άνθρωποι; Η λύση που πρότεινε με το Ζάπειο 2 ο Σαμαράς ήταν ξεκάθαρη (τότε). Τώρα λοιπόν πρέπει στο τελικό πρόγραμμα που θα είναι και το κυβερνητικό να πει τα πάντα όλα (που λέει και ο Αλέφας)!!! Χωρίς αναστολές. Αν πει στρόγγυλα πράγματα μόνο για την εξουσία τότε η ώρα στον επόμενο τόνο θα ξαναείναι μπατσόκ , το απολειφάδι του ή αριστερός αχταρμάς.

 3. kakofonix avatar
  kakofonix 20/01/2012 21:57:38

  Αν τα παραπάνω λεγόμενα του εκπροσώπου συνδυαστούν με τη δίωξη για τα στοιχεία του ελλείμματος, προκύπτουν καυτά θέματα. Παρακαλείται ο κ. Ροδινός να ετοιμάσει το ρεπορτάζ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kakofonix 20/01/2012 22:23:52

   Kakofonix,
   τόσον καιρό και δεν έχεις καταλάβει οτι α) εγώ δεν είμαι του ρεπορτάζ και β) δεν έχω το ταλέντο να γράφω κατά παραγγελία.
   Μόνο αν έρθει καμιά έμπνευση.
   Κατά παραγγελία γράφει στιχάκια ο φίλος ο Δαναός.
   Που ως γνωρίζω παίζει και ....όργανα.
   Αν θέλεις να σας φέρω σε επαφή.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 20/01/2012 22:52:48

    Ροδινέ, να σε δω με μαρκούτσι έξω από τη Συγγρού, να κάνεις πεζοδρομιακό ρεπορτάζ, και να κλείσω τα μάτια μου!
    Κάτι σαν την Πετρούλα δηλαδή, αλλά σε άλλο επίπεδο!

    • flou avatar
     flou @ Strange Attractor 20/01/2012 23:00:31

     Το σημαντικό είναι Strange να έχεις μαρκούτσι...

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ Κώστας Ροδινός 20/01/2012 23:23:20

    Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να γλιτώσεις από τον Δαναό; Ο τύπος με ανακάλυψε από μόνος του διαβάζοντας τα γραπτά μου!

    ΥΓ. Το μαρκούτσι θα σου πήγαινε τρέλα

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ kakofonix 20/01/2012 23:34:42

     Μου χρωστάς από τότε κάτι.Μην το ξεχνάμε, έτσι;

     • kakofonix avatar
      kakofonix @ Δαναός 20/01/2012 23:49:36

      Ωχ! Θα επανορθώσω άμεσα!

    • flou avatar
     flou @ kakofonix 20/01/2012 23:38:55

     Μου έχουν μείνει απ' το γκρουπ κάτι παλιά πυκνωτικά μικρόφωνα.Ξέρεις εκείνα τα μακριά! Στη διάθεσή σας!

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 20/01/2012 22:07:18

  Το θεμα δεν ειναι τι λεει ''ο υπαλληλος της τροικας Κουτρουμανης ΄'κατα τον συντροφο του Παναγιωτακοπουλο αλλα τι λεει αυτος ο ανεκδιηγητος Παπαδημος οπως το αλησμονητο ''δεν υπαρχουν κοκκινες γραμμες για την σωτηρια της πατριδος ''η το αλλο''οι ανεργοι δεν παιρνουν 13 και 14 μισθο '' οποτε να το κοψουμε απο αυτους που το παιρνουν συμπληρωνω εγω που μου θυμιζει το αλλο του αλληστου μνημης ΓΑΠ''καθε οικογενεια να εχει εναν εργαζομενο ''.Ρε που μπλεξαμε με δαυτους τους μαθητευομενους μαγους !Να δουμε πως θα ξεκατσικωθουνε ετσι που φερονται σαν να ειναι εκλεγμενοι προσφατα οι αθλιοι!Καλο κουραγιο Αντωνη !

 5. Y. avatar
  Y. 20/01/2012 22:07:23

  Η σειρά του οικονομικού προγράμματος Σαμαρά, έχει ως εξής
  1. Ζάππειο 1
  2. Ζάππειο 2
  3. Μαξίμου 1

  • factorx avatar
   factorx @ Y. 20/01/2012 22:24:09

   !!!

  • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ. avatar
   ΘΟΔΩΡΟΣ Κ. @ Y. 20/01/2012 22:40:11

   Πραγματικά είσαι με τα μυαλά στα κάγκελα (με την καλή έννοια βεβαίως βεβαίως)!!!!

 6. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/01/2012 23:33:46

  Ο Δαναός διαβάζει ...ιερογλυφικά και τα καταλαβαίνει.
  Τα δικά σου γραπτά θα συναντούσε δυσκολία;

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 21/01/2012 00:28:06

  Δέν είναι εύκολο στήν μέση τού παιχνιδιού νά προδικάσει κανείς τό τελικό αποτέλεσμα. Πόσο δέ μάλλον πού είναι άγνωστα τά πονταρίσματα, από ποιοὐς καί άν έχουν ποντάρει αλλιώς στό πρώτο ημίχρονο καί διαφορετικά στό δεύτερο. Σέ κάθε περίπτωση κάποιοι παίκτες θά χάσουν καί κάποιοι θά κερδίσουν. Άν κάποιες ομάδες αποκλειστούν από τούς ερχόμενους γύρους, θά μπούν στό περιθώριο μέ κίνδυνο τής πλήρους απαξίωσης γιά πάμπολλα χρόνια.
  Η Ελλάδα ήταν καί είναι μιά ομάδα στά πρόθυρα τού υποβιβασμού. Εσωτερικές ίντριγκες, ιδιωτικά συμφέροντα, όποιος μπορούσε έκλεβε τό ταμείο, οπαδοί πού χειροκροτούσαν μόνο τίς νίκες καί ενδιαφέρονταν μόνο γιά τό αποτέλεσμα καί όχι άν η ομάδα έπαιζε καλά. Όλοι ξέρανε ότι οι «νίκες» ήταν «αγορασμένες», αλλά δέν είχαν καί καμμιά διάθεση νά βάλουν τό χέρι στήν τσέπη, ώστε νά βοηθήσουν νά δημιουργηθεί μιά αξιοπρεπής ομάδα. Εξ' άλλου η διαφθορά στήν διοίκηση τής ομάδας ήταν σέ τέτοιο βαθμό, ώστε καί ένα ευρώ παραχώρηση θεωρούνταν παραχώρηση τών κορόϊδων στά λαμόγια. Μιά κατάσταση, πού ήταν θέμα χρόνου πότε θά έφθανε σέ αδιέξοδο, ιδιαίτερα άν η FIFA «τόπαιζε» επιχείρηση «καθαρά χέρια». Όπως καί έγινε.

  Ζούμε ένα δράμα εμπιστοσύνης.
  Η κατάσταση έφθασε στό απροχώρητο
  Οι παράγοντες (κόμματα καί αρχηγοί) δέν πείθουν γιά τίς προθέσεις τους.
  Όλοι οι οπαδοί έχουν βγεί στά κάγκελα καί δέν πιστεύουν κανένα καί τίποτα.
  Όλοι κατηγορούν όλους, όλοι τά ξέρουν όλα, όλοι έχουν γίνει ειδικοί επί διεθνών ισορροπιών, διεθνών υποχρεώσεων δικαίου, απελπισία παρακμής, προσπάθεια τραβήγματος όλων σέ προσωπικές μιζέριες, προσπάθεια περίσωσης (όποιων) κεκτημένων, φόβος γιά τό αύριο, ρατσισμός, τυφλή οργή, βία επιβίωσης καί όλα τά συνεπαγώμενα.
  Ο κόσμος χρειάζεται νά ανακτήσει τήν εμπιστοσύνη στήν ελπίδα.
  Έφθασε η ώρα νά μπορέσει κάποιος πολιτικός αρχηγός νά τού δώσει τήν βεβαιότητα ότι ξέρει πού πάει καί ότι ο δρόμος αυτός είναι ο σωστός.
  Η εμπιστοσύνη δέν ανακτάται μέ καταγγελτικό λόγο. Ούτε μέ υποκριτικά αισιόδοξα συνθήματα. Ο κόσμος πρέπει νά «αισθανθεί» τήν ειλικρίνεια καί τό τσαγανό ενός πιθανού ηγέτη. Νά «νιώσει» τήν ασφάλεια μιάς αυριανής πορείας καί τήν ελπίδα σέ κάποιο «χειροπιαστό» χρόνο νά βιώσει τήν ανεμελιά τής καθημερινότητας καί τό ακαταλόγιστο τής όποιας βλακείας του.
  Αναζητείται εμπιστοσύνη.
  Έχετέ μου εμπιστοσύνη.
  Πολλοί άλλοι δρόμοι δέν υπάρχουν.
  Ένας γάμος είναι θέμα εμπιστοσύνης.
  Ακόμα καί τό κεράτωμα είναι σχετικό.
  Ο καθένας μπορεί νά ζήσει τήν ανάγκη τής φαντασίωσής του καί μέσα στόν γάμο καί μέ «εχεμύθεια» (καί μέ μετριοπάθεια) καί παράπλευρα.
  Καί ο γάμος νά είναι πετυχημένος.

 8. Μανώλης avatar
  Μανώλης 21/01/2012 03:28:50

  Ενδιαφέρον το άρθρο σου. Σιγουρα ο Σαμαράς σαν αυθαρτος έχει όλα τα διαπραγματεθτικά χαρτιά στα χέρια του. Ο Γαπ και η φίλοι του είναι παρελθόν , και αυτό το ξέρουν και οι ξένοι. Το θέμα μας είναι πόσο καλλή διαχείριση μπορεί να κάνει μιά μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ γιατί εκεί πάντα έπασχε δραματικά. Πόσο μάλλον αυτή τη φορά που τα πράγματα είναι σαφώς πιό δύσκολα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.