#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2011 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τουρκία του Ερντογάν είναι ίδια με την Τουρκία των στρατηγών στο ΑιγαίοΑπό ελληνικής πλευράς, τους τελευταίους μήνες δημοσιεύθηκε πλήθος άρθρων και αναλύσεων για τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία και αρκετές φορές καλλιεργήθηκε στην κοινή γνώμη η άποψη ότι, η προσπάθεια του Ερντογάν να «εκδημοκρατίσει» τη χώρα του θα έχει θετικά αποτελέσματα στην επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, με μερικούς να θεωρούν ότι οι Τούρκοι θα πάψουν να αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, δεδομένου ότι, από το 2003 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε σχεδόν καμία αλλαγή στους αντίστοιχους τουρκικούς σχεδιασμούς, ειδικά μετά την αποκάλυψη του Σχεδίου Επιχειρήσεων SUGA της Διοίκησης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων. Στο κείμενο που ακολουθεί, παρατίθενται τα κυριότερα στοιχεία του εν λόγω σχεδίου, που αποδεικνύουν τις τουρκικές επιδιώξεις και την πολιτική των Τούρκων, ενώ δίδεται απάντηση στο ερώτημα, εάν αυτά υλοποιούνται μέχρι και σήμερα. Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να τονισθεί ότι η εγκυρότητα των παρακάτω στοιχείων εστιάζεται στο γεγονός ότι αυτά αναγράφονται στο κατηγορητήριο της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης για την υπόθεση Βαριοπούλα.

 

1. ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ SUGA: Να αποτραπεί η Ελλάδα να δημιουργήσει τετελεσμένα στα νησιά, σε νησίδες και σε βραχονησίδες που δεν της παραχωρήθηκαν με συμφωνίες.ΙΣΧΥΕΙ:Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα: «Η διατήρηση του υπάρχοντος status quo στο Αιγαίο δυσχεραίνει την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. Για το λόγο αυτό, εμείς επιθυμούμε  την αλλαγή του. Το Καστελλόριζο δεν συμπεριλαμβάνεται στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.»

2. SUGA: Να υπάρχει συνεχής ναυτική και αεροπορική παρουσία και επίδειξη της τουρκικής σημαίας στις περιοχές που περιλαμβάνονται μεταξύ 6 και 12 μιλίων από τα νησιά.ΙΣΧΥΕΙ : Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται περαιτέρω κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων. Συγκεκριμένα, επισημαίνονται οι συχνές διελεύσεις πολεμικών πλοίων, καθώς επίσης και οι καθημερινές παραβάσεις και παραβιάσεις του εναερίου χώρου, συμπεριλαμβανομένων και των υπερπτήσεων πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.

3. SUGA: Κατόπιν διαταγής, θα πραγματοποιούνται ενέργειες που κλιμακώνουν την κρίση, λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα βίας αλλά και αποτροπής στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.ΙΣΧΥΕΙ: Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα: «Το 2010, τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 2.843 εξόδους στο Αιγαίο, ενώ τα ελληνικά πραγματοποίησαν 12.346. Αυτές πρέπει να μειωθούν.»

4. SUGA: Τα σενάρια όλων των ασκήσεών μας και εκπαιδεύσεων σε θέματα τακτικής θα αναφέρονται στα νησιά.ΙΣΧΥΕΙ: Σημαντικότερη όλων θεωρείται η διακλαδική αποβατική άσκηση με πραγματικά πυρά «EFES» που προβλέπει τη διεξαγωγή αποβατικής ενέργειας σε ελληνικό νησί και διεξάγεται κάθε χρόνο. Τα σενάρια των ασκήσεων αυτών το 2007 και το 2010 αποκτούν ιδιαίτερη σημασία διότι εμμέσως στοχοποιούν το Καστελόριζο.5. SUGA: Θα παρακολουθούνται επισταμένως όλες οι ενέργειες των Ελλήνων στα νησιά, στις νησίδες και στις βραχονησίδες στο Αιγαίο που παραχωρήθηκαν με συμφωνίες.

ΙΣΧΥΕΙ

6. SUGA:Να δημιουργηθούν καταστάσεις αύξησης της έντασης χωρίς να προκληθεί σύγκρουση με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ασκήσεων στο Αιγαίο.

ΙΣΧΥΕΙ.

7. SUGA: Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος θα πρέπει να μετατραπούν σε περιβάλλον διεξαγωγής επιχειρήσεων. Κατόπιν τούτου θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα:

Θα πραγματοποιούνται επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις με τη συμμετοχή μικρού αριθμού μονάδων μας στο Αιγαίο. Επίσης, οι εκπαιδεύσεις αυτές στο νότιο Αιγαίο θα είναι συνεχείς.Θα ενημερώνεται άμεσα η κοινή γνώμη μας μέσω της ιστοσελίδας του τουρκικού ΓΕΕΘΑ για κάθε αναχαίτιση ή παρενόχληση που θα πραγματοποιούν οι Έλληνες στα τουρκικά αεροσκάφη και πλοία.

Χρησιμοποίηση βίας εναντίον ελληνικών αλιευτικών σε περίπτωση που προκληθεί κάποιο επεισόδιο με δικούς μας αλιείς.

Θα τηρούνται συνεχώς σε επιφυλακή αντίστοιχες μονάδες, προκειμένου να επέμβουν στο Αιγαίο όποτε χρειασθεί.Πραγματοποίηση συνεχών επιχειρησιακών εκπαιδεύσεων των ναυτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή τουλάχιστον 4 πολεμικών μας πλοίων στην περιοχή του Αιγαίου που καθορίζεται από τις γραμμές Σάμος-Ικαρία και Κρήτη- Κάρπαθος-Σύμη.Διεξαγωγή επιχειρήσεων αναγνώρισης και επιτήρησης στα νησιά προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελληνικές δραστηριότητες στις εν λόγω περιοχές.

Εντατικές πτήσεις ελικοπτέρων σε περιοχές που ευρίσκονται μεταξύ 6 και 10 μιλίων στον ελληνικό εναέριο χώρο.

ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ:  Ενδεικτικά αναφέρεται το επεισόδιο που πραγματοποιήθηκε στις 11-3-2011 από τουρκικό αλιευτικό εναντίον αντίστοιχου ελληνικού 3,8 ναυτικά μίλια βόρεια του Αγαθονησίου, όπου αμέσως κατέφθασε τουρκική ακταιωρός.Το 2011, μέχρι την 15-3-2011, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοσίευσε 130 ανακοινώσεις, κατηγορώντας την Ελλάδα για 72 παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, 43 παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου και 15 παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων στα Ίμια, τα οποία αποκαλούν τουρκικά.Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Τουρκία του Ερντογάν σε ότι αφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν παρουσιάζει καμία διαφορά από την Τουρκία των στρατηγών, επειδή ο βασικός καθοδηγητής και των δύο πόλων εξουσίας αναφορικά με την τουρκική εξωτερική πολιτική είναι ο Αχμέτ Νταβούτογλου.Χρήστος Μηνάγιας

 

(Ο Χρήστος Μηνάγιας είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η  γεωπολιτική στρατηγική και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας»)

http://www.geostrategy.gr/

 

http://www.newstrap.gr/index.php

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας avatar
  Κώστας 02/04/2011 15:00:06

  Το πρόβλημα είναι μέσα στη χώρα...

  -"«Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση», είπε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το οποίο συνεχίζει: «Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν. Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι θα πρέπει να φέρουν αυτά τα θέματα σε ένα τρίτο, ουδέτερο μέρος, όπως η Χάγη, για να αποφασίσει μια δίκαιη λύση, ενώ θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν σχεδόν τα πάντα, εκτός της εθνικής κυριαρχίας. Απέρριψε τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”, για την οποία πιστεύει ότι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια ως πολιτικός ελιγμός και δεν εδραιώνεται σε καμιά νομική βάση. Ωστόσο, ακόμα και γι’ αυτό άφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα θα απορρίψει με σφοδρότητα οποιονδήποτε ισχυρισμό θίγει την εδαφική ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώρα από το να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί στη Χάγη»...."

  -"Ο κ. Παπανδρέου φέρεται, επίσης, να επισημαίνει στον Τούρκο ομόλογό του ότι η δυνατότητα να κλείσουν αυτά τα ζητήματα έχει χρονικό ορίζοντα. «Είπε στον Ερντογάν ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, καθώς πίστευε ότι είχε περιθώριο ενός χρόνου, το πολύ δεκαοκτώ μηνών, για να επιτύχει κάτι, δεδομένων των περιορισμών που θέτει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα του δέσει τα χέρια πολιτικά, καθώς τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα»..."

  -"Πέραν αυτών, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται υπέρμαχος της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και όχι μιας προνομιακής σχέσης, και αναφέρει στον κ. Ερντογάν ότι η επίλυση ενός από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες «θα ενδυναμώσει τη θέση του έναντι των ευρωπαϊκών χωρών που εμφανίζονται προβληματισμένες έναντι της ένταξης της Τουρκίας»."
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100062_01/04/2011_437724


  (σημ.:μήπως το εν λόγω δημοσίευμα αξίζει ξεχωριστής ανάρτησης;)

 2. χαλκιδαίος avatar
  χαλκιδαίος 02/04/2011 15:11:46

  και ξανα προς τη δόξα τραβού....Γιωργάκης και Φον Δημητράκης....τι να πεις...

 3. χαλκιδαίος avatar
  χαλκιδαίος 02/04/2011 15:12:33

  Η απολυτη ξεφτίλα..εδώ έχουν φτάσει μέχρι την Κύμη και την Κάρυστο....

 4. spiros avatar
  spiros 02/04/2011 15:34:04

  Εμείς μαθαίνουμε ΄καθυστερημένα τις κινήσεις των Τούρκων. Μήπως θα μάθουμε και καθυστερημένα την κατάληψη κάποιου νησιού; Δεν διδασκόμεστε από τα λάθη μας.

 5. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/04/2011 15:44:02

  Υπόθεση εργασίας.
  1. Η ελληνική κυβέρνηση, στο προσεχές διάστημα, επεκτείνει την αιγιαλείτιδα ζώνη της στα 12 ν.μ., βάσει δικαιώματός της, πού της δίδει το διεθνές δίκαιο θαλάσσης.
  2. Ως πράξη εφαρμογής της άνωθεν απόφασης, ορίζεται χρόνος μελλοντικά κείμενος. Υποθέτουμε μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας.
  3. Αποφεύγονται λάθη με την δημοσιοποίηση λεπτομερειακών χαρτών, όπου γίνεται μνεία των εκούσιων περιορισμών, ώστε η διεθνής ναυσιπλοία να διάγεται απρόσκοπτα στον αιγαιακό χώρο.
  4. Συγχρόνως θεσπίζεται και η ΑΟΖ, με δημοσιοποίηση χαρτών, μονομερής (ελληνικής) οριοθέτησής της ( με σεβασμό στην διεθνή νομολογία και πρακτική).
  5. Καλούνται τα συνορεύοντα κράτη της ελληνικής ΑΟΖ, να αποδεχθούν με συμφωνίες την ελληνική οριοθέτηση ή να εκφράσουν ενδεγχόμενες αντιρήσεις τους και να πάμε σε διμερή ή πολυμερή διάλογο αποδεκτής οριοθέτησης.
  6. Θέσπιση εύλογου χρόνου συνομιλιών, με τα παράκτια κράτη, γιά τον στόχο οριθέτησης της ΑΟΖ. Σε περίπτωση άκαρπης παρέλευσης τού χρόνου συνομιλιών ( διαφωνία οριοθέτησης, εσκεμμένης κωλυσιεργείας, κ.λ.π.) προσφυγή της Ελλάδας σε διεθνή επιδιαιτησία, μονομερώς ή κατόπιν συμφωνίας με το παράκτιο κράτος.

  Αν η υπόθεση εργασίας γίνει πραγματικότητα, ανακύπτουν και τα αντίστοιχα ερωτήματα. Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία; Θα κάνει πράξη την απειλή της, ότι η επέκταση της αιγειαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. αποτελεί αιτία πολέμου; Θα το κάνει αμέσως; Θα δηλώσει, ότι την μελλοντική εφαρμογή της απόφασης επέκτασης δεν πρόκειται να την δεχθεί; Δεν θα δεχθεί συνομιλίες οριοθέτησης της ΑΟΖ; Θα αμφισβητήσει έμπρακτα, ότι δεν αναγνωρίζει στην Ελλάδα χρήση δικαιώματός της, πού απορρέει απο το διεθνές δίκαιο;

  Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία θα ευρεθεί αμυνόμενη έναντι της διεθνούς κοινότητας και θα πρέπει να εξηγεί διαρκώς και πιστευτά γιά πιό λόγο αρνείται στην Ελλάδα χρήση και εφαρμογή κανόνων διεθνούς δικαίου, πόσω δε μάλλον, πού η ίδια έχει κάνει χρήση των προνοιών του στην μαύρη θάλασσα. Στην μαύρη θάλασσα έχει ζώνη 12 ν.μ. και οριοθετημένη ΑΟΖ. Δίνει δε στην Ελλάδα το δικαίωμα να θέσει σιγά-σιγά στην ΕΕ και διεθνώς και όλα τα διμερή μας θέματα με την Τουρκία, τα οποία επιμελώς αποφεύγουν να θίξουν, οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις. Οπως Ιμβρος και Τένεδος. Ελληνικές περιουσίες στην Πόλη. Κατοχή κυπριακού εδάφους ( μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο ). Και ότι άλλο συναφές θέμα προκύψει.

  Είναι η καλύτερη άμυνα η επίθεση;

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 02/04/2011 16:34:34

  «Χαιρετίζουμε τους παππούδες μας. Η Τουρκία είναι υπερήφανη γι' αυτούς!

  Ξεπάστρεψαν τις γενιές των χαλασμένων. Κι εμείς, πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Η παγκόσμια Κοινή Γνώμη να ξέρει καλά. Ο θείος μου Ντουμανλή Χατζή, σκότωσε πολλούς βρωμοάραβες στην Υεμένη.

  Ο παππούς μου, ξεπάστρεψε πολλούς Αρμένιους στο Ζεϊτίν-Μαράς. Ένας άλλος πρόγονός μου, ο Αλή, ήταν ένας από τους φενταγίν του συνταγματάρχη Χαλίτ Μπέη που ξεπάστρεψαν τους Ελληνες στην Ανατολία.

  Ο Αλή, έλεγε: Κοιτάξτε παιδιά μου. Σκότωσα αμέτρητους Ελληνες. Γιατί δεν τους σκοτώσαμε όλους, αυτό δεν το καταλαβαίνω.

  Εύγε Αλή! Ο Θεός ευλογεί αυτούς που γ..... το σόϊ. Είθε ο Θεός, να φιλοξενεί αυτούς τους ανθρώπους στον Παράδεισο!»

  ~Akit: Turkish Daily Newspaper Feb 12, 2001

  • Dora avatar
   Dora @ η Dimi 03/04/2011 01:09:22

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Έρεβος avatar
  Έρεβος 02/04/2011 16:46:15

  Η Τουρκία του Ερντογκαν, του Νταβούτογλου και των τούρκων στρατηγών είναι για το ανδρικό μόριο καβάλα.

  Οσονούπω η μεταπολίτευση των δανεικών και των παραχωρήσεων μας τελειώνει, οπότε τελειώνουν και τα νεοθωμανικά όνειρα ορισμένων.

  Το πρόβλημα μέχρι τώρα δεν ήταν η μεγάλη Τουρκία αλλά οι μικροί έλληνες πολιτικοί. Αυτό σε λίγο όμως θα αλλάξει.

  • Νικηφόρος Ουρανός avatar
   Νικηφόρος Ουρανός @ Έρεβος 03/04/2011 23:31:09

   Μ' αρέσει η αισιοδοξία σου, αλλά δεν τη βλέπω να μας βγαίνει.

 8. xriteo avatar
  xriteo 02/04/2011 17:06:02

  Ερεβος συμφωνω.Το προβλημα ειναι η καρτουν συμμορια που" κυβερναει".Οταν τσακιστουν απο εδω. τοτε θα τα πουμε με τους θρασυδειλους μογγολους.

 9. ΣΕΡΑΦΙΝΟ avatar
  ΣΕΡΑΦΙΝΟ 02/04/2011 17:46:40

  Kουραστήκαμε να το λέμε, να το γράφουμε, να το φωνάζουμε....Η ΝΔ έχει επεξεργασμένη στρατηγική για αυτά; Για Αιγαίο, για Κύπρο; Δομημένη στις λεπτομέρειες; Όχι! Όταν γίνει κυβέρνηση θα αρχίζει να αυτοσχεδιάζει.....Εδώ και τώρα λοιπόν να αφήσουν το φραπέ στους τομείς εξωτερικών και άμυνας κάτω στη Συγγρού και να κάτσουν να επεξεργαστούν ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΟΓΜΑ. Με τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ άτομα!

 10. ΜΑΚΗΣ avatar
  ΜΑΚΗΣ 02/04/2011 18:10:48

  Σεραφίνο είσαι αλλού για αλλού. Στρατηγικό δόγμα; Ποιός θα τα κάνει αυτά; Ο ....Παναγιωτόπουλος; Ή ο Τζήμας; Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ιδέα τι εστί Στρατηγική; Που είναι ο Μαρκεζίνης; Ο Μάζης; Ο Ηλιόπουλος; Ο Γρίβας; Τόσους και τόσους έχει η πιάτσα. Αλλά είπαμε...

  • factorx avatar
   factorx @ ΜΑΚΗΣ 02/04/2011 18:40:48

   Μήπως τον έχουν υπερτιμήσει κάποιοι τον Μαρκεζίνη και όλους τους άλλους που εμφανίζονται τελευταία πολυγραφότατοι για τα εθνικά θέματα; θα ανακηρύξουμε ως σωτήρες όσους λένε τα αυτονόητα; ενας καλά διαβασμένος αξιωματικος του στρατού μπορεί να πει τα ίδια και καλύτερα. Δεν θα τον κάνουμε όμως και πρωθυπουργό. και πάσχουμε απο εφηρμοσμένη πολιτική οχι απο αναλύσεις

 11. ΣΕΡΑΦΙΝΟ avatar
  ΣΕΡΑΦΙΝΟ 02/04/2011 18:26:59

  Eγώ δεν είπα να χαράξουν δόγμα εξωτερικής πολιτικής ο Πάκης, ο Αρούκος ή ακόμα και άτομα συμπαθέστερα, όπως ο Τζήμας. Προφανώς ο Παναγιωτόπουλος, ο Τζήμας και ο Σταικούρας μπορεί να κάνουν για άλλα υπουργεία, όχι όμως για το εξωτερικών. Εκεί θέλει τεχνοκράτη. Δηλαδή: έναν ΄Ελληνα Νταβούτογλου

 12. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 02/04/2011 20:04:56

  Ο ΛΥΚΟΣ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.ΑΠΟ ΤΗΜ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΙΝΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!.ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

 13. ierofantis avatar
  ierofantis 02/04/2011 23:30:08

  Φίλε Μ.Ο., η ουσία πιστεύω ότι βρίσκεται στο ότι "...να δημιουργηθούν καταστάσεις αύξησης της έντασης χωρίς να προκληθεί σύγκρουση με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ασκήσεων στο Αιγαίο...".

  Έπειδή λοιπόν οι Τούρκοι δεν θέλουν πόλεμο, καλό θα είναι αφενός να μη "ψαρώνουμε", αλλά και αφετέρου να προετοιμαζόμαστε...

  Όχι βέβαια για το χειρότερο για μας, αφού δεν έχουν και πολύ τύχη μαζί μας και πάντως το αντίτιμο για αυτούς θα είναι πολύ ακριβό, αλλά για να "παίξουμε" με τους χειρότερους φόβους τους (12 μίλια, ΑΟΖ, θωράκιση νησιών κλπ), πράγματα για τα οποία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, το γνωρίζουν και απλώς πιέζουν άκομψα και ελπίζουν να συνεχίσουν να βρίσκονται στο τιμόνι της ελληνικής διπλωματίας κάτι εγκέφαλοι αλλά Φον Δημητράκης, για να χέζονται με το παραμικρό και να υποχωρούν σε κάθε απειλή...

 14. Dora avatar
  Dora 03/04/2011 01:15:52

  "....Η προσπαθεια του Ερντογαν να "εκδημοκρατισει" την χωρα..."
  Ισλαμ και δημοκρατια=contradictio in terminis.

 15. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 03/04/2011 06:47:25

  Μουστάκια και δικτάτορες.
  Ένα αλλιώτικο θέμα από το αμερικανικό περιοδικό foreign policy, περιλαμβάνει και τον κεμάλ Ατατούρκ, αντιδρά η Hurriyet.

  STIFF UPPER LIP (pgs 1-8)
  http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/03/30/stiff_upper_lip?page=0,0

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 03/04/2011 15:35:37

  Tο ποίημα του τούρκου δημοσιογράφου Ιpekci, με τίτλο «Το Μίσος» (Τhe Hate), δημοσιεύθηκε στην Ανθελληνική Jum Hurriet (Zήτω η Δημοκρατία), στις 14 Ιουλίου 1974, ακολουθώντας τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

  Μετά τον θάνατο του μισέλληνα Ιpekci, «τούρκοι-ελληνιστές», δημιούργησαν το Ιpekci Αward («Bραβείο Ιπεκτσί»), για την προσέγγιση της «Ελληνοτουρκικής φιλίας», λέει.

  Με το «Βραβείο Ιπεκτσί», «τιμήθηκαν» εξέχοντες Ελληνες φιλότουρκοι, ονόματα δεν λέμε, καθώς, ουδέποτε κατανοήσαμε το ΠΩΣ;; οι κύριοι αυτοί και κυρίως ο Ιpekci, με το «ποίημά του», εννοούν την «Ελληνοτουρκική φιλία»:

  «Το Μίσος»

  «Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Eλληνας σ' αυτό το κόσμο
  δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
  Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο
  δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
  χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

  Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος
  σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο
  χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα
  δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
  χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

  Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα
  Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα
  εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές
  δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
  χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

  Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος
  και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα
  πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους
  δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
  χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

  Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,
  ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση
  εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί
  δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
  χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!»

  Αυτή είναι «η φιλία» της ουδέποτε φιλικά προσκείμενης στην Ελλάδα, της Ταταρο-μογγολικής καταγωγής, τουρκιάς. Αυτή είναι «η φιλία» γιά την οποία, ιδρώνουν κυριολεκτικά να μάς πείσουν, οι «προοδευτικοί» φιλότουρκοι Ελληνες, Αμερικανοί, Γερμανοί..

  «Οι Τούρκοι είναι θεριά, δεν είναι άνθρωποι. Είναι θεριά που τα θρέφει η Ευρώπη.» ~Λορέντζος Μαβίλης, Ελληνας ποιητής (1860-1912).

  • Dora avatar
   Dora @ η Dimi 03/04/2011 23:36:01

   Θα το μεταφρασω και θα το στειλω σε εδω φιλοτουρκη εφημεριδα!
   Ανατριχιασα που το διαβασα.Σφιχτηκε το στομαχι μου.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Dora 04/04/2011 09:50:16

    Αυτή είναι «η φιλοσοφία τους» (διδάσκεται στα σχολεία τους), γιά τη διάτρυτη «Ελληνο-τουρκική φιλία». Και το αγαπημένο χρώμα της τουρκιάς, είναι το.. γκρίζο. Επειδή, σύμφωνα με την παράδοσή τους, ένας γκρίζος λύκος, λέει, οδήγησε τους προγόνους τους από τα βάθη της Ασιατικής Μογγολίας, στη Γη των Ελλήνων, τη Μικρά Ασία!!! Εκτοτε, ο γκρίζος λύκος, έγινε σύμβολο της τουρκιάς και του παντουρκισμού.

    (Απόσπασμα) από παλαιό άρθρο των αντινέων: «Γραφεία Γκρίζων Λύκων στην… Ελευσίνα» «Kαι εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα, μια είδηση σαν την παρακάτω, σε κάνει να αναθεωρήσεις.. Γραφεία της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στήθηκαν εντελώς φανερά και απροκάλυπτα σε ισόγειο κεντρικότατου σημείου της Ελευσίνας! Στον συγκεκριμένο χώρο αναρτήθηκαν σε εμφανή σημείο γνωστά σύμβολα των ..”ιδεαλιστών” (ulkucu) όπως αυτοαποκαλούνται τα μέλη του κόμματος Εθνικιστικής δράσης, όπως ο γκρίζος λύκος, οι τρεις ημισελινοι συνοδευόμενα απο τα σχετικά συνθήματα.

    Θορυβημένοι οι κάτοικοι της περιοχής κατείγγειλαν το γεγονός στον δήμαρχο της πόλης ο οποίος κάνοντας “ρελάνς προοδευτικότητας” στον Νομάρχη Χίου, φέρεται να καθυσήχασε τους συμπολίτες του λέγοντας πως έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να αναρτά ότι σύμβολα θέλει..».

    Καλημέρα και καλή δύναμη να έχουμε γιά ν’αντέχουμε, Dora μου.

 17. sakis avatar
  sakis 04/04/2011 01:37:44

  Οι Τούρκοι υπεραμύνονται ενός άθλιου και διεστραμμένου σφαγέα και την ίδια στιγμή εμείς οι Έλληνες τιμούμε τον ίδιο άνθρωπο...
  που είναι υπεύθυνος για τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων γυναικόπαιδων, καθιστώντας το υποτιθέμενο σπίτι του τόπο προσκηνύματος στη μαρτυρική Θεσσαλονίκη.

  Τώρα που αρχίζει να αντιλαμβάνεται ο κόσμος την ιστορική αλήθεια, επιβάλεται να ακυρωθεί άμεσα η πράξη παραχώρησης στο τουρκικό κράτος του νεοκλασικού στη Θεσσαλονίκη, να παραδοθεί στους συλλόγους και τα προσφυγικά σωματεία της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, και αντί για τόπος προσκηνύματος των φασιστών Τούρκων στο διεστραμμένο σφαγέα, να μετατραπεί σε Μουσείο Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Ανατολής.

  To ιστολόγιο του περιοδικού Foreign Policy δημοσίευσε τον κατάλογο των δικτατόρων οι όποιο έφεραν μουστάκι. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνεται και ο διεστραμμένος σφαγέας των λαών της Ανατολίας και ιδρυτής της Τουρκικής «Δημοκρατίας» Μουσταφά Κεμάλ.

  Το περιοδικό στο δημοσίευμά του αναφέρεται στο πώς υιοθετήθηκε το πρότυπο του μουστακιού στην τουρκική κοινωνία και στην διαχρονική εξέλιξη του, ενώ γίνεται αναφορά και στον μυστακοφόρο Ενρτογάν. Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αντίδραση των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία θεωρούν το δημοσίευμα ως προσβολή εναντίον του Κεμάλ και της Τουρκίας, καθώς στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνεται ο δικτάτορας Φράνκο και ο Χίτλερ...

  Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στην τουρκική κοινή γνώμη γνώμη για το θέμα, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Ναμί Ταν, έστειλε σκληρή επιστολή διαμαρτυρίας στο εγκυρότατο αμερικανικό περιοδικό, αναφέροντας ότι αποτελεί μεγάλη προσβολή για την Τουρκία το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στον ίδιο κατάλογο το όνομα του ιδρυτή της Τουρκικής "Δημοκρατίας" με δικτάτορες όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν.

  Φαίνεται ότι ο πρέσβης της Τουρκίας αγνοεί το γεγονός ότι η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Κεμάλ κυβέρνησε δικτατορικά την Τουρκία από το 1923 μέχρι το θάνατό του, το 1938, καθώς και τις πρωταγωνιστικές του ευθύνες για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αόπλων αθώων γυναικοπαίδων, που έγιναν στα πλαίσια του σχεδίου που επεξεργάστηκε και έθεσε ο ίδιος σε εφαρμογή για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής και τη δημιουργία της "καθαρής" Τουρκίας.

  Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο Χίτλερ, όταν σχεδίαζε το Γενοκτονία των Εβραίων, έλαβε ως πρότυπο την Τουρκία και τον ίδιο τον Κεμάλ.

  Πώς είπαμε ότι λέγεται ένας λαός και μια χώρα όταν αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις ευθύνες πυο έχει για την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ανθρώπων;
  Μην φωνάζετε και πολύ δυνατά μην στενοχωρήσετε τους ''αντιεθνικιστές'' Μπουτάρηδες,Λαζόπουλους,Κανάκηδες,Ρεπούσηδες και σας κάνουν καμιά μήνυση για ρατσισμό στον ''αντιρατσιστή'' και σφαγέα εκατομμυρίων αθώων πολιτών εις το όνομα μιας ''καθαρής'' Τουρκίας αλλά παρ' όλα αυτά μέγα ''δημοκράτη'' Κεμάλ γιατί αλλιώς σφάζει ο Χίτλερ αλλιώς ο Κεμάλ άλλη ''αίσθηση'' ρε παιδί μου.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ sakis 04/04/2011 10:17:01

   «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε.» ~Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Τούρκος στρατηγός και πρωθυπουργός και «πατέρας των τούρκων», 13 Αυγούστου 1923..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.