#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2012 12:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τουρκία στέλνει οργανωμένα λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

 Το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, η οποία προωθεί μαζικά λαθρομετανάστες προς την Ε.Ε. μέσω Ελλάδας, καταγγέλλει έκθεση-κόλαφος για την Άγκυρα της FRONTEX, του κοινοτικού οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη των εξωτερικών της Κοινότητας.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία διευκολύνει τους λαθρομετανάστες, ενώ αναμένεται να σκληρύνει την κοινοτική στάση έναντι της τουρκικής κυβέρνησης.

H Tουρκία έχει καταστεί το κέντρο διακίνησης λαθρομεταναστών προς τις χώρες της Ε.Ε. και κυρίως εκείνες της Συμφωνίας του Σένγκεν, αναφέρει η έκθεση, η οποία προειδοποιεί ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλο έλξης των λαθρομεταναστών και το 2013, οπότε και εκτιμάται ότι ο αριθμός των συλληφθέντων θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, δηλαδή μεταξύ 40.000 και 57.000.

Η έκθεση της FRONTEX θεωρεί υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση την Τουρκία, η οποία προσφέρει βίζα εισόδου σε υποψήφιους λαθρομετανάστες, κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με πτήσεις τσάρτερ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, οι λαθρομετανάστες που έχουν προορισμό την Ευρώπη δεν διασχίζουν πλέον τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική, αλλά έρχονται μέσω Τουρκίας, όπου στη συνέχεια εισέρχονται στην Ελλάδα και από εκεί στη Γαλλία και σε άλλες χώρες του Σένγκεν.

Στις Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι η Τουρκία ακολουθεί αυτή την τακτική θέλοντας να εκβιάσει την Ε.Ε. και να αποσπάσει την κατάργηση της βίζας για τους υπηκόους της που θέλουν να ταξιδέψουν προς τα κράτη-μέλη. Για τον ίδιο λόγο αρνείται να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ε.Ε. για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών που εισέρχονται από το έδαφός της στην κοινοτική επικράτεια.

Ωστόσο, αρκετές χώρες της Ε.Ε. και κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία, η Αυστρία και η Κύπρος αρνούνται να υποκύψουν στον τουρκικό εκβιασμό, ενώ στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η συμπεριφορά αυτή της Άγκυρας θα έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή της πορεία.

Η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκάλεσε και τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, η οποία θα επιτρέπει πλέον στις 24 χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Σένγκεν (ελεύθερη κυκλοφορία στα εσωτερικά σύνορα) να επαναφέρουν τους ελέγχους όταν κρίνουν ότι απειλούνται με μαζική είσοδο λαθρομεταναστών από άλλο κράτος -μέλος.

Η απόφαση λήφθηκε παρακάμπτοντας την άρνηση της Κομισιόν, η οποία είχε υποβάλει πρόταση στους «27» με την οποία επέτρεπε μεν την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων, αλλά μόνο μετά από σχετική προηγούμενη έγκριση από τις Βρυξέλλες.

Το κείμενο που εγκρίθηκε αναφέρει ότι όταν ένα κράτος-μέλος κρίνει ότι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. δεν είναι αποτελεσματική, τότε μπορεί να επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα δικά του σύνορα για όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη της Συμφωνίας του Σένγκεν και για διάστημα έξι μηνών, με δυνατότητα επιμήκυνσης της περιόδου για άλλους έξι μήνες.

Η χώρα που θα επαναφέρει τους ελέγχους θα πρέπει να αιτιολογήσει την ενέργειά της αυτή στους εταίρους και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, αυτό θα γίνεται πλέον εκ των υστέρων, δηλαδή δεν θα απαιτείται προηγουμένως η έγκριση σχετικού αιτήματος από την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύων μέχρι τώρα κώδικας της Συμφωνίας Σένγκεν επιτρέπει την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα μόνον εφόσον διαπιστωθεί «σοβαρή απειλή της δημόσιας τάξης ή της εσωτερικής ασφάλειας». Δεν υπήρχε δηλαδή μέχρι τώρα καμία δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων με επίκληση κινδύνου εισόδου λαθρομεταναστών.

Νίκος Μπέλλος, στον Ελεύθερο Τύπο

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 08/06/2012 13:37:52

  Σοβαρά ; Επιτέλους ανακαλύψανε τον τροχό το 2012 !!!!!!!!
  Το ουσιαστικό ζήτημα είναι γιατί η χώρα μας και οι κυβερνώντες της τόσα χρόνια δεν αφήνουν τον στρατό να κάνει την δουλειά του, που είναι και η φύλαξη των συνόρων.
  Μόνο στα σύνορα όλου του Έβρου δεν χρειαζόμαστε πάνω από 2000 στρατιώτες -συνοριοφύλακες ώστε να υπάρχει σκοπός κάθε 200 μέτρα και να μην περνάει κουνούπι, αυτά τα αυτονόητα γιατί δεν γίνονται εδώ και 20 χρόνια κύριοι ;
  Μήπως γιατί κάνουν χρυσές δουλειές ευυπόληπτοι πολίτες που κατέχουν εξέχοντα επαγγέλματα και θέσεις ;
  Μήπως γιατί η λαθρομετανάστευση ωφελεί τα λαμόγια που τόσα χρόνια αποφασίζουν για εμάς αντίθετα από το συμφέρον μας σαν έθνος αν και άλλα μας λέγανε ;

 2. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/06/2012 14:12:35

  Όταν τα έγραφα εδώ στο Antinews ήμουν "φασίστας" και κινδυνολόγος, ε; Μ@λ@κες "προοδευτικοί" του φου γκρα.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/06/2012 16:03:07

   !!!!!!!!!!

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/06/2012 17:43:20

   ΜΗΝ ΜΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ!!!!!!

   ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΟΛΙΣ ΠΛΑΚΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Μ@@@@Α ΣΥΡΙΖΑΙΟ ΕΔΩ ΣΤΟ Ε.Κ.!!!

   Καλό ΠΣΚ...

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 08/06/2012 14:16:19

  Πως; Τι; Που; Πότε; Ποιος; Γιατί; Μα είναι δυνατόν; Δεν το πιστεύω. Μα...

 4. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 08/06/2012 14:26:22

  Όποιος έχει περάσει μέρος της θητείας του στο ποτάμι,ξέρει πολύ καλά τι γίνεται.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Ανδρέας 08/06/2012 17:43:55

   Σαφώς και το ξέρει φίλε μου....

 5. sousana avatar
  sousana 08/06/2012 15:34:13

  Το Ελληνικο κρατος τι πρεπει και τι μπορει να κανει για να σταματησει αυτο το αθλιο ανθελληνικο σχεδιο;Mπορει αυτη τη στιγμη να δοθει διαταγη να φυλαττουν τα συνορα Ελληνες στρατιωτες; Αν οχι η Ε.Ε μας εμποδιζει; Πρεπει να μας πουν την αληθεια επιτελους.Τελειωσα την Ραλλειο στα μεσα της δεκαετιας του 80 και πηγαιναμε 4 κοριτσια απο τον Κορυδαλλο στον Πειραια με το λεωφορειο και την μια εβδομαδα ειμασταν πρωινες την αλλη απογευματινες.Πειτε μου αν θα στελνατε τα παιδια σας εστω και με παρεα 3 η περισσοτερων ατομων σε ενα σχολειο τοσο μακρια απο το σπιτι. Αυτα τα χρονια θελω πισω και θελω καποιος να μου τα δωσει πισω.Ζηταω πολλα;

 6. GreekInLux avatar
  GreekInLux 08/06/2012 17:55:16

  Χαιρετώ αγαπητέ ΑΡΚΑ...συριζαίος υπάλληλος της Ε.Ε. με μισθό περί τα 6 χιλιάρικα το μήνα; Πολύ γέλιο...όταν θα περάσετε από το μαγαζί την επόμενη φορά ξέρετε τι να κάνετε :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.