Η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην Θράκη κι εμείς ....ψηφίζουμε
25/05/2014 21:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην Θράκη κι εμείς ....ψηφίζουμε

Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας κοντά στο 40%. Νέα Δημοκρατία 16% και ΣΥΡΙΖΑ 10%

Ώρα 9 και μισή, εκλογική περιφέρεια Ροδόπης με ενσωμάτωση μόλις 9% αλλά με πολύ σημαντικά πρώτα στοιχεία:

Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας έχει ποσοστό κοντά στο 40%. Νέα Δημοκρατία 16% και ΣΥΡΙΖΑ 10%. Ποιος είναι ο μέχρι στιγμής νικητής; Είναι το κόμμα των Μουσουλμάνων και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό τότε έχουμε μια μεγάλη ανατροπή που θα πρέπει να προβληματίσει όλο τον κόσμο, περισσότερο κι από τα συνολικά αποτελέσματα.

Κάποιοι στη Θράκη δημιουργούν τετελεσμένα, το Τουρκικό Προξενείο σαρώνει και αλώνει το ελληνικό έδαφος και ορισμένοι περί άλλα τυρβάζουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 25/05/2014 22:50:48

  Για εμάς τους Θρακιώτες τα ποσοστά του μουσουλμανικού κόμματος δεν αποτελούν έκπληξη .Ειναι γνωστό ότι ψηφίζουν κατ´ εντολή του προξενείου και ότι ακόμη και οι πλέον ανεξάρτητοι δεν τολμούν να παραβούν τις εντολές . Υπάρχει ένα δίκτυο απο πράκτορες που παρακολουθεί την μειονότητα και επαναφέρει στη τάξη όποιον πάει να ξεφύγει ,ιδιαίτερα όσους εχουν οικονομικές ή άλλες σχέσεις με χριστιανούς .Η μέθοδος ειναι η γνωστή ,καρότο και μαστίγιο . Φυσικά το αθηνοκεντρικό κράτος ειναι πολύ μακρυά ,πολύ δημοκρατικό και ιδιαίτερα ανήσυχο για τα δικαιώματα όσων δεν αισθάνονται και πολύ έλληνες . Πάντως μην ανησυχείτε εκεί στην Αθήνα μέχρι να φθάσουν εκεί οι τούρκοι έχετε χρόνο.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Naruto 25/05/2014 23:08:05

   Φίλε Naruto,είμαστε και εμείς,οι υπόλοιποι Έλληνες,που βλέπουμε με μεγάλη ανησυχία τα πράγματα στην ιδιαίτερη και πανέμορφη Πατρίδα σου,που όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,παρά μόνο να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή ίσως γίνουν αντιληπτές από την κυβέρνηση οι βάσιμες αγωνίες μας-σας...

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Κυθήριος 26/05/2014 10:36:01

    Πόσοι άραγε είμαστε "εμείς,οι υπόλοιποι Έλληνες,που βλέπουμε με μεγάλη ανησυχία τα πράγματα στην ιδιαίτερη και πανέμορφη Πατρίδα του"; Ποιος σκοτίστηκε για το τι συμβαίνει στην Θράκη, όταν το αθηναϊκό κράτος την έχει ξεγραμμένη προ πολλού; Πόσες φορές έχει καταγγελθεί η δραστηριότητα, όχι μόνο του προξενείου Κομοτηνής, αλλά και του Αμερικανικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης ; Είδες να ιδρώνει το αυτί κανενός;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Επισκέπτης 26/05/2014 11:35:19

     Δε διαφωνώ,το επίπεδο της ανησυχίας που περιγράφω,και στο οποίο βρισκόμαστε πολλοί Έλληνες,μη το αμφισβητείς,είναι εντελώς φιλολογικό,μιάς και εμείς ο απλός λαός δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα,αν δεν ξυπνήσουν αυτοί που πρέπει...

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ Κυθήριος 26/05/2014 11:59:08

      Το 2005, Χριστούγεννα κοντά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, έδωσαν την άδεια στον τότε Τούρκο ΥπΕξ, Αλή Μπαμπατζάν, να επισκεφθεί την Δ. Θράκη και ξέρουμε τα αποτελέσματα. Έκτοτε, αντί να βάλουν μυαλό, καθιέρωσαν τις επισκέψεις των Τούρκων επισήμων και "επισήμων" και κανέναν δεν εντυπωσιάζει πια το γεγονός. Ο ελληνικός λαός τι να σού κάνει και πόσο να ενδιαφερθεί για όλα αυτά, ειδικά τώρα, στην κατάσταση που βρίσκεται;

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Naruto 25/05/2014 23:35:09

   Μια είστε Θρακιωτης,θα μπορούσατε να μας εξηγησετε μερικά πράγματα μιας και πολλοί που ζούμε μακριά απο τη Θράκη ειναι δύσκολο να τα αντιληφθούμε.. Διαβάζω συχνά Θρακιώτες σχολιαστές να λένε ότι τα λάθη της ελληνικής πολιτείας ήταν αυτά που οδήγησαν στον εκτουρκισμό τους Πομακους και τους Τσιγγάνους της περιοχής.Αν ισχύει αυτό και όντως καλλιεργήθηκε τουρκική εθνική συνείδηση εκεί που δεν υπήρχε,με ποιο τροπο έγινε αυτό? Τι ακριβώς συμβαίνει με τα μειονοτικά σχολεία της Θρακης και το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.;Έχουν ακουστεί πολλά...Τι τελικά ισχύει? Και τέλος ,γιατί τα ποσοστά του μειονοτικού κόμματος αποτελούν κίνδυνο για την περιοχή,εφόσον δεν πρόκειται να εκλέξουν ευρωβουλευτές;

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Νίκος 26/05/2014 10:10:02

    Το 1954 με την κυβέρνηση Παπάγου, προφανώς με αμερικανική έμπνευση, όπου κατά παράβαση των όρων της Συνθήκης της Λοζάνης, η ελληνική πλευρά προβαίνει σε ενέργεια που ούτε οι Τούρκοι μπορούσαν να φανταστούν. Στις 28.1.1954, ο Γενικός Διοικητής Θράκης, συνταγματάρχης Γ. Φεσσόπουλος, εκδίδει την παρακάτω διαταγή προς τους δημάρχους και κοινοτάρχης της Ροδόπης «Κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως, παρακαλούμεν όπως εφεξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρου «Τούρκος – τουρκικός», αντί του τοιούτου «μουσουλμάνος – μουσουλμανικός». Επί τούτοις δέον να μεριμνήσετε δια την αντικατάστασιν των εν τη περιφέρεια υμών υφισταμένων διαφόρων επιγραφών, όπως «Μουσουλμανικόν σχολείον, Μουσουλμανική κοινότης» κ.τ.λ. δια της ταύτης «Τουρκικόν».
    Διαπιστώνοντας ο Φεσσόπουλος, ότι κάποιοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες δεν φάνηκαν και τόσο πρόθυμοι να εκτελέσουν τις εντολές του διατάγματος, αποφασίζει να τους «τραβήξει το αυτί», κι έτσι, έναν χρόνο αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου 1955, εκδίδει και δεύτερη διαταγή, με την οποία τους υπενθυμίζει το «καθήκον» τους:
    «Παρά τας αυστηράς διαταγάς της κυβερνήσεως περί της αντικαταστάσεως και χρησιμοποιήσεως του λοιπού των όρων «μουσουλμάνος – μουσουλμανικός» δια των τοιούτων «Τούρκος – τουρκικός», εις το χωρίον Άρατος επί της δημοσίας οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρουπόλεως, υφίσταται επιγραφή εμφανέστατη αναγράφουσα «μουσουλμανικό σχολείο». Να αντικατασταθεί αμέσως, τόσον αυτή, όσο και πάσα άλλη τυχόν υπάρχουσα εις την περιοχή του νομού Ροδόπης».Το 1955 και στη βάση της ελληνοτουρκικής «φιλίας», ξεκινά η διαδικασία επιβολής και της τουρκικής γραφής και γλώσσας και στους Πομάκους (οι οποίοι δεν φαίνονταν και τόσο…πρόθυμοι να «επωφεληθούν» από τις καινοτομίες των ελληνικών κυβερνήσεων), η οποία ολοκληρώθηκε το 1973.
    Αυτά συμβαίνουν, υπό την ανοχή (ή και την “παρότρυνση”) των Αθηνών και των εκεί υπευθύνων, που προφανώς στο όνομα της ωραιοποίησης της πραγματικότητας και κυρίως των καλών Ελληνοτουρκικών σχέσεων, προχωρούν σε λάθη που είναι άγνωστο εάν το τίμημά τους είμαστε σε θέση να τα πληρώσουμε ως λαός όταν μας ζητηθεί… (πηγή)

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Naruto 26/05/2014 00:45:29

   Μια και είστε Θρακιωτης,θα σας ήταν εύκολο να μας κατατοπισετε σε μερικά πράγματα σχετικά με το θέμα,μιας και δε γνωρίζουμε εμείς που ζούμε μακριά απο τη Θράκη τι ακριβώς συμβαίνει εκεί.. Διαβάζω συχνά από Θρακιώτες σχολιαστές να λένε για εγκληματικά λάθη απο πλευράς ελληνικής πολιτείας που οδήγησαν στον εκτουρκισμό Πομακους και Τσιγγάνους.Ισχυει όντως αυτό,και αν ναι,με ποιο τροπο καλλιεργήθηκε τουρκική εθνική συνείδηση εκεί που δεν υπήρχε? Τελικά,τι ακριβώς συμβαίνει με τα μειονοτικά σχολεία της Θρακης και το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.;Τι εννοείτε όταν λέτε ότι ακόμα και οι πλέον ανεξάρτητοι μειονοτικοί δεν μπορούν να παραβουν τις εντολές του Προξενείου.? Ποια ειναι ακριβώς τα αιτήματα της μειονότητας στη Θράκη;Έχουν δικά τους σχολεία,τζαμια,εύκολη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαιδευση,φορολογικές ελαφρύνσεις και μια σειρά προνομίων,ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν ειναι ικανοποιημένοι με τη μεταχείριση της ελληνικής πολιτείας.Τι ειναι αυτό που ζητούν,λοιπόν? Και τέλος,γιατί τα ποσοστά του DEP εγείρουν ανησυχίες ,εφόσον δεν καταφέρνουν να εκλέξουν ευρωβουλευτές;

   • Naruto avatar
    Naruto @ Νίκος 26/05/2014 14:41:19

    Φίλε Νίκο ευχαρίστως να σε ενημερώσω σχετικά με την κατάσταση στην Θράκη .Υπάρχουν κάποιοι ιστοχώροι αλλά και βιβλία αν θέλεις λεπτομερή ανάλυση . Οι χώροι λοιπόν όπου καλλιεργείται ο εκτουρκισμός των πομάκων και τσιγγάνων της Θράκης ειναι τα σχολεία και τα τζαμιά. Εκεί γίνεται όλη η ανθελληνική προπαγάνδα κατα κύριον λόγο μη εξαιρουμένων φυσικά και άλλων χώρων συνάντησης. Οι νέοι της μειονότητας που θέλουν να σπουδάσουν στα ελληνικά παν/μια περνούν με πολύ χαμηλή βαθμολογία , δηλαδή πολύ κάτω απο την βάση . Φορολογικές ελαφρύνσεις ευτυχώς δεν υπάρχουν . Όσο για τον λόγο που δεν ειναι ευχαριστημένοι ; Απλούστατα ειναι πολύ εύκολο να πείσεις κάποιον ότι για όλα του τα προβλήματα φταίει κάποιος άλλος. Το συμπέρασμα ειναι ότι κάτι πρέπει να γίνει με το προξενείο. Πολύ σωστά ο φίλος Επισκέπτης επισημαίνει τον ρόλο του Αμερικάνικου προξενείου της Θεσαλονίκης που συντηρεί την φωτιά για ενδεχόμενο μελλοντικό εκβιασμό .

 2. tk avatar
  tk 25/05/2014 22:58:11

  "...το Τουρκικό Προξενείο σαρώνει και αλώνει το ελληνικό έδαφος και ορισμένοι περί άλλα τυρβάζουν." Δεν ξέρω ποιούς εννοείται ως .."ορισμένους.." αλλά αυτό το έργο παίζεται εδώ και καιρό αλλά δεν ακούσαμε κανέναν να αντιδρά ουσιαστικά, ή καλύτερα να αντιδρά κάπως έστω. Μπορεί να έχουμε γίνει προτεκτοράτο ή όπως αλλιώς προτιμάτε να το πείτε αλλά αυτά τα ζητήματα δεν είναι διόλου δευτερεύοντα. Για την ακρίβεια είναι τουλάχιστον ξεφτίλα να συμβαίνουν!

 3. Marcelos avatar
  Marcelos 25/05/2014 23:45:09

  Αυτά να τα βλέπουν όλοι αυτοί που φωνάζουν εδώ και 30 χρόνια ότι "Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωθείτε ενάντια στο ντόπιο και στο ξένο κεφάλαιο"...

 4. Πανος avatar
  Πανος 26/05/2014 00:03:18

  Συγγνωμη,ποιον ακριβως περιμενετε να αντιδρασει? Η Κυβερνηση που ειναι? Ο Σαμαρας τι κανει? Αν δεν κανει κατι ο Πρωθυπουργος,ποιος θα κανει?

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/05/2014 09:21:12

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ!

 6. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 26/05/2014 11:32:26

  Υπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ Παιδείας και Θρησκευμάτων Χαρά Νικοπούλου.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΜΑΡΤΙΟΣ 26/05/2014 12:00:25

   Αμήν!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΜΑΡΤΙΟΣ 26/05/2014 13:02:02

   Σωστός,αλλά εδώ βγάλαμε το Φαήλο από την ευρωλίστα...

 7. MCA avatar
  MCA 26/05/2014 21:51:07

  Πρέπει να προστατευτεί η μειονότητα από την καταπίεση των Τούρκων πρακτόρων. Από κει και πέρα δημοκρατία έχουμε, σεβόμαστε την ελευθερία του λόγου, ακόμα και αν είναι γεμάτη μίσος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.