#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 22:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων του Μνημονίου»Όπως στοχοποιήθηκε από τους «εταίρους» η Ελλάδα για τα οικονομικά, έτσι βρέθηκε στο στόχαστρο και τώρα με την τρομοκρατία. Και στις δύο περιπτώσεις παρουσιάζεται ως ο «ασθενής κρίκος». Τι ποιο αναμενόμενο λοιπόν, από το να γράφει ο δυτικός, αλλά και ο ελληνικός Τύπος, για νέο πλήγμα στη διεθνή εικόνα της χώρας μας;

Για παράδειγμα η ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη (!!!) για τη γερμανική Süddeutsche Zeitung είχε τίτλο: «Ανησυχία για το διεθνές κύρος της χώρας» και υπότιτλο: «Πολλοί Έλληνες εκφράζουν φόβους ότι οι επενδυτές μπορεί να στρέψουν την πλάτη στη χώρα εξαιτίας των επιθέσεων». Η επίσης γερμανική εφημερίδα, Stuttgarter Zeitung, στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα, ανέφερε: «Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα δεν είναι λόγος εφησυχασμού για την ΕΛΑΣ και τους πολιτικούς των Αθηνών. Ο Παπανδρέου πρέπει να φροντίσει οι επιθέσεις αυτές να μην αμαυρώσουν περαιτέρω την εικόνα της χώρας». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται, αλλού εντονότερα, αλλού λιγότερο, το σύνολο του Δυτικού Τύπου. Το πρακτορείο «Bloomberg» επίσης, γράφει ότι λίγο πριν «τις εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν την αντίδραση στα μέτρα λιτότητας, η ντροπή στην Ελλάδα για τις βόμβες που προσγειώνονται στο ταχυδρομείο της ΕΕ είναι ελάχιστη», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις επιστολές-βόμβες που εστάλησαν σε διάφορες πρεσβείες και ευρωπαϊκές χώρες, όσο για τη στάση που θα κρατήσουν μπροστά στις κάλπες απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι New York Times όμως, μπαίνοντας λίγο πιο βαθιά, σημειώνουν πως «τα παγιδευμένα πακέτα επιτείνουν το αίσθημα αστάθειας που κυριαρχεί εν όψει των εκλογών της Κυριακής», οι οποίες «θα μετατραπούν σε δημοψήφισμα για την πολιτική Παπανδρέου». Πράγματι, όσο κι’αν η προεκλογική ατζέντα εδώ και μήνες ήταν το «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν μπορεί παρά να θέτουν στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της ασφάλειας. Και μπορεί, σίγουρα, να μην αλλάζουν την ατζέντα των εκλογών, αλλά, αναμφισβήτητα, την «εμπλουτίζουν». Να σημειωθεί πως η ένταση των κτυπημάτων, που ενδεχομένως θα επέφερε και θύματα και τραυματισμούς, θα μπορούσε ακόμα και να διαφοροποιήσει αυτή την ατζέντα. Κάτι τέτοιο, για παράδειγμα, έγινε προ ετών στην Ισπανία, με την πολύνεκρη επίθεση φανατικών ισλαμιστών στο σιδηρόδρομο, και τους πολλούς νεκρούς που υπήρξαν. Τότε, ως γνωστόν, ο Δεξιός πρωθυπουργός, Αθνάρ, εξαιτίας και λανθασμένων προσωπικών χειρισμών, έχασε τις εκλογές από τον σοσιαλιστή, Σαπατέρο (έριξε την ευθύνη στους Βάσκους αυτονομιστές, αλλά μέσα σε ελάχιστες ημέρες απεδείχθη ότι ήταν παρακλάδι της Αλ Κάϊντα).Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ήταν αναμενόμενο να εκμεταλλευτεί το μπαράζ των αποτυχημένων βομβιστικών ενεργειών. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι οι τρομοκράτες «θέλουν να βλάψουν την κοινωνική ειρήνη και την εικόνα της χώρας», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Πεταλωτής, έσπευσε να προβάλλει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας και τη σύλληψη δύο ατόμων, ενώ στα δελτία των ειδήσεων επανειλημμένως μετά δόθηκαν οι εικόνες των συλληφθέντων με τα λευκά αλεξίσφαιρα, όπως παλαιότερα έκανε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός με τη 17Ν.

Τελικώς, από όλο αυτό το σκηνικό ποιος είναι ο κερδισμένος; Αν και η κυβέρνηση, μέσω των φιλικών της ΜΜΕ, εκμεταλλεύτηκε όσο μπορούσε το γεγονός, της έμεινε η «ρετσινιά» ότι δεν είναι σε θέση να αποτρέπει τέτοιου είδους ενέργειες. Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με την αρνητική διεθνή εικόνα που σχηματίστηκε και πάλι για τη χώρα μας, μάλλον πρέπει να την προβληματίζει. Πόσο μάλλον, που ακόμα και σήμερα η ΕΛΑΣ «κυνηγάει» ένα δέμα, που δεν έχει βρεθεί, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία φοβάται μήπως είναι ο παραλήπτης.

Το μπαράζ των επιστολών-βομβών πάντως, ήλθε όχι απλά σε μια προεκλογική περίοδο, αλλά σε μια συγκυρία, κατά την οποία:

1.Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την διακαναλική, μετέτρεψε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε δημοψήφισμα για την πολιτική της κυβέρνησής του. Κι’αυτό τη στιγμή που επί μήνες ακολουθούσε την εντελώς αντίθεση γραμμή.

2.«Απείλησε» με πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση λαϊκής αποδοκιμασίας. Μήνυμα που, κατά κάποιες εκτιμήσεις, είχε διπλό παραλήπτη:

α)Τον ελληνικό λαό, προκειμένου να του αποσπάσει την ψήφο.

β)Το εξωτερικό, στο οποίο θέλει να δείξει ότι εάν δεν στηριχτεί, δεν αποκλείεται ακόμα και να φύγει.

3.Επέτρεψε στον κ.Πάγκαλο, στο ρόλο του «λαγού» που παίζει συνήθως, να μιλήσει για επικείμενη χρεοκοπία. Κάτι που επίσης, ερμηνεύεται από μερίδα αναλυτών, ως μήνυμα προς το εξωτερικό για να δοθεί σανίδα σωτηρίας.

4.Αφήνει, με διαρροές που κάνει το κυβερνητικό επιτελείο, να αναπαράγονται στα ελληνικά και τα ξένα ΜΜΕ φήμες και πληροφορίες περί επαναδιαπραγμάτευσης, θέλοντας έτσι να καλλιεργήσει ένα «ουγγρικό προφίλ» για τον ίδιον.Ένα κομμάτι αναλυτών λοιπόν, «διαβάζει» τα τρομοκρατικά κτυπήματα ως θετικά για την κυβέρνηση, ενώ ένα άλλο ως αρνητικά. Η τελευταία τάση μάλιστα, πιστεύει ότι έγιναν με στόχο την περαιτέρω αποσταθεροποίησή της, προκειμένου να σταματήσει τους «παλικαρισμούς», που εκτιμούν αυτοί οι αναλυτές, ότι θέλει να κάνει ο Γ.Παπανδρέου προς το εξωτερικό για τα οικονομικά. Πήγε δηλαδή να κάνει τον μάγκα ο ΓΑΠ και του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια

Ανεξαρτήτως των στόχων των τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά και της πολιτικής εκμετάλλευσης που μπορεί να γίνει σε αυτά, βέβαιο είναι ότι και πέρυσι, πριν τις εκλογές, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» είχαν αποδοθεί σε μπαράζ βομβιστικών ενεργειών. Στην πραγματικότητα βέβαια, εκτιμάται ότι δεν ήταν οι «Πυρήνες», αλλά άλλες ομάδες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν αυτή την ταμπέλα. Ως γνωστόν, πέρυσι, προεκλογικά, ουσιαστικά είχαν εξαρθρωθεί οι «Πυρήνες των Βορείων Προαστίων», όπως πολλοί τους ονομάζουν, λόγω της τοπικής και στρωματικής καταγωγής των «πιτσιρικάδων» μελών τους.

Μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, και την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Δημόσιας Τάξης από τον κ.Χρυσοχοΐδη, το εντυπωσιακό είναι ότι αυτός, αντί να προχωρήσει στην πλήρη εξάρθρωση των «Πυρήνων» και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών του, για τα οποία μάλιστα, είχαν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης, περιοριζόταν σε ευχολόγια και ρητορικά σχήματα, καλώντας αυτά τα «παιδάκια» να εγκαταλείψουν τη βία. Ο κ.Χρυσοχοΐδης που λίγο μετά πέτυχε την εξάρθρωση βασικών πυρήνων του «Επαναστατικού Αγώνα», γνώριζε πολύ καλά ότι αυτά τα «παιδάκια» στην πραγματικότητα είναι τα «τσικό» άλλων σημαντικότερων ομάδων, που, ως όλα δείχνουν, τα χρησιμοποίησαν πρόσφατα ως ταχυδρόμους. Το θέμα είναι ότι ουδέν αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση επέδειξε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αντίθετα, φέτος το καλοκαίρι αποπέμφθηκαν από την αντιτρομοκρατική δύο στελέχη της, τα οποία είχαν παίξει καίριο ρόλο πέρυσι στην ανακάλυψη της γιάφκας που φερόταν να ανήκει στους «Πυρήνες», στο Χαλάνδρι. Τότε από την αντιτρομοκρατική, άλλοι διέρρεαν ότι οι δύο αξιωματικοί «φαγώθηκαν» ως αναποτελεσματικοί, και άλλοι έλεγαν ότι απλά δεν δίδεται κανένα βάρος στους «Πυρήνες».

Θ.Γ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. trans avatar
  trans 05/11/2010 22:25:42

  Θέλω να ελπίζω πως οι συμπολίτες μου θα κατανοήσουν τους τρόπους που το αισχρότατο ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τους κλεψει τη ψήφο χρησιμοποιώντας ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ μεθόδους εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ trans 05/11/2010 22:34:03

   Οι πασοκτζηδες δεν καταλαβαινουν τιποτα.Οπως λεει και ο λαος , πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 22:43:30

  «Πίστευα ότι η αντίδραση της κυβέρνησης δεν ήταν η απαιτούμενη και ότι πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση από το να δεχτούμε ότι οι τρομοκράτες ήταν πολύ έξυπνοι και οι αστυνομικοί ανόητοι. Και το πιστεύω ακόμη».

  «Υπάρχει κάτι περίεργο. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι» είπε ο κ Νάιλς και συμπλήρωσε ότι «αν κοιτάξουμε πίσω στο 1974, όταν το ΠΑΚ μετατράπηκε σε ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως ένα τμήμα του ΠΑΚ να μετατράπηκε σε 17Ν. Το ερώτημα είναι ποιες είναι οι σχέσεις αυτής της οργάνωσης με το ΠΑΣΟΚ».

  Εαν ψαχνουν για στοχους τυπου αημνηστου-Μπακογιαννη της Νεας Ταξης και περετερω μπουρδελοποιηση της Χωρας ειναι γελασμενοι ολοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ. Τοσο οι μπροστινοι οσο και αυτοι σε Κουρτινα 3,4 και 5.

  το ΠΑΣΟΚ ηταν ειναι και θα ειναι ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ και ΑΔΙΣΤΑΧΤΟ κομμα. Ειδικα τα "μυαλα" πισω απ τις κουρτινες. ο Νοων νοητω.

  ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.

  ΠΠ

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/11/2010 03:05:40

   αν παρατηρήσατε ακόμη και οι γιάφκες ακολουθουν την πορεία του πασόκ. από κάτι υπόγειες τρώγλες στο κέντρο, στη διόροφη μονοκατοικία στο χαλάνδρι.

   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=6410857

 3. nasos avatar
  nasos 05/11/2010 22:44:29

  {{{{ Το πρακτορείο «Bloomberg» επίσης, γράφει ότι λίγο πριν «τις εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν την αντίδραση στα μέτρα λιτότητας, η ντροπή στην Ελλάδα για τις βόμβες που προσγειώνονται στο ταχυδρομείο της ΕΕ είναι ελάχιστη», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις επιστολές-βόμβες που εστάλησαν σε διάφορες πρεσβείες και ευρωπαϊκές χώρες, όσο για τη στάση που θα κρατήσουν μπροστά στις κάλπες απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.}}}}}

  αυτό θα μπορούσε να ερμιηνευθεί και ως ''οι Έλληνες δεν είναι Αμερικανάκια που στρέφονται για ασφάλεια στην Goverment τους και στον President τους όποτε κάποιοι χαζοβιόληδες παριστάνουν τους Επαναστάτες με πασχαλιάτικα βαρελώτα κια λοιπά φούμαρα''

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 22:50:18

  Η Θοδωρα δεν ηταν αυτη που ελεγε οτι πισω απ τη Δολοφονια του Παυλου ηταν το ΠΑΚ-ΠΑΣΟΚ ?? Ο ατιμα Επιτιμος τι ελεγε ??

  Σημερα στηριχζει ΓΑΠ και θελει συνκυβερνηση?? Θα κανει και κομμα?

  θυμιζω και αυτα που λεγαμε...
  http://www.antinews.gr/?p=5331

  ΠΠ

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 23:06:15

  και για να μην ξεχναμε..
  http://www.youtube.com/watch?v=mOXmV5eBDYc&feature=player_embedded#!
  Η Κηδεια του Παυλου. Σε σεβασμο της μνημης του θα πω οτι η Θοδωρα τον εχει ξεπουλησει στον ΓΑΠ για ενα αποκομμα και μια καρεκλα.

  ΠΠ

  • Misha avatar
   Misha @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 23:36:45

   Τυμβωρυχία έγινε και επί του δολοφονημένου Μπακογιάννη.
   Με το επώνυμο και το αίμα του στήθηκαν πολιτικές καρριέρες.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 05/11/2010 23:50:07

    Ο λαος απαιτει τη Ντορα στη Βουλη... μετα το μνημοσυνο εγινε Βουλευτινα και σημερα ακομη τοι Μπακογιαννη χρησιμοποιει... ενω εχει αλλα 2 επιθετα !!!
    Τυμβωρυχια οπως το λες.

    ΠΠ

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 23:30:10

  Ασχετο. Ποιο Νομικο Προσωπο Δημοσιου Δικαιου εχει το δικαιωμα να εισπραττει φορους μεσα στην Ελληνικη επικρατεια αντι του Ελληνικου Κρατους??...
  Για παρτη τους ρε παιδι μου... απο τους δικους τους... αυτοι κ οχι εμεις ??

  Η Μπενακη γιατι ειχε πει στον Παπουλια οτι τα Εθνικα συνορα και ενα μερος της Εθνικης κυριαρχιας θα περιορισθουν ( live on camera ) ????

  ΠΠ

 7. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 05/11/2010 23:44:05

  Με τους 3 θανάτους στην Marfin φόβησαν τον κόσμο και τον απέτρεψαν απο το να συμμετέχει σε διαδηλώσεις.

  Εάν τώρα είχαν και θύματα τότε θα δημιουργούσαν πάλι φόβο
  Με τα γνωστά αποτελέσματα εν όψει της Κυριακής των εκλογών.

  Σχετικά εύκολη η απάντηση για το ποιόν ωφελούν οι βόμβες.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΕΛΛΗΝ 06/11/2010 00:01:02

   ΕΛΛΗΝ [(3 oι δολοφονίες ενηλίκων εργαζομένων της Marfin) + 1 (δολοφονία ενός αγέννητου Ελληνόπουλου)] = 4 (τέσσερις) οι δολοφονίες των από τις 05/05/2010 μέχρι και σήμερα, ασύλληπτων γνωστών/αγνώστων εμπρηστών/εκτελεστών.

   • Minnie avatar
    Minnie @ η Dimi 06/11/2010 00:35:43

    Και να μην ξεχναμε και την σχεδον καθολικη αδιαφορια των διαδηλωτων.
    Εριχναν μια ματια και προσπερνουσαν... χαλαροι, με αργο βηματισμο, σαν αψυχα ρομποτακια.

    Φοβηθηκα με την αγριοτητα των δολοφονων αλλα αρρωστησα με την απουσια συναισθηματων και στοιχειωδους ανθρωπιας αυτου του πληθους.

    • Misha avatar
     Misha @ Minnie 06/11/2010 00:41:52

     Nα διαβάσεις το πόρισμα της αστυνομίας και μετά τα ξαναλέμε ...

     • Minnie avatar
      Minnie @ Misha 06/11/2010 00:56:58

      Το πορισμα της αστυνομιας ερμηνευει την παγερη αδιαφορια του πληθους?

     • Minnie avatar
      Minnie @ Misha 06/11/2010 01:03:30

      "Γεια σου Γιαννη... κουκια σπερνω...."

      Εγω εστιαζω στην αδιαφορια και απανθρωπια του πληθους.
      Επ'αυτου εχεις να πεις κατι?

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 06/11/2010 01:08:28

      Eστίασε όπου θέλεις.
      Το θέμα είναι ποιοι ευθύνονται για τις χαμένες ζωές.
      Και αυτό είναι σαφές πλέον και με τη βούλα.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Minnie 06/11/2010 01:07:11

     Μinnie, εσύ τώρα κατάλαβες την γνωστή τακτική; Δες και άλλα ποστ του συγκεκριμένου σε παρακαλώ...

     • Minnie avatar
      Minnie @ ΒΙΣ 06/11/2010 01:13:24

      Τα εχω δει.
      Αλλωστε δεν του απηυθυνα τον λογο, εγω στο ποστ της Dimi και του ΕΛΛΗΝα απαντησα.

      Η τακτικη εκτροπης μιας συζητησης ειναι τοσο παλια που κατανταει βαρετη... και εχω παρατηρησει ποιοι αρεσκονται στο σπορ εδω μεσα =]

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Minnie 06/11/2010 01:24:14

     Πράγματι, Minnie. Yπήρξαν όμως και «άνθρωποι» οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαϊάς, αλλά, απειλήθηκε και αυτών η ζωή.

     Υπέβαλα τα σέβη μου, το νωρίς, το επόμενο πρωϊ της τραγωδίας. Ο κόσμος αμίλητος, μουδιασμένος. Το κλίμα πολύ βαρύ. Ο χαμός των 3 αθώων εργαζομένων και του αγέννητου Ελληνόπουλου αγγέλου, που του επέτρεψαν να δει το φως της ζωής, να σου σκίζει τη καρδιά. Μόνον οι γυναίκες που έχουν βιώσει τον χαμό ενός παιδιού, μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Φρίκη!!! Και με τα τέρατα, να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα, ανάμεσά μας.

     Aυτό είναι το όνειδος, αυτή η καταισχύνη που βιώνει επί 10ετίες η Ελλάδα. Αυτή η αθεράπευτα ανεκτική, η χώρα η μοναδική, στην οποία οι καραγκιόζηδες καταφέρνουν και γίνονται λαοπλάνοι, εθνικοί ληστές, υφάρπαγες εξουσιαστές και δολοφόνοι ενός υπέροχου με όλα τα λάθη και τις ατέλειές του, ιστορικού λαού.

     Την Κυριακή 7/11/10, δεν ψηφίζουμε τοπικά.
     Ψηφίζουμε Εθνικά!

     Ελευθερώνουμε την Ελλάδα!
     Κάνουμε τις Κάλπες Θούριο!

     Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,
     η Dimi

     • A.M. avatar
      A.M. @ η Dimi 06/11/2010 01:36:02

      Έτσι! γερά!
      Συμφωνώ και επαυξάνω Dimi.

     • Minnie avatar
      Minnie @ η Dimi 06/11/2010 01:45:24

      Το ενα απο τα θυματα το γνωριζα οποτε εχω προσωπικη αποψη για το δραμα του στενου περιβαλλοντος.

      Περαν ομως αυτου, με σοκαρει η αισθηση οτι οι συμπολιτες μου δεν ειναι αυτοι που ηξερα.
      Αυτη η σκηνη με ανθρωπους να γυρναν το κεφαλι βαριεστημενα, μερικοι να σηκωνουν τα κινητα για να φωτογραφησουν και να προχωρουν αφηνοντας πισω τους κατι που "δεν τους αφορουσε" μου παγωσε το αιμα.

      Να κατεβουμε ολοι στους δρομους... καλη ιδεα... πολλες φορες το εχω κανει στο παρελθον.
      Μονο που τοτε οι ανθρωποι ηταν αλλιωτικοι, οι ανθρωποι νοιαζονταν.

      Αυτο το πληθος των μεταλλαγμενων δεν μου λεει τιποτα, με αηδιαζει, θελω να μεινω μακρυα τους.

     • leste avatar
      leste @ η Dimi 06/11/2010 01:48:15

      Συμφωνώ απόλυτα με Dimi . Επέτρεψε μου και μένα να εστιάσω κάπου .Δημοσιογράφοι καυτηριάζουν,όπως και η Minnie , τη συμπεριφορά του πλήθους και το κατηγορούν ,το πλήθος ,ως απάνθρωπο και αδιάφορο γιατί ξέρουν πως ένιωσε όλο το πλήθος και γιατί φυσικά αυτοί είναι ευαίσθητοι και αν τύχαινε να βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος θα έμπαιναν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο ,θα άνοιγαν την πόρτα που δεν μπόρεσε να ανοίξει ποτέ και θα τους έσωζαν όλους και ύστερα θα άρπαζαν και του κακούς,που φυσικά και πάλι τους είδε όλο το πλήθος, και θα τους παρέδιδαν στην αστυνομία. Πάνω πάνω στην ιστοσελίδα ως απόδειξη της δικής τους ευαισθησίας αναβοσβήνει το ακόλουθο banner “ 3 νεκροί στη Marfin με μας θα το μαθαίνατε πρώτοι”. Το banner ευτυχώς δεν έμεινε πολύ ώρα στην ιστοσελίδα τους,ούτε οι ίδιοι δεν άντεξαν τόση ευαισθησία.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ η Dimi 06/11/2010 02:28:32

      A.M. Γερά και Δυνατά! Την Κυριακή, 7/11/10, οι Ελληνίδες κι Ελληνες Ψηφοφόροι, θα τραγουδήσουμε το Δικό μας Τραγούδι!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ η Dimi 06/11/2010 02:51:42

      Minnie, it takes all kinds of people to make this world. Thank Goodness, we are of those women, who go the extra mile and try to make a difference in our and other people's daily lives.

      And because you are one of the Antinews Women of Substance, this is for you
      http://www.itsnotjustmemovie.com

      Heads up! We move on!

      With Kindest Regards,
      Dimi

     • Minnie avatar
      Minnie @ η Dimi 06/11/2010 10:59:23

      Dimi, thank you for the kind words and for understanding my consternation.

      You are an inspiration to us all.

      Let's all do our best to salvage our wretched country!

     • Γλίτσας avatar
      Γλίτσας @ η Dimi 06/11/2010 11:05:52

      Ψιτ, κορίτσια,στην Ελλάδα είσαστε. Εκτός και αν πηγατε 3 μηνες στην αμερική και ξεχασατε τη γλωσσα σας οπως κατι κοπέλες στα μεσημεριανάδικα.

     • Minnie avatar
      Minnie @ η Dimi 06/11/2010 11:19:59

      Γλιτσα, οταν καποιος μου απευθυνει τον λογο, απαντω στην ιδια γλωσσα που χρησιμοποιει, εφ'οσον την κατεχω.

      Αυτο ειναι ολο οποτε μην αρπαζεσαι και μην βιαζεσαι να κριτικαρεις ανθρωπους που δεν γνωριζεις καθολου.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ η Dimi 06/11/2010 13:12:31

      Leste, σ'ευχαριστούμε γιά τη γόνιμη συζήτηση και σε καλωσορίζουμε στο forum.

      H 5η Μαϊου 2010, ήταν ημέρα φωτιάς, μολότωφ και τραγωδίας, γιά τη Marfin. Η επομένη και πριν πετάξει ο ιπτάμενος για τις Βρυξέλλες, έκανε τη τυπική, σύντομη στάση στον χώρο του μαρτυρίου των 4 θυμάτων. Με συνοδεία και κάμερες γιά τ’ απαραίτητα πλάνα, ήταν ημέρα θλίψης κι αποστροφής γιά εμάς τους Ελληνες.

      Ηταν νευρικός κι έδειχνε να θέλει να φύγει από τον χώρο, το συντομότερο δυνατό. Ακόμα και νεκρά, τον φόβιζαν τα θύματα. Και με το αίμα των τριών και του αγέννητου μωρού, να ρέει ζεστό επάνω του.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ η Dimi 06/11/2010 14:00:04

      Leste, σ'ευχαριστούμε γιά τη γόνιμη συζήτηση και σε καλωσορίζουμε στο forum.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ η Dimi 06/11/2010 14:02:50

      Minnie, it's always nice to start a difficult day with a smile and a look forward spirit!
      No point wasting your breath with the specific nag.

      Cheers!
      η Dimi

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ η Dimi 06/11/2010 00:36:54

    Dimi
    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!!!!

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ ΕΛΛΗΝ 06/11/2010 01:49:44

     ΕΛΛΗΝΑ, όλοι μαζί ενωμένοι, να διώξουμε τα νεοταξικά σκυλιά, που κύκλωσαν την Ελλάδα.

     Ο υφάρπαγας εξουσιαστής, μάς απειλεί, μάς εκβιάζει, γιά να υφαρπάξει και πάλι τη ψήφο των αθεράπευτα ευκολόπιστων Ελλήνων. Ξεχνάει όμως, ότι οι απειλές κι οι εκβιασμοί, είναι η τρανή απόδειξη της θλιβερής αδυναμίας του.

     Απαιτεί την εξουσιοδότηση για να προχωρήσει σε νέα μέτρα, νέα ανεργία, νέες περικοπές, νέα καταπάτηση του Συντάγματος και της Ελληνικής Δημοκρατίας μας.

     Απαιτεί «λευκή επιταγή», για να παραδώσει τη Μακεδονία, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Εθνική Παιδεία, την Ατομική Ελευθερία μας, το Αύριο της Ελλάδας, σε «Chip Καταδότη» και βάσεις περίεργων, σκοτεινών δεδομένων http://bit.ly/ahcnWS

     Θα του το επιτρέψουμε;;

     [(1+1) + (22 Μνημόσυνα/κουρελόχαρτα που συνυπέγραψε με τον σουλτάνο) = Τα 24 τα Μνημόσυνά Του, που Υποθήκευσαν την Ελλάδα μας

     Την Κυριακή 07/11/10
     ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!

     Φιλικά,
     η Dimi

     • ΕΛΛΗΝ avatar
      ΕΛΛΗΝ @ η Dimi 06/11/2010 02:13:02

      Dimi

      Πολλά Απαιτεί έβαλες και μου θυμίζει κάποιον άλλο πριν 70 χρόνια

      Εκείνος όπως γνωρίζεις πήρε την κατάλληλη απάντηση .

      Ελπίζω και αυτός να πάρει την ανάλογη..........

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ η Dimi 06/11/2010 02:23:47

      EΛΛΗΝΑ, οι υφάρπαγες εξουσιαστές, πάντα απαιτούν. Διαφορετικά, δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

 8. Misha avatar
  Misha 06/11/2010 00:48:03

  Aπό το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Αφού χρησιμοποιήθηκε η «τρομοκρατία» καταλλήλως για να επιβληθεί η κυβέρνηση του μνημονίου, μετά από πολύμηνη αποχή επιστρατεύεται και πάλι 5 ημέρες πριν από τις εκλογές για να τη διασώσει.
  Με την ομόθυμη, όπως πάντα, συμπαράσταση των παπαγάλων εντοπίων και ξένων ΜΜΕ.
  Νομίζουμε, όμως, ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλέον τους ρόλους.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Misha 06/11/2010 01:39:41

   Αυτό που τους ανησυχεί είναι ότι δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον.
   Τους κατάλαβε όλος ο κόσμος τι κουμάσια είναι.
   Και ξέρουν ότι θα τους ψηφίσουν μόνον οι στενοί κομματικοί κύκλοι, τα κομματόσκυλα οι πρασινοφρουροί και άντε και δέκα που παραμένουν ακόμα αφελείς ιδεολόγοι.
   Μετά απ αυτούς .. πίκρα και μόνο πίκρα!

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 06/11/2010 08:11:34

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.
  05/11/10

  ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
  Το διακύβευμα των εκλογών

  Εν μέσω του ζοφερού κλίματος που προκαλεί η οικονομική κρίση, η αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου και η κυβερνητική ανικανότητα, οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες αναδείχθηκαν τελικά σε κομβικής σημασίας.

  Είναι βέβαιο ότι, από το μήνυμα που θα στείλει η κοινωνία το βράδυ της Κυριακής της 7ης Νοεμβρίου αλλά και της 14ης, από την ένταση και την έκτασή του, θα κριθούν πολλά για το αύριο όλων.

  Για το λόγο αυτό οι ψηφοφόροι θα δηλώσουν ενεργητικό «παρών» με τη συμμετοχή τους στην εκλογική μάχη. Διότι σήμερα καθίσταται πασίδηλο ότι η «επιστροφή» στην Πολιτική είναι απαραίτητο κριτήριο υπέρβασης της κρίσης.

  Η ιδιώτευση και η αποχή, αντίθετα, μετατρέπεται σε «λευκή επιταγή» για τη συνέχιση μιας καταστροφικής πορείας.

  Και αυτό οι πολίτες το αντιλαμβάνονται. Όπως αντιλήφθηκαν και απέρριψαν ήδη όλα τα κυβερνητικά μηχανεύματα, τα οποία ανασύρθηκαν για να παραπλανήσουν και εκβιάσουν το εκλογικό σώμα.

  Τα ανεύθυνα πρωθυπουργικά διλήμματα για πρόωρες εκλογές, στην περίπτωση που οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ καταψηφισθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η άνοδος των spreads .

  Οι πολίτες στην κάλπη, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα, θα δώσουν απάντηση σε αυτούς που:

  - τους εξαπάτησαν πολιτικά πριν ένα χρόνο τάζοντάς τους λεφτά για να τους υφαρπάξουν τη ψήφο,

  - δεν είχαν κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα, παρά μόνο την επιθυμία απόκτησης της εξουσίας,

  - ανεύθυνα διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό για μήνες,

  - αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν εγκαίρως το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και το παρακολουθούσαν άπραγοι,

  - μας έβαλαν σε Επιτροπεία και ψήφισαν ένα Μνημόνιο, τα μέτρα του οποίου εντείνουν την ύφεση και την οικονομική ασφυξία,

  - αδυνατούν να δώσουν την παραμικρή πνοή ανάπτυξης,

  - δημιουργούν καθημερινά νέες στρατιές ανέργων,

  - γέμισαν τους δρόμους με «λουκέτα»,

  - οδήγησαν τον πληθωρισμό κοντά στο 6%,

  - δεν προσφέρουν καμία προοπτική για το αύριο και επιβάλουν τη γενική κατάθλιψη,

  - συνεχίζουν να εξαπατούν το λαό ψευδόμενοι ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, και

  - τώρα ψάχνουν άλλοθι συνενοχής ή απόδρασης!

  Τη Νέα Δημοκρατία η σημερινή συγκυρία, σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009, τη βρίσκει να έχει:

  - επιβεβαιωθεί σε ότι διαπίστωνε για την αναγκαία οικονομική πολιτική που χρειάζεται η χώρα,

  - επαληθευθεί απόλυτα για τη στάση της απέναντι στο Μνημόνιο,

  - εμπεδώσει στους πολίτες το αίσθημα ότι ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση,

  - επιβάλει την ατζέντα των εκλογών παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να μιλήσουμε για πιο «ανώδυνα» για την κυβέρνηση θέματα.

  Ήδη όλα αυτά συνιστούν μια πρώτη νίκη.

  Τα αποτελέσματα της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την υπερψήφιση των συνδυασμών που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, θα έλθουν να πιστοποιήσουν αυτή τη δυναμική τροχιά ανόδου της.

  Και, ταυτόχρονα, θα ισχυροποιήσουν τη θέση της στην υπεράσπιση και προβολή πολιτικών που μοναδικό κριτήριο είχαν και έχουν, την ωφέλεια της πατρίδας και των πολιτών.
  ***

 10. kapoios2 avatar
  kapoios2 06/11/2010 13:29:46

  Πώς φτάσαμε ως εδώ;

  Διαβάστε:

  h**p://www.diplomatikoperiskopio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=654:2010-11-05-21-28-11&catid=47:2008-05-31-14-25-11&Itemid=75

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.