#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2010 17:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για τα παγιδευμένα δέματαΗ οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για τα παγιδευμένα δέματα, με προκήρυξή της στο διαδίκτυο

Η δημοσίευση της προκήρυξης έρχεται λίγες μέρες με την ανάληψη της ευθύνης συμμετοχής στην οργάνωση από τους Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και ο Χάρη Χατζημιχελάκη.

«Η Συνωμοσία δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ, γιατί δεν είναι απλά μία οργάνωση, είναι ένα ρεύμα ιδεών και οι ιδέες είναι πάντα ασύλληπτες...», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της προκήρυξης.

«'Aλλος ένας λόγος της δράσης μας, μέσω της μαζικής αποστολής εμπρηστικών δεμάτων σε πρεσβείες και Ευρωπαίους ηγέτες, ήταν για να πραγματοποιήσουμε ένα διεθνές κάλεσμα», τονίζεται και απευθύνεται νέο κάλεσμα αλληλεγγύης ενόψει της δίκης των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης στις 17 Ιανουαρίου 2011.Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων, με κατηγορούμενους τους Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμο Τσάκαλο, περνάει στους εφέτες ειδικούς ανακριτές μετά την δημοσιοποίηση επιστολής στην οποία αμφότεροι δηλώνουν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μετά την παραδοχή των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου η υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων μεταφέρεται στο Εφετείο ώστε με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών να ανατεθεί στους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης των «Πυρήνων της Φωτιάς» και του «Επαναστατικού Αγώνα», Κ. Μπαλτά και Δημ. Μόκκα.

Στην επιστολή τους οι δύο κατηγορούμενοι δηλώνουν «αιχμάλωτοι του επαναστατικού πολέμου, περήφανα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Δυο ...καινοτομίες

Σύμφωνα με το www.in gr για πρώτη φορά χρησιμοποιείται έμβλημα, αλλά και ο όρος «Επαναστατική Οργάνωση».

«Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ, γιατί δεν είναι απλά μία οργάνωση, είναι ένα ρεύμα ιδεών και οι ιδέες είναι πάντα ασύλληπτες» αναφέρει η οργάνωση με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε διαδικτυακό τόπο.

Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους συλληφθέντες και στη στάση που τήρησαν έναντι των Αρχών, στη γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε περιόδους μεγάλης έντασης. Η πόλωση και οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις είναι αναπόφευκτες. Η Ελλάδα συνεχίζοντας τον οικονομικό της κατήφορο θα γίνει θέατρο μεγάλων συγκρούσεων» σημειώνουν.

Στο κείμενο περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος δράσης στα πρόσφατα χτυπήματα με τα παγιδευμένα δέματα.

«Όσον αφορά επιχειρησιακά την ίδια την ενέργεια, η προνοητικότητά μας ότι η αλληλογραφία της κοσμικής αριστοκρατίας των πρεσβευτών δεν ανοίγεται από τους ίδιους αλλά από το υπαλληλικό προσωπικό των πρεσβειών, μας υπαγόρευσε να μην χρησιμοποιήσουμε την ισχυρή εκρηκτική ύλη που έχουμε αποθηκευμένη, παρά μόνο ελάχιστη ποσότητα αυτοσχέδιας μαύρης πυρίτιδας ώστε να παραδοθεί το μήνυμα χωρίς τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου.

» Έχοντας ακόμα συνυπολογίσει πως τα δέματα θα παρέμεναν μία μέρα στις αποθήκες των ταχυμεταφορικών εταιρειών και θα παραδίδονταν την επόμενη από τους εργαζόμενους courier, φροντίσαμε να είναι απόλυτα ασφαλής η συναρμολόγηση τους και ο μηχανισμός να ενεργοποιείται μόνο κατά το άνοιγμα.»

Επίσης, εκτοξεύουν απειλές κατά της υπαλλήλου, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άτομα.

«Βέβαια η πράξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή λογική και να είναι σίγουρη πως το όνομά της δεν θα λησμονηθεί εύκολα από το νέο αντάρτικο πόλης».

Στην προκήρυξη γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε άλλα αντίστοιχα κινήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ απευθύνεται κάλεσμα αλληλεγγύης εν όψει της δίκης που θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2011.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/11/2010 18:11:54

  Δεν πάνε στο Βροντάδο της Χίου να σκεφτούν για το Πάσχα και να φτιάξουν καμμιά καλή ρουκέτα τα παιδιά, με όμορφα χρώματα!
  Προτείνω στην κορυφή μπλέ Κοβαλτίου με λευκό Τιτανίου και λίγη χονδρή άμμο, βγάζει στο τέλος, όταν σκάσει επάνω, εξαιρετικά λαμπερά αστεράκια.
  Κάθονται και ασχολούνται με την δημοσιότητα της TV, τέτοια ταλέντα!

 2. Tassos avatar
  Tassos 25/11/2010 18:23:30

  Οι ιταμές απειλές τους στην υπάλληλο που τους ξεσκέπασε κάνει επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί το "κελάϊδισμα" των υπόλοιπων νεανιών που είναι στην ψειρού. Είτε με πεντοθάλη είτε με την εμφάνιση του Μήτσου του κ---μπαρά (κουμπαρά εννοώ βρε).

 3. Aggelos avatar
  Aggelos 25/11/2010 18:31:45

  στην αμερικανικη πρεσβεια,δεν πηγε δεμα ,αλλα πηγε σε ασχτες ή και φιλικες χωρες..
  ξεφτιλες..πουλημενοι..

 4. Orestios avatar
  Orestios 25/11/2010 19:04:28

  Πολύ βαρετό το reality αυτό.
  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάτι καλύτερο?

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 25/11/2010 20:25:42

  Χαζά παιδιά, χαρά γεμάτα...

 6. Κάποιος avatar
  Κάποιος 25/11/2010 22:16:26

  Tρέμουν τα θεμέλια του συστήματος μετά την ανάληψη ευθύνης.

 7. LEON avatar
  LEON 25/11/2010 22:27:45

  Τώρα μέ τίς απολύσεις τώ Δημοσίων υπαλλήλων θά περικοπούν καί θέσεις στούς "πυρήνες" ?????

 8. Stathis avatar
  Stathis 26/11/2010 10:41:00

  Οι απειλές που εκτοξεύουν εναντίον μιας απλής υπαλλήλου courrier που μοχθεί για 700 (αν τα παίρνει και αυτά) ευρώ δείχνουν πρακτικές νονών της νύχτας και μαφιόζων. Αν κύριοι θέλετε να τα βάλετε με τον ελληνικό λαό, εδώ είμαστε...γιατί νονοί και μαφιόζοι είστε. Μέχρι τώρα ο απλός λαός δεν τσίμπησε με την τρομοϋστερία, όπως συνέβη με τους ευρωπαίους και τους αμερικανούς με το σκεπτικό "ε καλα τώρα, εμας τον λαουτζίκο δεν μας πειράζουν". Μια τρίχα ενός απλού μεροκαματιάρη να πειράξετε μόνο......

 9. rage avatar
  rage 26/11/2010 13:08:04

  ευτυχώς που, σε πείσμα τον καιρών και των ηθών που διδάσκονται από τους πατέρες της κοινωνίας μας, υπάρχουν και κάποιοι από όσους ανακατεύονται με την πολιτική, οι οποίοι όταν χρειαστεί αναλαμβάνουν την ευθύνση των πράξεών τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.