#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2011 12:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Σοφία Σακοράφα οργανώνεται και εκνευρίζει το ΜαξίμουΜετά το κίνημα «Δεν πληρώνω», ένα ακόμα νέο κίνημα φαίνεται να γεννιέται που θα επιχειρήσει να συσπειρώσει  όσους αμφισβητούν  ότι  το χρέος δημιουργήθηκε από παροχές προς τον ελληνικό λαό, άρα αυτός πρέπει και να το πληρώσει.   Επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής,  που σκοπεύει να ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξει όλα τα βιβλία του χρέους και να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις που το δημιούργησαν,  είναι η Σοφία Σακοράφα, η οποία προκαλεί συνεχή εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Η πρόταση έγινε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα, , (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=230217),  ο οποίος υποστηρίζει  ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι αδύνατον να αποπληρωθεί στο σύνολό του»,  καθώς και ότι μεγάλο μέρος του είναι «παράνομο» (και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός μπορεί να αρνηθεί να το πληρώσει.  Ζήτησε λοιπόν να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, (ΕΛΕ την ονομάζει) από κοινά αποδεκτά πρόσωπα , επιστήμονες και φορείς, που θα ελέγξουν όλες τις συμβάσεις που φούσκωσαν το έλλειμμα (Siemens, εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί αγώνες, swaps, Goldman Sachs κτλ).

Την ιδέα  φαίνεται να υιοθέτησε η Σοφία Σακοράφα, η οποία λίγες μέρες μετά, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, πρότεινε σε ομιλία της  στη Βουλή ( http://www.sakorafa.gr/pages/) να δημιουργηθεί ΕΛΕ.

«Σκοπός μας να “ξεσκονίσουμε” τους λογαριασμούς μας» δήλωσε. «Σκοπός η πολυσυζητημένη διαφάνεια. Να βρούμε ποιό κομμάτι αυτού του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς. Επομένως παράνομο ή απεχθές. Και το αρνούμαστε» είπε τότε, αλλά λίγοι κατάλαβαν ότι θα υπήρχε και συνέχεια. Παρά τον έντονο εκνευρισμό που προκάλεσε στην κυβέρνηση η πρότασή της, όλοι πίστεψαν ότι  θα μείνει εκεί, στα λόγια.

Εδώ και λίγες μέρες, όμως,  η Σοφία Σακοράφα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με συνδικαλιστές, διανοούμενους εντός κι εκτός Ελλάδας, προσωπικότητες από διάφορους χώρους, ενώ από την πρωτοβουλία αυτή δείχνει να γοητεύονται και αρκετά απογοητευμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου είναι εξοργισμένοι με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ , ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της : «εάν δεν  λεγόταν  Παπανδρέου, θα είχε διαφύγει στο εξωτερικό» και  «ένα μόνο επίθετο, το επίθετο Παπανδρέου, "κρατάει" μια ολόκληρη παράταξη δέσμια των επιλογών του» .  Έχουν αρχίσει να ανησυχούν μήπως η κίνηση αυτή βρει απήχηση και ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά το επικοινωνιακό εμπάργκο που υπάρχει για τη Σοφία Σακοράφα στα φιλοκυβερνητικά  ΜΜΕ.Αλέξανδρος Σγουρός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/02/2011 12:27:20

  Μα είμαστε τώρα για τέτοια πράγματα, να ανοίγουμε παλιά και σκονισμένα βιβλία; Τι σημασία έχουν τώρα αυτά, ποιος τα θυμάται, ήδη σχεδόν τα έχουμε ξεχάσει....
  Δηλαδή θέλουμε να στείλουμε όλους τους στυλοβάτες του έθνους στη φυλακή;
  Ασε που δεν πρόκειται να βρεθεί και άκρη. Θα βγουν και άλλοι και θα λένε "όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής"...(το θυμάστε; παλιό πασοκικό σύνθημα).

  • Misha avatar
   Misha @ ΒΙΣ 07/02/2011 12:36:51

   ΒΙΣ

   Ο Καζάκης ανοιξε τα επισημα κιτάπια που δίνει το ΥΠΕΘΟ και βρήκε πως έχουμε δώσει 450 δις ΜΟΝΟ την τελευταία δεκαετία για το «χρέος». Σκέψου τι γινεται στα κρυφά βιβλία.
   Χρέος υπάρχει μόνο στα μυαλά των τοκογλύφων. Είναι μια φαντασιακή κατασκευή που επιφέρει πραγματική εξαθλίωση της χωρας και απομείωση της εθνικής κυριαρχίας σε βαθμό αποικιοκρατικής υποτέλειας και κατοχής από έναν αόρατο, μα εξαιρετικά βάρβαρο, στρατό.
   Αν το επιτελειο του ΓΑΠ είναι πράγματι εκνευρισμένο με την πρωτοβουλία Σακκοράφα , τότε οι λόγοι είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ : όταν ανοίξει η κουρτίνα του «χρεους» θα αποκαλυφθεί ο ψευτομπαμπούλας Ζονγκ.

   • kiki avatar
    kiki @ Misha 07/02/2011 18:29:15

    Επιτελους ενα κομματι γιαυτο που φωναζουμε τοσο καιρο, επαχθες χρεος, αντισυνταγματικη Δανειακη Συμβαση, αντε μπραβο να προχωραμε.
    Και αυτα περι θα τιμησουμε την υπογραφη μας να τα ξεχασουμε.
    Δεν πληρωνουμε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 07/02/2011 12:52:08

   Κάθε φορά που στριμώχνονταν στα σχοινιά, πιπιλούσαν την καραμέλα της "ποινικοποίησης της πολιτικής".

   Όπως και την άλλη καραμέλα, που είχε επινοήσει πρώτος ο αχαμνός λογιστάκος, αυτή που λέει "όποιος έχει στοιχεία, να τα πάει στον εισαγγελέα".

 2. sawas avatar
  sawas 07/02/2011 12:38:56

  Ο Καζακης εχει (εν μερει) διαφορετικη αποψη
  h**p://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_180.html

  • Xrhstos Theocharis avatar
   Xrhstos Theocharis @ sawas 07/02/2011 12:58:39

   "Από το στόμα μου το πήρες", εύγε!

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/02/2011 12:48:43

  ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ.
  ΝΑΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟ.

  Έχω εκτιμήσει την κα Σακοράφα για το ΟΧΙ στο Μνημόνιο.
  Όμως, θεωρώ λάθος τη πρόταση για διεθνή επιτροπή ελέγχου του χρέους μας [αν στο μεταξύ δεν την έχει διορθώσει και δεν την έχει μετατρέψει σε Εσωτερικό Ελληνικό Έλεγχο], διότι με διεθνή επιτροπή η Ελλάδα υπάγεται σε ένα ακόμα Διεθνή Μηχανισμό, καλή τη πίστη, και με καλές προθέσεις από την πλευρά της κας Σακοράφα.
  Το λογιστικό τσεκάρισμα, το audit, η διαδικασία ελέγχου και ανάλυσης της δημιουργίας του Επαχθούς Χρέους και της απόδοσης ευθυνών όπου δει, είναι εσωτερικό καθήκον, ημών, των Ελλήνων και Ελληνίδων υπευθυνων πολιτών.
  Αφορά το σπίτι μας, που είναι η Πατρίδα μας, είναι κάτι που πρέπει να γίνει εσωτερικά, εμάς υποδούλωσαν, εμάς γονάτισαν, εμεις θα το αποτινάξουμε.
  Δεν έχω εμπιστοσύνη σε καμία έξωθεν διεθνή “καλόπιστη” παρέμβαση.
  Και αν ο ΓΑΠ έμπασε ύπουλα μέσα στο σπίτι τους δανειστές από τη πίσω πόρτα, ποιο το όφελος εμείς να προσφέρουμε ακόμα μία λαβή για διεθνή έλεγχο της τόσο εύθραυστης θέσης της Ελλάδας στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα?

  Η ανάλυση του χρέους, η κήρυξη του σε Επαχθές και Μη Πληρωτέο, αφού μαζί δεν τα φάγαμε, θα πρέπει να γίνει επίσης μονομερώς… από εμάς..
  Σε νεοκατοχικές εφημερίδες που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το Σύμφωνο Δανειακής Υποδούλωσης διαβάζουμε ότι προωθείται η πρωτοβουλία για τον διεθνή έλεγχο του χρέους μας, και πρέπει να είμαστε κουμπωμένοι, όπως διαβάζω και στο πολύ σπουδαίο άρθρο που παραθέτω του Δημήτρη Καζάκη από το: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! διότι το σύστημα έχει πολλούς τρόπους να απορροφήσει τους κραδασμούς. Η εσωτερική αντιπολίτευση είναι ένα από τα βασικά όπλα για αυτό [δεν αφορά αυτό την κα Σακοράφα.]
  Η κα Σ. Σακοράφα προτείνει διεθνή επιτροπή ελέγχου του χρέους με συμμετοχή Τουσόν, ενώ διαβάζουμε ότι έχει προταθεί και ο Κρούγκμαν [έλεος...!] για το σκοπό αυτό. Αντίθετη γνώμη έχει ο άλλος πόλος της αριστεράς. Ο κος Τσίπρας διαφωνεί και προτείνει διακομματική ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ επιτροπή ελέγχου χρέους.
  Ασχέτως της τύχης που επιφυλάσσεται στις διακομματικές επιτροπές στην Ελλάδα, διεθνής επιτροπή σημαίνει άλλη μία ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους να αναλάβουν τις τύχες μας!
  Νομιμοποίηση του ΔΝΤ δλδ., αλλά από την ΑΝΑΠΟΔΗ!
  Υπάρχουν ικανοί Έλληνες οικονομολόγοι που μπορούν να συστήσουν μια ομάδα εργασίας, από αυτούς που κάνουν εθελοντική δουλειά στο διαδίκτυο, και να παρουσιάσουν αναλυτικά τα στοιχεία, εύληπτα και κατανοητά για όλο τον κόσμο, πόσα δανειστήκαμε, για ποιο σκοπό, από ποιους, πόσα πληρώνουμε για τοκοχρεωλύσια, ποιο ήταν το ύψος των προμηθειών … ώστε να κατατεθούν στη βουλή.
  Η κλήση διεθνούς επιτροπής για λογιστικό τσεκάρισμα μπορεί να μετατραπεί σε άλλο ένα επιχείρημα στη φαρέτρα των Μνημονιακών υπέρ της νομιμοποίησης της κλήσης εδώ του ΔΝΤ και περαιτέρω κατάλυσης της όποιας εναπομείνασας Εθνικής κυριαρχίας.

  • ares avatar
   ares @ αλλενάκι 08/02/2011 00:37:17

   αυτές τις λογικές γιατί δεν τις ανέπτυσες καιά την σύσταση τόσων εξετεστικών κι άλλων επιτροπών τα τελευταί χρόνια ?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ares 08/02/2011 10:40:57

    SAVAS, καλημέρα. Συμφωνώ με όσα γράφεις, έχω επιφυλάξεις ειδικά για τις "διακομματικές επιτροπές" που είναι άλλο ένα πιο σύντομο ανέκδοτο, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια της κας Σακοράφα είναι καλή τη πίστη και μπορεί να έχει σοβαρές προοπτικές να ξεδιαλύνουμε το κουβάρι. Ίσως μάλιστα να έχει καταλήξει σε επιτροπή λογιστικού ελέγχου, σκέτο, από Έλληνες, και όχι διεθνή επιτροπή, όπως είχε αρχικά γραφεί.

   • SAVAS avatar
    SAVAS @ ares 08/02/2011 15:52:07

    Αν εξαρτάται απο εμάς τότε έχουμε κι' άλλες προτάσεις, αλλά το θέμα είναι ότι ορισμένοι απαιτούν να τις ακούν μονάχα και όχι να τις πράτουν.

 4. spiros avatar
  spiros 07/02/2011 12:54:28

  ΝΑΙ πρέπει κάποτε αυτό ο έρμος ό ΛΑΟΣ που μόνο πληρώνει να μάθει όλη την αλήθεια από ΕΛΛΗΝΕΣ και μόνο έλληνες. Δεν μπορεί να μην εμπιστευόμαστε τους συμπατριώτες μας ενώ ο ΞΕΝΟΙ είναι πάντα αμερόληπτοι. Άμεσα να μαζευτούν υπογραφές και να γίνει πράξη.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/02/2011 13:03:11

  H επιτροπη της Σακοραφα ειναι εντελως εκτος θεματος.Θυμιζει ανθρωπους που τους συμβαινει μια κακοτυχια ή καποιος τους εξαπατα και μετα τα βαζουν με αλλους που δεν εχουν καμμια σχεση.
  Ειναι πολυ απλο : οσοι αγορασαν ομολογα του ελληνικου Δημοσιου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για το τι εκανε τα λεφτα τους το ελληνικο Δημοσιο,αν εκανε καλες συμβασεις,κακες συμβασεις,τα εφαγε ή τα πεταξε.
  Το ελληνικο Δημοσιο ΔΕΝ ΕΙΠΕ ποτε σε αυτους τι θα τα κανει τα λεφτα που ζητησε ουτε και το ρωτησαν οι ιδιοι.Το Δημοσιο ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ απλως να τα επιστρεψει με καποιο τοκο συμφωνημενο που μαλιστα ηταν γενικα χαμηλος.
  Εαν εσυ δανεισεις σε καποιον λεφτα χωρις να ρωτησεις ή να σου πει τι θα τα κανει και συμφωνησεις ποτε και ποσα θα σου επιστρεψει μετα δε φταις αν αυτος κανει κακη χρηση ή τον ξεγελασει καποιος αλλος.
  Ας παει να τα βρει με αυτον τον αλλο που τον ξεγελασε και να του ζητησει το λογο.Αρα τι νοημα εχει αν η συμβαση για το ταδε εργο ηταν κακη ή υπηρξε διαφθορα;αυτο αφορα εκεινους με τους οποιους υπογραφηκε η συμβαση.
  Οσοι αγορασαν ομολογα δικαιουνται αυτο που συμφωνησαν.Αν δεν τα εχουμε αλλο ζητημα.

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 07/02/2011 13:11:59

   ψυχραιμία

   Λάθος , γι ακόμα μια φορά.
   Ο τοκογλύφος στον οποίο πάς να δανειστείς επειδή έχεις ανάγκες (πλαστές ή πραγματικές είναι άλλη ιστορία) κάνει διαρκή ανακύκλωση του «χρέους», με ανατοκισμούς και άλλα τοκογλυφικά τερτίπια.
   Δεν έχεις να κάνεις με τη γειτόνισσα που σου έδωσε 1000 ευρω για να πάς το παιδί σου στο νοσοκομείο.Εχεις να κάνεις με τον Γούκο που θέλει να σου πάρει και το σπίτι για τα 5000 που σου δάνεισε πριν 10 χρόνια.
   Αν αυτός ο τοκογλύφος έδωσε τα χρεώγραφα σε αλλο συνάδελφο του αυτό δεν έχει καμμία σημασία για την ουσία του ζητήματος.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 07/02/2011 13:27:31

    Οι Γουκοι δανειζαν πριν ελθει ο ΓΑΠ με επιτοκιο πολυ κοντα στο επιτοκιο που δανειζοταν η Γερμανια που ειναι σκανδαλο για το πολυ χαμηλο υψος του δεδομενης της αξιοπιστιας των δυο χωρων και οχι τοκογλυφικο.
    Και δεν τα εδωσε σε αλλον.Εληξαν τα ομολογα και ξαναδανεισθηκες απο αλλον για να πληρωσεις αυτα που εληγαν.
    Αυτος ο αλλος δεν ευθυνεται για τι εκανες προηγουμενως.Ουτε και κανενα σπιτι θελουν να σου παρουν.Να τηρησεις τη συμφωνια θελουν.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 07/02/2011 14:11:30

     Το αν και κατά πόσο ήταν άλλοι, θα το δείξει η έρευνα.
     Εγω λέω με το φτωχό μου μυαλό, πως μία ειναι η συμμορία και αλλάζει νομικές μορφές και εκπροσώπους κατά το δοκούν.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ψυχραιμια 07/02/2011 19:32:25

   Αν όμως εσύ δανείστηκες για να κάνεις δουλειές για τις οποίες πληρώθηκες τα διπλά επειδή λάδωσες και τα κέρδη των δουλειών είναι τα ομόλογα γιατί να πληρώσω; Να πληρώσεις τη ζημιά το πρόστιμο και μετά να έχεις απαιτήσεις.
   Γιατί χρωστώ, ομόλογα στις Τράπεζες που μου φέσωσαν πχ το ΙΚΑ με ιδιωτικοποιήσεις; Χρωστά σε πολίτες η χώρα όταν στην Ελβετία υπάρχουν 600 δις καταθέσεις; όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 300 δις;Χρωστώ σε όποιον αγοράζει ομόλογα με χρήματα φόρων που δεν έχει καταβάλλει; Γιατί χρωστώ στην Γερμανία; Μου επέστρεψε τα δάνεια που έχει πάρει; Χρωστώ ομόλογα και στη SIEMENS; ΜΑΝ; ή για τα υποβρύχια;
   Γιατί δεν καθόμαστε σαν χώρα κάτω να δούμε ποιος χρωστάει, ποιος μας χρωστά και μετά να πληρώσω μέχρι λεπτό.
   Να δούμε τι έχουμε πληρώσει, γιατί, πόσο και σε ποιους όλα αυτά τα χρόνια. Σε τελική ανάλυση: Η Ισλανδία; Ο Ισημερινός; Η Αργεντινή; Ο Μεταξάς παλαιότερα; είναι όλοι απατεώνες και όσοι πληρώνουν είναι οι συνεπείς "κύριοι" ;

   Αλλά διαφεύγει σε ορισμένους κάτι σημαντικότερο, εδώ δεν μιλάμε για χρέη. Μιλάμε για νομοσχέδια που πρέπει να έχουν την έγκριση υπαλλήλων της τρόικας. Για το πόσο θα δουλεύουμε πόσο θα πληρωνόμαστε και πόσα θα χρωστάμε από λογιστές των δανειστών.Μιλάμε για απαιτήσεις στο πως θα είναι και τι θα γράφει το Σύνταγμα μας. Μιλάμε για τιθάσευση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας στα κελεύσματα κάποιων που δεν ψήφισα δεν ενέκρινα και δεν είναι Έλληνες πολίτες. Μιλάμε για την εθνική κυριαρχία, τις ζωές μας και τα όνειρά μας τα οποία έχουν παραδοθεί σε ένα μνημόνιο.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2011 13:30:02

  Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι μία συμβολική αρχή (άσε που μερικοί δεν έχουν)

  Όταν καταλάβουν οι πολτικοί μας πόσο βαθύ είναι το αίσθημα της ντροπής για την κοροϊδία που μάς έχουν σερβίρει, ελπίζω να μην είναι αργά. Όποιοι το καταλάβουν έγκαιρα, θα έχουν πρόθυμο, διακομματικό (με τα σημερινά δεδομένα) και μάχιμο στρατό.

  Η Σοφία Σακοράφα είναι μία φωνή, που ξέρει αυτά που ξέρει. Εγώ μαζί της και δεν με νοιάζει αν είναι πράσινη ή πορτοκαλιά.

  Κάποια στιγμή η μία φωνή, θα ξυπνήσει τα κοιμισμένα ανδράποδα.

  • vel avatar
   vel @ archaeopteryx 07/02/2011 15:21:32

   ακριβώς.Δεν χρειάζονται πολλοί, λίγοι και αποφασισμένοι χρειάζονται!

   • ASFALTOS avatar
    ASFALTOS @ vel 07/02/2011 20:41:45

    ΠΡΟΣΕΧΕ!!!!!!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ......................
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΕΚΑΝΕΑΣ? (ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60)
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ...................
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΑΓΟΣ???????? !!!!!!!!!!!

 7. ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ 07/02/2011 13:37:45

  ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΞΕΓΕΡΣΗ''/ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΡΕΠΠΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ.

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 07/02/2011 13:37:48

  Το σημαντικό που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν ξεκινάμε μια διαδικασία κήρυξης επαχθούς χρέους, ή γενικότερα μια διαδικασία διαχείρισης του χρέους, είναι υπό ποίο καθεστώς, με ποια κυβέρνηση θα γίνει αυτή η διαδικασία.
  Αν γίνει με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή άλλη κυβέρνηση που δεν είναι συγκρουσιακή με τους πιστωτές μας, το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο απ ότι τώρα.

 9. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 07/02/2011 14:21:48

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ! ΑΣ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Σ Ω Τ Η Ρ Ι Α ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΝΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΑΥΤΗ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;

 10. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 07/02/2011 14:28:26

  1000 μπράβο στην κα. Σακοράφα που αντιστέκεται και αγωνίζεται ενώ θα μπορούσε να το είχε βουλώσει όπως έκαναν σχεδόν ολοι οι υπόλοιποι βουλευτές του πασοκ. Τέτοιους βουλευτές θέλουμε!!!

 11. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 07/02/2011 15:33:36

  Ο Καζακης πλειστες τοσες φορες επι διετιας, ειναι "συγγραφεας" αυτονοητων οικονομικων δεδομενων--πεπραγμενων.Τον υιοθετουν, μονο οσοι λατρευουν την αληθεια.Ουδεις αλλος.Ολοι οι υπολοιποι ενστερνιζονται (διχως επι της ουσιας να γνωριζουν//καταλαβαινουν τα οσα λεει), απλως γιατι, "ωραιοποιουν", την αρνηση αποπληρωμης του χρεους. Χωρις στοιχεια (κατ'ουσιαν ατοιχειωτοι επι συνολω), λενε και γραφουν πραγματα που δεν αποτελουν την ειδοποιο-επι του χρεους-διαφορα που καταδεικνυει ο κ.κ.Καζακης.Μονο οτι ειναι αριστερος (για τους παλαι ποτε αριστερους και δη καρανεοπλουτους, τους αρκει να τον "χρεωνουν" για Κομμουνιστη και "τελειωσαμε"), ενω για πολλους-αρκετους αλλους, ειναι απλα δυσνοητος....Ποτε εκεινοι, μη γνωστες!!!Βεβαια σημερα στον επανερχομενο επι δραχμης "οριζοντα" επανηλθαν και αλλοι...Και επισημοι.Ριξτε μια "κλεφτη ματια" στο ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.

 12. αντισταση avatar
  αντισταση 07/02/2011 15:47:08

  Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι πάει να κάνει η Σακοράφα δειτε τα βίντεο παρακάτω.Είναι αυτό που έκανε ο πρόεδρος του Εκουαδόρ.Αυτό που θέλει να ΄κάνει η Σακοράφα ειναι πάρα πολύ δύσκολο.Γιατί δεν πρόκειται ποτε να το δεχτουν τα μεγάλα κόμματα.Αξίζει να ακούσετε πάντως την εκπομπη του Χατζηστεφάνου και να ζηλέψετε.
  http://www.youtube.com/watch?v=zlGBDAP08wI
  http://www.youtube.com/watch?v=93pVG4cD5IQ
  http://www.youtube.com/watch?v=O8qQ1AGRV6U&feature=related

 13. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 07/02/2011 17:36:11

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!!
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΣΑΚΟΡΑΦΑ

  Στη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα δώσει τα νομικά και ηθικά... επιχειρήματα για την παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους καλεί ο διακεκριμένος επιστήμονας και αγωνιστής Ερίκ Τουσέν στη βαρυσήμαντη συνέντευξη που παραχώρησε στα «Επίκαιρα». 15/12/2010 .

  Έχοντας ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα πριν από τρία χρόνια, μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τις καθ’ όλα νόμιμες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ισημερινού για να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους.

  http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=5721&category_id=0

 14. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 07/02/2011 19:17:36

  και στον Μίκη Θεοδωράκη τα ΜΜΕ επέβαλλαν εμπαργκο για ένα χρόνο αλλά δεν τους βγήκε. Γι' αυτό και ξανααφήνουν χαραμάδες για να βγαίνει ο λόγος και το έργο του. Ομοίως και με τη Σακοράφα το ίδιο θα γίνει. Και με τους "Δεν πληρώνω" στα διόδια, τώρα τους φοβούνται.. και με τους αρνητές της Κάρτας του Πολίτη, τους λοιδωρούν αλλά μόνο γιατί δε μπορούν να τους αγνοήσουν πλέον..και θα έχει κι άλλους ο κατάλογος. Νωρίς να μιλάμε ακόμη για ριζικές ανατροπές, αλλά οι ζυμώσεις καλά πάνε..

 15. SAVAS avatar
  SAVAS 07/02/2011 19:44:42

  Αλλενάκι έχεις μια δόση αλήθειας όσον αφορά την επιφυλακτικότητα. Και εγώ πιστεύω πρέπει να γίνει απο εμάς και απο μη κυβερνητικούς παράγοντες διότι υπάρχει κίνδυνος κακών συγκρύσεων. Υπάρχουν πολύ. Απλά έχω μια αμφιβολία γιατί ....

  π.χ. στον Ισημερινό που έγινε κάτι παρόμοιο, το άνοιγμα των βιβλίων του χρέους έγινε και με τη βοήθεια της κυβέρνησης. Τι θέλω να πω με αυτό. Αν γίνει λοιπόν κάτι τέτοιο και καλό είναι να μην βιαζόμαστε, θα πρέπει να γίνει απο μια άλλη κυβέρνηση που θα είναι ελεύθερη απο τα δεσμά της υπογραφής του βασιλιά. Κάτι ιδέες όπως να γίνουν διακομματικές, ή να περιμένουμε την παρούσα παράταξη να δώσει στοιχεία που θα την καταδικάζουν, αυτό παιδιά είναι σχεδόν ανώφελο. Το θέμα είναι να γίνει (πρώτη φάση) όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλαγή κυβέρνησης με μια κυβέρνηση στην οποία ο λαός θα έχει βάλει αρκετές δεσμεύσεις, όπως π.χ. αυτή, ότι αν βγεί η χώρα θα πρέπει να απαλλαγεί απο τα δεσμά του εξωτερικού χρέους και να δημιουργήσει με προεδρικό διάταγμα (απαιτείται) αυτή την επιτροπή, όπου υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Ελεγκτικό Συνέδριο, κ.α. καθώς και ομάδα οικονομολόγων και ορκωτών λογιστών αλλά και σπουδαίων νομικών θα προσπαθήσουν να βρούν την άκρη. (Και για να είμαστε σοβαροί, απο τη παρούσα κυβέρνηση αλλά και απο προτάσεις περί τιμής της υπογραφής μας μας κάνουν μη αισιοδοξους.)

  Ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση αν η στήριξη σ' αυτήν την προσπάθεια απο εμάς το λαό είναι αρκετά δυναμική αλλά και η προσπάθεια αυτών που την θέτουν ειλικρινής τότε ίσως και να συνεχιστεί και μπορέσουμε να την επιβάλουμε και στη κάθε κυβέρνηση που θα κυβερνά.

  Και προσωπικά πιστεύω πως για την περίπτωση της Ελλάδας, υπάρχει άκρη και γι' αυτό το λόγο τόσο βίαια περνάμε αυτά σήμερα. Αυτήν την άκρη, αυτοί που κυβερνάνε, θέλουν να την απομακρύνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά.

 16. SAVAS avatar
  SAVAS 07/02/2011 19:56:46

  Δυστυχώς συμφωνώ....!

 17. neos avatar
  neos 07/02/2011 21:27:51

  Εύγε!
  Να που υπάρχουν Έλληνες ακόμη!

 18. Πυθία avatar
  Πυθία 07/02/2011 22:52:23

  Για συγκρίνετε τις δυο γυναίκες, Σακοράφα vs Μπακογιάννη! Καμία σχέση, όμως!

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Πυθία 07/02/2011 22:59:15

   Κούκλα vs Πανούκλα

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Πυθία 08/02/2011 14:34:40

   Απο προστυχιά καλά πάμε.
   Μυαλό καθόλου?

 19. deldio avatar
  deldio 07/02/2011 23:35:21

  Ας το θέσει λοιπόν η ΝΔ που είναι το μεγάλο αστικό κόμμα για να πιέσει την κυβέρνηση. Τί λέτε θα το κάνει; Ο ευρών αμειφθήσεται.

  • stroumfaki avatar
   stroumfaki @ deldio 08/02/2011 00:55:31

   Μπα δεν νομίζω, αν το κάνει ο Σαμαράς θα πρέπει να διώξει και τη μισή ΝΔ και θα μείνει μόνος του αφού πολύ στηρίζουν μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν επωφεληθεί απο το χρέος της χώρας. Να μου το θυμάσε όμως βλέπω αμέσως το ΣΥΡΙΖΑ που ώς γνωστό έθεσε θέμα αμέσως διακομματικής επιτροπής άρα πάει για θάψιμο το πράγμα να πιέζει κιόλας. Αυτο αργότερα θα το στηρίξει η κυβέρνηση μόλις ζοριστεί το θέμα και αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο για τους τοκογλύφους μας (ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ) και έτσι όλα μαζί τα κόμματα θα θάψουν και αυτό το θέμα. Βλέπεις πάντα σε μια σκάλα βάζεις το ένα σκαλοπάτι δίπλα στο άλλο για να μπορείς να ανεβαίνεις πάνω στην κορυφή χωρίς άλματα αλλά και στο ισόγειο επίσης. Έτσι έχεις σύνδεση με όλα. Κοιτάξτε μια πολιτική ιδέα υπάρχει πλέον και όλοι την έχετε μέσα στη ψυχή σας, ψάξτε τη και βρείτε τη.

 20. zame avatar
  zame 01/03/2011 21:34:05

  Εχουν υπογραψει περιπου 200 επιφανεις προσωπικοτητες για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ οπως δηλωσε ο Κωστας Λαπαβιτσας καθ.οικονομιας στο SOAS Λονδινου....που θα πρεπει να παρει κινηματικη διασταση....το
  -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ..σε καθε γειτονια..

 21. Λενα.Κ avatar
  Λενα.Κ 07/03/2011 20:24:31

  Η Σοφια Σακοραφα εχει καθαρο δυνατο μυαλο διοτι ξεκικησε απο τον Αθλητισμο μην το ξεχνατε αγαπητοι μου φιλοι .Μην συγκρινετε δυο ανομοιες γυναικες μεταξυ τους.Οι γονεις της Σοφιας μας ειναι καθαροι και πατριωτες και ουχι πολιτικοι . Και κεινη ξεγελαστηκε απο τα ωραια λογια και βρεθηκε στην ομαδα του Πασοκ οπως χιλιαδες Ελληνες ξεγελαστηκαν με την φραση και τον ψηφισαν. Η αλλη κα... να την αποκαλεσω ετσι ειναι βουτηγμενη μεσα στον χωρο της πολιτικης απο τα γενοφασκια της και οχι μονο εχει μεγαλα συμφεροντα παντου, δημιουργει φατριες και ενα σωρο αλλα .. και ας μην ξεχναμε οτι και ο αγαπημενος της μπαμπας δεν ηταν και ο καλυτερος πατριωτης της χωρας μας ...η κανω λαθος ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.