#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2009 14:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Σέχτα των παρακολουθήσεων, ο Κουνταρδάς και τα συγκοινωνούντα με τους ποινικούς

Περιμένοντας τον ΔημήτρηΣυχνά, οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας συνοδεύτηκαν από σχολιασμό του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Τύπο. Δεν θα προκαλούσε εντύπωση λοιπόν, αν το έκανε και με αφορμή την εξάρθρωση μέρους της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», την οποία η ΕΛΑΣ παρακολουθούσε, το λιγότερο, από τις 13 Ιουλίου 2009, σύμφωνα με τη δικογραφία. Ωστόσο, κύκλοι προσκείμενοι στην ονομαζόμενη «επαναστατική αριστερά», σχολιάζουν σκωπτικά πως θα ήταν καλύτερο για τον Κουφοντίνα να προβεί σε κάτι τέτοιο εάν υπάρξουν σοβαρότερες εξελίξεις. Για παράδειγμα στον τομέα του «Επαναστατικού Αγώνα». Όπως και να’ χει μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στον Κορυδαλλό, βοηθούν στη σύνθεση της γενικότερης εικόνας για την (νέα;) τρομοκρατία στην Ελλάδα.

 Περίεργα επεισόδια στον Κορυδαλλό

 Ο Δ. Κουφοντίνας έκανε αρκετές φορές δημόσιες παρεμβάσεις με από καθ’ έδρας ύφος και απευθυνόμενος με στυλ διδασκάλου προς «μαθητευόμενους» μετά από επιθέσεις που σημειώθηκαν. Συχνά του «ανταπάντησε» ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος θεωρείται ως πολύ φίλα προσκείμενος στον Γιωτόπουλο. Πρόσφατα, στο προαύλιο της φυλακής ήλθαν στα χέρια και αντάλλαξαν χτυπήματα οι Κουφοντίνας και Χριστόδουλος Ξηρός από τη μια, και οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Τζωρτζάτος από την άλλη (http://www.antinews.gr/?p=12941). Βέβαια οι κόντρες, λεκτικοί διαπληκτισμοί και οι χειροδικίες, μεταξύ της ονομαζόμενης «ομάδας Κουφοντίνα-Ξηρών» και της «ομάδας Γιωτόπουλου-Τζωρτζάτου» στον Κορυδαλλό, κρατούν εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Τι δουλειά είχε όμως, στον καυγά, στο πλευρό του Κουφοντίνα, ο Νίκος Κουνταρδάς; Και γιατί τον είχαν βάλει στην πτέρυγα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου;

Όπως είναι γνωστό, ο Κουνταρδάς αυτοβούλως είχε σπεύσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου ισχυρίστηκε ότι πήρε μέρος στην δολοφονία του ειδικού φρουρού, Χαράλαμπου Αμανατίδη, στο σπίτι του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου, τον Δεκέμβριο του 2004. Η δολοφονία αυτή έχει μείνει «ορφανή», αφού καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ο Κουνταρδάς που είχε συλληφθεί επανειλημμένως για επεισόδια στα γήπεδα με φανατικούς οπαδούς, είχε συλληφθεί και για τον ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου,  τον Ιανουάριο του 2006. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε φυλακές, είχε μείνει σε θαλάμους με πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στον ονομαζόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν συλληφθεί για ληστείες τραπεζών, κλοπές εξοπλισμού αστυνομικών, κ.λ.π. Κάποιοι από αυτούς φέρονται, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, να συνδέονται είτε με μέλη της «Σέχτας Επαναστατών», είτε και με πρόσωπα που συνελήφθησαν αυτές τις ημέρες. Πολλές και περίεργες οι «συμπτώσεις» λοιπόν.

 Συγκοινωνούντα με ποινικούς

 Να σημειωθεί πως ο Β. Τζωρτζάτος, μετά από συνέντευξη που έδωσε προ μηνών στην Ελευθεροτυπία, είχε δεχθεί, μέσω προκήρυξης, όχι απλά εντονότατη κριτική, αλλά ευθεία επίθεση και κατηγορίες για συνεργασία με την ασφάλεια από την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Ο Τζωρτζάτος στη συνέντευξή του, ουσιαστικά απαντούσε σε άρθρο που είχε δημοσιεύσει ο Κουφοντίνας στο «Πρώτο Θέμα». Ο μεν πρώτος λοιπόν, με την συνέντευξή του, εμμέσως πλην σαφέστατα, είχε στραφεί κατά του «Επαναστατικού Αγώνα», ο δε δεύτερος (!) μάλλον είχε ταχθεί υπέρ του. Ο Τζωρτζάτος άφηνε αιχμές και για την «Σέχτα Επαναστατών», της οποίας η δράση (π.χ. γάζωμα του αστυνομικού συνοδού της μάρτυρος στη δίκη του ΕΛΑ, Κυριακίδου) χαρακτηρίζεται από ακρότατη βία, αλλά και ριψοκίνδυνες μεθόδους. Ιδεολογικά, ως δείχνουν και οι προκηρύξεις τους, κινείται ανάμεσα στο χώρο αφενός του περιθωρίου των ποινικών και αναρχικών, αφετέρου κάποιων αριστεριστών  που ενδεχομένως είχαν παλιά σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Όπως, για παράδειγμα, με τους «Επαναστατικούς Πυρήνες» ή την «Αντικρατική Πάλη».

 Οι «Επαναστατικοί Πυρήνες» έδρασαν την περίοδο 1997-2001, αλλά ουδέποτε εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία, ούτε και βρέθηκε το οπλοστάσιό τους. Ηταν μια από εκείνες τις οργανώσεις, τις οποίες ο άλλοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα εξαρθρώσει, μετά τις συλλήψεις μελών της 17Ν (2002). Κατά ένα αστυνομικό σενάριο, μέλη των «Επαναστατικών Πυρήνων», έχουν επανέλθει στην ενεργό δράση και φέρονται να ήλθαν σε επαφή με άλλες, νέες τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ λοιπόν, μεταξύ των μελών των «Επαναστατικών Πυρήνων» ήταν και τέσσερις αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων, δύο εκ των οποίων ήταν φίλοι του φερόμενου ως μέλους της «Αντικρατικής Πάλης», Χριστόφορου Μαρίνου. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση των αρχών, αυτοκτόνησε προ ετών. Στα Εξάρχεια πάντως, κοινή πεποίθηση είναι ότι τον μαζικό «εμπλουτισμό» των τρομοκρατικών οργανώσεων με ποινικούς, επικροτούσε και προωθούσε μέλος της «Αντικρατικής Πάλης». Κάτι που επέκριναν και συνεχίζουν να επικρίνουν οι «αριστερές-κομμουνιστικές», αλλά και σημαντικές αναρχικές τάσεις του συγκεκριμένου χώρου. Η «διείσδυση» των ποινικών τόσο σε αυτές τις ομάδες όσο και γενικότερα στον ονομαζόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, είναι τόσο μεγάλη, ως λέγεται, που πλέον οι ποινικοί έχουν φτάσει στο σημείο να επιβάλλουν τη γραμμή τους.

«Σέχτα» παρακολουθήσεων

 Προ ημερών, όταν έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», κύκλοι της ΕΛΑΣ διέρρεαν ότι ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν πιθανώς παλαιός φίλος του Χριστόφορου Μαρίνου. Τελικώς, τέτοιο πρόσωπο δεν υπήρχε στη λίστα των συλληφθέντων. Λάθος, εσκεμμένη παραπληροφόρηση με στόχο τον αποπροσανατολισμό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση; Αλήθεια και μήνυμα σε συγκεκριμένους χώρους να γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται; Όπως και να’ χει η Αστυνομία φαίνεται να γνωρίζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη «Σέχτα Επαναστατών».

Δύο από τους βασικούς συντελεστές της είναι πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε ληστείες Τραπεζών, ιδιαιτέρως βίαιες επιθέσεις σε αστυνομικούς και κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, παρακολουθούνται στενότατα. Το ίδιο και το φιλικό περιβάλλον τους στα Εξάρχεια. Κι’ ας διαδίδει η ΕΛΑΣ ότι δήθεν δεν ξέρει που κρύβονται. Όπως και στην περίπτωση των «Πυρήνων της Φωτιάς» που έβαλαν προ ημερών τη βόμβα-κατσαρόλα στο σπίτι της κ. Κατσέλη, έτσι περιμένουν να κάνει το «λάθος» και η «Σέχτα». Η παρακολούθηση πάντως, φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτή από τα δύο μέλη της «Σέχτας», κάτι που εξηγεί άλλωστε γιατί δεν έχουν προβεί σε κάποια νέα τρομοκρατική ενέργεια μετά το «γάζωμα» του αστυνομικού στα Πατήσια. 

 Βεβαίως, η Αστυνομία, η οποία δείχνει να ασπάζεται τη θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» ανάμεσα στους «Πυρήνες της Φωτιάς», την ΕΝΕΔΡΑ, αλλά και την «Σέχτα», περίμενε να βρει στα σπίτια, όπου επέδραμε, χειροπιαστά στοιχεία που θα έδεναν τη μια οργάνωση με την άλλη. Κάτι, που δεν φαίνεται να συμβαίνει. Όσον αφορά τέλος, την σημαντικότερη οργάνωση, τον «Επαναστατικό Αγώνα» (θεαματικότερο κτύπημά του, αυτό με ρουκέτα κατά της αμερικάνικης πρεσβείας τον Ιανουάριο του 2007), αν και είναι βέβαιον ότι η ΕΛΑΣ κρατάει στο χέρι κάποιους σημαντικούς κρίκους, απέχει αρκετά από το να «δέσει» με στοιχεία την υπόθεση και να προβεί τουλάχιστον σε κάποιες λίγες συλλήψεις.  

 Suhoi για το Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.