#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2009 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «Σέχτα» και οι κόντρες εντός και εκτός Κορυδαλλού

 Σε κόντρα που εκινείτο στο «τρίγωνο» Τζωρτζάτου - «Σέχτας»- Κουφοντίνα, φαίνεται ότι εξελίχθηκε προ μηνών ο «προβληματισμός», αλλά και οι καταγγελίες γύρω από το ρόλο των νέων τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα μας.

Όλα ξεκίνησαν με συνέντευξη του Τζωρτζάτου στο μέσον Φεβρουαρίου 2009, όπου ο ίδιος έλεγε ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει στις τρομοκρατικές οργανώσεις (δημοσιεύουμε την επιστολή στο πρώτο σχόλιο). Ακολούθησε σκληρή απάντηση από τη «Σέχτα» προς Τζωρτζάτο, με αφορμή τους πυροβολισμούς στο Άλτερ και κατέληξε, λίγες ημέρες μετά, με συνέντευξη Κουφοντίνα στο «Πρώτο Θέμα» (βλ Ξέρεις κάτι Δημήτρη που δεν μας λες;)

Ο τελευταίος άσκησε «συντροφική κριτική» στις νέες οργανώσεις, αλλά τους πρόσφερε και κάλυψη. Η κόντρα παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι οι καταδικασμένοι για τη 17Ν και τον ΕΛΑ έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα. Και βέβαια, μαίνονται σκληρές κόντρες τόσο ανάμεσά τους, όσο και μεταξύ ορισμένων εξ αυτών με τις «νέες» τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το «στρατόπεδο» των καταδικασμένων για τη 17N, Γιωτόπουλος-Tζωρτζάτος φαίνεται να έχει συμμαχήσει με τον φυλακισμένο για τον EΛA, Aγγελέτο Kανά, ο οποίος κατ΄ επανάληψη έχει «αδειάσει» στις δίκες του EΛA τον Xρήστο Tσιγαρίδα. Στο αντίπαλο στρατόπεδο φέρεται να βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ΕΛΑ είναι η πρώην  σύζυγος του Κανά, Κυριακίδου, τον συνοδό της οποίας δολοφόνησε η αυτοαποκαλούμενη «Σέχτα επαναστατών».

H κόντρα των δύο στρατοπέδων ξεκίνησε τον Iούνιο του 2004 με αφορμή την περίφημη «επιστολή Bεζύρογλου». Τότε, κύκλοι προσκείμενοι σε Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από την επιστολή ήταν ο Γιωτόπουλος, ενώ ο Σ. Ξηρός διερωτάτο σε δήλωσή του «σε ποιον άραγε προσφέρει υπηρεσίες» ο Bεζύρογλου. Γενικεύτηκε κατόπιν, στις απεργίες πείνας των κρατουμένων.

Ο Αντώνης Βεζύρογλου ήταν ο αρχιτέκτονας του σπιτιού του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στους Λειψούς και μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν. Tότε, κύκλοι προσκείμενοι σε Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από την επιστολή ήταν ο Γιωτόπουλος, ενώ ο Σ. Ξηρός διερωτάτο σε δήλωσή του «σε ποιον άραγε προσφέρει υπηρεσίες» ο Bεζύρογλου.

Η «επιστολή Βεζύρογλου» στρεφόταν εμμέσως πλην σαφέστατα κατά του Κουφοντίνα, τον οποίο κατηγορούσε ότι με τη σιωπή του στο δικαστήριο «νομιμοποίησε την καταδίκη αθώων». Κάτι που δεν αποτελεί πολιτική αρχών, αλλά «είναι ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμός». Τον χαρακτήριζε δε, «έμμεσο στήριγμα και σιωπηλό συνεργάτη της εξουσίας που με τη σιωπή του νομιμοποιεί κάθε αυθαιρεσία και αδικία σε βάρος των συγκατηγορουμένων του». Και κατέληγε: «Ανάλογα φαινόμενα διάλυσης παράνομων οργανώσεων, εγκατάλειψης κάθε αγωνιστικής διάθεσης, παρατηρούνται ύστερα από παρατεταμένη φραξιονιστική πάλη, διασπάσεις και αποστρατεύσεις, ώστε αυτό που απομένει από μια κάποτε υπολογίσιμη οργάνωση να είναι ένας μεμονωμένος πυρήνας που δρα ανεξάρτητα, εν αγνοία των υπολοίπων, ένα «καπετανάτο» δηλαδή».

Οι Γιωτόπουλος-Τζωρτζάτος δημοσιοποιούν τις απόψεις τους, ως επί το πλείστον, μέσω της Ελευθεροτυπίας, ενώ ο Κουφοντίνας μέσω του Πρώτου Θέματος και των ΝΕΩΝ. Οι προκηρύξεις της «Σέχτας» δημοσιεύθηκαν στα ΝΕΑ και του Αγώνα συνήθως στο «Ποντίκι». Γενικότερα, η πλευρά Κουφοντίνα φέρεται να λέγει ότι ο Τζωρτζάτος είναι αχυράνθρωπος του Γιωτόπουλου και ότι κάθε άποψή του, ουσιαστικά, εκπροσωπεί τον Γιωτόπουλο.

Εάν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η κόντρα Τζωρτζάτου (Γιωτόπουλου;) με τη «Σέχτα», και ενδεχομένως άλλους κύκλους, έχει ενδιαφέρον.

Διαβάστε κι αυτό: http://www.antinews.gr/?p=2897#comment-44370

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 21/06/2009 21:12:21

  Τζωρτζάτος. Μια συνέντευξη με αιχμές και πολλά νοήματα.

  Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα είναι τα σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο Β. Τζωρτζάτος στην Ελευθεροτυπία στις 16 Φεβρουαρίου 2009 (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=17762).

  1.Επετέθη με δριμύτητα κατά των νέων οργανώσεων, λέγοντας ότι σε αυτές έχουν διεισδύσει μυστικές υπηρεσίες. Εξέφρασε μάλιστα, την απορία που άπαντες έχουν, πως δηλαδή, ουδέποτε έως τώρα έχει βρεθεί το μέσον διαφυγής τρομοκρατών. Ούτε καν μετά το κτύπημα στην αμερικάνικη πρεσβεία.

  «Επειδή εγώ μετακινούσα τα μεταφορικά μέσα της 17Ν γνωρίζω καλά ότι μετά από κάθε ενέργειά της, σε 24 ώρες ή το πολύ σε 48, η αστυνομία είχε εντοπίσει το "απαλλοτριωμένο" μεταφορικό μέσο που είχε χρησιμοποιηθεί στην ενέργεια, αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Πώς εδώ μετά από 10 ενέργειες δεν έχει βρεθεί ούτε ένα μεταφορικό μέσο; Αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο στην περίπτωση της ενέργειας στην Αμερικ. Πρεσβεία».

  2.Φωτογράφισε με περίεργο αλλά και ενδιαφέροντα τρόπο, τον Κουφοντίνα, ο οποίος, ως γνωστόν, το 1986, είχε βάλει βόμβα και χρησιμοποίησε ως μέσον διαφυγής του αυτοκίνητο της οικογένειάς του (!).

  «Για να πραγματοποιήσεις μια βίαια ενέργεια τέτοιας σημασίας δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κανονικό αυτοκίνητο δικό σου ή κάποιου φίλου σου, για λόγους ασφαλείας, ακόμη κι αν του έχεις αλλάξει τον αριθμό. Δεν μπορείς να φύγεις με τα πόδια, γιατί αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις γιάφκα εκεί κοντά, που άρα κινδυνεύει να ανακαλυφθεί. Αρα πρέπει να "απαλλοτριώσεις" το μεταφορικό μέσο. Και οφείλεις συνεπώς, να το εγκαταλείψεις το γρηγορότερο μόλις το χρησιμοποιήσεις και πάλι για λόγους ασφαλείας».

  3.Αποκάλυψε ορισμένες άκρως ενδιαφέρουσες πτυχές για ορισμένα πρόσωπα, τα οποία κινούντο και εξακολουθούν να κινούνται στον ευρύτερο χώρο των Εξαρχείων.

  «Πρόσφατα σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, γνωστός αστυνομικός ρεπόρτερ "εξήγησε" πως βρέθηκε κάποια λίστα που δήθεν έδωσε ένας επιχειρηματίας με αραβικό ψευδώνυμο. Η αλήθεια είναι η εξής: Ο επιχειρηματίας πράγματι υπάρχει (δεν είναι αυτός που πλάσαρε, στη δεκαετία του '90, τα όπλα της CIA γεμάτα κοριούς, για να τσιμπήσει η 17Ν, και που σήμερα ζει και βασιλεύει στα Εξάρχεια) αλλά άλλος, ο γνωστός "επαναστάτης". Για να πετύχει την ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση κάρφωσε 20 περίπου συντρόφους του που είχαν περάσει απ' την οργάνωσή του (δεν πρόκειται για τη 17Ν). Απ' αυτούς οι μυστικές υπηρεσίες επέλεξαν έναν ή δύο, τους σπουδαιότερους γι' αυτές, και εκβιάζοντάς τους, ότι αλλιώς θα τους καταδικάσουν και θα τους φυλακίσουν, τους επέβαλαν να συνεχίσουν τη δράση με άλλο όνομα».

  4.Ανοιξε μέτωπο με τους «νέους» λέγοντας ότι οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών τον Δεκέμβριο του 2008 και κατόπιν στα ΜΑΤ, στο υπουργείο Πολιτιτισμού (Εξάρχεια) ήταν προβοκατόρικα και κατά το κινήματος που αναπτύχθηκε τον Δεκέμβρη μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλουλου.

  «Τον Δεκέμβρη είχαμε την ανάπτυξη ενός γνήσιου μαζικού κινήματος, του σημαντικότερου μετά τη μεταπολίτευση που πήρε πανελλαδικά τη μορφή κοινωνικής εξέγερσης. Γιατί αντανακλούσε το σύνολο των δομικών αντιθέσεων του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού. Απέναντι σ' ένα τέτοιο κίνημα, ο οποιοσδήποτε αριστερός, το ελάχιστο που κάνει είναι να βοηθήσει την αυτόνομη μαζική ανάπτυξή του, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο τη δημιουργία εμποδίων σ' αυτήν την ανάπτυξη. Στη φάση αυτή, τόσο η Αστυνομία όσο και οι πολιτικές Ελίτ βρίσκονταν πολιτικά ηττημένες στο καναβάτσο. Και τι πέτυχε η βίαια ενέργεια στο υπουργείο Πολιτισμού; Τους επέτρεψε να βγουν απ' την απελπιστική θέση ήττας όπου βρίσκονταν και να περάσουν σε γενική αντεπίθεση, πετυχαίνοντας να φρενάρουν και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις».

  5.Είπε ότι τα κτυπήματα ενώ διεξάγονται δίκες, είναι εις βάρος των κατηγορουμένων της 17Ν και του ΕΛΑ.

  «Θα έχετε ίσως αναρωτηθεί γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή τον Γενάρη του 2007, για να χτυπηθεί με ρουκέτα η Αμερικάνικη Πρεσβεία. Σας θυμίζω ότι τότε η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο για την υπόθεση της 17Ν, μετά από 13 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, έμπαινε στην τελική ευθεία με τις αγορεύσεις των Εισαγγελέων. (…) Το ίδιο επιχείρηθηκε και την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου με την ένοπλη επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού, συμπτωματικά την ίδια ακριβώς ημέρα που θα εκδικαζόταν η αναίρεση ορισμένων καταδικασθέντων στον Αρειο Πάγο. Ας καταλάβουν ορισμένοι Φαρισαίοι ότι το παραμυθάκι της βόμβας που σκάει την ίδια μέρα που δικάζεται κάποιος ή τις προηγούμενες, δήθεν για να τον τιμήσουν, δεν ξεγελάει κανέναν πια. Ολοι βλέπουν ότι μ' αυτές τις ενέργειες τον χώνουν πιο βαθιά μέσα στη φυλακή, τον θάβουν».

  -Ο Τζωρτζάτος είπε επίσης, ότι οι «νέοι» δεν σοβαρολογούν όταν λένε ότι θα σκοτώσουν αστυνομικούς, και μάλιστα παρέπεμψε στο κτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στα ΜΑΤ. Το κτύπημα της «Σέχτας» πάντως, στον αστυνομικό της Κυριακίδου, φαίνεται σαν να ήταν απάντηση στον Τζωρτζάτο. Είχε προηγηθεί απάντηση στον ίδιο, στην προκήρυξή της, μετά τους πυροβολισμούς στο Αλτερ που του έλεγε ότι πρέπει να ντρέπεται που μιλάει για μυστικές υπηρεσίες.

 2. Factorx avatar
  Factorx 21/06/2009 21:13:03

  Le canard Says:

  July 30th, 2008 at 9:14 am e

  Ετσι, για την ιστορία. Ισως βοηθήσουν για να καταλάβουμε τι συμβαίνει εκεί μέσα (και έξω). Από δημοσιεύματα του Τύπου το 2004 και 2005.

  «Κάθετα διασπασμένοι είναι οι κρατούμενοι για τη 17Ν που βρίσκονται φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό. Οι έντονες κόντρες μεταξύ τους επηρεάζουν άμεσα και το δίκτυο των πολιτικών ομάδων της ονομαζόμενης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που υποστηρίζουν τους μεν ή τους δε, με αποτέλεσμα σήμερα –και αυτές- να έχουν μοιραστεί σε «κουφοντινικούς» και «γιωτοπουλικούς». Στο δίκτυο αυτό εμφανή συμμετοχή έχει και ο καταδικασθείς για συμμετοχή στον ΕΛΑ, Χρήστος Τσιγαρίδας, που αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

  Η εντεινόμενη αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα συνοδεύεται με χαρακτηρισμούς για «προδοσία συντρόφων», για «συνεργασία με τις διωκτικές αρχές» και για «έλλειψη αρχών και αξιών». Ερχεται δε, τη στιγμή που εξετάζεται η αίτηση του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

  Η ομαδοποίηση σε «γιωτοπουλικούς» και «κουφοντινικούς» τόσο εντός των φυλακώς, όσο και στις «ομάδες συμπαράστασης των πολιτιών κρατουμένων», δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Εχει εκδηλωθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πρίν.

  Σήμερα πλέον, τα δύο «στρατόπεδα» έχουν επιστρατεύει έντυπα ή ακόμα και site στο Ιντερνετ, προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους. Ετσι, οι θεωρούμενες ως προσκείμενες στους «κουφοντινικούς», Κινήσεις Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατουμένους, διοχετεύουν κείμενά τους μέσω του site και εφημερίδας, όπου συχνά εμφανίζονται άκρως επιθετικά κείμενα κατά του χαρακτηριζόμενου ως «γιωτοπουλικού» έντυπου, «Το μήνυμα αντίστασης».

  Φέτος το Μάϊο για παράδειγμα, στο site «Εξέγερση» δημοσιεύθηκε κείμενο έκανε λόγο για «πρωτοφανή φαινόμενα για τα ήθη και τις αξίες των κινημάτων αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους», για «συκοφαντικά κείμενα για πολιτικούς κρατούμενους», καθώς και για «σπερμολογία ανωνύμων κατά κατηγορουμένου καθ’ όλη τη διάρκεια των δικών για την υπόθεση ΕΛΑ». Επικέντρωνε επίσης την κριτική του «στην αναδημοσίευση από το φυλλάδιο «Μήνυμα Αντίστασης» των λασπολογικών επιθέσεων κρατούμενου (σ.σ. εννοεί τον καταδικασμένο για την υπόθεση ΕΛΑ, Κανά) εναντίον συγκατηγορουμένου του και αγωνιστών του κινήματος αλληλεγγύης». Κατηγορούσε τέλος μερίδα των κρατουμένων ότι ακολουθεί την τακτική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

  Είναι εντυπωσιακό, αλλά οι υποστηρικτές τόσο των μεν όσο και των δε, σε συζητήσεις που κάνουν, αποδίδουν ο ένας στον άλλον την πρόθεση να συνεργαστούν με τις αρχές της χώρας, προκειμένου να αποσπάσουν μιά ευνοϊκή ποινή στην εφετειακή δίκη. Ιδιαιτέρως επικριτικοί είναι οι «κουφοντινικοί», ορισμένοι εκ των οποίων λέγουν ότι ο Γιωτόπουλος είναι εις θέσιν να συνεργαστεί με ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να πετύχει ακόμα και την αθώωσή του. Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα, πέρυσι, όταν ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν έκανε απεργία πείνας, έλεγαν ειρωνικά ότι «κάνει απεργία πείνας-δίαιτα».

  Από την άλλη πλευρά, η ομάδα Γιωτόπουλου κατηγορεί τους Κουφοντίνα-Τσιγαρίδα ότι ενώ αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη 17Ν και στον ΕΛΑ, ούτε καν μίλησαν για να ελαφρύνουν τη θέση άλλων κατηγορουμένων, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, λέγουν ότι ουδεμία σχέση με τη 17Ν είχαν. Ετσι, υποστηρίζει η ίδια ομάδα, ενισχύεται το –στημμένο, όπως το χαρακτηρίζει- κατηγορητήριο και ανοίγει ο δρόμος για νέες ποινές.

  Αμνηστία.

  Ενώ λοιπόν, οι «κουφοντινικοί» κατηγορούν τον Γιωτόπουλου ότι πάση θυσία επιδιώκει την αθώωσή του, οι «γιωτοπουλικοί» επικαλούνται το κείμενο του δικτύου ομάδων αλληλαγγύσης με τίτλο «Πλατφόρμα Κίνησης Αλληλεγγύης», σύμφωνα με το οποίο οι «κουφοντινικοί» θα ζητήσουν αμνηστία. Κάτι που υποστηρίζουν και οι ομάδες αλληλεγγύης, οι οποίες στο κείμενό τους κάνουν λόγο για «κεντρικό αίτημα του κινήματος αλληλεγγύης την αμνηστία, όχι ως ικεσία προς το αστικό κράτος, αλλά ως πολιτική διεκδίκηση».

  Στο κείμενο της πλατφόρμας δεν λείπουν επίσης οι «μπηχτές» για τους «γιωτοπουλικούς», οι οποίοι, ως αναφέρεται, είναι «μια μειοψηφία (ευτυχώς ισχνή, ισχνότατη) που έχει επιλέξει το δρόμο της υπεράσπισης των αθώων και μόνο, αναζητώντας ερείσματα στην αστική κοινωνία. Εχουν τραβήξει το δρόμο τους και έχουν μόνοι τους αυτοαποβληθεί από το κίνημα αλληλεγγύης, ταλαιπωρώντας το μόνο από καιρού εις καιρόν με κακοήθειες, κατινιές και άφθονη λάσπη».

  Στο σκληρό πυρήνα του «μπλόκ» Γιωτόπουλου φέρονται να ανήκουν, μεταξύ των άλλων, οι Τζωρτζάτος (για 17Ν) και ο Αγγελέτος Κανός (για ΕΛΑ). Ο τελευταίος κατ’επανάληψη «άδειασε» στη 2η δίκη του EΛA τον Xρήστο Tσιγαρίδα, ο οποίος φέρεται να ανήκει στην «τάση» Kουφοντίνα-Ξηρών, που βρίσκονταν σε ανοικτή αντιπαράθεση με τον Γιωτόπουλο.

  Τα δύο «στρατόπεδα» δεν περιορίζονται μόνον σε φραστικές επιθέσεις. Εφτασαν σε σημείο ανοικτής σύρραξης. Μάλιστα, ελέχθη ότι ο Xριστόδουλος Ξηρός επιχείρησε να κτυπήσει βαριά τον Γιωτόπουλο με καρέκλα στο κεφάλι. Kατόπιν τούτου, Γιωτόπουλος και Tζωρτζάτος ζήτησαν την μετακίνησή τους, από τις ανδρικές φυλακές Kορυδαλλού, όπου κρατούντο μαζί με Κουφοντίνα, Ξηρούς, κ.λ.π., στο τμήμα των γυναικείων φυλακών που κρατούντο οι Kανάς και Aγαπίου (ΕΛΑ). Tις ίδιες ημέρες, μεταφέρθηκε από το χώρο των κρατουμένων για τρομοκρατία στις γυναικείες φυλακές, στο χώρο των Κουφοντίνα-Ξηρών, ο X.Tσιγαρίδας.

  Καπετανάτα.

  Ο πόλεμος των δύο στρατοπέδων ξεκίνησε –και επίσημα- τον Iούνιο του 2004 με αφορμή τη δημοσίευση στην «Ελευθεροτυπία» της περίφημης «επιστολής Bεζύρογλου». Ο Αντώνης Βεζύρογλου ήταν ο αρχιτέκτονας του σπιτιου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στους Λειψούς και μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν. Tότε, κύκλοι προσκείμενοι σε Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από την επιστολή ήταν ο Γιωτόπουλος, ενώ ο Σ.Ξηρός διερωτάτο σε δήλωσή του «σε ποιον άραγε προσφέρει υπηρεσίες» ο Bεζύρογλου.

  Η «επιστολή Βεζύρογλου» στρεφόταν εμμέσως πλήν σαφέστατα κατά του Κουφοντίνα, τον οποίο κατηγορούσε ότι με τη σιωπή του στο δικαστήριο «νομιμοποίησε την καταδίκη αθώων». Κάτι που δεν αποτελεί πολιτική αρχών, αλλά «είναι ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμός». Τον χαρακτήριζε δε, «έμμεσο στήριγμα και σιωπηλό συνεργάτη της εξουσίας που με τη σιωπή του νομιμοποιεί κάθε αυθαιρεσία και αδικία σε βάρος των συγκατηγορουμένων του». Και κατέληγε: «Ανάλογα φαινόμενα διάλυσης παράνομων οργανώσεων, εγκατάλειψης κάθε αγωνιστικής διάθεσης, παρατηρούνται ύστερα από παρατεταμένη φραξιονιστική πάλη, διασπάσεις και αποστρατεύσεις, ώστε αυτό που απομένει από μια κάποτε υπολογίσιμη οργάνωση να είναι ένας μεμονωμένος πυρήνας που δρα ανεξάρτητα, εν αγνοία των υπολοίπων, ένα «καπετανάτο» δηλαδή».

  Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε λόγο για αθλιότητες, ενώ ανέφερε πως δεν θα δεχτεί κανέναν εκβιασμό, ούτε θα καταδεχθεί ν’ ανοίξει βεντέτα. Ο Σάββας Ξηρός επίσης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι εμπνευστής της επιστολής ήταν ο Γιωτόλουλος. «Δεν θα απαντούσα –είπε- αν επρόκειτο μόνο για κάποιον υβριστή και συκοφάντη ή κάποιον ευφάνταστο συνωμοσιολόγο. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιες τέτοιες απόψεις υπόγεια ψιθυρίζονται στα κρυφά (τις άκουσε μέχρι και το τραυματισμένο μου αυτί). Και φαίνεται σαν κάποιος μόνο ν’ ανέλαβε να τις διατυπώσει και να τις σπρώξει παραπέρα». Κατά της επιστολής «Βεζύρογλου» ετάχθη τρείς μήνες μετά τη δημοσίευσή της, και ο Χ.Τσιγαρίδας.

  Μια ακόμα μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε «κουφοντινικούς» και «γιωτοπουλικούς» εκδηλώθηκε με αφορμή την απεργία πείνας που ξεκίνησε πέρυσι τον Αύγουστο ο Βασίλης Τζωρτζάτος. Η ομάδα Κουφοντίνα-Ξηρών δεν μπήκε στην απεργία, ενώ ο Τζωρτζάτος θεώρησε ότι τον σαμπόταραν.

  Ενδεικτική είναι η δήλωσή του μετά τη λήξη της απεργίας, περυσι το Σεπτέμβριο: «Τέλος –είπε- δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω ορισμένους κυρίους που έχουν την απαίτηση να τους αναγνωρίζουν σαν καθοδηγητές της συμπαράστασης, που έλαμψαν δια της απουσίας τους, τη στιγμή που απλοί πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν και με υποστήριξαν. Επί 43 μέρες δεν άρθρωσαν ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης αποκαλύπτοντας κυνικά ότι τα κίνητρά τους δεν είναι ευγενή, δεν είναι αλληλεγγύη στους αγωνιστές αλλά διάφορα διάτρητα πολιτικά παιχνίδια».

  Το ενδιαφέρον είναι ότι στη συνέχεια ήταν ο ίδιος ο Κουφοντίνας που άρχισε απεργία πείνας. Περίπου την ίδια περίοδο όμως, έκανε και ο Γιωτόπουλος. Αλλά, ενώ οι «κουφοντινικοί» κατάφεραν να προβάλλουν αρκετά στα ΜΜΕ την απεργία του πρώτου, ο Γιωτόπουλος έμεινε στην αφάνεια. Κατόπιν, όταν σταμάτησε ο Κουφοντίνας, συνέχισε μόνος του ο Γιωτόπουλος. Τότε, οι «κουφοντινικοί» τον κατηγόρησαν για διασπαστική τακτική.

  «Τιποτένιοι».

  Αλλά οι κόντρες δεν σταματούν εδώ. Τις συνέχισε ο Χ.Τσιγαρίδας, ο οποίος φέτος στη δεύτερη δίκη του ΕΛΑ, προτίμησε να αφιερώσει –ίσως- το μεγαλύτερο μέρος της απολογίας του κατά του Κανά και των «γιωτοπουλικών», απ’ότι να μιλήσει για τον ΕΛΑ. Μίλησε λοιπόν, για πρακτορολόγους και κνώδαλα (τιποτένιους), για «υπέρμετρη αλαζονεία και εγωϊσμό», καθώς και για «διαστροφή σκέψης».

  Αφήνοντας επίσης, σαφώς να εννοηθεί ότι πίσω από τον Κανά βρίσκεται ο Γιωτόπουλος, είπε ότι κάποιοι «κακοί σύμβουλοι» τον συμβουλεύουν τι να πεί, ότι «είναι φερέφωνο» και ότι «ούτε να διαβάσει σωστά αυτά που του γράφουν να πεί, δεν μπορεί». Ωστόσο, εστράφη –αν και ηπιότερα- και κατά του Αγαπίου, για τον οποίο, αφού υποστήριξε ότι δεν ήταν μέλος του ΕΛΑ, είπε: «Είναι δυνατόν ο Αγαπίου να είναι μέλος του ΕΛΑ και να χαρακτηρίζει «προσχηματική», «αυτοπαραδοχή», «αυθόρμητη» την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους μου; Αυτό πιστεύει, αυτό λέει. Απλά κάνει λάθος και είμαι βέβαιος οτι κάποια στιγμή θα το παραδεχτεί».

 3. Αργύρης avatar
  Αργύρης 23/06/2009 12:14:21

  Στην απάντηση Νο1 ο Factorx λέει ότι οι τρομοκράτες απάντησαν στο Τζωρτζάτο σκοτώνοντας τον αστυνομικό,επειδή αυτός είπε ότι δε σοβαρολογούν.Γιατί να μη θεωρήσουμε ότι τους καθοδήγησε;Με λίγα λόγια,πού να ξέρουμε τι ακριβώς παίζεται τόσα χρόνια με τις τρομοκρατικές δράσεις.30 χρόνια στο περίπου για να βρεθούν οι γιάφκες της 17Ν και αυτές μετά από τηλεφώνημα εκ των έσω.Ποτέ δε θα μάθουμε την αλήθεια.Διάφορα στοιχεία είναι αντικρουόμενα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.