28/09/2007 19:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» για το σκάνδαλο του ΤΣΠΕΑΘ

Σε ανακοίνωσή της με τον τίτλο «ποιοι ευθύνονται για την παράλυση της ΕΣΗΕΑ» η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» αναφέρει τα εξής:
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου με το  κρυφό «δομημένο» ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ. Την ώρα που η κυβέρνηση πριονίζει το κύρος τού επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Γ. Ζορμπά και «εξαϋλώνει» αρχιτέκτονες του σκανδάλου (βλ. απόσυρση Κουρή, Τσουπίδη κ.α.) οι παρατάξεις Σόμπολου – Τσαλαπάτη της πλειοψηφίας των 6 συμβούλων στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συμβάλουν ανάλογα: 
1.    Παραμένει αναπάντητο από τις 8/8/2007 το γραπτό αίτημα Ζορμπά να δοθούν στην Αρχή, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την κατάρτιση του πορίσματος για το ΤΣΠΕΑΘ, όλα τα στοιχεία για τα πεπραγμένα Καπράνου που διαθέτει η ΕΣΗΕΑ.
2.    Επίσης χωρίς ανταπόκριση παραμένει –από τις 10/9- η δραματική επιστολή – προειδοποίηση του συναδέλφου Κώστα Τσουπαρόπουλου, εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ στη διοίκηση του ΤΣΠΕΑΘ (μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με το κρυφό ομόλογο), με την οποία, υπό το φως των αποκαλύψεων για τους λογαριασμούς Καπράνου,  ζητούνται από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να λάβει επείγοντα μέτρα –μεταξύ των οποίων και νομικές παρεμβάσεις της Ένωσης- ώστε να διασφαλιστεί η περιουσία του Ταμείου και να προστατευτούν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
3.    Γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ώστε να μην ελεγχθεί (και) η αντικαταστατική συμπεριφορά του κ. Καπράνου.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει επίσης τις παρατάξεις Σόμπολου – Τσαλαπάτη ότι  στήριξαν μέχρι τέλους τον Καπράνο και προωθούν τώρα κοινό υποψήφιο, κρατώντας τις Ενώσεις των ασφαλισμένων στο ΤΣΠΕΑΘ στο απόλυτο σκοτάδι και αποδεικνύοντας ότι η πλειοψηφία των «6», που κυβέρνησε την ΕΣΗΕΑ την τελευταία διετία, στηρίζεται σε κοινά και ορατά πλέον συμφέροντα και κέντρα. Επισημαίνει επίσης την ανάγκη ανασυγκρότησης της ΕΣΗΕΑ σε δημοκρατική και αγωνιστική κατεύθυνση, ανεξάρτητη από τη κυβέρνηση και την εργοδοσία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.