29/05/2008 13:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Πόλη εάλω

Γράφει ο i-reporter και συμφωνώ: Το ότι το 1453 το Βυζάντιο -σαν "οντότητα" - κατέρρευσε και παραδόθηκε στους Οθωμανούς (που είναι πολύ διαφορετικό πράγμα από την Τουρκία) δεν σήμαινε (τελικά) και τίποτε το ιδιαίτερο. Η άλωση είχε συντελεστεί ήδη. Για παράδειγμα για τον Ελληνισμό μεγαλύτερη ήττα (στρατηγικής σημασίας) ήταν τα όσα έκαναν Κωνσταντίνος – Ελένη - Θεοδόσιος κλπ .Που ονομάσθηκαν με ποια κριτήρια άραγε "μεγάλοι"; Επειδή έσβησαν τον...ελληνισμό; Η ιστορία πρέπει να είναι ίσως το πιο βασικό μάθημα από όλα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας. Μέσα ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις διαθέσιμες πηγές, χωρίς κανέναν αποκλεισμό - η γνώση από μόνη της μπορεί να οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο, γιατί "ανοίγει" το μυαλό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Φοβούνται μόνο οι ημιμαθείς και όσοι έχουν κόμπλεξ και αισθήματα "περίεργα". Το Βυζάντιο είναι μια ιστορική περίοδος που αξίζει κανείς να μελετήσει. Είναι μια "ελληνική σελίδα" που μπορεί να μας διδάξει πολλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 29/05/2008 14:22:16

  Είναι αστείο να επιχειρεί κανείς να υπερασπιστεί την "ελληνικότητα" μιας ιστορικής περιόδου στην οποία ο ελληνισμός τέθηκε υπό διωγμό από την κρατούσα έκδοχή της εκκλησίας και των παπάδων και ονομάστηκαν "μεγάλοι" όλοι εκείνοι που καθοδήγησαν τον εξοβελισμό του μέσα και από την καταστροφή ναών και αγαλμάτων.
  Η περίοδος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας υπήρξε περίοδος στασιμότητας, αν όχι οπισθοχώρησης, της κοινωνικής εξέλιξης εξαιτίας ακριβώς του σφιχτού εναγκαλισμού του κοσμικού κράτους με την εκκλησία.
  Η πρώτη και τελευταία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με την εικονομαχία. Τότε που η επικράτηση των εικονολατρών βύθισε τα πάντα στο σκοτάδι του παπαδαριού και του Χριστού που αυτό εκπροσωπούσε.

 2. Theo avatar
  Theo 29/05/2008 14:23:32

  Σήμερα συμπληρώνονται 555 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
  555 χρόνια, πέμπτος μήνας, ημέρα Πέμπτη.

 3. Nick avatar
  Nick 29/05/2008 14:24:54

  Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με το Ελληνικό στοιχείο να υπερέχει.

  Όσο για την Άλωση του Ελληνισμού, δεν το σχολιάζω γιατί η Ιστορία αποδεικνύει ότι ξεκίνησε πολύ πριν εμφανιστεί ο Κωνσταντίνος.

 4. LEON avatar
  LEON 29/05/2008 14:38:05

  Πάρθεν η Ρωμανία

  Έναν πουλίν, καλόν πουλίν εβγαίν' από την Πόλην°
  ουδέ στ' αμπέλια κόνεψεν ουδέ στα περιβόλια,
  επήγεν και-ν εκόνεψεν α σου Ηλί' τον κάστρον.
  Εσείξεν τ' έναν το φτερόν σο αίμα βουτεμένον,
  εσείξεν τ' άλλο το φτερόν, χαρτίν έχει γραμμένον,
  Ατό κανείς κι ανέγνωσεν, ουδ' ο μητροπολίτης°
  έναν παιδίν, καλόν παιδίν, έρχεται κι αναγνώθει.
  Σίτ' αναγνώθ' σίτε κλαίγει, σίτε κρούει την καρδίαν.
  "Αλί εμάς και βάι εμάς, πάρθεν η Ρωμανία!"
  Μοιρολογούν τα εκκλησιάς, κλαίγνε τα μοναστήρια
  κι ο Γιάννες ο Χρυσόστομον κλαίει, δερνοκοπιέται,
  -Μη κλαίς, μη κλαίς Αϊ-Γιάννε μου, και δερνοκοπισκάσαι
  -Η Ρωμανία πέρασε, η Ρωμανία 'πάρθεν.
  -Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο.

  (Δημοτικό τραγούδι του Πόντου)

 5. Theo avatar
  Theo 29/05/2008 15:01:25

  Γιώργος Κουμουτσάκος, Η Ελλάδα αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χθεσινή συνάντηση της Πρωτοβουλίας κατά της Διασποράς Όπλων Μαζικής Καταστροφής (PFI) στην Ουάσινγκτον, εξαιτίας της επιμονής των Αμερικανών να προσκαλέσουν και να αναφέρονται στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ως διοργανωτές της συνόδου οι ΗΠΑ προσκάλεσαν τις χώρες που μετέχουν με βάση το όνομα με το οποίο οι ΗΠΑ τις αναγνωρίζουν. Από τον Νοέμβριο του 2004 οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και έτσι προσκάλεσαν τη "Μακεδονία" σε αυτή τη σύνοδο».

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/05/2008 15:22:10

  Πριν από χρόνια ο μόνος πολιτικός που την ημέρα αυτή χωρίς να το πάρει είδηση κανείς είχε καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Παλαιολόγου μπροστά στην Μητρόπολη ήταν ο Δήμαρχος τότε Δ. Αβραμόπουλος.

 7. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 29/05/2008 15:22:27

  Η καραμέλα περί μη ελληνικότητας του βυζαντίου έχει παλιώσει. Ούτε όμως επρόκειτο για συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας, όπως το εννοούν κάποιοι. Η αλήθεια είναι στη μέση. Απόγονοι των βυζαντινών είμαστε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρεπόμαστε γι' αυτό.

  Θα πρέπει να έχουμε σύμπλεγμα κατωτερότητας σε σχέση με τους δυτικούς, αυτούς δηλαδή που είχαν προγόνους κάτι γυφτογύφτουλες που έκαναν ιερές εξετάσεις και σφαγίαζαν χωρίς οίκτο ιθαγενείς και ιθαγενείς;

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/05/2008 15:27:01

  1) Στην περιοχή κατοικούσαν Έλληνες και μετά την αλλαγή θρησκείας.
  2) Όποιος έχει ζήσει με πολλές φυλές κατανοεί ότι η αλλαγή θρησκείας δε διαλύει ένα λαό.
  3) Υπάρχουν λαοί που πιστεύουν σε περισσότερες από μια θρησκείες.
  4) Αν δεν αποδεχτούμε πλήρως και τα 2000 χρόνια ιστορίας και τις συνέπειες θετικές ή αρνητικές που είχαν για το λαό μας καθώς και πως θα παραγκωνίσουμε ότι αρνητικό χαρακτηριστικό μας προσέδωσαν δεν πρόκειται να δούμε προκοπή.

  Εν όψει των ανωτέρω η διαμάχη ελληνιστών - βυζαντινιστών μόνο ζημιά προκαλεί και κυρίως αποπροσανατολιστική σύγχυση.

 9. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 29/05/2008 15:39:12

  Μεταφέρω:

  Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ε Σ Σ Υ Ν Ε Π Ε Ι Ε Σ
  Μ Ο Ν Ο Θ Ε Ϊ Σ Μ Ο Υ κι Ε Λ Λ Η Ν Ι Σ Μ ΟΥ

  “Δει δη Ιστορίας”  Ο Αριστοτέλης λέει, στα «Πολιτικά», 7. 7, ότι: «λόγω κλίματος, οι Ευρωπαίοι είναι ισχυροί πολεμιστές, αλλά, υστερούν στην πνευματική δημιουργία. Οι Ασιάτες, πάλι λόγω κλίματος, είναι ισχυροί στα πνευματικά, αλλά, είναι αδύνατοι πολεμικά. Οι Έλληνες, ως ευρισκόμενοι στην μέση, είναι σ’ αμφότερα ισχυροί». Οι Ευρωπαίοι Ρωμαίοι, που διαδέχθηκαν τους Έλληνες στην διοίκηση του τότε κι εκεί Κόσμου, δικαίωσαν ιστορικά την άποψη του Αριστοτέλους. «Ρώμη», στα ...ινδικο-ευρωπαϊκο-φοινικικά, σημαίνει «δύναμη». Οι «Δυνατοί», ή οι Ρωμαίοι, της Ευρώπης, λοιπόν, που για αιώνες βρίσκονται σ’ επαφή με τους Έλληνες στην χώρα τους, την Ιταλία, έχουν εκπολιτισθεί -όσο γίνεται, βέβαια!-ελληνικά. Το αλφάβητο κι η γλώσσα τους, τα Λατινικά, είναι δώρο των Ελλήνων, όπως και η θρησκεία τους. Έτσι, η διαδοχή των Ελλήνων από τους Ρωμαίους δεν επέφερε καμία πολιτισμική αλλαγή, ή έστω ταραχή, στον Κόσμο.

  Έως το 325, που ο Ρωμαίος παιδο-κτόνος, συζυγο-κτόνος, ανιψιο-κτόνος, πεθερο-κτόνος και, γενικά, «-κτόνος» ή, just, δολοφόνος, και, ειδικά, «Μέγας» κι «Άγιος» Κωνσταντίνος, επιβάλει σαν επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το μονοθεϊστικό Δόγμα του Χριστιανισμού. Τον ακολουθεί, λίγο μετά, ο επίσης δολοφόνος (: κρατηθείτε!) 15.000 σε μια μέρα Θεσσαλονικέων, αλλά, κι αυτός, πάλι!, «Μέγας» κι «Άγιος», ο Ισπανός Θεοδόσιος Α΄. Αυτός, περί το 380, - με την σπάθα στον λαιμό και την δήμευση περιουσιών στην τσέπη -, απαγορεύει την ελληνική θρησκεία και, φυσικά, τους αφιερωμένους στους Θεούς της Αγώνες κι Εορτές.

  Ολυμπιακοί, Ίσθμια, Νέμεα, Παναθήναια και λοιποί αθλητικοί Αγώνες απαγορεύονται δια, κυριολεκτικού!, ροπάλου. Επίσης, απαγόρεψε κι όλους τους θεατρικούς, γυμνικούς και ποιητικούς Αγώνες, συν τις αφιερωμένες σ’ αυτούς εορτές που, απαραιτήτως, τους συνόδευαν. Όπως, -και πάλι φυσικά!-, κλείνουν, καταπλιατσικολογούνται και, εν τέλει, γκρεμίζονται τα Μαντεία, τα Άντρα, τα Ασκληπιεία και όλα εν γένει τα θεραπευτήρια.

  Κλείνουν τα πατρογονικά κι από χιλιάδες χρόνια λειτουργούντα Ιερά και Ναοί (Δωδώνη, Ολυμπία, Δελφοί, Ελευσίνα, Επίδαυρος, Δήλος κλπ) και καταδιώκονται, σφαγιάζονται και καρατομούνται οι ιερείς τους. Ισοπεδώνονται Θέατρα, Αγορές, Βιβλιοθήκες, Στάδια κι ό,τι θυμίζει τον ελληνικό Πολιτισμό των δεκάδων αιώνων ζωής. Όποιος κατέχει ελληνικούς παπύρους, παίρνει στον λαιμό του, εκτός από τον δικό του, και τον ...λαιμό κάθε μέλους των συγγενών του εξ αίματος! Όλα τα της Ελλάδος βάφονται με αίμα. Κατακόκκινο, όπως οι πορφύρες των «Μεγάλων» κι «Αγίων» αυτοκρατόρων και πατριαρχών των -…υπερήφανων γι’ αυτούς!- Ρωμηών!!!

  Το 529, ο ένδοξος και θεοφίλητος Σκοπιανός αυτοκράτορας του …ελληνικού «Βυζαντίου», Ουπράβδα- Γιουπράβδα Zastava, ή, just, Ιουστινιανός, διατάζει το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών όπου Γης και, κυρίως, των Αθηνών. Έτσι, η σοφία, πλέον, αλλάζει φορέα και ...πόστο διανομής μ’ αυτοκρατορικό χρυσόβουλο διάταγμα, μετακομίζοντας απ’ τα μυαλά των ανθρώπων στα του χαλδαϊκού Θεού -της ερήμου και των Εβραίων- Ιαχβέ. Κατοικοεδρεύει, δε, και διανέμεται, έκτοτε, αντί από την πόλη τής Σοφίας Αθήνα, στην «του Θεού Αγία ...Σοφία» της Κωνσταντινούπολης, «σήμα κατατεθέν», έκτοτε, του Ουπράβδα- Γιουπράβδα Ιουστινιανού και, συνακόλουθα, “trade mark” τού Ρωμαιο-Χριστιανικού μεγαλείου!?!

  Αυτοί είναι οι φονταμενταλικά ...θεμελιωτές τού καλούμενου Δυτικού Χριστιανικού πολιτισμού (: ούτε ποιητική αδεία δεν μπορεί να γραφτεί αυτός ο «και καλά» πολιτισμός με κεφαλαίο «π»...), ο οποίος έχει υπό την ηγεσία του τον πλανήτη, από το 325 μ.Χ., έως και σήμερα: ΡΩΜΗ  ΔΥΤΙΚΟ κι ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ»  «ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ»- ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΒΕΝΕΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ κ.λπ.  ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, «ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»  ΗΠΑ, ΕΕ...

  Αυτό το νέο και ιουδαιογενές «χριστιανικό» μόρφωμα είναι σχιζοειδές! Διότι, το ένα πόδι του στηρίζεται στην ελληνική Γνώση (= επιστήμες, τέχνες, γλώσσα, αθλητισμός) και το άλλο στην ά-λογη και παρά-λογη εβραιο-μονοθεϊστική Πίστη. Ο Δυτικός καλούμενος ...πολιτισμός, κράτησε από τους Έλληνες όλο τον όγκο της πνευματικής τους δημιουργίας, όλη την ελληνική Γνώση, ε-κ-τ-ό-ς, από την θρησκεία τους. Η οποία, ό μ ω ς, ήταν το ακριβές «Αίτιον» αυτής καθ’ εαυτής της δημιουργίας του Ελληνικού Πολιτισμού, γιατί: - η ελληνική θρησκεία ήταν απόρροια της ελληνικής Φιλοσοφίας! Αυτή ήταν και η ειδοποιός διαφορά Ελλήνων και Ιουδαίων: οι μεν Έλληνες έκαναν την Φιλοσοφία τους Θρησκεία, οι δε Ιουδαίοι, την Θρησκεία τους ...Φιλοσοφία!

  Ο διωγμός που υπέστησαν οι Έλληνες κι ο,τιδήποτε ελληνικό, τότε, ήταν καταστροφικός! Οι ελληνικοί ναοί, τα μαντεία, τ’ αγάλματα, τα θέατρα, τα γυμνα-στήρια, τα στάδια και οι βιβλιοθήκες - κυριότατα και ...κάτ’ απ’ όλα αυτές!-, γ-κ-ρ-ε-μ-ί-σ-τ-η-κ-α-ν, από άξεστα, βαρβαρικά, φανατισμένα στίφη Χριστιανών, που υπάκουαν κι ακολουθούσαν πιστά, -με ζέση απαράμιλλη, κέφι ανείπωτο, τραγούδια ευφρόσυνα και ψαλμούς χαρμόσυνους προς τιμήν του Εβραίου Θεού Γιάχ!βε-, την Αυτοκρατορική και Πατριαρχική εντολή, που ’λεγε και πρόσταζε τους προπάτορες των Ρωμηών και λοιπών Υπαρκτοχριστιανών:
  «- ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ»!

  Τι είδους άνθρωποι μπορεί να είναι «Αυτοί», που γκρέμισαν την Δωδώνη, τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Δήλο, την Σπάρτη, την Θήβα, το Άργος, την Επίδαυρο, την Αθήνα, την Έφεσο ;?;

  ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ψυχές κι από τι πνευματικά προστάγματα καθοδηγούνται «Αυτοί», που τσακίζουν, γκρεμίζουν, ξεθεμελιώνουν και σπάνε - με βαριοπούλες, καλέμια, αξίνες, σκερπάνια και σφυριά-, αγάλματα δια χειρός Φειδία, (: όπως τα χρυσελεφάντινα του Διός στην Ολυμπία και της Αθηνάς στον Παρθενώνα), ή τ’ άλλα της Αρτέμιδας στην Έφεσο και του Απόλλωνα στην Δήλο ;?;

  ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ά ν θ ρ ω π ο ι είναι «Αυτοί»;

  ΠΟΙΟΥγένους είναι τα ιερά τους βιβλία, που τους νουθετούν και καθοδηγούν στο να καταβαραθρώνουν, να λεηλατούν, να τεμαχίζουν, να κλέβουν και να ποδοπατούν έργα Τέχνης, ώστε να έχουν ...πέτρες, τούβλα κι αγκωνάρια για να κτίζουν τους δικούς τους τόπους ...λατρείας, ή τα σπίτια, τις βίλες και τα παλάτια τους ;?; ΠΟΙΟΣ α-γ-α-θ-ό-ς Θεός μπορεί να λατρευθεί σε τέτοια μέρη κακίας, ασχήμιας και μισαλλοδοξίας ;?; ΠΟΙΟΣ λαός, ποιοι ιερείς και ποιος Θεός ισοπεδώνουν έναν ιερό χώρο και χρησιμοποιούν τον παλιό βωμό σαν ...«Αγία Τράπεζα» δικιά τους ?;?

  ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει ούτε ένας «βυζαντινός» ναός που να μην είναι κτισμένος πάνω σ’ αρχαίο ελληνικό ιερό ?;?

  ΓΙΑΤΙ αυτή η μανία καταστροφής, για κάθε τι που θύμιζε Ελλάδα; Από «τι» ήθελαν να προστατευθούν, «τι» φοβόντουσαν και γι’ αυτό μισούσαν την ελληνική θρησκεία ;?;

  ΓΙΑΤΙ «αυτός-που-φέρνει-το-φως-της-Αυγής», ο «εώς-φόρος», έγινε ... ο «Διάβολος», ο Σαταν-άς και το «αντίπαλον δέος» του Θεού τους ;?;

  ΓΙΑΤΙ απ’ όλα τα έθνη του Κόσμου οι «Χριστιανοί» επέλεξαν τους Έλληνες, ως παράδειγμα προς αποφυγήν έθνους, κι έκτοτε οι αλλόθρησκοι των «Χριστιανών» καλούνται «Έλληνες», οπότε και ισχύει το «πας μη χριστιανός Έλλην» ?;?

  ΓΙΑΤΙ οι Ιουδαιο-Χριστιανοί τρέφουν τέτοιο απύθμενο μίσος για τους Έλληνες, ενώ οι πολυγραφότατοι Έλληνες δεν έχουν, …όχι ούτε μία κακή ή απαξιωτική αναφορά στα χιλιάδες γραπτά τους, αλλά ούτε καν μία οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφορία γι’ αυτούς?;?
  ΔΕΙ ΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,
  ω, άνδρες, γυναίκες και, -κυρίως!-, παιδιά όλης της Γης!!!

  ***

  Αυτό που συνέβη εκείνους τους χρόνους, ήταν ένας γάμος, μια ζεύξη, της δύναμης-ρώμης τού ισχυρού ευρωπαϊκού σφριγηλού σώματος, με το (για τα μέτρα των Ρωμαίων) ισχυρό ανατολικό, ασιατικό, ιουδαϊκό πνεύμα. Σώμα ευρωπαϊκό, μυαλό ασιατικό!

  Αυτό ήταν μια παρά φύσει καινοτομία, η οποία ήρθε να καλύψει τις αδυναμίες και να ενώσει τις αρετές Ευρωπαίων και Ασιατών, όπως ο Αριστοτέλης μάς τις διευκρίνισε στην αρχή του κεφαλαίου. Το αποτέλεσμα της διασταύρωσης ήταν ένας άνθρωπος- τέρας! Η ρωμαϊκή και, κατ’ επέκτασιν, η ευρωπαϊκή σωματική-φυσική δύναμη, προωθημένη απ’ το ασιατικό, φανατικό, μισαλλόδοξο μονοθεϊστικό Δόγμα που σκοτίζει το μυαλό, οδήγησαν από κοινού τούς Δυτικούς – Ευρωπαίους σε φρικαλεότητες.

  Υπέρ τού Θεού τους Ιαχβέ ή Γιαχβέ, οι Ευρωπαίοι κατέσφαξαν εκατομμύρια Ασιάτες, Αφρικανούς, Αμερικανούς - «Ίντιος» κι Αυστραλούς “aboriginal”-αυτόχθονες. «Για το καλό τους»!!! Για να γνωρίσουν, -επιτέλους!, τα κτήνη!! -, την Αλήθεια, την Αγάπη και, -πάνω απ’ όλα!!!-, το Έλεος του φιλεύσπλαχνου ενός, μοναδικού και τρισυπόστατου Θεού Γιάχ!βε..

  Έσφαζαν τους αυτόχθονες ιθαγενείς και τους έκλεβαν, εκτός από την ελευθερία τους, κι ό,τι πολύτιμο υλικό αγαθό είχαν... Έτσι δημιουργήθηκαν η Ρωμαϊκή, η «Βυζαντινή», η «Παπική», η Ισπανική, η Ολλανδική, η Πορτογαλική, η Γαλλική, η Ρωσική κι οι λοιπές Υπερδυνάμεις, Αυτοκρατορίες και Βασίλεια...

  Ποτάμια ΑΙΜΑ διεστραμμένων κίτρινων, μοχθηρών κόκκινων και δαιμονισμένων μαύρων! Λίμνες τα ΔΑΚΡΥΑ άπιστων και, γι’ αυτό: βρωμερά μολυσμένων μητέρων, με τα μούλικα τα μωρά τους στην αγκαλιά! Βουνά οι ΠΟΝΟΙ και το κακό που προκάλεσαν πε-φωτισμένοι Ιεράρχες, Πάπες, Πατριάρχες, Βασιλιάδες κι Αυτοκράτορες...

  Για να παράγουν αυτοί
  εξ-ευγενισμένα «φρου-φρου κι αρώματα» στα Παρίσια, ν’ ακούνε ευ-αίσθητα μεγαλειώδεις όπερες στα Μεδιόλανα, «πίνοντας τσάι (να) νοσταλγούν τις αποικίες», στις βεράντες τού κάθε λαμπρού Brighton, καθώς «τις ασημένιες χειροπέδες τους φοράνε (και) γονατιστές “πιο δυνατά” παρακαλάνε», ή, πάλι, να ξαπλώνουν στα πούπουλα τις ξυγκιασμένες κωλάρες τους στις Μαδρίτες και ν’ αθλούνται αγέρωχα κυνηγώντας αλεπούδες στα Εδιμβούργα!

  Ευτυχώς, τουλάχιστον, που μέσω των θεόπνευστων ιεραποστολών τους ανά τον Κόσμο δίδαξαν ήθη, έθιμα, πολιτισμό και, κ*υ*ρ*ί*ω*ς, ΑΓΑΠΗ, στους ... άγριους, απολίτιστους κι άξεστους -σαν τα κτήνη!- ιθαγενείς της Αφρικής, της Αμερικής, της Άπω Ανατολής, της Ινδίας και της Αυστραλίας...

  «Ο Χριστιανισμός έπαιξε έτσι έναν πολύ ενεργό ρόλο στο δουλεμπόριο του 15ου μέχρι τον 18ο αιώνα.. Οι παπικές βούλες του Νικολάου Ε΄ και του Καλίξτου Γ΄ στη δεκαετία του 1450 καταγράφουν επιδοκιμαστικά τον τρόπο που οι αιχμαλωτισμένοι νέγροι δούλοι πειθαναγκάζονταν να δεχτούν το βάπτισμα και να ασπάζονται την χριστιανική πίστη.

  Έδωσαν στους Πορτογάλους, ως αμοιβή για τις προσπάθειές τους σ’ αυτό το πεδίο, ένα μονοπώλιο ναυσιπλοΐας και εμπορίου ανάμεσα στην Χρυσή Ακτή και στην Ινδία, και ρητά εξουσιοδότησαν τον βασιλιά της Πορτογαλίας να κάνει δούλους όλους τους άπιστους εχθρούς του Χριστού (βλ. Boxer, “The Portuguese Seabome Empire 1415- 1825”, 20-3) ..

  Η Βίβλος, περιττό να πούμε, ετέθη στην υπηρεσία της δουλείας, όπως έγινε πολύ συχνά τον 18ο και τον 19ο αιώνα στις ΗΠΑ. Ήταν πλατιά διαδεδομένη η πίστη ότι ο νέγρος κληρονόμησε την
  κ α τ ά ρ α του Νώε επί του Χαναάν, του γιου τού Χαμ (Γεν. θ΄25-7), και ορισμένοι μάλιστα θέλησαν να τον κάνουν κληρονόμο της κατάρας του Θεού επί του Κάιν (Γεν. δ΄10-15)», «Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ, από την Αρχαϊκή Εποχή ως την Αραβική κατάκτηση», G. E. M. De Ste. Croix, Κέδρος, μετ. Γιάννη Κρητικού, σελ. 524- 5. (: Κα-τα-πλη-κτι-κό! Ειδικά, δε, για «φύρδην» κομμουνιστές και «μίγδην» Νεοορθόδοξους. Αναντάμ παπαντάμ μαρξιστής, αλλά και οξφορδιανο-ιστορικός, ο Ντε Σαιντ Κρουά, γιά!)

  «Ενώ οι Ινδιάνοι είχαν καλή διάθεση απέναντί τους, (: «αγαθά πρόβατα» τους χαρακτηρίζει), οι Χριστιανοί εισέβαλαν σ’ αυτές τις χώρες σαν λυσσασμένοι λύκοι .. σκότωσαν πλήθος από Ινδιάνους και έκοψαν τα χ έ ρ ι α και την μ ύ τ η σε αναρίθμητους άντρες και γυναίκες. Άλλους έρριξαν στα ά γ ρ ι α σ κ υ λ ι ά που τους κατέτρωγαν και τουςκατακομμάτιαζαν .. μα είναι πολλοί, και πρέπει οι Ισπανοί να σταματήσουν για να ξεκουραστούν, τόσους που σκότωσαν .. όλοι όσοι ήρθαν πίστεψαν ότι, καθώς επρόκειτο για λαούς απίστων, νομιμοποιούνταν να τους σκοτώσουν ή να τους αιχμαλωτίσουν, να τους πάρουν τα αγαθά τους, χωρίς να νοιάζονται κ α θ ό λ ο υ και να έχουν τ ύ ψ ε ι ς συνείδησης για τέτοια πράγματα».

  Οι μειλίχιοι ισπανοί «Χριστιανοί», λοιπόν, .. «έμπαιναν στα χωριά και δεν άφηναν ούτε παιδιά, ούτε γέρους, ούτε γυναίκες σ’ ε-ν-δ-ι-α-φ-έ-ρ-ο-υ-σ-α κατάσταση ή ετοιμόγεννες που να μην ξ-ε-κ-ο-ι-λ-ι-ά-σ-ο-υ-ν και κομματιάσουν. Στοιχημάτιζαν ποιος θα έσχιζε έναν άνδρα στην μέση μόνο με ένα κτύπημα, σούβλιζαν σ’ ένα σπαθί μ α ν ά δ ε ς και π α ι δ ι ά αλλά και όποιον άλλον έβρισκαν, κρεμούσαν άλλους κατά ομάδες ανά δεκατρείς προς τιμήν του Λυτρωτού μας και των δώδεκα Αποστόλων, μετά άναβαν φωτιά και τους έκαιγαν ζωντανούς .. οι ίδιοι αυτοί άπιστοι ήταν τα πιο γλυκά και ειρηνικά πλάσματα του κόσμου, χωρίς καθόλου όπλα…». Γράφει ο
  α-υ-τ-ό-π-τ-η-ς μάρτυρας, δομινικανός ιεραπόστολος του Υπαρκτού Χριστιανισμού, Βαρθολομαίος ντε Λας Κάζας, στο «Πολύ σύντομη αναφορά στην καταστροφή των Δυτικών Ινδιών», (1552)…  «Τους γουν δυσεβείς και αλάστορας Ελληνιστάς
  και πυρί και σιδήρω και ύδατι και πάσι τρόποις
  εξαγάγετε της παρούσης ζωής! ..
  Ράβδιζε,
  είργε (φυλάκιζε),
  είτα γλώτταν αφαίρει,
  είτα χείραν απέτεμνε,
  και -αν και ούτω μένη κακός-,
  θαλάττης πέμπε βυθώ (!)», Γεννάδιος Σχολάριος, ο πρώτος πατριάρχης μετά την Άλωση.  ΥΓ1. Η Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου συνήλθε σης 20 Δεκεμβρίου του 1821, ως «η πρώτη ΕΛΕΥΘΕΡΑ Συνέλευσις των Ελλήνων ως Έθνους μετά ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ».

  ΥΓ2. «ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ,
  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Β΄ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ,

  Αριθμ. ΝΒ΄ και τελειταίος
  των πρακτικών της
  Εθνικής Συνελεύσεως.

  Τρίτον ήδη χρόνον διαρκεί ο υπέρ ανεξαρτησίας εθνικός των Ελλήνων πόλεμος και ο τύραννος, ούτε κατά γην ούτε κατά θάλασσαν ηυδοκίμησεν. ενώ δε οι τυραννοκτόνοι χείρες των Ελλήνων έπεμψαν μυριάδας τούρκων εις Άδου και φρούρια απέκτησαν και την επικράτειαν εξισφάλησαν, ο δε κρότος των ημετέρων όπλων, αντηχήσας, διετάραξε το ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ, (: 400 χρόνια είχαν περάσει και, ακόμα, το μυαλό τους καρφωμένο στο απεχθές Βυζάντιον ήταν!) …», «Τα αρχεία της Ελληνικής Παλιγενεσίας», τομ. 3, σελ, 142- 3. http://www.parliament.gr/paligenesia/mainframeset.htm

 10. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 29/05/2008 15:54:05

  "Εν όψει των ανωτέρω η διαμάχη ελληνιστών - βυζαντινιστών μόνο ζημιά προκαλεί και κυρίως αποπροσανατολιστική σύγχυση."

  Είναι προϊόν ημιμάθειας, ανωριμότητας και ετεροπροσδιορισμού. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ένα πράγμα...

 11. thanos avatar
  thanos 29/05/2008 15:55:00

  Εξάκτινος says: Peri Avramopoulou o logos..
  May 29th, 2008 at 3:22 pm

  asfalws tha forouse kostoumi kai gravata..:-))

 12. Swell avatar
  Swell 29/05/2008 16:02:29

  Περί εκκλησίας ΚΑΙ Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 13. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/05/2008 16:56:29

  Δεν ξέρω τι φορούσε. Όταν πέρασα αργότερα είδα το στεφάνι.

 14. Rogue avatar
  Rogue 29/05/2008 16:56:34

  Ακόμα και με αλλαγή θρησκείας, το Βυζάντιο είναι φυσική συνέχεια της Ελλάδας.

  Οι περιέργως εμφανιζόμενοι δωδεκαθεϊστές ελπίζω να συνειδητοποιούν για τον εαυτό τους τουλάχιστον, πως αν η Ελλάδα δεν είχε αλλάξει θρησκεία, θα ήμασταν το μόνο έθνος στον πλανήτη με πολυθεϊσμό (εξαιρέσει κάποιων περιοχών νότιας ασίας).

  Ένα έθνος χαρακτηρίζεται κατά βάση από 3 "άγκυρες": Γλώσσα, ιστορία και θρησκεία.

  Όλη αυτή η παραφιλολογία που ουδόλως ενδιαφέρει το μέσο πολίτη, είναι μια προπαγάνδα που αποσκοπεί στο να πάρει τη μία "άγκυρα" και να βαράει την άλλη.

  Και όταν η ιστορία μας έχει γίνει μπάχαλο, η θρησκεία δεν υφίσταται και το 50% του πληθυσμού δεν μιλάει Ελληνικά, τότε όλα θα είναι ωραία....

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 29/05/2008 17:15:05

  Ή ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ!

  «Υπάρχουν πέντε βασικές διαφορές μεταξύ ελληνικής και ιουδαιο-χριστιανικής «αλήθειας», (αρχίζοντας με την ελληνική άποψη): (1) Θεός εντός και εκτός κόσμου έναντι Θεού εκτός κόσμου, (2) εκούσια κάθοδος της ψυχής στο υλικό επίπεδο έναντι ακούσιας πτώσης της, (3) μετενσάρκωση της ψυχής μέχρι τελικής της εξιλέωσης έναντι μιάς και μοναδικής ενσάρκωσής της με ανταποδοτική κατάληξη στον Παράδεισο ή στην Κόλαση, (4) μη ανθρωποκεντρική δημιουργία (ο κόσμος δεν πλάστηκε για τον άνθρωπο) έναντι ανθρωποκεντρικής δημιουργίας (ο κόσμος πλάστηκε για τον άνθρωπο) και, τέλος (5) επιδίωξη ΟΜΑΔΙΚΗΣ ανέλιξης έναντι ΑΤΟΜΙΚΗΣ σωτηρίας», «Η αρχαιοελληνική Πρόκληση», Αντ. Κονταράτου. Από τα παραπάνω, είναι αυτονόητο το «γιατί» το να καλείσαι Έλληνας = να έχεις ελληνική παιδεία, να ενστερνίζεσαι, δηλαδή, την ελληνική Κοσμο-θεωρία Κοσμο-ειδώλου, σ’ αντιδιαστέλει και σ’ αποκλείει,- ταυτόχρονα, αυτόματα κι αυτόχρημα!-, από το να είσαι, ή να δηλώνεις, Έλληνας και Μονοθειστής = Χριστιανός = Ρωμηός. Εκτός, κ. Πλεύρη, κ. Γεωργιάδη, κ. Λιακόπουλε και σια μεγαλοϊδεατιστών …ελληνοχριστιαναράδων, αν είσαι πράκτωρ = εισπράκτωρ, ή αδαής, ή βλαξ! «Διαλιεεέχτε!», που φωνάζουν κι οι …Αιγύφτιοι. «it’s up to you»!

 16. Nick avatar
  Nick 29/05/2008 17:45:42

  Ή ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ!

  Πυθαγόρειος γίνεται; Μονοθεϊστής ήταν και αυτός.

 17. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/05/2008 17:59:03

  νήπιε γέροντα, ακόμα ψάχνω για τα λατινικά...

  Προτιμώ την Ελληνική άποψη, καμία αμφιβολία. Η Ελληνική κοσμοθεωρία είναι πιό ποιητική ούτως ή άλλως. Το είπε και ο Τσιφόρος, προτιμούσε την ελληνική μυθολογία από την ιουδαϊκή.

  Θα «δανειστώ» την εικόνα, για 2-3 ώρες, με αναφορά που την είδα, να θυμίσω την ημερομηνία σε κάτι άλλους

 18. Theodore avatar
  Theodore 29/05/2008 18:10:13

  Εγω θα πω κατι αλλο και ας με βρισετε.
  Ενταξει, μπορει να ειναι ετσι, αλλα μπορει να ειναι και αλλοιως.
  Το βασικο γεγονος, ομως, ειναι, οτι οι Ωθωμανοι με τη φοβερη ορμη, που ειχαν, διελυσαν τα παντα και ευτυχως, που καποιος Δυτικος Βασιληας, τους σταματησε στη Βιεννη και γλυτωσαμε απο το να εχουν υποστει οι παντες, "σουνετι".
  Η ζημια, εγινε λοιπον,αλλα δε νομιζω οτι το θεμα ειναι να καθομαστε και να κλαιμε, σα μωρα, που τους επεσε η κουκλα και εσπασε και να λεμε αν ηταν Ελληνικο το Βυζαντιο, η οχι. Τι σημασια εχει αυτο πια;
  Μπορουμε να κανουμε κατι γι αυτο; Αν ναι, ας το κανουμε. Αλλα να μην ξεχναμε, οτι και αλλες φορες το επιχειρησαμε και σπασαμε τα μουτρα μας.
  (Αλλες βεβαια, κερδισαμε).
  Γι αυτο, πρεπει να ξερουμε τι ακριβως θελουμε.
  Αλλα και τι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κανουμε.
  Εσεις δηλαδη, τι γουσταρετε;
  "Να παρετε την Πολη και την Αγια Σοφια";
  Μπορειτε; Χωρις να διαλυσετε τα παντα και να βυθισετε τη χωρα στην καταστροφη;
  Αν μπορειτε, καντε το, αλλα μ αυτα τα πραγματα, δεν παιζουμε, πως πιθανον να ξερετε.
  (Και απο ο,τι βλεπω,οι συνελληνες, μονο γι αυτο δεν ενδιαφερονται.
  Γιατι αν πραγματι το ηθελαν πολυ, θα εκαναν ο,τι μπορουσαν, για να γινουν καλυτεροι, να μαθουν περισσοτερα, να φτιαξουν και καμια "καλη" μπομπιτσα, σε στυλ ΑΒ, να ουμ, οποτε αλλοιως θα ηταν τα πραγματα.
  Αλλα εδω δεν μπορουμε να φτιαξουμε...σκορδα και τα φερνουμε απο την Κινα, η απο την Αργεντινη, μπομπες θα φτιαξουμε;
  Αρα, χλωμο το βλεπω το ζητημα απο αυτη τη μερια.
  Ολα τα αλλα, ειναι, με συγχωρειτε κιολας, ...φουτσες, μπλε χρωματος.

 19. espectador avatar
  espectador 29/05/2008 19:52:12

  Βρε τι παθαμε μ αυτο το ιντερνετ!

 20. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/05/2008 20:05:16

  1. Προς νήπιο γέροντα

  Πριν μερικά χρόνια θα προσυπέγραφα όσα μεταφέρεις.
  Πλέον αμφιβάλλω.

  Μάλλον υποτιμάμε την εσωτερική δύναμη τού Ελληνισμού όταν αποδεχόμαστε ότι τού επέβαλαν ή αποδέχθηκε άκριτα τον Χριστιανισμό.

  Μήπως ο Ελληνισμός εγκόλπωσε τον Χριστιανισμό, για να διατηρήσει μια συνοχή που τον έφερε μέχρι σήμερα ;

  Σάς παρακαλώ διαβάστε το εξαιρετικό πόνημα του Α. Φαρμάκη

  http://www.bigfatopinion.net/2008/03/blog-post_7981.html

  Και θυμηθείτε πως αποκάλεσε ο Νίτσε τον Χριστιανισμό : ανεστραμμένο πλατωνισμό για τον λαό.
  Αναλογιστείτε και κάτι άλλο : γιατί οι Εβραίοι δεν έγιναν Χριστιανοί ;

  2. Η συνέχεια του Ελληνισμού μέσα από το Βυζάντιο αποδεικνύεται ιστορικά από τις δεκάδες εξεγέρσεις και κινήματα, σε όλον τον ελλαδικό χώρο, κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας.
  Θυμίζω την Επανάσταση του Διονυσίου, του λεγόμενου "Σκυλόσοφου" και τα Ορλοφικά.
  Με τελική κατάληξη το 1821.
  Ποιος τα έκανε αυτά ; Δέκα καπεταναίοι μόνο ; Που έκλειναν «καπάκια» με τους τούρκους , όπως θέλει να μας πείσει ο Κωστής Παπαγιώργης και πολλοί άλλοι ;
  Για να μιλήσουν αμέσως μετά για ένα «τεχνητό έθνος που κατασκευάστηκε από τον Κοραή» ;
  Ποιοι έβγαλαν τα δημοτικά τραγούδια ; Ποιοι τραγούδησαν «Ως πότε τούτη η Άνοιξη …».
  Ποιοι ήταν αυτοί που όρμησαν στην Τριπολιτσά και έσφαξαν τα πάντα ;
  Αυτοί που κουβαλούσαν το σταυρό 400 χρόνων σκλαβιάς και ανταπέδιδαν επί δικαίων και αδίκων.
  Ποιοι ήταν οι απλοί πολεμιστές πίσω από τους αρχηγούς ; Οι προ-προ-παππούδες μας, για τους οποίους χάνουμε τα ίχνη πίσω από το 1830 μη έχοντας αρχεία-μητρώα λόγω κατοχής.
  Δεν είμαστε βρετανική μοναρχία με 900 χρόνια συνέχεια, όπου βρίσκεις τον πρόγονό σου, για παράδειγμα, το 1235.


  Ο στόχος, φίλοι, είναι να πειστούμε ότι δεν υπάρχει συνέχεια μεταξύ αρχαίου ελληνικού κόσμου και σημερινού.
  Αγρυπνείτε.
  Αυτό που προέχει σήμερα είναι να διατηρηθεί η γεωγραφική ενότητα του νέου ελληνικού κράτους, από τις επιβουλές τούρκων, αλβανών και σκοπιανών.
  Και οι αμερικανοί υπάλληλοι,"κυβερνήτες" μας, να κάνουν την μικρότερη ζημιά. Μετά βλέπουμε. Το περιβάλλον διαρκώς μεταβάλλεται.

 21. Greek Rider avatar
  Greek Rider 29/05/2008 20:23:17

  1) Την εποχή της άλωσης ήταν μέσα στον Κων/πολη 8000 υπερασπιστές και 300,000 ήταν στα μοναστήρια και υμνούσαν τον Θεό.

  2)Είχαν την ευκαιρία λίγο πριν να βοηθηθούν από την αναγεννητική πλέον Ευρώπη αλλά οι σκοταδιστές του παπαδαριού προτίμησαν να γονατίσουν τσανακογλύφτες στον Πασά.

  Διαβάστε την ιστορία από την Οξφόρδη και θα δείτε τι κουτόχορτο προπαγάνδας έφαγε η γενιά μας περί ελληνοχριστιανισμού!

 22. LEON avatar
  LEON 29/05/2008 20:53:29

  Άσε..δοκιμάσαμε καί τούς "ευρωπαίους" τό 1204...
  καί μετά τό 1825....καί τό 1944...καί..καί..

 23. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 29/05/2008 20:59:45

  Eίπατε όλοι τα δικά σας και εγώ με μεγάλη υπομονή σας διάβασα, για να δώ, άν έχω να προσθέσω μερικά ακόμα πραματάκια για να ολοκληρώσω ή να αποκληρώσω μερικές απο τις απόψεις που διατυπώθηκαν. Για όσους δυσανασχετούν "λόγω πληθώρας ύλης" συνιστώ να μήν ασχοληθούν, γιατί θα κουραστούν απο το διάβασμα. Το διάβασμα μαθαίνεται μόνο όταν είναι κανείς νέος. Μετά θέλει κανείς άλλους τρόπους ενημερώσεως και αφομοιώσεως. Άς με συγχωρούν λοιπόν αυτοί, που προτιμούν την κουβέντα απο το διάβασμα.

  Αρχίζω με το έργο της συντηρήσεως του λόφου του Γολγοθά στον Ι.Ν. της Αναστάσεως, που λόγω συνεχούς αφαιρέσεως λίθων απο τους πιστούς είχε αρχίσει να κατεβαίνει πλέον κάτω απο τα θεμέλια του Ναού αυτού. Οι διάφοροι ειδικοί χριστιανοί και εβραίοι είχαν αρχίσει να προβληματίζονται, μέχρις ότου ο τότε Πατριάρχης Ειρηναίος (άν θυμάμαι καλά) την προηγούμενη δεκαετία, ανέθεσε σε καθηγητή-πολιτικό μηχανικό της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. να μελετήσει και να προτείνει λύσεις για την επικίνδυνη αυτήν κατάσταση.

  Η μελέτη έγινε με κάθε επιστημονικό τρόπο και σήμερα, ύστερα απο μερικά χρόνια, η αποκατάσταση σύμφωνα με αυτήν την μελέτη δέν παρουσιάζει κανέναν λόγο περαιτέρω ανησυχίας. Λίγες μέρες μετά απο την παράδοση του έργου αυτού ο Πάπας κάλεσε στην Ρώμη την ομάδα της μελέτης και κατασκευής για να την παρασημοφορήσει. Και μερικές μέρες μετά την παρασημοφόρηση το Ισραήλ με το Υπουργείο Πολιτισμού ανήγγειλε εσπευσμένως διεθνές συνέδριο με θέμα την αποκατάσταση ζημιών και φθορών σε αρχαία μνημεία.

  Έτσι μερικές εβδομάδες μετά το Υπουργείο Πολιτισμού των Εβραίων έκανε το πάν για να του αναγνωρίσουν ότι, και αυτό θα μπορούσε να κάνει την δουλειά, καλύτερα ίσως και απο τους Έλληνες μηχανικούς. Μοχθηρία και φθόνος στο πλήρες τους μεγαλείο.

  Όπως, όμως και να έχουν και να είχαν τα πράγματα, στο διεθνές αυτό συνέδριο ακούστηκαν πολλά καινούργια και ενδιαφέροντα και έτσι υπήρξε και αυτό μία ακόμα βαθμίδα ανελίξεως της γνώσης και της εφαρμογής σε διάφορα σχετικά προβλήματα. Πολλοί συνεχάρησαν τους Έλληνες. Μερικοί ήλθαν και στην Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν απο κοντά το εργαστήριο και το προσωπικό του τμήματος, που ανέλαβε αυτό το έργο, όπου στεγάζεται η βάση του σταυρού της Σταυρώσεως του Χριστού.

  Δέν θα υπήρχε ώς την λήξη του συνεδρίου κάτι, που θα άφηνε δυσάρεστη εντύπωση, άν ο Πρόεδρος και διευθυντής του Συνεδρίου αυτού και Διευθυντής στο ΥπΠο του Ισραήλ δέν έκλεινε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του με την εξής φράση επι λέξει:

  " Ο ισραηλινός λαός δέν μπορεί να καταλάβει, γιατί οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αφού έχουν το δωδεκάθεο, την καλύτερη θρησκεία απο τότε που βρέθηκαν στην Ελλάδα. "

  Δημιουργήθηκε μία ανακατωσούρα και κυρίως απο τους Γάλλους και τους Ρώσους συνέδρους. Απο ελληνικό στόμα ακούστηκε κάτι πιο βαρύ και μετά η ερώτηση, άν αυτά τα λέει ο ισραηλινός λαός, ο ίδιος, ή μήπως του τα υπαγόρευσε ο Κίσσιγκερ για να τα μεταφέρει στον συνέδριο. Έτσι θυμήθηκαν και τον Κίσσιγκερ, που εδώ και χρόνια πασχίζει με την πολιτεία του εναντίον της θρησκείας μας, της ιστορίας μας και της οικογενείας μας να διαλύσει τους Έλληνες.

  Άς βγάλουν οι σημερινοί περίεργοι δωδεκαθεϊστές που εμφανίζονται κατα καιρούς με τις δοξασίες τους τα δικά τους συμπεράσματα, γιατί εγώ τα έχω βγάλει ήδη προ πολλού.

  Τους προσκαλώ δέ και στο Λητόχωρο, όπου κάθε χρόνο τελούν τα ολύμπια μυστήρια υπο την χλεύη των ντόπιων και των τουριστών της εποχής του καλοκαιριού. Γιατί πριν απο 2-3 χρόνια τους έζησα απο κοντά όλως συμπτωματικώς, όταν καμιά 200-400 νοματαίοι με τις χλαμήδες και με τις περικεφαλαίες, τα δόρατα και τις ασπίδες άρχισαν να ανηφορίζουν με 30 βαθμούς θερμοκρασία για τον Όλυμπο. Καταϊδρωμένοι και κατάκοποι έφθασαν στο Λητόχωρο και προσπάθησαν να τελέσουν το πρώτο μυστήριο στην πλατεία του Λητοχώρου μπροστά απο την εκκλησία. Τους πρόγγηξαν οι ντόπιοι και τους κυνήγησαν για να φύγουν απο το χωριό. Δέν παίρνω όρκο για την παρουσία της, την συμμετοχή της και τις απαγγελίες της, αυτής της κυρίας, που με το παιδί του Πασχάλη έδωσε πολλές λαβές για συζητήσεις.

  Με τρεμάμενα πόδια κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το μετόχι της Μονής του Αγίου Διονυσίου και έτσι, όπως δέν τους φιλοξένησε κανένα φαγάδικο στο χωριό, ενέσκυψαν στο διπλανό μαντρί, έκλεψαν μία γίδα και δύο πρόβατα, τα έσφαξαν και υπο καπνόν αναθρώσκοντα και ιαχές όπως "ευοί, ευάν και δέν συμμαζεύεται" τα έψησαν. Και όταν πλέον άρχισε να τελειώνει το φώς της ημέρας, επέπεσαν ξενηστικωμένοι στα κοψίδια και ξεπάστρεψαν τις τρείς σούβλες, αφήνοντας στο προαύλιο της μονής τα κόκαλα και τα αποκαϊδια.

  Άν υπήρχε και η ελάχιστη γνώση του τί κρύβεται πίσω απο τους Ρασιάδες κ.λ.π., θα υπήρχε και η σχετική κρίση. Αλλά απο τον ελληνικό λαό, τί κρίση πρέπει να περιμένει κανείς, όταν κανείς δέν του λέει ότι, στις περισσότερες θέσεις-κλειδιά σήμερα βρίσκονται Εβραίοι. Για να θυμηθούμε ότι, μέχρι πρό τινος την ΔΕΗ διαφέντευε ο Ραφαήλ Μωϋσή και - όσοι είδαν για λίγο στην ΤιΒι το νέο πρόσωπο - , Ααρών ... θα είναι ο επόμενος. Και άν σας κάνει κέφι ψάξτε απο μόνοι σας και θα βρείτε.

  Εγώ θα σας πώ μόνο όσα ζούμε κατα καιρούς στην θεσσαλονίκη. Πριν απο μερικά χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στήθηκε το εβραϊκό μουσείο. Το εγκαινίασε ο Αριέλ Σαρόν. Το πρώτο που έκανε κατα την τελετή ήταν, να πεί ότι, χαιρετάει την Θεσσαλονίκη, την μάνα και πρωτεύουσα των Εβραίων!
  Την ίδια μέρα ό εβραίος πρέσβυς στην Αθήνα δήλωνε σε συνέντευξή του σε πρωϊνή εφημερίδα ότι, θα πεί στον Σημίτη να (άκουσον, άκουσον) διατάξει τους Έλληνες να πάψουν να είναι αντισημίτες!

  Λίγο αργότερα αρχίζει ο θόρυβος για το μνημείο του ολοκαυτώματος. Η Ισραηλινή Κοινότης ζητούσε απο τον Δήμαρχο χώρο αντάξιο του ιστορικού γεγονότος και έκρινε ότι, ο πλέον αντάξιος θα ήταν η πλατεία Αριστοτέλους στην θέση, όπου έχει στηθεί εδώ και χρόνια το άγαλμα του μεγάλου αυτού δασκάλου.
  Μόνο που δέν μαχαιρώθηκαν με τον Δήμαρχο. Τελικά ενέδωσαν για την πλατεία Ελευθερίας σε ένα κομμάτι απο το πάρκινγκ στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Λεωφ.Νίκης. Η επιγραφή στο μνημεία αυτό επαναλαμβάνει στα αγγλικά την Θεσσαλονίκη σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.

  Για την συναγωγή, την Κοινότητα και το μουσείο αλλά και για το γηροκομείο των εβραίων η ΕΛΑΣ σήμερα διαθέτει για φύλαξη περι τα 200 άτομα, μοιρασμένα σε 3 βάρδιες στο 24ωρο! Και όταν ρώτησα μία φορά έναν μοίραρχο για το ποιός πληρώνει αυτά τα λέφτά, μου απάντησε ότι, άν δέν το κάνει το ελληνικό κράτος, την φύλαξη θα την αναλάβει η Μοσσάντ!!!

  Μήπως σας κούρασα; Μήπως κούρασα περισσότερο αυτούς που θα ήθελαν να προσκυνήσουν τον Δία και την χ-Ηρα του, καθώς ο πρώτος δέν είχε αφήσει ούτε γάτα να μήν την προγυμνάσει κατάλληλως.

  Για όλους αυτούς τους ανερμάτιστους καλό θα ήταν να καταναλώσουν τον ζήλο και την έφεσή τους σε μία προσπάθεια που θα βάλει τα πράγματα σε τάξη και ισορροπία και όσο θέλει το Ισράηλ άς φωνάζει και άς χτυπιέται. Δίπλα στο μνημείο-εξάμβλωμα που κοσμεί την γωνία που ανέφερα στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχει άνετος χώρος για να δεχθεί τόσο το μνημείο του ολοκαυτώματος των Ποντίων όσο και αυτό των Αρμενίων. Να γίνει το μικρό πάρκο των μνημείων των ολοκαυτωμάτων. Οπότε χάνει και την αξία της η επιγραφή περι πρωτεύουσας κ.λ.π.

  Για να μήν ξεχνιόμαστε κ.κ. της παγκοσμιοποιήσεως, γιατί στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας βρίσκεται στο κέντρο της κεντρικής πλατείας της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της γειτονικής μας χώρας, το άγαλμα του Φιλίππου, που τους χάρισε ο σημερινός δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

  Άς αρκεσθώ σε αυτά τα ολίγα και τα λέμε και πάλι

  ΠΕΛΙΑΣ

 24. Theo avatar
  Theo 29/05/2008 21:05:47

  Hμουν στην Πόλη πριν λίγες μέρες. κάθε τι Ελληνικό κοντεύει να εξαφανιστεί.

 25. Underdog avatar
  Underdog 29/05/2008 22:18:01

  1.Η Βυζαντινή αυτοκρατορία είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας. Απλώς δεν το διδάσκεται κανείς στην Ελλάδα. Πρέπει μόνος του κανείς να διαβάσει, να καταλάβει.
  2. Το γεγονός ότι όλοι οι αυτοκράτορες δεν ήταν ελληνικής καταγωγής δεν λέει τίποτα. Σε όλες τις αυτοκρατορίες, Ρωμαική, Οθωμανική οι αυτοκράτορες ήταν διαφορετικής "κατασκευής και προελεύσεως" γιατί δεν είχε δημιουργηθεί το εθνικό κράτος. Αλήθεια πόσοι Σουλτάνοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν ελληνικής,αλβανικής και.. και καταγωγής. Αλλά και στους ευρωπαικούς βασιλικούς οίκους αργότερα (18ο και 19ο αιώνα πόσο διαφοετικό αίμα έρρεε στις φλέβες τους. Απλώς τότε είχε παγιωθεί το εθνικό κράτος.
  3. Σημασία σε μια αυτοκρατορία έχει η Lingua franca , ο κυρίαρχος εθιμικός κανόνας δικαίου η επίσημη θρησκεία η στρατιωτική ισχύς και η αδιατάρακτη μεταβίβαση της εξουσίας Αγγλική , Ισπανική και σήμερα αμερικανική).
  4. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και το παρακολόυθημά του ο πολυθεισμός είχε πεθάνει πριν τη δημιουργία του Βυζαντίου. Αλλωστε και οι Ρωμαίοι ήταν πολυθειστές , συμπεριλαμβανομένων και των ανατολικών θρησκειών , που σημειωτέον οι τελευταίες ευδοκιμούσαν και στον σημερινό ελληνικό γεωγραφικό χώρο κατά την περίοδο της ύστερης ελληνιστικής περιόδου. Η διαφορά είναι ότι οι Ρωμαίοι είχαν την δύναμη, ήταν ανερχόμενη αυτοκρατορία. Οι Έλληνες ήταν σε μια μεγάλη παρακμιακή κατάσταση. ΄Αλλωστε και οι Ρωμαίοι ασπάστηκαν το Χρισταινισμό, σαν επίσημη θρησκεία.
  5.Τη Βυζαντινή αυτοκρατορία θέλησαν να τη διαδεχτού πάρα πολλοί.Για το λόγο αυτό έβαλαν στη σημαία τους και στα εραλδικά, θυρεό ( Cote d' armes) το δικέφαλο αετό ,που τον έχουν ακόμη και σήμερα. Ποιοι; Οι ρώσοι, οι Αυστριακοί, οι Σέρβοι. Ακόμα και οι Αλβανοί που έγιναν στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι έχουν το δικάφαλο αετό στη σημαία τους.
  6. Διαβάστε ξένους ιστορικούς: Οστρογκόρσκι, Βασίλιεφ, Ράνσιμαν, Νίκολ, Σλουμπέργκερ και ίσως
  ανακαλύψετε αν το Βυζάντιο είχε σχέση με την Ελλάδα ή καλύτερα τον Ελληνισμό.

 26. Nick avatar
  Nick 29/05/2008 22:27:18

  Συμφωνώ με τον underdog. Κυρίως για το πρώτο.

  Η προπαγάνδα των "Aναγεννησιακών" μας έκανε να μισήσουμε την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και να την βάζουμε στο ίδιο καλάθι με τον Δυτικό Μεσαίωνα και τη τυραννία της Καθολικής Εκκλησίας.

 27. Basil avatar
  Basil 29/05/2008 23:32:29

  Το πρόβλημα είναι τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας και οι συνακόλουθοι μετασχηματισμοί. Δεν είναι δυνατόν να παραδεχθεί κάποιος ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν μετασχηματισμοί. Οποιόδηποτε σύστημα φθείρεται σταδιακά ή ραγδαία και μετασχηματιζεται ή σβήνει. Εμείς τώρα ερχόμαστε ΄και λέμε αυτό είναι καλό και εκείνο κακό. Με ποιό κριτήριο? Προφανώς τα κριτήρια μας είναι σημερινά και αντανακλούν την σημερινή μας αντίληψη για τον κόσμο. Εχουν επιδράσεις πχ από την Οκτωβριανή επανάσταση και την αποτυχία της, το αντάρτικο, (ή τον συμμοριτοπόλεμο) την χούντα, την μεταπολίτευση, τη σημερινή κατάσταση και με αυτά κρίνουμε 3000 χρόνια ιστορίας. Ο αρχαικός και κλασσικός ελληνισμός είναι cool. Ενώ η ελληνιστική περίοδος είναι μπλιάχ. Το βυζάντιο εχει αυτοκράτορες και χριστιανισμούς και ασε καλύτερα. Εδώ κρίνουμε με βάση τον ορθό λόγο γεγονότα που συνέβησαν στα αρχικά στάδια της επικράτησης του χριστιανισμού (και ενώ οι χριστιανοί είχαν γίνει μεζεδάκια) από αυτοκράτορες ρωμαικής συνείδησης.
  επιστολή του Ιωάννη Βατάτζη προς τον πάπα που λέει τα ακόλουθα


  «Γράφεις στό γράμμα σου ότι στό δικό μας γένος των Ελλήνων η σοφία βασιλεύει...... οτι, λοιπόν, από τό δικό μας γένος άνθησε ἡ σοφία καί τά αγαθά της καί διεδόθησαν στούς ἄλλους λαούς, αὐτό εἶναι αληθινό. Ἀλλά πῶς συμβαίνει νά ἀγνοεῖς, ἤ ἄν δέν τό ἀγνοεῖς πῶς καί τό απεσιώπησες, ὅτι μαζί μέ τήν βασιλεύουσα Πόλη καί ἡ βασιλεία σέ αὐτόν τόν κόσμο κληροδοτήθηκε στό δικό μας γένος ἀπό τόν Μέγα Κωνσταντῖνο, ὁ ὁποῖος ἐδέχθη τήν κληση ἀπό τόν Χριστό καί κυβέρνησε μέ σεμνότητα καί τιμιότητα; Ὑπάρχει μήπως κανείς πού ἀγνοεῖ ὅτι ἡ κληρονομιά τῆς δικῆς του διαδοχῆς (σ.σ. τοῦ Μ. Κωνσταντίνου) πέρασε στό δικό μας γένος καί ἐμεῖς εἴμαστε οἱ κληρονόμοι καί διάδοχοί του; Ἀπαιτεῖς νά μήν ἀγνοοῦμε τά προνόμιά σου. Καί ἐμεῖς ἔχουμε τήν ἀντίστοιχη ἀπαίτηση νά δεῖς καί νά ἀναγνωρίσεις τό δίκαιό μας ὅσον ἀφορᾶ τήν ἐξουσία μας στό κράτος τῆς Κωνσταντινουπόλεως, τό ὁποῖο ἀρχίζει ἀπό τῶν χρόνων τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου καί ...... ἔζησε ἐπί χίλια χρόνια ὥστε ἔφθασε μέχρι καί τήν δική μας βασιλεία. Οἱ γενάρχες τῆς βασιλείας μου, ἀπό τίς οίκογένειες τῶν Δουκῶν καί τῶν Κομνηνῶν, γιά νά μήν ἀναφέρω τους ἄλλους, κατάγονται ἀπό ἑλληνικά γένη. Αὐτοί λοιπόν οἱ ὁμοεθνεῖς μου ἐπί πολλούς αἰῶνες κατεῖχαν τήν ἐξουσία στήν Κωνσταντινούπολη. Καί αὐτούς ἡ Ἐκκλησία τῆς Ρώμης καί οἱ προϊστάμενοί της τούς ἀποκαλοῦσαν Αὐτοκράτορες Ρωμαίων....... Διαβεβαιοῦμε δέ τήν ἁγιότητά σου καί ὅλους τούς Χριστιανούς ὅτι οὐδέποτε θά παύσουμε νά ἀγωνιζόμαστε καί νά πολεμοῦμε κατά τῶν κατακτητῶν τῆς Κωνσταντινουπόλεως. Θά ἀσεβούσαμε καί πρός τούς νόμους τῆς φύσεως καί πρός τούς θεσμούς τῆς πατρίδος καί πρός τούς τάφους τῶν πατέρων μας καί πρός τούς ἱερούς ναούς τοῦ Θεοῦ , ἐάν δέν ἀγωνιζόμασταν γιΆ αὐτά μέ ὅλη μας τήν δύναμη...... Ἔχουμε μαζί μας τόν δίκαιο Θεό, ὁ ὁποῖος βοηθεῖ τούς ἀδικουμένους καί ἀντιτάσσεται στούς ἀδικοῦντας.....»

  Ισως λόγω της δύσκολης κατάστασης ο βατάτζης να είχε ψευδή συνείδηση!!

  Αντε καληνυχτα σε όλους

 28. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 30/05/2008 00:03:10

  Συμφωνώ με τον underdog. Ο πολυθεϊσμός βρισκόταν σε μεγάλη υποχώρηση, και πιθανότατα θα αντικαθίστατο από άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες, π.χ. Μιθραϊσμός, ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο χριστιανισμός. Ωστόσο, αν δεν επικρατούσε με τόση βαρβαρότητα και αυταρχισμό ο χριστιανισμός, θα επιβίωναν πάρα πολλές λατρείες και θα υπήρχε μεγαλύτερη ανεξιθρησκεία.

 29. Αναλογίες avatar
  Αναλογίες 30/05/2008 00:16:15

  Δε βλέπω να πλακώνονται εδώ οι δωδεκαθεϊστές με τους χριστιανούς.

  Η άποψή μου δεν έχει να κάνει με θρησκείες αλλά βλέπω μόνο τη φιλοσοφική πλευρά κάθε συστήματος.

  Απλά ο Ελληνισμός είχε αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως οντότητα με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Το βασικό είναι ότι τον δέχτηκε με τα ελαττώματά του.

  Ο χριστιανισμός άφησε στην άκρη τα προτερήματα και προσπάθησε να σβήσει τα ελαττώματα πηγαίνοντας κόντρα στη φύση του ανθρώπου.

  Μετά από 2000 χρόνια μπορώ να πω ότι ο χριστιανισμός απέτυχε. Όχι ως θρησκεία αλλά ως σύστημα αξιών και στάση ζωής.

 30. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/05/2008 00:31:16

  Runciman,Vasiliev,Νorwitch,Ostrogotsky,Σβορωνος ,Σλουμπέργκερ,μιλούν για τον Βυζάντιο και αποστομώνουν αυτούς που μιλάνε για Παρθενογέννεση μετά το 21.Οπως ακριβώς τά γράφει ο underdog...
  Οι λοιποί ας αρκεστούν στίς Λιακορεπούσειες μπούρδες...
  Στην δυναστεία τών Μακεδόνων (9oς μ.χ.αιώνας)το νομοθετικό έργο΄Bασιλικά΄γραφτηκε στά Ελληνικά..
  Ηδη απο τον 12ο μ.χ αιώνα είχαν δημιουργηθεί νησίδες εθνικής συνείδησης.
  Και βέβαια η μεγάλη καταστροφή ήρθε στά 1204 όπου οι Φράγκοι φέρθηκαν χειρότερα και από τούς Τούρκους..Μετά και παρά την επανάκτηση τής Πολης στά 1261 μόνον γλώσσα και πολιτισμός απέμειναν...
  Στα περί δωδεκαθεϊσμού τών μέν και ασυνέχειας τής ελληνικής-μή φυλετικής συνείδησης,φαίνεται πεντακάθαρα η ταύτιση Πλεύρη και ΄εθνομηδενιστών΄..
  Και οι μέν και οι δέ κάνουν ένα τεράστιο άλμα επειδή τούς πιάνει λόξυγκας με το Βυζάντιο..
  Και θα είχε ενδιαφέρον να μάς πούνε τί συνεβαινε στον Δυτικό Μεσαίωνα σε σχέση με την αντίστοιχη Βυζαντινή Περίοδο...
  Αλλά μέ ....Λακεδαιμονίους θα μιλούμε τώρα...
  Υ.Γ.
  Καρυωτάκης,Βιζυηνός και φυσικά ο μέγας Ελύτης τίμησαν τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο..
  Εχει πολύ πλάκα το μένος τού γραφικού Συριζαίου Τριαρίδη κατά τού Ελύτη..
  Απαιχτος ο τυπάκος στό blog του.....ΗΠΑλληλος
  Υ.Γ.2
  Πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας κάνουν αναφορές στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη..Ολίγοι αρνητικές..
  Αλλά όλοι τους απέκτησαν και Ελληνική πλήν τής ΄θύραθεν παιδείας΄..
  Ψιλά γράμματα αυτά..
  Πέραν αυτών τραβάτε στούς Κομνηνούς και διαβάστε την ΄Τελευταία Βυζαντινή Αναγέννηση΄τού Runciman....Δεν ειναι ανάγκη να ακούτε μονον Παντειακά σεμινάρια..
  Η Αλωση παραμενει ζωντανή στούς Λαϊκούς Θρύλους...
  Και όσο αντέχουμε θα τά θυμίζουμε πρίν τά καλύψει όλα η παγκοσμιοποιητική λαίλαπα και η Νεοελληνική ημιμάθεια και αγραμματοσύνη..

 31. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/05/2008 10:50:02

  Αρμονίη αφανής φανερής κρείττων
  ή
  THE GREEK SUMMER 2004

  Το μήνυμα  Το καλοκαίρι του 2004, τον τρίτο χρόνο από την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Εμφύλιου του Μονοθεϊσμού, οι Θεοί ο Θεός το Θείον εστίασαν την κάμερα του Χρόνου και του Κόσμου στην Ελλάδα. Το γεγονός πιστοποιήθηκε δυο φορές: την 4η Ιουλίου, με την κατάκτηση από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου στην Λισσαβόνα, (: ιδρυτής της οποίας είναι ο κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικός τύπος Έλληνα, ο Οδυσσέας, προστατευόμενος της θεάς τού Πολέμου και της Σοφίας, Αθηνάς), και την 13η Αυγούστου, με την τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών

  (Υποσ. Η 4η Ιουλίου, -…συμπτωματικά!-, είναι εθνική γιορτή των ΗΠΑ, ηγεμονεύουσας δύναμης της νυν Δυτικής Άρχουσας Τάξης, και, -…όλως τυχαίως!-, 4/7 = 4 (δικαίωση) x 7 (σεπτός) = 28! Η έναρξη των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων, ελληνιστί, ή Games- Παιγνιδιών (!), βαρ-βαρ-ιστί, "έπεσε", -…κατά τύχη!-, «Παρασκευή και 13», ήτοι, την πλέον χρουσούζικη μέρα σύμφωνα με τους Δυτικούς, αλλά, super- hyper-υπερ-γούρικη για την Ελλάδα, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος της εκπληκτικά συγκλονιστικής τελετής έναρξης!! Το 28, τώρα, είναι «τέλειος αριθμός» στα Μαθηματικά, που σημαίνει ότι το άθροισμα των διαιρετών του είναι ο εαυτός του: 1+ 4 + 7 + 14 = 28!!! Χαίρετε!..).

  Επειδή, «σύμπτωσις επαναλαμβανομένη, παύει να είναι σύμπτωσις», όποιος βλέπει και δεν κοιτάζει, απλώς, ...χαζεύοντας, οφείλει να δώσει εξήγηση στην επιθυμία του Θεού - των Θεών - του Θείου, να προσεχθεί η Ελλάς τού σήμερα, του «τώρα», του 2004 μ.Χ., που, -ήδη, αλλά, και μόλις!-, έχουν ξεκινήσει ο φρικτά επικίνδυνος Α΄ Εμφύλιος του Μονοθεϊσμού και ο σφόδρα αισιόδοξος Α΄ Πανγήινος Πολιτισμός. Διότι, «το θεϊκό “θυμικό” επι-θυμεί θαύμα, όταν συντρέχει κρίσιμος Λόγος», θα ’λεγε ο σοφός, αν ρωτιόταν!

  Καθημερινά, γίνονται μικρά θαύματα, προσωπικού - ατομικού επιπέδου κι ενδιαφέροντος. Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά, ό-μ-ω-ς, όταν ο Λόγος εμφάνισής τους αφορά συλλογικά όλον τον πλανήτη, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση επιλέχτηκαν, εν δυνάμει, όλοι οι Γήινοι να γίνουν κοινωνοί, να συν-μετάσχουν και να είναι παρόντες στην εκδήλωση της θεϊκής επι-θυμίας. Μάλιστα, δε, επί τρεις εβδομάδες και σε παγκόσμια κάλυψη, χρησιμοποίησαν το συγκλονιστικά εκπληκτικό “EURO 2004”, ως …promotion των Ολυμπιακών της Αθήνας!!!Οπότε:
  TO «MHNYMA» EINAI OIKOYMENIKO !!!

  Πριν αυτά τα δυο γεγονότα στρέψουν την έκπληκτη προσοχή των Γήινων στην Ελλάδα, συνέβη κι άλλο ένα ελληνικό γεγονός που αφορούσε όλο τον πλανήτη, αλλά δεν έτυχε τέτοιας δημοσιότητας, γιατί αφορούσε ήττα της Άρχουσας τον πλανήτη Τάξης, στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα. Against all odds κι ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, η απείρως μικρή σε εδάφη, μα απείρως πυκνή σ’ ελληνικότητα, Κυπριακή Δημοκρατία,
  (: των ομιλούντων «μακράν» τα καλύτερα ελληνικά Ελλήνων), βγήκε από πολιτική θέση «force», ή εξαναγκασμού- εκβιασμού, κι απάντησε με κίνηση «mat», στην απείρως μεγάλη και πυκνή σε στρατό, χρήματα και τεχνολογία, μα, απείρως μικρή κι αραιή σε Ιστορία, Γράμματα και Τέχνες Δυτική- Διεθνή Άρχουσα Τάξη (ΔΑΤ) των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΟΗΕ, της Ρωσίας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των κολαούζων τους Νεο-φιλελεύθερων (Ν. Δημοκρατία) και Σοσιαλιστών (Πασοκ) της νυν-Ελλάδος.

  Κρίσιμη Πληροφορία ή Crucial Data ή “cd”, εδώ, είναι, ότι ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσος Παπαδόπουλος, στηρίχτηκε πολιτικά από το ΑΚΕΛ. Το μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό κομμουνιστικό κόμμα του Δυτικού Κόσμου που κατέχει κυβερνητική εξουσία. Επίσης, στο ίδιο πολιτικό θέμα, το ΚΚΕ ήταν -και πάλι!- η συνήθης, αντίθετη, μοναδική, μικρή, εθνική- πατριωτική φωνή του ελληνικού Κοινοβουλίου τα τελευταία χρόνια, με την οποία, όλως παραδόξως!, συμφωνούν οι τον ακραίο πατριωτισμό έχοντες ως ιδεολογία, οι «εθνικιστές», καλούμενοι!

  Παρατηρούμε, δηλαδή, ότι η ακραία διεθνιστική μαρξιστική - λενιστική πολιτική θεωρία, για να επιβιώσει στις μέρες μας, αναγκάζεται να υιοθετήσει θέσεις, που, έστω κι αν προέρχονται από διαφορετική αφετηρία, συμπίπτουν με έως και ακραίες εθνικιστικές θέσεις! Διαπιστώνουμε, ότι το κομμουνιστικό Δόγμα, εκπροσωπούμενο κάποτε απ’ την ιμπεριαλιστικής- επεκτατικής πολιτικής Σοβιετική Ένωση και για ό,σα χρόνια διήρκησε ο καλούμενος Υπαρκτός Σοσιαλισμός, είχε ως πολιτική του τον «ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ». Τώρα, που δεν υφίσταται ο επιδιωκόμενος γεωπολιτικός γιγαντισμός τής ΕΣΣΔ κι ο προπαγανδιστικά συνδεδεμένος μαζί του ιδεολογικός Διεθνισμός των κομμουνιστικών ιδεωδών, αναδύθηκε η έννοια του «ΕΘΝΟΥΣ», στις ίδιες ακριβώς χώρες, των ίδιων ακριβώς κομμουνιστικών κομμάτων και, άρα, των ίδιων ακριβώς ανθρώπων-κομμουνιστών! Τι έγινε, ρε, παιδιά, ξαφνικά;

  Ταυτόχρονα, η πλανητική άρχουσα Τάξη, λόγω της παγκοσμιοποιημένης νεο-φιλελεύθερης ιδεολογίας την οποία πρεσβεύει, είναι, πλέον, διεθνιστικής πολιτικής! Το «ΕΘΝΟΣ», το οποίο «στήριξε» βασίλεια και δημοκρατίες, που χρησιμοποιήθηκε σαν πολιτικός πολιορκητικός κριός της ΔΑΤ για απελευθερωτικούς αγώνες και σύσταση κρατών, συσπειρώνει, πλέον, γύρω του, ΤΩΡΑ, μόνον ενάντια της παγκόσμιας Διεθνούς Άρχουσας Τάξης στοιχεία. Το «ΕΘΝΟΣ», αποτελεί τον επικινδυνοδέστερο εχθρό της καλούμενης Παγκοσμιοποίησης! Διότι: έθνος = ένας Λαός με Ιστορία, Γλώσσα, ήθη κι έθιμα ιδιαίτερα, δικά του, ξεχωριστά των άλλων. Οι ΗΠΑ, των WASP της εβραιοχριστιανικής ΔΑΤ, είναι ακριβώς το παράδειγμα του πρώτου πολιτικού πιλοτικού προγράμματος «τεχνο-λογικής» κατασκευής έθνους. Έως τότε, τα έθνη δημιουργούνταν από την λογική της Φύσης: «φυσιο-λογικά»...

  ΕΘΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ, λοιπόν! Και «Ιστορία» σημαίνει «ΓΝΩΣΗ», στην μοναδική μη συμβατή γλώσσα του κόσμου, δηλαδή, στα …ινδικο-ευρωπαϊκο-κοκκινιστά. Το δυτικό πολιτικό σύστημα -που είναι ο Καπιταλισμός και- το οποίο στηρίχθηκε στο μονοθεϊστικό χριστιανικό Δόγμα, βασίζεται στον σκοταδισμό της αμορφωσιάς («Πίστευε, και μη ερεύνα»), της εκπορευομένης απ’ αυτήν ηλιθιότητας («Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»), της ψευτιάς («πιο εύκολα περνάει παλαμάρι πλοίου, ή καμήλα, από την τρύπα βελόνας, παρά πλούσιος στον Παράδεισο») και, τέλος, της καταρο-κατα-τρομοκράτησης (: κατάρες, «ουαί», «ου», αφορισμοί και ...καζάνια στην Κόλαση του Διαβόλου).

  Ο Δυτικός πολιτισμός, το καπιταλο-ιμπεριαλιστικό Σύστημα της ΔΑΤ κι ο «Υπαρκτός Χριστιανισμός» που τα παρήγαγε, είναι επόμενο, φυσικά, να θέλουν να καταλήξουν στο «Τέλος της Ιστορίας», αφού, αυτό είναι το απώτατο και τελικό ζητούμενο του μονοθεϊστικού Δόγματος : η μη Γνώση, η μη Ιστορία, το μη Έθνος. Πλην, παρα-μετα-υπερ...φυσικά, του έθνους τού (κάθε φορά) «περιούσιου λαού» τού (εκάστοτε) Θεού. Όσα λιγότερα γνωρίζεις, όσο μικρότερη ή καθόλου Ιστορία έχεις, τόσο πιο ευνοημένος από την μοίρα είσαι, αφού: δεν είσαι «εθνικός»! Αν γνωρίζεις, έχεις Ιστορία και, γι’ αυτό, αγαπάς μέχρι αυτοθυσίας την Πατρίδα του Έθνους σου, ε, τότε:

  - Καταραμένος κι αφορισμένος να ’σαι, στο πυρ το εξώτερον, νεο- ε-θ-ν-ι-κ-έ!!!

  Επειδή, όμως, οι Χριστιανοί κι οι Ιουδαίοι Μονοθεϊστές «εθνικούς» έλεγαν τους Έλληνες, μπορούμε να πούμε ότι ισχύει: EΘΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ = ΓΝΩΣΙΣ = ΕΛΛΑΣ. Άρα: ο εθνικός = ο Έλλην, είναι το αντίπαλον δέος των Μονοθεϊστών, γιατί γνωρίζει, επειδή έχει Ιστορία, ότι ανήκει στο έθνος των εθνών: τους Έλληνες!

  (Υποσ. «Ο άνθρωπος είναι, κατά βάθος, λογικός και η αλήθεια, όσο πικρή ή ξαφνική κι αν είναι, είναι σεβαστή. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να την παραβλέψη. Και τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι Έλληνες ανακαλύπτουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτήν την αλήθεια. Αυτό αρκεί. Αλλοίμονο αν οι Έλληνες μάθουν την ΙΣΤΟΡΙΑ τους και αντιληφθούν το ποιοί είναι στην πραγματικότητα. Όσο για το μέγεθος της χώρας αυτής και τον πληθυσμό, πιστεύουμε πως δεν έχει τόση σημασία. Ένα είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδος, στο οποίο καμμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί ν’ αντισταθή. Κι αυτό είναι η ελληνική γλώσσα, η θεϊκή μαθηματική γλώσσα του Ιαπετού, του Θείου Λόγου. ΛΟΓΟΣ σημαίνει λογική και αλήθεια. Και η αλήθεια δεν μπορεί να νικηθή από κανέναν!», Αθ. Αγγελόπουλος, «Νέο Λεξικό Ελληνικής Μυθολογίας», Ελεύθερη Σκέψις)

  *

  Εκτός, όμως, από τους Έλληνες, υπάρχει κι ένα άλλο μακράν ιστορικό έθνος στον Δυτικό Κόσμο : οι Εβραίοι. Τα δύο έθνη, μάλιστα, συνδέονται ...συμπτωματικά, «κατά τύχη» κι «όλως παραδόξως», εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, όταν και πρωτοσυναντήθηκαν στο κατώφλι της Ιστορίας, δημιουργώντας, -ερήμην τους!-, τον «Χριστιανισμό», που προήλθε από τον Ιησού, ο οποίος ήταν Εσσαίος, όπου Εσσαίοι = εξελληνισμένοι Εβραίοι-Ιουδαίοι. Όταν ο Χριστιανισμός, ως κράμα Ιουδαϊσμού – Ελληνισμού, κυριαρχεί στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, έχουν εξαφανισθεί οι Πόλεις-Κράτη των Ελλήνων, το 146 π.Χ., και το κράτος του Ισραήλ, το 68 μ.Χ.

  Οι Έλληνες παραμένουν στις πατρογονικές εστίες τους, που βρίσκονται και στην ελληνική χερσόνησο και σ’ όλο τον Κόσμο, αλλά, πλέον, ως σκλάβοι και δουλοπάροικοι. Οι Εβραίοι έχουν σκληρότερη μοίρα, αφού, οι κατακτητές τους Ρωμαίοι ισοπεδώνουν την Ιερουσαλήμ και τον Ναό της και διώχνουν τους Εβραίους από την χώρα τους. Έκτοτε, Έλληνες της Ομογένειας ανά την Γη και Εβραίοι της Διασποράς ανά τον πλανήτη, βρίσκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου και, μάλιστα!, διαπρέπουν. Στο εμπόριο και γενικά στην Οικονομία οι Εβραίοι, στο εμπόριο, στην ναυσιπλοΐα και στην Πολιτική οι Έλληνες.

  Οι Εβραίοι και οι Έλληνες είναι οι δύο κατ’ εξοχήν εκπρόσωποι του διεθνισμού (με την έννοια του «κοσμο-πολιτ-ισμού») στην Γη. Και πάλι κατά ...σύμπτωση και τύχη, οι δύο λαοί αποκτούν, ξανά, δικό τους ανεξάρτητο κράτος, την ίδια εποχή : οι Έλληνες, πολεμικώ δικαίω, ξεκινούν, μεν, να έχουν ανεξάρτητο κράτος την 15η Γενάρη του 1822, ολοκληρώνουν, όμως, τις εδαφικές τους προσαρτήσεις με τα Δωδεκάνησα, το 1947. Οι δε Εβραίοι, …νταηλιδικώ, φασιστικώ, καπιταλιστικώ και σιωνιστικώ …δικαίω, βέβαια, αποκτούν κράτος το 1948!!!

  Εστιασμένης προσοχής και παρατήρησης «άξιον εστί», επίσης, το ότι η ελληνική λαϊκή Μουσική (: Καζαντζίδης, Διονυσίου, Γλυκερία, Αλεξίου, Νταλάρας, Αρβανιτάκη κ.α.) είναι νούμερο ένα στις προτιμήσεις των Ισραηλινών! Γεγονός που αποδεικνύει συντονισμό «θυμικού», ή: συγγενείς ψυχές… Αυτό κι αν «παραλέει»!..

  (Υποσ. «Εκστατικοί άκουγαν το Σάββατο οι καλεσμένοι της Σεμίνας Διγενή, .. όπως και πάμπολλοι τηλεθεατές (1.140.000), τον Ισραηλινό Σλόμι Σαράνγκα να ερμηνεύει τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη και να στέκεται δίπλα στην μεγάλη Καίτη Γκρέυ .. ο ισπανικής καταγωγής πατέρας του ήταν λάτρης του Καζαντζίδη. Ο Σλόμι, που έχει κάνει πολλούς δίσκους με ελληνική μουσική, δεν θα μπορούσε να είναι Εσκιμώος. Είναι παιδί της Μεσογείου και το χρώμα της φωνής του κουβαλά και την παράδοση της ελληνικής μουσικής που πρωτοέφτασε στο Ισραήλ πριν από περίπου 50 χρόνια .. Ναι, μας κολακεύει το γεγονός ότι στην ισραηλινή δισκογραφία υπάρχουν π έ ν τ ε διαφορετικές εκτελέσεις του «Υπάρχω» ή ότι η Γλυκερία χαρακτηρίζεται «βασίλισσα» και ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πασίγνωστος και αγαπητός, όμως αγνοούμε την επίδραση που άσκησαν στη μουσική της χώρας οι Αιγυπτιώτες Ελληνες μουσικοί (που συνεργάστηκαν με Εβραίους μουσικούς). Αυτή η άγνωστη ιστορία μας αναγκάζει να αναλογιστούμε το πόσο αποσπασματικός, μεροληπτικός και τελικά επαρχιωτικός είναι ο πολιτισμός της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, ο οποίος ταυτίζεται με τη βίαιη, την επιθετική επιβολή ενός διεθνούς μέσου όρου α π ο β λ ά κ ω σ η ς .. Με χαρά, λοιπόν, είδαμε τον Σλόμι .. να ερμηνεύει με πάθος τα «δικά μας» τραγούδια, που δεν είναι ιδιοκτησία μας, αλλά ανήκουν σε όλους όσους τα αγαπάνε και τα σέβονται», Εικονογράφημα, Μαριάννα Τζιαντζή, Καθημερινή, 8-2-05).

  Αποτέλεσμα : αφού, επί δυο χιλιάδες χρόνια, βιώσαμε την εποχή του «Ιχθύος» (= κρυψίνους κι άφωνος, σιωπηρός κι ά-Λογος, παλουκώματα και σιγή, γενοκτονίες και μυστικά, διωγμοί και κάστες, θηριομαχίες και συγχωροχάρτια, σέκτες και σταυροφορίες, αποκρυφισμός κι Ιερά Εξέταση, «Στοές» κι ακρωτηριασμοί, βυζαντινισμός και μαρτύρια, συνωμοσίες κι «Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ» = Υπαρκτός Χριστιανισμός => «εξαθλίωση και μυστικισμός είναι συγγενή γεγονότα»),

  και τώρα,
  στις μέρες μας,

  εισερχόμαστε στην εποχή του «Υδρο-ΧΟΟΥ», όπου το «ΧΑΟΣ», μέσω της μαθηματικής «Θεωρίας» του, αποκαλύπτει τα μυστικά του στους Γήινους κι ο πλανήτης ενοποιείται σ’ ένα «παγκόσμιο χωριό», είναι ευ-τύχημα το ότι παρευρίσκονται, ως κατοχυρωμένα, πλέον, α ν ε ξ ά ρ τ η τ ε ς π ο λ ι τ ι κ έ ς συνιστώσες, οι δύο αρχαιότατοι λαοί κι από κοινού γενάρχες τού Χριστιανισμού, οι Έλληνες κι οι Εβραίοι. Αν αυτοί οι δύο αφυπνισθούν και συν-ζητήσουν, συν-εννοηθούν και συν-φωνήσουν*, μόνο καλό κι ωφέλιμο θα ’ναι αυτό για το παγκόσμιο χωριό τού πλανήτη κι όλους τούς πολίτες Γήινους, αν δεν είναι αυτή καθ’ εαυτήν η λύση τού πριν και του νυν παγκόσμιου αδιεξόδου των «Πολιτισμών του Πολέμου». Γιατί, τελικά, μάλλον, είχε δίκιο ο Νίτσε που είπε, ότι μόνο δύο προτάσεις, μέθοδοι, μοντέλα τρόπου ζωής υπάρχουν, το Εβραϊκό (= «χριστιανικό» = ισλαμικό) και το Ελληνικό. Δηλαδή, το Μετα-Παρα-φυσικό ή «Αποκαλυπτικό» και το Επιστημονικό ή «Ορθο-λογικό».

  (*“«Η ισραηλινή φιλοσοφία έγκειται στην πεποίθηση πως μπορούμε να σκοτώσουμε είκοσι Άραβες για να μείνει στην ζωή ένας Εβραίος. Όμως, για μένα δεν υπάρχει χώρος ούτε για εκλεκτό λαό ούτε για Γη της Επαγγελίας. Θα ήταν καλυτερα να δημιουργηθεί ένα εβραϊκό κράτος στην Βαυαρία!». Ακριβώς αυτό που πρότεινε πρόσφατα ο σκληροπυρηνικός Ιρανός πρόεδρος Αχμαντινεζάντ, παρατηρεί η απεσταλμένη της «Γεντιότ Αχρονότ». «Έχει δίκιο» της απαντά εκείνος ξεσπώντας σε γέλια, «το κλίμα εκεί είναι θαυμάσιο!». Ποιός τα λέει αυτά; (: Προσδεθήτε, για καλό και για κακό, ό,σοι τυχόν…ελληναράδες!). «Υπήρξε από τους αρχηγούς της εξέγερσης του εβραϊκού γκέτο της Βαρσοβίας εναντίον των Ναζί, το 1943… Θεωρείται ήρωας στο Ισραήλ, αλλά, επικρίνει έντονα τον σιωνισμό… Ο ΜΑΡΚ ΕΝΤΕΛΜΑΝ, ογδόντα τεσσάρων ετών σήμερα, ζητούσε το 2002 από την ισραηλινή κυβέρνηση να συνομιλήσει με την Χαμάς και την Τζιχάντ και όχι με τον Αραφάτ!.. Αποσπάσματα συνέντευξης στη «Γεντιότ Αχρονότ» παραθέτει ο Γιώργος Αγγελόπουλος στα «Νέα»”, «Ελευθεροτυπία»…

  Έτσι κι αλλιώς, αν δεν υποκύψουν αμφότεροι στις σειρήνες της αντ-εθνικής ΔΑΤ και δεν υποταγούν στα πολιτικά της κελεύσματα, που απαιτούν αφομοίωση όλων των εθνών σ’ ένα, -κατά το παράδειγμα των ΗΠΑ-, θα είναι μαζί με τους Ινδούς και τους Κινέζους τα ισχυρότερα έθνη της γης, αφού: Έθνος = Ιστορία. Επειδή, όμως, Ινδοί και Κινέζοι δεν μετέχουν ούτε του Δυτικού κυρίαρχου Κόσμου ούτε του νυν Παγκόσμιου πολέμου κι ούτε του Μονοθεϊστικού δόγματος, η συν-ζήτηση του ΔΙΑ-ΛΟΓΟΥ, που φέρνει ο ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ, λόγω του Α΄ Εμφυλίου του Μονοθεϊσμού, μπορεί να γίνει, μόνο, μεταξύ των (αφυπνισμένων εκ των) Ελλήνων και των (αφυπνισμένων εκ των) Εβραίων. Έτσι, ώστε, επιτέλους!, να φανερωθεί ο ΛΟΓΟΣ = η Αιτία, που προκάλεσε τον Α΄ Εμφύλιο του Μονοθεϊσμού, για να είναι, ακολούθως και μόνο τότε, εφικτή η θεραπεία…

  Σήμερα, ΕΜΕΙΣ ανοίγουμε τον διάλογο αυτόν, παραθέτοντας τον αντίλογο των ελληνικών θέσεων στην «ανάγνωση» της Παγκόσμιας Ιστορίας. «Όσοι …πιστοί, προσέλθετε», λοιπόν! Γιατί…

  Εστιάζοντας ο Θεός των Θεών του Θείου, την κάμερα του Χρόνου και του Κόσμου στην «Ελλάδα του 2004», θέλει να μας δείξει ότι, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να προσηλωθούμε, να μελετήσουμε και να εξερευνήσουμε την Ελλάδα. Η Ελλάς είναι απείρως μικρή σε έκταση, μα, απείρως πυκνή σε Γνώση. Είναι πάντα εκεί, όταν καλείται να μας φωτίσει στα σκοτάδια της νύκτας της Άγνοιας, ώστε να βγούμε από αδιέξοδα και λαβύρινθους πνευματικής φρίκης. Όπως, τότε, μετά τον Μεσαίωνα, που ’φερε την «Αναγέννηση», η οποία εκκόλαψε την «Γαλλική Επανάσταση», που γέννησε την Δημοκρατία, (για πρώτη φορά στον «Χριστιανικό» Κόσμο, -έστω, ρε, αδερφέ, και κατ΄ όνομα), ύστερα από 1789 ολόκληρα χρόνια, και, εν τέλει, γαλούχησε τον «Διαφωτισμό» του «Ρομαντισμού» και των «Καρμπονάρων»!

  Έτσι και τώρα, η εμβάπτιση του δυτικού ανθρώπου στο ελληνικό Πνεύμα, θα φωτίσει τον Νου του να διακρίνει την μοναδική διέξοδο διαφυγής που έχει απομείνει στον Κόσμο, ώστε να επιβιώσει από τον φρικτά φοβερό Α΄ Εμφύλιο του Μονοθεϊσμού, που έχει ενσκήψει στον πλανήτη σαν λαίλαπα κι απειλεί να τον εξαφανίσει. Αν ο πλανήτης σωθεί, αν ο πλανήτης προλάβει να σωθεί, υιοθετώντας, επιτέλους!, το ελληνικό «Μέτρον», τότε, θα μπορέσει να συνεχισθεί ο σε σπερματική, τώρα, μορφή, Α΄ Πανγήινος Πολιτισμός. Είναι δυνατόν δε, να θεσπισθεί απ’ όλους μ-α-ζ-ί τους Γήινους πολίτες του e- Άμεση Δημοκρατία*, ως Πολίτευμα αυτού του θαυμαστού σε προοπτική ενιαίου γήινου Κόσμου, τον οποίο αυτός ο παν-ανθρώπινος Πολιτισμός υπόσχεται και μπορεί να φέρει.

  (*«Πιστεύω στην Δημοκρατία. Το ηλεκτρονικό κάτι ή ψηφιακό κάτι είναι απλώς για να μας κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Η δημοκρατία είναι παράδειγμα κατανεμημένου συστήματος και όλες οι ατέλειές της αυτήν την στιγμή έχουν να κάνουν με πρακτικούς λόγους έλλειψης επικοινωνίας, (: δηλαδή), έχουμε δημιουργήσει ιεραρχικές δομές και τα κέντρα αποφάσεων έχουν απομακρυνθεί από την βάση. Με αποτέλεσμα η βάση να σταματήσει να ενδιαφέρεται»

  -Αρα, με μέσα όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία ή τα φόρουμ…

  «Την ηλεκτρονική ψηφοφορία, χωρίς να θέλω να την υποβιβάσω, τη θεωρώ το λιγότερο. Τα φόρουμ και τα μπλογκ (: ομάδες συ[ν]ζήτησης) είναι το μεγάλο όφελος. Η βασική επίδραση που μπορεί να έχει το διαδίκτυο σήμερα είναι η ενημέρωση»,

  - Υπάρχει διέξοδος;

  «Χρειάζεται μια τολμηρή πολιτική ηγεσία (: πχ, “E.M.E.I.Σ.”) που να μπορεί να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια και να πει «ξέρετε, χάσατε! Αλλά έχετε ακόμα τη δυνατότητα να βοηθήσετε τα παιδιά σας».

  Επειδή οι Έλληνες σ κ ί ζ ο ν τ α ι για τα παιδιά τους, πρέπει να τους πεις ότι προτεραιότητά μας είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ, η ΕΡΕΥΝΑ και οι ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ», συνέντευξη του Μιχάλη Μπλέτσα, στον Γιάννη Μπογιόπουλο, «Ε»- «Κυρακάτικη Ελευθεροτυπία», 10-1-06.

  Ο χανιώτης Μιχάλης Μπλέτσας, είναι διευθυντής Πληροφορικής του Media Lab στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), από το 1996 και σε ηλικία 28 ετών! Μαζί με τον Νικόλα Νεγρεπόντε σχεδίασαν και κατασκευάζουν έναν φορητό υπολογιστή 100 δολαρίων (!!!), που μέσω του ΟΗΕ θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές όλου του κόσμου κι ιδίως του Τρίτου! «Τα δυο τρίτα των χωρών του κόσμου έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας. Δεν υπάρχει θέμα ζήτησης, υπάρχει θέμα παραγωγής. Θα φτιάχνουμε δεκάδες εκατομμυρίων λάπτοπ το χρόνο»!..

  Έτσι, σε λίγο καιρό, έμπρακτα κι όχι θεωρητικο-φανταστικά, η e- ΕΚΚΛΗΣΙΑ των e- ΠΟΛΙΤΩΝ τού e- ΔΗΜΟΥ τού πλανήτη Γη, θα είναι πραγματοποιήσημη κι άρα: η Παγκόσμια e- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εφικτή!

  AN, όμως, πρώτα, για τριάντα χρόνια (= μια γενιά), εκ- παιδεύσουμε τις «επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα» να γίνουν «έτυμοι πολίτες/οπλίτες των εθνών» κι όχι “έτοιμοι micro-…πωλητές” polyεθνικών”!..

  «Ηλεκτρονι

 32. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/05/2008 11:07:26

  eυθύνη+eλπίδα@Hellas.come!


  «Αληθινά τραγική ’ναι η θέση της Ελλάδας.
  βαριά πολύ η ε υ θ ύ ν η του σημερινού Έλληνα.
  απιθώνει στους ώμους μας επικίντυνο, δυσκολοεχτέλεστο χρέος. καινούριες δυνάμεις ανεβαίνουν από την Ανατολή,
  καινούριες από την Δύση,
  κι η Ελλάδα,
  ανάμεσα
  πάντα
  στις δυο συγκρουόμενες ορμές, γίνεται πάλι στρόβιλος. Η Δύση, ακολουθώντας την παράδοση της λογικής και της έρευνας, ορμάει να καταχτήσει τον κόσμο. κι η Ανατολή, σπρωγμένη από τρομαχτικές υποσυνείδητες δυνάμες,
  χιμάει κι αυτή να καταχτήσει τον κόσμο.
  κι η Ελλάδα,
  ανάνεσά τους,
  γ-ε-ω-γ-ρ-α-φ-ι-κ-ό και ψ-υ-χ-ι-κ-ό σταυροδρόμι του κόσμου,
  χ ρ έ ο ς έχει πάλι να φιλιώσει τις δυο τούτες τεράστιες ορμές, βρίσκοντας τη σ ύ ν θ ε σ η. Θα μπορέσει;
  Ιερή, πικρότατη μοίρα ..

  Ένας ζωντανός άνθρωπος
  σήμερα
  που ν-ο-ε-ί κι α-γ-α-π-ά-ε-ι κι α-γ-ω-ν-ί-ζ-ε-τ-α-ι
  δεν μπορεί να σεριανίζει π ι α
  και να χαίρεται αμέριμνα την ωραιότητα.

  Σήμερα

  η αγωνία μεταδίδεται σαν πυρκαγιά,
  και καμιά πυρασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να σε ασφαλίσει .. Κι απάνω απ’ όλους
  αγωνίζεται η Ελλάδα.

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Μ Ο Ι Ρ Α ΤΗΣ…»,
  «Αναφορά στον Γκρέκο», Καζαντζάκης

 33. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/05/2008 11:47:47

  Νήπιος γέρων, διάβασα τα γραφόμενά σου και δε βρήκα βαθύτερο νόημα. Βασικά απουσιάζει ο στόχος.

 34. Ierotheos avatar
  Ierotheos 30/05/2008 16:44:13

  Πρός τον

  "νήπιος γέρων"
  May 29th, 2008 at 3:39 pm
  για την φράση

  ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ά ν θ ρ ω π ο ι είναι «Αυτοί»;


  Ηταν ιδιοι με αυτους που γρεμιζουν ναους την σημερον ημέρα, Ινδοιυιστές που κατεστρεφουν ναους μουσουλμανων στην Ινδια, Τουτσι που σφαζουν Χουτου στην Ρουάντα, Μουσουλμανοιπου σφαζουν Χριστιανους στην Μέση Ανατολή και το αντιστροφο. Για να μην παμε σε περασμένα ιστορικα γεγονότα γαιτι ολο το Διαδύκτιο δεν μας φτανει

  Ειναι η Ιστορια και η μοίρα του φανατισμένου ανθρωπου

  Ας δουμε την ομορφιά ολων των φιλισοφιων και ας αφησουμε στη μπαντα τους φανατισμους. Γιατι κατι μου ξεει οτι οταν καποιοι αλλοι αποκτησουν την εξουσία τοτε θα γκεμιζουν τους ναους των προηγουμενων και παει λεγοντας

  Η πνευματικη μας εξέλιξη ειναι το μοναδικο αντιδοντο στης ολες μορφες φανατισμου και μισους

  Ας παρουμε τα θετικα στοιχεία της καθε φιλοσοφίας και ασ αφησουμε τα αρνητικα για τους ιστορικους.

 35. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/05/2008 23:16:38

  Έμεινα κατάπληκτος με τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ! Δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπήρχαν αναγνώστες ενημερωτικού- ειδησεογραφικού μπλογκ που θα καθώντουσαν να διαβάσουν αντι- ιντερνετικής λογικής "σεντόνια". Με όλους αυτούς είμαστε ..."ομόδοξοι", γιατί πιστεύω στην ΣΥΝ- ΖΗΤΗΣΗ: ΑΝΤΙ- ΛΟΓΟΣ -> ΔΙΑ- ΛΟΓΟΣ => ΛΟΓΟΣ.
  Αφιερώνω σε όλους, και ιδιαίτερα σε όσους εξέφρασαν αντι-ρρήσεις, τους παρακάτω σχετικούς στίχους.

  "WATCHING THE WHEELS"- Lennon

  People say Im crazy doing what Im doing
  Well they give me all kinds of warnings to save me from ruin
  When I say that Im o.k. well they look at me kind of strange
  Surely youre not happy now you no longer play the game

  People say Im lazy dreaming my life away
  Well they give me all kinds of advice designed to enlighten me
  When I tell them that Im doing fine watching shadows on the wall
  Dont you miss the big time boy youre no longer on the ball

  Im just sitting here watching the wheels go round and round
  I really love to watch them roll
  No longer riding on the merry-go-round
  I just had to let it go

  Ah, people asking questions lost in confusion
  Well I TELL THEM theres no problem, only solutions
  Well they shake their heads and they look at me as if Ive lost my mind
  I tell them theres no hurry
  Im just sitting here doing time

  Im just sitting here watching the wheels go round and round
  I really love to watch them roll
  No longer riding on the merry-go-round
  I just had to let it go
  I just had to let it go
  I just had to let it go...


  "ΤΟ ΠΑΝΕΡΙ"- Φίλιππος Νικολάου

  Απ' όλα έχει το πανέρι
  απλώνεις χέρι και αρπάς,
  όχι ό,τι σε συμφέρει
  αλλά ό,τι αγαπάς.

  Υπόθεση προσωπική
  του καθενός η ζήση,
  μα δεν τη νοιάζει τη ζωή
  καθένας πώς θα ζήσει.
  Τα μάτια να 'ν' ορθάνοιχτα
  πρέπει και η καρδιά σου,
  αλλιώς οι πίκρες κόρες σου
  κι οι στεναγμοί παιδιά σου.

  Κι απ' όλα έχει το πανέρι
  κι ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΔΕΞΙΑ,
  μα σαν βουτάς με λάθος χέρι
  στο πράγμα φέρνεις μπερδεψιά.


  "ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ"- Κατσιμιχαίοι

  Πόσα ποτάμια αίμα
  Πόσα ποτάμια δάκρυ
  Και πόσα παρακάλια θέλεις
  ακόμα από μας

  Τώρα που τρελαθήκαμε
  Και λύσσαξε η μπόρα
  Αν ήσουνα ποτέ εδώ πες μου
  που είσαι τώρα;

  Αν είσαι θεός
  Γιατί δεν μας λυπάσαι
  Αν είσαι θεός
  Γιατί δεν μας μιλάς
  Αν είσαι θεός
  Γιατί δεν μας θυμάσαι,
  γιατί γυρνάς την πλάτη,
  γιατί μας παρατάς

  Φτύνουνε τ' όνομά σου
  Κατώτεροι θεοί
  Ουρλιάζουνε κατάρες
  γιατί σιωπάς εσύ

  Κρατούνε τις ζωές μας
  Του δαίμονα τα κτήνη
  Αν είμαστε παιδιά σου εμείς
  γιατί νικάν' αυτοί;
  γιατί νικάν' αυτοί;
  γιατί νικάν' εκείνοι;

  Αν είσαι θεός
  Γιατί δεν μας λυπάσαι
  Αν είσαι θεός
  Γιατί δεν μας θυμάσαι,
  γιατί γυρνάς την πλάτη,
  γιατί μας παρατάς

  ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ

 36. Γιάννης avatar
  Γιάννης 29/12/2010 15:44:05

  Οι περισσότεροι απόγονοι των βυζαντινών σήμερα είναι πλέον Τούρκοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.