#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/05/2010 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Πράσινη Γερμανία και η ΥπουργόςΌπως έγραφε και ο …Αϊνστάϊν στον μαυροπίνακα, στην πρώτη μου ανάρτηση, ψάχνοντας, μαθαίνεις. Θέλει πάντα προσοχή στα ψιλά γράμματα, και το διαδίκτυο δεν προσφέρει καμία εγγύηση «ορθότητας», αλλά αν τα στοιχεία διασταυρώνονται και, αν οι πηγές δεν είναι καταφανώς προκατειλημμένες, όλο και κάτι μαθαίνεις.

Αν η Αμερική έχει τις πηγές ενέργειας που έδειξα, ενδιαφέρον έχει να δούμε το αντίστοιχο για την Γερμανία. Η Γερμανία δεν δημοσιεύει energy flows σε μορφή που σε μια εικόνα να τα βλέπεις όλα, ωστόσο βρίσκεις. Οι δηλώσεις της Γερμανίας είναι κατά της πυρηνικής και υπέρ των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης. Σημαντικό όμως δεν είναι τι λένε αλλά τι κάνουν.

Η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερου καταναλωτές ενέργειας και εισάγει τα 2/3 της ενέργειας που καταναλώνει. Η κατανάλωσή της είναι 34,6% από πετρέλαιο, 22,5% από κάρβουνο και λιγνίτη, 21,7% από αέριο, 11% από πυρηνικά, 1,5% από υδροηλεκτρικά και αιολικά και 9% από άλλες πηγές. Η Ρωσία είναι ο βασικός τροφοδότης με πετρέλαιο. Αυτά, τα βρήκα εδώ στην Παραπομπή "7".


Βρήκα έναν πίνακα (κλικ για μεγέθυνση) που λέγεται Primärenergieverbrauch nach Energieträgern που λέει για 13.281 petajoules το 2009. Αν θυμάστε, η Αμερική κατανάλωσε 99,2 quads το 2008, ή 99.795 petajoules. Η Γερμανία καταναλώνει το 13,3% της ενέργειας της Αμερικής. (1 quad είναι 1006*10^15 joules). Τα Γερμανικά μου είναι ανύπαρκτα και ελπίζω να καταλαβαίνω σωστά τι λέει… Ωστόσο μάλλον καλά το διαβάζω γιατί και το παρακάτω γράφημα (από αυτήν την πηγή) τα ίδια περίπου λέει (κλικ για να διαβάζεται).


Όποιος θέλει και άλλα στοιχεία σε γλώσσα πιο κατανοητή, αλλά σε …αμερικανικές μονάδες και απλά αγγλικά, εδώ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, όπως λέει το παραπάνω άρθρο της Wikipedia, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος χρήστης αιολικών, και ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας από ΑΠΕ (πλην υδροηλεκτρικών), και η κατανάλωση αιολικού και ηλιακού ρεύματος θέλει μεγεθυντικό φακό για να την βρεις στους πίνακες. Η εξήγηση είναι απλή αποκαλυπτική:


Η απασχόληση στην κατασκευή φωτοβολταϊκών και αιολικών (ΑΠΕ το λένε, αλλά η απασχόληση είναι στα εργοστάσια που τις κατασκευάζουν) πήγε από 160.500 άτομα το 2004 σε 249.300 το 2007 και φαντάζονται, δυνητικά, 400.000 το 2020. Και η πηγή αυτών των στοιχείων λέει θεόρατες κιλοβατώρες από ΑΠΕ, και απίθανους τόνους CO2 που εξοικονομήθηκαν, αλλά οι κιλοβατώρες δεν φαίνονται στον χάρτη (ασήμαντο ποσοστό, όσο για το CO2 δεν συγκρίνεται ούτε με το CO2 που εκλύθηκε από την βιομηχανική δραστηριότητα κατασκευής όλων αυτών, ούτε το CO2 της μπύρας στην χώρα, ούτε το CO2 των ταχυτήτων 200+ χλμ/ώρα στις Autobahn. Η υποκρισία περί σωτηρίας αρκούδων και πιγκουΐνων, στον ουρανό. Για την απασχόληση των Γερμανών μάχεται η κυρία Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, και για τους εδώ αντιπροσώπους τους. Που ξαναπάει σε «πολιτικά»: Ποιάς χώρας Υπουργός είστε κυρία Μπιρμπίλη

http://archaeopteryxgr.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GreenHorses avatar
  GreenHorses 03/05/2010 16:16:25

  Πάντα υπάρχουν τρόποι για να πέσει μάσα απλά τώρα την περιβάλλουμε με λίγο πράσινο και την ονομάζουμε πράσινη ανάπτυξη και να προιόν που θα καταπιεί πάλι αμάσητο ο μακάκας ο Έλληνας.

 2. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 03/05/2010 16:41:54

  Να'χε τουλάχιστο η Τίνα τα ... μάτια των κυριών στα αριστερά στη φωτογραφία!

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 04/05/2010 10:40:17

   κλασσικο παραδειγμα των καλοταισμενων γερμανιδων και της λιπόσαρκης ελληνίδας.

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 03/05/2010 17:25:50

  Έτσι είναι φίλε ¨archaeopteryx¨ , αλήθειες αναφέρεις .

  Και τώρα θέλουν ( οι Γερμανοί ) τα ελληνικά νησιά και την ¨ΔΕΗ¨ για να πουλήσουν τα προϊόντα τους , να εγκαταστήσουν ¨ανεμογεννήτριες¨ και ¨φωτοβολταϊκά πάνελς¨ , γενικότερα για να ελέγχουν την παραγωγή και διάθεση ενέργειας στην Ευρώπη , από την τις ερήμους της Β-Αφρικής μέχρι...,

  Και το ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα με τα ¨συγκριτικά φυσικά πλεονεκτήματα¨ για τις Α.Ε.Π. δεν επένδυσε στην παραγωγή και την τεχνογνωσία των απαιτούμενων υλικών ( με πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας );

  Γιατί επικεντρώθηκε στην ¨παραγωγή¨ θέσεων εργασίας κρουπιέρηδων στα ιδιωτικά καζίνα της παγκόσμιας μαφίας για την εξαγωγή του ελληνικού εισοδήματος εκτός επικράτειας ;

  Πόσα ¨λαϊκά δικαστήρια¨ θα χρειαστούν μια μέρα ;

  • ΑΝΙΔΕΟΣ avatar
   ΑΝΙΔΕΟΣ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 04/05/2010 00:24:32

   ΠΟλυ σωστος, μονο που δεν φταινε οι Ισπανοι και οι Γερμανοι επειδη ο Ελληνας θελει μια καρεκλα στο δημοσιο. Η τεχνογνωσια ειναι στα ερια αυτων που σκηβουν το κεφαλι και πανε για δουλεια, οχι εκει που αντι για διαβασμα κανουν καταληψεις και ρουφανε φραπογαλατα.

 4. anonymous avatar
  anonymous 03/05/2010 17:50:12

  Εδώ που μένω έχουν κάνει δίπλα σε ένα ποτάμι ένα πολύ μικρό υδροηλεκτρικό. Παράγει περί τις 250.000 KWh το χρόνο. Για 300.000 το είχαν προγραμματίσει αλλά δεν πάει τόσο. Από το υδροηλεκτρικό αυτό ηλεκτροδοτούνται 170 νοικοκυριά κι εξοικονομούνται κάποιες ποσότητες CO2 αλλά δε θυμάμαι πόσο είναι αυτό. Πάντως δεν είναι πολύ, και μου έκανε εντύπωση. Το κακό είναι ότι το καλοκαίρι δε δουλεύει γιατί πέφτει η στάθμη του νερού.

  Αυτό με το CO2 είναι απάτη γιατί το απορροφούν τα δέντρα. Βρήκαν ότι μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Οπότε τσάμπα η φασαρία.

 5. ataktos avatar
  ataktos 03/05/2010 18:16:23

  Εδώ λένε να πουλήσουν την Ακρόπολη ..για να εγκαταστήσουν κανέναν πυρηνικό ....μιας και ο Παπακωνσταντηνου έχει παρελθών …ο παππούς του είχε παλιά μια μονάδα στην πόλη μου ...

 6. DrNo avatar
  DrNo 03/05/2010 19:05:29

  Παντα ακριβής ο αρχαιος. Δεν μπορώ να χωνεψω πως.... στη μικρή μας χώρα με το ΔΝΤ νταβατζή και χωρίς εγχωρια βιομηχανία ΑΠΕ (βλέπε θεσεις εργασίας) προωθούνται τόσο ηλιθιωδώς τα οικονομικά συμφεροντα Γερμανων & Ισπανών με αυξήσεις στα τιμολογια ηλεκτρικού ρευματος. Και καμαρώνουν από πάνω ο ανεπάγγελτος ΓΑΠ, η ανεπάγγελτη Τινα και η παρεα της οι οικολογοι για πρασινη ενέργεια και αγώνα κατά κλιματικων αλλαγών.

 7. Παναγιωτης avatar
  Παναγιωτης 03/05/2010 19:26:20

  Ρε Φακτορα αφου δεν ξερεις γερμανικα μην βγαζεις ελληνικα συμπερασματα.
  Ζω 20 χρονια στη Γερμανια και μπορω να σου πω οτι ειναι η πιο οργανωμενη
  και απο της πιο δημοκρατικες χωρες του κοσμου.Ελα να σε φιλοξενισω μερικες μερες και θα δεις τι σημαινει να εισαι ΠΟΛΙΤΗΣ μιας χωρας.Με ολα τα δικαιωματα αλλα και τις υποχρεωσεις και αμεσως θα καταλαβεις οτι τα στατιστικα που ειδες ειναι αληθινα και αξιοπιστα.Για τον απλο λογο,οτι απευθυνονται σε ΠΟΛΙΤΕΣ και οχι σε ιθαγενεις.
  Μπορει να ειμαστε τσατισμενοι ολοι απο την σταση της Γερμανιας αλλα αυτος δεν ειναι λογος να τα ισοπεδωνουμε ολα με αυθαιρετα συμπερασματα

  • ΑΝΙΔΕΟΣ avatar
   ΑΝΙΔΕΟΣ @ Παναγιωτης 04/05/2010 00:30:09

   Παναγιωτη επειδη ζεις στη Γερμανια θα ξερεις και τι υπομονη κανουν εδω οι ανθρωποι. Ο Ελληνας ειναι πολυ ανυπομονος θελει καλα και ντε τα μετρα που θα παρει να του αποδωσουν καρπους χτες.
   Εδω επεσε ισως στη φακα ο Αρχαιο/ξ, αν ηξερε την ιδιοσυγκρασια του Γερμανου θα γνωριζε πως δεν το καναν γιατι θα απεδειδε αμεσως αλλα πως δουλευουν σε βαθος χρονου.

 8. anonymous avatar
  anonymous 03/05/2010 19:39:36

  Σε ποιο θέμα αναφέρεται το σχόλιό σου. Ξαναδιάβασα την ανάρτηση και δε βλέπω να κολλάει με τις στατιστικές αληθείς η ψευδείς.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ anonymous 03/05/2010 22:27:06

   ίσως είδε προηγούμενη ανάρτηση που ανέφερα στατιστικά της Γερμανίας. Θαυμάσια χώρα. Καθαρή. Εισάγει την ενέργειά της από τους γείτονες. Τις ΑΠΕ τις κατασκευάζει και τις εξάγει. Καλή δουλειά, όσο οι περίοικοι πληρώνουν παραπάνω το ρεύμα για το προνόμιο. Στην Γερμανία, έχουν ΑΠΕ, αλλά στα bar graphs μόλις και μετά βίας φαίνονται. Οι πηγές στα περί Γερμανίας αναγράφονται, Παναγιώτη.

 9. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 03/05/2010 22:40:29

  παράκληση και οι υπόλοιποι εκλεκτοί σχολιαστές του Αντινέα να ανοίξουν μπλογκ και να αρχειοθετούν τουλάχιστον τα σχόλιά τους εδώ, διότι τα έχω φτύσει να κρατάω αρχείο!
  Αγαπητέ μας Αρχαιοπτέρυγα, καιρός ήταν! :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.