#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2010 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «Πράσινη Ανάπτυξη» που γίνεται πράσινη τσόχαΔιαβάζουμε ότι με τις υπογραφές του Χάρη Παμπούκη και του Αχμάντ Αλ Σαγέντ- δεύτερου στην ιεραρχία μετά τον Εμίρη του Κατάρ- παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι επισημοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη οι «αρραβώνες» ενός από τους πέντε μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους του κόσμου, του καταριανού Qatar Ιnvestment Αuthority, (QΙΑ) με την Ελλάδα, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.Το Μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις επενδύσεις, και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κατάρ, Αλ Σαγέντ, εκφράζει την πρόθεση των δύο πλευρών για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των ακινήτων, των μεταφορών, των υποδομών και του τουρισμού και όπως υπογραμμίζεται από κυβερνητικές πηγες δεν είναι δεσμευτικό.Ο κ. Γ. Παπανδρέου τον Φεβρουάριο του 2009, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, πρότεινε τη μετατροπή του Ελληνικού σε μητροπολιτικό πάρκο με πράσινο και υποδομές (αθλητικές) που θα το υποστηρίζουν.

Τον περασμένο Ιούνιο η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη είχε τονίσει ότι διαφωνεί με την απόδοση 1.000 στρεμμάτων για την ανέγερση κατοικιών και ξενοδοχείων και πρότεινε άλλου τύπου δράσεις οι οποίες θα αποφέρουν έσοδα, όπως π.χ. η δημιουργία ενυδρείου ή πάρκου καινοτομίας….

«Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την οριακή κατάσταση που επικρατεί και στο Λεκανοπέδιο -ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο- προχώρησε πρόσφατα, με θάρρος και ευθύνη, στην πρόταση για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης, με πράσινο και υποδομές που θα υποστηρίξουν το πάρκο, θα είναι περιβαλλοντικά και ενεργειακά φιλικές και, μόνο, όπως είπαμε, για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου».


(Προεκλογική δέσμευση Γ. Παπανδρέου2 Φεβρουαρίου 2009)Ποιο λοιπόν θα είναι «το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης» που σχεδίαζε ο Γ. Παπανδρέου στις 2 Φεβρουαρίου του 2009;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/09/2010 12:29:42

  Ο αθηναϊκός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί. Και να τους κάνει να πάρουν υπό μάλης τα καζινοκαπιταλιστικά σχέδιά τους για το Ελληνικό και να φύγουν κακήν κακώς.

  • AUD avatar
   AUD @ Αυριανιστής 24/09/2010 12:59:44

   Άντε πάλι, σκουριασμένες ιδέες και ξεπερασμένες αντιλήψεις μην πω κάτι χειρότερο. ΟΧΙ, να έρθουν και να τα φτιάξουν, να περάσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, να δημιουργηθούν δουλειές και να κινηθεί το χρήμα.
   Και τζάμπα να τα πάρουν ακόμη καλύτερα.... Αν δεν έρθουν επενδύσεις ξεχάστε τα όλα... ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ???????!!!!!!!!!

   Πια δεν με ενδιαφέρει αν εμείς δεν έχουμε τα κεφάλαια και τα μυαλά να τα κάνουμε μόνοι μας, ΟΧΙ, καλύτερα αυτοί παρά εμείς...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ AUD 24/09/2010 13:10:34

    Επενδύσεις να γίνουν. Κανείς δε λέει όχι, νομίζω. Αλλά όχι ΕΚΕΙ, και όχι ΤΕΤΟΙΕΣ "επενδύσεις".

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ AUD 24/09/2010 13:25:50

    Αυριανιστή, βλέπεις επέλαση "καινούργιων" σχολιαστών που όλως τυχαίως κινούνται υπέρ των συμφερόντων του επενδυτή με τη γνωστή μέθοδο του στιγματισμού του "αντιπάλου";

    Γιατί κάτι μου θυμίζουν εμένα τώρα αυτά, θα σε γελάσω.

   • AUD avatar
    AUD @ AUD 24/09/2010 13:52:44

    @Επώνυμε

    Οχι φίλε μου, απλά κουράστηκα, να ακούω και να ακούω, ο λαός, ο καπιταλιστής, τα κακά συμφέροντα κλπ...

    φτάνει πια!!! Θα συμφωνήσω δε, οτι δεν πρέπει να γίνονται "έτσι", αλλά σε ποια είδους διαφάνεια, σε ποια?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ AUD 24/09/2010 14:23:23

    Μα δεν λέμε αυτό εμείς. Δεν λέμε όχι γενικώς.

    Αν πιάσεις να κάνεις ένα έργο ανάπλασης σε πάρκο με προοπτική δέκα-δώδεκα ετών, σου βάζω και είκοσι για να γίνει πιο φθηνό, τα θετικά που θα έχεις είναι:

    1) Δημιουργία θέσεων εργασίας και προστιθέμενης αξίας μέχρι να αποπερατωθεί το έργο.

    2) Αύξηση της ποιότητας ζωής στις γύρω ζώνες.

    3) Δημιουργία μιας σοβαρής τουριστικής ατραξιόν για τα νότια προάστια.

    4) Περηφάνεια και αίγλη για την πόλη. Πολύ σημαντικοί ψυχολογικοί παράγοντες και για την οικονομική ανάπτυξη.

    Έλεγα χθες-προχθές για το Μόναχο και τον Englischen Garten. Το ένα τρίτο των Γερμανών θέλει να ζήσει στο Μόναχο. Σε μια χώρα των 82 εκ. κατοίκων, οι 27 θέλουν να πάνε να ζήσουν σε μια πόλη του ενός εκ. κατοίκων! Αυτό δίνει τεράστια αξία στην πολη, στη γη της, στα μαγαζιά της, στους ανθρώπους της. Αν γίνει και η Αθήνα και η κάθε πόλη το ίδιο περιζήτητη, τότε θα υπάρξουν αντίστοιχα αποτελέσματα.

    Επειδή δεν τα καταφέραμε μέχρι τώρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσουμε και να διαπράξουμε το έγκλημα ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ δεν τα καταφέραμε μέχρι σήμερα.

    Αλλά ακόμη κι αν δεν γίνει το πάρκο, τουλάχιστον ας μείνει σε ελληνικά χέρια!

   • AUD avatar
    AUD @ AUD 24/09/2010 14:39:09

    @Επώνυμος

    Οκ, σε έπιασα!!

 2. Σαος avatar
  Σαος 24/09/2010 12:29:59

  Τα πετροδόλαρα χρηματοδοτούν το μπαχαβιτικό ισλάμ που θα κυριεύσει τον Δυτικό κόσμο έτσι όπως πάει. Πωλητές θα είναι κάτι πλασιέ (ούτε για τέτοιοι κάνουν βέβαια) σαν τον GAP!

 3. vassilis avatar
  vassilis 24/09/2010 12:42:30

  Ναι να το παρει ο Δημος να το παρατησει να γινει χωματερη και ουρητηριο .

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ vassilis 24/09/2010 13:00:21

   Είδες πόσο "ουρητήριο" έγινε η παραλία που απελευθέρωσε από τους μαφιοκαφετεριάδες ο δήμαρχος Ελληνικού και τώρα τη χαίρονται ΔΩΡΕΑΝ όλοι.

   Αλλά γι' αυτό τούς έμπαινε στη μύτη, και με τον "Καλλικράτη" συγχώνευσαν το δήμο στο δήμο Αργυρούπολης. Για να απαλλαγούν από το δήμαρχο...

 4. Σχολιαστής avatar
  Σχολιαστής 24/09/2010 12:50:51

  Ε όχι και ξεπούλημα! Παρά να κατασκευάζονταν μεζονέτες σε ένα κομμάτι του αεροδρομίου, καλύτερα πολυτελές ξενοδοχείο και όλα τα υπόλοιπα. Αν μάλιστα γίνει σε μορφή ουρανοξύστη, όπως το Burj al Arab, ποιος μας πιάνει! Το Ελληνικό θα γίνει παγκοσμίως γνωστό. Θα έρχεται όλο το τζετ σετ, και όχι μόνο του αραβικού κόσμου. Θα περνάνε τα πλοία καθ' οδόν από τον Πειραιά προς τα νησιά και οι επιβάτες θα βλέπουν ένα αριστούργημα να υψώνεται προς τον ουρανό!
  Εκεί όπου έχω ενστάσεις είναι για το καζίνο. Αν επιτραπεί η είσοδος στους Έλληνες θα κλείσουν πολλά σπίτια. Γι' αυτό προτείνω να απαγορεύεται η είσοδος στους ντόπιους!
  Όσο για τους αριστερούς που φωνάζουν, χρειάζονται επειγόντως επίσκεψη σε ψυχίατρο!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Σχολιαστής 24/09/2010 12:56:38

   Η Αττική Γη ορίζεται και καθορίζεται από τους Ιερούς Λόφους που την πλαισιώνουν περιμετρικά με κορωνίδα την ΑΚΡΟΠΟΛΗ και το ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΟΥ!
   Στη χώρα του Παρθενώνα, του Ικτίνου και του Καλλικράτη, είναι ΥΒΡΙΣ να θεωρεί κάποιος το Burj al Arab αριστούργημα, πόσο μάλλον να επιθυμεί να επισκιάζει ένα τερατούργημα τον Αττικό Ουρανό!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ αλλενάκι 24/09/2010 13:08:54

    Οι "αξίες" των νεοφιλελεύθερων θεραπαινίδων του παγκόσμιου καζινοκαπιταλισμού, που παριστάνουν την "κυβέρνηση", είναι πολύ μακριά από αυτά που αναφέρεις, αλλενάκι. Δεν μπορούν να σε καταλάβουν. Για δαύτους, υπέρτατη ανθρώπινη "εξύψωση" είναι η (επί χρήμασι) εξύψωση του... μορίου τους από κάποια δίμετρη Ρωσίδα μέσα σε γυάλινη σουίτα του 33ου ορόφου του ελληνικού "Burj Al Arab"...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Σχολιαστής 24/09/2010 13:14:54

   Τι είστε εσείς ρε; Το άσπρο μαύρο!

   Ξέρεις πόσοι Έλληνες και ξένοι κεφαλαιούχοι θα παρακαλούσαν να κάνουν ξενοδοχείο στο Ελληνικό; Είναι ανάγκη να πάει ειδικά σε Άραβες;

   Αλλά αυτό που υποψιάζομαι εγώ είναι ότι έχουν ανοίξει εξαιρετικοί δίαυλοι συνεννόησης με το Κατάρ, με τη συμφωνία για το φυσικό αέριο, και αυτό εξηγεί την πρεμούρα να δώσει το Ελληνικό στους Άραβες η κυβέρνηση της διαβούλευσης και της διαφάνειας.

   Όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα που δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, τόσο θα μπορούν να ζουν εις βάρος μας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 24/09/2010 13:16:23

    Ακριβώς! Μπορεί να δοθεί σε Έλληνες η επένδυση και Η ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!

 5. ΕΛΑΣ avatar
  ΕΛΑΣ 24/09/2010 12:54:29

  Κάτω τα χέρια απο την περιουσία, από τη γή του Ελληνισμού. Πρέπει να μείνει δικό μας και ας παραμείνει το σημερινό χάλι. Το γράφεις εξαιρετικά:«Η χώρα και οι εργαζόμενοι αφού αλυσοδέθηκαν από κυβέρνηση – τρόικα σε ένα μνημόνιο οικονομικής, κοινωνικής παραγωγικής και κοινωνικής ερήμωσης, τώρα, στο όνομα των σχεδίων «fast track» και των «μεγάλων επενδύσεων», ακολουθούν νέα μνημόνια καταλήστευσης κρίσιμων τομέων της οικονομίας και οικολογικής καταστροφής.» ΠΑΜΕ για την ανατροπή του μνημονίου, ΠΑΜΕ για την απελευθέρωση των εργαζομένων, ΠΑΜΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού, ΠΑΜΕ για την αποκατάσταση των φορτηγατζίδων. Ανυπακοή όλοι. Για να σώσουμε την Ελληνική Δημοκρατία την τελευταία εν ζωή δημοκρατία της Σοβιετικής Δημοκρατίας. ΠΑΜΕ στους δρόμους όλοι αδέρφια... Μπράβο. Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε εδώ.

  • AUD avatar
   AUD @ ΕΛΑΣ 24/09/2010 13:02:05

   και μετά το ρολόι έκανε ντριιιιινγ....... ξύπνησες??????

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΕΛΑΣ 24/09/2010 13:22:52

   Μπα μπα, ξυπνήσανε και οι αντιεθνικιστές προβοκάτορες.

   Εσύ γιατί λες ότι παραμένει στο σημερινό χάλι και δεν έχουν κάνει ΜΙΑ παρέμβαση δέκα σχεδόν χρόνια μετά την πρωτοφανή στα χρονικά ανατίναξη των αεροδιαδρόμων που μας επέβαλε η αποικιοκρατική σύμβαση με τη Hochtief;

   Με την ανατίναξη των αεροδιαδρόμων, ένα αεροδρόμιο αχρηστεύεται εντελώς. Το δικό μας αχρηστεύτηκε. Έλεγαν ότι θέλουν να το κάνουν πάρκο. Αν πραγματικά ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να βάλουν προσωρινά έστω μερικά δεντράκια; Μήπως δεν ήταν και τόσο ειλικρινείς όταν έλεγαν για πάρκο;

   Και τώρα έρχεται ο ΓΑΠ που τον νομίζαμε και για χαζό και τους βάζει γυαλιά τους προηγούμενους που πολύ θα ήθελαν να το ξεπουλήσουν αλλά δεν τολμούσαν και το ξεπουλάει αυτός.

   Το ότι αποδεικνύεται λιγότερο χαζός από τους άλλους βέβαια, δεν αλλάζει τίποτε στο διενεργούμενο έγκλημα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 24/09/2010 13:32:18

    Ποιος περίμενες να ήταν ειλικρινής, Επώνυμε, όταν έλεγε για πάρκο;

    Ο γερμανόδουλος αχαμνός λογιστάκος, εντολοδόχος της Hochtief (η οποία ήθελε εδώ και τώρα κλείσιμο του αεροδρομίου για να επιβάλλει μονοπωλιακά τα ακριβότερα τέλη στάθμευσης στην Ευρώπη); Που φρόντισε να ρίξει στάχτη στα μάτια του πόπολου για να γίνουν όπως-όπως στο Ελληνικό μερικές εγκαταστάσεις μην τυχόν και χάσουμε τη "νέα Μεγάλη Ιδέα" με το πανηγυράκι της κυρα-Γιάννας (το μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα μεταπολεμικά);

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 24/09/2010 13:38:01

    Η ανατίναξη των αεροδιαδρόμων του ελληνικού είναι γραμμένες ΜΕΣΑ στη σύμβαση. Τη σύμβαση την πρωτοέφτιαξε ο Μητσοτάκης και την αναθεώρησε ο Ανδρέας παίρνοντας για το Δημόσιο το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας του αεροδρομίου.

    Δεν ξέρω αν η ανατίναξη των αεροδιαδρόμων ήταν και στην αρχική ή μόνον στην τελική σύμβαση και δόθηκε ως αντάλλαγμα (ένα από τα πολλά) για να αναθεωρηθεί η αρχική σύμβαση. Πάντως η ουσία είναι ότι το ελληνικό κράτος αποδείχθηκε πολύ πιο αποικιοκρατούμενο από οποιοδήποτε άλλο κράτος.

    Μα σε μία περιπτωση πολέμου, κάτι, μια ανάγκη, μια επιδημία, οτιδήποτε, ΠΡΕΠΕΙ μια πόλη 4 εκ. κατοίκων να έχει ένα δεύτερο αεροδρόμιο!

    Καμία πόλη που έφτιαξε καινούργιο αεροδρόμιο δεν ανατίναξε το παλιό! Και δεν μιλούμε για τα κτίρια βέβαια, χωρίς κτίρια λειτουργεί ένα αεροδρόμιο, χωρίς αεροδιάδρομο δεν λειτουργεί.

    Και το πιο εξωφρενικό είναι ότι αυτό με την ανατίναξη δεν το έχει πει ποτέ κανένας δημόσια...

 6. υδρόκερος avatar
  υδρόκερος 24/09/2010 13:02:27

  Ναι θα μας έρθουν οι γιαχαμπιμπίδες με τις φασκιομένες τις γυναίκες τους να πλένουν τα βρακιά τους στην θάλασσα και μετά να κάνουν προσευχή στον Αλλάχ !Κι αν το ξενοδοχείο δεν κάνει τα λευφτά του θα το κάνουν Ισλαμικό κέντρο μετά τζαμιού να βγάζουν κραυγές και αναστέγματα οι αγιαντολοχωμεϊνίδες πάνω από όλη την Αθήνα στον Αλλάχ!
  Πάνε τα μεγαλόπνοα σχέδια για μητροπολιτικό πάρκο και χώρο αναψυχής και περιπάτου των Αθηναίων.Τελικά τους πολίτες αυτής της πόλης και τις ανάγκες τους δεν τις σέβεται κανείς. Ξένοι και εξόριστοι στην ίδια μας την πόλη.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ υδρόκερος 24/09/2010 13:14:04

   Να σου πω εγώ πώς το σκέφτηκαν.

   Στο πόπολο, λένε, δώσαμε εξοχικά (με δανεισμό, βεβαίως-βεβαίως) να φαν' κι οι κότες στη νότια ακτή του Κορινθιακού, από την Ελευσίνα μέχρι το Αίγιο. Τους δώσαμε και SUV (με δανεισμό, βεβαίως-βεβαίως) για να πηγαίνουν μέχρι εκεί τα Σαββατοκύριακα. Τι θέλουν λοιπόν και σκούζουν τώρα για "μητροπολιτικό πάρκο" και δεν μας αφήνουν να τα ξεπουλήσουμε όλα στους Άραβες;

 7. vive la revolution avatar
  vive la revolution 24/09/2010 13:13:17

  Νομιζω πως ειναι καιρος οι κορμορανοι του Βοτανικου να μετακομισουν στις λιμνοθαλασσες του Ελληνικου... Αλλωστε την δουλεια τους την κανανε στο Βοτανικο. Τωρα χαρη στη δραση των γνωστων επαναστατων με τα real estate portfolio απολαμβανουμε τον παραδεισο του Ελαιωνα. Μονο οι παρθενες και τα ρυζια του λειπουν...

 8. Σαος avatar
  Σαος 24/09/2010 13:18:59

  Κάποιοι φαίνεται πως είναι επηρεασμένοι από τις γραφικές παλιές ελληνικές κωμωδίες που ο εμίρης μοιράζει χρήματα και ρολόγια. Ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας δουν πίσω από τα ωραία παχυλά λόγια περί "επενδύσεων". Δεν είναι "επένδυση" να έρχεται εδώ ένας άραβας, να "αγοράζει" δημόσια-εθνική περιουσία (και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές) και να την κάνει άβατο γι΄αυτόν και για τους ομοίους του. Τελικά το GAP βρίσκεται σε περισσότερα κεφάλια πέραν του ιδίου του GAP (aka Τζέφρυ)...

 9. καινός avatar
  καινός 24/09/2010 13:20:27

  Νομίζω ότι είναι ακόμα λίγο νωρίς να κρίνουμε και να κατακρίνουμε. Δεν έχω και πολλές ελπίδες, αλλά είναι νωρίς...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ καινός 24/09/2010 13:23:23

   Αντιθέτως, αν δεν αντιδράσουμε από τώρα, το ξεπούλημα θα περάσει.

 10. ΕΛΑΣ avatar
  ΕΛΑΣ 24/09/2010 13:25:29

  Αυτό θα πει ακεραιότητα. Άλλαξες το κείμενο εντελώς καθώς και τη φώτο. Μα γιατί αφού όλες αυτές τις αριστερες κορώνες περι ξεπουλήματος κλπ τις ασπάζεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού...

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ ΕΛΑΣ 24/09/2010 13:29:03

   tiramola???

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ (A)θανάσης 24/09/2010 13:32:54

    Αργεί ακόμα το μήνυμα από την Ιπποκράτους στο Blackberry...

 11. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 24/09/2010 13:34:15

  Ο εμίρης κι ο κακομοίρης...

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ Blut und Tränen 24/09/2010 20:44:33

   Ειναι όλα τα λεφτα

 12. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/09/2010 13:40:52

  Εντωμεταξύ, παίδες, με το που μπήκε το Κατάρ στο παιχνίδι δείτε πόσο μπρος πήραν οι σχολιαστές με την "αντίθετη άποψη".

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 24/09/2010 13:47:29

   Ο Παμπούκης είχε προσλάβει (μέσω της Σιούτη) ολόκληρη... μεραρχία "συμβούλων" στο Μαξίμου. Να μη δικαιολογήσουν τα μισθά τους κι αυτοί;

 13. pride avatar
  pride 24/09/2010 14:14:09

  Η "πράσινη" υπουργός ανακοίνωσε ότι και στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο, στο χώρο που στεγάζεται η ΔΕΘ η οποία θα φύγειαπό εκεί. Ωχ....

 14. pride avatar
  pride 24/09/2010 14:26:26

  Επίσης ο δικός μας θα μπορούσε να συμφωνήσει με αυτόν τον άραβα να κάνει επενδύσεις που να ταιριάζουν με το προφίλ της δικής μας χώρας. Καζίνα και ιδιωτικά αεροδρόμια για ποιους; Για τους Έλληνες; Δε νομίζω. Όχι ότι δεν έχουμε και εμείς πλούσιους και ψωνισμένους, αλλά θα μπορούσε εκεί να χτιστεί ένα όμορφο ξενοδοχείο με τις απαραίτητες υποδομές, αλλά και με έναν χώρο πρασίνου γύρω του, με πάρκο και κοινωφελείς χώρους για ντόπιους και τουρίστες; Απλά ο ΓΑΠ απέδειξε για άλλη φορά πού "γράφει" τους Έλληνες και τη χώρα του. (χώρα του, λέμε τώρα...). Και αν αυτός ο άραβας δε συμφωνούσε (άλλος ξινομούρης κι αυτός), τη βόλτα του...Υπάρχουν κι αλλού ποροκαλιές και μάλιστα ελληνικές. ΆΛλο που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα τους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ pride 24/09/2010 14:30:18

   Πλάκα κάνεις βρε pride;

   Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι θα ήθελαν τα σημερινά γιουσουφάκια να "διαπραγματευτούν" κάτι τέτοιο, ξεχνάς ότι ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ βρισκόμαστε με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο;

   "Beggars can't be choosers..."

 15. pride avatar
  pride 24/09/2010 14:53:18

  Οχι βέβαια, αλλά θα μπορούσαν οι δικοί μας να τους αποφύγουν. Εκτός εάν εννοείς ότι η Τρόικα μας έχει επιβάλλει με ποιους θα διαπραγματεύεται η Ελλάδα. Σωστό κι αυτό, δεν διαφωνώ, αρκεί να σκεφτείς τη μανία που έχει πιάσει τον ΓΑΠ με Τούρκους και Ισραηλινούς.

 16. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 15:29:24

  1) ευτυχώς που δεν ορίζετε εσείς την μορφή των επενδύσεων που θα μπορεί να κάνει ο υποψήφιος επενδυτής, γιατί τότε δεν θα ερχόταν κανένας στην Ελλάδα να επενδύσει τα κεφάλαιά του.

  2) Αντί να είστε ευχαριστημένοι που κάποια πλούσια χώρα σκοπεύει να κάνει στην χώρα μας επενδύσεις 5 δις ευρώ, διαμαρτύρεστε και αύριο αν τυχόν ματαιωθεί η οικονομική συνεργασία και δεν γίνουν τελικά οι επενδύσεις, θα πανηγυρίζετε δεόντως.....κατά τα άλλα γκρινιάζετε για την αυξανόμενη ανεργία και την οικονομική κρίση...αν μάλιστα το έργο γίνει π.χ στα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας, θα κλαίτε υποκριτικά για την πτώση του τουρισμού μας....αυτή η μεμψιμοιρία σας αντανακλά και το επίπεδό σας.....

  3)Βάλτε το καλά στο μυαλό σας....χωρίς επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη.....

  4) αποδείχθηκε ότι είμαστε ανίκανοι (κράτος – κοινωνία) να φτιάξουμε στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού μητροπολιτικό πάρκο.
  Γιατί υποτίθεται ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις το είχαν εξαγγείλει(αλλά δεν είχαν ή την πρόθεση ή την δύναμη να το κάνουν), γιατί υποτίθεται οι πολίτες ήθελαν το μητροπολιτικό πάρκο(αλλά δεν πίεσαν ποτέ αποτελεσματικά το κράτος – δυναμικές κινητοποιήσεις ξέρουμε να κάνουμε μόνο όταν τίθεται οικονομικό ζήτημα για την τσέπη μας).

  • AUD avatar
   AUD @ δαιμονάκι 24/09/2010 15:36:03

   και λίγα λες!!!!!!!!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ δαιμονάκι 24/09/2010 15:40:43

   δαιμονάκι, δεν θέλουν επενδύσεις κάποιοι. Οϋτε περιβαλλοντικές βελτιώσεις (το συζητάμε ποιές πρέπει).
   Μη χάσει η (υποτιθέμενη "εθνική") αστική τους τάξη την όμηρο Δημόσια περιουσία νοιάζονται.
   Αλλά αυτή δεν ενδιαφέρεται. Πατρίδα της είναι πιά το City, οικόπεδό της το Hampstead, θησαυροφυλάκιό της οι Παρθένες Νήσοι, η Τορτούγκα και (όσο επιτρέπουν οι Βρυξέλλες) η Κύπρος.
   Για Άραβες, Κινέζους, Γερμανούς ή Ρώσους επενδυτές θα συζητάμε τώρα;

   • 11888 avatar
    11888 @ Ο Θείος 24/09/2010 17:17:23

    Το ξεπουλημα ονομαζεται επενδυση τωρα.Ας ισοπεδωσουμε λοιπον ολη την επικρατεια να την κανουμε γηπεδα γκολφ ,καζινα και δωδεκαστερα ξενοδοχεια.Θα τραβηξουμε πολλους επενδυτες στα σιγουρα.
    Οσον αφορα τις θεσεις εργασιας πηγεντε εσεις να δουλεψετε δωδεκαωρα με 500ευρω.
    Ολοι οι στοχαστες του τιποτα με μπολικα λεφτα στην ακρη ανακαλυψαν το τι εστι επενδυση και αναμασουν διαφορα απο την ασφαλεια του πληκτρολογιου.Και που στη πολη του τσιμεντου των καταπατησεων και του σκουπιδαριου.

    Φατε λοιπον λιγα ακομη κυβικα επενδυτικου τσιμεντου στη μαπα και μη κλαιγεστε μετα για τα χαλια της σκουπιδουπολης.Μετα βαλτε πωλητηριο και στην Παρνηθα ειμαι σιγουρος οτι θα αποφερει πολλα φραγκα.

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 24/09/2010 15:34:04

  Ο GAP μάς επαναφέρει σέ εκείνες τίς αστείες ταινίες μέ τον Βουτσά πού παρίστανε τόν Ιμπν Σαούντ τό 60 και μοίραζε ρολόγια στούς υποτακτικούς πού τού φιλούσαν μέ ευγνωμοσύνη τό χέρι..
  Πρόκεται γιά τήν απόλυτη εξαθλίωση και υπανάπτυξη..
  Πλωτά καζίνο,ιδιωτικά αεροδρόμια γιά lear jets κ.λ.π.,κ.λ.π..
  Μιά απέραντη χωματερή ''Ινδιάνων'' πού θά δέχονται μέ ευχαρίστηση τίς χάντρες τών κατακτητών..

  Υποθέτω ότι θά αναλάβει η Μάγια Τσόκλη νά συγκεντρώνει μαθητές σχολείων γιά νά υποδέχονται τούς Σεϊχηδες....

 18. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 15:39:16

  @ Επώνυμος.....δηλαδή το πρόβλημά σου με το καζίνο είναι αν θα το κάνουν Άραβες?....αν δηλαδή το έκαναν Έλληνες δεν θα είχες πρόβλημα?
  Στο γράφω αυτό, γιατί αυτό λίγο παραπάνω γράφεις......και αυτό δείχνει την ένδεια των επιχειρημάτων σου.......

  @ vive la revolution....μην βάζεις ιδέες στους κορμοράνους και μετακομίσουν τελικά.....άσε που μπορεί να βρεθούν και τίποτα φωλιές περιστεριών μέσα στο Ελληνικό και το έργο να μπλοκάρει τελείως!!!!!

  @αλλενάκι....και από εκεί που μίλαγες για τους ιερούς τόπους στην Αττική, πέρασες με άλμα στην άποψη "γιατί δεν κάνουν το έργο οι Έλληνες?".....ναι, βέβαια αν το έργο το αναλάβουν Έλληνες δεν θα είναι προσβολή για τους αρχαίους και ιερούς τόπους....μόνο αν το αναλάβουν αλλοδαποί.....σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ!!!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ δαιμονάκι 24/09/2010 15:43:03

   Πρέπει πρώτα να βρούν πρόθυμους Έλληνες με λεφτά. Αλλά τα Μπαρμπάντος με τις μαγευτικές offshore τους έχουνε μαγέψει!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 24/09/2010 15:50:43

   @δαιμονάκι: πάλι πετάς μελάνι.
   Την αντίθεσή μου για τις καζινοκαπιταλιστικές επενδύσεις ΣΑΣ την έγραψα καθαρά στο προηγούμενο μεγάλο ποστ.
   Δεν αναφερόμουν ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΖΙΝΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ του καζίνο και των περί αυτού εγκαταστάσεων, αναφερόμουν σε άλλα έργα, τα οποία έγραψα στο μεγάλο ποστ και άλλωστε απαντούσα σε αυτό που έγραψε ο Επώνυμος, για τους Έλληνες επενδυτές αν ήθελαν να κτίσουν ξενοδοχεία.

   ΟΧΙ ΚΑΖΙΝΑ!!!

   γκέγκε?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 24/09/2010 16:03:47

    Τώρα είδα με την άκρη του ματιού μου ότι κάπου έλεγε "Επώνυμος". Καλά που του απαντάτε εσείς γιατί εγώ δεν τον διαβάζω καν. Χαρά στο κουράγιο σου, αλλενάκι, που τον διαβάζεις και τον σχολιάζεις κιόλας...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 24/09/2010 16:05:20

    δεν ασχολούμαι μαζί του, εκτός αν πετάει μελάνι για να θολώσει τα νερά

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 24/09/2010 16:09:38

    Αλλενάκι, κρίνοντας βέβαια και από το δικό σου nick, το "δαιμονάκι" δεν σου κάνει σε θηλυκού γένους nick; Λες ο fatfat τελικά να είναι κοπέλα;

   • Misha avatar
    Misha @ αλλενάκι 24/09/2010 16:14:34

    Allenaki

    Το δικό μου πονηρό μυαλό μόλις ακούει καζινο ξέρει πού πάει;
    Στον εκπροσωπο τυπου του καζίνο Λουτρακίου και παλαιόθεν εκπροσωπο τύπου της σιωνιστικής πρεσβείας μεσιέ Ζαν Κοέν...

    Υπόλόγισε μόλις βγηκε πήγε στο Ισραήλ, εφερε εδω τσατρα πάτρα τον Νετανιάχου, εδωσε τον εναεριο χωρο για ασκήσεις των εβραϊκών αεροσκαφων, πάει στην Αμερική και συναντάται με το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ και μετά προκύπτει η μετατροπή του Ελληνικού σε Λας βέγκας

    Κάποια ωραία:

    h**p://www.jewishtribalreview.org/lasvegas.htm

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 24/09/2010 16:15:05

    Δεν με απασχόλησε, μπορεί και να είναι βέβαια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 24/09/2010 16:16:13

    Να πω την αλήθεια, μόλις είδα την αλλαγή του νικ αυτό σκέφτηκα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 24/09/2010 16:17:52

    Μisha, έγραψε ότι μόνο αν ήμασταν "καζινάδες" δεν θα θέλαμε νέο καζίνο. Λες να εκτόξευσε μελάνι;

   • Γλίτσας avatar
    Γλίτσας @ αλλενάκι 24/09/2010 16:17:58

    Μετά από αυτήν την θεσμική παρέμβαση του misha αναμένεται η άμεση τοποθέτηση του Αντίοχου, του γνωστού και ως εβραιοφάγου.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ δαιμονάκι 24/09/2010 15:57:22

   Ούτε τύπου Μπάντεν Μπάντεν, αλλενάκι;
   Με "Μέλανα Δρυμό" δίπλα στη θάλασσα, από Φάληρο μέχρι Σούνιο;
   Καζίνο δεν λέω, αλλά ο πειρασμός είναι μεγάλος!
   Και οξυγόνο και Ρώσοι λεφτάδες που τ' ακουμπάνε!
   Άν είναι νά 'ρθουν, συνθηκολογώ ιδεολογικά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 24/09/2010 16:02:14

    Είσαι ρομαντικός.
    Σε Κούβα του Μπατίστα φέρνει αυτό.
    Με δυο λόγια ΜΑΦΙΟΠΟΙΗΣΗ.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ο Θείος 24/09/2010 16:10:11

    Ναι αλλά εμείς έχουμε τον δικό μας Τσε (Ρέππα).

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 24/09/2010 16:17:11

    Είμαι ρομαντικός.
    Ο Μπατίστα δεν ήταν, ούτε ο Φιντέλ (άργησε, άργησε πολύ να καταλάβει, τι να το κάνω τώρα!). Ο Τσέ ήταν, και ευτυχώς πέθανε νέος. Ο δε Ρέππας, που λέει ο Στρέιντζ, κάπως προς μετα-Λαλιώτη εργολαβόφιλο μου φέρνει. Είναι και Αρκάς!

 19. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 16:07:26

  @ αλλενάκι….παραπάνω ο Επώνυμος γράφει σε σχόλιό του : “…Ξέρεις πόσοι Έλληνες και ξένοι κεφαλαιούχοι θα παρακαλούσαν να κάνουν ξενοδοχείο στο Ελληνικό; Είναι ανάγκη να πάει ειδικά σε Άραβες?......”

  Kαι εσύ απαντάς : “Ακριβώς! Μπορεί να δοθεί σε Έλληνες η επένδυση…”

  ΕΔΩ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΡΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟΥ – έχεις διαβάσει πουθενά κανένα άρθρο για πρόταση ανέγερσης μόνο ξενοδοχείου στο Ελληνικό?
  Μπορείς να μου αναφέρεις έναν μόνο ΈΛληνα επενδυτή που ήθελε να κατασκευάσει μόνο ξενοδοχείο στο Ελληνικό και δεν του το επέτρεψαν?
  Γιατί νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να χτίσει τεράστιο και πολυτελέστατο ξενοδοχείο χωρίς καζίνο, που θα προσελκύει κόσμο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 24/09/2010 16:13:13

   Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια, δεν έχω δει παρόμοιες προτάσεις.
   Όμως ποιος επιβάλλει οπωσδήποτε το καζίνο;
   Είναι ντροπή να υποστηρίζετε αυτή την πρόταση.
   Την πρότασή μου για οικιστική ανάπλαση, και με πάρκο πρασίνου, με ήπιο βιοτεχνικό πάρκο Ελληνικών σύγχρονων βιοτεχνιών που θα τροφοδοτούν ένα εμπορικό πάρκο-Down Town του Ελληνικού, με ανταλλαγές γής για κατοικίες και αντίστοιχο γκρέμισμα πολυκατοικιών από γκετοποιημένες περιοχές της Αθήνας, την έγραψα στο άλλο ποστ.

   Ή για πίστα Φόρμουλα, που δεν ξέρω αν γίνεται.

 20. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 16:11:41

  εγώ πάλι δεν ασχολούμαι με όσους δεν έχουν ήθος και υβρίζουν και απαξιώνουν και ειρωνεύονται κάθε διαφορετική άποψη κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία του internet....

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ δαιμονάκι 24/09/2010 16:13:48

   Άιντε πάλι με την ανωνυμία...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Strange Attractor 24/09/2010 16:19:53

    Μήνυμα προς Strange:

    h**p://www.antinews.gr/?p=62920&cpage=1#comment-529947

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Strange Attractor 24/09/2010 16:23:00

    μια χαρά είναι το "δαιμονάκι" παρεμπιπτόντως, μην του/της το χαλάμε

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 24/09/2010 16:17:02

  Δαιμονάκι είναι επώνυμο νά υποθέσω??
  Ε τότε νά γράφεται με Η.

 22. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 16:26:28

  αυτό που εννοώ είναι ότι είναι ανήθικο και απαράδεκτο να βρίζει και να ειρωνεύεται κάποιος μια άποψη κάποιου άλλου,επειδή υπάρχει ανωνυμία....προς Θεού δεν θέλω να καταργηθεί η ανωνυμία στο internet...όμως πιστεύω ακράδαντα ότι την διαφορετική άποψη ΠΡΕΠΕΙ να την σεβόμαστε και αν διαφωνούμε να προσπαθούμε να την καταρρίψουμε και να την αποδομήσουμε και όχι να την λοιδωρούμε ή να την απαξιώνουμε.....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 24/09/2010 16:29:19

   Που σε βρίσαμε @δαιμονάκι; Μελανάκι σε είπα, γιατί όταν χρειάζεται εκτοξεύεις μελάνι, είδες πουθενά ο Σαμαράς να προτείνει καζίνα;
   Σε ρώτησε ο Αυριανιστής και δεν απάντησες.

  • Orestios avatar
   Orestios @ δαιμονάκι 24/09/2010 16:31:49

   Και επώνυμα να γράφεις πάλι θα σε λοιδωρούμε. Νομίζεις ότι θα την γλυτώσεις? Άσε που θα γίνεις περίγελως.
   Το τραβάει ο οργανισμός σου.

 23. Ντετέκτιβ Μ avatar
  Ντετέκτιβ Μ 24/09/2010 16:56:13

  Απορώ με αυτούς που πίστευαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει πράσινη ανάπτυξη στην κακομοίρα την Ελλάδα!

 24. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 17:07:46

  @ αλλενάκι.....όταν έγραφα το συγκεκριμένο κείμενο - πίστεψε με -δεν είχα εσένα στο μυαλό μου...ούτε αναφερόμουν σε εσένα.....αυτοί που αποδεικνύουν συνέχεια ότι δεν έχουν ήθος, ξέρουν καλά ότι σε αυτούς απευθύνομαι....

 25. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 17:11:18

  @ αλλενάκι...ασφαλώς και ο κύριος Σαμαράς δεν μίλησε για καζίνο....ούτε όμως το απόκλεισε....γιατί λοιπόν στην τουριστική ανάπτυξη - που μίλησε ο κύριος Σαμαράς - να μην συμπεριλαμβάνονται και καζίνο, έστω και με συγκεκριμένες αυστηρές προυποθέσεις?

  Υ.Γ : Στην αρχή το χιούμορ σου με το "μελανάκι" δεν το κατάλαβα, και ήμουν απότομος...sorry..........

 26. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 24/09/2010 17:54:58

  Εγραψα σχετικά και στο προηγούμενο ποστ επανέρχομαι και ανακεφαλαιώνω.
  1 Το μεγαλύτερο πάρκο του κόσμου στην άκρη της Αθήνας και πάνω στη θάλασσα δεν χρειάζεται στο Ελληνικό, δεν προσφέρει στους Αθηναίους και έχει τεράστιο κόστος συντήρησης (αν θέλουμε να είναι πάρκο)
  2 Το να κάνουμε το πρ αεροδρόμιο πάρκο είναι απλώς σπατάλη χρημάτων που δεν μας τρέχουν απ΄ τα μπατζάκια τον τελευταίο καιρό. Το σημαντικό είναι να το αξιοποιήσουμε ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΣΟΔΑ. Πίστα φόρμουλα, Ντισνευλαντ, ξενοδοχεία με καζίνο ή χωρίς, περιοχή πολυτελούς κατοικίας, τεχνολογικό πάρκο ή κάποιος συνδυασμός όλων αυτών ή και κάποιων άλλων μου είναι αδιάφορο και προφανώς δεν μπορούμε να το λύσουμε εδώ και φαντάζομαι θα γίνει αντικείμενο κάποιας σοβαρής μελέτης.
  3 Η λογική λέει ότι η συγκεκριμένη περιοχή εκ πρώτης όψεως είναι κατάλληλη για να αξιοποιηθεί από την βαριά βιομηχανια μας τον τουρισμό (που - τι να κάνουμε - για ορισμένους και μάλιστα αυτούς που ¨"τα έχουν" περιλαμβάνει και καζίνο) Γιατί τώρα κάποιοι είναι τόσο απόλυτα αντίθετοι στο καζίνο δεν το καταλαβαίνω.
  4 Ο Σαμαράς ήταν ο πρώτος που πολύ ορθώς μίλησε για αξιοποίηση της αναξιοποίητης περιουσίας του Δημοσίου σε ακίνητα. Κάποιος μου έγραψε ότι δεν μίλησε για καζίνο. Ε,και? Για ό,τι δεν μίλησε ρητά πρέπει να το απορρίψουμε?
  5 Μην πέφτουμε στη παγίδα κάποιοι ότι αφού θα το κάνει ο "άλλος" (ο οποίος μάλιστα μέχρι πριν από μήνες μιλούσε για την ανοησία του μητροπολιτικού πάρκου ) είναι "κακό πράγμα" Δεν ξέρουμε αν θα το κάνει, δεν ξέρουμε τι θα κάνει και πώς (υπάρχουν πολλοί τρόποι "να μπεις και μέσα") και στο κάτω-κάτω αν το κάνει ΣΩΣΤΑ μαγκιά του και ας γίνει μάθημα για το μέλλον. Το σημαντικό είναι να προωθούνται και να εφαρμόζονται οι σωστές λύσεις και να αναδεικνύεται και το ΓΙΑΤΙ είναι ορθές
  (Στο firiki2010 έχω γράψει 3-4 φορές εδώ και καιρό για το θέμα στην ετικέτα "περιβάλλον")

 27. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 24/09/2010 19:50:48

  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΝΑΖΕΙ – ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ … ( αντιστρέφοντας την γνωστή λαϊκή ρήση )
  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  Έχοντας υπόψη τις τελευταίες καραγκιόζηκες δηλώσεις του Δ. Ρέππα στη Βουλή με την ηρωική διατύπωση: ¨Ένα κουνούπι είναι για το ΠΑΣΟΚ το ¨πολιτικό κόστος¨ - μπροστά στο ¨αγαθό¨ που επιδιώκει για την εξασφάλιση του ¨δημόσιου-εθνικού κόστους…¨ , δηλαδή την υλοποίηση της ¨οδηγίας¨ της ¨Ευρωπαϊκής¨ -Ένωσης για την ¨απελευθέρωση¨ των μεταφορών για τις εταιρείες που εδρεύουν στην ιμπεριαλιστική μητρόπολη…

  Έχοντας υπόψη τις προεκλογικές δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την ¨αντικοινωνικότητα του τζόγου¨ σε μια χώρα που μαστίζεται μάλιστα από την ¨οικονομική κρίση¨ ( βλέπε εκτός των άλλων άποψη του κ. Γερολάνου : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1199907 )


  Έχοντας υπόψη τις γνωστές καραγκιόζηκες δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου ( β΄ ) για την ¨συμμετοχική δημοκρατία…¨ και τα αποτελέσματα ερευνών – δημοσκοπήσεων όπου διαπιστώνεται η ριζική διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών με την πλήρη ¨απελευθέρωση του τζόγου¨ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ¨ ΠΡΟΧΩΡΕΙ –ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, όπως και την αγώνα που δίνουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες ενάντια στους Πασοκικούς ¨νόμους της ζούγκλας¨ :

  http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=192137 ,

  www.oxiallatixera.blogspot.com


  Έχοντας υπόψη σειρά κριτικών άρθρων που δημοσιεύτηκαν στο ¨Antinews¨ ενάντια στην πορεία καζινοποίησης της Ελλάδας : http://www.antinews.gr/?p=55212 , όπου ένα από αυτά είναι και της ταπεινότητας μου με τον τίτλο : ¨ΠΑΣΟΚ – ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ¨ :

  http://www.antinews.gr/?p=43477

  Έχοντας υπόψη επίσης και το διαφωτιστικό – αποκαλυπτικό άρθρο της Αριστέας Μπουγάτσου στην ¨Ελευθεροτυπία¨ για την διεθνή και ντόπια ¨μαφία¨ ( του τζόγου μόνον ; ) που επιδιώκει να πάρει τα ηνία στην Ελλάδα με την βοήθεια ¨ευαγών ιδρυμάτων των συμμαχικών κρατών ¨ όπως και το άρθρο για τις συνέπειες την εισαγωγή του τζόγου στην ¨απελευθερωμένη¨ για το διεθνές κεφάλαιο Σερβίας :

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=173907

  http://oxiallatixera.blogspot.com/2010/07/blog-post_14.html


  Έχοντας υπόψη ότι τώρα πια το ¨Club-Hotel-Loutraki” μπορεί να στέλνει ¨SMS” με την χαρμόσυνη αναγγελία : ¨ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΓΙΝΕ TEXAS “ , όπου πληροφορεί ότι εγκαινιάσθηκε το παιχνίδι του ¨TEXAS-HOLDER” , το πόκερ που διαφημίζουν τελευταία όλα τα Μ.Μ.Ε. των νταβατζήδων στις μεταμεσονύχτιες ώρες , σαν την μοναδική διέξοδο ψυχαγωγίας και ¨κέρδους¨ στην γενιά των 600 ευρώ.

  Μπορεί να περηφανεύεται το “Club” , συμφερόντων παγκόσμιων πολιτών εβραϊκού θρησκεύματος , πως μας έκανε ¨Texas” όμως για την ιστορία θα πρέπει να πούμε ότι την άδεια την είχε πάρει κάποτε με την συμβατική προϋπόθεση να κατασκευάσει με χρήματα του ένα ξενοδοχείο ( το οποίο τελικά το κατασκεύασε πολύ αργότερα από τα κέρδη των παικτών του ) και μια ¨Μαρίνα¨ υποδοχής 700 σκαφών που δεν την έφτιαξε ποτέ ! Και βέβαια λειτουργεί με ¨ειδικά ηλεκτρονικά μηχανάκια που μοιράζουν τα τραπουλόχαρτα¨ ( γεγονός που οδηγεί τις παίκτες να φωνάζουν ¨μας ληστεύουν¨ δεν υπάρχει κράτος να μας προστατέψει ! ) , με διαφημίσεις σχεδόν αθέμιτου χαρακτήρα – πέρα των ¨χρηστών ηθών¨ , όπως δημόσιες προσκλήσεις στα Μ.Μ.Ε για κληρώσεις που μοιράζουν χρήματα ¨μέχρι¨ 500 χιλιάδες ευρώ… μόνο που για να πετύχεις τα χρήματα αυτά πρέπει να σημαδέψεις , για παράδειγμα , ένα μερμήγκι στην καρδιά στα 1000 μέτρα απόσταση…διαφορετικά παίρνει ¨ ένας¨ από τους περίπου 8000 επισκέπτες ( ! ) 10-20000 ευρώ…Και όλα αυτά επίσης με ένα ανεξέλεγκτο ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των επισκεπτών , μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους , με μαγνητοσκόπηση σε εικόνα και ήχο ( ! ) της κάθε κίνησης , της κάθε ομιλίας και ψιθύρου και σχολιασμού ( ! ).

  Για ¨λόγους ασφαλείας¨ βέβαια ( για να μην κλέψουν άλλοι εκτός από το επίσημο κλέψιμο , εάν υπάρχει …).

  Όμως από το 1600 μέχρι το 1995 λειτουργούσαν τα οι χώροι αυτοί με ασφάλεια , χωρίς το απαράδεκτο ηλεκτρονικό φακέλωμα στις προσωπικές κινήσεις και απόψεις του καθενός. Κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με τα αρχεία αυτά. Πως τα χειρίζονται και πότε , εάν , τα καταστρέφουν ή εάν προωθούνται ¨αλλού¨ … Όργουελ , ο Χάξλευ , το ¨1984¨ είναι εδώ στην Ελλάδα και το ζούμε όλοι αδιαμαρτύρητα για μια ευκαιρία στο ¨όνειρο του πρόσκαιρου πλουτισμού¨. Και το ¨ελληνικό¨ κράτος μας προστατεύει από το τσιγάρο…Πολιτική αλητεία το λέω εγώ.

  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  Θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά γιατί κανένα κόμμα , εκτός από το ¨ΝΔΤ-ΠΑΣΟΚ¨, κυρίως της ¨μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης¨ δεν ζητά την κρατικοποίηση των 9 καζίνο στην Ελλάδα , επιτρέποντας να εξάγονται εκτός επικράτειας ( με το περίπου 75 % που κατέχουν στα έσοδα-κέρδη ) περίπου 7-10 δις ευρώ το χρόνο ή να πηγαίνουν στις τσέπες ¨ελλήνων¨ - νταβατζήδων επιχειρηματιών.

  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  Γιατί αντίθετα , σε εποχή οικονομικής κρίσης και μείωσης της ρευστότητας στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα επιτρέπουν την διαφήμιση – προτροπή ¨να παίξουν¨ και εκδίδουν νέες άδειες και μάλιστα σε ιδιώτες έλληνες και στην παγκόσμια μαφία για ¨ιντερνετικό καζίνο¨ και βίντεολοτο – φρουτάκια στις γειτονιές. Γιατί δεν βάζουν ¨όρια εισοδήματος¨ για την είσοδο σε αυτά , όπως ίσχυε παλαιότερα , και επιτρέπουν σε όφελος της ντόπιας και ξένης μαφίας το ξεπάτωμα συνταξιούχων , φοιτητών και ανέργων;

  Γιατί δεν βάζουν περιορισμό της ώρας λειτουργίας μέσα στο 24ώρο , όπως ίσχυε παλαιότερα , ώστε να επιτραπεί στο κάθε παίκτη να συνέλθει από την ναυτία του , τουλάχιστον για κάποιες ώρες … Γιατί δεν τηρούν τα όρια ηλικίας , τουλάχιστον στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που παίζουν και μαθητές ;

  Γιατί επιτρέπουν στην ντόπια και ξένη μαφία να είναι τελείως ανεξέλεγκτη στον τρόπο οργάνωσης των παιχνιδιών , δηλαδή στην οργανωμένη οφθαλμαπάτη ; Συγκεκριμένα , γιατί επέτρεψαν σε μια ¨ηλεκτρονική εποχή¨ να μοιράζονται στα καζίνα τα τραπουλόχαρτα ( μπλάκ-τζάκ , πόκερ ) από ¨ειδικά¨ μηχανήματα ανακατέματος , όπου θα μπορούσε ο καθένας με έναν λογάριθμο και ένα τσιπ το τι φύλα θα πάρει ο κάθε παίκτης ( εννοείται πως αυτά που μοιράζονται στην ¨μάνα¨ , δηλαδή στο καζίνο έχουν κατά 70-80 % , δήθεν ¨στην τύχη¨ , πιο ¨κερδοφόρο αποτέλεσμα¨ σε αντίθεση με αυτά των παικτών…).

  Γιατί επιπλέον επέτρεψαν την κατάργηση και της ρουλέτας μέσα στα καζίνα με την σταδιακή ¨εισαγωγή ηλεκτρονικής ρουλέτας-χωρίς την ρήψη της μπίλιας από κρουπιέρη ¨ , όπου και πάλι επιλέγονται ¨τυχαία¨ από το ηλεκτρονικό σύστημα ¨τυχαία¨ τα νούμερα που θα πέσει η μπίλια ( κυρίως αυτά που δεν έχουν πονταριστεί από τα θύματα – παίκτες ).

  Γιατί επιτρέπεται στον ΟΠΑΠ , κυρίως από τότες που εισήχθηκε στο χρηματιστήριο με ¨τεχνικούς συμβούλους¨ από την ντόπια και παγκόσμια μαφία , να λειτουργεί στα λεγόμενα ¨αριθμοπαιχνίδια του¨ ( ΚΙΝΟ- SUPER 5 – EXTRA 3 ) ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ όπου τα νούμερα ¨κληρώνουν¨ ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΑ 5000 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ( ! ) , και δήθεν αυτό γίνεται ¨τυχαία¨ με λεγόμενους ¨αλγόριθμους¨ , με την εξής παρατήρηση : Μπορεί ας πούμε να παίζεις στις περίπου 140 ημερήσιες κληρώσεις στο ΚΙΝΟ 8 από τα 80 νούμερα και να μην κληρώνονται ¨τυχαία¨ τα νούμερα σου , ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ σταματήσεις να τα παίζεις για μια ώρα ΤΟΤΕ ¨τυχαία¨ τα βλέπεις πως κληρώνονται ( ! ) , αλλά εσύ δεν είχες τα χρήματα να τα ποντάρεις πια …. Τυχαίο ( ; ) , ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ . Γιατί δεν ζητούν τα κόμματα να βγει ο ΟΠΑΠ από το χρηματιστήριο και ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ να πηγαίνουν στον πολιτισμό , την παιδεία και ενίσχυση απόρων οικογενειών ; Είναι αναγκαίο να μοιράζονται οι ξένοι και οι ντόπιοι μεγαλομέτοχοι τα κέρδη του ;

  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε όλη αυτή την ¨επιχείρηση¨ ( ιδιωτικά καζίνο , μετοχοποιημένος ΟΠΑΠ και στο μέλλον ¨ιντερνετικά καζίνο και ¨φρουτάκια¨ ) δεν ληστεύει μόνο η παγκόσμια διεθνής μαφία του τζόγου ( κυρίως αμερικανικών , νοτιοαφρικάνικων , γερμανό-αυστριακών ,ισπανικών και εβραϊκών συμφερόντων ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ¨ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ¨ - ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟ¨-ΚΡΑΤΟΣ που επιθυμεί και επιδιώκει να εισπράττει περίπου το 30-35 % από αυτές τις ¨υγιείς επιχειρήσεις ανάπτυξης που εξασφαλίζουν 5000 χιλιάδες ¨παραγωγικές¨ θέσεις ¨εργασίας¨ στην άμοιρη ελληνική νεολαία με τον τιμητικό τίτλο του ¨κρουπιέρη¨ …

  Το ελληνικό φαρισαϊκό κράτος που θέλει να το παίζει ¨προστάτης¨ για την ¨υγεία¨ των ελλήνων απαγορεύοντας το τσιγάρο ( ! ) , ενώ παράλληλα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ της ντόπιας και ξένης ακρίδας για το ξεζούμισμα της Ελλάδας , οδηγώντας τους έλληνες στον ψυχικό , πνευματικό και σωματικό μαρασμό . Ξυπνήστε ρε , μην καπνίζετε για να γίνεται καλά !

  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  Ο ¨πολιτευτάκιας¨ - ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΡΗΤΟΡΕΥΕΙΣ …( ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ¨ΠΑΠΟΥΤΣΟΝΑ¨ ΘΑ ΕΛΕΓΑ - , έχει γραφτεί για τους γνωστούς ηγέτες της ¨Αριστεράς¨ , αλλά ισχύει και για κάθε αστό κρατικοδίαιτο πολιτευτή – κυβερνήτη ) :
  Διονύσης Σαββόπουλος- Πολιτευτής

  http://www.youtube.com/watch?v=GnI072W9g0g


  Και η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί , οι ¨τίμια εργαζόμενοι¨ ( κρουπιέρηδες , διευθυντάδες ληστομάναντζερ και κουτοπόνηροι δημοσιογράφοι που τους οργανώνουν την ¨υγιή επιχειρηματικότητα με ¨δημόσιες σχέσεις¨ ) βλέπουν καθημερινά όλα τα περίεργα και εξοργιστικά . Βλέπουν πολύ καλά το πώς γίνεται οργανωμένη αφαίμαξη αφελών ή δυστυχισμένων παικτών που ψάχνουν μια ¨θέση στον ήλιο¨ ( στην ¨τόλμη και γοητεία¨ του καπιταλισμού και της ¨Μπάρμπι¨ ) ή απλά να πληρώσουν το νοίκι τους . ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ – Η ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ – ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΝΕ … όταν τους βρίζουν για την ¨τυχαία¨ τύχη των καζίνο…

  Η Ν.Δ. που έχει μια ηθική ευθύνη στην υπόθεση αυτή , διότι πρώτος ο γνωστός και ασυναγώνιστος από τον καιρό της Γερμανικής κατοχής Κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την παράδοση των Ελλήνων στην διεθνή μαφία του τζόγου με το βλακώδες επιχείρημα πως το ¨το κράτος δεν μπορεί να είναι κρουπιέρης…¨. Για να υλοποιήσει στην συνέχεια επάξεια το ¨σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ¨ τα οράματα ( του Κ.Μ ). Δεν μιλά η Ν.Δ. καθόλου σε αυτό το τεράστιο θέμα , παρά τις καλές της προθέσεις να βοηθήσει την ¨πατρίδα και τον λαό¨. Προφανώς διότι έχει τις ¨ταξικές της δεσμεύσεις και διεθνείς αλυσίδες ¨ , παρά τις καλές της προθέσεις να βοηθήσει την ¨πατρίδα και τον λαό¨. Το ίδιο και χειρότερα συμβαίνει βέβαια και με την καρικατούρα του ¨πατριωτισμού¨ , του ¨αυτοδημιούργητου ¨ εγνωσμένου ¨εχθρού του τζόγου¨ , Γ. Καρατζαφέρη , ο οποίος υπερθεμάτισε και από πάνω ζητώντας από την ¨εθνική του κυβέρνηση ¨ ( το ΠΑ-ΣΟΚ ) να δώσει και παραπέρα άδειες στα ιντερνετικά καζίνα όπου αποφασίζουν , με τους γνωστούς ηλεκτρονικούς τρόπους , από το Γιβραλτάρ και τους άλλους φοροπαραδείσους το πότε θα κερδίσει ένας μακάκας που έχει ¨ποντάρει¨ από τον υπολογιστή του στην Ελλάδα. Και αυτό και αυτό ¨για λόγους δημοσίου συμφέροντος ¨ ( αλά Ρέπα δηλαδή ) . Να εισπράττει το κράτος ελάχιστους φόρους και να χάνουν περιουσίες οι έλληνες πολίτες !
  http://www.poeppp.org/main/index.php?limitstart=32

  Το άλλο γελοίο στην υπόθεση είναι ο ρόλος της ¨Αριστεράς¨ όλων των αποχρώσεων . Όχι μόνο δεν ζητά την άμεση κρατικοποίηση των καζίνο ( αφήνοντας δεκάδες δις να ¨εκρέουν εκτός Ελλάδας ) και τον περιορισμό στους τρόπους συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια ( περιορισμένα ωράρια λειτουργίας , βεβαίωση σταθερών και επαρκών εισοδημάτων για όσους θέλουν να συμμετάσχουν ) , όχι μόνο δεν θέτουν μια σχετική ερώτηση –επερώτηση στην Βουλή , αλλά το ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα διαδήλωνε για να μην χάσουν οι κρουπιέρηδες την δουλειά τους ( ! ). Αντίθετα όμως δυσκολεύτηκε να συμπαρασταθεί ενεργά στους φορτηγατζήδες , επειδή προφανώς είναι ¨μικροαστοί ιδιοκτήτες¨ ( κάτι ας πούμε σαν ¨γενίτσαροι της εργατικής τάξης¨ ) , ενώ το τίμιο σώμα των κρουπιέρηδων ¨δεν¨ είναι … , αυτοί διαθέτουν μόνο την ¨εργατική τους δύναμη¨ για να μοιράζουν τραπουλόχαρτα και να ρίχνουν μπίλιες¨ ) και την επόμενη μέρα ( όταν έφυγαν από την Βουλή ) έκανε μαζικές διαδηλώσεις ¨ενάντια στην λιτότητα και την ακρίβεια . ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ , όχι για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης με το αίτημα ¨δημοψηφίσματος¨ για την παραπέρα εφαρμογή του μνημονίου ή την διεξαγωγή άμεσων εκλογών , διότι το ΠΑΣΟΚ υφάρπαξε την ψήφο με άλλες προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά για την ¨ακρίβεια¨ . ¨Μεταβατικό στάδιο¨ μέχρι… να ¨ωριμάσουν οι συνθήκες για τον σοσιαλισμό…¨ , πάντα υπό την φωτεινή ηγεσία του βέβαια… , διαφορετικά τι νόημα θα είχε ¨να γίνει αλλαγή – χωρίς το Κ.Κ.Ε. ¨ ; Δίκιο δεν είχε ο Σαββόπουλος με το τραγούδι του ;

  Πάρε ένα σβώλο Μήτρο και διώξε- ΟΛΑ – ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ …

  Υ.Γ.

  ΠΑΣΟΚ – ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ : http://1.bp.blogspot.com/_IaN5w_qfylU/TGHXKh9vqII/AAAAAAAAHgc/aioaaUN_p34/s320/frutakia+tiresias.jpg
  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ :
  http://2.bp.blogspot.com/_IaN5w_qfylU/TGHZLoRkN3I/AAAAAAAAHgs/gwGlHT4Cgrs/s320/kokalinos-pagkal-andr1.jpg
  Άλλες ενδιαφέρουσες σχετικές δημοσιεύσεις :
  Όταν η ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. κλείνει συμφωνίες με τους Βαρόνους του Τζόγου...
  Ο νόμος τις επικυρώνει
  http://tiresias-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_8591.html

  Υ.Γ. 2 :

  ¨Μάθανε πως π...τε , πλακώσαν και οι Άραβες...¨ ( σίγουρα με Αμερικάνους από ¨πίσω τους¨ ...).

 28. hotdog avatar
  hotdog 25/09/2010 17:47:52

  Το υπουργείο εσωτερικών & δημόσιας υγείας συνιστούν: Ξεράστε ελεύθερα...αρκεί τα ξερατά να είναι πράσινα!!! (Σαν την ανάπτυξη!!!)

 29. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 25/09/2010 17:51:01

  Γνωρίζει κανείς κάτι για την ¨πολιτική ιστορία της οικογένειας Παμπούκη¨(;) , ας μας γράψει.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει ρόλο ¨διαμεσολαβητή¨ στην υπόθεση Εμίρηδων του Κατάρ - Προέδρου ¨Σοσιαλιστικής¨-Διεθνούς...

  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  Eλλάδα: Το προφίλ του Επενδυτικού Οργανισμού του Κατάρ (QIA) - Tι προβλέπει, το Μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη
  Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010
  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  1.Η διαχείριση των επενδύσεων του Κατάρ γίνεται από τον Οργανισμό Qatar Investment Authority (QIA), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οποίου είναι ο Σεΐχης Hamad bin Jassem bin Jabr Al Thani.

  2.
  Ο QIA ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό να επενδύει τα πλεονάσματα του Κατάρ από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγάλες χρηματοδοτικές δυνατότητες στον QIA, ο οποίος απέκτησε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενεργητικό αξίας άνω των 60 δις δολαρίων. Στρατηγική του επενδυτικού βραχίονα του Εμιράτου είναι να επενδύει στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, με έμφαση στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις του βιομηχανικού και χρηματοπιστωτικού τομέα.

  3. Μέσα από τη διαφοροποίηση των επενδύσεων του επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας του Κατάρ από την πορεία της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Τα τελευταία χρόνια ο QIA ήρθε αρκετές φορές στο προσκήνιο της επικαιρότητας, με τις εξαγορές επιχειρήσεων ή μετοχών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

  4. Στην Ελλάδα έχει αγοράσει το 4% των μετοχών της Alpha Bank, ενώ το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του 7% της Εθνικής Τράπεζας.

  5. Επίσης, έχει προχωρήσει σε συμφωνία για επένδυση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας. Τον περασμένο Μάιο, αγόρασε τα γνωστά καταστήματα Harrods στο Λονδίνο από τον Mohammed Al-Fayed.

  6. Στο χρηματοπιστωτικό τομέα, έχει συμμετοχές , μεταξύ άλλων, στη μεγάλη βρετανική τράπεζα Barclays, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στο αμερικανικό Χρηματιστήριο Nasdaq, ενώ στο βιομηχανικό τομέα έχει συμμετοχή στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Πόρσε και Φολκσβάγκεν.

  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  1.Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Κατάρ αφορά τη δημιουργία επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πιθανές κοινές επενδυτικές δραστηριότητες, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

  2.Η Κοινή Επιτροπή, στην οποία θα συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα αξιολογήσει τα επενδυτικά σχέδια και τις προτάσεις και θα αναζητήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

  3.Μεταξύ άλλων, τονίζεται στην ανακοίνωση, η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ (Qatar Investment Authority) επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα κεφάλαια έως και πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα πεδία στα οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας είναι τα εξής: τουρισμός, μεταφορές, υποδομές, real estate, χρηματοπιστωτικός τομέας και ενέργεια.

  4.Η προοπτική συνεργασίας με ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόπιστο διεθνές fund αντανακλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έναντι των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, τονίζει η ανακοίνωση του Χάρη Παμπούκη

  http://www.e-typos.com/content.aspx?catid=13&cid=12929

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 25/09/2010 21:59:05

   " Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ - Ο ΣΕΪΧΗΣ ¨ΑΛ - ΠΑΜΠΟΥΚ¨ ΚΑΙ ΟΙ ¨ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ¨ ΜΠΙΖΝΕΣ ¨ ( ! )

   Στον αυριανό Κυριακάτικο ¨Ελεύθερο Τύπο ¨

   http://www.zougla.gr/Uploads/Efimerides/Athina/!%202010/!!!!September/260910/typos-tis-kuriakis.jpg

   Θα το διαβάσω με ενδιαφέρον μήπως μάθουμε κάτι παραπάνω για την Εξ-Αμερικής Οικογένεια ¨ ΑΛ - ΠΑΜΠΟΥΚ ¨...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.