#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2011 17:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Πορτογαλία δικαιώνει τον Σαμαρά

[caption id="attachment_130557" align="alignnone" width="600" caption="Κοέλιο - Σαμαράς στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΛΚ"][/caption]

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα προτείνει η Λισσαβόνα προκειμένου να το προσαρμόσει στο νέο οικονομικό πλαίσιο, δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα πορτογαλικών εφημερίδων.

Το Νοέμβριο, κατά την προσεχή τριμηνιαία αξιολόγηση της Πορτογαλίας από τους πιστωτές της, «θα προτείνουμε ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ώστε αυτό να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών», τόνισε ο Κοέλιο κατά τη διάρκεια της ιβηρο-αμερικανικής συνόδου κορυφής στην Ασουνσιόν της Παραγουάης.

Όπως εξήγησε, η Πορτογαλία προσπαθεί να βρει πιο ευέλικτες λύσεις που θα τής επιτρέψουν να εξασφαλίσει μια περισσότερο προσαρμοσμένη στην οικονομία (της)χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τον Κοέλιο, το σημείο του διεθνούς προγράμματος που προβλέπει ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούνται από τις διεθνείς αγορές, «είναι απολύτως μη ρεαλιστικό». «Πρόκειται», είπε, «να προχωρήσουμε σε σημαντική προσαρμογή των δημοσιονομικών μας. Όμως, αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομία μας ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη».

Κάποιοι εκεί στην Πορτογαλία έχουν κότσια, για να μην πούμε κάτι άλλο, και μετά τις θυσίες που ζήτησαν από τους πολίτες ζητούν και από την τρόικα να ξαναδεί την οικονομική συνταγή της προκειμένου να τη διορθώσει με βάση τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα. Προφανώς ο πρωθυπουργός Π. Πάσος Κοέλιο ούτε ηλίθιος είναι, ούτε έχει άγνοια κινδύνου και κυρίως λειτουργεί με βάση τις ανάγκες της πατρίδας του.

Να θυμίσουμε μόνο ότι ο Κοέλιο είναι κεντροδεξιός ο οποίος κέρδισε τις εκλογές λέγοντας καθαρά και ξάστερα στους Πορτογάλους ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα και ζητώντας τους θυσίες. Μίλησε ξεκάθαρα για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, εφόσον δεν μπορούσε να γίνει τίποτε άλλο. Το κυριότερο: υποσχέθηκε στους συμπολίτες του ότι θα αγωνιστεί να γίνει καλύτερη η ζωή τους, δε θα αφήσει το ΔΝΤ να κυριαρχήσει στη χώρα τους και δεν θα παραδοθεί αμαχητί στις ορέξεις των δανειστών.

Η μαγική λέξη είναι «επαναδιαπραγμάτευση», δηλαδή αλλαγή των όρων του Μνημονίου προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ήτοι στη μεγάλη ύφεση, βασική αιτία της οποίας είναι το Μνημόνιο.

Ακούσατε ποτέ αυτή τη λέξη από κάποιο κυβερνητικό στέλεχος; Ακούσατε ποτέ τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα πάει και θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο για την πατρίδα; Αντιθέτως, κάθε φορά που πάει στις Βρυξέλλες φέρνει και νέα ανάλγητα μέτρα για τους πολίτες.

Κάθισε με την τρόικα να βάλει τα νούμερα κάτω για να δει τι μπορεί να αλλάξει. Όχι, βέβαια. Αντιθέτως κάθε Μνημόνιο είναι χειρότερο από το άλλο και ο κόσμος γίνεται κάθε μέρα και πιο φτωχός.

Την επαναδιαπραγμάτευση ζητά από το 2010 ο Αντώνης Σαμαράς. Τότε ήταν γραφικός, ήταν αιθεροβάμων, δεν ήξερε τι έλεγε. Η κυβέρνηση απαξίωνε κάθε κουβέντα για αλλαγές των όρων του Μνημονίου και συνέχιζε την καταστροφική πολιτική της υποτέλειας.

Τώρα λοιπόν που φτάσαμε να έχουμε τους γκαουλάιτερ στο κεφάλι μας, να μην γίνεται ούτε λόγος για αλλαγές με βάση τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας, ο Σαμαράς αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε. Κι αν πριν από 1,5 χρόνο είχαμε τολμήσει να σηκώσουμε κεφάλι και να ζητήσουμε τα αυτονόητα, η κατάσταση δε θα ήταν τραγική.

Το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι ο φάρος στο τι θα πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση. Τι θα πρέπει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς μόλις βρεθεί αντιμέτωπος με τους τροικανούς ως πρωθυπουργός

Είναι το αυτονόητο. Μια πιο πατριωτική οικονομική πολιτική που θα έχει όφελος και για τους δανειστές μας. Διότι από μια ρημαγμένη οικονομία και από διαλυμένους πολίτες, οι ξένοι δεν μπορούν να περιμένουν να πάρουν πίσω τα δανεικά τους. Ενώ με ενίσχυση της Ελλάδας κάτω από νέους όρους του Μνημονίου θα μπορούν και οι ξένοι να περιμένουν να πάρουν όσα μας έδωσαν.

Αν αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν στην κυβέρνηση, ας πάνε επιτέλους σπίτι τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 30/10/2011 17:32:27

  αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομία μας ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη


  Σαν να ακούω τους "δικούς μας"! χαχαχαχαχα
  Πάντως θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση της δικής τους τρόικας, θα είναι μιά ένδειξη για το κατά πόσο είναι εφικτή μιά επαναδιαπραγμάτευση.

 2. adidrust avatar
  adidrust 30/10/2011 17:32:48

  επαναδιαπραγμάτευση;;;;
  κάποιος να πει στους πορτογάλους ότι αυτό δεν γίνεται....το είπε το πασοκ, ντορα, λαος, mega, ant1, skai, ert, kathimerini, ethnos, vima και όλο το υπόλοιπο μνημονιακό block μαζί με τους υποστηρικτές του (γνωστούς και αγνώστους) κτλ.

 3. anonymous avatar
  anonymous 30/10/2011 17:48:30

  Έχει πέσει έξω το μνημόνιο. Η συνταγή δεν πετυχαίνει διότι βυθίζει σε ύφεση. Από τις τρεις χώρες η μόνη που ίιιιιιιιιιιιισως τη γλιτώσει θα είναι η Ιρλανδία.

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 30/10/2011 18:41:30

  Ειναι προδιαγεγραμμενο οι χωρες Β ταχυτητας της Ευρωζωνης να υποστουν καιρια χτυπηματα ωστε να γινουν ευκολη λεια των μεγαλοκαρχαριων! Αυτο που χρειαζεται συνεπως ειναι μια οργανωμενη συνασπισμενη αντιδραση αυτων των χωρων. Το ατου των αδυνατων κρικων ειναι αυτο ακριβως, οι αδυνατοι κρικοι!! Αν σπασουν ολοι μαζι τοτε μαζι με τους αδυναμους κρικους πεφτει και ολο το Ευρωπαικο οικοδομημα!! Θα τους συμφερει;

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 30/10/2011 18:51:50

  ωραια,,να παει με ενισχυσεις ο Σαμαρας στην ευρωπη..

  Ελλαδα Πορτογαλια συμμαχοι..

 6. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 30/10/2011 18:58:36

  Να δουμε ποιοι θα χρηματοδοτουν το ΔΝΤ σε λιγα χρονια...

 7. michaeljohn avatar
  michaeljohn 30/10/2011 19:42:59

  Στην Ελλάδα είναι λάθος να μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση... αφού δεν κάναμε διαπραγμάτευση...

 8. φωνη avatar
  φωνη 30/10/2011 20:05:30

  Οχι, οχι παιδιά μην το κάνετε αυτό. Δε θα σας δώσουν την επόμενη δόση, θα χρεοκοπήσετε, δε θα έχετε ψωμί, ρύζι, λάδι ζάχαρη, θα γυρίσετε στο παλιό σας νόμισμα, θα σας βγάλου από την ένωση, θα κολλήσετε τύφο, χολέρα, aids, θα σας επιτεθούν εξωγήινοι, θα σας βρει τσουνάμι, σεισμός, λοιμός καταποντισμός.........

  • Μαρια avatar
   Μαρια @ φωνη 30/10/2011 21:41:33

   Ξεχασες τα τανκς. Ο Παγκαλος δεν μπορει να τρεχει και μπορει να τον πιασουν αυτον πρωτα. Και η Ελλαδα τι θα κανει χωρις τον Παγκαλο;; Ουτε μπορω να το σκεφτουμε. Κλεω μεσα μου.

   (I live in America. Sorry if I made mistakes in Greek :)

   • φωνη avatar
    φωνη @ Μαρια 30/10/2011 22:51:51

    Έλα ντε τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; :)

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 30/10/2011 20:11:41

  O Πορτογαλλος κινειται με ευελιξια και με εθνικα κινητρα ο ΓΑΠ και ο Μπενιτο συμφωνησαν οπως λεει το κειμενο της συμφωνιας της 27.10.11 ''Πρεπει να ενισχυθουν οι μηχανισμοι για την παρακολουθηση της εφαρμογης ,οπως ζητησε η ελληνικη κυβερνηση ''. Πως να κινηθουν για να υπερασπιστουν τα συμφεροντα της Ελλαδας οταν εχουν συμφωνησει οτι και για να βηξουν θα δωσουν λογαριασμο στον γκαουλαιτερ Ραιχενμπαχ?

 10. Δήμος avatar
  Δήμος 30/10/2011 20:19:29

  Δεν ξεχνώ:

  http://www.youtube.com/watch?v=YUglAm9T-q8

  «Η αναδιάρθρωση θα ήτανε - το κούρεμα του χρέους, για να καταλαβαίνει ο κόσμος - θα ήτανε τεράστιο λάθος για τη χώρα. Θα ήτανε ένα πάρα πολύ μεγάλο κόστος και δε θα είχαμε και το όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια, θα απομειωνόταν η περιουσία των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, θα είχαμε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, άρα στην πραγματική οικονομία, έτσι;»

  Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπουργός Οικονομικών

  Μάιος 2011

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/10/2011 22:10:11

  Μπορεί να δικαιώνεται, αλλά ο Σόϊμπλε νομίζω το έχει πει πάνω από μία φορά, ότι "η Ελλάδα είναι αλλιώς" (και την διαχώρισε από Πορτογαλία και άλλες προβληματικές)

  Και με την δήλωση Σαρκοζί προχτές, η ιδέα Μεσογειακού μετώπου έχει πάει περίπατο φοβάμαι. Η λύση ήταν μία, και νομίζω ότι οσο ο καιρός περνάει και περνάει, απλά είμαστε δεμένοι χρεοπόδαρα. Απόρριψη της προχθεσινής συμφωνίας; Έστω και με τον εκβιασμό της 6ης δόσης; Αν δεν είναι η 6η, θα είναι η 16η...

  Και μπλέκουμε έννοιες... Δεν είνάι όλες οι αναδιαρθρώσεις ίδιες. Εγώ προτιμώ αυτές που καθυστερώ ξένους πιστωτές (ΟΛΟΥΣ τους ξένους πιστωτές). Αυτοί προτιμούν να καθυστερώ τους ντόπιους... Αναδιάρθωση η μία, αναδιάρθρωση και η άλλη αλλά άλλα τα μάτια του λαγού κλπ.

 12. mx avatar
  mx 30/10/2011 22:17:35

  ....to mnimonio einai i tafoplaka tis xwras...

 13. kp8 avatar
  kp8 30/10/2011 22:36:30

  Ζηλεύω !

 14. aurora3363 avatar
  aurora3363 30/10/2011 22:39:46

  Οι Πορτογάλλοι με τι κρητήρια ψήφισαν και με τι οι Ελληνες; Οι Ελληνες ψήφισαν το " λεφτα υπάρχουν "!!!

 15. bladerunner avatar
  bladerunner 30/10/2011 22:45:52

  ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ...ΠΑΙΔΑΚΙ.
  ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΣΚΑΙ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΜΠΗ ΑΚΟΥΩ.ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ.

 16. axis avatar
  axis 30/10/2011 22:46:34

  Ο Σαμαράς δικαιώνει αυτούς που τον ψήφισαν για πρόεδρο της ΝΔ. Προέβλεψε τις εξελίξεις στην οικονομία, είπε εδώ και πολύ καιρό το όχι στην αναδιάρθρωση του χρέους και έβαλε ένα κουρασμένο κόμμα σε τροχιά νίκης. Απομένει η επιλογή σωστών ψηφοδελτίων ώστε μετά τις εκλογές να έχουμε απαλλαγεί από τους βαρωνίσκους και τους απογόνους τους.

 17. Ian Mac Os avatar
  Ian Mac Os 30/10/2011 22:59:59

  Πανικός στη Alapis! Έχω πληροφορία από πρώτο χέρι (από εργαζόμενο επί έτη σε φαρμακευτική της πρώην Μαρινόπουλος) ο οποίος μου είπε ότι η Διοίκησή τους τους θέλει όλους μαζεμένους την Τρίτη 1 Νοεμβρίου για να τους ανακοινώσουν κάτι μάλλον δυσάρεστο..Δεν τους δώσανε περισσότερες πληροφορίες · μόνο αυτό τους είπανε : "Να έχετε μαζί σας υπογλώσσια" (sic) ...Tα σχόλια δικά σας..

 18. Απορία avatar
  Απορία 30/10/2011 23:54:39

  Δεν υπάρχει πλέον καμμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα διαπραγματευτικό χαρτί. Ο Παπανδρέου την κατάντησε κουρέλι, καμμένο χαρτί στο έλεος των γερμανών.

  Στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι μήπως και διαλυθεί η ΟΝΕ προτού χρεωκοπήσουμε εμείς. Αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο που είναι στοιχειωδώς προς όφελός μας.

  Ελπίζοντας σε κάτι τέτοιο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή μας πάση θυσία.
  Βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι:
  1) η διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατόν για αποσυμπίεση της κοινωνικής πίεσης και αντιπροσωπευτικότερο κοινοβούλιο,
  2) η κάθαρση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος που μας έφερε εδώ,
  3) η σωστή και δίκαιη αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα,
  4) η δημιουργία συναλλαγματικού αποθέματος με τη βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας, διότι οι ημέρες τη δραχμής, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι μακριά.

 19. υπαρχει; avatar
  υπαρχει; 30/10/2011 23:57:19

  ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΛΕ ΣΤΟ ΣΤΕΡΝ!
  Υπαρχει αλλο κρατος τοσο εθελοδουλο που να δεχτει την απωλεια της εθνικης του κυριαρχιας; Αμ δεν υπαρχει!

  "Να εκχωρήσει η Ελλάδα εθνική κυριαρχία"
  Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι η χώρα μας αποτελεί μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση που χρειαζόταν μια ξεχωριστή λύση και προσθέτει κυνικά:
  "Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια από τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σκληρά μέτρα και να δεχθεί μια πολύ στενότερη εποπτεία, μπορεί ακόμα και να πει κανείς ότι προσωρινά θα εκχωρήσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα θέλει να της επιβληθούν τέτοια μέτρα. Ακόμα κι αν βρεθεί στην έσχατη ανάγκη. Είναι ξεκάθαρο ότι τα προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης".

  • Απορία avatar
   Απορία @ υπαρχει; 31/10/2011 00:16:56

   Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι η χώρα μας είναι πλεόν σούργελο και το ότι το χειρότερο που μπορούμε να τους κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να χρεωκοπήσουμε και να πάμε πισω στη δραχμή.

   Γνωρίζουν όμως ότι η χώρα μας δεν διαθέτει κανένα συναλλαγματικό απόθεμα (το έφαγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ), πράγμα που σημαίνει ότι εαν θελήσουμε να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα δεν μπορούμε, μιας και που δεν θα έχουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες για ενέργεια, ένοπλες δυνάμεις, τρόφιμα, υγεία ούτε για δυο-τρεις μέρες.

   Επομένως δεν ιδρώνει το αυτί τους για οτιδήποτε προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε και εξαιτίας αυτού ζητάνε πλέον οτιδήποτε.

   Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο Σαμαράς, όταν πάρει την διακυβέρνηση, είναι να πάει σε Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία ή όπου αλλού χρειαστεί για να επαναδημιουργήσει το συναλλαγματικό απόθεμα που χρειάζεται η χώρα για να μπορεί να λειτουργήσει για μερικούς μήνες σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

   Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ και το μόνο που μπορεί να αυξήσει την όποια διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας.

 20. λαλακης avatar
  λαλακης 31/10/2011 00:05:07

  Tα πραγματα ειναι απλα ας σταματησουν τα παραμυθια.
  Οσο το δημοσιο δεν μειωνεται ο ιδ τομεας θα διαλυεται και η πεινα θα αυξανεται.
  Απλα τα κομματα κανουν την παπια και επιμενουν-ιδιως το πασοκ
  στον υπερδανεισμο της χωρας υπερ των χαραμοφαηδων του δημοσιου.
  Και φυσικα το πασοκ ροκανιζει χρονο στην εξουσια οσο αντεχει.
  Λιγοτερο κρατος λοιπον τωρα ,διαλυση του ΕΣΥ ,συγχωνευση σχολειων
  καταργηση της υποχρεωτικοτητας στο τεβε , κεφαλαιοποιητικο ασφαλιστικο
  συστημα καταργηση ασυλιας και μονιμοτητας στο δημοσιο , να τελειωνουμε
  με την αλητεια του δημοσιου

 21. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 31/10/2011 01:02:38

  Καλά νέα βέβαια, το να ξέρουμε ότι και κάποιοι άλλοι ευελπιστούν σε ότι και εμεις, και, σίγουρα, δικαιώνει τον ΑΣ, αλλά αυτοί δεν έχουν τόσο άδεια την φαρέτρα τους, όπως εμεις.
  Ζητάνε και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη. Το ίδιο πρέπει να ζητήσουμε κι εμείς. Αλλά, πάλι, τόσα λεφτά δόθηκαν, όταν μέχρι προ τριετίας, δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, κάποιοι τα έτρωγαν, ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ, και η ανταγωνιστικότητα έπεφτε, τώρα τι θα αλλάξει;
  Αχ, κακόμοιρε Αντώνη, και δεν είσαι ακόμα ούτε στους πρόποδες του Γολγοθά σου...

 22. ο Αρης avatar
  ο Αρης 31/10/2011 01:49:41

  Γαλλική και Γερμανική ανακούφιση γιατί το ελληνικό κούρεμα δεν αναμένεται να προκαλέσει τα CDS. Τα μεγάλα γαλλικά και γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα σώσουν δισεκατομμύρια ευρώ, αν - όπως αναμενόταν - το 50% κούρεμα του ελληνικού χρέους προκαλούσε τα CDS.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8854125/French-and-German-relief-as-Greek-haircut-not-expected-to-trigger-CDS.html

  Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξη πτώχευση για να τους πάρει όλους ο διάολος.
  Ή ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να αποπληρωθεί το χρέος, τουλάχιστον ας μην απεμπολήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Φτωχοί και στις δύο περιπτώσεις.

 23. maria avatar
  maria 31/10/2011 02:12:14

  +1000

 24. Gaetano avatar
  Gaetano 31/10/2011 03:14:58

  Πτώχευση με κουρεμα 90% και Και επιστροφή στη δρχ πρέπει να είναι η διαπραγματευτική γραμμή Σαμαρά αν δεν δοθουνν και δάνεια γα ανάπτυξη της οικονομίας

 25. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 31/10/2011 11:30:16

  O ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΘΕΟ .
  ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΘΡΙΑΜΒΟ
  ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ,ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ
  ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ
  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

 26. George avatar
  George 31/10/2011 18:46:57

  «ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ» ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ......ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.