#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/08/2013 19:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Παναγιά μαζί μας«Καλό Δεκαπενταύγουστο!» ευχήθηκε χαρωπά στο τέλος της συναλλαγής ο υπάλληλος στην δημόσια υπηρεσία, εμφανώς περιχαρής στην προοπτική της αργίας.

Ενοχλήθηκε όταν του αντιγύρισα ότι δεν υπάρχει εορτή «Δεκαπεντάγουστος». Μάλλον είχε παρακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες την πειρατική ΕΡΤ - η αδιάκοπη λειτουργία της οποίας αποτελεί πλέον πολιτικό όνειδος. Όχι μόνον αυτή από τα κανάλια βέβαια, στη ροή των ειδήσεων που παρουσίαζε, έκανε διαρκώς αναφορές στην ερχόμενη «Γιορτή του Δεκαπενταύγουστου».

Στις 15 Αυγούστου δεν εορτάζουμε, δεν έχουμε δηλαδή αναδείξει ως εξόχως διακριτή ημέρα, κάτι αόριστα θερινό.

«(Συμπεριφέρονται) Λες και γιορτάζουμε το ότι τον Αύγουστο είναι παχιές οι μύγες», λέει ένας φίλος, στηλιτεύοντας οργισμένα την άθρησκη ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται εδώ και αρκετά χρόνια η κορυφαία εορτή της Παναγίας.

Αρχετυπική μορφή της αιώνιας μητέρας και ζωοδότρας, σύμβολο της ακατάλυτης σπλαχνικής σχέσης.

Όποιος έχει παρασταθεί στην επιθανάτια αγωνία ανθρώπων γνωρίζει ότι οι τελευταίες τους λέξεις είναι «Χριστέ μου», «Παναγία μου», «μανούλα μου».

Η μορφή της Παναγίας συμπυκνώνει και τις τρεις σπαρακτικές επικλήσεις.

Ο αντίλογος έτοιμος : μιλάς για Έλληνες, αν παραστεκόσουν σε Ινδό θα αναστέναζε κάτι για την επόμενη μετενσάρκωσή του.

Σωστά. Κάθε συλλογικότητα ανθρώπων συγκρότησε ιστορικά ένα πλέγμα υπερβατικών δοξασιών και ηθικών κανόνων για να διατηρεί το πνεύμα των μελών της σε ηρεμία και να παρέχει οδηγό βίου. Κοινός τόπος, η υπέρβαση του φθαρτού σαρκίου.

Οι περισσότεροι από αυτούς που γίνονται άθεοι ή άθρησκοι από μόδα αγνοούν ότι η θρησκεία στην αρχή δεν είχε σχέση με την ηθική, αλλά με τη συνεργασία. Το «άγρυπνο μάτι» του Θεού ώθησε τους ανθρώπους να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η Δυτική Νεωτερικότητα, ως επί το πλείστον απεκδύεται το θρησκευτικό συναίσθημα. Αμέτρητα δε τα δεινά που προκάλεσαν δυο παράγωγα της, οι εξίσου άθρησκοι ναζισμός και κομμουνισμός, χωρίς βέβαια, συγκριτικά, να λησμονούνται εγκλήματα «στο όνομα της Πίστης».

Η Δύση έφτασε σε υλική πρόοδο πρωτοφανή. Αλλά μάλλον εξ αυτού «έχασε την ψυχή της», το 25% των ανθρώπων στο Δυτικό κόσμο νοσεί ή θα νοσήσει από κατάθλιψη.

Και μια προσεκτική παρατήρηση δημοσιευμάτων αποκαλύπτει ότι από την δεινή οικονομικά θέση της χώρας, την οποία κατά πολύ προκάλεσε η διακυβέρνηση από άθεους υλιστές, ο διεθνής παράγων δράττει την ευκαιρία να παρέμβει στην ιστορικότητα του ελληνικού ψυχισμού.

«Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να βοηθηθεί από τη Δύση για να βγει από την κρίση, αλλά οφείλει να αποτινάξει το Βυζαντινό  της παρελθόν που την κρατάει δέσμια στην διαφθορά» ή κάπως έτσι, έχω διαβάσει πολλές φορές σε αλλοδαπούς και εγχώριους σχολιαστές. Νομίζετε ότι η Σύνοδος Φερράρας – Φλωρεντίας απέχει πολύ;

Θα σας σώσουμε αρκεί να αποποιηθείτε το παρελθόν σας, δηλαδή την ταυτότητά σας, δηλαδή την ψυχή σας, λένε.
Όμως το ερώτημα παραμένει αειθαλές, «τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδίσει την δε ψυχήν αυτού απωλέσει…;».

Στην Ελλάδα, εκτός από τους κομμουνιστές που εισήγαγαν την αντιχριστιανική υστερία για να υποκαταστήσουν το λατρευτικό συναίσθημα προς το θείο με την προσωπολατρεία κομμουνιστών ηγετών, υπάρχουν και αυτοί που από αφετηρία «ελληνολατρείας» μέμφονται την υιοθέτηση από τον Ελληνισμό του Χριστιανισμού, μιας «ιουδαϊκής αίρεσης» λένε, αναπολώντας το Δωδεκάθεο.

Όταν όμως οι Έλληνες αποδέχθηκαν τον Χριστιανισμό, η αρχαιοελληνική λατρεία είχε εκπέσει και ο ελλαδικός χώρος ήταν σε οικτρή κατάσταση από την ρωμαϊκή κατοχή και την παρακμή. Μυστικιστικές, ανατολικές λατρείες, ξένες προς τον ελληνικό χαρακτήρα, όπως της Ίσιδας και του Μίθρα, είχαν εισβάλλει δυναμικά επιτείνοντας την εθνική διάλυση.

Διατηρώντας τα περισσότερα, παλαιά λατρευτικά τους έθιμα και ενσωματώνοντάς τα στην νέα θρησκεία με νέες αναφορές, όπως τις Απόκριες, οι Έλληνες απέκτησαν έναν κώδικα ζωής που τους βοήθησε έκτοτε να επιβιώσουν. Τους έφερε βαθμιαία στην εκ των έσω ανάληψη της ηγεσίας του Βυζαντίου, και στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς διατήρησε το εθνικό φρόνημα που έφερε την λυτρωτική απελευθέρωση.

«Στου Χριστού την Πίστη την Αγία» ορκίζονταν εκείνες οι μορφές και ευλογούνταν τα γιαταγάνια που μάς απελευθέρωσαν.

Αλλά αυτό λησμονείται, κατεξοχήν από «εκσυγχρονιστές». Είναι οι ίδιοι που ενώ κηρύσσουν τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας σπεύδουν να επωφεληθούν από τις αργίες που δημιουργούν οι θρησκευτικές εορτές, κλείνοντας σε κοσμικά μέρη 3ημερα, 4ήμερα ή «γέφυρες» αποδράσεων αεργίας και απόλαυσης, με χρήματα που εισπράττουν, είτε ως δημόσιοι υπάλληλοι είτε ως κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, από αυτό το Δημόσιο που το θέλουν άθρησκο.

Οι ίδιοι, λησμονούν ότι στην εποχή της κρίσης το μόνο άξιο λόγου δίκτυο κοινωνικής συμπαράστασης δημιουργήθηκε από την Ελληνική Εκκλησία.
Ενώ η Αριστερά, μέσα στην ιδεοληπτική της υποκρισία, χρησιμοποιεί τις παχυλές, κρατικές, κομματικές επιχορηγήσεις για φεστιβάλ και προπαγάνδα. Αλλά δεν δίνει ένα ευρώ για να σιτίσει τους αγαπημένους της λαθρομετανάστες, μόνο η Εκκλησία τούς ταΐζει χωρίς διακρίσεις.

Οι μεταπολιτευτικά λοβοτομημένοι από την επικράτηση ιδεών που διαγράφουν την Ορθοδοξία από την ελληνική ταυτότητα, ειρωνεύτηκαν επισημάνσεις για ανάγκη επαναφοράς του τριπτύχου «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

Πράγματι, τίποτα δεν επανέρχεται παρά ως φάρσα. Υπάρχει όμως η ανάγκη για μια νέα θρησκευτικότητα, για πίστη σε κάτι περισσότερο από το τελευταίο iPhone. Η ίδια η Δύση, στην υλιστική μακαριότητά της, θέλει να παραβλέπει ότι κινδυνεύει από αυτούς που, σε αντίθεση μ’ εκείνη, πιστεύουν δυνατά σε κάτι. Από κάποιον ή κάποιους σαν τον Μοχάμεντ Μέρα, για παράδειγμα.

Όχι μόνον αυτό, συνδράμει και επιδοτεί αυτούς που σφαγιάζουν Χριστιανούς, όπως οι ισλαμιστές στη Συρία.

Αλλά εάν οι Αμερικανοί, στο απυρόβλητο μεταξύ των δύο ωκεανών, μπορούν να αγνοούν την απειλή, οι Ευρωπαίοι δεν συγχωρούνται : από το κισμέτ που εκκολάπτει η λήθη τους για τον Κάρολο Μαρτέλλ, τον Ιωάννη Σομπιέσκι και τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο μεσολαβεί μόνο μια θάλασσα.

Και ο κορυφαίος ιστορικός Henri Pirenne, σε αντίθεση με την κρατούσα άποψη, αποδίδει τα αίτια για τον μακρόχρονο Μεσαίωνα της καθυστέρησης στην κατάληψη όλης της Νότιας και της Νοτιανατολικής ακτής της Μεσογείου από το Ισλάμ, και στην διακοπή των επικοινωνιών που προκάλεσε. Καθυστέρηση που άρθηκε όταν ο ισλαμικός κόσμος παρακάμφθηκε με τον διάπλου της Αφρικής προς την Άπω Ανατολή.

Ρίξτε μια ματιά στο χάρτη. Μια Συρία σε αιματοκύλισμα. Λιβύη και Τυνησία σε διαρκή αναβρασμό. Μάλι που μετά βίας (…και λόγω Σούδας) κρατήθηκε ελεύθερο. Αλγερία σε υπόκωφη αναμονή. Και η Αίγυπτος, κομβική χώρα του Αραβικού κόσμου, στις φλόγες, με τις εκκλησίες να πυρπολούνται πρώτες. Όλα, για ή με πρόφαση τη θρησκεία.

Και εμείς, όπως πάντα, στο μεταίχμιο Δύσης και Ανατολής. Άθρησκοι πλέον, αδέκαροι και αδιάφοροι στο να υπερασπιστούμε ό,τι ιστορικά κουβαλούμε.

Η Παναγιά μαζί μας...
Αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 15/08/2013 19:56:54

  Που τώρα , περισσότερο από ποτέ , έχουμε ανάγκη τη χάρη Της και την προστασία Της..... Χρόνια πολλά , Προφήτη !

 2. Zugzwang avatar
  Zugzwang 15/08/2013 20:21:51

  Χρόνια πολλά!
  Καλα τα λες Προφητη και συμφωνω οπως σχεδον παντα μαζι σου. Ξεχασες ομως ν'αναφερεις κατι.Την καταργηση της αργιας της Κυριακης, της ημερας του Κυριου, δεν την προωθησαν και υποστηριξαν νομοθετικα οι αριστεροι αλλα καποιος δικος μας, που αγνοησε τα λογια της Εκκλησιας. Δεν διευκρινησες επισης οτι αυτοι που σκοτωνουν τους Αδελφους Μουσουλμανους στην Αιγυπτο σημερα, δεν ειναι καλυτεροι απο αυτους. Ειναι μια συμμαχια α)πιο φανατικων μουσουλμανων (απο τους Αδερφους) β) βαρεμενων του φεïσμπουκ που ονειρευονται μια αθεïστικη "ανοικτη κοινωνια"και γ) μιας στρατιωτικης χουντας χωρις ιδεολογια που θελει να διατηρησει παση θυσια τα προνομια της. Τιποτα δεν εχουν να ελπιζουν οι Χριστιανοι της Αιγυπτου απ'ολους αυτους.

 3. Δαναός avatar
  Δαναός 15/08/2013 20:37:11

  Δεκαπενταύγουστος! Της Παναγίας μας η μέρα! Και οι άπιστοι μπροστά της γονατίζουν! Και επειδή τα λόγια εδώ περισσεύουν σας μεταφέρω το μεγαλυνάρι του Νικηφόρου Βρεττάκου στο Όνομά Της!
  Μεγαλυνάρι

  Τ’ όνομά σου: ψωμί στο τραπέζι.
  Τ’ όνομά σου: νερό στην πηγή.
  Τ’ όνομά σου: αγιόκλημα αναρριχώμενων άστρων.
  Τ’ όνομά σου: παράθυρο ανοιγμένο τη νύχτα στην πρώτη του Μάη.

  Τ’ όνομά σου: ρινίσματα ήλιου.
  Τ’ όνομά σου: στροφή από φλάουτο τη νύχτα.
  Τ’ όνομά σου: στα χείλη των αγγέλων τριαντάφυλλο.
  Τ’ όνομά σου: κουδούνισμα αλόγων που σέρνουν την άνοιξη πίσω τους.
  Τ’ όνομά σου: βροχούλα στου σπορέα το μέτωπο.
  Τ’ όνομά σου: περίσσευμα στου βοσκού την καλύβα.
  Τ’ όνομά σου: τοπίο χωρισμένο με χρώματα.
  Τ’ όνομά σου: δυο δρυς που το ουράνιο τόξο στηρίζει τις άκρες του.

  Τ’ όνομά σου: ένας ψίθυρος απ’ αστέρι σε αστέρι.
  Τ’ όνομά σου: ομιλία δυο ρυακιών μεταξύ τους.
  Τ’ όνομά σου: μονόλογος ενός πεύκου στο Σούνιο.
  Τ’ όνομά σου: ένα ελάφι βουτηγμένο ως το γόνατο σε μιαν άμπωτη ήλιου.

  Τ’ όνομά σου: ροδόφυλλο σ’ ενός βρέφους το μάγουλο.
  Τ’ όνομά σου: πεντάγραμμο στις κεραίες των γρύλλων.
  Τ’ όνομά σου: ο Ηνίοχος στην άμαξα του ήλιου.
  Τ’ όνομά σου: πορεία πέντε κύκνων που σέρνουν την πούλια μεσούρανα.

  Τ’ όνομά σου: Ειρήνη στα κλωνάρια του δάσους.
  Τ’ όνομά σου: Ειρήνη στους δρόμους των πόλεων.
  Τ’ όνομά σου: Ειρήνη στις ρότες των πλοίων.
  Τ’ όνομά σου: ένας άρτος βαλμένος στην άκρη της γης, που περίσσεψε.

  Τ’ όνομά σου: αέτωμα περιστεριών στον ορίζοντα.
  Τ’ όνομά σου: αλληλούια πάνω στο Έβερεστ.
  http://www.youtube.com/watch?v=5t0LT-Z9l-U

 4. χαρης avatar
  χαρης 15/08/2013 21:08:20

  Η παναγία είναι αιώνια εκεί και περιμένει εμείς πρεπει να κάνουμε το βήμα προς αυτην.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/08/2013 21:16:40

  Χρόνια πολλά Προφήτη, ωραίο το κείμενό σου. Η Μητέρα του Θεού, η δική μας Μητέρα, να είναι πάντοτε μαζί μας και, σαν Οδηγήτρια που είναι, να μας οδηγεί στην αγκαλιά του Παιδιού Της.

 6. Λίζα avatar
  Λίζα 15/08/2013 21:23:48

  Η σφαγή στην Αίγυπτο μας δείχνει ότι η αποσταθεροποίηση ενός κακού καθεστώτος όπως αυτό του Μουμπάρακ είναι παιχνίδι με τη φωτιά.
  Στο Ιράκ επίσης τις τελευταίες μέρες είχαν δεκάδες νεκρούς.Κάποιοι με ευκολία φωνάζουν υπέρ των αντιφρονούντων στο Ιράν και τη Συρία ή πιο παλιά για τη Κίνα χωρίς να έχουν διαβάσει τις ιστορίες αυτών των κρατών που δεν γνώρισαν δημοκρατία.

  Ειρήνη δεν υπήρχε ούτε στα χρόνια πριν το Χριστό, ούτε στα χρόνια του Χριστού και της Παναγίας ούτε και σήμερα. Ο άνθρωπος ακόμα είναι απολίτιστος και βάρβαρος. Και μη μου πει κανείς όχι. Ας γίνει μια τεράστια καταστροφή στην Ελλάδα ή κάπου αλλού στον κόσμο και θα δούμε σημεία και τέρατα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Λίζα 15/08/2013 22:01:30

   Εἰρήνη δέν ὑπῆρχε οὔτε πρίν γεννηθεῖ ὁ Χριστός,οὔτε στά χρόνια πού ἔζησε στή γῆ,οὔτε καί σήμερα δέν ὑπάρχει,ὄχι γιατί ὁ ἄνθρωπος εἶναι ''απολίτιστος και βάρβαρος'',ἀλλά διότι οἱ ἄνθρωποι πάντοτε καί τῶρα ψάχνουν τήν εἰρήνη πού βασίζεται στόν πόλεμο,στή βία καί στήν ἐπιβολή τοῦ δυνατοῦ πάνω στόν ἀδύναμο. Ἄλλη εἰρήνη προσέφερε ὁ Χριστός στούς ἀνθρώπους,ἐκείνη πού εἶναι βασισμένη στήν ἀγάπη,τήν προσφορά,τήν ἀνιδιοτέλεια καί πού δυστυχῶς δέν τήν ἀποδέχτηκαν,-χονται οἱ περισσότεροι ἄνθρωποι,γι' αὐτό βλέπουμε ''σημεία και τέρατα''...

   • Λίζα avatar
    Λίζα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/08/2013 00:09:21

    Οι πρώτοι που δεν αποδέχτηκαν τη σωστή διδασκαλία του Χριστού ήταν οι Χριστιανοί που ενώ μαρτύρησαν τα πρώτα χρόνια μετά Χριστόν έφεραν τις σταυροφορίες ,τον Μεσαίωνα ,την Ιερά εξέταση και αργότερα τον εξευτελισμό της Θρησκείας.Το Βατικανό είναι άνδρο ακολασίας, οικονομική μαφία, οι δεκάδες αιρέσεις στην Αμερική νοιάζονται για το χρήμα και μόνο για αυτό ενώ οι Βυζαντινοί Ορθόδοξοι ήταν οι πρώτοι που τα βρήκαν με τον Τούρκο κατακτητή και δεν ήθελαν επανάσταση για να μην χάσουν τα προνόμια τους.Λίγοι ιερείς έχουν απομείνει πιστοί και σωστοί και ελάχιστοι πιστοί δεν είναι υποκριτές και Φαρισαίοι.

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/08/2013 21:53:23

  «τί γάρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος ἐάν τόν κόσμον ὅλον κερδίσει,τήν δέ ψυχήν αὐτοῦ ζημιωθεῖ;»
  Πολλά μπράβο ἀγαπητέ Προφήτη καί προσωπικές εὐχαριστίες,πού τήν ὕψιστη καί θεμελιώδη αὐτή ρήση τοῦ Εὐαγγελίου πού ἔχει νά κάνει μέ τήν ψυχοσωματική σωτηρία τοῦ ἀνθρώπου,ἐσύ τήν ἔντυσες μέ τόσο ταιριαστές σκέψεις γιά ἀναγκαῖο προβληματισμό!
  Νά εἶσαι πάντα καλά καί ἡ Παναγιά μας κοντά σου.

 8. Ρηνα avatar
  Ρηνα 15/08/2013 21:54:27

  "Aθρησκοι, αδεκαροι κι αδιαφοροι" συνοψισες στο τελος αγαπητε Προφητη.
  Εγωϊστες, ψωροπερηφανοι και απαιδευτοι (γενικα), προσθετω εγω και με ροπη σε μεγαλα λαθη. Μονο να καταλαβαιναμε τι αναγκη εχουμε να μας βοηθησει η Παναγια, να μας φωτισει κατ αρχας.
  ΥΓ Αν και αναγνωριζω την αμαρτωλοτητα της πρωην ΕΡΤ, να κανουν γρηγορα τα "θυρανοιξια" της καινουργιας. Σημερα τετοια μερα μου ελειπε η παρακολουθηση της λιτανευσης της Μεγαλοχαρης στην Τηνο καθως και στη Σουμελα.....

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Ρηνα 15/08/2013 23:19:28

   Ισως σημερα ειναι η καταλληλη μερα να αναφερθει το παρακατω γι οσους ενδιαφερονται και δεν το γνωριζουν.
   Η Μεγαλοχαρη της Τηνου βρεθηκε στις αρχες του αγωνα της απελευθερωσης απο τους Τουρκους, το 1823, μετα απο τρεις εμφανισεις της Παναγιας μας στην μοναχη και μετεπειτα Αγια Πελαγια. Συνηθως οι αχραντες εικονες της Παναγιας βρισκονται σε ψηλα, απατητα και καθαρα απο το μολυσμο του πληθους μερη, απομακρυσμενα και δυσπροσιτα οπως πχ η Παναγια η Προυσιωτισσα, η Παναγια η Χοζοβιωτισσα, η του Μεγαλου Σπηλαιου και αλλες πολλες.
   Παραχωρησε ο Θεος και η χαρη Της να βρεθει η θαυματουργη εικονα σ ενα λιμανι, μεσα στη πολυκοσμια και την αμαρτια για εναν και μοναδικο λογο. Με την εναρξη της επαναστασης του 1821 τα ορφανα Ελληνοπουλα που προεκυπταν απο τον πολεμο, τα επαιρναν στα νησια του Αιγαιου προς υιοθεσια η και σε ορφανοτροφεια οι λιγοστοι Λατινοι που κατοικουσαν εκει. Μπροστα στον κινδυνο λοιπον να Λατινοποιηθει ολο το Αιγαιο, παρεχωρησε ο Θεος τη φανερωση της εικονας της Τηνου που αρχισε αμεσως να θαυματουργει ακομα και σε Τουρκους, και η εξαπλωση του Παπισμου αμεσως εξελιπε. Εχουν μεινει μεχρι σημερα καποιοι θυλακες Λατινοφρονων στα νησια της Ναξου, της Τηνου και της Συρου ως γνωστον. Αλλα το Αιγαιο μας ειναι γεματο απο θαυματουργες εικονες της Ορθοδοξιας και η λατρεια της Παναγιας στα Αιγαιοπελαγιτικα νησια μας ειναι χιλιοτραγουδισμενη.
   Χρονια Πολλα σε ολους και η Παναγια να φωτιζει......

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Ρηνα 16/08/2013 00:06:54

    Να προσθέσω κάτι άλλο: Στην Τήνο την εποχή που βρέθηκε η εικόνα υπήρχαν και καθολικές καλόγριες και καθολικοί καλόγεροι. Η Παναγία διάλεξε μία ταπεινή ορθόδοξη μοναχή, την οσία Πελαγία, για να της εμφανιστεί....Σε ένα νησί με δύο δόγματα ισοδύναμα πληθυσμιακά, η ίδια η Θεοτόκος έδειξε πού βρίσκεται η πραγματική Εκκλησία...

 9. ΚΜ avatar
  ΚΜ 15/08/2013 22:43:51

  Χρόνια πολλά. Ας είναι βοήθειά μας, όπως πάντοτε ανά την ιστορία στα δύσκολα, όσο κι άν έχουμε παρεκτραπεί.

 10. " Mara " avatar
  " Mara " 15/08/2013 23:19:05

  Καταπληκτικό!!!

  Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

 11. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 16/08/2013 06:29:35

  Αμα περιμενετε ολοι οι αποπανω την παναγια σας να ερθη να σας βοηθηση,τι να σας πω.Δικαιοματικα βρισκομαστε στο χαλι που βρισκομαστε.2 χιλιαδες χρονια περιμενουτε την βοηθεια της και ακομα να φανη.Γυριστε στις πραγματικες μας ριζες και τοτε θα δειτε ποσο γρηγορα θα αλλαξουν τα πραγματα προς το καλλιτερο,γιατι μονο εκει βρισκεται η σωτηρια μας.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ανδρεας45 16/08/2013 07:35:30

   Ναί,ἀλλά ἐσύ εἶσαι πάντα ἀποκάτω...

   • Ανδρεας45 avatar
    Ανδρεας45 @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/08/2013 14:48:54

    Ενω εσυ νομιζεις οτι εισαι απο πανω του αποκατω.Α ρε κυθηριε,σαν τον υπολογιστη των αντικυθηρων καταντησες.Δηλαδη σκουριασμενος!!!

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/08/2013 00:20:30

    Κυθήριε δεν είναι τού επιπέδου σου τέτοιο σχόλιο.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ je ne regrette rien 18/08/2013 10:54:56

     Καλή μου,ἄν καί δέν ἦταν ἡ πρόθεσή μου πονηρή,ὅπως ἴσως θά κατάλαβες,δέχομαι τήν παρατήρησή σου,διότι διακρίνω τήν καλοσύνη σου.

     • GO avatar
      GO @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/08/2013 11:15:55

      Μόνο μη πέσει πάνω σε διαλόγους Δαναού, Κυθηρίου και GO, γιατί τότε η "je ne regrette rien" θα μετανοήσει πικρά για το επίπεδό μας.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ GO 18/08/2013 13:11:12

      Χα χα χα! Βρέ νά μήν ἀφήσεις τίποτα νά σοῦ ξεφύγει!

     • GO avatar
      GO @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/08/2013 13:54:11

      Η αυτοκριτική, Κυθήριε, είναι απαραίτητη, για να γίνουμε καλλίτεροι ...στο κατέβασμα επιπέδων!
      Στην @je ne regrette rien αφιερώνουμε:
      http://www.youtube.com/watch?v=0g4NiHef4Ks

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ GO 18/08/2013 14:13:33

      Μά γι' αὐτό πέφτει τό ἐπίπεδο,γιά νά τό ἀνεβάσει ἡ αὐτοκριτική.
      Ὅσο γιά τό τραγούδι,τό φιλί στό τέλος,ὅλα τά λεφτά.

     • GO avatar
      GO @ GO 18/08/2013 14:37:20

      Εγώ ισχυρίζομαι ότι κάνουμε αυτοκριτική, διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε πολύ ψηλά και χρειαζόμαστε, επειγόντως, κατέβασμα!

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ GO 18/08/2013 18:59:16

      Eυχαριστώ γιά αφιέρωση ! Το ψευδώνυμό μου δεν σας άρεσε να μού αφιερώσετε ; !!!

     • GO avatar
      GO @ GO 18/08/2013 22:34:56

      Αυτό το έχετε έτσι κι αλλιώς, είπα να αφήσουμε την αυτοκριτική και να πάμε σε κάτι πιο αισιόδοξο!
      Πάντως όλες οι ερμηνείες της ήταν καταπληκτικές.

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/08/2013 18:39:21

      Ετσι ακριβώς Κυθήριε ,να είσαι καλά !

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ανδρεας45 18/08/2013 00:54:53

   Αυτή η καραμέλα περί «επιστροφής» στις δήθεν «πραγματικές μας ρίζες» (μετάφραση: φορέστε χλαμύδα και ρίξτε σπονδές σε τραγοπόδαρους και λοιπά είδωλα) και μετά, ως δια μαγείας «γρηγορα θα αλλαξουν τα πραγματα προς το καλλιτερο», δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα cargo cult του 21ου αιώνα, και όχι σε κανένα νησί του Ειρηνικού αλλά στην Ευρώπη.

   Έβλεπαν οι αφελείς ιθαγενείς τα σιδερένια πουλιά να προσγειώνονται και να ξεφορτώνουν αβέρτα υλικό, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου και θεώρησαν ότι, αυτά έρχονται επειδή τα ελκύουν οι λευκοί άνθρωποι με τις ιεροτελεστίες που κάνανε (φοράγαν πηλίκια, διανοίγαν αεροδιαδρόμους και κουνούσαν σήματα). Έτσι, όταν τέλειωσε ο πόλεμος και έφυγε ο λευκός άνθρωπος, άρχισαν κι αυτοί να ράβουν πηλίκια, να σκαρώνουν ασυρμάτους από κελύφη ανανάδων και να κάνουν σινιάλα στον αέρα για να έρθουν ξανά τα σιδερένια πουλιά με τα καλούδια. Εν προκειμένω, όπου υλικό βάλτε τα γνωρίσματα προηγμένου/οργανωμένου κράτους (όπως, έστω, τα αντιλαμβάνεται/φετιχοποιεί ο αντίστοιχος ελληνόφωνος σπονδάκιας) και όπου ασυρμάτους, τις χλαμύδες, τις σπονδές και την εξ επαγωγής χριστιανοφαγία.

 12. popaia avatar
  popaia 16/08/2013 15:41:51

  Από την Παναγία την Καστριανή της Τζιας με τη θαυματουργή βυζαντική εικόνα, με το τοπίο που η ομορφιά μέχρι δέους κάνει και τους άθεους να αισθανθούν κατάνυξη, στέλνω έστω και καθυστερημένα τις ευχές μου σε όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες.

  Πολύ ωραίο το άρθρο σου προφήτη και γενναίο θα έλεγα. Και συμφωνώ όπως πάντα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ popaia 16/08/2013 20:19:41

   Άναψε ένα κερί ...

 13. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 16/08/2013 18:03:19

  Αμήν, αγαπητέ Προφήτη, Αμήν! Το κείμενό σου εξαιρετικό, στο οποίο θα συμπληρώσω πως στην Παναγιά μας επεδείκνυαν μεγάλο σεβασμό και οι Τούρκοι, όπως μας έχουν διηγηθεί οι πρόσφυγες γονείς μας που έζησαν το Μικρασιατικό ξεριζωμό! Η δε ευχή όλων των προσφύγων, για την επερχόμενη γιορτή της Μεγαλόχαρης, δεν ήταν ποτέ η ευχή «καλό Δεκαπενταύγουστο» αλλά η «Καλή Παναγιά»!

 14. George avatar
  George 17/08/2013 09:20:36

  "Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να βοηθηθεί από τη Δύση για να βγει από την κρίση, αλλά οφείλει να αποτινάξει το Βυζαντινό της παρελθόν που την κρατάει δέσμια στην διαφθορά"
  Α.Βυζαντινό-Οθωμανικό-ΝεοΕλληνικό, το πιο σωστό.
  Β.Οχι να αποτινάξει ή αρνηθεί (το παρελθόν της, πως θα μπορούσε άλλωστε) αλλά να αποφασίσει ότι η μελλοντική της πολιτεία θα βασίζεται στο αντιδάνειο του ορθολογισμού.
  Γ. Δεν είναι και υποχρεωτικό, ούτε και πιθανό :-) Απλά η Ελλάδα λέει τα τελευταία 200 έτη ότι αυτός είναι ο στόχος της. Αυτή μίλαγε για φωτισμένα έθνη το 1821, αυτή έλεγε για ένταξη στον σκληρό πυρήνα του ΔυτικοΕυρωπαικού Ευρώ το 2001. Πάντα φυσικά μπορεί να πει, με συγχωρείτε λάθος και να πάει στην ευχή της Παναγίας.

 15. asxetos avatar
  asxetos 17/08/2013 22:20:56

  αλητειες!

  http://pitsirikos.net/2012/08/η-παναγιά-η-χρυσαυγίτισσα/

  γεροντοπιτσιρικοι διαχρονικοι!

 16. ΚΜ avatar
  ΚΜ 18/08/2013 01:07:17

  Και όλα αυτά, λόγω μιας θρησκευτικής εξιδανίκευσης της αρχαιότητας αφενός (εν μέρει, ελέω Βαυαρών κλασσικιστών και Κοραήδων που δογματικώς ανήγαγαν σε κληρονόμους της αρχαιότητας τους Δυτικούς), αφετέρου λόγω άγνοιας και εισαγόμενης προκατάληψης αναφορικά με την ιστορία μας, από τα χρόνια του Χριστού μέχρι την Άλωση.

 17. je ne regrette rien avatar
  je ne regrette rien 18/08/2013 01:12:31

  Με όλο το σεβασμό @ ΚΜ θα είμαι απόλυτη (όπως και εσύ με τα λεγόμενά σου άλλως τε...) :
  Είσαι ανιστόρητος

 18. ΚΜ avatar
  ΚΜ 18/08/2013 07:49:51

  Όχι, μια χαρά τα λέω. Οι πρώτοι που μούτζωξαν τα είδωλα και την τυρρανία της δεισιδαιμονίας, ήταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Ό,τι άξιζε από την αρχαία μας κληρονομιά, η Εκκλησία το διέσωσε και το αξιοποίησε μέσω των Αγίων Πατέρων, που εκτός από άγιοι ήταν και οι μεγαλύτεροι λόγιοι. Τα υπόλοιπα (χλαμύδες, δεισιδαιμονίες και τραγοπόδαρα) απλώς ψόφησαν. Εσχάτως όμως, βρέθηκαν κάποιοι ελλαδέμπορες να τα αναγάγουν σε εμπόρευμα, πασπαλισμένο με ουκ ολίγη ουφολογία. Και φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που τα αφομοιώνουν.

 19. GO avatar
  GO 18/08/2013 13:18:41

  Η αυτοκριτική, μας βοηθάει να ...ρίξουμε κι άλλο το επίπεδό μας, στο μέλλον.

 20. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 18/08/2013 23:32:53

  Της γιαγιάς μας η παραίνεση για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου όταν είμαστε μικρά: Νηστέψτε γιατί ό,τι να σας συμβεί "Παναγιά μου βόηθα" φωνάζετε.
  Προφήτα, ωραία η φωτο , ωραία τα λόγια για τον φωτοστέφανο της Ορθοδοξίας , την Παναγιά. Της Ορθοδοξίας που δεν είναι θρησκεία, αλλά η εξ αποκαλύψεως αλήθεια .
  Η Παναγιά μαζί με το Εθνος μας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.