#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2011 16:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Παιδεία και η δικτατορία των μετρίωνΚάθε σοβαρός άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα έβλεπε ότι το μεταπολιτευτικό μοντέλο στο χώρο των πανεπιστημίων είχε ξοφλήσει. Και τα δύο βασικά σημεία στα οποία συναίνεσαν τα κόμματα, το άσυλο και ο ρόλος των φοιτητών, είχαν ξεφτίσει και κανείς δεν πίστευε σ’ αυτά, εκτός ίσως από κάποιους αμετανόητους «επαναστάτες» και από κάποια κομματόσκυλα των φοιτητικών παρατάξεων.

Αφενός το άσυλο έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως μέσο για να κάνουν οι μπαχαλάκηδες, οι έμποροι ναρκωτικών και κάθε καρυδιάς καρύδι, πάρτι στα πανεπιστήμια. Ουσιαστικά κανείς εν έτει 2011 δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει η ελευθερία του λόγου στα πανεπιστήμια.

Αυτό που κινδυνεύει είναι η δικτατορία των μετρίων που κρύβονταν πίσω από αυτό το μεταπολιτευτικό μοντέλο – ανδρείκελο.

Αφετέρου ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων που πλέον μειώνεται σε ότι αφορά τη διοίκηση των ΑΕΙ, επί χρόνια αποτελούσε μείζον πρόβλημα για τα πανεπιστήμια.

Κι επειδή οι περισσότεροι έχουμε περάσει από κάποιο αμφιθέατρο, καταλαβαίνουμε το ρόλο των φοιτητοπατέρων που συναλλάσσονταν επί χρόνια με τους καθηγητές και που είχαν μετατρέψει τις αίθουσες σε πεδίο ωμής κομματικής συναλλαγής.

Κάποιοι θα ξεβολευτούν, θα χάσουν την όποια δύναμή τους, θα χάσουν και τη σίγουρη θεσούλα τους στο δημόσιο κάθε φορά που το κόμμα τους έβγαινε στην εξουσία. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι οι εποχές, αλλάζουν και κάποιοι μένουν πίσω.

Πέρα από όλα αυτά τα αυτονόητα, έχουμε εδώ, όμως και τη συναίνεση των κομμάτων. Ορθώς κάπου τα μεγάλα κόμματα τα βρήκαν, με υποχωρήσεις και άρση των κόκκινων γραμμών.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο να βγαίνει στις συμπολιτευόμενες εφημερίδες ότι έχουμε να κάνουμε με πρόβα συναίνεσης και σε άλλα μέτωπα. Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο και γιατί θα πρέπει να συμβεί αυτό; Από πού κι ως που κάποιοι πιστεύουν ότι η συμφωνία στην παιδεία είναι λευκή επιταγή και για το μέλλον; Την απάντηση την δίνει σήμερα ο Σαμαράς σε συνέντευξή του: Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσω…”

 

Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση που διαρρέουν τέτοια σενάρια βλέπουν το μέλλον. Και το μέλλον είναι συντριβή του ΠΑΣΟΚ, οπότε επιχειρούν να το παίξουν από τώρα συναινετικοί, να φανεί ο Παπανδρέου μεγάλος ηγέτης που ενώνει τους Έλληνες και άλλα τέτοια κουραφέξαλα.

Πολιτική, όμως, δε γίνεται με όρους πολιτικής επικοινωνίας. Πρόκειται για το μέλλον της χώρας και για αποφάσεις που κρίνει τη ζωή των πολιτών για πολλές γενιές. Αν κάποιοι πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι εγκλωβίζουν τα άλλα κόμματα στη συναίνεση και μαζί και τους πολίτες είναι γελασμένοι.

Η εποχή των μαντριών που ο κόσμος δεν έφευγε από τα κόμματα έχει περάσει. Και ο λαός τώρα θέλει καθαρές λύσεις που να εγγυώνται μια στοιχειώδη κοινωνική και πολιτική συναίνεση, αλλά για το καλό του τόπου.

Όταν το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την άγρια επίθεση στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, κι όταν παίρνει το ένα μέτρο μετά το άλλο, μην ελπίζει ότι τα κόμματα και κυρίως η ΝΔ θα τους δώσουν λευκή επιταγή να το κάνει.

Είπαμε να στηριχθούν κάποια σωστά μέτρα, όχι όμως και να στηριχθεί μια λάθος πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στα βράχια.

Και κάτι τελευταίο περί συναίνεσης. Αντιστρέψτε τα πράγματα: Στην εξουσία η ΝΔ που φέρνει νόμο πλαίσιο για την παιδεία και στην αντιπολίτευση ο κ. Παπανδρέου και η κ. Διαμαντοπούλου. Θα είχαν καεί τα πανεπιστήμια ή όχι; Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Σαμαρά: Πέρασε την κατάργηση του ασύλου με ευρεία συναίνεση

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ avatar
  Εγώ 27/08/2011 17:05:36

  Την απάντηση την δίνει σήμερα ο Σαμαράς σε συνέντευξή του: “Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσω…”

  Ερώτηση: Η ΝΔ έχει όργανα που αποφασίζουν για την πολιτική της, ή γίνεται ό,τι θέλει ο εκάστοτε αρχηγός;

  Γιατί, από ό,τι κατάλαβα, οι βουλευτές-αχυράνθρωποι τής ΝΔ ετοιμάζονταν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο τής Διαμαντοπούλου (ο Κυριάκος ετοιμαζόταν να σηκώσει μπαϊράκι λέγοντας στα ραδιόφωνα ότι θα προτιμούσε να ψήφιζε υπέρ, κλπ) , μέχρις ότου τηλεφωνήθηκε ο ΓΑΠ με τον Σαμαρά.

  Σε τελική ανάλυση, μας ενδιαφέρει η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα, ή η εναλλαγή δύο αρχόντων, ενός πράσινου κι ενός γαλάζιου, με απόλυτες εξουσίες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τους αφρικανούς δικτάτορες;

  • λαγος avatar
   λαγος @ Εγώ 27/08/2011 21:26:22

   Και προέκυψε το γελοιόν του πράγματος να εκλέγεται ο Πρύτανης απο λίστα δυο (αρεστών) πρυτάνεων. Και αν νομίζετε οτι σας νομιμοποιούν οι 250 βολευτές σας είστε μακρυά νυχτωμένοι, σε μια βδομάδα α κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια και τώρα θα είναι εναντίον και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν βάζω τους λαγούς αυτούς τους έχουμε για να γελάμε......

   • Θοδωρής Κολοκοτρώνης avatar
    Θοδωρής Κολοκοτρώνης @ λαγος 28/08/2011 08:49:23

    "Και προέκυψε το γελοιόν του πράγματος να εκλέγεται ο Πρύτανης απο λίστα δυο (αρεστών) πρυτάνεων."

    Γιατί τώρα εκλέγετι από μεγαλύτερη λίστα; Και εκλέχθηκε ποτέ πρύτανης που δεν ήταν αρεστός σε κάποια κοματικά κέντρα;
    Καταντήσαμε να βγαίνουν πρυτάνεις οι έσχατοι, τα μηδενικά, οι οσφυοκάμπτες που επειδή έχουν δώσει γή και ύδωρ σε εξωθεσμικά κέντρα. Και εν πάση περιπτώσει, τί παραλογισμός είναι αυτός, 18χρονα παιδιά να αποφασίζουν ποιός θα είναι πρύτανης. Γι' αυτό πάνε στο πανεπιστήμιο;

    ".... σε μια βδομάδα α κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια .……"

    Σαν πολύ δε βιάζεσαι; Και τι ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας νομίζεις ότι αντιπροσωπεύουν αυτές οι απόψεις; Πόσοι στη χώρα θέλουν τα Πανεπιστήμια κλειστά; Ή δε σε ενδιαφέρει αυτό; Και μάλλον αυτό συμβαίνει. Νομίζετε κάποιοι, ότι τα Πανεπιστήμια αποτελούν προνομιακή ιδιοκτησία σας καιδεν πρέπει να λογοδοτούν στην κοινωνία.
    Κάποτε όμως τα ψέμματα τελειώνουν!

  • madprof avatar
   madprof @ Εγώ 28/08/2011 13:53:24

   «Πολιτική, όμως, δε γίνεται με όρους πολιτικής επικοινωνίας. Πρόκειται για το μέλλον της χώρας και για αποφάσεις που κρίνει τη ζωή των πολιτών για πολλές γενιές. Αν κάποιοι πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι εγκλωβίζουν τα άλλα κόμματα στη συναίνεση και μαζί και τους πολίτες είναι γελασμένοι.
   Η εποχή των μαντριών που ο κόσμος δεν έφευγε από τα κόμματα έχει περάσει. Και ο λαός τώρα θέλει καθαρές λύσεις που να εγγυώνται μια στοιχειώδη κοινωνική και πολιτική συναίνεση, αλλά για το καλό του τόπου.»
   Μα βιώνουμε την εποχή της κατ’ εξοχήν πολιτικής = δημαγωγίας με όρους πολιτικής επικοινωνίας = προπαγάνδας.
   Αντί να έχουν οδηγηθεί στα ευαγή ιδρύματα των άσπρων κελιών τα Μιάσματα (ένθεν κακείθεν παρακείθεν) και να έχουν κατασχεθεί τα «περιουσιακά» «κατορθώματά» τους μέχρι του βαθμού των τρισέγγονών τους που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία (στενού και ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος), απολαμβάνουν τα κλοπιμαία ως αποκτηθέντα μετά κόποις και κινδύνοις περιουσιακά στοιχεία με την κάλυψη των . Γιατί εγώ διαβλέπω Συγχώνευση «μαντριών»;
   Στη χώρα που από το ’96 η νομενκλατούρα της ( κυρίως η υπεύθυνη για την μακροοικονομική ανάπτυξη της χώρας, ασχέτως «πολιτικής») μιλούσε για ανάπτυξη της οικονομίας ενώ είχαμε Μεγέθυνση της οικονομίας (βλέπε βιβλίο 1ης Λυκείου με τίτλο «Τεχνολογία και ανάπτυξη», αύξηση του ΑΕΠ με δανεικά) και άρα διέπρατταν το αδίκημα της εθνικής προδοσίας και παραμένουν αλώβητοι και κήνσορες της νέας πορείας της, τότε δεν υπάρχει Ελπίδα για τους Πολίτες.
   Τραγωδία χωρίς Κάθαρση είναι παρωδία των πολιτών και ευτελισμός της όποιας αξιοπιστίας των κυβερνώντων που θέλουν να είναι οι ηγήτορες μιας κοινωνίας πολιτών. Δεν έχουν την νομιμοποίηση να ορίζουν τις τύχες της χώρας και των πολιτών της, Αυτοί που νομοθέτησαν την ατιμωρησία τους (χρηματιστήριο, ανεξέλεγκτος δανεισμός τραπεζών, δομημένα ομόλογα, αμυντικές δαπάνες, υγεία, πρόνοια, παιδεία ) για να λεηλατήσουν σε συνεργασία με τα γιουσουφάκια τους και τους κολλητούς κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» τα δημόσια ταμεία και τις ΔΕΚΟ.

   Διαβλέπω ότι οι 2 Τσέλιγκες (συνεπικουρούμενοι από την μικροτσελιγκοπούλα και τον λαοβοσκό) έχουν συμφωνήσει την στρατηγική συνδιοίκηση–συναίνεση για την τύχη των αμνών=κομματοπολτοποιημένων πολιτών και την τύχη των εριφίων των μαντριών τους (απομακρύνοντάς τα μετά των κλοπιμαίων, για να τα τραγανίσουν σε Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Ελβετία ή στα βόρεια προάστια μετά των οικογενειακών τους δενδρυλλίων) ενώ οι τσοπάνηδες=βο(υ)λευόμενοι, καθησυχάζουν τους ανήσυχους αμνούς για να οδηγηθούν στο παραπλήσιο κοινής διαχείρησης-χρήσης σφαγείο όπου ήδη οι εκδορείς ακονίζουν τα μαχαίρια.

   ΥΓ. Στο ΧουντοΦασιστοΦρουδοΧριστιανοΔημαγωΦεουδοΝεποτισμοΔικαιοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροΚαρατζαφυρεροΓιωργο Προτεκτοράτο όλα λειτουργούν με μαφιόζικα πρότυπα. Το πανεπιστημιακό άσυλο, για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, τα κομματόσκυλα ένθεν κακείθεν παρακείθεν υποβοηθούμενα από κακοποιά στοιχεία, το χρησιμοποίησαν για να μετατρέψουν τους χώρους των ιδρυμάτων σε κέντρα παραγωγής ποινικά κολάσιμων πράξεων. Την Συνδιοίκηση σε τρόπο συνδιαλλαγής και ρουσφετολογίας.
   Έχοντας ιδίαν πείρα από την λειτουργία της εκπαίδευσης στο ΝουδουλοΠασοκιστάν (2ας και 3ας) μόνο ντροπή πρέπει να αισθάνονται οι εκπρόσωποί τους παρά να εικοτολογούν ο εις εναντίον του άλλου για να καλύψουν τα εγκλήματα που έχουν κάνει στην παιδεία και άρα στους πολίτες της χώρας. Στην 2α θεωρώ εγκληματική την, άνευ δικαιολογητικού – ενημέρωση των γονέων, απουσία των ανήλικων από το σχολείο(οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι έφηβοι σήμερα είναι ακόμη πιο ορατοί, σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και το μόνο που απομένει σε όλους μας είναι το: ο σώζων εαυτόν σωθήτω). Πλήρης κομματοποίηση οριζοντίως και καθέτως και στις τρεις βαθμίδες σπουδών, αλλαγές λειτουργίας σχολείων χωρίς τον ελάχιστο προγραμματισμό. (π.χ. με την «μεταρρύθμιση» της χαζοβιόλας ΓιανΚουτς α) ισοτιμία απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου ΤΕΕ για να μην δικαιούνται οι απόφοιτοι του ΓΕΛ να πάρουν ένα πτυχίο από τα ΤΕΕ και άρα να είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ επί πληρωμή β) κατάργηση μαθημάτων και αλλαγές αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών χωρίς προγραμματισμό για το πως θα αξιοποιηθούν χιλιάδες καθηγητές που έμειναν χωρίς ωράριο διδασκαλίας και με συνέπεια την πλήρη «Αλβανοποίησή» τους).
   Δεν αξίζει να αναφερθώ στον τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας των ΤΕΙ (η περίφημη περίπτωση του προέδρου των ΤΕΙ Σίνδου να συναλλάσσεται με κομματοσκυλονουδουλοσπουδαστή on cam (sic!) την επανεκλογή του και να παραμένει στην θέση του την επομένη, είναι η απόδειξη του πόσο διεφθαρμένο είναι το όλο σύστημα λειτουργίας τους) και των τομέων σπουδών τους, είναι γνωστό τοις πάση πως κομματοπολτολειτουργούν και βολεύουν ημετέρους ένθεν κακείθεν και παρακείθεν. Έχοντας θητεύσει στα ΤΕΙ Σίνδου, άντρο της «Νουδούλας» και τσιφλίκι της, ο κάθε εγκάθετος ορίζει – προσλαμβάνει την γκόμενά του, τον γαμπρό του, την κόρη του, την υιό, την γκόμενα του υιού ασχέτως πτυχίου και ειδικότητας. Λυπάμαι τους γονείς που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώα για να περάσουν τα παιδιά τους κάποια χρόνια χωρίς να έχουν αποκτήσει επί της ουσίας καμία ειδίκευση ή κατάρτιση, πλην εκείνης του τάβλι και του χαβαλέ.
   Τα ίδια συμβαίνουν και στα ΑΕΙ και χειρότερα, λόγω κονδυλίων Ε.Ε.
   Άρα τέλος οι εικονικές κοτομαχίες για την παιδεία από αυτούς που την κατάντησαν κομματοσκελετό στο ντουλάπι τους.
   Οι κορώνες είναι καλές για λαϊκή κατανάλωση, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα.
   Απαιτείται Κάθαρση και Διαφάνεια, ξεκινώντας από τα του «οίκου» μας.
   Αιδώς Αργείοι! Alias Αχρείοι!

 2. SATO avatar
  SATO 27/08/2011 17:10:21

  Αριστερέ Ψάλτη, έφτασε και η πολυπόθητητη ώρα της συναίνεσης ε?

  • Theo avatar
   Theo @ SATO 27/08/2011 17:26:37

   μπορεις σε παρακαλω να μου πεις πως βγαζεις αυτο το συμπερασμα απο την παραπανω αναρτηση?

 3. SATO avatar
  SATO 27/08/2011 17:30:05

  Αν εξαιρέσουμε όλη την ανάρτηση? Από τις τελευταίες 3 λέξεις.

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ SATO 27/08/2011 17:49:39

   και από τις τρεις τελευταίες λέξεις βγάζεις το συμπέρασμα σου?
   ξέρεις, ακόμη και ο "ανώνυμος" σχολιασμός απαιτεί μιά σοβαρότητα....

 4. bromoskylo avatar
  bromoskylo 27/08/2011 17:35:16

  H μεγάλη επιτυχία του Σαμαρά θα ήταν να μην έμενε ο κόμσος άνεργος και να μην έμπαιναν αμέτρητα λουκέτα στα μαγαζιά ... χεστήκαμε για το άσυλο

  • φωνη avatar
   φωνη @ bromoskylo 27/08/2011 17:40:59

   Γιατί ο Σαμαράς κυβερνάει;;;
   Αυτό που περιγράφεις είναι η μεγάλη αποτυχία του Παπανδρέου.
   Η μεγάλη επιτυχία του Σαμαρά θα είναι ότι θα την ανατρέψει όταν κυβερνήσει.

   • bromoskylo avatar
    bromoskylo @ φωνη 27/08/2011 18:12:05

    Θέλει να κυβερνήσει τώρα ή να κυβερνήσει όταν θα έχουν γίνει όλα ρημαδιό; Γιατί στο τέλος αυτός θα τα "πληρώσει" όλα ...

    • φωνη avatar
     φωνη @ bromoskylo 27/08/2011 19:38:03

     Διάβασε τη συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή λέει αν θέλει να κυβερνήσει

     • bromoskylo avatar
      bromoskylo @ φωνη 27/08/2011 19:51:15

      Ο ηγέτης δεν "λέει" αλλά ΠΡΑΤΤΕΙ

     • φωνη avatar
      φωνη @ bromoskylo 27/08/2011 20:06:18

      Τι είναι αυτό το δόγμα; Καινούργιο;
      Ο Σαμαράς πάντως πράττει ότι λέει.

     • bromoskylo avatar
      bromoskylo @ φωνη 27/08/2011 20:49:37

      ...μια παραπαίουσα κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό ο οποίος μην έχοντας τι να πει, προσπαθεί να αποφύγει μέχρι και την εκφώνηση ομιλίας στην ΔΕΘ (το protagon.gr στήριζε την φοβερή αυτή απόφαση με το επιχείρημα ότι έτσι περιορίζονται τα κρατικά έξοδα !!!!) με ένα τηλεφώνημα δέχεται ανέλπιστη χείρα βοηθείας από την μέχρι πρότινος αντιμνημονιακή αξιωματική αντιπολίτευση....
      Αυτό είναι το καινούργιο.

     • ορτικι ορτικαδ avatar
      ορτικι ορτικαδ @ φωνη 27/08/2011 21:46:29

      @bromoskylo ο σαμαρας ειχε μια θεση (καταργηση του ασυλου)που μονο ασυλο δεν ειναι και την υποστηριξε αυτη την θεση του.Δεν κανει στειρα αντιπολιτευση και οτι κρινει καλο για τον λαο αυτο θα υποστηριξει ανεξαρτητα απο ο,τιδηποτε αλλο.Επισης αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα συναινει πχ στην οικονομια αλλα οπου κρινει οτι η χωρα θα αποκομισει οφελη τοτε πρεπει να συναινει οπως τωρα για το ασυλο.

     • bromoskylo avatar
      bromoskylo @ φωνη 27/08/2011 22:07:12

      Σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρα για να αποκομίζει ωφέλη (η χώρα)

 5. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 27/08/2011 17:40:55

  Ακριβώς Αριστερέ Ψάλτη, και τα μηνύματα της Μπαμπούλας Α.Ε περί συναίνεσης ή πρόβας συναινέσεως αφορούν όσους είναι κομματικά ευάλωτοι και τσιμπάνε σε αυτές τις σαχλαμάρες.
  Αν συναινούσε ο Σαμαράς για την άκριτη αύξηση του φπα, όπως στην εστίαση, ή στο να χρωστά το κράτος χρήματα και να μην καλύπτει τις υποχρεώσεις του κλπ,,, κλπ,,, και σε κάθε μέτρο της κυβέρνησης, τότε θα ήταν μια χαζοχαρούμενη αντιπολίτευση που δε χαλάει χατίρι στους καίσαρες της πολιτικής.
  Όχι επειδή συμφώνησαν σε ένα τόσο εύλογο και δίκαιο ν/σ να βρούμε αφορμή να κολλήσουμε στάμπες συναινετικής αποχαύνωσης.
  Απλά όπως ανέφερες, κάποιοι ξεβολεύονται και κάποιοι άλλοι είναι τυφλά προσηλωμένοι στη κομματική κούρσα.
  Και αν οι δεύτεροι είναι ιδεολόγοι, τους κατανοείς και δεν τους κρίνεις παρά την υπερβολή τους, οι πρώτοι καλύτερα να μην μας λένε ιστορίες για αγρίους.
  Το κακό σε αυτή τη χώρα είναι πως σε ένα διάλογο, σε μια αντίθετη άποψη ο εκφορέας αυτής μάλλον είναι κομλπεξικός, προβοκάτορας, τσιράκι του νεοφιλελευθερισμού, ή τα παίρνει...
  Δεν εξηγείται αλλιώς!
  Αυτό δυστυχώς δεν θα αλλάξει ποτέ Α.Ψ, οπότε το "μπινελίκι" σου θα το εισπράξεις από ορισμένους όσο καλή προαίρεση και αν έχεις.
  Χωρίς να σημαίνει πως έχεις εσύ ή ο καθένας από εμάς δίκιο σε ό, τι πούμε.

 6. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 27/08/2011 18:11:03

  ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ.
  ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΝΟΜΟΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΠΟΙΗΣΕ Η " ΕΠΑΡΑΤΟΣ ΔΕΞΙΑ".
  ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΘΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΡΙΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ.
  ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ( Π.Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ - ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ Κ.Α. ) "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ " ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.
  ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: <>.
  ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΑΥΓΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ;
  Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΤΥΧΕ!
  ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΑΓΓΛΙΚΗ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΤΥΠΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ( ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, GREEKLIS, ANTINEWS , ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ TA ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ Κ.Λ.Π.)
  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 27/08/2011 18:24:09

  Το Πασόκ, έχει αλλάξει, τροποποιήσει και καταργήσει άπειρους νόμους..έχει εκπονήσει άπειρα προεδρικά διατάγματα..άπειρες εγκυκλίους..Όταν με το καλό γίνει πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, θα ξέρει σε τι θα πρέπει να παρέμβει...

  • ΔΗΜΟΣ avatar
   ΔΗΜΟΣ @ ΕΥΑ 27/08/2011 21:52:41

   ΠΡΟΣ ΕΥΑ!! ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ Η ΕΓΓΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ( ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ); Η ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ; Η ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ ΔΗΜΟΣ 28/08/2011 10:44:46

    Αν μιλάμε για το Πασόκ, Δήμο, κανένας νόμος που άλλαξε δεν ήταν προς όφελος του λαού..και με τον Σαμαρά ευελπιστούμε σε κοινωνική δικαιοσύνη..τα αυτονόητα δηλαδή!!!

 8. Εκηβόλος avatar
  Εκηβόλος 27/08/2011 18:26:19

  http://www.on-news.gr/2011/08/blog-post_2320.html
  Συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά.

 9. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 27/08/2011 18:28:59

  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ: Εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι το πολιτικό μας σύστημα. Οι αλλαγές που έγιναν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα αλλάξουν το πολιτικό μας σύστημα σε βάθος χρόνου. Περιμένουμε να δούμε και άλλες και ακόμα πιο ουσιαστικές στο μέλλον. Γι αυτό πρέπει και εγώ να παραδεχτώ πως ο Σαμαράς τα πήγε μια χαρά σε αυτό το θέμα. Επίσης θέλω να παρατηρήσω πως οι συναινέσεις δεν είναι από μόνες τους ούτε καλές και ούτε κακές. Το περιεχόμενο τους έχει σημασία. Και εδώ πρόκειται για μια συναίνεση που έγινε για το καλό του Ελληνικού λαού.

 10. ΒΕΝ avatar
  ΒΕΝ 27/08/2011 18:36:56

  Γιατί δεν κινδυνεύει η ελευθερία λόγω στα Πανεπιστήμια; Εδώ τα ΜΜΕ κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους μια ολόκληρη χώρα.

 11. SATO avatar
  SATO 27/08/2011 18:41:41

  Stanley@gr όλη η ανάρτηση είναι περί των αρετών της συναίνεσης. Αν δεν το βλέπεις....

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ SATO 27/08/2011 19:54:12

   εγω δεν το βλεπω! αν το βλεπεις εσυ.....

 12. factorx avatar
  factorx 27/08/2011 19:07:36

  Πέστε στον Δημαρά να μην λέει ότι και ο Χιωτης του Ρουσόπουλου. Διάβασε προηγούμενη ανάρτηση μας για να δεις τι βλακεία ξεστόμισε

  http://www.antinews.gr/?s=%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82

  • Εκηβόλος avatar
   Εκηβόλος @ factorx 27/08/2011 19:18:56

   Ούτε με Δημαράδες ασχολούμαι ούτε με Σαμαράδες.Μόνο η Ελλάδα με ενδιαφέρει και τίποτα άλλο!!!

   • android.K. avatar
    android.K. @ Εκηβόλος 27/08/2011 20:00:41

    αν σε ενδιαφερει η Ελλαδα θα πρεπει να ασχοληθεις με τον Σαμαρα!

 13. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 28/08/2011 15:16:13

  Να δούμε πάντως αν η κατάργηση του ασύλου θα πλήξει την οικογενειοκρατία...
  Δεν ξέρω πως είναι σε άλλα πανεπιστήμια, αλλά στο ΑΠΘ, καθηγητές παντρεύονται μεταξύ τους , προάγουν ο ένας τον άλλον, ιδρύουν έδρες για τα παιδιά τους, τους γαμπρούς τους κλπ...
  Χαρακτηριστικές οι ταμπέλες έξω από τα γραφεία των καθηγητών:
  I.K. Tάδε και απέναντι Κ.Ι. Τάδε....
  Φαυλοκρατία στο μεγαλείο της...
  Για τις ρεμούλες δε...αφήστε, βαριέμαι να αναφερθώ, δεν έχει και νόημα τελικά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.