Η Ουάσινγκτον καλεί την Αθήνα να “δεσμευτεί πλήρως” στις συνομιλίες για τη συμφωνία στήριξης
06/04/2015 23:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ουάσινγκτον καλεί την Αθήνα να “δεσμευτεί πλήρως” στις συνομιλίες για τη συμφωνία στήριξης

Στέλεχος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να “δεσμευθεί πλήρως” στις τεχνικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Νέιθαν Σιτς, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, έστειλε το μήνυμα αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 07/04/2015 09:05:14

  Eννοεί να “δεσμευτεί πλήρως” στις τεχνικές διαπραγματεύσεις για τις "μεταρρυθμίσεις της λίστας Βαρουφάκη" με την γνωστή πλέον "ελαστικότητα", στις οποίες θα συμφωνήσει και αυτή με τους εταίρους, ή να δεσμευτεί σε ΟΛΕΣ τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις της τρόικας που περιλαμβάνονται στό προηγούμενο μνημόνιο και το e-mail Xαρδούβελη χωρίς καμμία "ελαστικότητα"? Διότι στις δικές του "μεταρρυθμίσεις" είναι αυτονόητο οτι συμφωνεί αφού αυτός τις προτείνει...Τί εννοεί ο Νέιθαν Σιτς του οποίου ο προκάτοχος Τίμοθυ Γκράιτνερ αποκάλυψε οτι οι "εταίροι" επιθυμούν: "Να τσακίσουν πλήρως την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους "Νότιους" της ΕΕ"? Τελικά μου φαίνεται οτι οι διλωμάτες πληρώνονται αφειδώς για να βγάζουν χρησμούς Πυθίας και άχρηστα σχέδια Ανάν...

 2. airman avatar
  airman 07/04/2015 09:11:15

  Όταν με βάση την ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου το Ευρώ ήταν "ισχυρό", το δολάριο είχε ανταγωνισμό ως αποταμειευτικό νόμισμα. Τώρα που το Ευρώ "αδυνάτισε" είναι πιο ανταγωνιστικά τα Ευρωπαϊκά (και τα Γερμανικά) προϊόντα. Η κατάσταση πρέπει να ισορροπίσει κάπου, άρα κατ' αρχήν να σταθεροποιηθεί. Και επειδή η σταθεροποίηση περνάει υποχρεωτικά και από την Αθήνα είναι καιρός η "δημιουργική ασάφεια" να οδηγήσει σε σαφές αποτέλεσμα, ήτοι 3ο Μνημόνιο, το οποίο φαίνεται ότι θα "αποδοθεί" στο ΔΝΤ ως "εξωτερικό παρατηρητή". Γι' αυτό ίσως και η σπουδή της Κυβέρνησης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή με στόχο την "πολιτική διερεύνηση" όσον αφορά τις επιλογές που έγιναν και δευτερευόντως για τα αποτελέσματα, για τα οποία έχει ήδη πάρει θέση.

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ airman 07/04/2015 13:07:06

   Αν τελικά οι εταίροι βρήκαν τη λύση και είναι αυτή που λες, να φορτωθεί το 3ο μνημόνιο στο ΔΝΤ και ο Τσίπρας να το περάσει στο "ντούκου" (πράγμα που ο Σαμαράς δεν κατάφερε) αποπροσανατολίζοντας τον λαουτζίκο με τις εξεταστικές, τότε ας γίνει κι έτσι, κι ας πάρει και ο Τσίπρας την τετραετία του. Αρκεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της Πατρίδας. Αλλωστε ο Σαμαράς δήλωσε κατ' επανάληψη οτι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα και σ' αυτή την περίπτωση θα βάλει πλάτη , εννοείται έστω κι αν πολιτικά ωφελημένος θα είναι ο Τσίπρας... Μακάρι να είναι έτσι και να σταματήσουν οι εταίροι να μας πνίγουν με την ΕΚΤ...

   • airman avatar
    airman @ οδυσσεύς Κ. 08/04/2015 06:22:17

    Για τετραετία απίθανο! Ας ξεπεράσει τις πρώτες 155 μέρες και βλέπουμε. Αν θέλει ολόκληρη τετραετία, τότε δε μιλάμε για την τρέχουσα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.