#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2010 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ν.Δ. σε αναζήτηση νέας στέγηςΕίκοσι πέντε έτη μετά την πρώτη είσοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης 18, το ιστορικό κτίριο μοιάζει να κλείνει τον κύκλο του, καθώς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός σύγχρονου κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς αναζητεί ένα σύγχρονο κτίριο προκειμένου να στεγαστεί το σύνολο του κομματικού μηχανισμού, που σήμερα βρίσκεται διασκορπισμένος σε χώρους ανά την Αθήνα. Πλην της Ρηγίλλης, οι κομματικές υπηρεσίες της Ν.Δ. στεγάζονται σε πέντε επιπλέον κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας, για τα οποία καταβάλλεται μηνιαίο ενοίκιο περί τις 70.000 ευρώ.

Έχοντας επενδύσει πολλά κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο στις νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο, ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του αντελήφθησαν πως το κτίριο -συνώνυμο της Νέας Δημοκρατίας- είναι μια 20ετία πίσω και «δεν αντέχει πλέον». Δαιδαλώδεις διάδρομοι, μικρά γραφεία, κομματικά στελέχη και υπάλληλοι ατάκτως ερριμμένοι, ελάχιστες δυνατότητες διαρρύθμισης και αναβάθμισης του εξοπλισμού καθιστούν την εξεύρεση μιας νέας γαλάζιας έδρας μονόδρομο. Επιπλέον, είναι κατά πολλούς, και η «αύρα» του κτιρίου που πόρρω απέχει από την εικόνα της νέας, Νέας Δημοκρατίας που ευαγγελίζεται ο Αντώνης Σαμαράς. Προς τούτο δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται πως η ανανέωση του κόμματος περνά και μέσα από την αλλαγή της έδρας του.

Για το κτίριο της Ρηγίλλης η Νέα Δημοκρατία  καταβάλλει ως ενοίκιο το ποσό των 13.000 ευρώ σε μηνιαία βάση. Το κόστος των ενοικίων που καλείται να πληρώνει σε μηνιαία βάση η Ν.Δ. είναι, φυσικά, πολλαπλάσιο καθώς πλην της Ρηγίλλης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενοικιάζει τουλάχιστον πέντε ακόμη ακίνητα για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Δύο χώροι ενοικιάζονται στην οδό Λυκείου για τις ανάγκες του Πολιτικού Σχεδιασμού, ένας ακόμη στην οδό Ησιόδου για τις Δημόσιες Σχέσεις, ενώ οι υπόλοιπες κομματικές υπηρεσίες και γραμματείες επιχειρήθηκε να... χωρέσουν στο κτίριο που παλαιότερα στεγαζόταν η Τροχαία Αθηνών επί της Αγίου Κωνσταντίνου. Απεδείχθη στην πράξη πως ούτε αυτό επαρκούσε.

Η πλέον πρόσφατη εγγραφή στη λίστα των ενοικιαζόμενων από τη Ν.Δ. χώρων είναι το γραφείο που ενοικιάστηκε δίπλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τις ανάγκες της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου. Βρίσκεται έναν όροφο πάνω από το πολιτικό γραφείο του προέδρου της Επιτροπής, κ. Δημ. Αβραμόπουλου, και αναμένεται να εγκαταλειφθεί στα τέλη Ιουνίου, με την ολοκλήρωση των συνεδριακών διαδικασιών του κόμματος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το κόστος που καλείται να καταβάλλει σε μηνιαία βάση η, υπερχρεωμένη, Ν.Δ. μόνο για ενοίκια προσεγγίζει τις 70.000 ευρώ. Και είναι προφανές ότι αν συνυπολογισθεί το κόστος μεταφορών, λειτουργίας και τηλεπικοινωνιών που συνεπάγεται ο... ακροβολισμός της Ν.Δ. σε διαφορετικά κτίρια, οι οικονομίες κλίμακος που μπορεί να επιτευχθούν από τη μεταφορά όλου του κομματικού μηχανισμού σε ένα κτίριο είναι πολύ σημαντικές.

(από την Καθημερινή)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. άστεγος avatar
  άστεγος 28/02/2010 13:54:36

  Άντε να αλλάξουν τα στελέχη, να αλλάξει το κτίριο, να αλλάξει ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ να τελειώνουμε με το παρελθόν.
  Οι ρεαλιστές κοιτούν ΜΟΝΟ μπροστά.

 2. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 28/02/2010 16:27:22

  70.000 euro το μήνα άρα 840 χιλιάρικα το έτος x 25 έτη με σημερινές τιμές οι υπολογισμοί= 17.400.000.
  κι άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ; 34.800.000.
  Και τί παρήχθη από αυτήν την επένδυση;
  Κατάρα στους Γερμανούς, Αμερικάνους, Ρώσους που δε μας δανείζουν πλέον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.