#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2009 14:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ντόρα φτιάχνει πόλο;

Αν πιστέψουμε μια μερίδα του σημερινού Τύπου και της ...μπλογκόσφαιρας «η Ντόρα φτιάνει πόλο» και γαλάζιοι κομισάριοι τρέχουν πατείς με πατώσε να ενταχθούν.

Σιγά την ανακάλυψη θα μου πείτε. Αλλά από πού εξάγεται αυτό το συμπέρασμα;  «Μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον κ. Θ. Ρουσόπουλο , είχε μια σύντομη συνομιλία με τον κ. Αντ. Σαμαρά, μια συζήτηση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη , ενώ βρέθηκε και στα πρώτα καθίσματα της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης». Ενώ χθες μίλησε σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη όπου υποτίθεται ότι μαζεύτηκε «όλο το καραμανλικό σύστημα» για να την χειροκροτήσει.

Για τον κ. Μεϊμαράκη δεν παίρνω όρκο, αν και οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι ενοχλημένος με τη Ντόρα. Για τον Σαμαρά πάντως δεν αληθεύουν όσα κυκλοφορούν (από ποιόν άραγε;) για «εικοσάλεπτη συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης» στο περιθώριο γεύματος του Βρετανού πρέσβη. Μια χειραψία και δυο κουβέντες αντάλλαξαν για τα (κομματικά) μάτια. Και είναι επίσης γνωστό ότι τις προάλλες η Ντόρα διέταξε να φύγει από το υπουργείο Πολιτισμού ο διαπιστευμένος διπλωμάτης Α. Υψηλάντης (που τον βρήκε εκεί ο Σαμαράς) επειδή τόλμησε να στείλει τηλεγράφημα στις ελληνικές πρεσβείες (για τα εγκαίνια της Ακρόπολης) χωρίς να την ρωτήσει. Κι αν η Ντόρα τα βρει ποτέ με τον Σαμαρά να μου τρυπήσετε την μύτη.

Όσο για τον Ρουσόπουλο, πρόκοψε. Εκτός βεβαίως κι αν παίζει κάτι άλλο. Ποιος άλλωστε γνωρίζει περισσότερα από τους πρώην κορυφαίους συμβούλους;

Για τον Αλογοσκούφη τα είπαμε. Αφορά την μάχη της Α΄ Αθηνών, τον Αβραμόπουλο και τον Παυλόπουλο - ο οποίος ψάχνει σε λάθος κατεύθυνση να βρεις τις διαρροές σε μπλογκς.

Και όσο για την Θεσσαλονίκη, αν θεωρούνται «καραμανλικοί» ο Σαλαγκούδης και ο Ιωαννίδης, πάω πάσο.

Η μόνη ελπίδα της Ντόρας να ηγηθεί της ΝΔ είναι να πάρει το δακτυλίδι από τον Καραμανλή και να πείσει ο τελευταίος τους δικούς του να την στηρίξουν - πράγμα αδύνατο κατά την γνώμη μας (το δεύτερο). Γι αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, το παίζει «καραμανλική» και «ενωτική» και προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα που την χωρίζει από τους άλλους. Γνωρίζει επίσης ότι στην σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα ελέγχει ένα 20 το πολύ 30%. Τα άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. BORDELLO avatar
  BORDELLO 14/03/2009 15:10:06

  Στα περί Σαμαρά προσθέστε και το ότι η λέξη Σαμαράς δεν ακούγεται ούτε στη χάση και στη φέξη στα (ως επί το πλείστον Μητσοτακοκρατούμενα) ΜΜΕ. Τη δε φάτσα του τη θυμόμαστε μόνο από το κανάλι της Βουλής.

 2. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 14/03/2009 15:19:23

  Θα τρέξουν ακόμα πιό γρήγορα τα γεγονότα. Θ' αλλάξει το τοπίο και οι συσχετισμοί εκτός της χώρας. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για πολλά, όσο βαθαίνει η κρίση. Ο υποκειμενικός παράγοντας είναι το κλειδί.

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 14/03/2009 15:20:05

  ... πόλο είπατε; Δέν βγάζει νόημα. Περισσότερο ο κώλος. Για να κάτσει καλύτερα. Για να εχει το απαιτούμενο πολιτικό βάρος. 'Αν πάλι γράφηκε εκ παραδρομής αντί πούλος πόλος, σας παρακαλώ να προβείτε σε άμεση διόρθωση για να είναι και σύμφωνη με την κοινή γνώμη ...

  ΠΕΛΙΑΣ

 4. kanis avatar
  kanis 14/03/2009 15:29:11

  Αλήθεια, πως και κανείς δεν αναρωτήθηκε, πως η εν λόγω κυρία έλαβε πρόσφατα τιμητική διάκριση απο την Γαλλική ακαδημία;

  Εχει κάνει κάποιες εξειδικευμένες σπουδές κι έχει παρουσιάσει σχετικό επιστημονικό έργο;

  Εχει αφιερωθεί σε κάποιο αντικείμενο ευρωπαικής ή παγκόσμιας εμβέλειας;

  Εχει κάνει η οικογένειά της ή το περιβάλλον της σημαντική δωρεά στο εν λόγω ή, άλλο σημαντικό ίδρυμα;

  Απορίας άξιον δεν είναι;

 5. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 14/03/2009 15:44:37

  Με την όρεξη θα μείνει Μητσοτάκη/ς δεν ξαναβγαίνει πρωθυπουργός.-

 6. kanis avatar
  kanis 14/03/2009 15:50:34

  @ Κασσάνδρα
  Σώπααα!

  Μέτρα παιδιά, εγγόνια, κουμπάρους, σύντεκνους!

 7. PATRA avatar
  PATRA 14/03/2009 15:50:44

  Εκανε κι η Ντορα πολο
  και εχ--ε τον κοσμο ολο.

  Το εργο με τον Αβραμοπουλο,
  παιχτηκε ριμεϊκ με το Βενιζελο,
  και αλλαζει παλι το casting.

  Το εργο βγαινει παντα θριλερ και ο κοσμος τρεχει τρομαγμενος.

 8. kanis avatar
  kanis 14/03/2009 15:52:48

  τρομαγμένος
  και
  εκβιασμένος!

 9. D avatar
  D 14/03/2009 16:09:41

  NA POIA EINAI H DORA

  http://www.afipnisis.gr/agora/viewtopic.php?f=49&t=340

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/03/2009 17:52:29

  Μου είναι όλο και πιο δύσκολο να το πιστέψω ότι αυτή η γυναίκα, αυτό το σόι, έχουν ανθρώπους που τους πιστεύουν, τους υποστηρίζουν και τους δίνουν ρόλο και λόγο. Τι χώρα είμαστε τέλος πάντων;!

 11. ataktos avatar
  ataktos 14/03/2009 18:01:21

  Πάντως μπαμπατσκια νταρντάνα …

 12. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 14/03/2009 18:58:00

  Για να μην τρελαθούμε τελείως.
  Η Ντόρα έχει πόλο και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει κατ΄αρχήν ιδεολογική βάση, ο φιλελευθερισμός και όχι η εξ αυτού η μπαχαλοποίηση της αγοράς που ζούμε σήμερα από τις παραλήψεις των υπευθύνων.
  Υπάρχει και δευτερευόντως και μία χαλαρή οργανωτική δομή, και όχι φράξια κατά τα καθιερωμένα (δές ΠΑΣΟΚ και Εκσυχρονιστές).
  Υπάρχουν και οι κυριολεκτικά βαμμένοι, και έξ όσων γνωρίζω είναι παραπάνω από 20% στην Κοινοβουλευτική ομάδα. Βέβαια από μόνη της η Κ.Ο. της ΝΔ δεν φτάνει για να κάνεις και πολλά πράγματα, αλλά μπορούμε να πούμε ότι στην αποδοχή της βάσης μετά την σημερινή ηγεσία είναι η πρώτη και μάλιστα άνευ αντιπάλου.
  Ο Καραμανλής δεν μεθόδευσε εγκαίρως την δημιουργία του δικού του πόλου, όπως έχω γράψει κατ΄ επανάληψη και συνεπώς η εναλλαγή στην ηγεσία είναι μάλλον ξεκαθαρισμένη υπόθεση από καιρό.
  Δίοτι δεν αρκεί να πεί πλέον ότι προτείνω π.χ. τον Σαμαρά. Πρέπει ο διάδοχος να εγγυηθεί ότι θα θα κερδίσει εκλογές, θα κάνει κυβέρνηση, και κυρίως θα δώσει θέσεις στα κομματικά στελέχη και τα λοιπά και τα λοιπά.
  Αυτές τις εγγυήσεις σήμερα μόνο η Ντόρα μπορεί να τις δώσει και κανένας άλλος.

 13. blue nile avatar
  blue nile 14/03/2009 19:06:15

  ...ναι τους πιστεύουν τους υποστηρίζουν και τους δίνουν ρόλο και λόγο αγαπητέ Επώνυμε...ποιοι είναι όμως οι υποστηρικτές τους ?...όσοι έχουν ανάγει σε πρωταρχικό σκοπό και στόχο την απάτη , τη ρεμούλα και τη λαμογιά...ίσως και μερικοί αφελείς ανεκδιήγητοι οπαδοί, που δεν σκοτίζονται για τη χώρα αλλά για την επικράτηση της παράταξης τους...παρόμοιους θα βρείτε και στο άλλο μεγάλο κόμμα...το όνομα Κολυμπάδης σας λέει τίποτα?..

 14. ataktos avatar
  ataktos 14/03/2009 19:14:18

  @13- για την "ιδεολογική βάση, ο φιλελευθερισμός και όχι η εξ αυτού η μπαχαλοποίηση της αγοράς που ζούμε σήμερα" - Δεν ξεκίνησε από την εποχή Μητσοτάκη 90-93και Σημίτη95-2003- βλέπε ΟΤΕ ,ΔΕΗ κλπ αυτό ονομάζεις φιλελευθεροποίηση(???) ,αυτό στο χωριό μου το λέμε πλιάτσικο!!!! …

 15. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 14/03/2009 19:24:31

  Επώνυμε,
  Εχει και τη γνωστή "Φιλιπινέζα" του ο επίτιμος που τον ακολοθεί 40 χρόνια τώρα, πού όσο τον σκέφτομαι τόσο περσότερο φέρνει προς το συμπαθές υποζύγιο. Υπάρχει στρατιά από παρακατιανούς τσανακογλύφτες που ακολουθούν εξωνυμένους πολιτικάντηδες σ' όλη τους τη ζωή για να την περνούν φίνα και να ασκούν παραγοντιλίκι, ενώ αλλοιώς προορίζονται για να σπάνε πέτρες.
  Εχει και στρατιά απο κομματάρχες μαφιόζους από διάφορους χώρους. Είναι ολάκερο καθεστώς από λεβεντολακαμάδες, οι οποίοι μάλιστα μόλις ακούσουν μπάμ την κάνουν τάχιστα.
  Αυτοί μαζί με το χρίσμα του Στέϊτ Ντηπαρτμεντ είναι οι "εγγυήσεις" που έχει η Ντόρα για να μας κάτσει τούτη η φαμίλια πάλι στο σβέρκο.

 16. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/03/2009 19:25:34

  Εγώ νομίζω ότι ο Καραμανλής τον Σαμαρά τον δουλεύει. Τον έχει φέρει πίσω σαν μπουλντόγκ για να γαβγίζει προς τη μεριά της Ντόρας, όταν το στριμώχνει η οικογένεια. Ο ίδιος ο Καρμανλής, παλιότερα μέσω του "συστήματος Ρουσόπουλου" και τώρα μέσω του διαδόχου συστήματος, έχει προσβάσεις στα ΜΜΕ (λογικό είναι), ο μόνος από την παράταξή του πλην Ντόρας. Ο Σαμαράς δεν έχει. Οπότε, ο μόνος τρόπος για να προβληθεί ο Σαμαράς είναι η υποστήριξη από το σύστημα Καραμανλή. Για διάδοχό του στην ηγεσία της ΝΔ ο Καραμανλής προορίζει τον εαυτό του. Αν γίνει η Ντόρα αρχηγός της ΝΔ η ΝΔ θα διαλυθεί γιατί η βάση της παράταξης δεν θα την ακολουθήσει και ας τη βγάζουν τα στημένα γκάλοπ πρώτη σε δημοτικότητα. Η βάση της δεξιάς ΝΔ είναι πατριωτική και η ξεπουλημένη εξωτερική πολιτική της Ντόρας βγάζει μάτια. Οι καταγγελίες Καρατζαφέρη μιλούν πολύ βαθιά στην ψυχή του παραδοσιακού Νεοδημοκράτη. Ο ίδιος τις κάνει για ξεκάρφωμα, για να μην τον κατηγορούν για Μητσοτακικό (που είναι), αλλά η δουλειά γίνεται και ο νεοδημοκρατικός κόσμος που τον ακούει λέει "πέστα".

  Δεν είναι ίδιες οι εποχές σήμερα με το 1984 και το 1996. Το 1984 ο νεοδημοκράτης ήθελε να φύγει ο Ανδρέας, τα πολιτικά πάθη ήταν έντονα και έβλεπε στο Μητσοτάκη τον αντι-Ανδρέα, αν θέλετε και για λόγους ιστορικούς. Το 1996 οι πασόκοι ήθελαν με κάθε τρόπο να κρατηθούν στην εξουσία, δεν μπορούσαν να διανοηθούν εκχώρηση της πολιτικής τους κυριαρχίας στη δεξιά. Οπότε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέχτηκαν αμοιβαία δύο ανθρώπους που ήταν ξένα σώματα στις ηγεσίες τους, με μόνη αιτία την κυβερνητική προοπτική που (νόμιζαν ότι) τους έδιναν. Και λέω "νόμιζαν" γιατί κανένας δεν μας λέει ότι ο Εβερτ μπορούσε να κερδίσει εκλογές με οποιονδήποτε αντίπαλο, ούτε κανένας μας λέει ότι το ΠαΣοΚ του 1988-89 δεν θα έχανε από οποιονδήποτε αντίπαλο.

  Σήμερα πια, και ο ΠΑΣΟΚτσής και Νεοδημοκράτης θα μπορούσαν μια χαρά να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι το κόμμα τους είναι στην αντιπολίτευση. Όχι ότι τους αρέσει κιόλας, αλλά καμία σχέση τα πράγματα με 1984 και 1996. Εδώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ΓΑΠ το Νοέμβριο του 1997, παρόλο που στο δεδομένο χρονικό σημείο η κίνηση φαινόταν αυτοκτονική εκλογικά. Όμως το κριτήριο ήταν η διατήρηση της φυσιογνωμίας της παράταξής τους, που πολύ πιθανόν να άλλαζε με το Βενιζέλο εκείνον που έδειχνε η αλαζονεία του τότε, σε ένα σκληροτράχηλο, αντιδημοκρατικό κόμμα που δεν θα ήταν πια το "δικό τους" ΠΑΣΟΚ που ξέρανε. Προτίμησαν λοιπόν τον χαζούλη, που ήταν και γιος του Ανδρέα.

  Η Ντόρα με τις κινήσεις της αποδεικνύεται εξαιρετικά αφελής. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα και την είχα για πιο έξυπνη. Δεν τρώει τόσο κουτόχορτο το πόπολο. Επιτέλους, στην τελική εμείς θα κληθούμε να την ψηφίσουμε. Ε, δεν θα την ψηφίσουμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την ψηφίσουμε. Δεν θα το καταλάβουν αυτό οι Νεοδημοκράτες;

 17. kanis avatar
  kanis 14/03/2009 19:42:32

  @12 ataktos

  την έχεις δει απο κοντά;

 18. ataktos avatar
  ataktos 14/03/2009 19:52:18

  μπα ...

 19. Μητσοτάκουλας avatar
  Μητσοτάκουλας 14/03/2009 20:32:38

  H Ντόρα μου ετοιμάζεται να παίξει πόλο. Το αυθεντικό, αφγανικού τύπου.
  Τώρα με ποιανού ακριβώς το κεφάλι, να μή σας γελάσω κιόλας.

 20. ΑΦΡΙΚΗ avatar
  ΑΦΡΙΚΗ 14/03/2009 20:46:46

  H KYRIA NA PAEI SPITI TIS! ARKETI ZIMIA EXEI KANEI STIN ELLADA!! NEOI ANTHROPOI ME VIOGRAFIKA NA ERTHOUN STIN POLITIKI! AXIOKRATIA PANTOU!! OXI ALLES "OIKOGENIES" ELEOS!

 21. Decay avatar
  Decay 14/03/2009 23:42:47

  Η Ντόρα δεν φτιάχνει πόλο.
  Φτιάχνει Golf.
  Κι αυτό, γιατί το Polo είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τις πραγματικές δυνατότητές της...

 22. osaperas avatar
  osaperas 15/03/2009 10:52:08

  Εάν συνεχίσει την "πατριωτική" της πολιτική η Ντόρα στο τέλος ένα ζάσταβα θα της φτάνει και θα της περισσεύει.

 23. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 16/03/2009 12:20:35

  η κόλαση μπορεί να παγώσει, η Ντόρα να γίνει αρχηγός μιας ενωμένης ΝΔ, αποκλείεται και το ξέρει ή θα έπρεπε να το έχει καταλάβει.
  Το πιθανότερο είναι να παραμείνει αρχηγός ο Καραμανλής σε κάθε περίπτωση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.