#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/12/2007 15:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ντόρα βιάζεται να φύγει ο Καραμανλής

«Μένει ή φεύγει ο Καραμανλής;» διερωτάται σήμερα η «Ελευθεροτυπία» (βλ. εδώ). Πως της ήρθε έτσι ξαφνικά; Όπως γράφει, «αρκετοί βουλευτές και υπουργοί» πιστεύουν ότι ο Κ. Καραμανλής «θα βρεθεί σύντομα ενώπιον δύσκολων διλημμάτων»,  επειδή «στην επόμενη αναμέτρηση η Ν.Δ. δεν θα έχει αυτοδυναμία» και «δεν πρόκειται να καθίσει να χάσει». Έτσι και σε συνδυασμό με την «συνεχιζόμενη υποχώρηση του δικομματισμού», την  «κάμψη της δημοτικότητάς» του ίδιου του Καραμανλή και φυσικά «την επιθυμία πολλών βαρόνων της Ν.Δ. για επιτάχυνση των εξελίξεων» η συζήτηση για τα μελλοντικά σχέδια του πρωθυπουργού άνοιξε. Και ήδη «πολλοί παράγοντες στοιχηματίζουν για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εκλογές».

Καταρχήν, τίθεται ένα εύλογο ερώτημα. Ποίος παράγοντας είναι τόσο βλάκας ώστε στη σημερινή συγκυρία να στοιχηματίσει εναντίον της Ντόρας; Και υπερ ποίου; Του κ. Αβραμόπουλου; Του κ. Αλογοσκούφη; Ή του κ. Ρουσόπουλου; Είναι προφανές ότι μόνον η Ντόρα βάζει στοίχημα με τον εαυτό της και το λέει και το ρεπορτάζ: «Οι παράγοντες προβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός αντί να διαχειριστεί την κρίση, θα προτιμήσει να αποχωρήσει, πιθανόν παραδίδοντας τη σκυτάλη λίγους μήνες πριν από τις εκλογές (τις οποίες τοποθετούν στο 2010) σε κάποιο άλλο στέλεχος, με επικρατέστερη την Ντόρα Μπακογιάννη». Τα ίδια όμως λέει η οικογένεια Μητσοτάκη, εδώ και ένα χρόνο.

Όπως έχουμε ήδη γράψει (βλ εδώ), πριν από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, το περιβάλλον της Ντόρας προέβλεπε ως εξής τις εξελίξεις στη ΝΔ: Ο Κ. Καραμανλής δεν θα εξαντλήσει τη νέα τετραετία. Πριν από την τρίτη εκλογική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ, θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ και θα ανοίξει έτσι το δρόμο της διαδοχής του. Έτσι, η Ντόρα ελπίζει ότι η ΝΔ θα πάει στην τρίτη αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ με αυτήν ως πρωθυπουργό και όχι ως «υποψήφιο πρωθυπουργό», όπως έκανε δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου, το χειμώνα του 2004 και έχασε. Το μεγάλο επιχείρημα της Ντόρας, στις συζητήσει της με όσους βλέπουν το καραμανλικό σκάφος να γέρνει, είναι ότι αν πάνε στις εκλογές με αυτή πρωθυπουργό , τότε θα προσλάβουν το χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης για την «πρώτη ελληνίδα πρωθυπουργό» και όχι «επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ύστερα από δυο  γαλάζιες θητείες». Ά, ρε Καραμανλή , τι μας έκανες ως έθνος και ως λαό.  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 16/12/2007 15:31:48

  Οι υπολογισμοί των ανώνυμων βουλευτών και υπουργών είναι απλοί: Αρκεί να χάσει ο Καραμανλής μόλις 35.000 οπαδούς για να μην συμπληρώνει τον αριθμό των 151 βουλευτών, στις επόμενες εκλογές. Επίσης, αν υπάρξει και δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση, αυτή θα γίνει με τον νέο εκλογικό νόμο που αυξάνει το πριμ στον πρώτο στις 50 έδρες και έτσι το όριο αυτοδυναμίας θα πέσει στο 39,5-40%. Οπότε τότε «θα τεθεί το ερώτημα αν θα μπορεί να κυβερνήσει ο Καραμανλής με 39,5%, όταν είχε πρόβλημα το 2004 με 45%». Αυτά

 2. Frixos13 avatar
  Frixos13 16/12/2007 15:36:56

  ΕΘΝΟΣ: "Αφενός, ο κ. Καραμανλής βλέπει την κυβέρνησή του να μπαίνει ξανά σε δίνη σκανδάλων, μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές, τις οποίες προκήρυξε εσπευσμένα, ακριβώς για να αποτελέσουν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ απέναντι στα σκάνδαλα της προηγούμενης τετραετίας. Και, αφετέρου, χάνει έναν υπουργό που είχε επιστρατευθεί μετά την υπόθεση των ομολόγων και, μάλιστα, κρατούσε στα χέρια του τον πιο καυτό πολιτικό φάκελο, το Ασφαλιστικό, που ο κ. Καραμανλής προέβαλλε ως κορυφαίο της μεταρρυθμιστικής του ατζέντας...
  Στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για όσα φέρνει στην επιφάνεια η «υπόθεση Μαγγίνα» με πρώτο την αδυναμία και την αναποφασιστικότητα που χαρακτήρισαν τον ίδιο τον κ. Καραμανλή τα προηγούμενα χρόνια"

 3. Observer avatar
  Observer 16/12/2007 15:39:44

  Πάλι καθάρισε για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο φίλος του ίδιου και της συζύγου του, ο Βασίλης Χιώτης (δημοσιογραφάρα) απο το σημερινό "Βήμα": "Από το πρωί της Παρασκευής κυβερνητικοί παράγοντες άφηναν να διαρρεύσει στο παρασκήνιο ότι ο κ. Καραμανλής θα κάλυπτε απόλυτα τον υπουργό Απασχόλησης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρούσε αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Το κλίμα άλλαξε ριζικά όμως, όταν ο κ. Θ. Ρουσόπουλος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι υπάρχουν νέες αποκαλύψεις σε βάρος του υπουργού που δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν".

 4. Anonumos avatar
  Anonumos 16/12/2007 15:40:32

  θα΄ακολουθήσει και ο Χιώτης την Μάρα στον ΑΝΤ1;

 5. Observer avatar
  Observer 16/12/2007 21:27:14

  Σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες (http://www.apomesa.info/) αναφέρουν ότι η Μάρα Ζαχαρέα τελείωσε από τον Alpha και οδεύει προς τον ΑΝΤ1 (αν και υπάρχουν φήμες ότι την προσέγγισε ο Ν. Χατζηνικολάου για τον ρόλο της σχολιάστριας του κεντρικού δελτίου). Την θέση της θα αναλάβει η Έλλη Στάη, κατά πάσα πιθανότητα από την Δευτέρα 14/1/2008 ενώ από το πόστο του θα απουσιάζει μέχρι τότε (τουλάχιστον) και ο Νίκος Κακαουνάκης. Αποχωρεί από τον σταθμό και ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Χιώτης, καθώς ήταν επιλογή της κας Ζαχαρέα – Ρουσοπούλου.

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/12/2007 00:20:12

  Η Ντόρα μπορεί να προσβλέπει σε δοτή πρωθυπουργία.
  Απ΄ ευθείας εκλογή της είναι δύσκολη. Θα εισπράξει το μίσος που τρέφει ο λαός στον Μητσοτάκη, εκτός από το ότι είναι η ίδια αξιομίσητη.

  Βέβαια, από τη θεωρία παιγνίων οι εκλογές χαρακτηρίζονται «ελέγξιμη κατάσταση». Και το γεγονός και μόνο ότι ένα γύναιο έφθασε να διεκδικεί την πρωθυπουργία μάλλον το επιβεβαιώνει.

  Αυτά προφανώς είναι γνωστά στον Καραμανλή, που όσο και απρόθυμος, χορτασμένος, δεξιούλης πρωθυπουργός να είναι, δεν μπορεί να του προσαφθεί βλακεία.

  Μένει ο ιστορικός του μέλλοντος να αποκαλύψει γιατί αυτοχειριάζεται και υποκύπτει στο μητσοτακέικο, όταν έχει δώσει ο ίδιος, προσωπικά, 2 φορές τη νίκη στην Ν.Δ., ένα ληγμένο προϊόν ή ραγισμένο γυαλί –διαλέξτε, και οι δύο χαρακτηρισμοί είναι ορθοί.

  Είναι η τυπική, ιστορικά, «άνοδος και πτώση» ;
  Ή τον κρατάνε –και με τι ;
  Δεν θα συμφωνήσω με όποιον θεωρεί ότι, μέσω του τύπου, θωρούμε την πραγματικότητα.

  Όποιος είναι εδώ μετά 30-40 χρόνια που θα ανοίξουν τα διαβαθμισμένα αρχεία του Foreign Office και της CIA, ίσως και να βρει απαντήσεις.

  Και μπορεί να ΄ρθει και κανας «γοητευτικός» αμερικανός πρόεδρος να ζητήσει συγγνώμη.
  Όπως προσφυώς έγραψε ο Τριάντης («Ε» 8 Δεκ. 2007) «η βιομηχανία της συγγνώμης, την οποία εγκαινίασαν από τότε που τους είναι άχρηστες οι δικτατορίες, είναι τόσο αληθινή όσο και η έγνοια τους για τη Δημοκρατία...»

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/12/2007 01:40:16

  Χα
  Τώρα είδα ότι το άρθρο στην "Ε" το υπογράφει ο εκ ΚΝΕ ορμώμενος Τσιόδρας.
  Εχει χαρακτηρισθεί ένας από τούς ανθρώπους της Πρεσβείας στον αθηναϊκό Τύπο.
  Μαζί με τον Αλέξη, τον Πάσχο, τον Σταύρο (Θεοδωράκη) και άλλα καλόπαιδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.