Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς μπροστά στην πρόκληση Θεοδωράκη
07/03/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς μπροστά στην πρόκληση Θεοδωράκη

Η διαπλοκή .... ανανεώνεται με το πείραμα Θεοδωράκη. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα για τον Σαμαρά να απαντήσει με τη «Νέα Ελλάδα», για την οποία μίλησε πρόσφατα;

Όλοι γνωρίζουν πως όχι μόνο η δημοκρατία αλλά και η ζωή απεχθάνεται τα κενά και τα αδιέξοδα. Εκεί που υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» στο σύστημα , τσουπ εμφανίζεται κάποιος και το καλύπτει. Διότι όπως γνωρίζουμε καλά, το σύστημα δεν αφήνει τίποτε στον αέρα. Η επιβίωσή του εξαρτάται από το πόσο γρήγορα και πόσο σχεδιασμένα θα κάνει τις κινήσεις του. Έχοντας φυσικά πάντα την ευγενική προσφορά των μέσων ενημέρωσης, των Megamedia που είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.

Αυτά ως μια πρώτη παραδοχή και πάμε στα πιο άμεσα.

Το πρόβλημα για το "σύστημα" είναι ότι βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με ένα κατακερματισμένο πολιτικό πεδίο. Και το λέμε αυτό επειδή τον Σαμαρά ποτέ δεν τον πήγε, ούτε θα τον πάει, άσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει. Ιδιαίτερα ενοχλεί το σύστημα η απώλεια της επί χρόνια δικής του κεντροαριστεράς που δεν μπορεί πλέον και δεν μπορεί να καλύψει το τεράστιο κενό που άφησε μια μεγάλη παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ.

Εκεί λοιπόν έρχεται η διαπλοκή, φανεροί και κρυφοί επιχειρηματίες, λόμπι της «προοδευτικής» παράταξης, μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τους γνωστούς "νταβατζήδες". Έρχονται όλοι αυτοί για να καλύψουν το κενό, να φέρουν τον… άνεμο ανανέωσης που δεν τολμούν ή δεν προλαβαίνουν να φέρουν τα πολιτικά κόμματα.

Η αποτυχία της ΔΗΜΑΡ και της "Ελιάς"

Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς μπροστά στην πρόκληση Θεοδωράκη 151169 photo

Τι κάνουν λοιπόν όλοι παραπάνω; Στην αρχή «στήνουν» της ΔΗΜΑΡ η οποία είναι το μπαλαντέρ, ο… Τζόκερ που πάει με όλα. Όλοι μαζί με τον κυρ Φώτη κι όταν αυτός αποδεικνύεται ανίκανος πάμε γι’ άλλα. Έρχεται στη συνέχεια η σειρά της «Ελιάς» με τους… ακηδεμόνευτους «58» να βγαίνουν μπροστά. Ύμνοι από τις γνωστές εφημερίδες, τα κανάλια και τα blogs. Δημοσκοπήσεις δίνουν 15% στο νέο σχηματισμό, έτοιμοι να κυβερνήσουν οι Γιαννίτσηδες, Παγουλάτοι κ.λπ. Ο κόσμος, όμως, τους παίρνει χαμπάρι και η «Ελιά» μαραίνεται εν μια νυχτί διότι το μοντέρνο πολλοί εμίσησαν, την ψεύτικη μοντερνιά ουδείς. Κι επειδή ο λαός έχει κρίση τελικά βλέπει ότι δε μπορεί ο «πράσινος» λύκος να εμφανίζεται με την προβιά του νέου και του προοδευτικού.

Οι εφεδρείες

Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς μπροστά στην πρόκληση Θεοδωράκη 151170 photo

Αλλά, είπαμε, σιγά μην κάτσει στα αυγά της η διαπλοκή. Οι εφεδρείες έχουν στηθεί εδώ και μήνες και περιμένουν τη σειρά τους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι το νέο «μάννα εξ ουρανού» για να καλύψει όλα τα κενά. Είναι σχετικά νέος, είναι τηλεοπτικό πρόσωπο, παίζει την επικοινωνία στα δάχτυλα, έχει δουλέψει πολύ το προφίλ του ανεξάρτητου, αφασία ο οποίος είναι κοντά στους νέους και μιλά τη γλώσσα τους. Τι καλύτερο, λοιπόν, για το σύστημα από ένα τέτοιο τύπο. Από τον Ελληνα Μπέμπε Γκρίλο ο οποίος δεν είναι καραγκιόζης γελωτοποιός αλλά έχει όλα τα φόντα να γίνει ο νέος τηλεοπτικός ηγέτης του πολιτικού συστήματος και να συσπειρώσει όλα τα ορφανά του κεντροαριστερού χώρου που δεν καλύπτονται από το άκρο του ΣΥΡΙΖΑ ή από τον «καθωσπρεπισμό» του Κουβέλη;

Και ξαφνικά, μέσα σε λίγες ημέρες ζωής το «Ποτάμι» γίνεται δημοσκοπικός χείμαρρος. Η μια εταιρεία δημοσκοπήσεων τσακώνεται με την άλλη για το ποια θα της δώσει μεγαλύτερο ποσοστό, ποια θα την κάνει τρίτο κόμμα και ρυθμιστή των εξελίξεων. Χωρίς διακήρυξη, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ιδέες, χωρίς λύσεις για τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας. Πάνω από 6% απλά και μόνο για έναν «φλώρο» δημοσιογράφο - εστιάτορα, για ένα ασαφές σύμβολο ενός θολού πολιτικού σχηματισμού που όμως έχει φανερές καταβολές και στόχευση. Είναι ξεκάθαρα το δημιούργημα ενός μιντιακού – επιχειρηματικού συστήματος που θέλει να καλύψει το κενό. Θέλει να γίνει ο «γρήγορος» παίκτης που θα προλάβει όλους τους άλλους που… ψηλά αρμενίζουν.

Διότι, όπως γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο, η μπαχαλοποίηση του πολιτικού συστήματος, ευνοεί τέτοια φαινόμενα. Με απλά λόγια η διαπλοκή ήρθε να καλύψει το κενό, ήρθε να ανανεώσει το πολιτικό σύστημα εκεί που οι άλλοι δεν πρόλαβαν, είναι απασχολημένοι ή δεν τολμούν. Αν μάλιστα το Ποτάμι ή όποιος άλλος προχωρήσουν σε ρηξικέλευθες προτάσεις για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, τότε θα σαρώσουν. Αφενός γιατί έχουν με το μέρος τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, κι αφετέρου γιατί ο κόσμος διψάει για κάτι εντελώς καινούργιο. Και δεν έχει άδικο. Για σκεφτείτε μόνο να κάνουν κάποιοι τη σύγκριση ανάμεσα στον παλαιοκομματισμό και στο νέο, έστω και θολό, που πρεσβεύει ο Θεοδωράκης και οι όμοιοί του.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς μπροστά στη νέα πρόκληση

[photo_3]

Καταρχήν θα ήταν τεράστιο λάθος στο Μαξίμου να βασιστούν στις εκτιμήσεις των επικοινωνιολόγων που ισχυρίζονται ότι η ΝΔ μένει ανεπηρέαστη από το νέο πολιτικό πείραμα. Αυτό επειδή, ο στόχος των δημιουργών είναι ξεκάθαρος: έλεγχος των δυνατοτήτων της ΝΔ να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, άρα ανοιχτή υπονόμευση Σαμαρά.

Αν στις επερχόμενες ευρωεκλογές σαρώσει το Ποτάμι και καταρρεύσει η ΔΗΜΑΡ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ (όπως δείχνει η χθεσινή δημοσκόπηση) τότε με ποιους θα κυβερνά η Νέα Δημοκρατία; Γι’ αυτό οι εξελίξεις μετά τον Μάιο μπορεί να είναι ραγδαίες και θα κριθούν κι από άλλες αποφάσεις. Για παράδειγμα από το «αγκάθι» που λέγεται Χρυσή Αυγή. Μπορεί για παράδειγμα να υπάρξει Βουλή 282 βουλευτών; Τότε η κυβερνητική πλειοψηφία για να περνούν νόμοι θα είναι μόλις… 141 βουλευτές. Επίσης, στις Προεδρικές εκλογές του χρόνου δεν θα χρειάζονται 180 βουλευτές για την εκλογή νέου Προέδρου αλλά μόλις 169 (τα 3/5 των 282 βουλευτών δηλαδή). Όλα αυτά πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας τους επόμενους μήνες. Όπως και τις κινήσεις που σίγουρα θα κάνει ο Σαμαράς σε θεσμικό επίπεδο, ελπίζουμε και σε επίπεδο προσώπων

Μήπως ήρθε η ώρα για τη "Νέα Ελλάδα";

Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας αρχικά κι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού στη συνέχεια ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να τα αλλάξει όλα. Να τα ανατρέψει όλα και να διαλύσει τη Μεταπολίτευση, δημιουργώντας μια νέα Μεταπολίτευση βασισμένη στις αρχές της αξιοκρατίας, της λογοδοσίας, της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης κάθε ενός ευρώ του ελληνικού λαού. Ζήτησε ανανέωση του πολιτικού συστήματος, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε ιδέες σε αρχές.

Βεβαίως, είναι κομματάκι δύσκολο να προσπαθείς να αλλάξεις την Ελλάδα την ίδια στιγμή που παλεύεις να τη σώσεις. Παλεύεις να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις, να μη βγει η χώρα από το ευρώ και να πρέπει να αντιμετωπίσεις κάθε δύο μήνες αυτούς τους άθλιους γραφειοκράτες της τρόικας. Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός έχει μια μεγάλη δικαιολογία σχετικά με το αν έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στην ανατροπή που όλοι περιμένουμε. Παρ’ όλα αυτά κάποιες κινήσεις έχουν γίνει όπως ο σταυρός στις ευρωεκλογές ή το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψηφίου, όμως, πρόκειται για σταγόνες στην έρημο.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν και αλλάζουν πολύ γρήγορα. Η κυβέρνηση αυτή είναι προαναθεωρητική, επομένως μπορεί να ανοίξει ο διάλογος για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται και που απαιτεί η ελληνική κοινωνία. Μπορεί ο πρωθυπουργός με μερικά τολμηρά βήματα να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που πάνε να τους στερήσουν όσοι κρύβονται πίσω από τους Θεοδωράκηδες, τις Ελιές και τους «58». Αρκεί να βιαστεί, να στηριχθεί σε σοβαρούς ανθρώπους, να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό κι όχι να ανακυκλώνει φθαρμένα υλικά και να δει μπροστά έχοντας απαγκιστρωθεί από το παλιό.

Άλλωστε, ο ίδιος σε πρόσφατη ομιλία του έκανε λόγο με έμφαση για τη «Νέα Ελλάδα». Μήπως ήρθε η ώρα;

Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/03/2014 07:53:41

  Έτσι!!!!!!!!!

 2. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 07/03/2014 08:25:06

  ναι στην ανανέωση προσωπικού, ναι στο καθαρό ΝΗΦΑΛΙΟ πολιτικό λόγο, όχι στροφές δεξιότερα, αντιπαράθεση θέσεων. Οι θέσεις της Παράταξης είναι κατά πολύ πιο προχωρημένες από του Θεοδωράκη. Ας βγούμε να τις πούμε, ας τις εφαρμόσουμε. Η κοινωνία άντεξε τα δύσκολα, τώρα θέλει όραμα, θέλει ηγεσία η οποία θα σπάσει αυγά και θα αναδιατάξει το πολιτικό αλλά και το δημόσιο σκηνικό.

 3. manos avatar
  manos 07/03/2014 08:29:55

  βρε μανια που εχεις με τον θεοδωρακη

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/03/2014 08:30:17

  Εάν σαρωθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ από το Ποτάμι τότε ο Σαμαράς θα κυβερνήσει με το Ποτάμι.Ποιό είναι το πρόβλημα;Είναι καλύτερο το ΠΑΣΟΚ από το Ποτάμι;Οι ίδιοι άνθρωποι και τα ίδια κυκλώματα είναι. Όσο για την αυτοδυναμία καιρός να καταλάβετε ότι είναι αδύνατη.Δε γίνεται με το μνημόνιο αυτοδυναμία.Θα υπάρξε συγκυβέρνηση και πάλι. Η ΝΔ δεν έχει λόγους να διαλυθεί.Ακολουθεί τη γραμμή της Ευρώπης που καθόρισε ο ιδρυτης της από τη δεκαετία του 70.Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε γιατί για αλλού ξεκίνησε και αλλού πήγε.

 5. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 07/03/2014 08:44:09

  To ποτάμι απότι λένε οι δημοσκόποι δεν κόβει ποσοστά από την ΝΔ. Μόλις 1,9 αυτών που ψήφισαν ΝΔ λέει ότι τώρα θα πάει στο ποτάμι, σε σύγκριση με ένα 12% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό το 6% που παίρνει υπερβολικό μου φαίνεται. Αλλά είτε το πάρει πραγματικά στις εκλογές είτε όχι, το ποτάμι παραμένει πρόβλημα της κεντροαριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Άπαντα Επιστάμενος 07/03/2014 09:51:35

   Μην είσαι σίγουρος για αυτό. Στους νέους ψηφοφόρους η απήχηση της ΝΔ είναι μηδενική, και δεν λέω για παιδιά που πρόσκεινται στην Αριστερά, αν και τώρα όλα είναι φλου. Η ΝΔ για εμένα έχει τελειώσει τον ιστορικο της κύκλο, εκφράζει συναισθηματικά ανθρώπους μεγάλης ηλικίας κυρίως, άνω των 60, και η απουσία μίας νέας και δυνατής φωνής στον συντηρητικό-πατριωτικό χώρο, χωρίς ακρότητες, είναι αισθητή.

   • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
    Γιάννης Αυλακιώτης @ ΒΙΣ 07/03/2014 12:11:12

    Η ΝΔ και η Παράταξη που εκπροσωπεί δεν απευθύνεται μόνο σε πατριώτες και συντηρητικούς αγαπητέ. απευθύνεται και σε χριστιανοδημοκράτες, φιλελεύθερους, ελευθεριακούς, μοναρχιστές κλπ. είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα και έτσι πρέπει να παραμείνει. ναι στην ανανέωση, ναι στα νέα πρόσωπα αλλά με σεβασμό στις ρίζες της παράταξης αλλά και στο σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

 6. Μεγάλες στιγμές. avatar
  Μεγάλες στιγμές. 07/03/2014 08:51:38

  Θα ακολουθησουμε το οραμα και το σχεδιο του Πρωθυπουργου αλλα η ωρα δεν ξερω αν ειναι η καταλληλη.Θα δεχθεις εντονο πολεμο απο αυτους που θα αποκλεισεις και παντα πρεπει να φοβασαι εναν που νιωθει προδομενος.Εδω εγινε χαμος και εκδηλωθηκαν πικριες και γκρινιες για τον ορισμο Δημαρχου η Περιφειαρχη.Καταλαβαινεις τι προκειται να γινει μετα

 7. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 07/03/2014 09:13:54

  Εάν το ΠΑΣΟΚ και Η ΔΗΜΑΡ αντικατασταθούν απο έναν ψευτοδημοσιογραφισκο, κουλτουριαρη, εστιάτορα τότε όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία θα εξαφανιστεί απο το χάρτη αλλά όλο το πολιτικό σύστημα θα διαλυθεί, ΟΛΟ ! Και η ΝΔ του Π. Παυλόπουλου, του Βαρβιτσιώτη, του Μητσοτακη και του Καραμανλή .... Ξέχασα τον Παπαμημικο και τον Στηλιανιδη ...

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 07/03/2014 09:36:25

  Κανείς δεν υπολογίζει ότι ο πολύδωρας, ο Λοβέρδος, ο μπίστης , η ανταρσία, ο ψεκαμμένος ....και ένα σωρό άλλοι μπορούν να μαζέψουν όλο το χαρτί των μη κομματοποιημένων ψηφοφόρων. Ολοι όμως αρχίζουν να σκέφτονται ότι μπορεί ο Θεοδωράκης να το κάνει. Δεν χρειάζεται και τίποτε σοβαρό πρόγραμμα, βαρύγδουπες πόλιτικές θέσεις κλπ για να ψηφίσει ο κόσμος.Οταν κοντά 10% επέλεξε τον καμμένο το έκανε για τις σαφείς πολιτικές του θέσεις? Αδέρφια, βρέθηκε ο καταλύτης ου θα τους μαζέψει όλους μετά τις ευρωεκλογές, για τον χώρο της κεντροαριστεράς, που είναι ένα σκορπιοχώρι και εύκολα θα τους μαζέψει το ποτάμι στο ρεύμα του. Ο κόσμος πέρα από αγανάκτηση ,θέλει να δεί μια στοιχειωδη λογική και σοβαρότητα ,όχι για το πως θα γκρεμίσουμε την μέρκελ και τον καπιταλισμο, αυτά μόνο φευγάτες συνιστώσες του σίριζα απασχολούν, αλλά για την απλή καθημερινή διαχείριση. Εκεί κρίνεται το παιχνίδι και όχι στο πόσο αριστερά θα είναι ο ποταμός. Εκεί έχει χάσει το παιχνίδι ο μικρός αλέξης όταν δεν αποφασίζει να ωριμάσει και να σταματήσει να ασχολείται με το πως ο ρινάλντι, η ρόζα και το κόκκινο ,που όλοι μαζί καμιά κατοσταριά ψήφους μπορούν να μαζέψουν, θα προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Η οποία δεν μπορεί να περιμένει εσαεί τον πολύφερνο γαμπρό... Κάποιοι θα μείνουν έξω από το σπίτι του νυμφίου ως μωραί παρθένες. Το δημαροπασόκ τετέλεσται και πρέπει να μπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως έλεγε ο ιδρυτής του.. Νέοι καιροί, νέα ήθη. Οσοι αρνούνται να προσαρμοστούν στους νέους καιρούς ,το ντουλάπι έχει ράφια πολλά, και εκεί θα καταλήξουν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, όχι του Θεοδωράκη, το άλλο της κοινωνίας. Το ξέχασαν οι δημαροπασόκοι, ελιάστες και λοιπές ασώματες κεφαλές. Το αν ο Θεοδωράκης καταφέρει με το δικό του ποτάμι να χωθεί και να ενωθεί με το ποτάμι της κοινωνίας ,έχει τελειώσει η υπόθεση. Αν δεν πετύχει αυτός ,θα δοκιμάσει κάποιος άλλος, έτσι είναι η ζωή και πως να την αλλάξεις..Αλλοι κλαίνε και άλλοι γελάνε..

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 07/03/2014 10:13:33

  Ας μην βιαζόμαστε με το "Ποτάμι".Όταν βρέχει πολύ τα ποτάμια θολώνουν και αυτό το ποτάμι θολό είναι. Τα ποσσοτά που μετρούν οι δημσοκσοπικοί παντογνώστες οφείλονται μάλλον στην αρχική "ορμή" της αναγγελίας. Εξ' 'αλλου, η ερώτηση ήταν για προθεση ψήφου, αν δεν απατώμαι, πράγμα που απέχει παρασάγγας απ΄το τί θα ψηφίσουν, που γίνεται με βάση άλλα κριτήρια. Πολύ καλή π΄ροταση Φάκτορα, όμως φοβάμαι πως έιναι λίγο αργά. Η ακραιφνής μνημονιακή πολιτική που ακολουθήθηκε θα μετρήσει αρνητικά, και φοβάμαι βαριά, γιατί έγιναν με βάση την συλλογική ευθύνη. Έχω παραδείγματα ανθρώπων που υπόκεινται σε αδικίες απίθανες από την ανικανότητα να κάνουν ουσιαστική μεταρρύθμιση. Και δεν ξεχνά ο κόσμος την απόπειρα συλλογικής καταδίκης (αυτό και ανδ εν είναι ναζισμός και φασιμός) ολοκληρων ομάδων ενώ οι λιστες παραμένουν κλειστές...τι να λέμε τώρα...

 10. Torn avatar
  Torn 07/03/2014 13:00:39

  Το ποτάμι δεν είναι βραχυπρόθεσμος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Στον αριστερό "προοδευτικό" χωρό κινείται. Σε αυτή τη φάση όσοι ψηφοφόροι ήταν να εγκαταλείψουν τη Νέα Δημοκρατία, το έχουν κάνει ήδη, πολύ προ ποταμίου. Μετεκλογικά αν το ποτάμι πετύχει και σαρώσει ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που απειλούνται άμεσα, πετσοκόψει δε το ΣΥΡΙΖΑ τότε χρειάζεται να αναζητηθεί τρόπος αντιμετώπισης και ενδεχομένως πεδίο συννενόησης με το νεόκοπο σχήμα. Προεκλογικά, πλέον οποιαδήποτε αλλαγή σε ονόματα ή έστω και ουσιαστική θα μοιάζει σπασμωδική κίνηση.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Torn 07/03/2014 18:03:59

   Αγαπητέ Τορν, η εξουσιολαγνεία και η ευρωμάσα τους ενώνει ΟΛΟΥΣ. Απλά οι ψευτοιδεολογίες είναι φερετζές για το πόπολο...

 11. leak avatar
  leak 07/03/2014 13:35:45

  και αν διαλυθεί το πασοκ και η δημαρ οι δημοσιοι υπάλληλοι τι θα κάνουν? ποιος θα τους προστατεψει?

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ leak 07/03/2014 14:09:39

   Μα η Ν.Δ. φυσικά. Αυτό που κάνει τώρα, που καταστρέφει τον ιδιωτικό τομέα για να προστατεύσει το δημόσιο.

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ leak 07/03/2014 14:41:34

   Αυτο είναι ΤΟ ερώτημα: To ποτάμι ή ο Τσίπρας? Η απάντηση είναι αυτονήτη. Ο ισχυρότερος των δύο.

   • JIM BEAM avatar
    JIM BEAM @ Γιώργης 07/03/2014 15:03:27

    Το ΠΗΓΑΔΙ ειναι βαθύ και μαύρο. ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ !!!

 12. Βλάμης avatar
  Βλάμης 07/03/2014 14:47:54

  O ..."Τιμοσένκο" της Ελλάδος

 13. blue nile avatar
  blue nile 07/03/2014 14:59:10

  Κάτι μου λέει ότι το ποτάμι θα στερέψει. Πολλή δηθενιά έπεσε τόση που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα μακρυά. Όσο για τη Νέα Ελλάδα υπάρχει μόνο μία περίπτωση να έχει τύχη. Τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας. Αν συνεχιστεί η υποβάθμιση της ζωής των πολιτών τότε πως θα εμπιστευτούν τον Σαμαρά;

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ blue nile 07/03/2014 15:52:35

   Οι αλλαγές στα ονόματα των κομμάτων προεκλογικά φίλε blue Nile είναι "παραλλαγή'' προκειμένου να εξαπατήσουν τον αντίπαλο (λαό) και να ξαναπάρουν την εξουσία, οπότε δεν θα χρειαζονται πλέον την εμπιστοσύνη του την οποία θα αποκτούσαν αν τουλάχιστο τα δύο χρόνια που πέρασαν είχανε βελτιώσει επαρκώς την πραγματική οικονομία.

 14. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 07/03/2014 15:31:20

  H συνεχής ενασχόληση με την θεωρία των δύο άκρων και την αντιμετώπισή τους, δημιούργησε το κενό, που ήλθε να καλύψει το ποτάμι.... Αρχικά, θα καλύψει τα ξεροπόταμα πασοκ, δημαρ, ελαιόδενδρων και λοιπών ... Πόσα παρακλάδια όλων αυτών, δεν ποτίζονται ήδη εδώ και χρόνια από το ποτάμι, άλλωστε;;; Στην συνέχεια , στην υπερχύλησή του, θα συμπαρασύρει και τα κεντρώα στοιχεία της ΝΔ, που περιφρονούνται από τους μονομανιακά ενασχολούμενους με τα δύο άκρα... ...κι ύστερα θα αναρωτιούνται όλοι, τι έγινε και πνίγηκε η νεοδημοκρατική παράταξη στα βαλτόνερα της παρακμής! Φαύλος κύκλος επανατροφοδοτούμενος από νεοστατολογημένους συνομιλητές της αειθαλέστατης διαπλοκής ...

 15. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 07/03/2014 17:14:49

  Απόφαση "άλμα στο μέλλον " Το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η χώρα είναι πλέον αρκετά κρίσιμο και αυτό πλέον το νιώθουμε όλοι καθημερινά με το συνεχές σφίξιμο που πιάνει το στομάχι μας. Μετά από όλα τα επιχειρήματα και όλους τους διαξιφισμούς όμως, γεγονός παραμένει ότι αυτή η χώρα που τόσο μας ταλαιπωρεί και όμως τόσο πολύ αγαπάμε, πρέπει να επιβιώσει, να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, πρέπει να αρχίσει επιτέλους να βγαίνει από την κρίση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια . Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα; Θα αφεθεί η χώρα στα χέρια πολιτικών του πεζοδρομίου; Τις συνέπειες αυτές θα τις υποστούμε για πολλά χρόνια χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα που θα έχουν. Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό ; Πάλι οι επόμενες γενιές ; Πάρτε επιτέλους πρωτοβουλίες. Ακόμα, όμως, εκεί στην Συγγρου δεν έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει ; Πέριξ της ΝΔ βρίσκονται τουλάχιστον 10-12 αξιόλογες πρωτοβουλίες, κόμματα, που προέρχονται από τα σπλάχνα της ΝΔ. Με στελέχη ικανότατα. Με εκατοντάδες μέλη με πολλές ιδέες και διάθεση για προσφορά . Και τι κάνει η ΝΔ ; Κρατάει το κόμμα σε " ιδεολογική αποστείρωση " !!! Αντί να ανοίξει το κόμμα,να ανοίξει τις πόρτες σε όλα αυτά τα σχήματα , να αποκτήσει " συνιστώσες " να γίνει το ΟΧΗΜΑ που θα επιβιβασθούν όλοι αυτοί και θα οδηγήσουν το κόμμα και την χώρα στο μέλλον,αρκείται, ο κ. Γραμματέας και λοιπά μεγαλοστελέχη σε παλαιοκομματικό λόγο . Εκτός αν φοβόσαστε το νέο; Κρίμα . Όμως δεν είναι αργά και θα είναι η μέγιστη προσφορά,στην χώρα, στο κόμμα, η κίνηση σας αυτή. Θα είναι ένα άλμα στο μέλλον . Αυτή η πρόσμιξη θα είναι το φιλι της ζωής για την κεντροδεξιά. Ας μην μείνουμε πάλι στο επίπεδο των δηλώσεων. Οι δηλώσεις σε μια χώρα που καταρρέει τι προσφέρουν εκτός από χάιδεμα αυτιών και ενίσχυση προσωπικών εγωισμών;

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ Παναγιώτης 07/03/2014 21:12:35

   -Οπως το μάντεψες αγαπητέ Παναγιώτη, φοβούνται το νέο και το αμόλυντο απο το μεγάλο πλιάτσικο του χρέους που φόρτωσαν στον Ελληνικό λαό. Γι αυτό, αντι να κάνουν αυτό που και σύ και όλοι μας βλέπουμε οτι είναι το λογικό, αφήνουν απ' έξω τους δικούς τους καθαρούς ανθρώπους και συγκυβερνούν με τους ενόχους του ΠΑΣΟΚ που έχουν ομολογήσει την ενοχή τους! Και τους απαλλάσσουν με την πρωτοφανή στα χρονικά της Ευρώπης συγκάλυψη των ενόχων των λιστών Λαγκάρντ!!... Αν βάλουν μέσα αυτούς που λές, θα πρέπει είτε να παρουσιαστούν στη δικαιοσύνη και όπως ο Κάντας να επιστρέψουν κάτι απο τα κλοπιμαία, ή στην καλύτερη γι' αυτούς περίπτωση, να εξαφανιστούν όπως π.χ. η Βάσω Παπανδρέου κι ο Λαλιώτης για να αναφέρω μόνο πρωτοκλασσάτους...

 16. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/03/2014 17:45:42

  Οι τρόποι που αντιμετωπίζουν το (ομολογουμενως θολό) "Ποτάμι", ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Πάσοκες (όσο πιό λίγοι τόσο πιό αμετανόητοι), η "λαικο"-Δεξιά, οι Δημάρατοι, έχουν ένα κοινό: Το λεξιλόγιο, τη γλώσσα σέχτας. "Λαικο"- αριστερίστικη και σκληρά κομματική. Απαριθμώ: "Αντισυστημισμός" (ο αιώνια χθεσινός), διαπλοκή (η κακόηχη λέξη-εφεύρεση του κ. Μητσοτάκη), "νταβατζήδες" (ο ταβερνιαρης ακόμη γελάει)... Κακώς ανησυχείτε τοσο πολύ, φίλοι Νεοδημοκράτες. Απο παντού θα τσιμπήσει ο κυρ-Σταύρος. Οπότε, το ντερμπυ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διαταραχθεί. Μόνο που το σκόρ, ίσως γίνει αντί για μπασκετικό, ποδοσφαιρικό. Δεν βαριέσαι: Τι 27 -28 %, τι 17 -18 %. Άλλη μιντιακή γεύση μεν, ίδιο πολιτικό -κυβερνητικό output δε. Άν και όταν γινουν βουλευτικές εκλογές, τον "μεγάλο κυβενητικό συνασπισμό" δεν τον γλυτώνουμε.

 17. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 07/03/2014 17:57:30

  Θα φύγει η τρόικα, θα φύγει το μνημόνιο χωρίς να προλάβουμε να το σκίσουμε, και ακόμη μερικοί θα αναρωτιούνται για το ποτάμι που θα τους έχει παρασύρει. Ο Σταύρακας θα μας βγεί ο μαγκάκος τελικά. Αφού ο μικρός αλέξης τόσα χρόνια ασχολείται με ρόζες, ρούντυ και παπασούρες θα του βγεί στην στροφή ο Σταύρος. Με τα νερά του ποταμού θα ποτιστεί το χωράφι της κεντροαριστεράς.. Οι ελιές έτσι και αλλιώς δεν θέλουν πολύ νερό, οι συκιές καθόλου. Αλλα φρούτα και λουλούδια θα φυτρώσουν. Τα παλιοκούτσουρα για το τζάκι..Και τριζοβολάνει ωραία ,όταν είναι από ελιά.

 18. Ραβινος avatar
  Ραβινος 07/03/2014 19:02:28

  ''Eχετε μου εμπιστοσυνη ''Α.Σαμαρας

  • JIM BEAM avatar
   JIM BEAM @ Ραβινος 07/03/2014 23:08:59

   του έχουμε εμπιστοσύνη !!! Μόνο σε αυτόν ...

 19. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 07/03/2014 20:02:58

  Οι ντόπιοι ολιγάρχες των media είναι δεδομένο ότι "ξέρουν μπαλίτσα". Το ίδιο κι οι ξένοι "προστάτες" μας. Έχω πάψει να υπνοβατώ, πιστεύοντας σε ακηδεμόνευτους και πατριώτες πολιτικούς, ένθεν και ένθεν του πολιτικού φάσματος. Έχω πλέον καταλήξει ότι ο καθένας μας πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια του: ας μην περιμένουμε από κανέναν να μας σώσει, ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Υπό την οπτική αυτή, το Ποτάμι με αφήνει παγερά αδιάφορο.

 20. στεφανος avatar
  στεφανος 07/03/2014 20:19:58

  Οι ντόπιοι ολιγάρχες από καιρό έχουν προσδέσει το δικό τους άρμα στα Ρωσικά κεφάλαια που ξεπλένουν και κατ επέκταση στο καθεστώς Πούτιν που τελικά τα ελέγχει. Κατά τα άλλα οι Ρώσοι εθνοφασίστες που κυνηγούν ομοφυλόφυλους, φεμινίστριες και αντιφρονούντες, κατηγορούν για φασίστες τους ομοϊδεάτες τους του Κιέβου. Και οι Έλληνες "πατριώτες" χειροκροτούν τις μεθοδεύσεις της αλλαγής συνόρων με "δημοψηφίσματα" και κλήσεις για παρέμβαση από το εξωτερικό. Ανατολίτικος αχταρμάς.

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ στεφανος 07/03/2014 21:20:59

   Ναι Στέφανε, δεν είναι για μας αυτός ο Ανατολίτικος αχταρμάς, πάμε να φύγουμε, εμείς "ανήκωμεν εις την Δύσιν" .

 21. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 07/03/2014 20:50:53

  Δεν θα ανησυχούσα και τόσο για το αν αποσπάσει κόσμο το "Ποτάμι" από τη ΝΔ. Άνθρωπος, ο οποίος στηρίζει ΝΔ ακόμα και τώρα είναι ο πιο συνειδητοποιημένος αυτήν την στιγμή. Υπό την έννοια ότι ξέρει ποιον υποστηρίζει και γιατί. Και τι ελπίζει. Πόσες φορές πολλοί από μας δεν πήγαμε να χάσουμε την πίστη μας στον ΑΣ, εμού συμπεριλαμβανομένου. Ειδικά όταν μας "κοπάνησαν" μέτρα και φορολογίες. Αφού όμως τον βλέπουμε ακλόνητο στον σκοπό του, εκεί κι εμείς. Το "Ποτάμι" μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Θα ξεπαστρέψει την υπάρχουσα Κεντροαριστερά, αυτό είναι βέβαιο. Διαθέτει και την απαραίτητη ελαφρότητα της εποχής για να το κάνει. Δεν νομίζω να πάρει κόσμο από ΝΔ. Η ΝΔ -αν ξεμπερδέψει από την ΧΑ μια ώρα αρχύτερα- θα είναι "κόμμα ανάδελφον". Και πάντα θα συμμετέχει σε κυβερνήσεις για πολλά χρόνια από τώρα, σαν το κύριο και κραταιό κόμμα κυβερνητικών συνασπισμών.

 22. xybab avatar
  xybab 07/03/2014 22:33:24

  Μήπως η "Νέα Ελλάδα" απαιτεί και νέα(πολλά) πρόσωπα;

  • JIM BEAM avatar
   JIM BEAM @ xybab 07/03/2014 23:10:10

   μονο νέα πρόσωπα !!!,

 23. Νικος avatar
  Νικος 07/03/2014 23:16:27

  Η Πηγή έκανε τον ποταμό , αν στερέψει η πηγή στερεύει και το ποτάμι. Η ΝΔ θα πρέπει να δώσει δίοδο στο ποτάμι να πέσει στην τεχνητή λίμνη πριν πέσει στην θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχω την ροή του ποταμού προς όφελός μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.