#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2013 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμαΗ επιχείρηση «κομματική ανασυγκρότηση» φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα πολιτική δυναμική και έναν νέο τύπο κόμματος

Επιχείρηση με την κωδική ονομασία «κομματική ανασυγκρότηση» που θα προηγηθεί της προσπάθειας της ΝΔ για πολιτική κυριαρχία, είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Μέγαρο Μαξίμου με προσωπική εντολή του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να συναντήσει η «νέα Νέα Δημοκρατία» την κοινωνία δημιουργώντας μια καινούργια πολιτική δυναμική και έναν νέο τύπο «ανοιχτού» κόμματος.

Η απόφαση για την κομματική ανασυγκρότηση είναι ειλημμένη και δεν αποκλείονται ενόψει του συνεδρίου να γίνουν ριζικές αλλαγές, χάρη στον ενθουσιασμό των νεοφώτιστων στελεχών που οι διαπιστώσεις τους για την κατάσταση της οργάνωσης της ΝΔ και οι προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός κόμματος «νέου τύπου» είναι πράγματι τολμηρές.

Στο «κομματικό ευαγγέλιο» που αναγιγνώσκεται από τους μυημένους περί τις πράξεις της ηγεσίας για τη νέα κεντροδεξιά, υπάρχει ένα εδάφιο, υπό τον τίτλο: «Η νέα Νέα Δημοκρατία παντού».

Σε αυτό το ευαγγέλιο, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό και εύγλωττο σημείο: «Το ερώτημα είναι αν με την υφιστάμενη ΝΔ μπορεί να γίνει το άλμα που απαιτείται. Αν χωρίς μια αναγεννημένη ΝΔ, μπορεί να σταθεί μια κυβερνητική διαχείριση των πραγμάτων, όσο σύγχρονη και αποτελεσματική να είναι. Η απάντηση είναι σαφής: ή ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας, υπερβαίνουμε οριστικά τον παραδοσιακό εαυτό μας, με την προσήλωση του κόμματος στις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού ή αναπαράγουμε την κρίση της πολιτικής και του κόμματος οργανωμένου θεσμού οδηγώντας το σε τούνελ και μελλοντικά σε στρατηγική ήττα».

Κοινή διαπίστωση στον ηγετικό ιστό της ΝΔ είναι ότι, παρά την πλήρη εμπέδωση της «ηγεσίας Σαμαρά» στο κόμμα και την κυβέρνηση, όπως επισφραγίστηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα και την πορεία ενός έτους στην εξουσία, η ΝΔ διαθέτει ακόμη τα χαρακτηριστικά μιας μεταβατικής περιόδου, παρά τα σταθερά γνωρίσματα μιας νέας εποχής.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους συμπίπτουν στην κωδικοποίηση των γνωρισμάτων αυτής της «μεταβατικής περιόδου»: πρώτον, ότι εξ αντικειμένου το βάρος όλων των πρωτοβουλιών έχει πέσει στην κυβέρνηση με βασικό πυλώνα - παρά τα όσα λένε συνεχώς Βενιζέλος και Κουβέλης - τη ΝΔ και μάλιστα στον δυσχερέστερο τομέα, που είναι τα οικονομικά.

Το κρίσιμο όμως είναι ότι δεν έχει διαμορφωθεί σε καμία στιγμή η αίσθηση ότι υπάρχει «ενιαία πολιτική διεύθυνση» στην κυβέρνηση και το κόμμα, ενώ ούτε η συναίνεση που προκύπτει εκ των πραγμάτων στα όργανα του κόμματος, φαίνεται να προήλθε ­ ή να παρήγαγε ­ μια νέα εσωτερική πολιτική δυναμική στη ΝΔ.

Τούτο έχει ένα διπλό αποτέλεσμα: αφενός να παραμένει ως αποκλειστικό ­ και μόνο ­ νομιμοποιητικό συνεκτικό στοιχείο της κυβέρνησης και των αποφάσεων ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί ή κομματικά στελέχη να ασχολούνται περισσότερο με το υπουργικό έργο τους και την αναπόφευκτη «προσωπική στρατηγική» παρά να αισθάνονται συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι για τη συνολική πορεία του κυβερνητικού σκάφους.

Αυτές οι «προσωπικές στρατηγικές» πολλές φορές το τελευταίο διάστημα έχουν εξοργίσει τον Πρωθυπουργό, σε σημείο έκρηξης. Ο ίδιος φέρεται αποφασισμένος για ρήξεις και τομές, τόσο στο συνέδριο, όσο και μετά στον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό, όπου θα κάνει εκπλήξεις.

Οι εκπλήξεις είναι αναγκαίες, τόσο στο γηρασμένο κόμμα, όσο και στην κυβέρνηση, για να γίνει πράξη η επιθυμία του για πλήρη ανασυγκρότηση, η οποία απαιτεί πρωτίστως «ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία», αλλά και τη μετάβαση από ένα κόμμα των αξιωματούχων σε ένα κόμμα πατριωτικής συνέγερσης, αφύπνισης, κινητοποίησης, συλλογικής δράσης και νέας πνευματικής ανάτασης.

Μάρκος Αυρήλιος 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 28/05/2013 15:12:41

  Η Ν.Δ. πρέπει να γυρίσει πίσω και τάχιστα στη κιβωτό των αξιών της ιερής Δεξιάς Παράταξης. Πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια είναι η αξίες και΄σήμερα είναι ζητούμενες. ΟΧΙ σε μεσαιοχωριτισμούς, ΟΧΙ σε άχρωμους και άοσμους χώρους. αλήθεια η μέγιστη προεκλογική διακήρυξη για κατάργηση του επαίσχυντου νόμου Ραγκούση..?

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ Χρήστος 28/05/2013 15:49:37

   Πατριδα και οικογενεια ναι.Το αλλο που λες,τυφλος εισαι να δης που μας εχει οδηγησει τοσους αιωνες και το αναφερεις.Στο διαβ-λο να πανε τυα μαυροφορεμενα κορακια και θα δεις για ποτε η Πατριδα και η Οικογενεια θα πανε μπροστα.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ανδρεας45 28/05/2013 16:32:39

    Ανιστόρητη άποψη. Χωρίς τα «κοράκια» που λες, θα ήσουνα μεμέτι, γι'αυτό σεβασμός!

   • Μανος Ντ. avatar
    Μανος Ντ. @ Ανδρεας45 28/05/2013 16:43:33

    Συμφωνω με τον Χρηστο. Πατριδα, Θρησκεια και Οικογενεια ειναι οι αξιες που μας μεγαλωσαν σωστα. Οσο για τα μαυροφορεμενα κορακια που λες, δεν πιστευω οτι αυτοι πλεον εχουν καμια σχεση με την πραγματικη Θρησκεια. Επισης θα ηθελα να επικαιροποιηθει και ο ορος Πατριδα μιας και εχω την εντυπωση οτι εχει θολωσει αρκετα τελευταια.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Ανδρεας45 28/05/2013 17:33:52

    Μεγάλο λάθος αυτό, ακόμη και για όσους δεν πιστεύουν. Η κοινωνία, κάθε κοινωνία, έχει ανάγκη από δική της μεταφυσική, προκειμένου να πάει μπροστά. Σε εμάς η μεταφυσική αυτή είναι ο Χριστιανισμός. Το "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ" ψέλνεται για στρατιωτική νίκη που αποδόθηκε στη Θεοτόκο από τους προγόνους μας. Σήμερα, το ισχυρότερο έθνος του πλανήτη (οι ΗΠΑ) είναι το βαθύτερα θρησκευόμενο από όλα. Η πρώην ΕΣΣΔ βασίστηκε στην μεταφυσική του μαρξισμού και ήδη η νέα Ρωσία αναζητεί τάχιστα επιστροφή στην δική της μεταφυσική. Η Κίνα βασίστηκε και αυτή στην μαρξιστική μεταφυσική, όμως πολύ γρήγορα επιστρέφει σε παραδοσιακότερες μεταφυσικές της κοινωνίας της. Βλέπουμε τον δυναμισμό του Ισλάμ και βλέπουμε την δύναμη της θρησκείας σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Αντίθετα, η γερασμένη Ευρώπη βιώνει βαθιά παρακμή, που ενδέχεται να είναι μοιραία, έχει χάσει προ πολλού την θρησκευτικότητά της.

    Γι' αυτό, μην λέτε μεγάλο λόγο έτσι εύκολα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ανδρεας45 28/05/2013 17:34:56

    Τα βάζεις με την Πίστη στον γλυκό Ιησού που πέθανε για να γλυτώσουμε από τα ελαττώματά μας; Άλλαξε μυαλά γιατί με αυτά που γίνονται και θα γίνουν ακόμα δε σε βλέπω να αντέχεις με το μίσος που έχεις ενάντια στην αλήθεια Του...

   • Σωτ Μητραλ avatar
    Σωτ Μητραλ @ Ανδρεας45 28/05/2013 17:40:29

    Ἂχ τέλεια! Κι ἄλλος ἐθνικὸς διχασμός!

   • Ελπιδοφορος avatar
    Ελπιδοφορος @ Ανδρεας45 28/05/2013 19:14:12

    Μην ανησυχείτε προς τα εκεί πάμε γιατί μάλλον μας αξίζει περισσότερο .
    Εάν νομίζετε ότι σας τιμά να βρίζετε την Χριστιανική Ορθόδοξη Θρησκεία μας συνεχίστε να το κάνετε.
    Διαβάστε όμως και την ζωή και το έργο του απλού ρασοφόρου πατροκοσμά για να διαπιστώσετε ποιοι (εκτός των άλλων) κράτησαν όρθια την οικογένεια και συνέβαλαν τα μέγιστα με τα κηρύγματα τους στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους Τούρκους.
    Εκτός εάν έχετε την άποψη πως η απελευθέρωση μας από τους Τούρκους ήταν ταξικός αγώνας.

  • loyal subject avatar
   loyal subject @ Χρήστος 28/05/2013 16:41:51

   Νομιζω οτι σε καθε περιπτωση πρεπει να εξηγηθουν καποια ιστορικα της παράταξης πραγματα πρώτα. Ακομα δηλαδη και αν λαβει χωρα μια τέτοια στροφή προς την επανεφεύρεση ενος ελληνικού νεο-συντηρητισμού, πρέπει να μας απαντήσουν οι ιστοριογράφοι της παράταξης, ποια η σχέση αυτών των αξιών που αναφέρεις επιγραμματικά με τον πρεσβύτερο Καραμανλή και τον καραμανλισμό - που εμφανίζεται μέχρι σήμερα ως η μόνη αποδεκτή ορθοδοξία του χώρου..;
   Αν δεν ξεκαθαριστουν καποια πραγματα και έννοιες ιστορικά, θα οδηγούμαστε σε φαύλους κύκλους ιδεολογικών παρεξηγήσεων και αναλώσιμων σχημάτων.

 2. raspilot avatar
  raspilot 28/05/2013 15:59:01

  Ολα καλα και αγια αυτα που γραφεται και γω μαζι σας...αλλα ο Καρατζαφερης που κολλαει στην κορνιζα?

 3. leak avatar
  leak 28/05/2013 17:00:10

  Nαι. Άλμα στο κενό.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ leak 28/05/2013 20:27:18

   !!!

 4. Θόδωρος 17.06.2012 avatar
  Θόδωρος 17.06.2012 28/05/2013 17:36:01

  Βάλτε όσο γίνεται νεότερους που να έχουν "ψηθεί" όμως στον ιδιωτικό τομέα και γενικά σε εργασία στην ελεύθερη αγορά. Αυτό το "ψήσιμο" φτιάχνει χαρακτήρα με αποτέλεσμα και την σωστότερη κρίση, την υπομονή και την επιμονή μέχρι τον τελικό σκοπό, την εργατικότητα και απόδοση και κάτω από δύσκολες συνθήκες χωρίς η κούραση να επηρεάζει την ευθυκρισία και την αυτοπεποίθηση στις αποφάσεις χωρίς να "μασάνε" από τις μπούρδες των ψευτοπροοδευτικών.
  Όχι όμως νεοφιλελεύθερους στεγνούς και "σκληρούς". Να έχουν μια κοινωνική ευαισθησία, να μην λένε "θα κόψω μισθούς και συντάξεις, θα διώξω κόσμο, και τι έγινε?" Να συμβιβάζει τις παραπάνω αρετές, θα είναι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα μας αυτοί οι άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας.

  Ας έχουν ζήσει κι έξω αλλά όχι σε "υάλινα κλουβιά", με τα λεφτά του μπαμπά. Οι εμπειρίες του εξωτερικού είναι αναντικατάστατες, όσοι έχουν τέτοιες ξέρουν.

  Και τέλος να ΄ναι και λίγο μαγκάκια... Κι αυτό περνάει στον κόσμο. Άλλο να το λέει ο Χατζιδάκης κι άλλο ο Μεϊμαράκης (αυτοί μου 'ρθαν τώρα!). Οι Έλληνες είμαστε και φυσιογνωμιστές.

  Προτάσεις της προσωπικής μου οπτικής τα παραπάνω.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Θόδωρος 17.06.2012 29/05/2013 12:33:47

   Σωστο σε βρισκω Θοδωρε, αλλα πολλα εβαλες στο τραπεζι που χρειαζονται χρονο. Τον εχουμε;

   • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
    Θόδωρος 17.06.2012 @ Ρηνα 29/05/2013 21:08:52

    Τώρα είδα το σχόλιο σου, αγαπητή Ρήνα.
    Αυτός πρέπει να'ναι ο στόχος της ΝΔ για μένα. Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται και η ίδια η Ελλάδα μας.
    Χρόνος γιατί δεν υπάρχει? Η κυβέρνηση προχωράει ως έχει ή με κάποιον ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι.

    Εγώ μιλάω για προώθηση εντός του κόμματος τέτοιου είδους "φυσιολογικού τοκετού" ανθρώπους και όχι του κομματικού σωλήνα..
    Ενδεχομένως δεν θα μπορούν αμέσως να αναλάβουν θέσεις ευθύνες, θα πρέπει ίσως να μάθουν επικοινωνιακά να συμπεριφέρονται, κάποιες βασικές πολιτικές κ.λ.π. Αλλά σαν αυτοί που θα'ναι θα προσφέρουν τα μάλα όπου τοποθετηθούν, δεν θα 'ναι της διεφθαρμένης προέλευσης..

 5. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 28/05/2013 19:51:16

  H ταυτότητα του Έλληνα είναι γνωστή διαχρονικά μεσα απο την ιστορία και δεν χρειάζεται επαναπροσδιορισμό, αρκεί να καταπολεμήσουμε τον διεθνισμό και τον εθνομηδενισμό.
  Καιρός για να αποκτήσουν ιδεολογία οι ασχολούμενοι με την ΝΔ και να ανασυγκροτηθεί με νέες διαδικασίες και νέους ανθρώπους.
  Ας αποβληθεί επιτέλους ο ηθικός σχετικισμός, ο δειλός κατευνασμός, η αυτολογοκρισία και η απέχθεια του εαυτού μας.
  Ας αναδυθεί η αυτοπεποίθηση του Έλληνα συντηρητικού που είναι ο στυλοβάτης του έθνους και υπερασπίζεται τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις ελευθερίες.
  Να είναι γνώμονας των πράξεών μας οι αρχές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος (πχ η ΝΔ δεν καταγγέλλει δημόσια και σε όλα τα φόρα τους μισθοφόρους ισλαμοφασίστες που σκοτώνουν χριστιανούς στην Συρία, τι φοβάται;)
  To κυβερνητικό κόμμα ΔΕΝ έχει κάνει μελέτες για τον Τουρκικό ιμπεριαλισμό στην περιοχή μας, ούτε έχει σχέδιο μακροχρόνιο
  Το κυβερνητικό κόμμα ΝΔ δυστυχώς ΔΕΝ έχει ολοκληρωμένη θέση για τον μαχητικό ισλαμισμό.

 6. Petronius avatar
  Petronius 28/05/2013 23:36:09

  To κακό είναι ότι ορισμένοι ευχαρίστως αντιλαμβάνονται το 'άλμα' ως αλμα στην αγκαλιά της ΧΑ. Τόση βλακεία!;

 7. tak avatar
  tak 29/05/2013 12:14:56

  Τα μεγάλα άλματα τα κάνουν οι μεγάλοι...
  Οι άνθρωποι του ... μέτρου, κάνουν μέτρια άλματα...
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μεγάλος...
  Η Νέα Δημοκρατία συναπαρτίζεται από ανθρώπους του μέτρου...
  Συνεπώς;
  (Πάρε Αντώνη μας φόρα... Αλλέως...)

 8. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 31/05/2013 05:58:26

  Ο κοσμος της Ν.Δ ειναι οτι καλυτερο εχει αυτη η χωρα. Μπορουμε να τα καταφερουμε και το κομμα να ξαναγινει το σπιτι το απλου Ελληνα Πολιτη του μεσου Ελληνα νοικοκυρη. Ολοι μαζι μπορουμε, αρκει η ηγεσια να ακουει τη βαση της Ν.Δ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.