#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2013 09:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το ΠΑΣΟΚ"Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το ΠΑΣΟΚ"  γράφαμε σε μια παλαιότερη ανάρτησή μας και ισχύει πλήρως σήμερα,  εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στην Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά οφέλη που προφανώς κυνηγά ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν την κίνηση. Ούτε αν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξαρτάται η επιβίωση αυτής της δικομματικής κυβέρνησης. Επειδή για μας είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση στην οποία μετέχει ο Σαμαράς να μην επιδιώκει την διαφάνεια.

Ο ίδιος ο Βενιζέλος αν είναι σίγουρος για την αθωότητά του έπρεπε  να προτείνει την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, εφόσον εγέρθηκε θέμα. Για ένα και μόνο λόγο: για να μην επικρέμαται η υπόθεση αυτή στο πολιτικό μέλλον του και έτσι που ήρθαν τα πράγματα στο πολιτικό μέλλον και άλλων.

Η ανάγκη της συγκυβέρνησης δεν συνεπάγεται και την πλήρη ταύτιση της κυβέρνησης με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ όταν αυτό κυβερνούσε. Διότι κάτω από αυτό το πρίσμα θα έπρεπε να μη γίνει τίποτε και με τη λίστα Λαγκάρντ.

Με απλά λόγια, δε μπορεί ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε η κυβέρνηση να σέρνονται πίσω από το «αμαρτωλό» άρμα του κ. Βενιζέλου. Και δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση που σχηματίστηκε για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία να λειτουργεί ως «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον… εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ούτε είναι δυνατόν στο όνομα της δήθεν πολιτικής ομαλότητας να εμφανίζεται ο Βενιζέλος ως απόλυτα σωστός στην υπόθεση των ναυπηγείων και η ΝΔ να «αδειάζεται» από μόνη της.

Δεν υπάρχει πολιτική ομαλότητα όταν στην πολιτική ζωή επικρατούν η αδιαφάνεια και οι έωλες σκοπιμότητες.

Επίσης, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει προαναγγείλει αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και για σχέσεις του με τη διαπλοκή. Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία για το κόμμα που έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις καιρός είναι να βγουν στην επιφάνεια. Απορούμε πώς τα κρατά ακόμη κρυφά ο κ. Βενιζέλος. Όμως, δε μπορεί και για την αξιωματική αντιπολίτευση να αιωρούνται τέτοιες κατηγορίες. Γι’ αυτό είναι σημαντική και η συζήτηση για τα υποβρύχια.

Γι αυτούς τους λόγους και επειδή εμείς δεν παίρνουμε πίσω όσα γράψαμε για το θέμα ακολουθεί μια σύντομη αναδημοσίευση προηγούμενων αναρτήσεων μας:

Β.Ζ.

 Άκυρη για τη ΝΔ η αμαρτωλή συμφωνία για τα υποβρύχια (16/04/2012)

Σε μια σημαντική δήλωση για το σκάνδαλο των υποβρυχίων προχώρησε σήμερα η ΝΔ. Ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης, αφού επισήμανε για μια ακόμα φορά τις ευθύνες του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επικύρωσε την αμαρτωλή συμφωνία άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα την επανεξετάσει λέγοντας: “Η Νέα Δημοκρατία ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα…”

Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 1998 ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σκανδαλώδη προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και τη σύμβαση που υπογράφηκε. Ενώ ο υπουργός Άμυνας επί κυβέρνηση ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει δηλώσει για το θέμα: “Ούτε παρήγγειλα, ούτε παρέλαβα. Όταν αρνήθηκα να παραλάβω, δημιουργήθηκε μείζον θέμα. Για πρώτη φορά αρνήθηκε μια μικρή χώρα απέναντι στην παντοδύναμη Γερμανία και της τρίβει τα υποβρύχια στα μούτρα. Αν έγινε το θέμα γνωστό, έγινε γιατί αρνηθήκαμε να παραλάβουμε…”

 Ο Βενιζέλος παρέλαβε τα αμαρτωλά υποβρύχια του Άκη (11/04/2012)

[caption id="attachment_238895" align="alignnone" width="600" caption="Παραλαβή του "Παπανικολής""][/caption]

Ο Άκης συνελήφθη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την αγορά των υποβρυχίων.

Τα υποβρύχια, όμως, ποιος υπουργός Άμυνας τα παρέλαβε, οέο;

Ιδού  τι έγραφε στις 12 Μαρτίου 2010 το προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ, ΕΘΝΟΣ, αφού υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ (Μεϊμαράκης) δεν τα παραλάμβανε επειδή το “Παπανικολής” …έγερνε :

Με διαδικασίες-εξπρές εντός τριάντα ωρών τα αρμόδια συμβούλια του Πολεμικού Ναυτικού «έκλεισαν» το θέμα των υποβρυχίων που παρέμενε ανοιχτό επί πέντε χρόνια, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Παράλληλα, στο υπουργείο Αμυνας γίνονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών πλευρών για να επιτευχθεί συμφωνία η οποία αναμένεται να επικυρωθεί επισήμως την ερχόμενη Πέμπτη.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν οι Ευ. Βενιζέλος, I. Safa από την Abu Dhabi Mar και H. Atzpontien από τη γερμανική κοινοπραξία TKMS.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα του υποβρυχίου «Παπανικολής», που επί πέντε χρόνια δεν το παρελάμβανε το Πολεμικό Ναυτικό, διότι, όπως υποστήριζε, παρουσίαζε ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα, αποφασίστηκε από τη νυν κυβέρνηση να παραληφθεί, αλλά να πουληθεί σε τρίτη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Ι. Safa ανέλαβε να πουλήσει το «Παπανικολής» στο Abu Dhabi!

Το επίσημο επιχείρημα της κυβέρνησης να παραλάβει το «Παπανικολής» βασίζεται στο γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρεία HDW το κοστολογεί μόλις 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι τιμές των υποβρυχίων αυτού του τύπου στη διεθνή αγορά είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

 Πώς έστησε την δουλειά ο Άκης

Όπως επισημαίνει ο Αργύρης Ντινόπουλος, βουλευτής της Ν.Δ  και μέλος της εξεταστικής για τα υποβρύχια η δουλειά από την παρέα του Άκη είχε στηθεί έξυπνα. Μετά τα Ίμια. Ποιος θα τολμούσε, τότε, να αρνηθεί την θωράκιση του Αιγαίου με νέα υποβρύχια ;  Κάπως έτσι «απλοποιήθηκαν» και οι διαδικασίες. Απευθείας ανάθεση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα οποία, μετά, εξαγόρασαν οι Γερμανοί. Και οι μίζες άρχισαν να ρέουν. Αλλά υποβρύχια δεν παίρναμε. Όμως οι Γερμανοί εισέπραξαν συνολικά  2.033.100.000 ευρώ !

Το ενδιαφέρον, όμως, στην ιστορία αρχίζει μετά.

Το 2010 ήταν γνωστές οι μίζες του Άκη. Και η έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης για το σκάνδαλο.

Και τι κάνει τον Σεπτέμβριο του  2010 ο τότε υπουργός εθνικής άμυνας – και σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – Ευάγγελος Βενιζέλος;  Ξεπλένει την αμαρτωλή σύμβαση του Άκη. Με νέα σύμβαση. Που, μάλιστα, την φέρνει στην Βουλή για να έχει και ισχύ νόμου ! Και πόσα, επιπλέον, λεφτά δίνει ο Βενιζέλος  στους Γερμανούς ; Κρατηθείτε : 1.300.000.000 ευρώ. Εν μέσω μνημονίου.

Όσο για τις θέσεις εργασίας που όπως έγραφε τότε το ΕΘΝΟΣ διασφάλισε ο κ. Βενιζέλος διαβάστε την συνέχεια:

«Ναυαγεί» η συμφωνία Βενιζέλου για Σκαραμαγκά (06/04/2012)Καταρρέει η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που υπέγραψε και παρουσίασε ως τεράστια επιτυχία ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και κινδυνεύουν να χαθούν τα 2 δισ. ευρώ τα οποία έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι για τα γερμανικά υποβρύχια.

Πρώτο θύμα οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, τους οποίους καλεί η εργοδοσία των Σαουδαράβων να εργάζονται εκ περιτροπής μία ημέρα την εβδομάδα για να παραμείνει η επιχείρηση σε λειτουργία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε» ανακοίνωσε  σήμερα, “με λύπη” της όπως αναφέρει, την  απόφασή της για εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία, μετά από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ίδια πλήρωνε για διάστημα μεγαλύτερο του έτους τις αποδοχές των εργαζόμενων, χωρίς πληρωμή από τον πελάτη, παρότι:

- Το Ελληνικό Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει με σύμβαση που ψήφισε η Βουλή και έχει ισχύ νόμου.

- Παραμένει η απαγόρευση να έχει εργασίες από ξένες χώρες και επιπλέον  με βάση ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Άμυνας απαγορεύεται  και η συμμετοχή σε διαγωνισμό του Ελληνικού Ναυτικού για συμβόλαια συντήρησης.

-Το πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων  σταμάτησε επειδή το Ελληνικό Δημόσιο  δεν καταβάλλει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση, υποχρεώσεις.

Στην ανακοίνωση τους τα Ναυπηγεία σημειώνουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα βιώσιμης λειτουργίας επιχείρησης στην  οποία απαγορεύεται κάθε εξαγωγική αλλά και τοπική δραστηριότητα ενώ ο κύριος πελάτης δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλών που αφορούν το μοναδικό υπάρχον συμβόλαιο.

Πρόκειται για ένα συνεχές θρίλερ, με το Πολεμικό Ναυτικό να μην παραλαμβάνει τα υποβρύχια που σχεδόν έχει εξοφλήσει το Ελληνικό Δημόσιο (κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια) και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να κινδυνεύουν να βάλουν «λουκέτο». Κι όμως, υποτίθεται πως ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε «ξεσκονίσει» τη σύμβαση και είχε διώξει «το διάβολο και από τις λεπτομέρειες» για να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας, που κατ’ αυτόν διασφάλιζε πλήρως τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Θερμό επεισόδιο ΒενιζέλουΜειμαράκη για το υποβρύχιο (18/03/2010)

Διαπληκτισμός σε έντονο ύφος σημειώθηκε αργά χθες στον βράδυ στην κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής άμυνας της Βουλής.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε τον προκάτοχο του Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι ευθύνεται επειδή δεν ολοκλήρωσε την συμφωνία με τους Γερμανούς για το υποβρύχιο «Παπανικολής».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας απάντησε ότι «εγώ δεν θα παρελάμβανα το υποβρύχιο όσα τηλέφωνα κι αν μου έκανε η Μέρκελ, επειδή θέλω να κοιμάμαι ήσυχος της βράδια». Πρόσθεσε δε ότι ήδη το υποβρύχιο αποκαλείται «φέρετρο».

Ακολούθησε ανταλλαγή φράσεων και εκφράσεων σε έντονο ύφος κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να απαντήσει αν η κυβέρνηση θα πουλήσει το υποβρύχιο.

Βενιζέλος: Φταίω εγώ που σου φέρθηκα καλά

 Μειμαράκης: Γιατί σου ζήτησα τίποτα; Είμαι ανοικτός πουθενά; Αν είμαι, να κάνεις τώρα εξεταστική επιτροπή

 ΝΔ: Να μην παραλειφθεί το υποβρύχιο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία κατεψήφισε την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Βενιζέλου για τροποποίηση των συμβάσεων του 2000 για την κατασκευή 4 υποβρυχίων και τον εκσυγχρονισμό 3, συνολικού κόστους 2,9 δισ. ευρώ.

Ο λόγος της καταψήφισης είναι ότι, με την πρόταση Βενιζέλου, οδηγούμεθα σε τεράστια εκτόξευση του κόστους της σύμβασης του 2000 κατά 800 εκ. ευρώ, σε απευθείας ανάθεση κατασκευής δύο νέων υποβρυχίων κόστους 1 δισ. ευρώ και σε παραλαβή ενός τεχνικά προβληματικού, με τα “κουσούρια” της εξαετούς αχρησίας, υποβρυχίου το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε παραληφθεί από το Π.Ν.

Προτείναμε στον κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης να διαπραγματευθεί με την κατασκευαστική εταιρία των υποβρυχίων την πρότασή της για αντικατάσταση των δύο υπό εκσυγχρονισμό υποβρυχίων με καινούργια, χωρίς την παραμικρή αύξηση του συμβατικού κόστους του 2000 και την αποφυγή της παραλαβής του “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ”, για το οποίο  υπάρχουν τα γνωστά σοβαρά τεχνικά προβλήματα.

Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στην πρότασή του, η οποία και υπερψηφίσθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει, πλέον, τεράστια ευθύνη με την πρωτοβουλία που παίρνει. 

Πρώτον, επιχειρησιακά, γιατί δέχεται να παραλάβει ένα παλαιό (εξαετίας) υποβρύχιο με σοβαρά τεχνικά προβλήματα πέραν του ότι γέρνει.

Δεύτερον, πολιτικής και ηθικής τάξεως γιατί στην πραγματικότητα δεν τροποποιεί μία σύμβαση, αλλά προχωρεί σε απευθείας ανάθεση αγοράς δύο νέων υποβρυχίων ύψους 1 δισ. ευρώ σε περίοδο φορολογικής επιδρομής και δημοσιονομικής ασφυξίας.  Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος, χθες, ανακοίνωσε πως η πρώτη δόση για τα νέα υποβρύχια δεν θα είναι 200 εκ. ευρώ, όπως αρχικά είχε συμφωνήσει, αλλά 300 εκ. ευρώ, όπως πίεσαν να γίνει οι Γερμανοί κατασκευαστές και ο Υπουργός Οικονομικών δέχθηκε!

Επιμένουμε στη μη παραλαβή του υποβρυχίου και στη διαπραγμάτευση για κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 209 στη θέση της επισκευής  των δύο παλαιότερων, ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ της συμφωνίας του 2000, όπως η ίδια η γερμανική εταιρία είχε προτείνει.  Διαφορετικά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες.»

Σωματοφύλακες» του Άκη Βενιζέλος και Λοβέρδος ( 12/04/2012)

Διαβάστε τώρα μια ακόμα αποκάλυψη για τις σχέσεις του κρατούμενου σήμερα ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με την σημερινή … ηγεσία του πάλαι ποτέ παντοδύναμου Κινήματος:

Την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και την πολιτική προστασία του είχε αναλάβει επί σειρά ετών το ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι τώρα ευαγγελίζονται την κάθαρση. Όπως φαίνεται στα έγγραφα που δημοσιεύουμε  Βενιζέλος και Λοβέρδος υπερασπίζονταν τον Άκη με κάθε τρόπο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνούσε ένα ακόμη εξοπλιστικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν ο πρώην υπουργός Άμυνας. Πρόκειται για το σκάνδαλο των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1. Στο επίκεντρο εκείνου του σκανδάλου ήταν τα εκατομμύρια ευρώ που κατέληξαν στην offshore εταιρία «Bluebell». Η εξεταστική επιτροπή που έκανε το ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξε τους λογαριασμούς αυτής της εταιρείας κι έτσι ο Άκης απαλλάχθηκε με τις υπογραφές του Βενιζέλου και του Λοβέρδου. Αντιθέτως η δικαιοσύνη τους άνοιξε κι έτσι στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και ο Άκης βρίσκεται στην … ΓΑΔΑ

Διαβάστε όμως το πόρισμα της εξεταστικής που συνυπογράφουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Λοβέρδος : «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας, κ.κ. Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως»… από τη ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 17/12/2013 07:07:59

  Οπως πολυ ςωστα αρχιζει -η ΝΔ δεν ειναι κολυμβηθρα του Συλωαμ-εχει την υποχρεωσι απεναντι στον Ελληνικο λαο να στειλη ΟΛΟΥΣ εκει που πρεπει.Στην φυλακη.Η οποια αναληψι πολιτικης ευθυνης κλπ κουραφεξαλα δεν θα ειναι αποδεχτη.θελω να πιστευω οτι τα υποβρυχια δεν θα ειναι το κυκνιο ασμα της παραταξις.ειναι η ωρα να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ισα και ομοια με εθνικους μειοδοτες τυπου Βενιζελου,παπαντωνιου ,Ακη κλπ κακοποιων.δεν γινεται να συν-κυβερνουμε και να εχουμε και αντι-προεδρο καποιον που κατηγορειται οτι πηρε μιζα.Η τωρα Η ποτε.

  • Aether avatar
   Aether @ giorgos 18/12/2013 07:44:14

   1. Αν γίνει κανονική εξεταστική, πέφτει η κυβέρνηση.
   Αν πέσει η κυβέρνηση και γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα πάρει ~15%.
   Συνεπώς εξεταστική γιοκ.

   2. Θεωρώ ότι οι σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι άψογες.
   Αυτό το πιστεύω τόσο πολύ που ειλικρινά θα μού ήταν άνετο να φανταστώ ακόμα και κάτι ακραίο, λ.χ. κοινωνικό δείπνο στενού συμβούλου του ΠΘ με αναπληρώτρια υπουργό του ΠΑΣΟΚ.
   Γιατί να είναι κακό άλλωστε;
   ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν κάτι διαφορετικό; Όχι.

   Το κακό είναι ότι αφενός υπάρχει κόσμος της ΝΔ που λέει ακόμα "όχι, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνω, κάτι άλλο θα συμβαίνει" και αφετέρου εκτοξεύονται δημοσιογραφικές κορώνες κατά της κυβερνητικής πολιτικής ενώ είναι σαφές ότι την κρίσιμη στιγμή οι ίδιοι θα αυτοτοποθετηθούν υπέρ της "ασφάλειας" της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής που τώρα αναθεματίζουν.

   Για τούς μεν είναι θέμα ψευδαισθήσεων.
   Για τούς δε είναι θέμα συνειδητής επιλογής.

 2. Δρυς avatar
  Δρυς 17/12/2013 07:59:31

  Η ΝΔ είχε όπλα με μπουρμπουλίθρες στη συγκεκριμένη περίπτωση, και κοίταζε να μπει καμιά νεροφουσκίτσα σε κανά μάτι, μπας και τσούξει λίγο το υγρό πιάτων.

  Σε πραγματικούς όρους όμως, λάδι ο Βενιζέλος.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Δρυς 17/12/2013 13:20:43

   Δυστυχώς ,τελικά ,το πρόβλημα δεν είναι οι μπουρμπουλήθρες. Το πρόβλημα είναι οι Μπουρμπούλιες...

  • Petros vlassais avatar
   Petros vlassais @ Δρυς 18/12/2013 12:59:57

   Γιώργο! είναι γνωστό ότι από πολλά χρόνια τώρα προσχώρησες στην οικογένεια της κλεπτοκρατίας . Απ'ο εσένα λοιπόν, δεν περίμενα να είσαι ενάντια στον αρχηγό των κλεπτοκρατών. Περίμενα όμως να μην έχεις το θράσος να τον στηρίζεις ανοιχτά.

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 17/12/2013 08:05:56

  Εδω ανετραπησαν ρησεις και παροιμιες αιωνων!!! πχ "το χρημα πολυ εμισησαν, τη δοξαν ουδεις". Ηθελαν και τη καρεκλα (τη δοξα), αλλα και το χρημα (μιζες).
  Δυστυχως απο αυτη τη παγιδα ελαχιστοι ξεφευγουν και το "συστημα" παντα βρισκει τον επομενο που θα προστατεψει το ιδιο και τους προηγουμενους.....

 4. Anonymous avatar
  Anonymous 17/12/2013 08:30:36

  Για να μην ξεχνιόμαστε, πριν δυο μήνες στη κόντρα Μπένυ με Αβραμό για το θέμα, ο Σαμαράς έβαλε πλάτη στον συνεταίρο του στην Κυβέρνηση αντιπρόεδρο (στην κυβέρνηση όχι στη ΝΔ)

 5. benny avatar
  benny 17/12/2013 08:34:13

  μπραβο !

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 17/12/2013 11:17:37

  Και κολυμβήθρα είναι και τούμπες κάνει για να προστατέψει το παχύδερμο κ.λ.π.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΠΕΛΙΑΣ 17/12/2013 15:10:15

   Μακαρι να μην είναι ετσι... ή αν είναι να σταματησει να συμβαινει...

  • ND avatar
   ND @ ΠΕΛΙΑΣ 17/12/2013 22:30:21

   ακριβως ετσι ,οπως τα γραφεις ειναι +1000000

 7. AkriAkri avatar
  AkriAkri 17/12/2013 11:19:08

  Ο Βαγγέλης είναι άμεμπτος κι αθώος για ΌΛΑ!
  Μόνο αν τον ...ζήσει κανείς εκ του σύνεγγυς καταλαβαίνει τον πλούτο ψυχής και την πνευματική του ανωτερότητα.
  Γι αυτό, πρέπει να τον υπερασπιστούν οπωσδήποτε οι φίλοι του, μέχρις εσχάτων. Όλοι αυτοί που συνεργάζονται, συνεννοοούνται και συναλάσσονται αρμονικά με την αθώα αυτή ...φραγκόκοτα, γιατί ...περιστερά δεν τη λες......

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 17/12/2013 13:17:56

  Μην έχετε καμιά ανησυχία ,θα το αναλάβει η Δικαιοσύνη , τώρα που καθάρισε με το Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου! Μπορείτε να μέινετε απόλυτα ήσυχοι!

 9. 'Αγγελος 17/12/2013 13:50:03

  Τα πράγματα κτά την γνώμη μου είναι απλά.
  1. Στέλνεις τους λαδιάρηδες Πασοκους να κάνουν παρέα στον Άκη
  2. Στέλνεις την "ομάδα Σημίτη" που ουσιαστικά κάνει κουμάντο στα οικονομικά
  στην ευχή της Παναγίας
  3. Στέλνεις και κάποια απο τα δικά μας καλόπαιδα σπίτι τους .
  4. Λες την πραγματική αλήθεια στον λαό και πας για εκλογές.

  Αλλιώς ας συνεχίσουμε μαζί με τον Βενιζέλο και τα ορφανά του Σημίτη να απλώνουμε βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ 'Αγγελος 17/12/2013 15:19:30

   Ολοι συμφωνούμε, ειδικα στα 1 και στο 2. Εν μερη και στο 3, αρκει να γινει δικαια, και χωρις υπερβολες για επικοινωνιακούς λογους. Μια ολοκληρη γενια ΝΔτων μεγαλώσαμε βλέποντας καποια Πρασινα τρωκτικα να κανουν παρτυ. Οποτε η συγκατοικηση με το Σημηταριο και τον Τουρκογλου δεν αντεχεται για πολύ ακομα. Δεν συμφωνω για αμεσες εκλογες, αλλα αν δεν αλλαξουν καποια πραγματα, θα παμε υποχρεωτικα σε εκλογες το Σεπτ 2015, κι εκει θα υποστούμε συντριβη. Και αυτό θα εχει καταστροφικες συνεπειες, όχι μονο για τη ΝΔ ως κομμα, αλλα για τη Κεντρο-Δεξια στην Ελλαδα γενικοτερα.

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ 'Αγγελος 17/12/2013 15:45:47

   Σωστά τα λές @Αγγελος.
   Ομως όπως διαπιστώνεις δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απόλα αυτα, γιατί ...κοστίζουν !
   Ακόμα και την αλήθεια που είναι τζάμπα την κρύβουν...
   Άστα να πάνε, μια απογοήτευση από παντού, και μετά οικτίρουν τον κόσμο που θα ψηφίσει Συριζα, λές κι έχει να χάσει τίποτα...
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!

  • leak avatar
   leak @ 'Αγγελος 18/12/2013 11:47:46

   Έτσι ακριβώς. Μια πεφωτισμένη "μοναρχία" θα μας σώσει.
   Πήξαμε στη διαπλοκή και στη ρεμούλα στο όνομα της δημοκρατικότητας.

   Βέβαια υπάρχει και η επιλογή του Σύριζα. Το πρόβλημα είναι ότι για γίνεις μέλος του πρέπει να είσαι εκατομμυριούχος (Τσουκαλάς, Τακαλώτος, Μητρόπουλος κλπ....)

   Αυτή η νέα Ελλάδα που προσμένουμε πολλοί θα έρθει κάποτε. Θα το αντιληφθούμε όταν οι δικαστές δικάζουν χωρίς πολιτική παραγγελία και όταν καταρρεύσει η εξουσία της "δημοσιογραφίας".

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ 'Αγγελος 19/12/2013 11:41:10

   Επειδή την τελευταία φορά που "είπε την αλήθεια" αρχηγός της ΝΔ όλα πήγαν κατ' ευχήν. Κοροϊδευόμαστε? Στον Ελληνικό λαό αλήθεια? Δεν μας βρίζεις καλύτερα τη μάνα. Εδώ παλεύουμε κάθε μέρα να ξυπνήσουμε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι η φούσκα έσκασε και το παραμύθι πάει και ακόμα μερικοί ονειρεύονται επάνοδο των δανεικών και μας προτρέπουν να κυνηγήσουμε τον εμπρηστή πριν σβήσουμε τη φωτιά στο σπίτι μας.

 10. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 17/12/2013 15:48:53

  Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κολυμπηθρες γίνανε για το ΠΑΣΟΚ...
  Εμείς τι θα κάνουμε δεν ξέρω...
  Εννοώ οι προδομένοι πολίτες.

 11. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 17/12/2013 15:54:48

  Μονο αν δηλωσει απο το βημα της Βουλης ο Τσιπρας οτι το θεμα των υποβρυχιων δεν αφορα συνολικα την Κυβερνηση και τον Σαμαρα,θα δεχομουν να στηριξουμε την Εξεταστικη.Ειναι ομως δεδομενο οτι θα το εκμεταλευτουν πιλιτικα για να χτυπησουν τον Πρωθυπουργο,θεωρωντας τους Σαμαρα-Βενιζελο ενα σωμα,μια κοινη ευθυνη
  Αφου θα εχει την πλειοψηφια (οπως λενε αυτοι),σε λιγο καιρο γιατι εκβιαζει την σταση της ΝΔ;Ας κανει εξεταστικες μονος του,το καλοκαιρι του σωτηριου ετους 2014

  • AkriAkri avatar
   AkriAkri @ Μεγαλες στιγμες 17/12/2013 20:27:03

   Μήπως γιατί θέλει να κλονίσει ο αφιλότιμος τη ''συγκυβέρνηση'', φωτίζοντας το αδαμάντινο ήθος του Αντιπρόεδρα; Μιά σκέψη κάνω....

  • kritwn avatar
   kritwn @ Μεγαλες στιγμες 18/12/2013 15:05:47

   Γιατί τώρα μας αναγκάζει να στηρίξουμε κάποιον που δεν θέλουμε. Κι ο Τσίπρας το γνωρίζει αυτό, δεν είναι και τόσο χαζοί στο Σύριζα. Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς στο κάδρο. Είναι και η εκλογική βάση της ΝΔ. Αυτοί που βγάζουν σπυριά επειδή έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε πλάτες στον Βενιζέλο. Ήδη υπάρχει κόσμος ακόμα κι εδώ μέσα που ζητά από τον πρωθυπουργό να αδειάσει τον Βενιζέλο. Αν αυξηθεί η πίεση τρέχα γύρευε τι εξελίξεις μπορεί να έχουμε.

 12. don avatar
  don 17/12/2013 18:08:27

  Αφού ο Α. Σαμαράς τα ήξερε αυτά γιατί θέλησε συνεργασία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ ;

  • AkriAkri avatar
   AkriAkri @ don 17/12/2013 20:23:42

   ...Μπορούσε δηλαδή και να μην την ..''θελήσει''; Η εξουσία είναι γλυκιά....

  • kritwn avatar
   kritwn @ don 18/12/2013 15:10:38

   Γιατί δεν έβγαιναν τα κουκιά. Με ποιον άλλο να συνεργαζόταν; Ή μήπως να ξαναπηγαίναμε σε εκλογές τρίτη φορά σερί; Θα μας έστελναν αδιάβαστους οι γερμανοί. Να θυμίσω ότι το κλίμα εκείνη την εποχή ήταν για μια Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

 13. benny avatar
  benny 17/12/2013 18:16:31

  φιλε μεγαλες στιγμες ο Σαμαρας μονος του ταυτιστηκε με τον χοντρο ,οταν τον καλυψε για τα υποβρηχια ξεχνωντας οσα εχουν πει ....

 14. aris. Aold avatar
  aris. Aold 17/12/2013 19:38:18

  Το 2000 η οικονομία πήγαινε "καταπληκτικά".

  Το σύνολο των ΜΜΕ στήριζε Σημίτη.

  Ο Καραμανλής ψήφισε τον Ιανουάριο Στεφανόπουλο προσπαθώντας να αποφύγει τις εκλογές αφού ήταν πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.

  Τελικά ο Σημίτης έκανε εκλογές την άνοιξη.

  Ο Καραμανλής με μια καταπληκτική προεκλογική εκστρατεία επικέντρωσε τις εκλογές στο ηθικό πλεονέκτημα που είχε έναντι του Σημίτη και του Πασόκ και έχασε για ελάχιστους ψήφους.

  Το 2004 τελικά σάρωσε και σαρώθηκε το 2009 όταν στήριξε εκφυλιστικά φαινόμενα τύπου Βουλγαράκη.

  Ο Σαμαράς με την οικονομία αυτήν την στιγμή στα τάρταρα εάν ταυτιστεί και με το σάπιο και διεφθαρμένο Πασόκ τι ελπίδες μπορεί να έχει;;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ aris. Aold 17/12/2013 22:22:14

   Αν επισημοποιηθεί το πρωτογενές, και αρχίσουν μεγάλες επενδύσεις που είναι έτοιμες και περιμένουν τον επενδυτικό νόμο που ψηφίζεται άμεσα, πολλές. Για αυτό το λόγο έχουν τρελλαθεί να τον ρίξουν προ της άνοιξης του 2014.

   • AkriAkri avatar
    AkriAkri @ Γεώργιος Τ. 18/12/2013 10:36:15

    Γι αυτό. Γι αυτό.
    Υπάρχουν ιπτάμενοι ελέφαντες, αλλά και ροζ πινγκουϊνοι...

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ AkriAkri 19/12/2013 11:42:10

     Ότι παίρνετε να το συνεχίσετε, είναι δυνατό!

 15. benny avatar
  benny 18/12/2013 10:21:51

  Γεωργιε Τ,για πες μας ποτε θα ερθουν οι επενδυσεις ?να ετοιμαζομαστε.....κ ποιος θελει νατον ριξει ? το mega ? ο σκαι?ο Λατσης ?

 16. ανδρεας avatar
  ανδρεας 18/12/2013 15:29:39

  εαν θα στηριξει... που θα στηριξει γιατι να μην ξεχναμε, πριν δυο μήνες ο Σαμαράς έβαλε πλάτη στον συνεταίρο του στην Κυβέρνηση και οχι στον Αβραμοπουλο........αυτη η στηριξη θα ειναι και το επισημο λουκετο της ΝΔ.......απλα ειμαι περιεργος να δω τι θα πραξει ο Κωστας ο Καραμανλής ...πολυ περιεργος.....

 17. X Rhodesian s.a.s avatar
  X Rhodesian s.a.s 18/12/2013 18:45:09

  18/12/2003 ώρα 19 και 43 πρώτα λεπτά. Στήριξη Βενιζέλου απο Ν. δημοκρατία παμψηφεί... ωραία... πάμε για άλλα...

 18. apostolis avatar
  apostolis 18/12/2013 21:33:37

  Καταπληκτικό!!!! Όλοι - μα όλοι ; - οι Νεοδημοκράτες Βουλευτές στο πλευρό της συνιστώσας τους ; Μπράβο σύμπλευση !!! Μπράβο αλληλεγγύη !!! Μπράβο ομοιογένεια και πειθαρχία !!! Αν η ψηφοφορία γινόταν για κανέναν "σύντροφό τους Νεοδημοκράτη" , θα επεδείκνυαν την ίδια αλληλεγγύη ; Αν μετά ο Τσίπρας η ο οποιοσδήποτε Τσίπρας τους μιλάει για omerta , θα τους ενοχλήσει ; Η μήπως θα σφυρίζουν κλέφτικα ; Αν κύριοι αισθάνεστε κάποια υγρασία πάνω σας , σίγουρα δεν είναι βροχή !!!

 19. Ἑκηβόλος avatar
  Ἑκηβόλος 19/12/2013 00:26:48

  Μὴν στεναχωριέστε! Ἡ ΝΔ ἔκανε τὴν ἐπιλογή της καὶ πῆρε τὶς ἀποφάσεις της. Ἀκολούθησε τὰ τσιτάτα τῆς Θοδώρας Μητσοτάκη τοῦ στύλ "θὰ συνεργαστῶ καὶ μὲ τὸν διάβολο".
  Ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα θὰ πάρουμε καὶ ἐμεῖς τὶς ἀποφάσεις μας καὶ θὰ κάνουμε τὶς ἐπιλογές μας....

 20. κ.σ.μαυρόπουλος avatar
  κ.σ.μαυρόπουλος 19/12/2013 10:34:28

  http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4794.html

  -αγαπητοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. [όσοι δηλαδή απομείνατε], όσο και αν βάζετε στο φακελάκι ψηφοδέλτιό της, στο άνοιγμά του θα περιέχει αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ κ.σ.μαυρόπουλος 19/12/2013 11:46:09

   Μια μικρή διόρθωση. Όσοι ψευτονεοδημοκράτες ΟΦΑτζήδες βάλανε στο φακελάκι ΧΑ και Συριζανέλ βγάλανε ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Καιρός να ενηλικιωθεί αυτός ο λαός και να τα βρει ξανά με τον ρεαλισμό.

 21. benny avatar
  benny 19/12/2013 12:05:27

  TopgunZ: να μην ριχνεις τις ευθηνες στον κοσμακη οταν δεν μπορεσε να καταλαβει,γιατι ο Σαμαρας εκανε ΤΗΝ κολοτουμπα

 22. benny avatar
  benny 19/12/2013 12:08:21

  αν δεν την ειχε κανει θα ειχε βγει με 45% ! καταλαβες η να το κανω ποιο λιανα !
  κ τα περισσοτερα ευρωπαικα κρατη εχουν συμμαχικες κυβερνησεις δλδ κανουν παπαρα τα σκανδαλα ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.