#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2010 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ ψάχνει τιμονιέρη για να αράξει στο λιμάνιΈπειτα (και) από τα μηνύματα που εξέπεμψε ο Π. Φασούλας με τη στάση πληρωμών η ΝΔ φιλοδοξεί να (ξανά)πάρει το Δήμο Πειραιά, εισπράττοντας κατά κύριο λόγο από την καταστροφική για την πόλη πολιτική της δημοτικής αρχής...

Τι έχουμε λοιπόν;

Π. Μαντούβαλος: Με τον συνδυασμό Πειραιάς-Πόλη Θρύλος, ήδη έχει θέσει υποψηφιότητα, από την επόμενη κιόλας μέρα που βγήκε η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τη γνωστή εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα. Στις δύο πρώτες συγκεντρώσεις που έκανε, μία στο Πάρκο Δηλαβέρη και μία στο συνεδριακό κέντρο του ΟΛΠ, συγκέντρωσε περίπου 1.000 σε κάθε εκδήλωση. Αριθμός όχι αμελητέος, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακός σε μία περίοδο που η ΝΔ στο Πειραιά έψαχνε τα..πατήματά της και

Έχοντας πάρει θέση στο στρατόπεδο της Ντόρας, και με την στήριξη του ΛΑΟΣ, ξεκίνησε με τις καλύτερες των προδιαγραφών, χωρίς αυτή η αποδοχή να έχει -με κοινωνικούς όρους τη μεγαλύτερη δυνατή συνέχεια.  Οι κακές γλώσσες λένε πως η προεκλογική του εκστρατεία διαμορφώνεται μέσα από μία στρατηγική ατζέντα one man show, έχοντας μαζέψει όλα τα...αποκόμματα (με πολιτικούς όρους), τάζοντάς τους δεξιά και αριστερά την είσοδο στο ψηφοδέλτιο.

Τελευταία εξέλιξη η... περιρρέουσα ατμόσφαιρά στα καφέ της πλατείας Κοραή που κάνουν λόγο για ...αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του από το δικαστήριο..

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ δεν θα τον στηρίξει...για πολλούς λόγους.

Τι κάνει η ΝΔ;

Το σενάριο να κατέβει υποψηφιότητα ο ίδιος ο γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης Β. Μιχαλολιάκος, μοιάζει ακόμα θολό. Ο ίδιος γνωρίζει πως μία πιθανή υποψηφιότητα του θα οξύνει πολύ το κλίμα με το Μαντούβαλο, ιδιαίτερα στα «Μανιάτικα», από την άλλη όντας γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, δεν θέλει να θεωρηθεί πως «εκμεταλλεύεται τη θέση».

Από την άλλη δε πρέπει να λησμονούμε πως στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές ο ίδιος (σχεδόν μόνος του) μάζεψε το 55% των Πειραιωτών ψηφοφόρων, υπέρ του Α. Σαμαρά.

Θα φανεί πάντως από τη διάθεση και τη τάση του κόμματος, στο «τι χαρακτηριστικά θέλει να δώσει στη συγκεκριμένη μάχη»(αυτοδιοικητικά ή κομματικά)

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά. Ενδεικτικά,  Β. Κορκίδης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σε μία θέση ιδιαίτερα κρίσιμη και κομβική. Οι πληροφορίες του antinews κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με μετριοπαθές προφίλ, διείσδυση στο κέντρο, αλλά χωρίς ιδιαίτερη δυναμική σε κόσμο εκτός του εμπορικού συλλόγου..ενώ παράλληλα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ο ίδιος θα θελε να «κατέβει», αλλά με μία προϋπόθεση: Ο Μίχας να μην είναι αντίπαλός του. Ο Β. Κορκίδης είναι σε μία πολύ καλή θέση και δύσκολα θα διακινδυνέψει να την αφήσει για να ...έχει εις βάρος του τις πιθανότητες...

Ένα ακόμα σοβαρό πρόσωπο με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά είναι ο Σπ. Σπυρίδωνος, χωρίς να έχει «μεγάλη αποδοχή» από τις μάζες..

Τελευταία ακούγεται όλο και πιο έντονα ένα πρόσωπο, που είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου, υψηλού κύρους, με μεγάλη αγάπη στον Ολυμπιακό.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο πράγματα:

Ποια θέση θα κρατήσουν έμπειροι πολιτικοί όπως ο Μελάς, (η περίπτωση του οποίου έχει αποκλειστεί) ..

Αλλά και πως θα συμπεριφερθούν ενδεχομένως θα αξιοποιηθούν δυο σημαντικά και νέα σε ηλικία πρόσωπα του Δήμου Πειραιά, ο Γ. Βουτσινάς και ο Κ. Κατσαφάδος. Πρόσωπα γνωστά στον πειραϊκό λαό, με μεγάλη επιρροή στη νεολαία αλλά και σε κρίσιμα τμήματα του «εκλογικού κοινού» της Πόλης. Ο Γ. Βουτσινάς από τους ανερχόμενους πολιτευτές με διακομματική αποδοχή, ξέρει κάθε γωνιά της πόλης και ο Κ. Κατσαφάδος, αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, υποστηρικτής της Ντόρας στις εσωκομματικές εκλογές και “στρατηγός” στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν φαίνεται περίεργο η εκτίμηση είναι πως αυτή η...αργοπορία της ΝΔ να επιλέξει υποψήφιο, ενδεχομένως μην της γυρίσει μπούμερανγκ εφόσον το διαχειριστεί σωστά με ...πειραϊκούς όρους...

Με άλλα λόγια μια ενδεχόμενη αναίρεση της απόφασης του δικαστήριο για το Μαντούβαλο, μαζί με την όξυνση της εσωκομματικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ Πειραιά, μπορεί να δώσει δυναμική στον υποψήφιο της ΝΔ...

Αρκεί να μη το καθυστερήσει και άλλο, γιατί ένας μηχανισμός που κοιμάται τόσο καιρό δύσκολα ξυπνάει και αρχίζει το τρέξιμο..

Αρκεί να μην έχει ως αυτοσκοπό να πάρει το Δήμο, αλλά να συμμαζέψει μία οργάνωση και να παράξει πολιτική...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. no more mr. nice guy avatar
  no more mr. nice guy 02/08/2010 09:40:41

  γιατι δεν κατεβαζει η ΝΔ τον Αποσκίτη?..οσο για τον Φασουλα, ελα βαλε στη θεσσαλονικη υποψηφιότητα.σε αγαπαει ακόμα ο λαός του πάοκ

 2. sovokai avatar
  sovokai 02/08/2010 09:46:40

  ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ

  • prasini anaptixi avatar
   prasini anaptixi @ sovokai 02/08/2010 11:03:37

   Σιγά μη βάλουμε και τον Κοντογιαννόπουλο.

 3. wor avatar
  wor 02/08/2010 10:10:30

  Καλή η ανάλυση... απέξω απέξω. Δυο τρία πράγματα με το όνομά τους: ο Φασούλας απέτυχε. Και οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι σε αυτό "βοήθησαν" παραδοσιακοί Πασόκοι του ψηφοδελτίου του (που 'δείχνουν' τώρα Μίχα) και... Μαντουβαλικοί που βέβαια γύρισαν στη στάνη τους.

  Σε εποχές χωρίς πολιτικό σχέδιο και δίχως πολιτική οργάνωση κερδίζουν τα τοπικά μικροσυμφέροντα (και μεγαλοσυμφέροντα) και οι "συντεχνίες".
  Άρα φαβορί στον Πειραιά είναι αυτός που κερδίζει τις τρεις "οικογένειες": ολυμπιακό, λιμάνι και μανιάτικα.
  "Οικογένειες" βέβαια που έχουν μια ισχυρή τοπική (και γενικότερη) διαπλοκή.

  Οι ετεροδημότες της ΟΝΝΕΔ του Πανεπιστημίου Πειραιά μόνο αφισοκολλώντας μπορούν να βοηθήσουν, αλλά για αυτές τις δουλειές όλα τα κόμματα πλέουν έχουν το συμφερτικό δυναμικό της αλλοδαπής ή των εξαρχείων.

  Έτσι για να θυμόμαστε, ο Φασούλας είχε το "ναι" του Ολυμπιακού, την αποδοχή των κεντρώων και διείσδυτικότητα στην αριστερά αλλά δεν είχε "λιμάνι" και "μάνη". Αυτό του το πρόσφεραν μαντουβαλικοί και μιχαϊκοί που μετά του τράβηξαν το χαλί από τα πόδια για τα καλά (σιγά μην τον άφηναν να γίνει και αφεντικό στα μαγαζιά τους!).

  Οπότε ιδού το παζλ που έχει ο Μιχαλολιάκος να λύσει.

 4. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 02/08/2010 10:29:47

  Κάποια στιγμή πρέπει η ΝΔ να ξεκολλήσει από τις οικογένειες.παντός είδους ..
  Ιδιαίτερα στο Πειραιά που όλοι οι βουλευτές πολιτευτές κ δημοτικοί σύμβουλοι με εξαίρεση το Μιχαλολιακο..στήριξαν Ντορα..ο κόσμος πήγε κ ψήφισε Σαμαρά ..ακομη μια ένδειξη αναντιστοιχιας βάσης-στελεχών,,.

 5. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 02/08/2010 13:08:05

  Αν κατέβει πάντως ο κορκιδης θα πάρει κ πολλούς πασοκους μαζί του

 6. αγανακτισμένος avatar
  αγανακτισμένος 02/08/2010 13:17:38

  ΙΔΟΥ ποιον ετοιμάζουν για ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, έργα και ημέρες…….
  Στη Νου – Δούλα, Δούλα της Αγ. Νικολάου (Θ.Μ και Α.Μ) άνω, κάτω και γύρω από τις «στοές», Γεροκωστοπούλου (Χ,Χ), Μαιζώνος (Α.Φ), Τριών Ναύαρχων (Ε.Φ), κλπ υποκλινόμαστε στην ευφυΐα σας …..
  Με Πολιτική Τερατογέννεση αντιλαμβάνεται η Νου – Δούλα τους ΑΞΙΟΥΣ και τις ΑΞΙΕΣ, και τολμάει να μιλάει και για συμφωνία της «βάσης».
  Έτσι ΟΛΟΙ μαζί ετοιμάζουν την Άλωση της ΠΑΤΡΑΣ.
  Εσείς τι λέτε κ. Φούρα; εσείς Κύρ - Βαγγέλη συμφωνείτε ;
  Εσείς κυρ- Σπήλιο μας τι λέτε ;
  Εμείς θα τους αφήσουμε ;
  Οι συνήθεις άγνωστοι Χ, τα απολιτίκ τζάκια, (μας θύμισαν ότι είναι και γόνοι γνωστής οικογενείας, (sic), και οι υπόγειες διαδρομές τους………
  ΝΑ ΟΜΩΣ, Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑ
  Ο πατέρας Χ.Χ., δημοτικός σύμβουλος με την ΧΟΥΝΤΑ,
  Υποψήφιος δημ. Σύμβουλος ΠΑΣΟΚ, του Καράβολα, απέναντι από την υποψήφιο της Ν. Δημοκρατίας, Στέλεχος ΔΗΑΝΑ.
  Ο από 20 Αυγούστου 2010, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων,
  γιός Κ.Χ. Στέλεχος ΔΗΑΝΑ , παρ’ ολίγον υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με την ΠΟΛΑΝ, (ήθελε από τότε όμως να γίνει δήμαρχος), ολίγον από υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αντιδήμαρχος του Φλωράτου,(εδώ θα πούμε και άλλα προσεχώς), κόντρα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 20 χρόνια στο ΤΕΕ, (τελευταία παρέδωσε την προεδρία ΤΕΕ στο ΠΑΣΟΚ), συστράτευση με τον Φούρα στο θέμα της Ξερόλακκας και των σκουπιδιών, …..
  τα σκουπίδια στα σκουπίδια.
  Θέλετε και άλλα, σε λίγο η συνέχεια…………
  http://online-pressblog.blogspot.com/2010/07/blog-post_8020.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.