#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/10/2011 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ του Σαμαρά δεν είναι ένα "μπλε ΠΑΣΟΚ"Ξεκινώντας θα ήθελα να μεταφερθούμε μερικές μέρες πίσω, στη συνέντευξη του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ. Στην ερώτηση του antinews για τις θεσμικές αλλαγές στη χώρα και σε μια αποστροφή της απάντησής του ο Α. Σαμαράς θέτει θέμα θητείας στους συνδικαλιστές. Μερικούς μήνες νωρίτερα, στο Ζάππειο ΙΙ, θυμόμαστε όλοι πως κατακεραύνωσε τους, παρόντες στο ακροατήριο, προέδρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στηλιτεύοντας την δίκην τσιφλικά συμπεριφορά τους έναντι του κράτους και της κοινωνίας. Το άμεσο συμπέρασμα που συνάγεται είναι πως ο Α. Σαμαράς και επισημαίνει την εκτροπή του συνδικαλισμού από τον θεσμικό του ρόλο και επιθυμεί να παρέμβει εξυγιαίνοντας  τη λειτουργία του.

Η θεσμική εκτροπή του συνδικαλισμού ξεκινάει από τον θεσμό της συνδιοίκησης που το ΠΑΣΟΚ επέβαλε. Οι αρμοδιότητες των συνδικάτων κανονικά είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Η ορθή τους λειτουργία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της κοινωνικής ισορροπίας και κατ’ επέκταση για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Όμως από πουθενά δεν προκύπτει η αρμοδιότητά τους να συμμετέχουν στη διοίκηση κρατικών εταιρειών και οργανισμών. Το ΠΑΣΟΚ με τη συνδιοίκηση έδωσε στους συνδικαλιστές εξουσία η οποία δεν τους αναλογεί.

Με την εξουσία αυτή οι συνδικαλιστές αναδείχθηκαν στη ρομφαία του συστήματος ΠΑΣΟΚ καθώς ήλεγξαν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του κράτους. Μέσα από τις συνδικαλιστικές υπερεξουσίες κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να κομματικοποιήσει και να ξεχαρβαλώσει το κράτος. Και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν μπορούν να ισχυριστούν πως είναι αθώες στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Όχι τόσο για το κόστος της μισθοδοσίας όσο για τις υπόλοιπες σπατάλες του κρατικού μηχανισμού. Γιατί τα σωματεία έχουν λόγο για το ύψος του μισθού του υπαλλήλου αλλά δεν δικαιούνται να μεριμνούν μόνο για τα δικά τους προσωπικά προνόμια δημιουργώντας μια εργατική αριστοκρατία που αποτελείται από πράσινους κυρίως συνδικαλιστές μέσα από επιδόματα και αποζημιώσεις σε επιτροπές. Και αναρωτιέμαι τι σχέση έχει το συμφέρον του εργαζομένου με την επιλογή προμηθευτή για τα υλικά λόγου χάρη ενός νοσοκομείου. Η συμμετοχή τους σε διοικητικές αποφάσεις που αφορούσαν οικονομικά στοιχεία κάνει τους πράσινους συνδικαλιστές συνενόχους του Πάγκαλου όσον αφορά το αλησμόνητο «μαζί τα φάγαμε», το οποίο ο Πάγκαλος θα έπρεπε να το απευθύνει μεταξύ άλλων και στους συνδικαλιστές του κόμματός του, όχι βέβαια σε όλον τον ελληνικό λαό.

Το ΠΑΣΟΚ βγήκε σαφώς ωφελημένο από τη δράση των συνδικαλιστών και στο παρελθόν αλλά και σήμερα. Έβαψε το κράτος πράσινο και εγκατέστησε τον δικό του κομματικό στρατό στο παρελθόν. Αλλά και σήμερα, πού νομίζετε ότι θα βασιστεί η κυβέρνηση για να αποφασίσει ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν και ποιοι θα βγουν στην εφεδρεία; Που νομίζετε ότι θα βασιστεί για να περάσει τις αντιλαϊκές της αποφάσεις με τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς; Δεν νομίζω οι Έλληνες να είναι τόσο αφελείς. Η παραμονή τους στο ΠΑΣΟΚ δείχνει πως οι συνδικαλιστές είναι απολύτως εναρμονισμένοι με την πολιτική του κομματικού τους φορέα.

Η εξουσία τους αυτή, παρακρατική στη δομή και την ουσία της, βασίστηκε πάνω στον τσαμπουκά και το θράσος που επιδείκνυαν  έχοντας τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και την εξασκούσαν προς χάριν του ΠΑΣΟΚ. Αυτή την εξουσία εζήλωσαν και κάποιοι από τη ΝΔ και αντί να επανιδρύσουν το κράτος προσπάθησαν απλά να του περάσουν ένα χέρι χρώμα και από πράσινο να το κάνουν μπλε. Με τα γνωστά αποτελέσματα το 2009.

Η εντολή στον Α. Σαμαρά ήταν να πατάξει τις παραεξουσίες σαν κι αυτή μέσα στη ΝΔ αλλά και στη χώρα. Και αυτό όχι μόνο το δηλώνει αλλά το πράττει κιόλας όπως φάνηκε με τη διαγραφή του Θ. Λυμπερόπουλου.

Όλοι βέβαια ξαφνιαστήκαμε από την κίνηση αυτή γιατί αυτά που είπε ο Θ. Λυμπερόπουλος ήταν πταίσματα μπροστά σε αυτά που είπαν κι έκαναν ο Φωτόπουλος και ο Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ήμασταν μαθημένοι αλλιώς να λειτουργούν τα κόμματα και να καλύπτουν τους συνδικαλιστές τους. Αν όμως ακούγαμε προσεκτικά τον Α. Σαμαρά δεν θα είχαμε εκπλαγεί. Γιατί ο Α. Σαμαράς θέλει να επαναφέρει τον συνδικαλισμό στον φυσικό του ρόλο και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να κόψει τον τσαμπουκά και το θράσος των συνδικαλιστών. Δεν διέγραψε το πρόσωπο του Λυμπερόπουλου, διέγραψε αυτήν την πρακτική. Δεν καταφέρθηκε κατά των ταξιτζήδων, υιοθέτησε άλλωστε το δίκαιο κατά τη γνώμη μου αίτημά τους για επαναφορά της ρύθμισης Ρέππα. Ήθελε όμως να διοικήσει με τη μέθοδο του παραδείγματος για να μην γίνει η ΝΔ ένα μπλε ΠΑΣΟΚ, και το έκανε αυτό όσο είναι ακόμα νωρίς.

Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να διαγράψει τον Φωτόπουλο γιατί κομματικά βασίζεται σε αυτόν και τους ομοίους του και γιατί είναι σάρξ εκ της σαρκός του.

Είπαμε όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Κάσσανδρος ο Κυανός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 15/10/2011 18:53:24

  Συμφωνώ απολύτως, γι΄αυτό πιστεύω ότι άγια έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς και διέγραψε τον Λυμπερόπουλο!

  Μόνο «γαλάζιος» δεν ήταν ο κ. Λυμπερόπουλος! Το ύφος του και οι πράξεις του παραπέμπουν στο πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ των πράσινων «Κολλάδων»…

  Διότι ,δεν αρκεί μεν να δηλώνεις Νέα Δημοκρατία, αλλά λόγω και έργω να κουβαλάς τη χειρότερη νοοτροπία τού Πασόκου…

  Κοντολογίς, το σύνθημα του Αντώνη προς πάσα κατεύθυνση πρέπει να είναι:
  «Σκοτώστε τον Πασόκο που κρύβετε μέσα σας…».

 2. manos avatar
  manos 15/10/2011 18:53:28

  Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός, πριν αναλάβει το μαγαζί διαδηλώνει σε κάποιο δρόμο.
  Η γροθιά ψηλά στον αέρα, δείχνει αποφασιστικότητα, θάρρος και ανδρεία. Ατενίζει μπροστά μακρυά ώστε να έχει και το νου του για τίποτα δακρυγόνα.
  Αλλά είναι και νιώθει ασφαλής αφού έχει χωθεί πίσω από δύο γυναίκες.
  Βλέπετε είχε και το προηγούμενο του Πειραιά που έβαλε τα κλάματα μαζί με τους πατριώτες μου από την Κρήτη.
  Και για να έχουμε καλό ρώτημα, που είστε περήφανοι συμπατριώτες τώρα?
  Τώρα δεν τσούζει?

 3. SATO avatar
  SATO 15/10/2011 19:27:46

  Η Ν.Δ ΔΕΝ βασίζεται σε Λυμπερόπουλους διότι έχουν την άρρωστη ΠΑΣΟΚονοοτροπία. ΔΕΝ βασίζεται στο να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους διότι θα συσπειρώσει (τάχα) τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και θα φανεί λαικίστικη.ΔΕΝ βασίζεται σε όλους αυτούς που "αναστατώνουν τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων - ας μην με ψηφίσουν". Μάλλον βασίζεται στις συννενοήσεις του μέλλοντα ΥΠΕΞ στις Η.Π.Α .Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που καταρρέουμε καθημερινά σαν κοινωνία πρέπει να βασιζόμαστε κα ινα αναμένουμε τα αποτελέσματα της βελούδινης ωριμοφρουτικής δημοσκοπικά αντιπολίτευσης. Από την άλλη είναι και λογικό. Γιατί να μην τιμωρηθεί για μία ολόκληρη τετραετία ένας λαός που έφερε τους Κουίσλιγκ στην εξουσία? Είναι και αυτό one way to look at things.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ SATO 15/10/2011 19:30:59

   SATO ή κάτω;
   ΚΑΤΩ!!!

 4. PANOS avatar
  PANOS 15/10/2011 19:30:57

  Ο ηγέτης κρίνεται από πράξεις του. Εύγε Αντώνη.

 5. ifer avatar
  ifer 15/10/2011 19:38:05

  Η άθλια συμπεριφορά των συνδικαλισταράδων του πασόκ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να απαξιώσει τον συνδικαλισμό ως θεσμό, διότι αυτός (πρέπει να) είναι το μόνο στήριγμα κάθε εργαζομένου απέναντι στην εκ φύσεως ισχυρότερη εργοδοσία.

  Οι ταξιτζήδες αυτή τη στιγμή μάχονται, μέσα από το συνδικαλιστικό τους όργανο, για την ίδια τους την επιβίωση. Γι' αυτό φοβάμαι πως το μήνυμα που πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν μάλλον εναντίον των κινητοποιήσεων γενικά παρά εναντίον των πασοκικών συμπεριφορών. Γι' αυτό πήρε και τα εύσημα του κυρίου Ραγκούση - ο οποίος θεώρησε ότι η ενέργεια του Σαμαρά τον δικαιώνει.

  Ρε μήπως άρχισε η συγκυβέρνηση στα μουλωχτά και δεν τόχουμε πάρει είδηση;

  • Theo avatar
   Theo @ ifer 15/10/2011 19:58:27

   αγαπητε Ifer,
   πριν λιγο καιρο το επαιζες τιμητης της αξιοκρατιας, της αλλης Ελλαδας και στηλιτευσες τον Σαμαρα γιατι δεν τολμαει.
   Τωρα που το εκανε το "παιρνεις" αλλιως!
   Ξερεις και η ανωνυμια στο διαδικτυο εχει και την τιμη της και την εκτιμηση της!
   Δεν αλλαζουμε αποψεις σαν τον φουρνο του Χοτζα, μονο και μονο για να την πουμε στον Σαμαρα!!

   • ifer avatar
    ifer @ Theo 15/10/2011 20:23:45

    Φίλε, προφανώς με μπερδεύεις με κάποιον άλλο. Δεν έχω ποτέ μιλήσει περί αξιοκρατίας ούτε "στηλίτευσα" τον Σαμαρά για το θέμα αυτό.

    Όποτε (σπάνια) έχω παρέμβει και ασκήσει κριτική, το έχω κάνει σε μήκος κύματος παρόμοιο με το παραπάνω μήνυμά μου. Στην υπερβολικά ήπια δηλαδή αντιπολίτευση που ασκεί ο Σ. κατά τη γνώμη μου. Επίσης δεν έχω καμιά όρεξη να "του την πω". Σ'αυτόν ελπίζω κι εγώ.

    Επί πλέον δεν "το παίζω", ούτε μου αρέσει να χρησιμοποιούν άλλοι τέτοιους χαρακτηρισμούς για το άτομό μου - κυρίως επειδή δεν με αντιπροσωπεύουν καθόλου.

    Όσο για την ανωνυμία, είμαι τόσο ανώνυμος όσο κι εσύ και σχεδόν κάθε άλλος σ'αυτό το site. Αν ενδιαφέρεσαι, το επώνυμό μου περιέχεται στην e-mail διεύθυνσή μου. Μπορώ να σου στείλω και δακτυλικά αποτυπώματα αν θέλεις.

    Α, και μια και τόφερε η κουβέντα, στην ουσία αυτών που είπα έχεις κανένα επιχείρημα;

  • S.R. avatar
   S.R. @ ifer 15/10/2011 20:07:59

   Οι συνδικαλιστες,ifer, ειναι ηδη απαξιωμενοι στην συνειδηση των παντων.... Ειδικωτερα οι "κρατικοι" με "αγωνες εναντια στην εργοδοσια",. αλλα και ολοι οι υπολοιποι, βασιζονται συνηθως σε "τσαμπουκαλιδικη" διαλυση του κοινωνικου ιστου... Οταν αλλαξουν μοτιβο και μυαλο, ισως ο θεσμος αποκτησει ξανα νοημα...

 6. SATO avatar
  SATO 15/10/2011 19:41:09

  Ναι, Σταύρο, ναι. Γιατί να κουραστεί να κερδίσει κανείς όταν κάλλιστα μπορεί ο αντίπαλος να χάσει? Η διαιώνιση μιας συλλογικής αυταπάτης σε αυτο τον έρημο τον τόπο. Ο πολιτικός μεσσιανισμός σαν τον Haley, ανα 30 χρόνια.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ SATO 15/10/2011 19:56:30

   Γιατί είναι τόσο "αδέσποτα" τα ΠΑΣΟΚόσκυλα που στην ερώτηση για την Παράσταση Νίκης το 12.9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι κανένα από τα δύο Κόμματα δεν θα σχηματίσει Κυβέρνηση.
   Όχι μόνο πρέπει να πιάσει πάτο ο ολετήρας την Πατρίδας μας αλλά, να μείνει εκεί μπαζωμένος εις τον αιώνα των αιώνων. Αμήν!
   Αυτό μόνο με την πλήρη κατάρρευσή του μπορεί να επιτευχθεί.
   Πρέπει να τελειώσουν τα ερείσματα του ΜΠΑΤΣΟΚ στην κοινωνία αλλά και μέσα στο ίδιο το "κώμμα"!!!
   Για τους "ινδούς του Μαγγίνα" είχαν βγει στα κεραμίδια οι ΠΑΣΤΟΚΟΙ!
   Τώρα δίνουν σε εργολάβους την αποκομιδή των σκουπιδιών με ανασφάλιστους Πακιστανούς ως εργάτες!
   Ναι. Δεν είναι Ινδοί αυτή την φορά!
   Γιαυτό σε ξαναρωτάω, SATO ή κάτω;

 7. Σταύρος avatar
  Σταύρος 15/10/2011 19:42:50

  Αφήστε τις τσιριμόνιες και διαβάστε τον Ηγεμόνα του Νικολό Μακιαβέλι!
  Ή διαβάστε τον Νονό του Μάριο Πούζο αν το θέλετε ελαφρότερο το θέμα μελέτης!
  Ο Λυμπερόπουλος έπρεπε να φύγει και μάλιστα παραδειγματικά και με θόρυβο! Πράγμα που έγινε!
  Ξαπλώστε τώρα στις πολυθρόνες σας πιείτε το ποτάκι σας* και κάντε τσιγάρο.
  Σκεφτήτε με χαρά, αλλά και ηδονή θα έλεγα, τι θα πάθουν οι σοσιαλΗστές/συνδικαλΗστές άμα τη αναλήψει της εξουσίας από τον Σαμαρά!
  Κοντινός ψαλμός, αλληλούϊα! Σας πάω και στοίχημα!

  *Jameson σε χαμηλό χωρίς πάγο. Προς τιμή των Ιρλανδών αδερφών του Galway!

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ Σταύρος 15/10/2011 19:47:28

   Ένας δεύτερος αστερίσκος έπρεπε να μπει στη λέξη "τσιγάρο" με την ένδειξη "στο μπαλκόνι"!
   Κατά τα άλλα, προσυπογράφω και την απόφαση του Σαμαρά και την ανάρτηση και το σχόλιό σου! Πλην τσιγάρου!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 15/10/2011 19:58:31

    Κι εγώ το έχω κόψει φίλε εδώ και πολλά χρόνια!
    Λιβανίζω καμιά φορά κανένα Κουβανέζικο για το εφέ και για να σπάσω την μύτη των ψηλομύτηδων παρακαθήμενων!

 8. Τερης Τονιδης avatar
  Τερης Τονιδης 15/10/2011 20:13:04

  Καλα ρε παιδια δεν βλεπετε πως πισω απο την διαγραφη (σωστη στο βαθμο που καταδικαζει διαχρονικες συμπεριφορες) κρυβεται η κοινη προθεση και των δυο κομματων; Πιστευεται πως η ΝΔ θα κανει κατι διαφορετικο απο το ΠΑΣΟΚ οσον αφορα τα σημερινα κοινωνικοοικονομικα φλεγοντα ζητηματα; Δεν βλεπετε πως ειναι και οι δυο παγκοσμιοποιητες; Δεν βλεπετε πως στο ονομα της μη πτωχευσης θα διαλυσουν την ραχικοκκαλια της κοινωνιας; Πως θα διαλυσουν εμας;

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Τερης Τονιδης 15/10/2011 20:21:26

   Όχι Χρυσέ μου Τέρη, δεν το βλέπουμε.
   Όπως δεν βλέπουμε εσένα, να γίνεσαι πιό σαφής.

 9. Τερης Τονιδης avatar
  Τερης Τονιδης 15/10/2011 20:59:08

  Να γινω πιο σαφης; Μα παραπανω δεν γραφεις ρε φιλαρακο για εργολαβους που χρησιμοποιουν ανασφαλιστους πακιστανους; Τι αλλο θες να δεις; Ωστοσο, θα δεις!

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ Τερης Τονιδης 15/10/2011 21:47:12

   Από γενικεύσεις και περίγραμμα πολιτικής, όσο και από θεωρίες συνομωσίας, πάμε καλά, στην εφαρμοστέα πολιτική τα πράγματα είναι διαφορετικά! Χρειάζονται αποφάσεις και οι αποφάσεις από εδώ κι εμπρός θα πονάνε!
   Πολλά κομμάτια από τις διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλει σήμερα η Τρόϊκα και "προσπαθεί" να υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, ήταν ανέκαθεν μέσα στην ιδεολογική ατζέντα της Ν.Δ.!
   Επομένως, δε μπορεί να πάει κόντρα στον εαυτό της, πολλώ δε μάλλον κόντρα σε ό,τι πάει πίσω την κοινωνία!

 10. Λαπίθης avatar
  Λαπίθης 15/10/2011 21:07:18

  Να δεχθώ λοιπόν ότι σήμερα ο Α.Σ είναι άξιος ηγέτης και ώριμος πολιτικός. Ο σημερινός Α.Σ δεν προέκυψε ως πολιτικός από παρθενογένεση και είναι γνωστός ο μέντοράς του. Αν συμφωνείτε μέχρι εδώ, τότε δεν μπορεί παρά ο Α.Σ να κουβαλούσε ανέκαθεν στο μυαλό του τις οικογενειακές αρχές και αξίες, τις γνώσεις που αποκόμιζε από τα χρόνια των σπουδών του, τις εμπειρίες του από τον αστικό κοινωνικό του περίγυρο, τις διδαχές του πολιτικού του μέντορα και τα εκάστοτε αποτελέσματα από την όποια πολιτική και κοινωνική του δράση. Όλα αυτά συνθέτουν σήμερα την πολιτική του προσωπικότητα υπήρχαν αναμφίβολα και παλαιότερα. Την εποχή που οραματιζόταν την "Ελληνική Πολιτική του Αύριον".

  Το 1993 πήρε ψύχραιμα μια γενναία και πατριωτική απόφαση. Εξακολουθώ να τον τιμώ. Τότε τον λοιδώρησαν, τον περιθωριοποίησαν, τον απομόνωσαν σχεδόν όλοι οι προύχοντες που βρίσκονται και σήμερα στη ΝΔ και κομπάζουν για προσεχή εκλογική νίκη. Στη δύσκολη πορεία του τον πρόδωσαν πολλοί επώνυμοι συνεργάτες του, πλην ασήμαντοι φίλοι του, για να καταλάβουν αξιώματα στο "μαντρί" του Μητσοτάκη και μετέπειτα του Καραμανλή. Προχώρησε για χρόνια σ' ένα μοναχικό δρόμο. Σήμερα είναι Πρόεδρος της ΝΔ και πιθανώς αυριανός πρωθυπουργός σε μια κρίσιμη καμπή της Ελληνικής Ιστορίας.

  Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπερψηφισθεί η ΝΔ της οποίας ηγείται από τους Έλληνες. Σωστά; Πως θα γίνει όμως αυτό και κάτω από ποιες νοητικές διαδικασίες η πλειονοψηφία των Ελλήνων θα τον επιλέξει ως πρωθυπουργό όταν η περίσσεια των ΝΔκρατών (πολιτικών και οπαδών) χθεσινών υβριστών του δεν αρθρώνει πειστική επιχειρηματολογία για το ξεπέρασμα της κρίσης; Με άναρθρες κραυγές και ρεβανσιστικές συμπεριφορές ουκ ολίγων ξεφτισμένων παλαιομοδιτών επαγγελματικών στελεχών δεν κτίζεται και δεν μπορεί να στεριώσει το αύριο της νέας Ελλάδας που οραματίζεσαι κε Πρόεδρε. Διώξτους εδώ και τώρα όλους αυτούς και εμπιστεύσου αδιακρίτως τους ικανούς πατριώτες Έλληνες, που δεν θέλουν οφίτσια και ανταλλάγματα για να συνδράμουν τον αγώνα σου. Άλλα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν για σένα.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ Λαπίθης 16/10/2011 01:12:23

   Η πολιτική που βασίζεται σε αρχές και αξίες χρειάζεται και ανθρώπους που να δύνανται να πιστέψουν σε αυτές και να αγωνιστούν χωρίς προαπαιτούμενα. Η "Ελληνική πολιτική του αύριο" ξεκινάει πριν το 1993 και θα πάει αρκετά μετά το 2011, για όσο υπάρχουν οι ίδιες αρχές, οι ίδιες αξίες και οι άνθρωποι που τις συμμερίζονται.

 11. spirit avatar
  spirit 15/10/2011 22:06:18

  Έτσι έλεγε και ο Καραμανλής για τους εκδότες αλλά....
  Πολύ εύκολα τους ξεγράφετε!

 12. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 15/10/2011 22:22:23

  Εγω παλι γιατι ΔΕΝ πειθομαι αν και θα τοθελα; Με το Μητσοτακη στο κομμα;

 13. ΒΕΝ avatar
  ΒΕΝ 16/10/2011 01:28:50

  Μάλλον κυάμωση έχεις πάθει όταν σε νοιάζει πόσα κουκιά θα μαζέψεις. 'Οποιος διαγράφει αυτή τη στιγμή όποιον αντιστέκεται και αντιδρά υπέθεσε τι θα γίνει όταν θα κυβερνά,

 14. S.R. avatar
  S.R. 16/10/2011 07:43:49

  Η Ν.Δ ΕΓΙΝΕ "μπλε ΠΑΣΟΚ ", απο την εποχη του Εβερτ. Και μαλιστα η "Πασοκοποιηση"της θεωρηθηκε "ευφυης ελιγμος" και "αναγκαια προσαρμογη" απο τον "ευφυη" Εβερτ...Η "ευφυια" συνεχιστηκε επι Ντορας, και Κωστα, και ετσι ιδεολογικα η Ν.Δ. ευνουχιστηκε τελειως και ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ μπλε ΠΑΣΟΚ... Τωρα μενει να κανει ο Σαμαρας "αποπασοκοποιηση"...Το αν θα το κανει ,θα προσδιοριση το αν θα κυριαρχηση πολιτικα...
  Αυτα για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους......

 15. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 16/10/2011 08:52:48

  " να ξεχαρβαλώσει το κράτος"

  Πρωτίστως ξεχαρβάλωσε το Έθνος μέσα από το κράτος.

  Όσον αφορά τον Λυμπερόπουλο είναι ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, αλλά ο συνδικαλισμός δεν αφορά πωλήσεις και marketing.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.