Η ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας και η επιτυχία του Άρη
22/05/2014 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας και η επιτυχία του Άρη

Αποτελεί τεράστια επιτυχία του Άρη Σπηλιωτόπουλου το ψαλίδισμα Κασιδιάρη. Η επιχειρηματολογία και τα θέματα που έβαλε στην ατζέντα (τζαμί, λαθρομετανάστες, παραεμπόριο) άγγιξαν μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που μέχρι τότε άκουγαν τα συγκεκριμένα θέματα μόνο από τον Κασιδιάρη.

Ακούστηκε στην αρχή ψιθυριστά. Μετά όσο περνούσε η ώρα γινόταν παραταξιακός σεισμός. Έπαιξε ο Άρης το ρόλο της Ιφιγένειας της παράταξης; Ή πρακτικά λειτούργησε ως ο Αναμορφωτής της;

Ήταν γεγονός, γι’ αυτό και η απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του, ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ γνώριζαν την καμπάνια του Άρη Σπηλιωτόπουλου για το Δήμο της Αθήνας.

Και γνώριζαν όλη την στρατηγική η οποία είχε τρία βασικά σκέλη: (1) να αναδείξει τα καθημερινά προβλήματα της Αθήνας ανακόπτοντας Καμίνη και ΣΥΡΙΖΑ, (2) να αντιμετωπίσει τον αντάρτη Νικήτα Κακλαμάνη χωρίς να τραυματίσει την παράταξη, (3) να αποκρούσει το χείμαρρο Κασιδιάρη ο οποίος αποκτώντας συμπάθειες μέσω της δικαστικής του περιπέτειας έλεγε δεξιά κι αριστερά ότι είναι σίγουρος για τη δεύτερη θέση.

Ο Άρης παρόλο που δεν κατάφερε να εκλεγεί, έκανε και τα τρία αυτά άριστα. Και τα έκανε με πραγματικό προσωπικό κόστος αφού όλοι σήμερα λένε και ξέρουν ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι η αιτία που δεν έχει η παράταξη και η Νέα Δημοκρατία υποψήφιο στο Β’ γύρο για το Δήμο της Αθήνας. Και το γεγονός ότι μπορούμε να μιλάμε για την επιτυχία του Άρη Σπηλιωτόπουλου και της καμπάνιας του αποδεικνύεται απλά:

Πρώτον, ο Καμίνης πήρε περίπου 8% από το 2010 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με όλο το μηχανισμό του πάνω στον Σακελλαρίδη πήρε περίπου 7% λιγότερο από τις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου του 2012. Δηλαδή ο Άρης τους πριόνισε.

Δεύτερον, ο Κακλαμάνης που έλεγε δεξιά κι αριστερά ότι θα έβγαινε δεύτερος κι έκανε μια πραγματικά χυδαία εκστρατεία εναντίον της παράταξης και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, πήρε ο ίδιος μετά βίας 7%. Φυσικά ήταν το κρίσιμο ποσοστό που θα οδηγούσε τη Νέα Δημοκρατία και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στο Β’ γύρο και τη σίγουρη εκλογή. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος κι εκεί είχε μια γενναία πολιτική συμπεριφορά ως πιστός στρατιώτης της παράταξης κι ουδέποτε μίλησε εναντίον του Νικήτα Κακλαμάνη αλλά πάντοτε ανέφερε μόνο μια αλήθεια: την πραγματικότητα της χαμένης ψήφου. Η στάση του Νικήτα Κακλαμάνη είναι ανάλογη της προδοσίας και μόνο έτσι εκλαμβάνεται από τους ψηφοφόρους της παράταξης.

Τέλος, εκείνο, όμως, που πραγματικά αποτελεί τεράστια επιτυχία του Άρη Σπηλιωτόπουλου, η οποία είναι πέρα και πάνω από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας και της Αθήνας είναι το ψαλίδισμα Κασιδιάρη. Κι αυτό είναι επιτυχία στην οποία όχι μόνο η παράταξη αλλά όλη η Ελλάδα του χρωστάει. Η επιχειρηματολογία του Άρη Σπηλιωτόπουλου και τα θέματα που έβαλε στην ατζέντα (τζαμί, λαθρομετανάστες, παραεμπόριο) άγγιξαν μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που μέχρι τότε άκουγαν τα συγκεκριμένα θέματα μόνο από τον Κασιδιάρη. Μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών κατανόησαν ότι η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους και τα καταλαβαίνει. Έτσι απέφυγαν ακραίες λογικές τύπου Κασιδιάρη που εκμεταλλεύονται την καθημερινή αγωνία του πολίτη για να κρύψουν την κρυφή ατζέντα που έχουν και σήκωσαν τείχος προστασίας.

Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με τη στάση του πρόσφερε μια μεγάλη υπηρεσία και στην παράταξη και στην πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αιθεροβάμων avatar
  Αιθεροβάμων 21/05/2014 16:31:58

  Τώρα με τα τζαμιά και τους λαθρομετανάστες τι κάνουμε στην Αθήνα; Θα ψηφίζουμε τον ανόητο Καμίνη να τα προωθήσει ή τον ακόμη χειρότερο διεθνιστή Σακελαρίδη;

 2. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 21/05/2014 18:28:12

  Ώστε λοιπόν μέχρι την 18-5 η ΧΑ ψαλίδιζε-έστω στην Αθήνα-την ΝΔ, από τότε συμβαίνει το αντίθετο;

 3. 4matic avatar
  4matic 22/05/2014 00:03:23

  Μετά την επιτυχία πάντως τον περιμένει για την ώρα η ουρά του ΟΑΕΔ. Γρήγορα να του βρούμε χαρτοφυλάκιο γιατί τσαλακώνεται το image...

 4. George N avatar
  George N 22/05/2014 08:51:59

  "ἂν ἔτι μίαν μάχην Ῥωμαίους νικήσωμεν, ἀπολούμεθα παντελῶς"

 5. Ηλίας avatar
  Ηλίας 22/05/2014 12:33:43

  Τι μας λέτε τώρα. Δηλαδή αν δεν κατέβαινε ο Άρης πόσο θα έπαιρνε η ΧΑ ?? Εγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Ήταν λάθος του να κατεβάσει την "ατζέντα" του στο επίπεδο της ΧΑ. Τους έδωσε το δικαίωμα να λένε ότι αφού τα ίδια θέλει και ο κόσμος της ΝΔ αλλά το κόμμα δεν τα κάνει, ψηφίστε εμάς που θα τα κάνουμε στα σίγουρα. Νομίζω πως τους ανέβασε τα ποσοστά όχι τους τα ψαλλήδισε.

 6. Makis avatar
  Makis 22/05/2014 15:01:49

  φαντάσου να περνούσε και στον δεύτερο γύρο τι θ λέγαμε ! Που την είδατε τη επιτυχία ρε παιδιά ?

 7. ΚωσταςΧ avatar
  ΚωσταςΧ 22/05/2014 15:14:49

  Οσα δεν φτανει η αλεπου.................. κλπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.