#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2010 15:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις τηςΑμετακίνητη παραμένει η πολιτική της ΝΔ επειδή αυτή έδωσε στο κόμμα της δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης κι αυτή επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις, τόνισε σήμερα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε επίσης ξεκάθαρα αντίθετος με την οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτές ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο και χαρακτήρισε «καταστροφικό» το δρόμο που επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν σήμερα το Μνημόνιο καταστροφικό για τις ίδιες. “Οι δανειστές μας θα αντιληφθούν κάποια στιγμή, ότι για να τηρήσουμε τις δανειακές υποχρεώσεις μας πρέπει να αλλάξει το μείγμα που μας έχουν επιβάλει”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι κοντά στους μικρομεσαίους.

Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται από δω και μπρος.

Ακολουθούν αποσπάσματα απο την ομιλία του:

Τα μέτρα που πήρε δεν δούλεψαν. Το Μνημόνιο έχει πέσει έξω σε όλους τους στόχους του. Και τώρα πλέον αυτό ομολογείται.

Η επιμονή στην ίδια πολιτική θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο. Κι αυτό πια δεν αμφισβητείται.

Αλλά η πολιτική μας δεν ήταν μόνο αντίθεση με το Μνημόνιο. Δεν είμαστε κόμμα του «αντί». Καταθέσαμε συνολική πρόταση εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση. Την οποία, στην αρχή, αρνήθηκαν να τη συζητήσουν. Ύστερα προσπάθησαν να τη διαστρεβλώσουν. Και τώρα σιγά-σιγά, όλο και περισσότεροι, ομολογούν ότι η κριτική μας ήταν σωστή. Και οι προβλέψεις μας επιβεβαιώθηκαν.

Οι φωνές για αλλαγή πολιτικής πληθαίνουν. Και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών – ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο, όπου το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα για επικύρωση της πολιτικής του από το εκλογικό σώμα – έδειξε ότι δύο στους τρείς ψηφοφόρους που πήγαν στις κάλπες αποδοκίμασαν την πολιτική του. Και οι υπόλοιποι εξέφρασαν την αντίθεσή τους αρνούμενοι να ψηφίσουν.

Και αυτοί που ψήφισαν στην πλειονότητά τους και αυτοί που απείχαν με τη στάση τους, αποδοκίμασαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

....Το κόμμα των εκβιασμών και των ψεμάτων, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με το χειρότερο εαυτό του, με το χειρότερο παρελθόν του, με τις οξύτερες αντιφάσεις του, με τα απίστευτα λάθη του και με τις βαριές αμαρτίες του.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, είναι υποχρεωμένη πλέον, από πολύ πιο δύσκολη θέση να πάρει πολύ πιο σκληρές αποφάσεις, που όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν πια ότι είναι αδιέξοδες.

Δεν θα σας μιλήσω εδώ αναλυτικότερα για τις νέες αυξήσεις που έρχονται το 2011 στα τρόφιμα, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, ή για τις νέες μειώσεις στα δημόσια έργα. Πετσοκόβουν ακόμα και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων! Αλλά αυτά θα τα πούμε στη Βουλή. Θα σας αναφέρω μόνο τέσσερις από τις αστοχίες που ομολογεί ο Προϋπολογισμός για την μέχρι τώρα πολιτική. Αστοχίες απίστευτες:

Για την ύφεση: Το Πρόγραμμα Σταθερότητας προέβλεπε  - 0,3%. Η αναθεώρηση του Μαρτίου – 2%. Το «Μνημόνιο» - 4%. Και ο τωρινός Προϋπολογισμός – 4,2%.

Για τα δημόσια έσοδα: Το «Μνημόνιο» προέβλεπε αύξηση 13,7%. Το Προσχέδιο εκτιμούσε αύξηση 8,7%. Ο Προϋπολογισμός εκτιμά αύξηση 6%. Και μέχρι τον Οκτώβριο είναι στο 3,7%.

Για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Το «Μνημόνιο» προέβλεπε μείωση των δαπανών κατά 4,1%. Το Προσχέδιο εκτιμούσε μείωση 6%. Ο Προϋπολογισμός εκτιμά μείωση 11,3%. Και μέχρι τον Οκτώβριο η μείωση είναι 24,5%.

Για τον Πληθωρισμό: Το «Μνημόνιο» προέβλεπε 1,9%. Ο Προϋπολογισμός εκτιμά 4,6%. Και τον Οκτώβριο βρίσκεται, ήδη, στο 5,2%.

Υπάρχουν, όμως και συμπεράσματα για μας: Επιτύχαμε πολλά, πολύ σύντομα. Αλλά έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά. Δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας. Έχουμε ακόμα σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να τις καλύψουμε.

Η κοινωνία καταλαβαίνει πλέον ότι το Μνημόνιο οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο. Το εκλογικό σώμα έδωσε μήνυμα για αλλαγή πλεύσης, για αλλαγή Οικονομικής Πολιτικής.

Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη. Αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης. Αυτή επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις. Σε αυτήν επιμένουμε.

Πρέπει να την κάνουμε σαφέστερη και πιο διεισδυτική.

Ζητάμε αλλαγή μείγματος Οικονομικής Πολιτικής. Για έξοδο από την κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Όχι με ασφυξία.

Αυτό το αντιλαμβάνεται σήμερα το σύνολο της κοινωνίας.

Έτσι κι αλλιώς, όποιες διαρθρωτικές αλλαγές είναι χρήσιμες τις στηρίξαμε και εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε. Αλλά με ασφυξία δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση.

Δεν λέμε ότι θα είναι εύκολο ή απλό. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι το Μνημόνιο, ως έχει, θα οδηγήσει τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο. Ήδη και πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος του Μνημονίου είναι αδιέξοδος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χώρες που βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση με την Ελλάδα, κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να υπογράψουν αντίστοιχο «Μνημόνιο». Μπορεί να μην τα καταφέρουν τελικά. Αλλά προσπαθούν να το αποφύγουν. Γιατί; Γιατί θεωρούν ότι θα καταστραφούν από την ύφεση, την ασφυξία και την υπέρ-φορολόγηση που θα τους επιβάλει.

Αυτό που η κυβέρνηση Παπανδρέου θεώρησε προ έξι μηνών «σωτηρία» για τη χώρα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες το θεωρούν σήμερα καταστροφικό για τις ίδιες!

Πρέπει να βγούμε απ’ αυτόν τον καταστροφικό δρόμο, αλλάζοντας την Πολιτική αυτή.

Οι δανειστές μας θα αντιληφθούν κάποια στιγμή, ότι για να τηρήσουμε τις δανειακές υποχρεώσεις μας πρέπει να αλλάξει το μείγμα που μας έχουν επιβάλει.

Είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Τη θέλουμε ταχύτερη και πιο τολμηρή. Αλλά δεν μπορούμε να την επιτύχουμε πνίγοντας την Ελληνική οικονομία.

Είμαστε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα. Αλλά δεν θα την επιτύχουμε με μαζικές απολύσεις. Τέτοιες απολύσεις δεν τις αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η Κοινωνία. Χώρια που αποδίδουν ελάχιστα, γιατί το κράτος θα μειώνει τις δαπάνες του από τη μια πλευρά, αλλά και θα αυξάνονται οι πληρωμές του από την άλλη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 19/11/2010 15:50:50

  OK Mηνυμα εληφθη.Κουβεντες σταρατες.Πορεια απαρεκλητη και οσοι πιστοι προσελθετε.Προσωπικα μενω στην αναμονη για το πως το στρατευμα θα εκπαιδευτει στον τομεα της επικοινωνιας να εκφραζεται χωρις ''τα στρογγυλεμένα λόγια''.Θελει δουλεια πολυ η ιδεολογικη & παραταξιακη εμπεδωση το γιατι ,που,ποτε,ποσο & προ παντος πως λεμε κατι στη κοινωνια .Εδω καλειται να παιξει σπουδαιο ρολο το ΙΔΚΚ {Ιδρυμα Δημοκρατιας Κωνσταντινου Καραμανλη } .Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα !

  • Καλαματιανός avatar
   Καλαματιανός @ Ραβινος 19/11/2010 23:08:02

   Ναι με τον νεο Πλάτωνα ( λεγε με Μειμαρακη ) θα γραψει το νεο Συμπόσιο!

 2. Orestios avatar
  Orestios 19/11/2010 16:02:05

  Πείτε ότι θέλετε.
  Αν δεν ξέρω το antinews και θέλω να ενημερωθώ από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος πέφτω πάνω στο χλιαρό μήνυμα των 2 αράδων

  • man8os avatar
   man8os @ Orestios 19/11/2010 16:17:42

   Και το Ρεαλ του Χατζηνικου δημοσιευσε παρομοιο αρθρο. Εστω και αν ειναι Ντορικος.

   • Orestios avatar
    Orestios @ man8os 19/11/2010 16:27:41

    Η εισήγηση στην Εκτελεστική γραμματεία είναι κάτι άλλο από την ανακοίνωση για τη συνάντηση με την Τρόικα.

 3. man8os avatar
  man8os 19/11/2010 16:16:12

  Πολυ καλα τα ειπε ο Προεδρος, τα λογια του βεβαιωνουν οτι οσα λεμε και εδω και στους χωρους εργασιας μας δεν τα λεμε μονο εμεις. Υπαρχουν και πολιτικες δυναμεις που εκφραζονται με τον ιδιο τροπο. Επισης μας δειχνει οτι εχει και αυτος τις ιδιες ανυσηχιες με εμας, οτι τα νουμερα δεν βγαινουν, και οτι καλουμαστε να θυσιασουμε κεκτημενα χωρις αντικρυσμα.
  Ζητω συγνωμη γιατι μετα εκεινη την ανακοινωση, νομισα οτι η ΝΔ εκανε στροφη υπερ κυβερνησης εθνικης ενοτητας, με ΠΑΣΟΚ,Ντορα και ΛΑΟΣ.
  Τωρα συμπεραινω οτι προχωραμε μπροστα να βγαλουμε την χωρα απο τον μηχανισμο στηριξης που την πνιγει.
  Και να μην ξεχασω, πρεπει να δωσουν λογο σστο κομμα αυτοι που μιλουσαν για απολυσεις, κυβερνησεις συνεργασιας και συνεργασια για την εφαρμογη του μνημονιου. Παραλιγο να γινει μεγαλη ζημια.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ man8os 19/11/2010 16:40:53

   Μάνθο, δεν φταις εσύ, είναι μεγάλο πρόβλημα η παραπληροφόρηση από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης. Δες παρακάτω πόσο εύκολα ένας ανυποψίαστος ή απρόσεκτος αναγνώστης θα παρερμηνεύσει τις θέσεις της ΝΔ ,ακόμη και μέσα από τις δημοσιεύσεις στο antinews:
   "Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Γραμματεία επικύρωσε την απόφαση να αναλάβει η ΝΔ την πρωτοβουλία και να ζητήσει από την κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη Βουλή, η οποία θα πρέπει να είναι αναθεωρητική." (από σχόλιο σε άλλη ανάρτηση)
   "Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε επίσης ξεκάθαρα αντίθετος με την οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση του Συντάγματος" (τμήμα φράσης αυτού του άρθρου, που συνεχίζει βέβαια και εξηγεί, αν το προσέξεις - αν όμως είσαι έστω και λίγο κακόπιστος, η ζημιά έγινε!

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 19/11/2010 16:37:06

  Αλλα λογια ν'αγαπιωμαστε .Τι ανακοινωση ειναι αυτη ? Απο την μια λεμε οχι σε στρογγυλεμενα λογια και απο την αλλη υπογραφουμε αυτην την ανακοινωση μετα την συναντηση με την τροικα ?
  ''ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι -και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- ότι μόνο μια ζωντανή οικονομία και μια όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να έχει και τη δυνατότητα θετικής, αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον».
  Κριμα !!!!!.Φαηλο Κρανιδιωτη που εισαι ?

 5. Factorx avatar
  Factorx 19/11/2010 18:08:08

  Ορισμένοι αρχίζουν να γίνονται κουραστικοί στα σχόλια. Και δεν εκφράζουν τίποτα άλλο απο μια συνεχή γκρίνια. και σιγά την κριτική εδώ που τα λέμε. Ποιο χοντρά τα γράφουμε εμείς στις αναρτήσεις.

  Ομως το θέμα είναι άλλο: Τις προηγούμενες ημερες πήξαμε στο σχόλιο για την υποτιθέμενη αλλαγή στασης του Σαμαρά. Τωρα που επιμένει στην σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή τι έχουν να που ο οψιμοι επικριτές;

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Factorx 19/11/2010 20:22:57

   Οποιος διαβασει την ανακοινωση καταλαβαινει πολυ καλα. και δεν μπερδευεται .Να προσεχουν τι γραφουν στις ανακοινωσεις .Μιας και η επικοινωνιακη αιχμη ειναι ο Προεδρος

 6. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 19/11/2010 19:49:59

  Factor x:

  Αν οι αναγνώστες του anti μπερδεύονται, τότε σκέψου πόσο μπερδεύονται οι από τα ΜΜΕ ενημερωνόμενοι.

  Δε νομίζω ότι κανείς καλοπροαίρετος αμφισβητεί τη θέση του Σαμαρά. Το μονίμως ζητούμενο είναι το επικοινωνιακό. Απλά λόγια που χτυπάνε στην τσέπη - όπως άλλωστε και τα μέτρα. Το γ@#$%^ το αυτονόητο ζητάμε δηλαδή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.