#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2011 08:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ οριστικά πρώτη και τέρμα η αποχή!!!Μπροστά και στις τάσεις της MRB η ΝΔ

Παγιώνεται πλέον η πρωτοπορία της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η διαφορά του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά από την κυβερνητική παράταξη έχει την τάση διεύρυνσης, όπως φαίνεται από τις διαδοχικές μετρήσεις.

Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη παρουσιάζεται πολιτική έρευνα της VPRC. Νέο και αξιοπρόσεκτο στοιχείο που προκύπτει είναι η μεγάλη μείωση της πρόθεσης για αποχή, λευκή ή άκυρη ψήφο σε σχέση με ότι καταγράφεται σταθερά εδώ και ένα χρόνο στις δημοσκοπήσεις της εταιρείας. Θα έχουν δηλαδή μεγάλες εκπλήξεις οι προσεχείς εκλογές. αντιστρόφως ανάλογες όμως από τις προηγούμενες. Και επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η ΝΔ πρέπει να ρίξει βάρος στους "αναποφάσιστους" και σε εκείνους που δικαιολογημένα αποστρέφονται το σημερινό πολιτικό σύστημα.

 

H Εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC (Ιούνιος 2011) έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ 26,0%, ΝΔ 28,5%, ΚΚΕ 13,5%, ΛΑΟΣ 7,0%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,0%, Δημοκρατική Αριστερά 3,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1,0%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 0,5% & Λοιπά κόμματα 7,0%. Η προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας έδινε τη διαφορά στο 0,5% υπέρ της ΝΔ.

 

Προηγούμενες μετρήσεις

 

GPO: Ύστερα από χρόνια η ΝΔ είναι πρώτη σε μέτρηση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 21%, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 20,1%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9,2%, ο ΛΑΟΣ 6,5%, Ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, η ΔΗΑΡ 3% οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,1%, η ΔΗΣΥ 2% και το ΑΡΜΑ 2,2%. Παράλληλα, το 58,8% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τον ανασχηματισμό, ενώ

το 63,2% απάντησε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι περισσότερο αποτελεσματική από την προηγούμενη, με μόνο το 35,5% να προσδοκά το αντίθετο.

Χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις που δόθηκαν σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπου οι 2 στους 3 (66,3%) απάντησαν ότι το αντιμετωπίζουν αρνητικά.

 

ALCO: Για πρώτη φορά η ΝΔ προηγείται και σε μέτρηση της εταιρείας ALCO. Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων φτάνει το 1,7%, ενώ η αποχή φτάνει το 15% και οι αναποφάσιστοι το 9,7%.Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 19,6%. Ακολουθούν ΚΚΕ 7,6%, ΛΑ.Ο.Σ. 5,1%, ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, ΔΗ.ΣΥ. 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Οικολόγοι 2,3%, Άρμα Πολιτών 1,1%.

 

Είναι πολύ σημαντική η συγκυρία της μέτρησης της Alco, καθώς ο ανασχηματισμός δεν φαίνεται να επηρεάζει τις προτιμήσεις των πολιτών. Παρότι καταγράφονται πρόσκαιρα  στιγμιαία οφέλη για την Κυβέρνηση, δείχνει να μένει οριστικά δεύτερη.

Η πίεση της κοινωνίας προς την Κυβέρνηση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες. Το γεγονός αυτό είναι πολύ πιθανό να καταγραφεί και στις μετρήσεις που θα ακολουθήσουν.

 

Υπενθυμίζουμε και τις άλλες δύο δημοσκοπήσεις του Ιουνίου που κατέγραψαν  σταδιακά την πολιτική πρωτιά της ΝΔ:

 

PUBLIC ISSUE: Επτακομματική βουλή κατέγραψε  το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για  λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Η ΝΔ απέκτησε προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31% έναντι 27%, αλλά ακόμη και αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική δεν φθάνει τον πήχυ της αυτοδυναμίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζει ραγδαία φθορά υποχωρεί στο 27%.PULSE-RC: Η ΝΔ προηγήθηκε οριακά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse – RC για τον Τύπο της Κυριακής. Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούσε  το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών.

 

Η πίεση της κοινωνίας προς την Κυβέρνηση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες. Το γεγονός αυτό είναι πολύ πιθανό να καταγραφεί και στις μετρήσεις που θα ακολουθήσουν.Το επόμενο στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το «χτίσιμο» της μεγάλης αυτοδυναμίας. Βήμα –βήμα αλλά χωρίς ενδοιασμούς. Με ρηξικέλευθους χειρισμούς, ανατρεπτικές προτάσεις και αποφασιστικότητα.

Και ενδεχομένως να χρειαστούν και «μεταγραφές» αλλά και «αποδεσμεύσεις», για να χρησιμοποιήσουμε τους επίκαιρους ποδοσφαιρικούς όρους…

Μ.Ο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/06/2011 08:38:11

  Μ.Ο. καλημερα.
  σε παω ενα στοιχηματακι... χαχαχα ειναι και της μοδας και πρωτοσελιδο !
  ( μεσα στις πρασινες ντουφεκιες ... )

  Στοιχημα πρωτο, Εαν παμε σε εκλογες Οκτωβριο 2011 ! θα παρουμε ανετη πλειοψηφια.

  Στοιχημα δευτερο, δεν θα μπουν φυλακη αυτοι που φανταζομαστε σχετικα με τα σημερινα δημοσιευματα ! Εινα η "τσιχλα" του εναλλακτικου Πρωτοσελιδου.

  Στοιχημα τριτο, ο Μπεννυ θα "γεννησει" λεφτα !

  ΠΠ

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/06/2011 10:01:42

   Και ποιανού θα είναι το παιδί που θα γεννήσει ο Μπένυ?

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/06/2011 10:29:54

    Καλημερα Γιαννη,
    σ ενα παρτυ με ουζα ποτε δεν γνωριζεις τον πατερα !

    ΠΠ

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/06/2011 10:48:58

     Καλημέρα κι από μένα
     "Νόθο" χρήμα, αγνώστου πατρός.
     Βλέπω τον Μπένυ να πηγαίνει στο "Πάμε Πακέτο"

     By the way μήπως μελέτησες αυτό?
     h-p://www.imf.org/external/np/ms/2011/062011.htm

 2. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 23/06/2011 09:10:45

  Ως προς τα ποσοστά του Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ πλάκα μας κάνουν έτσι ?

 3. Άκης Κιλκίς avatar
  Άκης Κιλκίς 23/06/2011 09:12:51

  Καλά τα γκάλοπ περιμέναμε για να μας το πουν; Δεν το βλέπουμε; Εξι μήνες το λέμε. Απλώς τώρα αυτά τα λαμόγια παίρνουν θέση για τη συνέχεια. Αφου η σαρωτική αυτοδυναμία είναι δεδομένη. Ο Σαμαράς δεν είναι ηλίθιος που δεν πήγε με κανέναν τους. Να κανει τι; Και καλά θα κάνουν οι Ευρωπαίοι Δεξιοί να πάρουν μαθήματα χειρισμού κρίσης από το Σαμαρά. Γιατί σε λίγο δεν τους βλέπω να υπάρχουν...

 4. kiki avatar
  kiki 23/06/2011 09:14:28

  ΠΠ,
  θα παρουμε ανετα πλειοψηφια, ισως.
  Θελει πολυ πιο καθαρο λογο.Λιτο.
  Οχι πολλα νουμερα, σαφη να καταλαβαινει απλα ο κοσμος, απο ολους, να σκασουν οι διαφοροι που δεν μπορουν,να γινουν οσοι μεινουν πιο μαχητικοι, να ακουστει στα γραφεια η ελληνικη κοινωνια που βραζει, και ειναι σε οριακο σημειο εξεγερσης.
  Χθες στην Σπαρτη μιλαγε ο Καζακης, εξαιρετικα κατανοητος και σαφης.ειχε κοσμο για συντηρητικη κοινωνια, ο κοσμος παγωσε με τον εξαιρετικα κατανοητο λογο του.Καταλαβαν πολυ περισσοτερα , απο οτι τους λενε οι διαφοροι απο τηλεορασεως, περι την οικονομια.Εχουν καταλαβει πολλοι πλεον οτι το ΧΡΕΟΣ ειναι ψεμμα, ειναι νομοτυπη θηλεια στον λαιμο μας.
  Θα πεθανουμε με αυτην την προοπτικη , το καταλαβαινουν.
  Οι αντιδρασεις ψυθιριστα γυρω μου , καθολου ηπιες.
  Πως θα πεισετε τον κοσμο οτι ολα αυτα τα σχεδιαζομενα απο την ΝΔ, μπορουν εστω και σε καποια χρονικη διαρκεια, θα αναταξουν , κατ αρχην την οικονομικη και κοινωνικη ζωη της χωρας, πως θα τους δωσετε πιστη και ελπιδα.
  Θελει πια ριζικες προτασεις λυσεων, το χρεος παρανομο, δεν πληρωνουμε το επαχθες και απεχθες, κανουμε ερευνα για το χρεος, και ολα τα οικονομικα που γραφεις.
  Σαφη λιτο και κατανοητο λογο , και κυριως γρηγορα .

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ kiki 24/06/2011 02:20:35

   Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω να μη το σχολιάσω αυτό επειδή φαίνεσαι και από τα πιο συγκροτημένα άτομα εδώ μέσα. Είναι δυνατόν να υιοθετείς όλη την ατζέντα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (μη αναγνώριση χρέους που λέει ο Καζάκης, ΕΛΕ που λέει η ανταρσύα, μερική διαγραφή χρέους που λέει ο σύριζα) και να είσαι ψηφοφόρος της νέας δημοκρατίας ("θα παρουμε ανετα πλειοψηφια, ισως") ; Καζάκης και Σαμαράς μαζί πώς γίνεται; Παραείναι καθαρός ο αέρας εκεί κάτω!

 5. gavros avatar
  gavros 23/06/2011 09:20:16

  ΠΑΣΟΚ 26,0%, ΝΔ 28,5%, ΚΚΕ 13,5%, ΛΑΟΣ 7,0%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,0%, Δημοκρατική Αριστερά 3,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%,
  ==
  Αν οντως αυτη ειναι η πραγματικη εικονα και η Ν.Δ καμαρωνει μπορω ΑΝΕΤΑ να αναφωνησω οτι η Ν.Δ χρηζει ψυχιατρικης εξετασης ...
  Θεε μου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ,κατι φταιει....

  1,5 χρονο με το γνωστο πασοκ ,μνημονιο,ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΣ με ΥΠΕΡΕΠΙΤΟΚΙΑ,με σπρεντς κοντα στα 1500 με κομμενα δωρα αδειες κλπ κλπ με αυξηση ΦΠΑ με διπλασιασμο της τιμης των καυιμων,ποτων τσιγαων κλπ κλπ και η Ν.Δ παει μπροστα ΜΟΝΟ 2,5 μοναδες!?!?
  Θεε μου πειτε τους παρακαλω να καταλαβουν καλα εκει στην Συγγρου.
  ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ!!!!!
  Καπου χωλαινουν.. Θεουλη μου θα τους το πεις??

 6. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 23/06/2011 09:26:47

  Δεν ξέρω τι λέτε ρε παιδιά, αλλά άνθρωποι της αγοράς που υποφέρουν 18 μήνες τώρα, μόνο που βλέπουν τη προοπτική πτώσης της πιο ανίκανης και ξενόδουλης κυβέρνησης που είδε ποτέ ο τόπος σκάνε δειλά δειλά ένα γελάκι και μια αμυδρή ελπίδα γεννιέται στο μυαλό και τη ψυχή τους. Ακόμα και πασόκοι που ντρέπονται να το ομολογήσουν ( οι πιο νορμάλ , γιατί οι ταλιμπάν του Πασοκιστάν δεν χαμπαριάζουν ). Από την ώρα που ο Αντώνης έρριξε το κύβο και ζήτησε εκλογές ο κόσμος αρχίζει να τον ακούει - ο κόσμος που επηρεάζεται από τα μμε και κατευθύνεται. Συμφωνώ με τον Μ.Ο. ότι χρειάζονται αποδεσμεύσεις και μεταγραφές : αποδεσμεύσεις από αυτούς στη ΝΔ που τους εκφράζει η νεοφιλελεύθερη πολιτική ΓΑΠ και μεταγραφές από πολιτικά στελέχη που σκέπτονται και δρουν με βάση τη πατριωτική τους συνείδηση και όχι τις εντολές στοών και λεσχών : πρώην στελέχη πασόκ που κατάλαβαν το λάθος τους, πρώην αριστεροί, κ.ο.κ. Όλοι κάνουμε λάθη κάποια στιγμή στη ζωή μας, το θέμα είναι να το συνειδητοποιούμε. Ας ανοίξει λοιπόν η ΝΔ του Σαμαρά την αγκαλιά της σε όλους τους αληθινούς δημοκρατικούς πατριώτες που θα δώσουν την αυτοδυναμία και την αυτοπεποίθηση ότι είναι ενωμένη γύρω από τον Αντώνη η Ελλάδα που αντιστέκεται και που δεν παραμυθιάζεται ( είναι τεράστια η ευθύνη των διαπλεκόμενων μμε για τη σημερινή κατάντια της δημοκρατίας και όταν θα έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών στο σκαμνί δίπλα στους πουλημένους πολιτικούς πρέπει να κάτσουν οι πουλημένοι ιδιοκτήτες - εργολάβοι και τα ακριβοπληρωμένα τσιράκια τους ).

 7. Sta_a avatar
  Sta_a 23/06/2011 09:27:05

  Ας διώξει ο Αντώνης κάποιους Κυριάκους απο το κόμμα του και τα λέμε. Απαράδεκτη στάση του Μητσοτάκη να λέει ότι θα ψήφιζε το μνημόνιο αν ήταν το 151ος βουλευτής. Είναι προδοσία για τον Ελληνικό λαό να ακούει τέτοια πράγματα. Να πάει με το φιλαράκι του τον Γιώργο και την αδελφούλα του την Ντόρα. Εκεί ανήκει.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Sta_a 23/06/2011 09:31:13

   Εξω ο Κουλης ο Ψίλος... ΟΧΙ ΤΩΡΑ !!!! αργοτερα !!
   ΤΩΡΑ εχουμε θεμα ΠΑΣΟΚ !!! μην αλλαζουμε αντζεντα μονοι μας...
   Παραγκα ειναι οι αλλοι !..

   ΠΠ

  • gavros avatar
   gavros @ Sta_a 23/06/2011 09:32:10

   Τι σε κανει να πιστευεις οτι διαγραφοντας τον κυριακο της θεοδωρας ,θα τα ..πουμε??
   Τι θα "λεμε" ρε λεμε??

   Τα λετε που τα λετε ,αλλα γιατι δεν τα λετε??
   Αντε ρε που τα λετε. Οτι λεει δεν ξελεει.
   Δεν θα σας ξαναμιλησω μεχρι να μιλησουν τα δεντρα.
   Και τοτε το δεντρο ,σου τη λεει:
   Μωρ τι μας λες?

   Και συ δεν λες τιποτα . Τιποτα μιλαμε.
   Το δεντρο σου την ειπα ξαναμιλαμε...

   • Sta_a avatar
    Sta_a @ gavros 23/06/2011 10:16:21

    Οταν λέω "τα λέμε", εννοώ "τα λέμε" με τον εαυτό μας και αν θα κάνουμε την υπέρβαση να ψηφίσουμε Αντώνη στις επόμενες εκλογές ή όχι. Ψηφίζοντας Αντώνη με τον Κυρικάκο στην παρέα είναι σαν να δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης και στον Κυριάκο. Άκουσες τι έλεγε ο παππούς στους φακέλους στον Παπεχελά;(http://resaltomag.blogspot.com/2011/06/blog-post_4769.html) Ή νομίζεις πως ο Κυριάκος δεν εκτιμάει τον παππού και τις "δημοκρατικές του απόψεις". Κατάλαβες τώρα την σκέψη μου;

    • gavros avatar
     gavros @ Sta_a 23/06/2011 11:27:55

     τι έλεγε ο παππούς του
     ==
     Ο εγγονος ομως εχει ψηφους. Και εκει κολλαει το συστημα.
     Ασχετα αν εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου..

     Διαγραφη διαγραφη .. στο τελος θα μεινουμε εμεις και ο ..ζιγδης
     (τον εχεις ακουστα?)
     Η πειθω εχει την τιμητικη της αυτη την εποχη.
     Αυτο πρεπει να καταλαβουν εκει στην Συγγρου..

   • Tassos avatar
    Tassos @ gavros 23/06/2011 10:42:12

    Φίλε, πολύ πίνεις...

    • gavros avatar
     gavros @ Tassos 23/06/2011 10:49:26

     Το βλεπω σαν .."ανταποδοτικο " ,ΟΧΙ??
     Εισαι ο "ΝΙΚΟΛΑΣ" το "Αλλενακι" και δεν συμμαζευειται??

 8. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 23/06/2011 09:31:15

  ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. Η ΦΙΛΕΥΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
  ΥΓ.ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ, ΥΠΟ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

 9. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 23/06/2011 09:31:20

  Δηλαδη, με αλλα λογια, πρεπει να χαιρομαστε επειδη θα προηγηθει η ΝΔ και θα παραμεινει αδιαταρρακτο το αθλιο δικομματικο συστημα που εχει οδηγησει τον τοπο στην καταστροφη ! Αυτο θυμιζει την φραση του Καραγκιοζη : "μου ερριξαν ξυλο, εφαγα ομως και με την ψυχη μου" ! Αν αυτο αποτελει "αφυπνιση" του
  ελληνικου λαου, τοτε καλλιτερα να εξακολουθουσε να κοιμαται.

 10. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 23/06/2011 09:43:06

  για να κερδηθει αυτοδυναμια πρεπει ο σαμαρας να πεταξει εκτος ψηφοδελτιων ολα τα νεοφιλελευθερα ντορακια π.χ κυριακος και αλλοι . να βαλλει μπροστα νεα και αφθαρτα προσωπα για να δωσει την αισθηση στην κοινωνια οτι κατι αλλαζει σ΄αυτο το κομμα. τι να το κανω εγω να γιναι κυβερνηση αυριο η ν.δ και απο πισω να την υπονομευουν ολοι αυτοι οι τυποι οι περιεργοι?
  δε κυβερναται ετσι ο τοπος. γιαυτο καθαρση απο τωρα πριν ειναι αργα.

 11. gavros avatar
  gavros 23/06/2011 09:55:21

  γιαυτο καθαρση απο τωρα πριν ειναι αργα.
  ==
  Ενδιαφερουσα θεωρηση.
  "Καθαρση" εδω και τωρα τολεγε παλια και ο ..κουρης της (γ)αυριανης.

  Ο ..κ.εισηγητης εχει "επιμεληθει" του θεματος? Εχει καμμια προταση ,καποια ονοματα τελος παντων?
  Αυτοι πρεπει να διαγραφουν...
  Αυτοι πρεπει να προωθηθουν..

  Η Ν.Δ πασχει απο νεες ιδεες . Αυτο ειναι εμφανεστατο..Λοιπον ΟΛΟΙ πρεπει να συμβαλλουμε .. Ο καθενας με τις δικες του δυναμεις..

  • mhtsos karditsa avatar
   mhtsos karditsa @ gavros 23/06/2011 10:07:40

   μιλησα και παλαιοτερα. ο σαμαρας πρεπει να ακνει κυβερνηση δεξιων προσωπικοτητων ,εχει η παραταξη πολλα τετοια στελεχη. απο το χωρο της αγορας και τη εργασιας. δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καθηγητες, επιτυχημενα ατομα στο χωρο τους πρεπει να ειναι και εντιμα.

   εχετε τη εντυπωση πως μπορει να κυβερνησει ο σαμαρας με αρουληδες και γιαννοπουλους και χατζηδακηδες αυριο το πρωι? με τοιποτα ,δεν τους θελλει ο κοσμος και καλο ειναι οσοι ψηφισουν νδ στις εκλογες να αποβαλλουν με το σταυρο τετοιου ειδους στελεχη που δεν εχουν να προσφερουν τοιποτα στην παραταξη.

  • gavros avatar
   gavros @ gavros 23/06/2011 10:50:57

   Θα πω στο "ΝΙΚΟΛΑΣ" να σου τραβηεξει το αυτι..
   Αντε να μην φωναξω και το "αλλενακι"..

 12. gavros avatar
  gavros 23/06/2011 10:16:35

  Χρυσε μου οι διαγραφες ειναι "ευκολη υποθεση".
  Ο .."εμπλουτισμος" ειναι το προβλημα..

  κανει κυβερνηση δεξιων προσωπικοτητων ,εχει η παραταξη πολλα τετοια στελεχη. απο το χωρο της αγορας και τη εργασιας. δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καθηγητες, επιτυχημενα ατομα στο χωρο τους πρεπει να ειναι και εντιμα.
  ==
  Προφανως κανεις πλακα (το παιρνω απο τη καλη πλευρα).
  Λοιπον ,ΑΝ ΕΣΥ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ,επαναλαμβανω Ε Ν Α Ν απο αυτους που εχει η
  Ν.Δ που δεν ειναι επιτυχημενος στο χωρο του εγω θα .."ραψω το στομα μου " οπως οι "φτωχοι μεταναστες του συριζα των .ουστηδων"..
  Γιαννοπουλος? Καθηγητης ιατρικης
  αρουλη? δικηγορος ..με πτυχιο λεμε ,οπως λετε.
  ΟΛΟΙ καποιο πτυχιο εχουν . Τωρα αν ειναι "πετυχημενοι" στο χωρο τους ..ΕΙΝΑΙ!! Αποδειξε εσυ οτι δεν εινα.. ..

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ gavros 23/06/2011 10:30:31

   Προφανώς ο άνθρωπος όταν μιλάει για στελέχη δεν αναφέρεται μόνο στους πολιτευόμενους. Εκτός αν όλοι οι επιτυχημένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα θέλεις να μας πεις ότι είναι αριστεροί!

 13. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 23/06/2011 10:22:55

  Έχω την αίσθηση, διαβάζοντας το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ, ότι ο Σαμαράς ενσωμάτωσε δημιουργικά τον φιλελεύθερο οκονομικό λόγο στο πρόγραμμά του.
  Οι όποιες διαφοροποιήσεις ή παλινωδίες στελεχών ερμηνεύονται όχι ιδεολογικά αλλά προσωπικά και μόνο.
  Η Νέα Δημοκρατία είναι φιλελεύθερο και συντηρητικό ταυτόχρονα κόμμα. Συνθέτει αυτές τις δύο τάσεις του αστικού και ευρύτερου λαϊκού και πατριωτικού χώρου. Συνοπτικά αυτό εκφράζεται με τον όρο κοινωνικός φιλελευθερισμός.
  Η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί κι ούτε επιτρέπεται να είναι απλώς ευχάριστη, να χαϊδεύει αυτιά. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει ότι απέχει παρασάγγας από κάτι τέτοιο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες λογή λογής γκεμπελίσκων να του αποδώσουν τα αντίθετα. Δεν έχει απλά ανατάξει το κόμμα. Ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνεται υπεύθυνα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Με τη δική του ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα. Ο ΗΓΕΤΗΣ δεν προσαρμόζει το λόγο του στις απαιτήσεις των διαφόρων. ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ τη δική του γραμμή, τη δική του κατεύθυνση. Την ακολουθούν αυτοἰ που θέλουν και μπορούν. Δίχως προνομιακή μεταχείριση.
  Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρέπει να μάθει να μιλάει και τη γλώσσα του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ.
  Να βγάλει μπροστά νέους ανθρώπους. Ικανούς και με αγωνιστική διάθεση. Υπάρχουν. Η τυχόν ανακύκλωση/διάσωση πολιτικών προσώπων (π.χ. Βορίδης) απ΄το υφιστάμενο κομματικό σύστημα δεν μπορεί να υπηρετήσει το νέο λόγο, διότι εμπεριέχει αρνητικό συμβολισμό για την ευρύτερη κοινωνία στην οποία απευθύνεται ο ΣΑΜΑΡΑΣ.

 14. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 23/06/2011 10:31:24

  γιατι ποτε δουλεψε ο αρουλης π.χ για να ειναι επιτυχημενος ,εχει κολλησει κανενα ενσημο στη ζωη του? παιδι του κομματικου σωληνα δεν ειναι?
  ειπαμε δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καθηγητες. η νδ φυσικα και εχει επιτυχημενους στο χωρο της γιατι οι περισσοτεροι ειναι ελευθεροι επαγκελματιες και οχι οπως οι πασοκοι που ειναι δημ. υπαλληλοι.

  • gavros avatar
   gavros @ mhtsos karditsa 23/06/2011 10:39:37

   Χρυσε μου αναμασας "αυτα που σου φυτεψανε στον εγκεφαλο ", την προπαγανδα της συμμοριας..
   Δηλαδη το "γιοργο"- γαπα που κολλησε .."ενσημα' σαν βοηθος βενζινά στην Αμερικη εχει καποια παραπανω αξια??
   Ο αρουλη ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν κολλησε ποτέ ενσημα,αλλα κατα την αποψη μου δεν ειναι απαραιτητο κατι τετοιο.,ΚΑΙ ΟΥΤΕ εχει και καμμια αξια στην τελικη.
   Αμα αυτο ειναι που σου καθεται στο σβερκο(!?) ,να του πουμε να .."εξαγορασει" μερικα ..
   Με πιανεις?

 15. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 23/06/2011 10:52:37

  ο.κ

  • gavros avatar
   gavros @ mhtsos karditsa 23/06/2011 11:00:22

   D'accord.

 16. nick avatar
  nick 23/06/2011 11:19:33

  Βγαίνει νέα δημοσκόπηση της MRB μετά τον ανασχηματισμό, ΝΔ +2,1% από το ΠΑΣΟΚ, με αναγωγές κλπ. +3%, 149 έδρες αν η βουλή είναι 5κομματική.

  Η πρωτιά είναι γεγονός, η διαφορά έχει τάσεις διεύρυνσης, στόχος πλέον η αυτοδυναμία (και μάλιστα όχι η οριακή)...

 17. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 23/06/2011 11:34:47

  Πάνω από 3% η διαφορά σύμφωνα με την αναγωγή των τάσεων της MRB. Ζητούμενο πλέον για τη ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. Η ΝΔ να απλώσει χέρια προς τους ψήφους ΛΑΟΣ, Ντόρας, ΠΑΣΟΚ και κυρίως προς Αγανακτισμένους, απέχοντες και αναποφάσιστους.

 18. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 23/06/2011 12:32:06

  Πρέπει η παράταξη να κάνει ΠΡΑΞΗ το λόγο του Σαμαρά στο συνέδριο του 2009,πριν τις εκλογές που τον ανέδειξαν πρόεδρο.Εκεί είναι ένα από τα κλειδιά της πολιτικής κυριαρχίας της παράταξης.Το έχω ξαναγράψει.Είχε πει πως πρώτα η ΝΔ οφείλει να έχει σταθερότατο και ομοιογενή βηματισμό και κατόπιν να ξεχυθεί σαν χείμαρρος στην ελληνική κοινωνία....με απλά λόγια,ξεκαθάρισμα στα εσωτερικά του οίκου...στη συνέχεια,η ανάπτυξη εμπιστοσύνης με το σύνολο της κοινωνίας θα έρθει καταιγιστικά και θα σφραγιστεί την ημέρα της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης....

 19. gavros avatar
  gavros 23/06/2011 12:44:01

  Komis Montechristo
  =
  Τι ομορφα! Τι ρομαντικα!Romantic..
  Ο ¨κομης" ειναι ποητης? Μην μου πειτε ΟΧΙ,παρακαλω, θα ειναι σαν να με στηνεται στον τοιχο αγαπητε..
  Πειτε μου, πειτε μου παρακαλω ,οτι ειστε ποιητης....
  Το εχω αναγκη these bad times..

 20. Apostolos avatar
  Apostolos 23/06/2011 12:46:49

  Ο Βερναδάκης είναι γελοίος το ίδιο και η VPRC! Κάνει ότι μπορεί να ανεβάσει την Ντόρα και τον Συριζα είναι γνωστός φίλος για την σχέση του με τον Συριζα. Αν κάνει μια έρευνα ο Πλευρης δεν πρόκειται να δώσει αυτό το ποσοστό στην Χρυση Αυγή ούτε ο Χαγιος στο Ανταρσυα. όλες οι έρευνες δείχνουν ότι το Αρμα του Δημαρα είναι περιοπου στο 2% και αυτό παίρνει τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Να ξέρετε ότι αυτό θα είναι και η μεγάλη έκπληξη που θα βγάλειμ μπροστά με διαφορά τη ΝΔ

 21. katerina avatar
  katerina 23/06/2011 12:53:31

  Η VPRC εκτελεί το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Τσίπρα..εντάξει κλαίει και η Ντόρα και είπε να της χαρίσει κανα δευτερόλεπτο ν ανασάνει..Όσο για το Άρμα Πολιτών δύσκολο να το εξαφανίσουν όσο και να προσπαθούν γιατί απ ότι μαθαίνω κινείται καλά και θέλουν δεν θέλουν θα το βρούν μπροστά τους...!!!

 22. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 23/06/2011 13:28:34

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕ-ΦΥΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA

 23. EYA avatar
  EYA 23/06/2011 13:39:06

  ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ...ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΟΥ). Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ....ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ..ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΟΧΗ..ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΄΄ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ΄΄....

  • gavros avatar
   gavros @ EYA 23/06/2011 14:52:45

   ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΄΄ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ΄΄….
   ==
   Και γιατι οχι ..Great purges? ..
   Δεν ειναι δυνατον,δεν ειναι δυνατον....
   Το "αλλενακι" μεταλλαγμενα σε "ευα" κλπ εχουν αφηνιασει..

   Ο αξιοτιμος "ΝΙΚΟΛΑΣ" τι κανει?? Για την ..υγεια του ρωτω..

 24. an.vorinos avatar
  an.vorinos 23/06/2011 15:01:59

  Aγαπητοι για να κερδισει η ΝΔ τις εκλογες πρεπει. α) να προηγειται 8- 10 μοναδες διαφορα απο το Πασοκ , β. να εχει συσπειρωση της ταξεως του 90 τοις εκατο και γ)και μετακινησεις ψηφοφορων μεταξυ Πασοκ και ΝΔ 4 προς 1. Το Πασοκ χανει ψηφοφορους προς τα αριστερα του η ΝΔ κατ ουσιαν δεν κερδιζει απο την αποσυσπειρωση του που διαθετει τεραστια δεξεμενη ψηφων αριστερα του. Ας διδαχθουμε απο παρελθον πριν το 2000 . Η ΝΔ κερδιζε τις δημοσκοπησεις και το Πασοκ τις εκλογες

 25. EYA avatar
  EYA 23/06/2011 17:14:39

  @ΓΑΥΡΟΣ
  ΚΟΙΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ...ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, ΟΚ! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΑΛΙ ΟΚ! ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΘΑΡΑ...ΝΑ ΣΕ ΄΄ΠΙΑΝΩ΄΄ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ IQ...

  • gavros avatar
   gavros @ EYA 23/06/2011 20:49:36

   ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ IQ…
   ==
   Αυτο ειναι εμφανες.
   Ειμαι υπερ της ¨ανανεωσης" του κομματος,χωρις αυτο να συνεπαγεται απαραιτητα και αλλαγη ολων των προσωπων..
   Πιθανωτατα καποια προσωπα ειναι ανεπαρκη ,"δεν φτουρανε" ..ουτως ειπειν και πρεπει να απομακρυνθουν η τελος παντων να αλλαξουν "ποστο? ..
   Δεν μπορουν π.χ ΟΛΟΙ να κανουν τον κυβερνητικο εκπροσωπο,ενα παραδειγμα λεω. Αλλα μπορει ο ταδε που δεν κανει για αυτο το ποστο να ειναι ο ιδανικος για αλλο ποστο..
   Ο καθε ενας ΟΧΙ "εφ ω εταχθη" αλλα "εφ ω αξιζει" ...Μηδενος εξαιρουμενου..

   Υ.Γ
   Ποιος ειναι η "προεδραρα μου ο βαγγελης"??

 26. barman avatar
  barman 23/06/2011 17:43:09

  Ολους τους υπολογισμούς σας για τις επόμενες εκλογές να τους κάνετε με σίγουρο δεδομένο το παρακάτω:
  ΠΑΣΟΚ 13%

 27. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 23/06/2011 21:17:46

  ΕΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ) ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ; ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ;
  ΥΓ: ΣΑΝ ΄΄ΓΑΥΡΟΣ΄΄ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

 28. gavros avatar
  gavros 23/06/2011 21:30:53

  Ποια ειναι η .."προεδραρα μου βαγγελης" δεν μου ειπες.

  Δεν ειμαι ολυμπιακος,πειραζει?

 29. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 23/06/2011 22:41:21

  ΓΑΥΡΕ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΝΝΟΟΥΣΑ

 30. Armageddon avatar
  Armageddon 24/06/2011 10:08:02

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ , ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΙΕΣ.....

 31. Ελεύθερος Άνθρωπος avatar
  Ελεύθερος Άνθρωπος 24/06/2011 21:10:57

  @Armageddon ++1 . Πάλι στον δικομματισμό παραπέμπει το άρθρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.