Η ΝΔ μπορεί να θριαμβεύσει στις εκλογές
28/03/2014 07:16
Του Βασίλη Ζήση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ μπορεί να θριαμβεύσει στις εκλογές

Αν ο Σαμαράς επιστρέψει στην αστείρευτη κοίτη του 2009, αν ανανεώσει τους θεσμούς και το κόμμα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Η ΝΔ θα θριαμβεύσει.

Τέσσερα χρόνια τώρα το antinews δεν υπέκυψε στις κακόφωνες σειρήνες του άκρατου λαϊκισμού, του φασισμού και του δήθεν πατριωτισμού και των εκμαυλισμένων από τις θεωρίες αμερικανικών think tanks «αντιμνημονιακών».

Στον αγώνα αυτό χάσαμε ορισμένους υπερπατριώτες αλλά και αρκετούς έντιμους πολίτες που παρασύρθηκαν. Κερδίσαμε όμως άλλους φίλους, πολύ πιο κριτικούς και γι' αυτό ίσως πιο πολύτιμους

Σ΄ αυτά τα χρόνια στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα του Σαμαρά και την συγκυβέρνησή του για έναν βασικό και υπέρτατο λόγο: Την σωτηρία της Πατρίδος και την αποτροπή της εξόδου από το Ευρώ. Στα υπόλοιπα ζητήματα και κυρίως εκείνα που αφορούν την θεσμική κατοχύρωση της Νέας Μεταπολίτευσης και την δημιουργία ενός νέου κόμματος οι διαφωνίες μας παραμένουν. Το 2009 πρέπει επιτέλους να δικαιωθεί. Δεν είναι μόνο μια καλή ανάμνηση στα μυαλά ορισμένων παρεπιδημούντων στο Μαξίμου. Είναι πάγιο αίτημα αγώνα για την βάση της ΝΔ, απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία μιας νέας μεταπολίτευσης και όχι την μετάλλαξη της παλιάς με υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως γράφουμε και σε άλλη ανάρτηση, στα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Σαμαράς απέδειξε ότι μπορούσε να εκτελεστεί διαφορετικά το Μνημόνιο και να δώσει τεράστια ώθηση στα δημόσια οικονομικά. Περικοπές και πριν, περικοπές και τώρα, θα μου πείτε. Η διαφορά είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου όλο έξω έπεφτε από τους στόχους (και σε έλλειμμα και σε ΑΕΠ), ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά υπερκαλύπτει τους στόχους, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, το περίφημο πλεόνασμα.

Παράλληλα η Ελλάδα αρχίζει και χαίρει διεθνούς σεβασμού και δεν είναι πλέον το κλοτσοσκούφι του κάθε υπαλλήλου των Βρυξελλών. Και η πραγματικότητα είναι ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια και αυτό είναι κάτι που ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι θα είναι σε θέση πολύ σύντομα να αντιληφθούν.

Δεν είναι τυχαία όλα, υπάρχει λόγος και ο λόγος είναι ότι ο Σαμαράς είναι απείρως ικανότερος και κυρίως δεν έχει δόλο καταστροφής της χώρας.

Πριν προχωρήσω θα επισημάνω κάτι: φωνάζουν και διαμαρτύρονται όσοι έχασαν την στρατηγική τους με το πλεόνασμα και μιλάνε για «προεκλογική παροχή». Σιγά τα ωά. Κανείς δεν σκέφτηκε - και κυρίως από τη ΝΔ - να τους πει το απλό: Ότι για πρώτη φορά από την αποφράδα ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο μια κυβέρνηση μοιράζει λεφτά και δεν τα παίρνει με φόρους!!! Αυτό θα έχει τεράστια ψυχολογική επίδραση και στον λαό και στην Οικονομία.

Πως όμως διαμορφώνεται σήμερα η πολιτική κατάσταση;

Η τακτική Σαμαρά απέναντι στην Χρυσή Αυγή αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες κι εκεί δεν βλέπω να υπάρχουν και πολλοί. Καθημερινά το μόρφωμα του Μιχαλολιάκου χάνει δυνάμεις, ενώ μαίνονται οι εσωτερικές διαμάχες για την επικράτηση.

Οι «Ψεκασμένοι» απασχολούν την επικαιρότητα μόνο για τα αμέτρητα εσωτερικά τους προβλήματα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται αν θα είναι στη νέα Βουλή. Σήμερα αποχώρησαν άλλα 932 στελέχη και ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα συνοχής.

Για τους άλλους, Πολύδωρες και Νικολόπουλους δεν αξίζει να αναφερθώ.

Η «Ελιά» έχασε από την αρχή το παιχνίδι αφού την έφαγε ο ..δράκος του ΠΑΣΟΚ που την ελέγχει.

«Ελιά», ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν να αντιμετωπίσουν και το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη που εκμεταλλεύεται τους πόθους και τις αγωνίες του λαού για ανανέωση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλές κουβέντες συναγωνιστές και συναγωνίστριες: Αν ο Σαμαράς επιστρέψει στην αστείρευτη κοίτη του 2009, αν ανανεώσει τους θεσμούς και το κόμμα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Η ΝΔ θα θριαμβεύσει.

Βασιλης Ζήσης (FactorX)

"Hold the line. Stay with me. ...Brothers, what we do in life, echoes in eternity".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 28/03/2014 08:04:51

  Το συμπέρασμά σας είναι και δική μου πεποίθηση. Μάλιστα και με μία Ντόρα ακίνδυνη σε σχέση με το 2009,πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ πιό εύκολα. Ειδικά τώρα που ο Σαμαράς ελέγχει,νομίζω,την κατάσταση εσωκομματικά περισσότερο από ποτέ. Μεγάλο ρόλο όμως για την κοινωνία θα παίξει κυρίως μετεκλογικά,η αποκλιμάκωση από την κρίση, να συνοδευτεί και με σταδιακή μείωση των φόρων και των χαρατσιών. Έχει μεγάλη σημασία,όσο θα περνάει ο καιρός να πλησιάζει ο Σαμαράς εκεί από όπου ξεκίνησε,στο πρώτο Ζάππειο... Αν συνεχιστεί όμως η μετονομασία των φόρων και των χαρατσιών και έτσι η συνέχιση της επιβολής τους,αυτό πιστεύω ότι θα είναι ένα κομμάτι από την ταφόπλακα που θα σκεπάσει τη Ν.Δ. παλιά και νέα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κυθήριος 28/03/2014 17:08:41

   Απόλυτα σωστός. Πρέπει να δει ο λαός με τα μάτια του ότι το σχέδιο που εφάρμοσε ο Σαμαράς και βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα ήταν με προοπτική μεγάλης αλλαγής της χώρας με μόνο ωφελημένο τον απλό πολίτη και μεγάλο χαμένο (έστω και μερικώς) τα λαμόγια και τα μεγάλα συμφέροντα.

  • ελλην π. avatar
   ελλην π. @ Κυθήριος 28/03/2014 18:12:06

   Πολύ σωστός αγαπητέ Κυθήριε. Η αισιοδοξία προεκλογικά είναι απαραίτητη. Αλλοιώς είσαι χαμένος απ' τ΄αποδυτήρια... Ομως η ουσία είναι αυτή που λές: "Αν συνεχιστεί όμως η μετονομασία των φόρων και των χαρατσιών και έτσι η συνέχιση της επιβολής τους, (όπως γίνεται τώρα),αυτό πιστεύω ότι θα είναι ένα κομμάτι από την ταφόπλακα που θα σκεπάσει τη Ν.Δ. παλιά και νέα...", οπότε δεν θα προλάβει να κερδίσει τις εκλογές. Πρέπει να μας πείσει εγκαίρως. Βεβαίως αν όντως σωθεί η πατρίδα και βγεί απο την κρίση,μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη εννοείται, ακόμα κι αν δεν ξαναβγεί η ΝΔ στην κυβέρνηση, η προσφορά της στο Εθνος θα είναι τέτοια, που δεν θα έχει πλέον σημασία αν δεν κυβερνήσει 2-3 χρόνια ακόμα...

 2. georgios gewrgiou avatar
  georgios gewrgiou 28/03/2014 08:22:20

  Μπορει ομως και να εχει την τυχη του πολιτικου της συνεταιρου.. Η βουβη οργη του κοσμου δεν εχει προηγουμενο , τουλαχιστον στη μεταπολιτευση...

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ georgios gewrgiou 28/03/2014 09:02:28

   ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;;;;; ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΣΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΑΙΡΝΕ ΚΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΑΣ Η Ν.Δ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

   • knight avatar
    knight @ ΗΛΕΚΤΡΑ 28/03/2014 12:02:18

    Οσους έχουν μείνει ακόμα γιατί τους περισσότερους τους τακτοποιησαν καταλλήλως....

   • ΜΒ avatar
    ΜΒ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 28/03/2014 14:43:37

    Δεν υπάρχουν νοικοκυραίοι πια. Τους αφάνισε η πολιτική της ΝΔ που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί στο έπακρο τις καταστροφικές μνημονιακές επιταγές. Υπάρχουν μόνο άνεργοι, απελπισμένοι, περιθωριοποιημένοι και διωκόμενοι από το κράτος που έχει το "μονοπώλιο της βίας". Βέβαια, οι κάθε είδους βολεμένοι (όχι δίκαια και αξιοκρατικά βεβαίως) δεν τα βλέπουν αυτά και συνεχίζουν να ονειρεύονται καβάλα στα "πρασινα άλογα" με τα οποία συναγελάζονται στη νομή της εξουσίας. Θα ξυπνήσουν απότομα όμως.....

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ ΜΒ 29/03/2014 00:32:56

     ¨Θα ξυπνησουν αποτομα ομως....¨ Απο τι? Απο την επανασταση των βολεμενων του παΣοκΥΡΙΖΑ, απο τα κομματα της δραχμης? Απο τα παληκαρια με τα τατουαζ . ¨Τους αφάνισε η πολιτική της ΝΔ που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί στο έπακρο τις καταστροφικές μνημονιακές επιταγές¨Οι νοικοκυραιοι ειχαν μαλλον κανει το κουμαντο τους και δεν τα πεταξαν σε μετοχες αεροπλανακια, σε διακοποδανεια η σε π. καρτες.

     • ΜΒ avatar
      ΜΒ @ Ρεαλιστης 29/03/2014 13:48:05

      Εγώ τους μόνους βολεμένους που ξέρω (και ΞΕΡΩ πάρα πολλούς) είναι κομματόσκυλα-συγγενικά πρόσωπα-"βύσματα" των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, διορισμένα αναξιοκρατικά και μη εργαζόμενα, καθώς είναι ταγμένα στην υπεράσπιση των αφεντικών τους, γλείφοντας και δαγκώνοντας (να ξέρουν, όμως, ότι η φόλα που τα περιμένει δεν θα προέρχεται μόνο από "τα παλληκάρια με τα τατουάζ"). Σε ποιους "νοικοκυραίους που είχαν κάνει το κουμάντο τους" αναφέρεστε; Μήπως στους μικρο-ομολογιούχους που όχι μόνο έχασαν εν μια νυκτί τα χρήματά τους μετά το PSI του κ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά και εξαπατήθηκαν προεκλογικά από τον κ. πρωθυπουργό; Όσο για τα χρήματα που "πετάχθηκαν σε διακοποδάνεια ή κάρτες", θα ήθελα να ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκουν τα τεράστια δάνεια που πήραν τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αναίσχυντα επιδιώκουν τώρα να φορτώσουν στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΜΒ 29/03/2014 08:57:30

     Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΥΤΕ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗ ΜΙΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝΑ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΟΓΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

     • ΜΒ avatar
      ΜΒ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 29/03/2014 14:09:56

      Στη συνείδηση δεν υπάρχει "νοικοκυροσύνη", αλλά αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Εφόσον εσείς καταλογίζετε στον εαυτό σας συνευθύνη για την ανεργία και τα χρέη σας, κάτι παραπάνω θα ξέρετε. Εγώ όμως, που ανήκω στην ίδια κατηγορία, δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνυπεύθυνο με τους πολιτικούς εγκληματίες που κατέστρεψαν τη ζωή και την οικογένειά μου. Το μόνο λάθος μου, για το οποίο όμως ΔΕΝ μετανιώνω, είναι ότι επένδυσα στις γνώσεις και την πολυετή εργασιακή μου εμπειρία και όχι στη γλοιώδη προσκόλληση στο πολιτικό κηφηναριό (αν και είχα τη δυνατότητα, η συνείδηση για την οποία μιλάμε, δεν μου το επέτρεψε). Το άδικο και η απελπισία πρέπει να γεννούν αγώνα για ανατροπή αυτής της όζουσας κατάστασης και όχι (συν)ενοχές.......

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΜΒ 29/03/2014 15:55:39

      ΝΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΕ ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΣΜΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;;;; ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΑΝΕΡΓΗ

     • ΜΒ avatar
      ΜΒ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 30/03/2014 20:53:33

      Τότε διεκδικήστε το δικαίωμά σας στην εργασία, εκτός εάν θεωρείτε τον εαυτό σας συνυπεύθυνο ακόμη και για την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή (και) την ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Τέλος, δεν νομίζω ότι συνιστά προβολή του ΕΓΩ οποιουδήποτε ατόμου ο σχολιασμός με ψευδώνυμο σε ενημερωτικό site. Δεν σας παρεξηγώ όμως, λόγω του ότι βρίσκομαι (και μάλιστα οικογενειακώς) στην ίδια κατάσταση, και παρακαλώ να σταματήσουμε εδώ.....

   • Athinaios avatar
    Athinaios @ ΗΛΕΚΤΡΑ 30/03/2014 15:37:25

    Οι "νοικοκυραιοι" ειναι αποτελεσμα συστηματικης δηλαδη οργανωμενης κρατικης πολιτικης. Αλλα και οι μη νοικοκυραιοι βρισκονται σε αυτην την κατασταση ως αποτελεσμα κρατικων πολιτικων . Αρκει να μας πουν τι δουλεια κανουν οι νοικοκυραιοι (κατα πλειοψηφια) και τοτε θα καταλαβεται πολλα πραγματα περι της νοικοκυροσυνης τους..............Ενα ολοκληρο κρατος, δηλαδη μια ολοκληρη οργανωση, ενα ολοκληρο συστημα λειτουργουσε υπερ των "νοικοκυραιων" και υπερ της νοικοκυρωσυνης τους................................Ενα ολοκληρο κρατος χρεωνοταν ακαταπαυστα για την κατασκευη των "νοικοκυραιων"και της νοικοκυρωσυνης τους και τωρα ενας ολοκληρος λαος υποφερει για την συντηρηση των "νοικοκυραιων" και της νοικοκυρωσυνης τους. Βλεπεται εκτος του οτι η δημιουργια ενος "νοικοκυραιου" ειναι αποτελεσμα κρατικης πολιτικης, κρατικη πολιτικη απαιτειται και για την διατηρηση του "νοικοκυραιου" και του επιπεδου ζωης του- των κεκτημενων του και των κατακτησεων του.....................................! Νοικοκυρεμενα πραγματα!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ georgios gewrgiou 28/03/2014 17:11:41

   Ξέρω πολύ καλά ότι επί Μητσοτάκη, η δυσαρέσκεια απέναντι στη ΝΔ ήταν μεγαλύτερη και εντός και εκτός κόμματος. Ο Σαμαράς δεν πήρε μερικώς υγιή οικονομία και επέβαλλε άκρατη λιτότητα ΜΟΝΟ στο φτωχό. Πήρε ένα διαλυμένο κράτος και έναν εξαντλημένο και θυμωμένο με την κοροϊδία λαό και τον βγάζει από το χάος σε 1,5 χρόνο. Μιλάμε για νύχτα με ημέρα. Και ο Μητσοτάκης ήταν αυτός που πρώτος επέβαλλε φόρο ιδιοκτησίας στην πρώτη κατοικία και χωρίς απαλλαγές λόγω ανεργίας. Χειρότερα και από τώρα δηλαδή που κάποιοι απαλλάσονται.

 3. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 28/03/2014 09:06:00

  η κοίτη του 09 περιμένει στην γωνία και με ανυπομονησία να γίνουν πράξη τα όσα ονειρεύτηκε,, και έφαγε πολλές φάπες και κατηγόριες Αυτά που λες πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά σύντομα,,μια που οι αντοχές έχουν γράψει limit up και μια που εδώ πάνω έχουν τερματίσει τα κοντέρ ,,,

 4. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 28/03/2014 09:27:24

  Ο κοσμος που στηριξε τον Σαμαρα το 2009 εχει φυγει μακρια απο τον ιδιο και το κομμα του αυτο ειναι απορροια απο την ανακολουθεια των προεκλογικων δεσμευσεων του.. Προσωπικα πιστευω οτι το αποτελεσμα των τωρινων ευρωεκλογων θα ειναι η μεγαλυτερη εκπληξη της μεταπολιτευσης, καταστρεφοντας τελειως το πολιτικο σκηνικο ετσι οπως το γνωριζουμε εδω και δεκαετιες

 5. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 28/03/2014 09:47:45

  Πρέπει να ορίσουμε τον θρίαμβο πρώτα και μετά σηζητάμε .

  • 1kris avatar
   1kris @ JIM BEAM 28/03/2014 09:51:21

   Ενα 15% ειναι θριαμβος.

   • ευρωΧαμάλης avatar
    ευρωΧαμάλης @ 1kris 28/03/2014 10:01:56

    αν γράψει διπλό μπροστά!!!! παλιγγενεσία!!!

   • JIM BEAM avatar
    JIM BEAM @ 1kris 28/03/2014 10:20:53

    35% είναι θρίαμβος και είναι το ποσοστό που ανοίκει στην παράταξη, απλά εχει διασπαστεί και απομακρυνθεί απο την ΝΔ. Εάν επανέλθουν όλοι σε μια κοινή πορεία τότε μπορεί και να ξεπεραστεί το ποσοστό αυτό και να μιλάμε για πραγματικό θρίαμβο. Πρέπει να παρουσιαστεί και ένα σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας με λεπτομερή στρατηγική και εθνικό χαρακτήρα ώστε όλοι οι Ελληνες να αρχίσουν να σχεδιάζουν το μέλλον τους και να ονειρεύονται την θέση τους στη Νέα ΕΛΛΑΔΑ .

    • EVA avatar
     EVA @ JIM BEAM 28/03/2014 11:08:06

     ''ώστε όλοι οι Ελληνες να αρχίσουν να σχεδιάζουν το μέλλον τους και να ονειρεύονται...'' Πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αξιοπρεπές και ασφαλές παρόν. Τα...όνειρα και τα οράματα, για κάποια εκατομμύρια πολιτών, αποτελούν απαγορευμένες...πολυτέλειες. Γιατί δεν είναι απολύτως -και σε ΟΛΟΥΣ- άραγε ευνόητο αυτό ?!

    • 1kris avatar
     1kris @ JIM BEAM 28/03/2014 11:13:37

     Μαλλον απουσιαζεις χρονια απο την χωρα.και οπως τα γραφεις ετσι ΗΤΑΝ οταν εφυγες.Τωρα για μια Νεα ΕΛΛΑΔΑ κατι αλλο θες να πεις.και αυτο ειναι και θα μεινη ενα ονειρο.Γιατι το κομμα εχει ονομα και με αυτο θα πορευτει.τελεια και παυλα.ΝΕΑ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και σε οποιον αρεσει.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ 1kris 28/03/2014 12:48:14

      Οἱ διαχρονικοί ΝΔς δέν σκοντάφτουν στό ὄνομα μόνο οἱ προσωπολάτρες. ῎Ας γίνει λοιπόν ἕνα δημοψήφισμα στήν βάση γιά νά ἐκφράση ἄν θέλει ἀλλαγή ὀνόματος τοῦ κόμματος. ῾Απλά.

 6. Γιάννης Κ avatar
  Γιάννης Κ 28/03/2014 10:42:19

  Δεν είναι μόνο θέμα να επιστρέψει στην "αστείρευτη κοίτη του 2009". Ο κάθε πολίτης και με την ελάχιστη νοημοσύνη καταλαβαίνει ότι η μόνη επιλογή σήμερα για την επιβίωση της Ελλάδας λέγεται ΣΑΜΑΡΑΣ. Κι' εγώ το 2012 ψήφισα ΠΑΣΟΚ αλλά σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ του ΠΑΣΟΚ, η σταθερή πορεία της χώρας απαιτεί Σαμαρά. Και με τα δύο χέρια λοιπόν.....

  • ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ @ Γιάννης Κ 28/03/2014 13:06:38

   Πασοκάρα ψήφισες??? Μπράβο... Να περάσετε κάποια στιγμή να πάρετε το βραβείο σας... 5 για αρχή κ βλέπουμε, μεγάλε...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 28/03/2014 17:13:41

    Η μετάνοια είναι μαγκιά μεγάλε. Και κρίμα που δεν ξέρεις να το αναγνωρίζεις. Θέλει παιδεία βέβαια.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιάννης Κ 28/03/2014 17:14:49

   Εύγε. Και ξέρω κι άλλους που δεν πίστευαν το Σαμαρά λόγω απέχθειας στη ΝΔ και δε τον ψήφισαν το 2012, αλλά τώρα με μεγάλη άνεση θα τον στηρίξουν. Λόγω αποτελεσματικότητας και διαφάνειας και ποιότητας ανθρώπου.

  • Last_Chance avatar
   Last_Chance @ Γιάννης Κ 28/03/2014 17:52:05

   Αγαπητέ δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεσαι… Αυτό που ψήφησες αυτό κυβερνάει την χώρα. Θες να σου θυμίσω? Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χρησοχοίδης, Χριστοφιλοπούλου. Αυτούς δεν ψήφησες? Ε γιατί να αλλάξεις και να ψηφήσεις ΝΔ?

 7. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 28/03/2014 10:52:32

  Απαραίτητη προϋπόθεση να μην χαθεί το παιχνίδι στην ΝΕΡΙΤ!

 8. EVA avatar
  EVA 28/03/2014 11:01:05

  «Ο χρόνος είναι γενικός. Δεν μπορούμε να εντοπίζουμε τα οράματα. Δεν μπορούμε να μοιράζουμε τις αστραπές απ’ τα κλωστήρια τ’ ουρανού με δόσεις… Ο χρόνος είναι κοροϊδευτικός. Είναι αμέτοχος σαν τα περίπτερα στην κίνηση» Νίκος Καρούζος ...Και δυστυχώς, «Ποτέ ξανά δε μπαίνουμε στο ίδιο ποτάμι...» , τουλάχιστον όχι σ΄εκείνο του Ηράκλειτου. Σε άλλα, δεν ξέρω....

 9. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 28/03/2014 11:32:29

  -η γιαγιά μου η Αθηνά έλεγε:"τα αν και τα θα, τα έσπειραν και δεν φύτρωσαν".

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 28/03/2014 11:33:55

  Αγαπητέ Βασίλη Ζήση, επίτρεψέ μου να επαναφέρω το θέμα των ολιγαρχικών δομών του πολιτεύματός μας. Αυτό που έγινε το 2009 ήταν μια έξαρση δημοκρατικότητας, η οποία όπως ήταν φυσικό δεν πολυάρεσε στο "σύστημα" (δηλαδή: στην εγχώρια ολιγαρχία). Ήρθε και η καταψήφιση του Μνημονίου και ο Σαμαράς άρχισε να απαξιώνεται, να λοιδορείται, να συκοφαντείται, να υπονομεύεται. Όσο "τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά" της μνημονιακής πολιτικής ορθότητας το 2010-2011, ο Σαμαράς είχε σοβαρό πρόβλημα αναγωγής του σε κυβερνητικό παίκτη από το ολιγαρχικό σύστημα. Κάπου εκεί έχουμε τη μνημονιακή στροφή Σαμαρά και τη λυσσώδη στήριξή του από ίδιο ολιγαρχικό σύστημα, που είδαν σε αυτόν τον μόνο ηγέτη με πιθανότητα να φέρει εις πέρας την mission impossible της (αποτελεσματικής, υπέρ των συμφερόντων της χώρας) εκτέλεσης του Μνημονίου. Ας μην γελιόμαστε, παρόλο που τότε η εγχώρια ολιγαρχία πίστευε σε αυτόν, δεν νομίζω ότι υπήρχαν εχέφρονες την Ελλάδα που πίστευαν ορθολογικά στην αποτελεσματική για τα συμφέροντα της χώρας εκτέλεση του Μνημονίου, πέρα ίσως από τον ίδιο και ίσως έναν ελάχιστο πυρήνα ανθρώπων γύρω του (και ίσως και κάποιους άλλους μεμονωμένους "παίκτες"). Όσοι άλλοι πίστευαν στο Μνημόνιο ήταν αυτό που θα αποκαλούσαμε - επίτρεψέ μου την έκφραση - "μνημονιακά σκουλήκια", ανθρώπους που δεν είχαν καμία πίστη στην Ελλάδα και πίστευαν ότι η καλύτεραη μοίρα για εμάς θα ήταν να υποταχθούν στην εσαεί διοίκησή μας από τους "φίλους μας τους Γερμανούς". Το ότι αυτοί έγιναν στη συνέχεια καλοί (σχετικά με τους άλλους) υπουργοί του Σαμαρά δεν αναιρεί την διαπίστωση για τον χαρακτήρα τους. Κάπου εκεί η οικονομία έκπληκτη διαπιστώνει με κορύφωση τις συμφωνίες με την τρόικα και την ευρωζώνη του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012 ότι ο Σαμαράς είναι ένα τρομερό "πουλέν" που τα καταφέρνει. Αμέσως όμως η εγχώρια ολιγαρχία ανέκτησε και μια "πλέρια αυτοπεποίθηση", βασισμένη στην ενδόμυχη πεποίθηση ότι "αφού τα κατάφερε ο Σαμαράς θα μπορούν να τα καταφέρουν κι άλλοι", όπως ας πούμε το "καλό παιδί" Τσίπρας που "μια μέρα θα τον κάνω πρωθυπουργό". Τα παρασκήνια αυτών των επιχειρηματικο-πολιτικών ραδιουργιών πίσω από την πλάτη της χώρας είναι βέβαια άγνωστα στο ευρύ κοινό (και στον εαυτό μου, ως μέρος του "ευρέος κοινού", όμως είναι αρκετές οι κορφούλες του παγόβουνου που κάνουν πού και πού την εμφάνισή τους, ώστε να καταλαβαίνουμε την λυσσώδη μάχη για τον έλεγχο της χώρας από εγχώριους και ξένους παράγοντες επιρροής. Και φτάνουμε τώρα στο Μάρτιο-Απρίλιο του 2014, με το κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο "πολυνομοσχέδιο" των Μνημονίων ψηφισμένο το βράδυ της Κυριακής, 30 Μαρτίου (πρώτα ο Θεός...) και τη χώρα στα χέρια του Σαμαρά με το δρόμο ανοικτό για να απελευθερωθεί από τα Μνημόνια και - όχι μόνον αυτό - να το καταλάβει και ο κόσμος, ο οποίος έως τώρα ένιωθε τους πανηγυρισμούς για το πρωτογενές πλεόνασμα ως κοροϊδία στην πλάτη του. Άρα, με το δρόμο ανοικτό για την πολιτική κυριαρχία Σαμαρά. Όσοι στήριξαν τον Τσίπρα, τον Αβραμόπουλο, τον Κουβέλη, τον Στ. Θεοδωράκη κλπ. ως αναχώματα στην πολιτική κυριαρχία Σαμαρά βλέπουν αμήχανοι να χάνουν το παιχνίδι και να μην έχουν (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) πολλές δυνατότητες πια να το επηρεάσουν. Είναι άραγε η στιγμή στην οποία ο Σαμαράς θα εκφράσει πια το "νεό", ή ορθότερα το σωστό, το ελληνοπρεπές και το ωραίο, και θα προσφύγει και πάλι σε αυτό το πλειοψηφικό τμήμα του λαού, που στις 29-11-2009 ανέδειξε ως εκπρόσωπό του "αυτόν που λες και μια εθνική ειμαρμένη είχε κρατήσει εφεδρεία" (Προφήτης, στο άρθρο "Δεν απολείπει ο Θεός Αντώνιον, μην αποχαιρετάς την Αλεξάνδρεια", antinews, 30 Νοεμβρίου 2009 - αλήθεια, γιατί δεν μπορώ να βρω αυτό το εκπληκτικό άρθρο στο νέο antinews;). Για να γίνει αυτό, πρέπει το πλειοψηφικό αυτό τμήμα του λαού να ξανααγαπήσει τον Σαμαρά. Αυτή τη στιγμή όσοι από αυτούς (δηλαδή: οι περισσότεροι) δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη πού πάει η οικονομία και τι προοπτικές ανοίγονται για την μεταμνημονιακοί Ελλάδα, δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους τον Σαμαρά ούτε ζωγραφιστό. Ίσως να μην ψηφίζουν Τσίπρα, ο Καμμένος τελικά ήταν λάθος επιλογή, όμως οι ίδιοι δεν ξέρουν πού να στραφούν - πάντως αισθάνονται βέβαιοι ότι δεν θέλουν τον Σαμαρά. Πώς λοιπόν να γυρίσει στην κοίτη του 2009, αν η βελτίωση της οικονομίας δεν αρχίσει να περνάει πολιτικά στον λαό; Και δεν είναι ανάγκη να περάσουν οπωσδήποτε και χρήματα στον λαό, αρκεί να περάσει η αίσθηση ότι ο Σαμαράς χειρίζεται καλά την οικονομία και ότι τα πράγματα αναπόφευκτα (πρώτα ο Θεός...) θα βελτιωθούν. Αν ο κόσμος δηλαδή πεισθεί ότι καλώς χειρίστηκε ο Σαμαράς την οικονομία από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα, τότε θα τους ξανακερδίσει. Αυτό όμως χρειάζεται ακόμη λίγο πολιτικό χρόνο. Γι' αυτό διαφωνώ μαζί σου, τελικά, ότι αυτό που χρειάζεται είναι να ξαναβρεί σε κομματικό επίπεδο την "κοίτη του 2009". Αυτό που χρειάζεται είναι να την ξαναβρεί σε πολιτικό επίπεδο. Το 2009 ήταν πολιτικά προικισμένος με την αντίσταση για το όνομα και την ταυτότητα της Μακεδονίας. Αυτό του έφτιαξε την "κοίτη". Αν δεν προικιστεί πολιτικά σήμερα με παρόμοιες και μεγαλύτερες περγαμηνές, δεν ξαναβρίσκει τον κόσμο. Και τότε θα μπορεί να αλλάξει και το κόμμα του. Μέχρι τότε όμως πολύ φοβούμαι ότι θα εξακολουθήσει να είναι σε μεγάλο βαθμό δέσμιος της εγχώριας ολιγαρχίας. Όσο και εάν σταδιακά αποκτά μεγαλύτερες ελευθερίες χειρισμού απέναντί της.

  • ελλην π. avatar
   ελλην π. @ Διογένης 28/03/2014 18:41:49

   Φίλε Διογένη, τι να πούμε...Εχεις απόλυτο δίκιο, όταν λες "Αν ο κόσμος δηλαδή πεισθεί ότι καλώς χειρίστηκε ο Σαμαράς την οικονομία από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα, τότε θα τους ξανακερδίσει. Αυτό όμως χρειάζεται ακόμη λίγο πολιτικό χρόνο." Ενάμισυς μήνας όμως δεν φτάνει... Διότι επι πλέον σωστά διαπιστώνεις οτι: "Και τότε θα μπορεί να αλλάξει και το κόμμα του. Μέχρι τότε όμως πολύ φοβούμαι ότι θα εξακολουθήσει να είναι σε μεγάλο βαθμό δέσμιος της εγχώριας ολιγαρχίας. Όσο και εάν σταδιακά αποκτά μεγαλύτερες ελευθερίες χειρισμού απέναντί της". Γι αυτό κι εγώ, έχω πολλές αμφιβολίες αν θα προκάμει σε ενα μήνα να πετύχει αυτό το πολιτικό κατόρθωμα που θα είναι μοναδικό στον κόσμο!...Εστω και σε βάρος της μεσαίας τάξης...

   • Wolf avatar
    Wolf @ ελλην π. 28/03/2014 19:22:21

    ...θα προλάβει!!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Διογένης 29/03/2014 20:57:13

   Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταφορά των παλιών άρθρων και η μετατροπή τους στην νέα πλατφόρμα. Υπομονή ακόμα λίγες ημέρες

 11. Aegean times avatar
  Aegean times 28/03/2014 12:04:43

  Ενδεχομένως η ΝΔ να τα πάει αρκετά καλά στις επερχόμενες εκλογές με λίγες απώλειες, όμως αυτό δεν είναι αρκετό και ούτε αρέσει στους ανθρώπους του χώρου αυτού, γι αυτό μετά τις εκλογές πρέπει να γίνει ανανέωση και επαναπροσδιορισμός των θέσεων του κόμματος, επανασυγκόλληση των τμημάτων που έφυγαν δεν μπορεί να γίνει έτσι απλά.

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/03/2014 13:40:29

  Στην Ελλάδα μη λαικιστικό κόμμα δεν μπορεί να θριαμβεύσει.Μπορεί φυσικά να ψηφισθεί με βαριά καρδιά εάν γίνει εμφανές ότι οι αντίπαλοι είναι χειρότεροι.Μέχρις εκεί.Εάν μπορούσε να πάει πιο πέρα ο Έλληνας δεν θα είχε υπάρξει μνημόνιο ποτέ.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 28/03/2014 14:03:23

   Στην Ελλάδα έχουμε μάθε να εξισώνουμε το λαϊκό με το λαϊκιστικό. Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν η πολιτική της παιδεία, η πολιτική παιδεία που η άρχουσα τάξη έδιδε στον λαό. Το Μνημόνιο ξύπνησε απότομα πολλούς και οι πολλοί αναζητούν πλέον κάτι διαφορετικό. Το Μνημόνιο ήταν αφορμή απότομης πολιτικής ωρίμανσης. Αν μη τι άλλο, η μη απήχηση του Τσίπρα και των διαφόρων άλλων Ανδρεϊκών κλώνων δείχνει ότι κάτι καλό έχει υπάρξει στην Ελλάδα σε επίπεδο πολιτικής παιδείας τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια. Τυχόν δικαίωση της πολιτικής Σαμαρά θα δικαιώσει αυτή την εν πολλοίς νέα, για τα ελληνικά δεδομένα, αυτοαντίληψη πολύ περισσότερο στα μάτια των φορέων της και θα επιταχύνει το κτίσιμο αυτής της νέας συλλογικής αυτογνωσίας. Τα σημάδια μέχρι στιγμής ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί είναι αρκετά ενθαρρυντικά - αυτή καθαυτή η υψηλή αδιευκρίνιστη ψήφος εν μέσω πλειοδοσίας λαϊκισμού είναι ένα τέτοιο σημάδι.

 13. Hunter avatar
  Hunter 28/03/2014 14:41:23

  Αγαπητέ κ. Ζήση καλημέρα. Συμφωνώ εν πολλοίς με το άρθρο σας πλην όμως θεωρώ ότι έχει μια λάθος διατύπωση στο θέμας της Χρυσής Αυγής. "Η τακτική Σαμαρά απέναντι στην Χρυσή Αυγή αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Της φυλακής τα σίδερα...............Καθημερινά το μόρφωμα του Μιχαλολιάκου χάνει δυνάμεις...." Έτσι όπως είναι διατυπωμένο, ο αναγνώστης νομίζει ότι ο Μιχαλολιάκος και οι άλλοι είναι φυλακή εξαιτίας της "τακτικής" του Σαμαρά και όχι εξαιτίας της εγκληματικής οργάνωσης. Κατά τα άλλα έχω να επισημάνω ότι το κόμμα πρέπει να "καθαρίσει" από Παυλόπουλους, Δούκες, Τραγάκηδες και όλο το σόι της Ντόρας. Το πρόβλημα είναι ότι έχουνε βολέψει τόσους πολλούς που έχουνε από 20.000 μονοκούκια ο καθένας και που τους χρειαζόμαστε στις εκλογές. Όσο όμως τους "χρειαζόμαστε" τόσο θα κάνουν τους δερβέναγες μέσα στο κόμμα. Διότι σου λέει ο Γιακουμάτος "δεν μπορεί εγώ που φέρνω 25.000 σταυρούς να έχω την ίδια θέση μέσα στο κόμμα π.χ. με το Λαζαρίδη των 4.000 σταυρών". Και η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται...

 14. victoria (true) avatar
  victoria (true) 28/03/2014 17:25:41

  Ο Σαμαράς είναι ο ίδιος αδιαμφισβήτητα άξιος. Η χώρα όμως εξακολουθεί να είναι μπάχαλο και τα τροϊκανά, σε ένα θέμα βοηθούν και τρία τα κάνουν χειρότερα από ό,τι πριν. Πάνω που λέμε θα βγούμε, μας τρελαίνουν όλους για τελευταία φορά (?), πάνε να εξανεμίσουν το καλό κλίμα που οικοδομείται σιγά σιγά, με τόσο σκληρή δουλειά. Από τον ωχαδερφισμό και τον ωφελιμισμό που έφτασε τη χώρα ως εδώ, ως τις εμμονές του καθενός τροϊκανού (ή άλλων...) σήμερα, βολοδέρνουμε από το ένα άκρο στο άλλο. Και τα δύο άκρα λαϊκίζουν κατά τη γνώμη μου. Η χώρα δεν θα σωθεί με τη διαιώνιση της λογικής των συντεχνιών, ούτε όμως θα σωθεί με την επανάσταση των ..απορρυπαντικών. Επειδή ήμασταν τόσο μπουρδ... σαν χώρα νομίζουν μερικοί ότι νομιμοποιούνται να επιβάλλουν κάθε βλακεία, χωρίς ανάγκη τεκμηρίωσης. Άλλωστε αν ήσουν μπουρδέλο, δεν μπορείς να το παίζεις και σοβαρό κράτος που δεν δέχεται (πάνω από ένα σημείο έστω...) υποδείξεις. Τα σοβαρά θέματα ανακατεμένα με λιγότερο σοβαρά, συμφέροντα, λαϊκισμός, καλές προθέσεις, κακές προθέσεις, όλα μαζί αχταρμάς. Κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τι να του πρωτοφτάσει, η μια πλευρά, ή η άλλη, τι να πρωτοκρίνει; Τεχνικά θέματα στο πολιτικό επίπεδο. Πολιτικά θέματα στο τεχνικό. Με ανησυχεί αυτό το κλίμα. Είναι αποπνικτικό. Πρέπει να παρθεί πρωτοβουλία για τα μεγάλα θέματα. Να αλλάξει και η ατζέντα. Πού είναι το πρόγραμμα των αστέγων, να βοηθήσουμε. Τομές για να φτιαχθεί κράτος, σοβαρή διοίκηση και θεσμοί Αντώνη Σαμαρά. Για να μπορείς άλλωστε να κρίνεις ποιος σου λέει βλακείες και ποιος όχι. Αλλιώς την "εργαλειοθήκη" του Θεού να φέρουν και να ψηφίσουν, μπορντέλο θα μείνουμε. Πρόεδρε, η Ελλάδα έχει ανάγκη νέου Καποδίστρια.

 15. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 28/03/2014 17:43:15

  Παιδιά, εγώ καταλαβαίνω -όπως και οι περισσότεροι από τους αρθρογράφους και σχολιαστές του antinews- τι συνέβη και τι συμβαίνει. Ο πολύς κόσμος δεν ξέρει, γι' αυτό άγεται και φέρεται, όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις. Εκτίμηση μου είναι ότι η ΝΔ θα πέσει κι άλλο στις επερχόμενες εκλογές. Μην περιμένετε τέτοια επίπεδα αυτογνωσίας και ευρείας αντίληψης από τον πολύ κόσμο. Συγγενικά μου πρόσωπα μου λέγαν, όταν τους έλεγα για Σαμαρά: "Τι λες?! Γιατί? Για να μουτζώνω τα μούτρα μου μετά? Δεν κατάλαβες!" Δεν πειράζει, ό,τι καλό γίνεται τώρα, ελπίζουμε ότι θα μείνει και μετά.

  • Μήτσος Νταούφαρης avatar
   Μήτσος Νταούφαρης @ Θόδωρος 17.06.2014 28/03/2014 19:14:28

   Κύριε, όταν κάποιος αυτοανακυρήσεται σε παντογνώστη (λέτε: ... εγώ καταλαβαίνω... ο πολύς κόσμος δεν ξέρει...) αυτομάτως η γνώμη του τίθεται υπό αξιολόγηση. με όλο το σεβασμό, δηλώνεται κάτι για το οποίο επικρέμεται η όποια αιτιολόγηση. υποθέτω εσείς και οι συγγενείς σας κρατάτε τα κλειδιά της γνώσης...

   • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
    Θόδωρος 17.06.2014 @ Μήτσος Νταούφαρης 28/03/2014 21:34:36

    Κύριε, ορισμένα σημεία του σχολίου σας χρειάζονται πιστεύω τροποποίηση: αυτοανακυρήσεται = αυτοανακηρύσεται δηλώνεται=δηλώνετε επικρέμεται = αναμένεται Εγώ και οι συγγενείς μου χάσαμε πολλά από την τελευταία φορομπηχτική πολιτική και αναμένουμε πότε θα εισπραχθούν τα πρόστιμα από τη λίστα Lagarde και πότε θα πληρώσουν τα λαμόγια αλλά και οι έχοντες (όπως αυτοί με πολλά ακίνητα π.χ.), αριστερά και δεξιά. Δεν με παρακολουθείτε συχνά, σχολιάζω συχνάκις εδώ στο antinews. Αν με παρακολουθούσατε, θα συμφωνούσατε πιστεύω σε πολλά απ' αυτά που λέω. Δεν θα διαπράττατε το σφάλμα του εσφαλμένου και επιπόλαιου σχολιασμού, στο οποίο υποπέσατε, εν αγνοίας σας θέλω να πιστεύω. Με όλο το σεβασμό..

    • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
     Θόδωρος 17.06.2014 @ Θόδωρος 17.06.2014 28/03/2014 21:41:01

     Παρντόν, όχι αυτοανακηρύσεται, αυτοανακηρύσσεται

  • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
   Θόδωρος 17.06.2014 @ Θόδωρος 17.06.2014 28/03/2014 19:52:15

   Δηλαδή αν του κάνεις κακό του αλλουνού, ο άλλος το θυμάται. Και συγγνώμη να ζητήσεις και κάτι να δώσεις πίσω, θα πει: "Ναι, μας υποχρέωσες τώρα, δώστα και φύγε". Είμαστε και κάπως μνησίκακοι, θυμόμαστε και δεν ξεχνάμε. Δεν θα τον κυνηγήσεις αν προσπαθήσει να επανορθώσει, μπορεί να μην του το κρατάς, αλλά δεν θα τον στηρίξεις, τουλάχιστον όχι όλοι και όχι γρήγορα, θα περάσει καιρός. Μέχρι πρότινος τον έβριζες, τώρα θα τον ψηφίσεις? Αλλά: 1. Πιστεύω ότι ο ΑΣ δεν δίνει τόση μεγάλη σημασία στις Ευρω/Δημοτικές εκλογές, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλα θέματα. 2. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέχρι εθνικών εκλογών τετραετίας, εκτός ατυχήματος που το θεωρώ δύσκολο. Τώρα διευκολύνονται τα πράματα, ποιος θα τολμήσει να "κουνηθεί?" Όσοι φύγαν, φύγαν. Τελευταίος ο τρελο-Βύρωνας. Δεν έχει άλλους. Να φύγει και να πει τι? Έφυγα για το γάλα ενώ ψήφισα όλα τ' άλλα, θα γελάνε και οι πέτρες!.. Ας κοιτάξουν να κάνουν όσο καλύτερη (και απονήρευτη) δουλειά μέχρι τις εθν. εκλογές. Όχι για ποινική απαλλαγή στους ΟΤΑ για ημιτελή έργα. Ο συγκεκριμένος βουλευτής εμένα μ' έχασε από ψηφοφόρο.. Δεν τον ξανασταυρώνω.

   • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
    Θόδωρος 17.06.2014 @ Θόδωρος 17.06.2014 29/03/2014 09:29:08

    Για "μικρό καλάθι" μιλάω, με εννοείτε.. Τα έκτακτα επιδόματα μπορεί να επιτύχουν το πολύ-πολύ την αποχή των δυσαρεστημένων, ώστε να μην "καταφύγουν" σε άλλες "πολιτείες".. Αλλά πάλι, εγώ να ρωτήσω (με διάθεση πειράγματος που ελπίζω να μου συγχωρείται): Γιατί τα δίνεις τα επιδόματα?...

    • EVA avatar
     EVA @ Θόδωρος 17.06.2014 29/03/2014 10:17:11

     Xo Xo! Παίζουνε ακόμη οι χάντρες και τα καθρεφτάκια λέτε, ε; ''Γιατί τα δίνεις τα επιδόματα?...'' ....Γιατί δεν έχεις καταλάβει ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει μήπως?? Γιατί ποντάρεις στην κατά κεφαλήν ανοησία; Ο χρόνος θα μας απαντήσει :-)....

     • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
      Θόδωρος 17.06.2014 @ EVA 29/03/2014 18:50:20

      http://www.youtube.com/watch?v=iaod-FCDxe4&feature=kp "Πως να ημερέψει ο νους μ' ένα σεντόνι, πως να δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά", αγαπητή EVA..

 16. Athinaios avatar
  Athinaios 28/03/2014 19:19:15

  Κυριοι καταλαβενετε τι εχετε κανει; Συγκυβερνατε με το πασοκ. Ο λαος της παραταξης ειχε υποφερει απο το πασοκ.......... Διαχρονικα προδιδατε τους πληθυσμους που σας στηριζαν. Περιθωριοποιησατε τους πληθυσμους που σας στηριζαν, κοινωνικα, οικονομικα και επαγγελματικα,τους απαξιωσατε με εργα και πρακτικες προκειμενου να συντηρησετε το πασοκικο πλουτο και την πασοκικη ευμαρια των πρασινων αστων ψαχνοντας θυματα που θα παραγουν για αυτους και για εσας. Αναγνωρισατε τα τετελεσμενα του πασοκισμου στην ελληνικη κοινωνια, νομιμοποιησατε το πρασινο κρατος και εμφανιστικατε ως συνεχιστες του και υπερασπιστες του (σεμνα και ταπεινα!!!!!). Μετατρεψατε τον πρασινο εσμο σε θεσμο!! Υπερασπιστικατε τις "κατακτησεις"των πρασινων αστων. Το πασοκ αστικοποιησε τους πληθυσμους που το υποστηριξαν κατασκευασε επιχειρηματιες και μια παρασιτικη κρατικοδιαιτη ελληνικη αστικη ταξη που τωρα εσεις παρακαλατε να την εκπροσωπησετε και παρουσιαζεστε ως υπερασπιστες των συμφεροντων της!!!. Ολη η προσπαθεια που κανετε ολα τα βασανα που περναει ο λαος γινεται για να συντηρηθει το βιωτικο επιπεδο κυριως των πρασινων αστων. Τωρα ομως εισαστε τελειως αναξιοπιστοι. Γιατι ουτε αυτοι θελουν σχεσεις μαζι σας (επιθυμουν παντα να φορουν καποια προοδευτικη προβια πρασινη, ροζ, ποταμησια αναλογα την εποχη) ουτε βεβαια και τα γνωστα θυματα οι παλιοι νεοδημοκρατες. Τωρα απο που προκυπτει η αισιοδοξια σας για εκλογικους θριαμβους και συσπειρωσεις ειναι ενα μυστηριο................................................. Αν η ΝΔ στις ευρωεκλογες παρει ενα 15% να ειστε και ευχαριστημενοι...................Θα μιλαμε για ενα πολυ καλο αποτελεσμα...........................

 17. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 28/03/2014 20:11:23

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ . ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ,ΘΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ . ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΡΙΖΟ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 18. airman avatar
  airman 28/03/2014 20:14:03

  Η επιλογή κόμματος και κατ΄επέκταση αρχηγού/Πρωθυπουργού (όσον αφορά εθνικές εκλογές) με τη λογική της προσφοράς και των "θα", φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί, τουλάχιστον για τη μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων. Κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ-Συνιστώσες-Τάσεις δεν πείθει. Επιπλέον, η σύγχυση στην οποία έχουν περιέλθει τα "κόμματα διαμαρτυρίας" (παλαιότερα και νεόδμητα), επιτείνει την αμφιβολία των ψηφοφόρων που τα βλέπουν με καλό μάτι, με αποτέλεσμα η αμφιταλάντευσή τους για την όποια επιλογή να τους "κουράζει" ως προς τον "κόπο" στον οποίο υποβάλλονται μέχρι την τελική απόφαση. Η αποχή γι΄αυτούς (ειδικά στις Ευρωεκλογές) είναι μια λύση. Μια σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων που θα συμμετάσχει στις επικείμενες Ευρωεκλογές θα ψηφίσει "χαλαρά" και ίσως "τιμωριτικά" για εκτόνωση. Μια επίσης σημαντική μερίδα θα ψηφίσει καθαρά "τιμωριτικά" για να στείλει "μηνύματα". Υπάρχει όμως και μια τρίτη μερίδα "προβληματισμένων" ψηφοφόρων, η οποία θα επιλέξει δια της μεθόδου του αποκλεισμού. Σε αυτή τη μερίδα ο Σαμαράς έχει το πλεονέκτημα. Όσο περισσότερους "καταφέρει" να οδηγήσει σε αυτό τον προβληματισμό, τόσο θα μεγαλώνει και το πλεονέκτημά του. Και υπάρχει ακόμα αρκετός πολιτικός χρόνος, όχι για να πείσει αλλά τουλάχιστον να προβληματίσει.

 19. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 28/03/2014 21:36:39

  Οι περισσότεροι πολίτες στο άκουσμα του ονόματος του προέδρου ....φουντώνουν...το ζούμε στα σπίτια μας , των φίλων μας, των συγγενών μας... Πολλοί εξ΄αυτών είναι και αμνήμονες (ακόμα και οι μη μορφωτικά ανεπαρκείς). Τον θεωρούν υπεύθυνο για όλα τα δεινά και κυρίως γι΄αυτά που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.... Το μαγικό κλειδί είναι ν΄αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου που εξαθλιώθηκε και εξαθλιώνεται και να τονωθεί η μνήμη του.......Όλοι αναμένουν την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που έχουν δημιουργήσει και υποστηρίξει τη διαπλοκή συμφερόντων. Όλων αυτών των αλληλοεξαρτώμενων που πλούτισαν (και πλουτίζουν...) καθώς και την επιστροφή των κλεμμένων-κατατεθειμένων αλλά και την άμεση δήμευση των περιουσιών τους ... Δυστυχώς τα μεγαλοσυμφέροντα, σέρνουν μία χώρα και έναν ολόκληρο λαό .... Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι οι μάχες ήταν και είναι πολυεπίπεδες και άνισες όχι μόνο εκτός .... Ψηφίζαμε ΝΔ και πολλοί πιστέψαμε στον Αντώνη Σαμαρά, γι΄αυτό τον στηρίξαμε (για την προεδρία), καθώς είχαμε διαβλέψει τις ικανότητές του και τη δυναμική του. Πιστεύαμε και πιστεύουμε, παρ΄όλα τα δεινά μας από την ατιμωρισία των υπαιτίων, ότι δεν θα έστηνε "παγίδες" και δεν θα άφηνε "ακυβέρνητο το καράβι" με κλειδωμένη πορεία προς τα βράχια.... όπως ακριβώς, δηλαδή, πράττει με γενναιότητα κάθε αληθινός καπετάνιος... Τον στηρίξαμε, επειδή πιστέψαμε ότι θα φρόντιζε για τη σωτηρία των εναπομεινάντων και δεν θα βοηθούσε αυτούς που είχαν παραμείνει επάνω (μόνο και μόνο για να βεβαιωθούν για την ολοκλήρωση του έργου τους...) και βεβαίως έτοιμοι στις σωστικές λέμβους να εγκαταλείψουν το σκάφος προ συντριβής και βύθισης ...ώστε να είναι εξασφαλισμένα τα κέρδη από την καταστροφή .... Πολλά έγιναν.... περισσότερα πρέπει να γίνουν σε εσωτερικό επίπεδο ... Ασήκωτος, όμως, ο ζυγός ...

 20. πολίτης avatar
  πολίτης 28/03/2014 21:41:05

  Οι μόνοι σίγουροι ψηφοφόροι που μπορώ να φανταστώ είναι ένστολοι και συνταξιούχοι από πεποίθηση. Α, ναι και οι ιδιοκτήτες σούπερ μαρκετ για ευνόητους λόγους. Οι μεγαλοαστοί δεν φτάνουν για τον θρίαμβο και οι μικρομεσοαστοί έχουν βαφτιστεί συντεχνίες και ισοπεδωθεί. Για το δημόσιο δεν το συζητώ... Η αισιοδοξία σας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, πόσω μάλλον οι δηλώσεις περί θριάμβου.

 21. riot avatar
  riot 28/03/2014 21:50:53

  Δίκαιο έχει ο λαός όταν λέει πως "αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει", αλλά λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει.

 22. epifanios avatar
  epifanios 28/03/2014 22:06:31

  το 2009 , όταν ξεκίνησε η κρίση, είμασταν στις 2-3 χώρες με το μικρότερο ιδιωτικό χρέος στην ΕΕ Αυτό αποδεικνύει ότι ο Έλληνας πριν ψηφίσει βάζει το χέρι στην τσέπη και μετράει Εάν βρει θετικό προστιμο ξαναψηφίσει Αλλιώς ... Δεν υπάρχουν ούτε συναισθηματισμοί ούτε δικαιολογίες Με αστραπιαία ταχύτητα κινείται ακόμα και απο το ΚΚΕ στην ΧΑ , απο το ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και απο το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ

  • riot avatar
   riot @ epifanios 28/03/2014 23:10:13

   Από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ ούτε μισό τσιγάρο δρόμος. Συγκυβερνάν εδώ και 3 χρόνια αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.

 23. dim avatar
  dim 29/03/2014 00:39:07

  Να θριαμβεύσει με την έννοια των παλαιών 44% και 47% είναι απίθανο. Ήδη το 30% του Ιούνη του 2012 ήρθε μέσα από μεγάλη πόλωση, και υπαρκτά τεράστιας σημασίας διλήμματα για παραμονή στο ευρώ ή βουτιά στο γκρεμό... Θρίαμβος θα είναι η νίκη με ποσοστό άνω του 30%, και η διακυβέρνηση του τόπου με ορίζοντα το 2021, από μια κυβέρνηση με κορμό την Κεντροδεξιά και τον Σαμαρά, με πρόσημο οικονομικά φιλελεύθερο και εθνικά πατριωτικό... Στις ευρωεκλογές, θρίαμβος θα είναι ένα ποσοστό γύρω στο 25%, και με τον Σύριζα ή δεύτερο, ή έστω και πρώτο με κάτω από 2 μονάδες διαφορά... Η ψήφος είναι δυστυχώς πάντα χαλαρή στις ευρωεκλογές, και άρα είναι πολύ δύσκολο για ένα κυβερνών κόμμα με 30% σε εθνικές εκλογές, να κρατήθει πάνω από το 25% σε συνθήκες χαλαρής ψήφου...

 24. Ο Ηνίοχος avatar
  Ο Ηνίοχος 29/03/2014 01:06:48

  Ολοι αναφέρονται σε στρατηγικές, σε κομματικές διαφορές, σε φόρους και προσωπικές ιδέες γύρω απο τις συνθήκες των άσχημων εποχών που βιώνουμε, αλλά ουδενός η σκέψη ή το σχολιό του δεν αναφέρεται εστω και λίγο στην πατρίδα μας. Αν ο θεός μας φερθεί δίκαια λυπάμαι αλλα τίποτε απο όσα μας απασχολουν δεν θα εχουν σημασία.

 25. Νικος Φ. avatar
  Νικος Φ. 30/03/2014 13:01:02

  Αν δε με γελα η μνημη μου το 2009 ο Σαμαρας δεν εξηγγηλε τα Ζαππεια;εκτος κι αν μετα τη μεταμελεια του μπροστα στη Μερκελ θεωρουνται δειγματα λαικισμου,εχασε μερικους υπερπατριωτες κερδισε ομως αρκετους υπερδεξιους (ατομα που στη ΝΔ του Καραμανλη,ακομα και του Κωστακη,ουτε στη καντινα δε θα πηγαιναν),απεκτησε αξιοπιστια η χωρα αλλα ολοι οι αξιωματουχοι της ΕΕ με τις κατα καιρους δηλωσεις τους μονο σεβασμο δε δειχνουν.Τωρα για το αν θα μας επιτρεψουν να "βγουμε"απο την επιτηρηση αυτο θα φανει μετα τα αποτελεσματα των ευρωεκλογων,παρολες τις παροχες-κοροιδια του πλεονασματος,ενα πλεονασμα που προηλθε μεσα απο το αιμα του Ελληνικου λαου,φαινεται πως οι "εταιροι"μας δεν πειθονται,για να μας αφησουν να βγουμε στις αγορες.Αληθεια η αναπτυξη των εξαγγελειων του 2009 ειναι η επανοδο στους δανισμους;να παραμεινουμε δηλαδη αιωνιως υποδουλοι των δανειστων-τοκογλυφων;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.