05/01/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ κοιμάται βαθιά και αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει παιχνίδι στα ΜΜΕ

Να και κάτι για το οποίο δεν θα διαφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ανακοίνωσή του με την οποία ανοίγει πόλεμο με την οικογένεια Μπόμπολα και το Mega. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί ευθέως τον βασικό μέτοχο του σταθμού, δηλαδή τον Μπόμπολα, ότι βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ και ρωτά να μάθει αν έχει δηλώσει τα λεφτά που έβγαλε στο εξωτερικό.

Επίσης, ρωτά να μάθει πώς η Τηλέτυπος Α.Ε. που έχει το κανάλι, κατάφερε να πάρει δάνειο από τράπεζες κι αν αυτό είναι ή όχι προνομιακή μεταχείριση σε βάρος άλλων εκδοτικών εταιρειών και τηλεοπτικών σταθμών.

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει κάνει ένα λάθος. Λειτουργεί με βάση τις φήμες. Κάποιος, κάπου άκουσε ότι το Mega πήρε 98 εκατ. ευρώ δάνειο κι αμέσως το υϊοθέτησε.

Ο πόλεμος, λοιπόν, συνεχίστηκε μέσω του Mega, το οποίο στο κεντρικό του δελτίου αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τηλέτυπος σύμφωνα με την οποία το δάνειο δεν είναι 98 εκατ. αλλά 10 εκατ. ευρώ, από τα οποία εκταμιεύθηκαν τα 8,5 εκατομμύρια. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, υποθηκεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Ωστόσο, με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία Τηλέτυπος γνωστοποιεί στο Χρηματιστήριο στις 3 Ιανουαρίου τα εξής: «H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ.  Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».

Προφανώς σ’ αυτό αναφερόταν ο ΣΥΡΙΖA, ωστόσο, λίγη σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει ότι ανοίγει ένας πόλεμος στα media.

Επίσης, θα πρέπει να θυμίσουμε εδώ ότι όλες οι εκδοτικές εταιρείες έχουν τεράστια προβλήματα, κι όμως, με κάποιο μαγικό τρόπο επιβιώνουν. Μόνο ο Πήγασος έχει υποχρεώσεις πάνω από 165 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά τα χρέη των εταιρειών του κλάδου ξεπερνούν το 1,3 δις με ΔΟΛ, Μπόμπολα και έπειτα την Καθημερινή να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Φυσικά και δεν περιμέναμε να μάθουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ το χάος που επικρατεί στα κανάλια και τις εφημερίδες και τη διαχρονική διαπλοκή με τους πολιτικούς και τους τραπεζικούς – επιχειρηματικούς κύκλους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ανοίγει νέος κύκλος… αίματος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των εκδοτών.

Δε θα πρέπει επίσης να περάσει απαρατήρητη μια άλλη ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας η οποία λέει ότι κάποιοι παζαρεύουν να αγοράσουν τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού 902 που έχει το ΚΚΕ και που έχει κλείσει εδώ και μήνες. Όπως αναφέρει η Ένωση, οι άδειες πρέπει να επιτρέφονται στο κράτος καθώς ρητά ο νόμος λέει ότι πώληση συχνότητας δε μπορεί να γίνει. Παρ’ όλα αυτά, η συχνότητα εδώ και μήνες δεν έχει επιστρέψει στο κράτος ενώ φημολογείται ότι υπάρχουν παζάρια με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αλλά και τον προσφάτως συλληφθέντα Ανδρέα Κουρή, για αγορά του «αέρα» του 902. Η Ένωση καταφέρεται κατά του ΕΣΡ που δεν έχει κάνει τίποτε, αλλά ουσιαστικά τα βέλη της στρέφονται αφενός στο ΚΚΕ που παράνομα πουλάει κι αφετέρου στον όμιλο Κουρή – Χατζηνικολάου που θέλει να αγοράσει κάτι που δε μπορεί να πουληθεί.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι εκδότες και καναλάρχες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να στηρίξουν την παραδοσιακή διαπλοκή στο μοίρασμα της πίτας. Κι ανάλογα με τη διαφήμιση, τα έργα, τις αναθέσεις ή τις χορηγίες, «παίζουν» με την κυβέρνηση ή με τον Τσίπρα και τα άλλα κόμματα.

Μπαίνουμε, προφανώς σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον αμαρτωλό χώρο των Media.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση; Έχει τη χρυσή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά προς το παρόν δεν κινείται φύλλο.

Εκείνη την υπόσχεση για ξεκαθάρισμα των αδειών που εκκρεμούν την ξέχασαν. Πότε θα πληρώσουν οι καναλάρχες για τις άδειες που πήραν κι έστησαν κανάλια;

Και γιατί στο κάτω  - κάτω να αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει μπάλα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και να εμφανίζεται ο Τσίπρας αρχηγός της κάθαρσης και μπροστάρης στον αγώνα κατά του εκδοτικού κατεστημένου; Μόνο η ΕΡΤ ενδιαφέρει την κυβέρνηση;

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Μπόμπολα έχει ως εξής:

«Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA»

Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.

Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

- Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;

- Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

- Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ;

- Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kouvari avatar
  kouvari 05/01/2013 11:28:58

  Χερι που σε ταιζει δεν το δαγκωνεις....!!!

 2. decodex avatar
  decodex 05/01/2013 12:09:13

  Με τη συμβαση της Αττικης οδου τι κανει η κυβερνηση; Εληξε βασει εσοδων η οχι; Θα γινει νεος διαγωνισμος ή θα κονομανε ακομη τα σχεδον 3ευρα οι μαγκες; Βεβαια τελευταια ενεργοποιωντας και ολα τα φωτογραφικα ρανταρ θα μειωθει ακομη περισσοτερο η κινηση αφου τα ορια σε πολλες περιπτωσεις ειναι γελοια και ολο και περισσοτεροι θα λαμβανουν κλησεις...προσεξτε τις λαμψεις απο τα φλας αν περνατε βραδυ απο εκει...175ευρακια αν πληρωθει εντος 10ημερου...350 το κανονικο.

  • kouvari avatar
   kouvari @ decodex 05/01/2013 14:00:51

   Καλα ρε μεγαλε που ζεις....
   Δεν ειδες τι δρομαρα με πεντε λωριδες κυκλοφοριας σε καθε ρευμα εχει φτιαξει ο Μπομπολας Κιατο-Πατρα....και χωρις να πληρωνεις διοδια...και με δικα του λεφτα!!
   Αυτος δεν επιχειρηματιας απλος.....εθνικος ευεργετης ειναι!!

 3. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 05/01/2013 14:33:10

  ο Συριζα χρησιμοποιει το επικοινωνιακο οπλο περι συγκρουσης με την διαπλοκη.Και ο Παπανδρεου προεκλογικα μιλαγε για την διαπλοκη και υποσχεθηκε συγκρουση μαζι τους.Οταν ολοι αυτοι αναφερονται σε συμφεροντα και διαπλεκομενους εννοουν αυτους που δεν τους στηριζουν μεσω απο τα δελτια των 8.
  ο Συριζα εχει κατα καιρους συγκρουστει και καταγγειλει τον Μπομπολα και το ΔΟΛ αλλα ποτε δεν εχει πει τιποτα για το Αλαφουζο και τον Κουρη οι οποιοι και στηριζουν τον Συριζα.Αρνηθηκε ο Τσιπρας να εμφανιστει στο μεγκα αλλα δεν αρνηθηκε ποτε να εμφανιστει στο κοντρα tv και στο σκαι.
  Μαχη και συγκρουση με την διαπλοκη δεν γινεται επιλεκτικα....

  • johnie xl avatar
   johnie xl @ Ταξιδιωτης 05/01/2013 15:21:19

   Δηλαδή ο Μ.Παπαδημητρίου , ο Α.Πορτοσάλτε,ο Ν.Ευαγγελάτος κτλ του σκαι στηρίζουν Σύριζα?Ακόμη όμως και έτσι να είναι ,στη σύγκρουση με την οικογένεια Μπόμπολα γιατί να διαφωνήσουμε?

   • Ταξιδιωτης avatar
    Ταξιδιωτης @ johnie xl 05/01/2013 15:51:17

    Ειδες να διαφωνει κανεις εδω;
    Την επιλεκτικη ευαισθησια του συριζα αναδεικνυω.
    Οσο για τον Αλαφουζο δες εδω το παλιοτερο αρθρο του antinews:
    http://www.antinews.gr/2012/06/01/164042/

    Στον Αλαφουζο δεν εργαζεται μονο ο Παπαδημητριου.

  • Φις Μπόινγκ!!!!! avatar
   Φις Μπόινγκ!!!!! @ Ταξιδιωτης 05/01/2013 15:58:12

   στο θολωμένο σου μυαλό..........

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Ταξιδιωτης 05/01/2013 16:09:29

   Ο Συριζα δεν ειναι σε θέση να χρησιμοποιησει κανενα επικοινωνιακό όπλο γιατί πολύ απλά δεν εχει.
   Το μόνο που εξαργυρώνει,μεχρι στιγμης,είναι η αγανάκτηση και η πικρία του κόσμου εχοντας ως βασική πολιτική γραμμή τον παλαιό πράσινο λαϊκισμό και την ροζ κωλοτούμπα

 4. k avatar
  k 05/01/2013 15:39:50

  "Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει κάνει ένα λάθος. Λειτουργεί με βάση τις φήμες. Κάποιος, κάπου άκουσε ότι το Mega πήρε 98 εκατ. ευρώ δάνειο κι αμέσως το υϊοθέτησε." Δεν ειναι φημες. Ειναι η επισημη ανακοινωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στο χρηματιστηριο την οποια αναδημοσιευσε το ΒΗΜΑ. Δηλαδη το ΜΕΓΚΑ διεψευσε τον εαυτο του ...

  • dim avatar
   dim @ k 05/01/2013 17:18:04

   Τι δεν καταλαβαίνεις? Έτσι γίνεται στις πιο πολλές περιπτώσεις... Ξοφλάς το παλιό με ένα νέο δάνειο.... Προφανώς το παλιό ήταν 88 εκατ. και βγήκε το καινούριο με 98 εκατ., βάζοντας όμως και υποθήκη περισουσιακά στοιχεία του σταθμού ύψους 140 εκατ. και πήραν στο χέρι μετά από προμήθειες 8,5 εκατ. ευρώ.... Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί όλους αυτούς τους διαπλεκόμενους, αλλά δε μπορεί ο κάθε Σύριζα να πετάει νούμερα για εντυπωσιασμό... Είναι άλλο πράγμα να παίρνει κανείς τέτοιες εποχές δάνειο 98 εκατ. και άλλο δάνειο 8,5 εκατ. έχοντας μάλιστα υποθηκεύσει 140 εκατ. περιουσία...

   • ανωνυμος avatar
    ανωνυμος @ dim 05/01/2013 18:55:41

    Δεν μας λενε καλυτερα ποια περιουσιακα στοιχεια υποθηκευσαν , αν ηταν πρωτες υποθηκες και σε ποιες τιμες ? Μηπως σαν τα δικαιωματα του Alter για τα στρουμφακια που ειχαν εκτιμηθει καποιες δεκαδες εκατομμυρια ?

    • dim avatar
     dim @ ανωνυμος 05/01/2013 20:08:18

     Δε διαφωνώ, ούτε έχω διάθεση να υποστηρίξω ειδικά αυτούς που τόσα χρόνια στήσανε το φαγοπότι με το σύστημα ΠΑΣΟΚ, απλά λέω ότι πρέπει επιτέλους η πολιτική να γίνεται με σοβαρά επιχειρήματα, και όχι για λόγους εντυπώσεων... Άλλο 8,5 εκατ. και με όποιες υποθηκεύσεις, και άλλο 98 εκατ. ευρώ...

     • tak avatar
      tak @ dim 06/01/2013 16:24:44

      Συμφωνούμε! Δυστυχώς ζούμε υπό το κράτος των εντυπώσεων... Αποτέλεσμα της αγωγής και της γενικότερης παιδείας...

   • ΟΛΕ avatar
    ΟΛΕ @ dim 05/01/2013 19:40:28

    ποιος ΣΥΡΙΖΑ μωρέ, μόνοι τους το ανακοίνωσαν...Ακόμα και το χρηματιστήριο το ίδιο ανακοίνωσε.

    • dim avatar
     dim @ ΟΛΕ 05/01/2013 20:09:54

     Αυτή είναι μια τυπική ανακοίνωση, έτσι βγαίνουν οι ανακοινώσεις, αλλά όταν η ίδια η ανακοίνωση λέει ότι θα πάνε τα λεφτά αυτά για εξόφληση υφιστάμενων δανειών, δε πρέπει και αυτός που πάει να κατηγορήσει τον άλλον, να δει πρώτα πόσα ήταν τα υφιστάμενα δάνεια και πόσα θα τους μείνουν καθαρά στο χέρι??

   • kapar13 avatar
    kapar13 @ dim 05/01/2013 20:37:08

    @dim
    Με συγχωρείτε, αλλά ποιος σας είπε ότι σήμερα γίνεται έτσι εύκολα η ανανέωση/αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού;
    Εγώ ξέρω ότι αρκετές σοβαρότατες εταιρίες με πραγματικά assets (εργοστάσια, κλπ), με δεσπόζουσα θέση στην αγορά τους, με κερδοφορία, με, με, με, έχουν φάει τα μούτρα τους γιατί οι τράπεζες τους λένε "ευχαρίστως ναι, αλλά όχι -γιατί δεν έχουμε λεφτά/ρευστότητα/πιστώσεις να σας δώσουμε!"
    Ο Τιτάνας τα κατάφερε από ξένες τράπεζες και βούιξε όλη η πιάτσα από τους πανηγυρισμούς. Το Mega τι εξασφαλίσεις και τι καλύψεις είχε; Αυτές που έδινε και το Alter για τα στρουμφάκια;

 5. Re, ti ginetai! avatar
  Re, ti ginetai! 05/01/2013 21:33:38

  Το ερώτημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση; Έχει τη χρυσή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά προς το παρόν δεν κινείται φύλλο.

  "Εκείνη την υπόσχεση για ξεκαθάρισμα των αδειών που εκκρεμούν την ξέχασαν. Πότε θα πληρώσουν οι καναλάρχες για τις άδειες που πήραν κι έστησαν κανάλια;

  Και γιατί στο κάτω – κάτω να αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει μπάλα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και να εμφανίζεται ο Τσίπρας αρχηγός της κάθαρσης και μπροστάρης στον αγώνα κατά του εκδοτικού κατεστημένου; Μόνο η ΕΡΤ ενδιαφέρει την κυβέρνηση;"

  ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

  ΥΓ. Πώς να τα βάλει, ΟΜΩΣ, η τρικομματική με το Μεγα; Ο Βενιζέλος είναι ο άνθρωπός τους και ο υιός Ψυχάρης βουλευτής ΝΔ...

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ 06/01/2013 15:07:47

  Η πολιτική μου εκτίμηση είναι πως η Κυβέρνηση φρονίμως ποιούσα αφήνει τα βουβάλια ( Τσίπρας - εκδότες ) να σφαχτούν μόνα τους , να αλληλοξεβρακωθούν γιατί φαίνεται να κατέχουν πολλά άπλυτα ο ένας για τον άλλον .
  Δεν έχει λόγο ( νομίζω ) να παρέμβει σ' έναν τέτοιο "έρωτα" .
  Μετά απο τις αμοιβαίες αποκαλύψεις τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.