22/05/2010 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ καταγγέλλει κυβερνητικό σχέδιο ενοχοποίησης της για το Βατοπέδι

Σχετικά με το «θόρυβο» που δημιούργησε η χθεσινή απολογία της κας Μαντέλη στην υπόθεση Βατοπαιδίου, ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Αναστάσιος Νεράντζης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο καθένας κατανοεί τον λόγο για τον οποίο η κα Μαντέλη, ξαφνικά, άλλαξε τα, μέχρι χθες, λεγόμενά της. Ο κατηγορούμενος δικαιούται ακόμη και να ψεύδεται. Πολύ περισσότερο, αφού πριν από δύο ημέρες -και για προφανείς λόγους- ψηφίστηκε ειδική ρύθμιση, με την οποία ακόμα και κατηγορούμενος μπορεί,  καταγγέλλοντας υπουργό,  να απαλλαγεί από την ποινή.

Αυτή ακριβώς η ρύθμιση αποδεικνύει τις υπόνοιες για ύπαρξη σχεδίου  της Κυβέρνησης προς ενοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων. Είχαμε καταγγείλει τον υπουργό κ. Καστανίδη για τη ρύθμιση αυτή και δυστυχώς επαληθευθήκαμε σύντομα.

Την ώρα που η κοινωνία βιώνει τις συνέπειες από τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μάταια το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επωφεληθεί από ισχυρισμούς τύπου Μαντέλη…».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 22/05/2010 18:37:10

  ο ΓΑΠ παίρνει την εκδίκησή του για το σχέδιο Ανάν. θέλει να τους αναγκάσει να μιλήσουν για πράγματα που δεν πρέπει να ειπωθούν δημόσια, που τα κουβεντιάζουμε και τα ξέρουμε μεταξύ μας, αλλά δεν τα γράφουμε. Είναι η μέγιστη αλητεία του ΠΑΣΟΚ το Βατοπαίδι, είναι η χειρότερη απόδειξη που θα μπορούσε να επιλέξει για να μας τεκμηριώσει πως είναι ένα άθλιο ξεφωνημένο ξενοκίνητο κόμμα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Β.Κ.Σ. 22/05/2010 18:48:11

   θέλουμε και τεκμηρίωση;
   εδώ μιλάμε πλέον για βρικόλακες ρεβανσισμού, και όχι μόνο για το σχέδιο αναν

   την καλησπέρα μου Β.Κ.Σ.

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ αλλενάκι 22/05/2010 18:54:28

    Καλησπέρα Αλλενάκι μου,

    Το Βατοπαίδι είναι το όχημα που στήσανε για χάρη τους τα ξενόφερτα -και υπερατλαντικά συμφέροντα για να δρομολογηθεί ο ερχομός τους στην εξουσία. Ήρθανε. δεν τους φθάνει;
    όποιος σκυλεύει πάνω από ένα πτώμα είναι κτήνος. Αλλά σάματις διάβασαν ποτέ τους Αντιγόνη τα όρνια....

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/05/2010 19:16:23

    εχουν θράσος και ονομασαν Καλλικράτη το έκτρωμα που θα διαμελίσει την Ελλάδα σε πακιστανικους μουσουλμανικους και αλβανικους δημους

 2. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 22/05/2010 19:27:23

  Ως προς το μεταναστευτικο, ο κοσμος εχει τρομοκρατηθει αχι μονο απο τα γκετο των αφρικανων και πακιστανων αλλα
  και τις συμμοριες που λυμαινονται μερα μεσημερι την Ομονοια η τον Αγ. Παντελεημονα.

 3. Mak avatar
  Mak 22/05/2010 19:30:28

  Η γλώσσα που χρησιμοποιεί αυτή η Μαντέλη και οι πράξεις της (πήρε τα σχετικά χαρτιά με την υπόθεση και δεν τα έδινε) θα έπρεπε να κάνουν τον καθένα να επιφυλακτικό απέναντι στα όσα λέει.

  "Πολιτική παρέμβαση

  Η κ. Μαντέλη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ, εξέφρασε την άποψη ότι αν δεν υπήρχε πολιτική παρέμβαση σε ανώτατο επίπεδο από τους κ. Ρουσόπουλο και Αγγέλου, η ανταλλαγή της Βιστωνίδας «δεν θα ολοκληρωνόταν σε τόσο σύντομο χρόνο ή δεν θα γινόταν». «Η εντολή του κ. Μπασιάκου ήταν να διεκπεραιώνονται με μεγάλη ταχύτητα τα αιτήματα της Μονής Βατοπεδίου και να προωθούνται οι καταστάσεις με τα προεπιλεγμένα ακίνητα αρχικά στην ΚΕΔ και μετά στον γ.γ., για να μη δημιουργηθούν προβλήματα με το Μέγαρο Μαξίμου... Αν δεν είχα τις δύο υπουργικές αποφάσεις και τις προφορικές εντολές των Μπασιάκου και Κοντού, δεν θα δεχόμουν καταστάσεις από τον Αρσένιο, δεν θα υπέβαλλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα επιπλέον ερωτήματα κ.λπ. Δεν είχα την πεποίθηση ότι έκανα κάτι παράνομο, αλλά ενεργούσα αντίθετα με όσα είχα εκφράσει στο από 2003 έγγραφό μου για την έλλειψη δικαιωμάτων της μονής επί των παραλίμνιων εκτάσεων. Θεωρούσα ότι οι εντολές και οι υπουργικές αποφάσεις ήταν δεσμευτικές για μένα. Επίσης με επηρέασε καθοριστικά η αποσταλείσα από το γραφείο του υπουργού επιστολή του Αρσένιου προς τον Μπασιάκο, στην οποία αναφέρεται ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων και της λίμνης έχει αποφασισθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο», φέρεται να είπε.

  Αναφερόμενη στους κ. Ρουσόπουλο και Αγγέλου, η κ. Μαντέλη επικαλείται τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Αρσένιος από το γραφείο της μαζί τους. «Τους αποκαλούσε με τα μικρά τους ονόματα, Γιάννη και Θόδωρε. Πολλές φορές μού ανέφερε ότι πέρναγε από το Μαξίμου και έπινε καφέ, μετά πήγαινε στον Μπασιάκο και μετά ερχόταν σε μένα, ότι συνέτρωγε με τον κ. Ρουσόπουλο και ότι αυτός τον επισκεπτόταν στο Αγιον Ορος. Δεν είχα αμφιβολία για τα λεγόμενά του ότι ήταν αληθή, δεδομένου ότι έκανε αυτά τα τηλέφωνα από το κινητό του μέσα στο γραφείο μου. Πολλές φορές όταν καθυστερούσα ή δημιουργούνταν κάποιο πρόβλημα, ο Αρσένιος έπαιρνε μπροστά μου τον κ. Αγγέλου και τον κ. Ρουσόπουλο και αμέσως μετά ο κ. Μπασιάκος ή κάποιος άλλος από το γραφείο του έπαιρνε τηλέφωνο εμένα και μου έλεγε «καθυστερείς» και ότι «πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της μονής»».

  Η κ. Μαντέλη, κατ' απαίτηση της εφέτου-ανακρίτριας, μετέφερε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αρσένιου με τον κ. Αγγέλου, που έγιναν στο γραφείο της. ««Γιάννη, καλημέρα. Εχουμε κατέβει με τον γέροντα στην Αθήνα. Είμαι στο γραφείο της κ. Μαντέλη, πρέπει να συνεννοηθούμε για να βρεθούμε το βράδυ στου Θοδωρή και να σου πω ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ουρανούπολη και γι' αυτό θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τον Μπασιάκο άμεσα». Σε άλλο τηλεφώνημα προς το ίδιο πρόσωπο, άλλες φορές άκουσα που έλεγε «Γιάννη, θα φάμε το βράδυ στου Θοδωρή μαζί ή θα έρθω αύριο το πρωί στου Μαξίμου για καφέ;»». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Μαντέλη, «απ' ό,τι είχα αντιληφθεί και όπως μου είχε πει ο μοναχός Αρσένιος, όταν ο Αγγέλου και ο Ρουσόπουλος έπαιρναν τον Μπασιάκο τηλέφωνο, ο Μπασιάκος «κατουριόταν απάνω του»».

  Σύμφωνα με την κ. Μαντέλη, ο μοναχός Αρσένιος ήταν ενήμερος για επικείμενες πολιτικές εξελίξεις και, όπως της είχε πει, αντλούσε τις πληροφορίες του από τον κ. Ρουσόπουλο. Αναφερόμενη στον κ. Κοντό υποστήριξε ότι πριν από την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή την κάλεσε και της υπαγόρευσε τι θα πρέπει να πει, ενώ έπειτα από δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις 7.12.2008 με τίτλο «Μπασιάκος-Κοντός με ανάγκασαν να προχωρήσω στις ανταλλαγές», την επισκέφθηκε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κοντού, ο οποίος ζήτησε τη γραπτή διάψευσή της που εν συνεχεία εστάλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

  Πρόσθεσε μάλιστα ότι τηλεφώνησε ο κ. Κοντός στον κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη (πρόεδρο της τότε επιτροπής) και του ζήτησε να μην κληθεί εκείνη να καταθέσει εκ νέου, γιατί «μπορεί να γίνει το έλα να δεις και να έρθουν τα πάνω κάτω».

  Τέλος, η κ. Μαντέλη αναφέρθηκε και στην αδελφή του πρώην υπουργού, κ. Μαρία Μπασιάκου, από την οποία συχνά δεχόταν παρεμβάσεις. «Το ήξερε το θέμα του Βατοπεδίου. Ηξερε ότι γίνονταν ανταλλαγές, συντάσσονταν συμβόλαια και ήταν ενήμεροι και αυτή και ο υπουργός. Ηταν αγενέστατη, επιτακτική και από ό,τι είχε υποπέσει στην αντίληψή μου και είχα μάθει από συναδέλφους, υπήρχε η φήμη ότι έκανε κουμάντο στο υπουργείο».

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_22/05/2010_401990"

  Κάτι δεν πάει καλά στο όλο θέμα. Αν κάναν κάτι τόσο παράνομο όσο παρουσιάζεται, θα εκτίθονταν με ανάλογες αναφορές μπροστά σε μία δημόσια υπάλληλο;;;;

  Η πρεμούρα να υπερπροβάλουν και να κάνουν Νο1 θέμα την κατάθεση Μαντέλη από τα μμε δείχνει τον πανικό του συστήματος.

  Κάποιοι επένδυσαν πολλά στην άνοδο στην εξουσία του ΓΑΠ και δε θέλουν με τίποτα να φύγει πριν κάνει αυτά που πρέπει, λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας.

  Η στάση Καραμανλή και Σαμαρά στα εθνικά ζητήματα μάλλον έκαναν τη ΝΔ "αναλώσιμη"...

 4. Μούσα avatar
  Μούσα 22/05/2010 19:39:24

  Mε το Βατοπαίδι χτύπησαν πολλους στόχους.
  Πρωτα τους στενους συνεργατες του Καραμανλη στην πολιτική για ν΄αποδυναμωσουν τον ίδιο,
  την Ορθοδοξία μιας και αρκετοι 'πιστοι-απιστοι' θορυβήθηκαν με τα οσα άκουγαν
  την ρώσικη επιρροη στο Αγιο Ορος και οχι μονο
  την δυναμικη αυτου του μοναστηριού
  και φυσικά τον ιδιο τον Καραμανλη και ιδιαιτερως τ΄ανοιγματα του και τις συμφωνίες του με την Ρωσία και μονο με την Ρωσία
  Εδω καικαποιες πληροφοριες απο την mara
  http://forza-grecia.pblogs.gr/2010/05/h-agkyra-akyrwse-to-diko-mas-pleonekthma-me-toys-agwgoys.html

  Οσο για τον ηγεμονίσκο ΓΑΠ δεν θα σταματαω να το λεω οτι έιναι ο χειροτερος προδότης που πέρασε απ΄αυτον τον τόπο.

 5. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 22/05/2010 19:43:34

  Mak,όλο το ζουμί,βρίσκεται στην προτελευταία σου φράση.Αυτοί είναι ικανοί,ν'ανακατέψουν ακόμα και τον Ιησού Χριστό στο βατοπέδι,προκειμένου νηα τους βγεί η πασιέντζα.Μιλάμε,επιεικώς γιά Camora .

 6. KNWD avatar
  KNWD 22/05/2010 20:50:13

  Πόσο κοντή μνήμη έχουν οι έλληνες...

  Μόλις βγαίνει το ένα από τα δύο κόμματα που έχουν κυβερνήσει ΚΑΙ λεηλατήσει επι δεκαετίες τη χώρα, όλοι ασχολούνται μόνο με τις λεηλασίες του ενός και ξεχνούν τις ρεμούλες του προηγούμενου

  Με τέτοια μυαλά και τέτοια μνήμη, φτάσανε εδώ.

  Καληνύχτα Ελλάδα, δεν έχεις κανένα μέλλον

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/05/2010 21:27:09

  Mονο που στο σχεδιο συμμετεχει και η ιδια η ΝΔ ή μαλλον η ηγετικη της ομαδα που βλεπει σαν ευκαιρια να συκοφαντηθουν τα στελεχη που δεν ειναι αρεστα για να εκδιωχθουν ως βαριδια.
  Σημερα με την εμφανιση του Αρη Σπηλιωτοπουλου ολοι ειδαν οτι η υπερασπιση του εργου της ΝΔ ειναι δυνατη φθανει να ειναι αποφασισμενος κανεις γιαυτο.
  Αν ομως εχει κανει συμφωνια με το Παπανδρεου δε γινεται.

 8. Μούσα avatar
  Μούσα 22/05/2010 21:45:02

  @Ψυχραιμία
  Ποιος να υπερασπίσει τα έργα της ΝΔ επι ΚΑραμανλη β΄?
  Περισσοτερο καποιοι σχολιαστες του antinews
  τα υπερασπιζομαστε τελικά ανιδιοτελως και χωρις να είμαστε, αν κρίνω απο τον εαυτο, μου κομματικοί της ΝΔ.Γιατι βλεπεις αλλά ειναι τα κριτήρια μας.

  @ΒΚΣ
  Δεν ειναι μονο για το σχέδιο Αναν

  Μεσω του ΒΑτοπαιδίου πετυχαν δε πολλαπλους σκοπους
  Εβγαλαν απο την μεση τους στενους συνεργατες του Καραμανλη και υπερασπιστες του εργου του για ν΄αποδυναμωσουν τον ιδιο΄,
  χτύπησαν την Ορθοδοξια μιας και πολλοι πιστοι-απιστοι θορθβηθηκαν απο αυτα που ακουγαν
  προσπάθησαν ν΄ανακόψουν την ρωσικη επιρροη στο μοναστηρι αυτο και γενικα στο ΑΓιο Ορος οπως επισης και την δυναμική αυτου του μοναστηριού
  και φυσικα τον ιδιο τον Καραμανλη και τ΄ανοιγματα του στην Ρωσία-και μονον στην Ρωσία καθως και τις ελληνορωσικες συμφωνιες.
  http://forza-grecia.pblogs.gr/2010/05/h-agkyra-akyrwse-to-diko-mas-pleonekthma-me-toys-agwgoys.html

  ΟΣο για τον ΓΑΠ ,ο χειρότερος προδότης που γνωρισε αυτος ο τόπος.

 9. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 22/05/2010 22:29:08

  Αληθεύει, ότι η κυρία Μαντέλη δεν κάνει καμμία αναφορά σχετική με τον κ.Πέτρο Δούκα;

 10. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 22/05/2010 23:28:15

  Εδώ και αρκετό καιρό φωνάζουν κάποιοι φίλοι στο antinews, πως το ΠΑΣΟΚ είναι καθεστώς σοβιετικού τύπου στην προπαγάνδα! Μετά τα συμβαίνοντα τις τελευταίες μέρες, πειθόμαστε ότι είναι και στη μεθόδευση εξόντωσης του αντιπάλου!
  Τώρα γευόμαστε την πρώτη πράξη του έργου, που σκηνοθέτησε εναντίον της αντιπάλου Ν.Δ. Έχει βρει δε και «όψιμο» υποστηρικτή τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος μετά την 29η Νοεμβρίου έχει μετακομίσει από την «πολυκατοικία» και ψάχνει το πώς θα συστεγαστεί με την ομογάλακτη αδελφή του Ντόρα, αλλά και το πώς θα πλήξει τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά!
  Η κυβέρνηση του ξεπουλήματος της Πατρίδας, κατάφερε χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη, διά του αρμοδίου υπουργού της, να μετατρέψει πανεύκολα τους κατηγορούμενους σε «αξιόπιστους» μάρτυρες, αρκεί να «ομολογήσουν» εκείνα που αυστηρά θα τους υπαγορεύσει.
  Στην περίπτωση της πρώτης κατηγορουμένης μάθαμε, ότι οι εντολές δίνονταν αποκλειστικά από το Μαξίμου. Ποιος ξέρει με τί είδους ανταλλάγματα και με ποιές «συμφωνίες» η κυρία Μαντέλη, αποφάσισε να γίνει ρεζίλι των σκυλιών επικαλούμενη πράγματα, που δεν είχε καταθέσει ουδέποτε πριν. Και γιατί να λέει τώρα την αλήθεια, τώρα που της "επιτρέπεται" να γλυτώσει και να κυκλοφορεί ελεύθερη με εγγύηση 100.000 ευρώ και όχι τότε που βρισκόταν σε πραγματικό κίνδυνο τιμωρίας,αφού της είχαν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες;
  Μπράβο λοιπόν στον «αδέκαστο» υπουργό Δικαιοσύνης, που πέταξε στα σκουπίδια την ενοχή λόγω ψευδορκίας και δίνει την ευκαιρία απαλλαγής σε κρατικούς λειτουργούς που παρανόμησαν αντί να καταγγείλουν τις «πιέσεις» που δέχονταν άνωθεν. Γιατί δεν παραιτήθηκε τότε η κα Μαντέλη, αφού επικαλείται ότι οι πιέσεις ήταν αφόρητες και ζούσε στο ίδιο της το γραφείο την πρεμούρα των μοναχών με τα laptop για τις ανταλλαγές;
  Το Βατοπέδι είναι ασφαλώς ένα από τα σκάνδαλα που μας απασχόλησαν και πρέπει να μας απασχολήσουν, αλλά σοβαρή διερεύνηση με χρονικά εισαγωγικά και μάρτυρες τύπου Μαντέλη, πάνε εξόφθαλμα αλλού την βαλίτσα!

 11. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/05/2010 12:37:53

  Δείτε και το πρωτοσέλιδο του Χατζηνικολάου στη Real News και τα πράγματα γίνονται σαφέστερα. Το σύστημα θέλει να εγκλωβίσει τον Σαμαρά σε μία "ομολογία ενοχής", καίγοντας τον Καραμανλή.

  Στόχος δεν είναι ο Καραμανλής, είναι η Ν.Δ. και για να την χτυπήσουν θέλουν να "ρίξουν" το σύμβολο της, που είναι το όνομα Καραμνλής.
  Και όπως ειπώθηκε παραπάνω, να προστατευθεί ο Καραμανλής και η εξαετία του δεν είναι δύσκολο, βλέποντας ιδιαίτερα το καταστροφικό οκτάμηνο του ΠΑΣΟΚ. Η βούληση λείπει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.