27/12/2011 16:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ θέτει θέμα αποζημιώσεων από την Τουρκία για τις πυρκαγιές

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις νεώτερες δηλώσεις του κ. Μεσούτ Γιλμάζ, τόνισε τα ακόλουθα :

“ Η προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει τα όσα απεκάλυψε για την ανάμειξη των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στους εμπρησμούς Ελληνικών δασών είναι – το λιγότερο- αστεία. Γι αυτό και περισσότερο επιβεβαιώνει, παρά διαψεύδει, την αλήθεια των καταγγελιών που έκανε.

Το θέμα, που έχει προκύψει, είναι τεράστιο και είναι επιτακτικό καθήκον της κυβέρνησης Ερντογάν να αποδείξει ότι υπάρχει Κράτος Δικαίου στην Τουρκία, το οποίο είναι σε θέση να ερευνήσει τις αποκαλύψεις Γιλμάζ και να φέρει στο φώς όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν.

Εκτός από την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση, η Τουρκική πλευρά οφείλει να αποκαταστήσει την βαρύτατη ζημία, που προκλήθηκε σε βάρος της χώρας μας και να δεσμευθεί δημόσια ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους “βρώμικες επιχειρήσεις” των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ, όμως, δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά πρέπει να απασχολήσουν και τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την οποία θέλει να βρεθεί εγγύτερα η σημερινή Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα δεν μπορεί να σταματήσει εδώ.”

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε επίσης την εξής ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών

 Όπως είναι γνωστό, ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ με συνέντευξη του σε Τουρκική εφημερίδα επιβεβαίωσε την – υπάρχουσα αλλά μετέωρη μέχρι σήμερα – φημολογία για την ανάμειξη των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στους εμπρησμούς Ελληνικών δασών.

Επειδή το θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο,

 επειδή από τις πυρκαγιές αυτές, που έπληξαν, κυρίως,  ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, αλλά και προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον, σε περιουσίες πολιτών, σε δημόσιες εκτάσεις, αλλά και στον Ελληνικό τουρισμό ,

επειδή το συγκεκριμένο πελώριο ζήτημα που έχει προκύψει δεν αφορά μόνο στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά πρέπει να απασχολήσει τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία θέλει να προσεγγίσει η σημερινή Τουρκία,

επειδή πολλές φορές η κυβέρνηση Ερντογάν έχει διακηρύξει ότι προσπαθεί να οικοδομήσει ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου στην Τουρκία και να εξουδετερώσει τους μηχανισμούς του Τουρκικού παρακράτους (βλ. υπόθεση Εργκένεγκον κ.λ.π.)

επειδή, κατά καιρούς, στα Ελληνικά ΜΜΕ, τα προηγούμενα χρόνια, είχαν δει το φώς πληροφορίες για ανάμειξη Τούρκων πρακτόρων σε εμπρησμούς Ελληνικών δασών (π.χ. βλ. ρεπορτάζ εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”)

Ερωτάται ο υπουργός Εξωτερικών:

1.    Τι προτίθεται να πράξει προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, προκειμένου να υπάρξει η πλήρης και σε βάθος ενημέρωση της Ελλάδος για τις συγκεκριμένες “βρώμικες επιχειρήσεις” , που σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος της χώρας μας;

2.    Πώς σκέφτεται να ζητήσει την αποκατάσταση των βαρύτατων ζημιών, που προκλήθηκαν σε βάρος της Ελλάδος και τη δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης Ερντογάν ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους “βρώμικες επιχειρήσεις” της Τουρκικής ΜΙΤ και των διαφόρων παραμηχανισμών της σε βάρος της Ελλάδος;

3.    Πότε και πώς σκέφτεται να φέρει το σχετικό θέμα ενώπιον των αρμοδίων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την οποία θέλει να βρεθεί εγγύτερα η σημερινή Τουρκία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/12/2011 17:30:02

  Εύγε! Και έλεγα από χθες σε γνωστούς πως υπάρχει τεράστιο θέμα που φτάνει σε πολύ μεγάλες αποζημιώσεις ειδικά αν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές (ανεκτίμητες αυτές εννοείται). Δε τους το είχα στη νδ πάντως να το σηκώσουν τόσο το θέμα...

 2. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 27/12/2011 17:52:59

  Κύριε Πάνο συγχαρητήρια! Πολύ ωραία παίζεται το κρυφτούλι! «…Ερωτάται ο υπουργός εξωτερικών…».
  Τι εννοείται; Δικός σας εκπρόσωπος είναι. Του κόμματός σας στέλεχος. Μιλάτε για να καταδειχθεί η διάκριση εξουσιών, Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης; Άρα ασκήσατε την επιβαλλόμενη από το μετερίζι του θεσμικού σας ρόλου τον επιβαλλόμενο έλεγχο και μάλιστα σε βαθμό οξύτατο;
  Το δάχτυλό σας δεν είναι ικανό να σας κρύψει κ Πάνο, όπως και κανένα μας, πολύ περισσότερο μια καρφίτσα. Αφού βλέπετε ότι το στέλεχός σας δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κάντε το εσείς (η Ν.Δ.) θέμα στη βουλή, μεταφέρετέ το σε έκτακτη συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ή όπου αλλού επιλέξετε, με την ευρηματική σας αξιοσύνη!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιάννης Μανιατάκος 27/12/2011 18:23:18

   Συνέλληνα Ιωάννη, εγώ νδ δεν ήμουν ούτε είμαι αλλά γιατί δε τα βάζεις πρώτα με αυτούς που κάνουν κοκοκο και μετά να πεις αυτά που λες για αυτούς που δυναμώνουν τη φωνή τους; Και μην ξεχνάμε, επισήμως, ο Δήμας δεν είναι βουλευτής τους αλλά στέλεχος της κυβέρνησης. Άρα, ορθώς του απευθύνονται με αυτόν τον τρόπο.

 3. Ένας avatar
  Ένας 27/12/2011 17:59:06

  Καμμιά διεθνή καταγγελία θα κάνει η ΝΔ, ή θα μας τη φέρει η Τουρκία όπως μας την έφεραν τα Σκόπια στην Χάγη;

 4. nikosnik avatar
  nikosnik 27/12/2011 18:09:31

  Καλή κίνηση ...πρέπει όμως να πιέσει κ άλλο η ΝΔ...συν-κυβέρνηση είναι...
  Η τουρκιά είναι στριμωγμένη άσκημα...τρώει το ένα χαστούκι πίσω από τ άλλο από Εβραίους - Γάλλους...κτλ είναι ευκαιρία ν σουτάρουμε τον πρόξενο..
  ένα έχω μάθει στη ζωή το καλό παιδί το λένε ΜΑ@@@@.
  ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΉΚΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ?
  ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ???

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ nikosnik 27/12/2011 19:13:46

   Κερδίσαμε 40 χρόνια το Πασόκ στην εξουσία..λίγο το 'χεις; (Για να βλέπουμε και τα χάλια των ψηφοφόρων...)

 5. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 28/12/2011 09:32:01

  Συντοπίτη Γεώργιε Τ., με τον κύριο Πάνω δεν τα έβαλα, όμως φωνούλες στο εσωτερικό του ναού (διάβαζε βουλής) δεν καλύπτουν παρά την πρακτική άσκηση στην υποκριτική του εκεί συναθροιζόμενου θιάσου. Συνεπώς το σχόλιο δεν απηχεί παρά κάποιου είδους αγανάκτησή μου, σε εκείνα που θεωρώ ότι μας οδήγησαν στην κατάσταση που βιώνουμε. Με δεδομένο δε, ότι όπως λες κάποιοι κάνουν κοκοκο (συμπληρώνω: και κακακα) δεν πρέπει όσοι διαθέτουν ικανότητες, πέρα απ’ αυτές, να αναλάβουν άλλον ρόλο;
  Διαβάζω λοιπόν : «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντής με ερώτησή του στην Ευρωβουλή, κάλεσε τις Βρυξέλλες να παρέμβουν στο θέμα ώστε η Τουρκία να προχωρήσει σε δικαστικές – ανακριτικές και λοιπές σχετικές διαδικασίες, στηρίζοντας την άποψή του στο ότι είναι αδιανόητο κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμπεριφέρονται ως παρανοϊκοί εγκληματίες, την στιγμή μάλιστα που η οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας αποσκοπούν σε βελτίωση των σχέσεων της τελευταίας με τους γείτονές της».
  Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζω, πολιτικά δεν ανήκω στους υποστηρικτές της παράταξης του τελευταίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.