#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2011 14:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ΥγείαΟ Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΝΔ  είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

Αλλά δεν θέλει ούτε  να συνθλίψει τη μεσαία τάξη που είναι η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας μας. Και ούτε πειραματίζεται με τα όρια αντοχής του κόσμου.

Η κυβέρνηση ανακοινώνοντας τετελεσμένα και αντιφατικά μέτρα σκοτώνει ανεύθυνα τον διάλογο και στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Μπερδεύει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με τα κομματικά της επικοινωνιακά τεχνάσματα. Διάλογο δεν έκανε ούτε με τα κόμματα, ούτε με τους ενδιαφερόμενους. Και όπου έκανε, τον έκανε εντελώς προσχηματικά.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς ξεκάθαρα εξέφρασε τις απόψεις αυτές προς τους εκπροσώπους των ιατρών, οι οποίοι  οφείλουν να προχωρήσουν σε προτάσεις. Αλλά, κυρίως, προκαλεί την κυβέρνηση να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, γιατί είναι πρόχειρο, και γεμάτο αοριστίες. Δεν στηρίζεται σε καμία οικονομικοτεχνική μελέτη. Δεν περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως -για παράδειγμα- η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αντίθετα επιδιώκει λευκή επιταγή, παραπέμποντας σε πάνω από 60 μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα.

Κυριαρχείται, έτσι, από τη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Αφήνει τις σχετικές αποφάσεις μακριά από τη Βουλή, αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε υπουργό. Και αυτό για ένα ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, όπως η υγεία του Ελληνικού λαού».

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους έξι ιατρικών ενώσεων ο Αντώνης Σαμαράς κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, άκουσε τις θέσεις τους για το υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την υγεία και τους ανέλυσε τις απόψεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε στα νέα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης δήλωσε ότι οι γιατροί βρήκαν ανταπόκριση. “Έγινε αντιληπτό από τον πρόεδρο της ΝΔ τι ακριβώς θέλει ο υγειονομικός κλάδος και οι ασφαλισμένοι πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι μέσα από αυτή τη συμμετοχή και τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τα άλλα κόμματα, θα καταλάβει και η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει”, ανέφερε. Υποστήριξε επίσης ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό των γιατρών “γιατί έχει καταλάβει ότι βάζαμε τόσα χρόνια πλάτη στο σύστημα υγείας”. Επεσήμανε δε ότι για εκείνους που είναι επίορκοι να μπουν κανόνες και “να τους βγάλουν μέσα από μία μαύρη λίστα του υγειονομικού συστήματος”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 08/02/2011 14:49:50

  O Θανάσης Γιαννόπουλος και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πού είναι?

 2. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 08/02/2011 15:02:30

  Αυτό που συμβαίνει με τους γιατρούς είναι τρελό. Όσοι βρέθηκαν στην ανάγκη τους ξέρουν πόσο "πλάτη" έβαζαν τόσα χρόνια οι γιατροί. Πρόκειται για τους πρώτους υπεύθυνους για την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Η ΝΔ δεν μπορεί να τους στηρίζει. Είναι λάθος αυτό. Ναι μεν το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ-όπως και κάθετί made in PASOK-είναι δουλειά του ποδαριού αλλά το να στηρίζει η ΝΔ τα καταφανώς παράλογα αιτήματα των γιατρών είναι άνω ποταμών. Πρόκειται για πολιτική αυτοχειρία. Όλη η κοινωνία ακούει γιατρός και δημοσιογράφος και φτύνει τον κόρφο της και η ΝΔ έρχεται τώρα να το παίξει....ΣΥΡΙΖΑ. Ήμαρτον ρε παιδιά. Κάνετε εύκολη τη ζωή του πλέον ακατάλληλου πρωθυπουργού που είχε ποτέ η Ελλάδα. Υποστήριξη στην αυθαιρεσία των γιατρών; Είναι δυνατόν; Στο τέλος θα κάνετε συμπαθείς στα μάτια των πολιτών τον Καψή και τη Σπυράκη. Παρακαλώ κάποιος να ενημερώσει τη Συγγρού ότι δεν υποστηρίζουμε μία από τις πλέον παρασιστικές και καλοπληρωμένες σέχτες στην Ελλάδα. Όχι εμείς. Όχι ένα λαϊκό κόμμα.

  • dinos avatar
   dinos @ Αστραπόγιαννος 08/02/2011 16:29:19

   Πέστα, αλλά ποιος ακούει...Βγάλε και και τον Γιακουμάτο στα κανάλια προς
   επίρρωση αυτής της αυτοχειριακής τακτικής.

 3. NTINOS avatar
  NTINOS 08/02/2011 15:12:05

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ...ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ.
  ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ,ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ...ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ...ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ....ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ....
  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΙΛΗΣ ΑΠΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ,ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΩΤΙΤΙΔΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΔΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ.
  ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΕΑΝ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ.
  ΤΩΡΑ THE PARTY IS OVER.
  ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ....ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.
  ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ...ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.
  Η ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ Η ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΩΝ 1100 ΜΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ 30% ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ,ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
  Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ...ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΥΔΕΝ.

  ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.
  ΓΙΑΤΙ;;; ΑΠΛΑ Η ΠΙΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ.
  ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ.
  ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ.;;;;
  ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
  ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΥΦΗΜΗΣΜΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 4. stam avatar
  stam 08/02/2011 15:30:10

  .....αν διαβασετε το νομοσχεδιο,,,,ειναι αισχρο,,,,,οι γιατροι εχουν δικαιο....και εαν καποιοι μεγαλογιατροι ειναι εκμεταλευτες του ασθενους ...δεν σημαινει οτι ο γιατρος γενικα,, μεσα σε αυτη τη κοινωνια της σηψης και της κοινωνικης αδικιας δεν εχει κρατησει τη σημαια της κοινωνικης προσφορας ...

 5. stam avatar
  stam 08/02/2011 15:38:47

  .....προφανως οι ιαβερηδες που κατηγορουν τους γιατρους,,ειναι οι εχοντες κακιες εμπειριες....αλλα μηπως ειναι αυτοι οι πελατες των μεγαλογιατρων,,κλπ?,,,,,,ο απλος κοσμος που επισκεπτεται τον γιατρο που γνωριζει και εκτιμα τοσα χρονια...ξερει οτι αυτος πρεπει να αμοιβεται οσο ειναι δικαιο .και οχι οσα προβλεπει το κατοχικο μνημονιο

  • Αστραπόγιαννος avatar
   Αστραπόγιαννος @ stam 08/02/2011 15:52:18

   To κατοχικό μνημόνιο είναι μια εξευτελιστική για την πατρίδα μας εξέλιξη, δυστυχώς. Η κατοχική συμπεριφορά όμως των γιατρών-στην πλειονότητά τους-απέναντι στον ασθενή είναι επίσης μια εξευτελιστική πραγματικότητα. Συνεπώς δεν μπορείς να ακυρώσεις μια κατοχή επικροτώντας μια άλλη κατοχή. Αυτό δεν γίνεται. Δεν είναι ηθικό.

 6. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 08/02/2011 15:51:48

  ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Ο ΤΟΤΕ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΣ ΣΑΛΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ 80 % ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ 2004). Ο ΔΕ ΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΥΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ 95 % ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΑΚΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ...ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΚΑΙΤΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ...
  ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΣΙΑΣΗ Ο ...ΠΕΛΑΤΗΣ (ΛΕΓΕ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ) ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ. ΜΟΝΙΜΩΣ !
  ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΗΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΙΚΑΝΑ / ΔΟΛΙΑ ΑΤΟΜΑ.
  ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ?

 7. φωτεινη avatar
  φωτεινη 08/02/2011 16:12:52

  εγω, βρεθηκα περυσι τον μαιο στον ευαγγελισμο ,οπου συγγενικο μου προσωπο νοσηλευθει στη θωρακοχειρουργικη.εμεινα ειλικρινα εκπληκτη απο τον επαγγελματισμο των γιατρων και νοσηλευτικου προσωπικου, αλλα και απο την ανθρωπια τους.δεν ειναι ολοι για πεταμα,ασ μην κανουμε τοσες γενικευσεις γιατι θα βρεθουμε με ιδιωτικη υγεια στο τελος.

 8. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 08/02/2011 16:37:16

  Πάντως, με κρατούσα την αντίληψη ότι οι γιατροί είναι ταξικοί "μεγαλομέτοχοι" της ΝΔ, η αόριστη αντιπολιτευτική καταδίκη του Ν/Σ μάλλον ζημιώνει την ΝΔ. Άν η ΝΔ ήθελε να αξιοποιήσει την ευκαιρία, ώφειλε να έχει επεξεργαστεί δικό της Ν/Σ και να το φέρει προς αντιπαραβολή. Αν όμως, το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί το πάρτυ στις ιατρικές υπηρεσίες/προμήθειες "για το καλό όλων των Ελλήνων" τότε καλώς έγινε η παρέμβαση υπέρ της "μεσαίας τάξεως".

 9. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 08/02/2011 16:49:39

  οποιος δε καταλαβαινει πως αυτη τη στιγμη ολο το συστημα υγειας κρεμεται απο την ανοχη και την αυταπαρνηση των γιατρων δεν εχει ιδεα το τι συμβαινει,
  ποιος εργαζομενος θα δουλευε, μαλιστα τις περισσοτερες φορες κατω απο δυσμενεις συνθηκες, απληρωτος ΕΠΙ ΜΗΝΕς?
  το φακελακι που τοσο προβαλλουν οι υπερμαχοι του νομοσχεδιου
  καλλιεργηθηκε και επεκταθηκε απο την ασυδοσια του ΠΑΣΟΚ που στην ουσια το
  αλλα το νομοσχεδιο ΔΕΝ αφορα τους νοσοκομειακους ιατρους οι οποιο ΔΕΝ εχουν καμμια επιπτωση και θα συνεχισουν να κανουν οτι κανουν οσοι το κανουν δηλαδη, γιατι και αυτοι ειναι αθλια αμοιβομενοι για τα ωραρια τους,
  αλλα τους ιδιωτες ιατρους οι οποιοι θα εξαναγκαστουν σε ΑΠΑΞΙΩΣΗ δικη τους αλλα και κατεπεκταση των παρεχομενων υπηρεσιων που προσφερουν.
  η σταση της ΝΔ ΔΕΝ πρεπει να αλλαξει γιατι πολυ συντομα ο κοσμος θα καταλαβει πως το παρτυ και οι μιζες στα νοσοκομεια θα συνεχισουν
  θα καταλαβει πως τα νοσοκομεια θα στερουνται βασικων φαρμακων και υλικων και η πρωτοβαθμια περιθαλψη θα ειναι χειροτερη απο την ηδη υποβαθμισμενη του ΙΚΑ

 10. factorx avatar
  factorx 08/02/2011 18:34:52

  Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  «Η κυβερνητική αδιαλλαξία στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην Ελληνική κοινωνία.

  Ο κ. Λοβέρδος περιορίστηκε απλά, σε ένα προσχηματικό διάλογο με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και οδηγεί τα πράγματα σε τραγικό αδιέξοδο.

  Τον καλούμε να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του, να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο και να καλέσει τους εκπροσώπους του κλάδου σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.

  Οι φαρμακοποιοί έχουν διανύσει το μισό της διαδρομής. Ας το κάνει και η κυβέρνηση, με μόνο γνώμονα να διασφαλιστούν τα πραγματικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού».

 11. spiros avatar
  spiros 08/02/2011 19:22:31

  Η ανεπαρκής στήριξη των θέσεων της ΝΔ από τους τομεάρχες δείχνει την ένδεια των στελεχών. Από ότι φαίνεται στην ΝΔ μόνο το οικονομικό επιτελείο λειτουργεί. Η μεταρύθμιση της υγείας έπρεπε να είναι η έναρξη της αμτεπίθεσης. Τα φαινόμενα απατούτν.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 08/02/2011 20:54:04

  Ο λαός διορίζει τις εξουσίες του κράτους. Kυβέρνηση η οποία δεν σέβεται και δεν προστατεύει την Ασφάλεια και Υγεία των Πολιτών, και δή των Γερόντων και Χρόνια Ασθενών, ΔΕΝ έχει λόγο ύπαρξης.

  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Ποιο είναι το πρώτο και βασικότερο άρθρο του Συντάγματος;
  Το Άρθρο 1, το οποίο προσδιορίζει το Πολίτευμα και διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία.

  Άρθρο 1.1.
  Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

  2. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

  ΆΡΘΡΟ 2
  Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.

  ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
  Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  ΑΡΘΡΟ 5
  **5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

  ΑΡΘΡΟ 7
  2. Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως ο νόμος ορίζει.

  ΑΡΘΡΟ 25
  **1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την Εγγύηση του Κράτους.

  2. Η αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στη πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.

  ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:
  Σεβασμός της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και Δικαίωμα στην Ελευθερία (β΄ μέρος)

  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
  Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο Θεμελιώδες Δικαίωμα αυτή καθευατήν, αλλά αποτελεί την ίδια τη βάση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

  Στο κεφάλαιο που αφορά στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τονίζεται ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη.

  Πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται ενώ κανείς δεν μπορεί να καταδικαστεί σε θανατική ποινή ούτε να εκτελεστεί. Στο ίδιο κεφάλαιο καθορίζονται και οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται στο πλαίσιο της ιατρικής και της βιολογίας, όπως η απαγόρευση της κλωνοποίησης των ανθρώπινων όντων, οι ευγονικές πρακτικές ή η μετατροπή του ανθρώπινου σώματος σε πηγή κέρδους.

  Απαγορεύονται επίσης τα βασανιστήρια, η δουλεία και η αναγκαστική εργασία καθώς και η εμπορία των ανθρωπίνων όντων. Η πρόνοια αυτή απορρέει άμεσα από την αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και λαμβάνει υπόψη νεοφανείς μορφές οργανωμένου εγκλήματος, όπως η οργάνωση κερδοσκοπικών κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
  ♠ ♠

 13. stam avatar
  stam 08/02/2011 21:13:47

  ..οταν θα επισκεπτεσθε γιατρους που θα αμειβονται με 700 ε ....δηλ. οσο το μελανι για την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση....τοτε θα δουμε τι ειδους,, μοιραια, περιθαλψη, θα υπαρχη για τον κοσμο που δεν θα εχη τη δυνατοτητα να πληρωση ιδιωτικα κεντρα η μεγαλογιατρους

 14. Ιωάννης Παντόπουλος avatar
  Ιωάννης Παντόπουλος 08/02/2011 21:53:20

  Μόλις έστειλα τό σχόλιό μου σέ άλλη ανάρτηση. Αλλά ταριάζει καί εδώ.

  Το δυστύχημα δεν είναι, ότι έχουμε κλειστά επαγγέλματα. Το δυστύχημα δεν είναι η υπέρμετρη προστασία πού απολαμβάνουν. Το δυστύχημα δεν είναι οι διοικητικές και κανονιστικές πράξεις, πού φροντίζουν να αυξάνουν συνεχώς το κέρδος αυτών των επαγγελμάτων. Το δυστύχημα δεν είναι οι διοικητικές και κανονιστικές πράξεις, πού φροντίζουν να αυξάνουν συνεχώς την άυλη αξία πώλησης άσκησης δικαιώματος. Το δυστύχημα δεν είναι τα μαύρα χρήματα πού διακινούνται στίς αγοροπωλησίες.
  Το δυστύχημα είναι, ποιός πλήρωσε και πληρώνει μέχρι τώρα, την προστασία και τα επακόλουθα αυτής. Αβίαστα απαντούμε, όλλοι οι υπόλοιποι. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  Η αναγκαιότητα εξισορόπησης αυτής της κατάστασης, έχει επισημανθεί και αναγγέλεται συνεχώς και κυβερνητικά τουλάχιστον μιά δεκαετία. Δέν έγινε μέχρι τώρα τίποτα, γιατί η διαπλοκή είναι καθεστωτική.
  Αυτή η ανάγκη εξορθολογισμού, εξόφθαλμα νοητή, μάς επιβλήθηκε εκβιαστικά, ως αδήριτη ανάγκη, από το μνημόνιο. Και μέχρι εδώ θα έλεγα καλώς.
  Η άλλη όψη τού νομίσματος είναι, ότι ο αναγκαίος εξορθολογισμός, με επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας τών λεγόμενων κλειστών ή προστατευόμενων επαγγελμάτων, πρέπει να στοχεύει και στήν προστασία τών επαγγελματιών και τού κοινωνικού συνόλου.
  Γιά να γίνω πιό κατανοητός. Οταν επιτρέπεις την λειτουργία τεράστιων εμπορικών κέντρων σε νευραλγικά σημεία της αγοράς, στήν αρχή πέφτουν οι τιμές των προιόντων. Εξαφανίζονται σιγά-σιγά τά μικρά καταστήματα. Μένουν οι μεγάλοι παίκτες ( συνήθως πολυεθνικές ) και στό τέλος μονοπωλούν την αγορά. Οι τιμές αυξάνονται καί η επιτροπή ανταγωνισμού νίπτει τάς χείρας της.
  Είναι αυτό υγιής ανταγωνισμός;
  Ολο το διάστημα πού παροκολουθώ τόν πόλεμο ανοίγματος τών κλειστών επαγγελμάτων, έκπληκτος διαπιστώνω, ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις, δέν ανοίγουν τα επαγγέλματ, αλλά τα κλείνουν πιό πολύ. Ανοιγμα σημαίνει. Περισσότεροι επαγγελματίες στό παιχνίδι καί περιορισμό διοικητικής προστασίας κεκτημένων. Ετσι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός, οι τιμές υποχωρούν, το κοινωνικό σύνολο κερδίζει και τα κέρδη μοιράζονται σε περισσότερους.
  Τι κάνει η κυβέρνηση; Τα μέτρα απελευθέρωσης πού προωθεί, συρρικνώνουν σταδιακά, με στόχο την εξαφάνιση, τούς σημερινούς προνομιούχους επαγγελματίες. Τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν μόνο γιά τίς πολυεθνικές. Διαβάστε καλά και προσέξτε τίς κανονιστικές ρυθμίσεις πού προωθούνται και θα σάς σηκωθούν οι τρίχες.
  Αρα τό δίλημα πού τίθεται ναί ή όχι στήν απελευθέρωση τών κλειστών επαγγελμάτων, είναι ψευτοδίλημα. Ναί στήν απελευθέρωση. Οχι στό κλείσιμο στούς πολλούς καί παράδοσή του στίς πολυεθνικές.
  Καί προσοχή. Με ποιούς όρους θά γίνει η απελευθέρωση είναι ζωτικής σημασίας καί γιά άλλο ένα λόγο. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες τών κλειστών επαγγελμάτων, δέν είναι εξαγώγιμες. Δηλαδή απευθύνονται αποκλειστικά στήν ελληνική αγορά ( ταξί, νταλίκες εσωτερικών μεταφορών, φαρμακεία, δικηγόροι, γιατροί, αρχιτέκτονες, κ.λ.π.). Μικρά ή μεγάλα κέρδη (θεμιτά ή αθέμιτα) ανακυκλώνονται στήν αγορά και τήν συντηρούν. Αν, με τήν απελευθέρωση πού προωθείται, περάσουν αυτές οι υπηρεσίες στά χέρια τών πολυεθνικών, τότε τα κέρδη θά οδεύσουν στό εξωτερικό καί σε μάς θά μείνει η ανακύκλωση (καί αυτό με επιφύλαξη) τών μισθών πείνας πού θά αφήνουν στούς ιθαγενείς εργαζόμενους.
  Πολύ θά ήθελα να δώ μιά πιό ξεκάθαρη θέση από τόν Σαμαρά στό θέμα αυτό.
  Απελευθέρωση; Ανεπιφύλακτα ναί. Παράδοση, με πρόσχημα τήν απελευθέρωση, στίς πολυεθνικές; Ανεπιφύλακτα όχι.
  ΥΓ. Το τί συμβαίνει σήμερα στό δημόσιο καί ιδιωτικό τομέα είναι γνωστό. Εχουμε νά ξεσταβλίσουμε τήν κόπρο τού Αυγεία. Αλλά προσοχή στήν φάκα τού μνημονίου. Μήν ξεσταβλίσουμε, μάς πάρουν και τήν κοπριά γιά λίπασμα καί μάς αφήσουν ένα άδειο μαντρί.

 15. Κιουπελόγλου Γιώργος avatar
  Κιουπελόγλου Γιώργος 08/02/2011 22:57:45

  Χαίρε, astrapoyanos,dinos κ.λ.π......
  Προφανώς και έχετε την ίδια γνώμη με Καψή , Σπυράκη εξάπτερυγα τύπου
  Μάνου .Ο Αντώνης άκουσε, έκρινε, και δείχνει να έχει σωστή κρίση και
  πήρε θέση. Μόνο που διαφέρει από των Καψοσπυράκηδων .
  Ο νοών ,νοείτω....!

 16. miden_agan avatar
  miden_agan 09/02/2011 09:34:46

  Μην παρασύρεστε από την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχει στόχο, για άλλη μια φορά, το δημόσιο σκέλος της Υγείας αλλά το ιδιωτικό. Επί της ουσίας θέλει να μετατρέψει τους ιδιώτες γιατρούς σε δημόσιους υπαλλήλους και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ. Οι του ΠΑΣΟΚ είναι απίστευτοι! Αν προσέξετε όλες οι ¨μεταρρυθμίσεις" τους έχουν στόχο αποκλειστικά τις τάξεις από όπου, κατά βάση, δεν αντλούν ψήφους!

 17. anetos avatar
  anetos 09/02/2011 11:53:37

  μα γιατι δεν βοηθαει λιγο και αυτος ο Αβαμοπουλος .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.