#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2012 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ δεν πρέπει να υποχωρήσει στην Λαθρομετανάστευση, την Εξεταστική και την ΑΟΖAπό την πρώτη στιγμή που παρουσιάσαμε το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων για την διακυβέρνηση είπαμε ότι έχει πολλά θετικά σημεία, πολλά «θολά» σημεία και αρκετές αρνητικές πλευρές τις οποίες και θίξαμε.

Αν πράγματι είναι αυτό το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα κληθεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, τότε θα πρέπει αρκετοί να προβληματιστούν για ορισμένα κρίσιμα σημεία.

Το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα δεν έχει διαφορές από εκείνο που διέρρευσε στην εφημερίδα Έθνος του κ. Γ. Μπόμπολα την Παρασκευή. Κι εδώ πρέπει να σταθούμε. Αν δεν το έδωσε η κυβέρνηση το κείμενο ποιος το έδωσε. Ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Κουβέλης και για ποιο λόγο έγινε αυτή η διαρροή; Από τώρα δηλαδή τα στεγανά μιας κυβέρνησης πήγαν περίπατο;

Επί της ουσίας, επιμένουμε να χαρακτηρίζουμε μέγα λάθος την γενικόλογη αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ΝΔ δε θα έπρεπε να υποκύψει στις απαιτήσεις του κ. Κουβέλη πάνω στο θέμα. Οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν είναι συγκεκριμένες και δεν χωράνε άλλων αναβολών. Αν μπλέξουμε ξανά σε αιτήσεις ασύλου, ιθαγένειες, νόμους Ραγκούση και άλλα τέτοια τότε θα έχουμε καθυστερήσει δραματικά και η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Ο νόμος Ραγκούση έπρεπε να καταργηθεί ενώ θα έπρεπε άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες καταγγελίας των διεθνών συμφωνιών που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χοάνη γεμάτη με τους απανταχού κατατρεγμένους.

Αν η κυβέρνηση συνεχίσει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα αυτό τότε θα δώσει μήνυμα στον κόσμο να έλθουν κι άλλοι περισσότεροι. Και τότε δε θα «μαζεύεται» η κατάσταση.

Λάθος μεγάλο είναι και η μη αναφορά σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε τίποτε να φοβηθεί δε θα έθετε τέτοιο θέμα, άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Εξυγίανση του πολιτικού σκηνικού δεν κάνεις μόνο με το να βάζεις τον Ακη στη φυλακή. Που είναι ο Παπκωνσταντίνου για παράδειγμα; Που είναι ο ΓΑΠ και οι άλλοι… διαπραγματευτές που βούλιαξαν την Ελλάδα; Τι θα γίνει με την υπόθεση των cds; Θα συνεχίσουμε να μη γνωρίζουμε τι συνέβη;

Γκρίζα ζώνη των προγραμματικων είναι και η υπόθεση της ΑΟΖ. Πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν άμεσα τι σημαίνει προετοιμασία που λέει η συμφωνία. Πόσο θα κρατήσει δηλαδή και που θα καταλήξει; Είναι ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα για το Αιγαίο, ειδικά τώρα που η ένταση έχει κορυφωθεί. Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θέλει να αξιοποιήσει τον πλούτο της κι αυτό δε μπορεί να γίνει χωρίς ΑΟΖ.

Στα θετικά μέτρα, ασφαλώς οι προβλέψεις για μειώσεις των βαρών των Ελλήνων είναι καλές. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η πρόβλεψη για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως κι όλα τα μέτρα για τόνωση της ανάπτυξης και της ρευστότητας της αγοράς.

Ωστόσο, τον πρώτο λόγο τον έχει η τρόικα δυστυχώς και εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει με ισοδύναμα μέτρα. Πρέπει να βρεθούν τα λεφτά δηλαδή από κάπου. Και οι γενικόλογες αναφορές δε γεννάνε λεφτά.

Οι αοριστολογίες ανήκουν μόνο σ’ εκείνους που δε θέλουν λύση στα προβλήματα αλλά απλή διαχείριση.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να έχει μακρά πνοή, θέλει να έχει τη στήριξη της κοινωνίας πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις χωρίς περιστροφές. Είμαστε σίγουροι ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή θα δώσει το πραγματικό στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Και μην ξεχνάμε. Με δωράκια αυτοϋπονόμευσης το μόνο που θα γίνει είναι να εκτοξευτούν οι απίθανοι του ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσουν την εξουσία. Και τότε, ζήτω που καήκαμε.

Υπάρχει καιρός λοιπόν για αλλαγές μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνηση στην Βουλή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/06/2012 15:36:13

  H μόνη ασφαλής οδός για να χτυπηθεί η ΧΑ και να επανέλθει στο πρότερο καθεστώς της (κλαμπ περίεργων ακραίων, ενίοτε βαρεμένων...) είναι να αναλάβει η αστική Δεξιά να βαρέσει γροθιά στο μαχαίρι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, όπως και στο θέμα του ασύλου.
  Σας διαβεβαιώ, ότι όσο περνούν οι πολίτες μπροστά από τη Νομική της Αθήνας και βλέπει την υπάρχουσα άθλια και ντροπιαστική κατάσταση, με τους μαύρους λαθραίους και τα πρεζόνια, τα ποσοστά της ΧΑ θα ανεβαίνουν.
  Θέλει η ΝΔ να αυτοκτονήσει; Οσον με αφορά, δεν έχω κανένα τρόπο να την εμποδίσω. Στο χέρι της είναι και το καρπούζι και το μαχαίρι.

  • kas avatar
   kas @ ΒΙΣ 25/06/2012 08:14:19

   αγαπητέ ΒΙΣ

   την συμφέρει την αριστερά και το πασοκ...να ανέβει και άλλο η χα...νομίζοντας ότι έτσι θα πέσει η ΝΔ

   προφανώς δεν καταλάβανε ότι την νίκη στην ΝΔ την έδωσαν οι αξιοπρεπείς πασόκοι του λεκανοπεδίου...και ουχί οι σχεδόν οριστικά διαρρηγμένοι με το κόμμα δεξιοί

   με απώλειες σχεδόν 17% στα δεξιά της η ΝΔ έχει σαφώς κεντρογενή ανθρωπογεωγραφία αυτή τη στιγμή, έστω και με βαριά καρδιά

   και ο μόνος τρόπος για να κοπεί ο έμμισθος ανθελληνισμός-αντικληρικαλισμός των ορκς (εγχωρίων και αλλοδαπών) είναι δημοψήφισμα επί του ζητήματος

 2. Απορών avatar
  Απορών 24/06/2012 15:40:25

  "1. Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής, ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου."

  Απορώ πραγματικά τί είδους "συστηματική προετοιμασία" χρειάζεται για την θέπιση ΑΟΖ κάτι που γίνεται με νομοσχέδιο 2 σελίδων σε μια ημέρα μονομερώς... Αν αυτό δεν γίνει μέχρι τα τέλη Αυγούστου πάει να πει ότι αρχίσαν τα παζάρια και θα είναι μεγάλη ξεφτίλα...
  Οι διμερείς οριοθετήσεις ακολουθούν αλλά προέχει η θέσπιση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη γίνει, μα κανένας! Ειδικά τώρα που η Τουρκία είναι ζαλισμένη με τη Συρία αν και δεν της πέφτει λόγος...

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Απορών 24/06/2012 23:44:36

   Αγαπητέ φίλε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν λύνονται με νομοσχέδια και μονομερή ανακύρηξη ΑΟΖ. Σε ανακύρηξη ΑΟΖ μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα, αλλά αυτό στην ουσία θα πρόκειται για κάλεσμα διαπραγμάτευσης. Είναι σαν να καλείς την Τουρκία σε διάλογο για το Καστελόριζο για το οποίο οι γείτονες μας δεν δέχονται οτι έχει ΑΟΖ. Αλλά και κάλεσμα σε διαπραγμάτευση να μην είναι, η ανακύρηξη ΑΟΖ δεν λέει τίποτα. Είναι σαν να ισχυρίζεσαι οτι έχεις ένα οικόπεδο στην Αττική χωρίς να προσδιορίζεις που ακριβώς το έχεις. Η οριοθέτηση είναι το ζητούμενο κι εδώ είναι το πρόβλημα. Με βάση το διεθνές δίκαιο πρέπει να συμφωνήσουν και οι άλλες χώρες. Στη Γαύδο για παράδειγμα αντιδρά
   η Λιβύη. Αν δεν τα βρούμε, μόνη της η Ελλάδα δεν μπορεί να οριοθετήσει ΑΟΖ. Στο Καστελόριζο διαφωνεί η Τουρκία εμμένοντας στην Αρχή της Ευθιδικίας με την Ελλάδα να αντιτάσει τη Μέση Γραμμή. Ξέρεις γιατί στο Ιόνιο δεν έχουμε οριοθετήσει ΑΟΖ; Γιατί η Ιταλία ισχυρίζεται οτι οι νήσοι
   Οθωνος δεν έχουν ΑΟΖ. Θα μπορούσαμε φυσικά να τα βρούμε με την Ιταλία. Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε αυτομάτως οτι στο Καστελόριζο έχει δίκαιο η Τουρκία.

   • Απορών avatar
    Απορών @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 25/06/2012 00:19:05

    Τα γνωρίζω όλα αυτά, αλλά το κείμενο μιλάει για ανακήρυξη όπου υποθέτω εννοεί θέσπιση, δεν μιλάει για οριοθέτηση. Αν έλεγε άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ και στη συνέχεια "συστηματική προετοιμασία για την οριοθέτησή της" με τα ενδιαφερόμενα κάθε φορά μέρη θα το καταλάβαινα. Αλλά η ασάφεια με την οποία είναι γραμμένο μου θυμίζει πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ και μου δίνει την εντύπωση ότι δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Η Τουρκία πολύ πιθανό να μην συμφωνήσει ποτέ σε οριοθέτηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε για πάντα γιατί η ίδια ήδη βγάζει οικόπεδα στην ΑΟΖ του Καστελορίζου ακριβώς επειδή δεν την έχουμε μονομερώς θεσπίσει!
    Όταν λοιπόν βλέπω τη λέξη ανακήρυξη υποθέτω εννοούν θέσπιση και για αυτό δεν χρειάζεται καμμία "συστηματική προετοιμασία". Αν από την άλλη εννοούν ότι πρώτα θα την οριοθετήσουν και μετά θα τη θεσπίσουν, οκ αυτό είναι πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, απλά μας κοροϊδεύουν γιατί η Τουρκία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε οριοθέτηση χωρίς να πάμε στο Δικαστήριο του Αμβούργου όπου υπάρχει ήδη σχετικό αρνητικό δεδικασμένο.

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 24/06/2012 15:54:02

  Αν τελικά υποχωρήσει στο λαθρονόμο τότε η Ελλάδα θα έχει γίνει καμίνι σε ένα δύο χρόνια και η ΧΑ θα έχει διψήφιο ποσοστό.

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 24/06/2012 16:24:57

  Η λογική λέει ότι ο Βενιζέλος θα υποχωρήσει τελικά στο θέμα της εξεταστικής; http://www.antinews.gr/2012/06/23/167743/#comment-1002859

 5. speed avatar
  speed 24/06/2012 16:44:51

  Από τη συνέντευξη του κ. Κουβέλη στο Έθνος της Κυριακής σε ερώτηση εάν το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσουν πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής «θα ψηφίσουμε υπέρ της απλής αναλογικής. Δεν δεσμευόμαστε από την προγραμματική συμφωνία να μην καταθέσουμε και δική μας αυτοτελή πρόταση».
  Αντίστοιχα, η ΝΔ θα μπορούσε να μην δεσμευθεί από την προγραμματική συμφωνία σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. νόμος Ραγκούση).

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ speed 24/06/2012 17:16:42

   Οι αριστεροί σχηματισμοί, δεδομένου ότι πάντοτε οι απόψεις ήταν μειοψηφικές στην κοινωνία, και δεν μπορούν να τις περάσουν δια της δημοκρατικής οδού, είναι μανούλες στο καπέλωμα: Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου. Τίποτα διαφορετικό ας μην περιμένουμε από τους γραβατωμένους συριζαίους του Κουβέλη.

 6. rally monkey avatar
  rally monkey 24/06/2012 16:45:46

  το να εξαρταται η σωτηρια της χωρας απο τον Κουβελη και τον Βενιζελο ειναι τραγωδια - και σαν να μην εφταναν αυτοι επανεκαμψαν και οι υποστηρικτες του σχεδιου Αναν στο κομμα .. για να ειμαστε απολυτως σιγουροι τιποτα δεν αφεθηκε στην τυχη ..

 7. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 24/06/2012 17:40:06

  Ούτε απανθρωπιά χρειάζεται, ούτε ιδεολογικά τσιτάτα "αριστερών" που προδίδουν αμηχανία.
  Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους.
  1) Απογραφή... Πόσους νομίμους και πόσους παράνομους μετανάστες έχουμε
  2)Για τους παράνομους, ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και επαναπατρισμός (όποιες ενέργειες χρειάζονται στο επίπεδο της Ε.Ε) πάντα με αξιοπρέπεια, παράλληλα με την αποφασιστική φύλαξη των συνόρων
  3) Επίσης, μελέτη για το πόσους οικονομικούς μετανάστες χρειάζεται ο τόπος μας.
  4) Αν λ.χ χρειαζόμαστε 400.000 και οι νόμιμοι είναι παραπάνω από αυτό τον αριθμό, απλά σφραγίζουμε τα σύνορα και δεν έρχονται άλλοι, μέχρι να κατανεμειθούν σε κράτη-μέλη της Ε.Ε αναλογικά με τις δυνατότητες κάθε κράτους, αυτό συνιστά διαπραγμάτευση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο.
  5) Από τους 400.000 πχ που θα μείνουν θα απολαμβάνουν ΠΛΗΡΗ δικαιώματα, ασφάλιση, εργασία, εκπαίδευση κλπ..., αλλά πολιτικό δικαίωμα θα απολαμβάνουν φυσικά όσοι αισθάνονται εμπράκτως και επιθυμούν να είναι έλληνες, ασπαζόμενοι την ελληνική παιδεία, παράδοση και ιστορία, αυτονόητο είναι αυτό!
  6) Όσοι από τους νόμιμους δεν έχουν εργασία, να δικαιούνται κοινωνική προστασία και να καταγράφονται ως άνεργοι.

  Ούτε την ανθρωπιά μας να χάσουμε, ούτε να γίνουμε ξέφραγο αμπέλι και ένας πολυ-πολιτισμικός ισοπεδωτικός αχταρμάς.

 8. Πέτρος avatar
  Πέτρος 24/06/2012 18:09:53

  2ο μου σχόλιο στον χώρο. Θα παραθέσω έναν σύνδεσμο απο Κυριακάτικη εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας σχετικά με την εξέλιξη προσλήψεων στον δημόσιο τομέα http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=463760
  εντός αυτού παρατίθεται και έκθεση της τρόικα για το σχετικό θέμα.

  Βλέπετε την "εφαρμογή" του προγράμματος φίλοι μου της ΝΔ απο κάποιους
  κυρίους? Δεν υφίστανται σημαντικότατες ευθύνες των αναφερόμενων στο άρθρο πολιτικών για επιβάρυνση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας? Κάποιοι συνέχισαν να "μπαίνουν απο το παράθυρο" ενω κατακρεουργήθηκε ο μισθός πόσων ανθρώπων με το ενιαίο μισθολόγιο? Ενώ πόσες συντάξεις κινούνται στα όρια της αστειότητας απο την άποψη αντιμετώπισης των βασικών έστω καταναλωτικών αναγκών?
  Θα το επαναλάβω. Αντώνη Σαμαρά φρόντισε να ρίξεις φώς σε όλα αυτά τα θέματα των 2,5 ετών "μνημονίου" που έχουν ματώσει μάζες κόσμου..Πλήρη καταγραφή δαπανών - αναλυτική παρουσίαση εξέλιξης προσλήψεων στο πλαίσιο του προγράμματος..τήρηση της Διαύγειας και ενεργοποίηση των πειθαρχικών επιπτώσεων στους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους. Θα το στηρίξουμε όλοι όσοι θέλουμε διαφάνεια και αξιοκρατία.
  Εαν δεν το πράξεις Αντώνη Σαμαρά, θα χαθείς κι εσύ στο σκοτάδι..

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ Πέτρος 24/06/2012 19:24:03

   Κανονικά πρέπει να μπει τέλος στα ρουσφέτια, ο καθένας να αξιολογείται με βάση και τις σπουδές του!
   Οι εποχές που διόριζαν στα νοσοκομεία, στις εφορίες, κλπ... κολλητούς πρέπει να παρέλθουν ανεπιστρεπτί μαζί με το παραγοντιλίκι!

 9. anonymous avatar
  anonymous 24/06/2012 19:10:00

  σε 9, 10 εκ., 100.000 ξενοι ειναι υπεραρκετοι υπο κανονικες συνθηκες

  σε συνθηκες ελληνικης ανεργιας περισσευουν

  δεν χρειαζονται απογραφες ξενων περαστικων πληθυσμων

  η παγκοσμιοποιηση φτιαχνει εθνοτητες με πολιτικα δικαιωματα αν καταγραφουν πεντε ατομα

  να λειπει!

 10. john2 avatar
  john2 24/06/2012 20:00:41

  Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση για την κατάπτυστη συμφωνία "Δουβλίνο 2" που μας μετατρέπει σε ανθρώπινη χωματερή με σφραγίδα ΕΕ?

 11. anonymous avatar
  anonymous 24/06/2012 20:09:55

  Η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει όλα αυτά καθώς και το δημογραφικό. Εκτός αν αποφασίσουμε να αντικατασταθούμε από λάθρο.

  Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την τελευταία απογραφή πληθυσμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού όπως προκύπτει μέσα σε διάστημα δέκα ετών «χάθηκε» ένα ... εκατομμύριο Έλληνες στη χειρότερη περίοδο δημογραφικά από τη δεκαετία του 1940!...

  Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού επισημαίνουν πως ακόμα και στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και παρά τη δημογραφική αιμορραγία των νεκρών της Κατοχής και του Εμφυλίου δεν καταγράφηκε πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

  Όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το 2011 καταγράφηκαν την Ελλάδα 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 γυναίκες (ποσοστό 50,8%)

  Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα. Έτσι, μπορεί η επίσημη μείωση σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή να είναι 190.000 άτομα, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι πενταπλάσια του εν λόγω αριθμού. Επιπλέον στα δημογραφικά στοιχεία πρέπει να συνυπολογιστεί ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που ενώ το 2001 υπολογίζονταν σε 300.000 άτομα σήμερα ξεπερνούν το 1.300.000!

  Φυσικά σε όλο αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψιν η οικονομική κρίση που ωθεί όλο και περισσότερους Έλληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Μόνο την τελευταία διετία υπολογίζεται πως ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών).

  ...

  Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα να αριθμεί μόλις 8 εκατομμύρια κατοίκους!

 12. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 24/06/2012 21:58:59

  Έτσι κι αλλιώς, πάντα εκτός θέματος ΤΥΧΑΙΝΕΙ να βρίσκομαι, αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι εξόχως διασκεδαστικό, που αλίευσα μόλις : '' Με μια παράκληση προς τον επίτιμο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον οποίο δεν κατονόμασε αλλά φωτογράφισε ευθέως, ο Φαήλος Κρανιδιώτης σχολίασε την περιπέτεια υγείας του πρωθυπουργού Aντώνη Σαμαρά:

  "Παρακαλείται θερμώς, δια λόγους εθνικού συμφέροντος, ο υπερήλιξ κύριος με το τικ στον ώμο, να σταματήσει να τρυπάει κουκλάκια και να πειραματίζεται με στάχτη από οχιές διμούτσουνες" ήταν το σχόλιο του πολιτευτή της ΝΔ.... ... xa xa xa ΦΟΒΕΡΟ!!!!! http://www.flickr.com/photos/77166286@N02/7434210378/in/photostream/lightbox/

 13. panas avatar
  panas 24/06/2012 22:20:00

  @ Γιώργος msn,

  ο ήπιος λόγος σου και οι προτάσεις σου για έναν συστηματικό τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος με σεβασμό στις ανθρωπιστικές αξίες ταιριάζει σε χώρα, όπου είναι ανεπτυγμένος ο πολιτικός πολιτισμός. Αν στη ΝΔ δεν πολλαπλασιαστούν αυτές οι φωνές και παρασυρθεί από φωνές μισαλλοδοξίας θα υπάρξει ήττα, γιατί αυτό μπορούν να το κάνουν καλύτερα άλλοι και πιο ακραίοι. Στο παρελθόν η συντηρητική παράταξη είχε αναδείξει πολλές τέτοιες φωνές. Ελπίζω στον πολλαπλασιασμό τους...

  Δεν λύνεται το μεταναστευτικό με κραυγές πόλωσης και απαξίωσης του αριστερού πολιτικού φάσματος. Επιμένω: μπορεί να υπάρξει συνενόηση με όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Μπορεί το μεταναστευτικό να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από όλους όσους άσκησαν εξουσία σαν προεκλογικός "Άσσος", αλλά τώρα υπάρχει αδιέξοδο και κυοφορεί πολλούς κινδύνους. Πρέπει να λυθεί με σύνεση, συναίνεση και αποτελεσματικά...

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ panas 24/06/2012 23:25:20

   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μη νομίζεις όμως επειδή βιώνω το πρόβλημα των γκέτο από κοντά, έχουν έρθει στιγμές που βγαίνει το "τέρας" του ρατσισμού μέσα μου και λέω "άει στα κομμάτια όλοι τους"...
   Από την άλλη, σκέφτομαι πως είναι να είμαι στη θέση τους, αν είναι δυνατόν να βρεθεί κοινος τόπος, μια λύση και κερδίζει έδαφος η ψυχραιμία.
   Που τελικά είναι ο καλύτερος και ο πλέον αποτελεσματικός σύμβουλος.
   Άλλωστε κανείς δεν είναι γεννημένος "κακός", τα περιβάλλοντά μας διαμορφώνουν τη ζωή και τη συνείδηση καθενός.
   Καλό βράδυ!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ panas 24/06/2012 23:30:29

   Προς Θεού! Μην τυχόν και υπάρξει «απαξίωση του αριστερού πολιτικού φάσματος» και στάξει η ουρά του γαϊδάρου!

   Δεν ξέρω φίλε, άν προέρχεσαι από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη ή τον ΣΥΡΙΖΑ του Φώτη και αντιπαρέρχομαι τα περί υποτιθέμενων «μισαλλόδοξων φωνών» στη ΝΔ - άλλωστε, όποιος τυχόν εκφράσει την παραμικρή δυσφορία σχετικά την κατάσταση με την λαθρομετανάστευση, του κολλάτε καταχρηστικά την ταμπέλα του μισαλλόδοξου. Αυτό που έχω να πω είναι ότι μας τα λες λίγο ανάποδα. Τώρα λοιπόν που θα στα πω εγώ καλά, δώσε βάση:

   Πες στον κυρ-Φώτη, να μην διανοηθεί καν να επιχειρήσει να παρεμποδίσει της προσπάθειες επίλυσης του λαθρομεταναστευτικού από τον Αντώνη τον Σαμαρά, έναν δημοκράτη πολιτικό που σέβεται τους νόμους και τους θεσμούς. Γιατί άν κάνει κάτι τέτοιο, πέραν του ότι θα συνιστά βαθύτατη περιφρόνηση προς τον λαό που υποφέρει από την λαθρομετανάστευση, θα είναι σαν να «εξουσιοδοτεί» ακραίους σχηματισμούς να «επιλύσουν» το ζήτημα, είτε εντός είτε εκτός θεσμών.

   Τόσο εγώ και όσο άλλοι πολλοί δεξιοί, στις πρόσφατες εκλογές, κάναμε μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουμε αγανακτισμένο κόσμο (καμία σχέση με φασίστες!) από το να ενδυναμώσει με την ψήφο του το γνωστό ακραίο μόρφωμα . Άν συνεχίσει όμως η αριστερά ανεύθυνα να σαμποτάρει τις προσπάθειες της δημοκρατικής δεξιάς να επιλύσει το λαθρομεταναστευτικό, και χοντρύνει κι άλλο η κατάσταση, δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρνουμε πάντα. Και, άν τα πράγματα ξεφύγουν, τότε μπορεί να μην του αρέσουν οι εξελίξεις του κυρ-Φώτη...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΚΜ 25/06/2012 01:13:48

    Γρήγορα λοιπόν ἡ ἐπίλυση τοῦ καρκινώματος πού ὀνομάζεται λαθρομετανάστευση, ἀλλιῶς προτιμῶ τίς ἐξελίξεις. . .μέχρι ἐδῶ καί μή παρέκει!!!

   • panas avatar
    panas @ ΚΜ 25/06/2012 13:34:33

    Εύκολος ο τρόπος να κολλάς ταμπέλες σ' αυτόν με το οποίο δεν συμφωνείς και να ξεκινάς την επίθεση με στερεότυπα...
    Προσωπικά δεν αισθάνθηκα να ανήκω σε καμία "ομάδα" του πολιτικού φάσματος. Δεν είμαι καν οπαδός κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας... Κατά καιρούς έχω υποστηρίξει διαφορετικές "ομάδες".
    Ίσως να γίνω οπαδός κάποιας ομάδας, όταν θα τρέφομαι από αυτή. Δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να συμβεί με την κρίση που περνάμε :)
    Υποστηρίζω θέσεις που προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό στην χώρα ανεξάρτητα από την "ιδεολογική" τους προέλευση.
    Στο θέμα των λαθρομεταναστών επιμένω στην σύγκλιση απόψεων και όχι στην κατ' εμέ τεχνητή απόκλιση...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ panas 25/06/2012 15:10:51

     Κι όσο θα συσκέπτονται οι διάφορες πολιτικές πλευρές, με την Aristera να πετάει την μπάλα στην κερκίδα, οι λαθρομετανάστες θα συνεχίζουν να μας εποικίζουν. Και 90% του λαού που λέει «δεν πάει άλλο» θα είναι δέσμιο του 6%. Άλλωστε, όταν ο Τζέφρυ άνοιξε τα σύνορα, είχε εξασφαλίσει συναίνεση ε; Όχι φίλε, πρώτα θα μπει μια τάξη, και όταν με το καλό αναστραφεί το φαινόμενο, έχουμε καιρό για κουβέντες φιλολογικές. Υπάρχουν στη ζωή περιστάσεις όπου χρειάζεται δράση άμεσα.

     Αλλιώς, δεν ξέρω άν το κατάλαβες πιο πάνω τί έγραψα: Άν δεν αφήσετε τον Σαμαρά να επιλύσει το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα, χωρίς αίματα και με σεβασμό στους θεσμούς και τους νόμους της πολιτείας, θα το «επιλύσει» ο Καιάδας ad hoc και μαζί θα «επιλύσει» και το «χαβιαροαριστερό ζήτημα». Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το ενδεχόμενο γιατί έχω ένα «κόλλημα» με την νομιμότητα και τους θεσμούς. Ούτε εσάς θα σας αρέσει όμως.

 14. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 24/06/2012 23:50:09

  Δεν με νοιάζουν τα κέρδη ή οι ζημιές των άλλων κομμάτων! Εκείνο που ξέρω είναι πως χωρίς την υλοποίηση αυτών των τριών εξαγγελιών του πρωθυπουργού από την κυβέρνησή του, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί το όραμα του Αντώνη για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας. Θα είναι ασπιρίνες που ρίχνουν τον πυρετό ενώ η λοίμωξη θα υποβόσκει και θα εξαπλώνεται.
  Χωρίς την αποκάλυψη για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, θα συνεχίσουν να δημιουργούνται προϋποθέσεις και για πολλά άλλα μνημόνια στο μέλλον. Η ατιμωρησία είναι ο καλός αγωγός τόσο της διαφθοράς όσο και του δοσιλογισμού.
  Χωρίς τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης, με μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, καταρρέει και το έθνος και το κράτος. Δεν ανακαταλαμβάνονται οι πόλεις με τη συνέχιση της ισχύος του νόμου Ραγκούση και με τις ενστάσεις του Κουβέλη!
  Χωρίς την ανακήρυξη της ΑΟΖ χάνεται η δυνατότητα εκμετάλλευσης του ενεργειακού μας πλούτου, που θα παραμένει θαμμένος και θα αυξάνεται η εξάρτηση της χώρας μας από τα ξένα συμφέροντα. Μπορεί να ζούμε σ’ ένα πέτρινο ακρωτήρι αλλά τόσο το ηφαιστειακό παρελθόν μας όσο η γεωστρατηγική μας θέση μας κληροδοτούν προνόμια που ανοίγουν τις ακατάσχετες ορέξεις πολλών.
  Η κοινή λογική λοιπόν με οδηγεί, στο να θεωρώ πως χωρίς αυτά, ο Αντώνης θα παλεύει στο λάκκο των λεόντων, χωρίς πολλές ελπίδες. Και το πιο άδικο γι αυτόν θα είναι, πως θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου ως ένας διαχειριστής της κρίσης, που δεν κατάφερε να κάνει αυτά που είχε υποσχεθεί.

 15. ΤΝΤ avatar
  ΤΝΤ 25/06/2012 11:43:59

  Κατά ένα περίεργο και ανεξήγητο λόγο η ΝΔ κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει την Χρυσή Αυγή και να την δούμε πολύ σύντομα με διψήφια ποσοστά.
  Το τραγικότερο βέβαια θα είναι η μετέπειτα υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα των ανευθυνοϋπεύθυνων ηθικών αυτουργών.
  Προσωπικά θα το ευχαριστηθώ.
  Τέτοιοι φοβικοί που είναι τέτοιους αξίζουν να έχουν απέναντί τους στην βουλή!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.