28/07/2010 15:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση

Το σεβασμό της απέναντι στους θεσμούς και στο δημόσιο συμφέρον επέδειξε για μια ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή. Σε αντίθεση με τις πρακτικές που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση καταψηφίζοντας όλα τα νομοσχέδια... Σήμερα ψήφισε το νομοσχέδιο για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν κατέθεσε και τις ενστάσεις της.

Βασικές ενστάσεις της ΝΔ αποτέλεσαν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τα ειρηνοδικεία, οι προβλέψεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι οποίες οδηγούν σε μία πανσπερμία οργάνων και σε μία σύγχυση τελικά ως προς τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί, αλλά η βασική ένσταση συνίσταται στο εξής: Η Κυβέρνηση, από την πλευρά της επιχειρεί να επενδύσει και να δημιουργήσει την εντύπωση ότι περίπου σχεδόν όλοι αυτοί που χρωστάνε στις τράπεζες τώρα θα γλιτώσουν από τα χρέη τους… Μόνο που κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα…

Αυτό δηλαδή που νομοθετήθηκε και θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει μόνιμη και βεβαιωμένη από το δικαστήριο αδυναμία πληρωμής. Επίσης, πριν από την υπαγωγή του στις ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου θα πρέπει να του έχει ρευστοποιηθεί η περιουσία, εξαιρουμένης της πρώτης κατοικίας.

Όπως θα διαπιστώσουν και οι ενδιαφερόμενοι, μέσα σε δύο-τρεις μήνες, όταν θα θέλουν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου, αφού αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο, το κράτος είναι ο πρώτος μπαταχτσής…

Ωστόσο υπήρξε  αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Από την πλευρά της ΝΔ ο Κώστας Μαρκόπουλος επικαλούμενος σημερινά δεδομένα και από την «απέναντι» πλευρά ο Χρήστος Παπουτσής επικαλούμενος τα…Ιουλιανά. Ο κ. Παπουτσής εμφανίστηκε λάβρος εναντίον των «τροϊκανών» με αποτέλεσμα ο κ. Μαρκόπουλος να διατυπώνει την απορία: «πως κατηγορείτε αυτά τα οποία ως Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίσατε πριν από λίγους μήνες…». Αρχικά ο κ. Παπουτσής σχολιάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν τους εκπροσώπους της Τρόικας, να αξιώνουν την ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, είπε πως «ουδείς μπορεί να επιβάλει σε ένα κράτος μέλος, τον τρόπο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και πρόσθεσε: «Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει το πειραματόζωο για τις οποιεσδήποτε ιδεολογικές αγκυλώσεις και τους δογματισμούς των οποιωνδήποτε χαμηλόβαθμων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μακριά και πέρα από το συμφέρον του ελληνικού λαού και από το δημόσιο συμφέρον». «Κύριε Παπουτσή, δεν μπορείτε να κατηγορείτε αυτά τα οποία ως Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίσατε πριν από λίγους μήνες». απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος θύμισε πως οι δεσμεύσεις τις οποίες έχει υπογράψει η κυβέρνηση είναι πολύ συγκεκριμένες, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά λαϊκιστικό να επιχειρείτε με κορώνες να ξεφύγετε από τον ίδιο σας τον εαυτό, τον εαυτό δηλαδή ενός νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού, που αποφάσισε να έρθει σε απόλυτη σύγκρουση με την κοινωνική του βάση, με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, με τη φύση του κόμματός σας, με την ίδια την κοινωνία έξω, για να υπαγορεύσει στην κοινωνία αυτά που αναγκάστηκε με την απολογητική στάση και την υπαναχώρηση να αποδεχθεί». Και να συνέχισε ο κ. Μαρκόπουλος λέγοντας:  «Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα να ενημερώνεται από τους δημοσιογράφους για τις δεσμεύσεις της χώρας. Είναι η απόλυτη μείωση του ρόλου του πολιτικού να μαθαίνουμε από τις εφημερίδες τι ζητούν οι άλλοι από μας για μας», ανέφερε ο κος Μαρκόπουλος, στηλιτεύοντας και τα συμβαίνοντα στις δύο Επιτροπές της Βουλής - Εξεταστική και Προανακριτική - για την υπόθεση των ομολόγων και του Βατοπεδίου, κάνοντας λόγο για «πολιτική σκευωρία».

Χρ. Παπουτσής: «Μένω έκπληκτος που ο εκπρόσωπος της ιστορικής μεγάλης παράταξης της Δεξιάς και της ΕΡΕ, μιλά από το Βήμα της Βουλής για πολιτική σκευωρία και μάλιστα μήνα Ιούλιο».
«Δεν δέχομαι από τη ΝΔ να απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ και να ομιλεί για την καθυπόταξη των πολιτικών αντιπάλων και την ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής, όταν με ψευδή στοιχεία έστειλε πρώην Πρωθυπουργό στο Ειδικό Δικαστήριο το 1989».
Κ. Μαρκόπουλος: «Οι μόνες βαλίτσες μαύρου χρήματος είχαν πράσινο χρώμα απ’ έξω μέχρι τώρα. Και εμείς αγωνιούμε για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά ποτέ δεν επιλέξαμε την οδό της αναξιοπρέπειας, της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του προσωπικού εξευτελισμού του καθενός από εμάς υβρίζοντας τους αντιπάλους».
Χρ. Παπουτσής: «Τι κάνατε το 1989;».
Κ. Μαρκόπουλος: «Η πολιτική ζωή έχει πολιτικές αποφάσεις. Τα αποτελέσματα τα κρίνουν οι πολίτες. Η αγωνία η δική σας είναι πώς θα πάτε στους ανθρώπους που στήριξαν τις ελπίδες τους σε εσάς και θα τους εξηγήσετε μια πολιτική την οποία και εσείς ακόμα την μαθαίνετε από τις εφημερίδες».
O antiκοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 28/07/2010 17:33:06

  Δεν χρειάζεται μόνο υπεύθυνη αλλά και σκληρή και συνεχής..

 2. zackii avatar
  zackii 28/07/2010 20:02:44

  Υπεύθυνη στάση δείχνει,η τώρα δεν την συμφέρει να πέσει ο ΓΑΠ με τίποτα ? Εύκολο είναι να διαχειριστεί την εξουσία αυτή τη στιγμή η ΝΔ? Το μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν από το φθινόπωρο τα ξεχνάτε? Ποιός θα τα πάρει? Ο Σαμαράς? Και τι θα λέει μετά? Και αν τελικά χρεωκοπήσουμε -πολύ πιθανό- ποιός θα φορτωθεί τη χρεωκοπία? Η κυβέρνηση της...καταραμένης Δεξιάς..ενώ αν ήτανε ο Μέγας ΓΑΠ θα είχαμε σωθεί.
  Σοβαρά λοιπόν πιστεύετε ότι η ΝΔ κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση γιά να πείσει τον κόσμο να τη φέρει σύντομα στην εξουσία, η με τον τρόπο της κάνει πλάτες στον ΓΑΠ μη τυχόν και πέσει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.