#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/03/2012 20:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ αποχωρεί από το διάλογο για το Φορολογικό και καταγγέλλει τον Βενιζέλο(Ανανεωμένο). "O λύκος κι αν εγέρασε…." Αυτή τη λαϊκή ρήση, θυμίζει αυτό που έγινε με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο ως εκ του θαύματος περιελάμβανε και ένα μίνι φορολογικό για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ενημερωθεί. Περιλαμβάνει κρυφές ρυθμίσεις που οδηγούν σε νέες επιβαρύνσεις τους πολίτες, ρυθμίσεις οι οποίες ουδέποτε πέρασαν από κάποιου είδους διάλογο. Για το λόγο αυτό η ΝΔ έκανε το αυτονόητο. Αποχώρησε από την επιτροπή για το φορολογικό και κατήγγειλε τον Ευ. Βενιζέλο (το λύκο που λέγαμε) ότι πριν φύγει ετοίμασε κρυφό φορολογικό χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Η ρύθμιση για την επιβολή τεκμηρίων 40 ευρώ το τ.μ. για σοφίτες και υπόγεια που νομιμοποιήθηκαν είναι μέτρο που ουδέποτε συζητήθηκε από την κυβέρνηση, ήταν μια ξεκάθαρη περίπτωση αιφνιδιασμού της ελληνικής κοινωνίας που καλείται να πληρώσει φόρους.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις προβλέψεις για ξεχωριστή δήλωση Ε9 μεταξύ των συζύγων καθώς και για ξεχωριστή εκκαθάριση του ΦΑΠ που οδηγούν πιθανότατα σε άλλο αφορολόγητο για το σύζυγο κι άλλο για τη σύζυγο, επομένως και περισσότερους φόρους.

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος μέσω της κ. Διαμαντοπούλου, θέλησαν να θέσουν την επόμενη κυβέρνηση σε ομηρεία με ρυθμίσεις οι οποίες θα ψηφιστούν τώρα αλλά θα πρέπει να τις υλοποιήσει μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Πρόκειται για ξεκάθαρη πλεκτάνη από αδίστακτους ανθρώπους οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα είναι παρελθόν πολύ σύντομα.

 

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα ακόμη χαράτσι με το οποίο δεν συμφωνούμε -επιβάλλει με όχημα τα ακίνητα- το υπουργείο Οικονομικών. Με διάταξη στο νομοσχέδιο, που μόλις κατατέθηκε στη Βουλή, θεωρεί ως τεκμήριο τους πρόσφατα τακτοποιηθέντες ημιυπαίθριους χώρους. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη εν αγνοία μας –η τελευταία που πήρε ο κ. Βενιζέλος πριν εγκαταλείψει το υπουργείο- ναρκοθετεί το διάλογο για ένα νέο φορολογικό σύστημα. Διάλογο τον οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει μετατρέψει σε απόπειρα εμπαιγμού, καθώς έως σήμερα δεν έχει καταθέσει καμία απολύτως πρόταση. Διάλογο που δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε».

 

Για την ιστορία, οι προβλέψεις που περιέχονται στο μίνι φορολογικό είναι:

Τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, στα πατάρια και στα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.

Oι παραπάνω χώροι θα λαμβάνονται υπόψη ως βοηθητικοί χώροι (δηλαδή θα υπολογίζονται με 40 ευρώ το τ.μ.) για τη διαμόρφωση του τεκμαρτού εισοδήματος των φορολογουμένων

- Απαλλαγή πρώτης κατοικίας θα δικαιούνται εκτός από τους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και οι πολίτες κρατών- μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

- Δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης και όχι και της οικογενειακής, όπως ισχύει σήμερα.

- Το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο από το έτος 2010 και τα επόμενα.

- Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

- Ενοποιείται η είσπραξη οφειλών φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Με κοινές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορεί να καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της προσωρινής δήλωσης ΦΜΥ. Η υποβαλλόμενη αυτή δήλωση δύναται να περιλαμβάνει για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων, πέραν των ποσών φόρου και των ποσών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκαν στον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα και τα οφειλόμενα ποσά εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

- Θεσπίζεται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης όταν το εισόδημα των φορολογούμενων υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

- Τα ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης ακινήτων θα θεωρούνται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά για την απλοποίηση του συστήματος και τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων.

- Μειώνονται σημαντικά τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους βενζινοπώλες για εκπρόθεσμη καταβολή των παραστατικών πώλησης στα σύστημα Ήφαιστος. Τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί θεωρούνται υπερβολικά υψηλά.

- Διατηρείται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι φόρος συναλλαγών 2 τοις χιλίοις κατά την πώληση μετοχών στο Χρηματιστήριο. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά, το κέρδος θα φορολογείται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/03/2012 20:47:14

  Μοῦ φορολογοῦν τό σπίτι,τά μπαλκόνια τίς σκάλες,τὀν ἡμιυπαίθριο...,ἂν μοῦ φορολογήσουν καί τό κοτέτσι θά παραδώσω τίς πινακίδες.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/03/2012 21:18:21

   Θα τρέξω γρήγορα να κρύψω την κατσικούλα της γιαγιάς μου σε λαγούμι..

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΕΥΑ 22/03/2012 22:01:14

    Θά τό βροῦν κι αὐτό καί θά τό φορολογήσουν!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 23/03/2012 01:57:14

   «Θὰ σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καὶ δυσβάστακτο φόρο. Θὰ βάλουν φόρο στὶς κότες καὶ στὰ παράθυρα. Θὰ ζητήσουν νὰ σᾶς πάρουν καὶ στρατιῶτας. Δὲν θὰ προφθάσουν ὅμως» ~Αγιος Koσμάς ο Αιτωλός

 2. spiros avatar
  spiros 22/03/2012 21:37:59

  Ευτυχώς που κατάλαβαν τις παγίδες του Μπένυ. Πολύ καλή η αποχώρηση.

 3. anonymous avatar
  anonymous 22/03/2012 21:41:14

  Πρέπει να καταλάβουν ότι οι φόροι είναι περί το 20-22% του ΑΕΠ σε όλα τα κράτη. Αυτό το ποσοστό το έχουμε στην Ελλάδα. Τα περί φοροδιαφυγής αποδείχτηκαν πομφόλυγες. Όχι ότι δεν υπάρχει αλλά δεν είναι τόοοοοοοοσο μεγάλη όσο μας λένε. Είναι πολύ μικρότερη.
  Έχω ξαναγράψει κι άλλη φορά ότι με 30% φόρο εισοδήματος τα 100 Ευρώ γίνονται 70. Αν από τα 70 αφαιρέσουμε και 23% ΦΠΑ το οποίο πληρώνεται όταν ξοδευτούν τα 70 τότε πάμε στα 54. Όμως και τα 54 δεν είναι καθαρά διότι υπάρχουν μια σειρά κρυφά τέλη. Μαζί με τις ασφ. εισφορές και τα διάφορα τέλη το 70% του εισοδήματος πηγαίνει στο κράτος. Ο κόσμος δε μπορεί να ζήσει. Άνθρωποι με μια κάποια οικονομική επιφάνεια έχουν πρόβλημα χρηματοδότησης των φόρων.

  Πέραν όμως των ανωτέρω, πρέπει να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Τα φορολογικά μοντέλα είναι δυο. Ή θα έχεις υψηλή φορολογία και υγεία, παιδεία, δρόμοι κλπ θα είναι δωρεάν ή θα έχεις χαμηλή φορολογία και με τη διαφορά ο πολίτης θα καλύπτει τις ανάγκες του σε υγεία, παιδεία δρόμους κλπ. (στην Αμερική, νοσοκομεία και παν/μια είναι ιδιωτικά). Στην Ελλάδα έχουμε το παράδοξο η φορολογία να είναι στο θεό και να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε επιπλέον τους γιατρούς, τα φροντιστήρια και τα διόδια στους δρόμους. Το θέμα είναι που πάνε τα λεφτά. Η απάντηση είναι μια και μόνη. Τα έφαγαν οι ΠΑΣΟΚοι είτε σε ΜΚΟ, είτε σε επιδοτήσεις προς τους δικούς τους, είτε σε διορισμούς, είτε σε μίζες, είτε σε άλλου είδους διαφθορά. Το χρέος που έχουμε κατά 50+% είναι το κόστος της σωρευμένης διαφθοράς. Νομίζω λοιπόν ότι δε νομιμοποιούνται να επιτίθενται στον κόσμο.

  Έχω και μια επιπλέον παρατήρηση. Η κρίση μας βρήκε απροετοίμαστους και ανυποψίαστους. Με το χέρι που έβαλαν στον κόσμο, την άγρια φορολογία και την απαξίωση των περιουσιών που επιβάλλουν αργά αλλά σταθερά το χρήμα θα φύγει από τη χώρα. Και δε θα έχει να κάνει με έλλειψη πατριωτισμού κλπ. Το αντίθετο θα έλεγα. Θα προσπαθήσουν να φυλαχτούν από τους κλέφτες. Το ίδιο έγινε και στην Αργεντινή, που κανείς δεν έχει λεφτά στην Αργεντινή. Όλοι τα έχουν έξω και βγάζουν νόμους και τους κυνηγάνε αλλά δε μπορούν να τους πιάσουν.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ anonymous 22/03/2012 22:23:18

   Πολύ καλό σχόλιο

 4. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 22/03/2012 22:51:22

  Ο Φασίστας Τίτο στον παράδεισο πρότυπο του Ανδρέα Παπανδρέου, φορολογούσε την κατοχή σκύλου με 500 δηνάρια!!!Γίνονταν αγώνας να φιμώθούν οι σκύλοι,ενώ οι Αρτέμηδες του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας κατέδιδαν όποιον είχε αδήλωτο σκύλο!!!
  Βενιζέλο σου έδωσα ιδέα,έτσι κι'αλλοιώς έχεις πάρει χειρότερα μέτρα!!!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Κώστας Τ 22/03/2012 23:51:27

   Μας έκαψες...!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κώστας Τ 22/03/2012 23:57:04

   Δέν ἒχω σκύλο,ἀλλά μήν πεῖς τίποτα γιά παπαγάλο!

  • airman avatar
   airman @ Κώστας Τ 23/03/2012 00:22:40

   Βλέπω τα καναρίνια, τα παπαγαλάκια, τα χρυσόψαρα, τα χάμστερ και ότι άλλο σε κατοικίδιο να μπαίνουν στο στόχαστρο! Φαντάσου τον παπαγάλο να καρφώνει ότι στο σπίτι υπάρχει και γατί που τον παρενοχλεί!

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 23/03/2012 00:33:25

  Είχα μια ελπίδα ότι θα γλίτωναν τα γατάκια...

  • juliet avatar
   juliet @ ΕΥΑ 23/03/2012 07:48:43

   Τρία σκυλιά,τέσσερα γατιά και τέσσερες χελώνες τι φόρο θα έχουν ;
   Ξέρετε ,ότι στην πόλη μπορεί να έχεις μέχρι 10 κότες χωρίς κόκκορα!δεν σου το απαγορεύει κανένας.Ο παπαγάλος μου πέθανε 25 χρόνων.

 6. anetos avatar
  anetos 23/03/2012 07:24:35

  "..κατά την πώληση μετοχών στο Χρηματιστήριο. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά, το κέρδος θα φορολογείται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος"

  ποιος μαλα@ας το σκέφτηκε ?

 7. xaris avatar
  xaris 23/03/2012 10:16:49

  αν δεν το ψηφισει η ΝΔ το νομοσχεδιο δν περναει η κανω λαθος?Οποτε η αποχωρηση δεν εχει καμια αξια δεν τον ψηφιζεις και τελειωσε

 8. Miltos avatar
  Miltos 23/03/2012 11:09:49

  Θα συμφωνήσω με τον Χάρη:
  Να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία και η ΝΔ να ΜΗΝ ψηφίσει την συγκεκριμένη διάταξη.
  Μόνο έτσι θα στείλει και μήνυμα στον Βενιζέλο.
  Αν τελικά ψηφιστεί από την βουλή (θυμίζω ότι μόνον το πασοκ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να περάσει τίποτα) τότε όλα όσα λέγονται είναι για το θεαθήναι και μόνον.
  Ιδού η Ρόδος........

 9. ano-kato avatar
  ano-kato 23/03/2012 13:05:13

  Η ΝΔ αφού δεν συμφωνεί έπρεπε να δηλώσει πως μετά τις εκλογές δεν θα αναγνωρίσει τίποτε από όσα δεν συμφώνησε.Με το αποχωρήσει μόνο μοιάζει με το νίπτω τας χείρας μου του Πόντιου Πιλάτου.Ο Χριστός σταυρώθηκε.

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/03/2012 03:22:09

  Να τον χαίρονται αυτοί που τον ψηφίσαν για αρχηγό του κομματός τους με διαδικασίες Βορ Κορέας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.