#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2009 22:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ ανάμεσα στην «εποικοδομητική», την «υπεύθυνη» και την «δυναμική» αντιπολίτευσηΟι διαφορές στην αντιπολιτευτική τακτική των τριών της ΝΔ

 Οι σημερινές ομιλίες στην Βουλή των τριών ανταγωνιστών για την ηγεσία της ΝΔ προσφέρουν την ευκαιρία να δούμε τι αντιπολιτευτική τακτική θα ακολουθήσει ο καθένας αν επικρατήσει:

 Δ. Αβραμόπουλος: εποικοδομητική αντιπολίτευση

 Πρώτος εκ των τριών μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος μίλησε για συναινετική και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Για παράδειγμα, απαντώντας στην υπουργείο Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία, λίγο νωρίτερα, είχε μιλήσει για την ανάγκη ενός ισχυρού, σύγχρονου, δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας είπε: «αν ήμουν στη θέση σας τα ίδια έλεγα» και συνέχισε: «Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης … Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε ανέξοδες συγκρούσεις. Μας δίνεται η ευκαιρία να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για την πολιτική ιστορία…Η ΝΔ και ως αξιωματική αντιπολίτευση θα ακολουθήσει το δρόμο της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών που την στήριξαν και να αναδείξει το ελκυστικό πρόσωπο που θα την καταστήσει κυρίαρχη και πάλι στην ελληνική πολιτική ζωή».

Ντόρα Μπακογιάννη: υπεύθυνη αντιπολίτευση

 Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για «συγκροτημένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση». «Στα θετικά θα μας βρείτε συμμάχους, στα αρνητικά απέναντι. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή…»

Χαρακτήρισε  την ομιλία του πρωθυπουργού «κατάλογο καλών προθέσεων», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι εύχεται στην κυβέρνηση να πάει καλά, γιατί η Ελλάδα θα κερδίσει από αυτό.

Στο θέμα του λιμανιού και στο κόστος που προκάλεσε η απεργία, σημειώνοντας ότι αυτό δεν μπορεί να συμψηφιστεί με τη μείωση της δαπάνης από τα κρατικά οχήματα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφέρθηκε στο θέμα των συγχωνεύσεων υπουργείων, κάνοντας λόγο για αρμοδιότητες που βρίσκονται στον «αέρα» και τονίζοντας πως καταδείχθηκε ότι δεν υπήρχε ούτε ουσιαστικός σχεδιασμός, ούτε σχετική προετοιμασία.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, επισημαίνοντας ότι «συμβολικά κακώς το καταργήσατε, στη μέση της διαπραγμάτευσης».

Όσον αφορά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέρθηκε στις «κόκκινες γραμμές» και σημείωσε για το Κυπριακό: «Μου έκανε εντύπωση ότι ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τον υπουργό Εξωτερικών, δεν άκουσα κουβέντα για τη θέση της Ελλάδας στο θέμα των εγγυήσεων. Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη και δεν έχει αποδεχθεί μέχρι στιγμής τη λογική παρωχημένων εγγυήσεων. Η δική μας κυβέρνηση, ήταν σαφής».

Αντώνης Σαμαράς: δυναμική αντιπολίτευση

 Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για έντιμη και δυναμική αντιπολίτευση: «Η Κυβέρνηση δεν θέλει να αντικρίσει την πραγματικότητα κατάματα. Δεν πειράζει, γι αυτόν τον λόγο είμαστε εμείς εδώ. Ώστε και λύσεις να προτείνουμε και αντιπολίτευση έντιμη και δυναμική να ασκούμε»

Για τα εθνικά θέματα αναφερθήκαμε προηγουμένως. Για τα αλλά ζητήματα

Διαφαίνεται ένα σχέδιο μεταφοράς για το επόμενο έτος, το 2010, δημοσίων εσόδων που επρόκειτο να εισπραχθούν φέτος. Έτσι ξαφνικά το έλλειμμα του 2009 εμφανίζεται «μεγαλύτερο», ενώ το έλλειμμα του 2010 θα παρουσιαστεί τεχνικά «μειωμένο». Προσοχή, γιατί τέτοια τεχνάσματα δεν μπορούν να ξεγελάσουν τις Βρυξέλλες.  

 Για το Λιμάνι του Πειραιά:  τραυματίστηκε η επενδυτική αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και η επενδυτική ψυχολογία μας στο εσωτερικό.

 Η συγχώνευση των δύο οικονομικών υπουργείων ήταν απαραίτητη για να μεγιστοποιηθούν οι συνέργειες….με δύο συναρμόδια υπουργεία, οι υπογραφές θα αυξηθούν πάλι και οι γραφειοκρατικές εμπλοκές θα πολλαπλασιαστούν, αντί να μειωθεί η γραφειοκρατία.

 Από την Ναυτιλία και τον Τουρισμό παράγεται πάνω από το 30% του ΑΕΠ. Σε δύο τομείς που διεθνώς έχουμε τα κυρίαρχα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Κι εσείς καταργήσατε και τα δύο αυτά υπουργεία. Ξανασκεφτείτε το.

 Το ΠΑΣΟΚ δεν δημιούργησε υπουργείο Περιβάλλοντος. Διαχώρισε τα Δημόσια Έργα από το Περιβάλλον, και τα συνέδεσε με την… Ενέργεια! Κι έτσι αντικατέστησε ένα πρόβλημα, με ένα χειρότερο πρόβλημα! Διότι αν υπήρχε κάποια σύγκρουση προτεραιοτήτων ανάμεσα στα Δημόσια Έργα και το Περιβάλλον, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη σύγκρουση προτεραιοτήτων ανάμεσα στην Ενέργεια και το Περιβάλλον.

Δίνει την εντύπωση το ΠΑΣΟΚ, ότι παρέδωσε την Ενέργεια και το Περιβάλλον στους ακτιβιστές. Εύχομαι αυτό να μη συμβαίνει. Διότι αν συμβαίνει, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα μόνο πράγμα χειρότερο από τους γραφειοκράτες. Οι ακτιβιστές που γίνονται γραφειοκράτες…

Για το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Έπρεπε να ενισχυθούν οι αρμοδιότητές του, όχι να καταργηθεί. Έπρεπε να γίνει ένα μεγάλο διοικητικό κέντρο που θα αξιοποιούσε τις τεράστιες συνέργειες, ανάμεσα στην Οικονομία, την Ανάπτυξη, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, την Αγροτική Ανάπτυξη, τη Μεταποίηση, τις Επενδύσεις. Έτσι θα διατηρούσαμε ανοικτό και το μέτωπο των συμβολισμών. Διότι το Μακεδονίας-Θράκης ως συμβολισμός κυρίως συστήθηκε και πήρε αυτό το όνομα επί διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.