#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2009 15:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Μπανανία ήταν και θα είναι πάντα εδώ

 Του Παναγιώτης Λαφαζάνη*

 Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ως γνωστόν, ψήφισε, από κοινού με τον κ. Κ. Καραμανλή στη Βουλή τη Συμφωνία της κυβέρνησης για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Την ψήφισε προφανώς διότι έκρινε, καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία για τους σκοπούς αυτού του σημειώματος, ότι ήταν, πέρα από επί μέρους προβληματισμούς, τελικώς συμφέρουσα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Γι αυτό προξένησε κατάπληξη η διπλή παρέμβαση του κ. Γ. Παπανδρέου, τόσο στον Έβρο όσο και στη Συνέντευξή του στη ΔΕΘ, με τις όποιες όχι μόνο ζητούσε την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας για τον πετρελαιαγωγό, αλλά και περίπου εκτόξευε βολές κατά της Ρωσίας για εξυπηρέτηση μονόπλευρων συμφερόντων της και αποκόμιση μονομερών οφειλών!

Δεν έχει άραγε το δικαίωμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μεταβάλλει άποψη σχετικά με μια τριμερή Συμφωνία για τον πετρελαιαγωγό; Ασφαλώς και έχει. Πότε, όμως, ο κ. Γ. Παπανδρέου κατάλαβε το λάθος του και άλλαξε θέση, από τον Απρίλη του 2007 που κύρωσε τη Συμφωνία στη Βουλή; Γιατί περίμενε δυόμισι περίπου χρόνια για να αντιληφθεί ότι τελικώς η Συμφωνία για τον αγωγό ωφελούσε αποκλειστικά τη Ρωσία, κάτι που εξαρχής διέδιδαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι για δικούς τους λόγους;

Και γιατί επέλεξε ο κ. Γ. Παπανδρέου την προεκλογική περίοδο για να διατυπώσει δημόσια και θορυβωδώς τη νέα του θέση και μάλιστα με ένα τόσο άκομψο τρόπο σε βάρος της Ρωσίας, κάτι που προκάλεσε την κομψή, αλλά σαφή, αντίδραση του εκπροσώπου της;

Νομίζω ότι ούτε η επιλογή του χρόνου, ούτε η επιλογή του τρόπου και πολύ περισσότερο η επιλογή του θέματος υπήρξε τυχαία. Και μάλιστα από έναν πολιτικό που έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια στο Υπ. Εξωτερικών και γνώριζε πολύ καλά ότι η παρέμβαση αφορούσε τους ενεργειακούς δρόμους, ένα από τα πλέον κρίσιμα γεωστρατηγικά ζητήματα και σημείο αιχμής των αντιπαραθέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Εντύπωσή μου είναι ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης δεν ήταν το βασικό θέμα, αλλά μόνο η αφορμή για τον κ. Γ. Παπανδρέου. Αφορμή για να στείλει ως υποψήφιος Πρωθυπουργός  ένα σαφές δημόσιο και συνολικότερο μήνυμα προς τις ΗΠΑ ότι η επάνοδός του στην εξουσία θα σηματοδοτήσει, χωρίς να υπολογίζει το «εφήμερο» πολιτικό κόστος, ακόμα καλύτερες μέρες για τις «αυτοκρατορικές» επιδιώξεις, από εκείνες τις «λαμπρές» και «ευχάριστες» που διανύθηκαν όταν ήταν επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας!

Και νομίζω ότι το πέτυχε! Η «μπανανία» ήταν, είναι και θα είναι, πάντα εδώ. Πρόθυμη και πάντα διαθέσιμη, παρά τις μικρές «παρασπονδίες».

 *Ο Παναγιώτης Λαφαζάνη, είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υποψήφιος  ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά

ΣΧΟΛΙΑ

  1. anetos avatar
    anetos 01/10/2009 15:54:46

    κριμα !!!! και ο μπαμπας του "εδιωξε" τις βασεις.......

  2. αντί avatar
    αντί 01/10/2009 16:55:59

    Μάλλον ο Γιωργάκης θέλει έναν αγωγό Αθήνα-Νέα Υόρκη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.